Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Allahı Neden Istediğimiz Kadar Sevemİyoruz?!...
Islami Forum - Popüler Forum > GENEL FORUM > .·[ SERBEST KÜRSÜ ]·.
cah
Selam,

Yüreği taş kesilmemiş herhangi bir İnsana sorulsa, Yüreğinin sevgi dolu olduğunu iddia eder.Heyhayt buna rağmen Sevgiyi yaşayamadığını da itiraf eder biraz dürüst olan.Bizler ,Yüreklerimiz Sevgi dolu lakin yaşanayamayan bilakis YÜK olmuş karşılıksız Sevgi mahkumuyuz.

Akleden kalp sahipleri bir an durup Yüreklerine baksa şunu görecekler;

BİZLER, SEVMEK İSTEDİĞİMİZİ DAHİ SEVEMEYEN ACİZ MAHLUKLARIZ.

İman etmiş her İnsan istisnasız olarak en çok Allahı sevmek ister lakin gerçek hiçte öyle değildir.

Biz İman edenler, acaba neden Allahı en çok sevemiyoruz?

Neden Allahı arzu ettiğimiz derecede sevemiyoruz?

Allaha olan sevgimiz ağızdan çıkmış sözden öte, Yüreğimizde ki HAL olamıyor?

Şu bir gerçektir ki; biz herhangi birşeyi ancak yüreğimize yaşattığı hoşnutluk, güzellik derecesinde sevebiliriz...

Allaha olan sevgimizi beliryen şey, Allahın yüreğimize yaşattığı hoşnutluk yada Güzellik ölçüsüdür.

Yani bizler ALLAHI YÜREĞİMİZDEKİ HOŞNUTLUK KADAR SEVEBİLİRİZ.

Siz bu yazıyı okuyanlar, kendinizden yola çıkın ve düşünün, hazetmediğiniz birisi sizi sevmek istese hatta aşıkınız olmak istese tavrınız ne olur? Onun sevgisi sizi memnun mu eder, yoksa sizi iter hatta hoşnutsuzluk derecesine göre sizi tiksindirirmi?
Ne olurdu tepkiniz?İlk yapacağınız iş onu kendinizden, yakınınızdan, hayatınızdan uzaklaştırmak olmazmıydı?.Elbette böyle olurdu ve dahi birçoğumuzda olmuştur, bu tecrübe yaşanmıştır.

Çok açık ki Allah, istememize rağmen onu sevmemize izin vermiyor.

Huzurundan uzaklaştırıyor, işte o yüzden Huzursuz ve sukünet içermeyen hayatlar yaşanıyor.

Oysa ki Allah bizleri okadar çok seviyor ki, biz yok iken var etti ve üstüne yaratılmışların en üstünü yaptı.

Soruyu tekrar edelim;

Biz İman etmiş olanlar, neden Allahı istediğimiz kadar sevemiyoruz, Allah neden kendisini arzu ettiğimiz derecede sevmemize izin vermiyor?

Derdi HAKİKAT olan kişi bu soruya tatmin edici cevap bulmadıkça diğer herşey olsa boş, onun payı daima HUZURSUZ VE SUKÜNET İÇERMEYEN VE YÜK OLAN BİR HAYATTIR.

..ve dahi onu payına düşecek hayatta, sadece başkalarının değersizliğinden avunup; kendini değerli görebilmek için başlarının değersizliğini ortaya çıkarma çabasından öte birşey olamaz...

cah
Selam,

Bizler sevmediklerimizin bizi sevmesini istemeyiz...

Biz Allahı istediğimiz gibi en çok sevemiyorsak bunun nedeni Allah bizi sevmiyor demektir...

O halde Allah kimi sevmez?

-Allah saldırganları sevmez...
-Allah fesad çıkaranları sevmez...
-Allah inatçı nankörleri ve günahta ısrar edenleri sevmez...
-Allah kendini beğenmiş küstahları sevmez...
-Allah zalimleri sevmez...
-Allah böbürlenenleri sevmez...
-Allah hainleri sevmez...
-Allah haddi aşanları sevmez...
-Allah savurgan musrifleri sevmez...
-Allah yozlaşma ve çürümeye yol açanları sevmez...
-Allah hakikati inkar edenleri sevmez...

Ya kimleri sever?

-Allah iyilik edenleri sever...
-Allah çok tevbe edenleri sever...
-Allah sabredenleri sever...
-Allah güzel davrananları sever...
-Allah adil davrananları sever...
-Allah temizleri sever...
-Allah kendi yolunda mücadele edenleri sever...
-Allah kendisine güvenenleri sever...
-Allah takva sahiplerini sever...

not:Takvayı Allahtan çok kormak şeklinde anlayanlar, siz sizden çok korkanı severmisiniz?
musalli
o zaman hal ve hareketlerimize dikkat edip,
sevdiğimizi söylediğimiz kişinin sevdiği hal ile ona yaklaşmak olacak niyetimiz.
önemli olan sevmek değil,sevilmek.
sonrada sevilmek kaydıyla sevmek..
allah razı olsun...
fıtrat üzre olmak ve sevilmeyi başarmak çok mu zor?
kemalarca

SEVGİLİ KARDEŞ,

ÇOK ÇOK ÖNEMLİ BİR İSLAMİ SORUNA DEĞİNMİŞSİNİZ. ANCAK NEDENİNE SEBEBİNE DEĞİNMEMİŞSİNİZ.

BEN BU SEBEBDEN BAHSETMEK İSTİYORUM.

Takvayı Allahtan çok kormak şeklinde anlayanlar, siz sizden çok korkanı severmisiniz?

DİYORSUNUZ ÇOK HAKLI OLARAK.

SEVGİLİ KARDEŞİM DİN ALİMLERİMİZ,DİN ADAMLARIMIZ YÜCE YARADANI SEVMEYİ DEĞİL ONDAN KORKUTMAYI ÖN PLANA ÇIKARMIŞLAR SEBEBİ NEKADAR KORKOTURSAK BİZE O KADAR İTAAT EDERLER.

SİZİ BİLMİYORUM BENİM ÇOCUKLUĞUM '' AMAN ALLAH TAŞ YAPAR'' TEHDİDİNİ BİNLERCE DEFA İŞİTEREK GEÇTİ. DAHA İLERİ YAŞLARDA YÜM DİN ADAMLARININ ÖĞRETİYORUZ DÜŞÜNEREK ,HERKESE HERYERDE
BIKMADAN ,USANMADAN:

HARAMDIR,GÜNAHTIR,KÜFÜRDÜR KAFİR OLURSUNