sabah_rüzgarı
Jun 11 2008, 09:06 PM
Her sabah hesabınıza 86.400 YTL yatıran bir banka düşünün. Gün boyu dilediğiniz kadar bu paradan harcamakta serbestsiniz. Harcamadığınız kısmı ise ertesi günkü hesabınıza devredilmeyip geri çekiliyor. Ertesi gün ise yine aynı miktar yeni para alacaksınız.
Böyle bir durumla karşılaşsanız ne yapardınız? Herhâlde bu paranın hepsini bir an önce harcamak için çareler arardınız. İhtiyacınız olan her şeyi almaya başlardınız. En kârlı seçenek olarak da bu parayı kalıcı bir yatırıma dönüştürerek getirisinden uzun vadeli olarak yararlanmayı düşünürdünüz.
Farkında mıyız bilmiyorum ama hayatımızın her gününde böyle bir durumla karşı karşıyayız. Her gün hesabımıza Zamanın Sahibi (c.c.) tarafından 86.400 saniye yatırılıyor. Bu zamanı kullanmazsak onu ebediyen kaybetme riski söz konusu. O hâlde, elimizdeki sermayeyi boşa harcamak yerine onunla uzun vadeli yatırımlar yapmak, karşılığını da ahirette fazlasıyla almak en akıllıca tercih olsa.
ALINTI
pfd_34
Jun 12 2008, 07:47 AM
ALINTI(sabah_rüzgarı @ Jun 11 2008, 10:06 PM)

Her sabah hesabınıza 86.400 YTL yatıran bir banka düşünün. Gün boyu dilediğiniz kadar bu paradan harcamakta serbestsiniz. Harcamadığınız kısmı ise ertesi günkü hesabınıza devredilmeyip geri çekiliyor. Ertesi gün ise yine aynı miktar yeni para alacaksınız.
Böyle bir durumla karşılaşsanız ne yapardınız? Herhâlde bu paranın hepsini bir an önce harcamak için çareler arardınız. İhtiyacınız olan her şeyi almaya başlardınız. En kârlı seçenek olarak da bu parayı kalıcı bir yatırıma dönüştürerek getirisinden uzun vadeli olarak yararlanmayı düşünürdünüz.
Farkında mıyız bilmiyorum ama hayatımızın her gününde böyle bir durumla karşı karşıyayız. Her gün hesabımıza Zamanın Sahibi (c.c.) tarafından 86.400 saniye yatırılıyor. Bu zamanı kullanmazsak onu ebediyen kaybetme riski söz konusu. O hâlde, elimizdeki sermayeyi boşa harcamak yerine onunla uzun vadeli yatırımlar yapmak, karşılığını da ahirette fazlasıyla almak en akıllıca tercih olsa.
ALINTI
Muhteşem...
Bu yazınızı çok sevdim. Teşekkürler.
musalli
Jun 12 2008, 10:05 AM
ALLAH razı olsun kardeşim,,sık sık hatırlamamız gereken gerçekler...
Linkinpark
Jun 12 2008, 11:58 AM
Dikkat çekici güzel bi yazıymışş...
Tşkler..
ayparcam
Aug 14 2008, 11:30 AM
ALINTI(sabah_rüzgarı @ Jun 11 2008, 09:06 PM)

ALINTI
ALLAH razi olsun guzel bir paylasim.. RAHMANA nekadar sukretsek az gelir
nurun nisa
Sep 10 2008, 09:03 PM
Anlamı çok büyük Allah razı olsun sabah_rüzgarı...
Teşekkürler
Sep 10 2008, 11:51 PM
<#thank#>
sabah_rüzgarı
Sep 11 2008, 10:31 PM
ben tesekkr ederim mevlam hepimzden razı olsn inş..
[JT]_ShadoW
Sep 12 2008, 12:18 AM
Olaya felsefik yönden bakarsak insan anın değerini bilebilse bütün tılsımları çözmeye muvaffak olacaktır bence...
[JT]_BlacK
Sep 12 2008, 12:23 AM
Ben diyorum forum insanı deyip geçmemek lazım..
bilal habeş
Sep 12 2008, 12:29 AM
ALLAH razı olsun güzel ve anlamlı bir paylaşım olmuş.
RABBim verdiği nimetlerin farkında olan, şükreden kullarından eylesin.YA RABBi SAN'a ne kadar şükretsek azdır.herzaman şükreden her haline hamd eden kullarından eyle bizleri.RABBime sonsuz HAMD u SENAlar olsun.ELHAMDULİLLAH çok şükür.
Selam ve duayla
zümrüt
Sep 14 2008, 11:18 AM
Güzel paylasim hmm

. Insanin 24 saati var 1 saatini bile namaza
feda etmeye güc yetirenmiyenler var....halbuki 23 saatin karsisinda 1 saat
hic. Zamanin degerini bilmek gerek mutlak bilmek gerek....
Iflasa lüzüm yok, akilli olalim. Güzel yatirimlar yapalimki ahirete alalim geri.
Selman-ı Aydın
Sep 17 2008, 11:19 PM
Güzel bir yazı ancak benim kafama bambaşka bir konu takıldı. Bu 86 400 neyin nesi? Rasgele mi yazıldı yoksa bir Hadis-i Şerife atıfta bulunularak mı yazıldı?(muhtemelen öyledir de hangi hadis acaba?)
Yazıyla alakasız gibi ama ben bunu merak ettim. Var mı cevap veren?
zümrüt
Sep 18 2008, 04:56 AM
Ben bir yerde duymustum galiba hayat saatimizi temsilen oluyor, matamatik
beni zorluyor ama yaa saniyelerimiz yada saatlerimiz olacak 60 yil ortalama
yasdan farz edersek belki milyona ulasiyor bu rakam?...dogal mantikli ozaman bu sayi dimi?
Dogrusunu nu sabah rüzagarina sormali..??
sabah_rüzgarı
Sep 18 2008, 11:05 PM
ALINTI(Selman-ı Aydın @ Sep 18 2008, 12:19 AM)

Güzel bir yazı ancak benim kafama bambaşka bir konu takıldı. Bu 86 400 neyin nesi? Rasgele mi yazıldı yoksa bir Hadis-i Şerife atıfta bulunularak mı yazıldı?(muhtemelen öyledir de hangi hadis acaba?)
Yazıyla alakasız gibi ama ben bunu merak ettim. Var mı cevap veren?
yazınn sahibi belirttiğim üzre ben değilm
86400 sn bi günde geçirdiğimz vakit
ayrıca hadise işaret edilp edilmemsi hakkında fikrm yok
Selman-ı Aydın
Sep 18 2008, 11:10 PM
Sorum benim dikkatsizliğimden kaynaklanıyor, pardon.
TEVHİD
Sep 18 2008, 11:18 PM
Uzun zamandır foruma doğru düzgün giremiyorum.Bu topik çok dikkatimi çekti.Son derece akıllıca tasarlanmış bu yazı için kardeşimi tebrik ederim.
Gerçekten de 86400 sn. insanoğlu için çok ehemmiyetli bir zaman.Bu zamanı her an zikirle geçirmek de bizlerin elinde kardeşlerim.Masivasız bir ömür dilerim rabbime herkes için.
Selam ve dua ile
ankebut_42
Sep 18 2008, 11:21 PM
sabah_rüzgarı
Sep 20 2008, 01:14 PM
ALINTI(Selman-ı Aydın @ Sep 19 2008, 12:10 AM)

Sorum benim dikkatsizliğimden kaynaklanıyor, pardon.
est. açıklığa kavuştuysa ne iyi
ALINTI
Uzun zamandır foruma doğru düzgün giremiyorum.Bu topik çok dikkatimi çekti.Son derece akıllıca tasarlanmış bu yazı için kardeşimi tebrik ederim.
Gerçekten de 86400 sn. insanoğlu için çok ehemmiyetli bir zaman.Bu zamanı her an zikirle geçirmek de bizlerin elinde kardeşlerim.Masivasız bir ömür dilerim rabbime herkes için.
selam ve dua ile
aminn inş.. vakitlerimzn kıymetini bilenlerden eylesin
HILFU'L-FUDÜL
Oct 1 2008, 04:04 PM
çok super saol ama işte bunun değerini bilmiyoruz
şakird
Oct 28 2008, 07:22 PM
Çok güzel paylaşım.
sessizfirtina16
Nov 19 2008, 03:17 PM
Bayıldım valla harika bir yazıymış çok teşekkür ediyorum size ALLAH razı olsun
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz Gerekmektedir
Buraya Tıklayın.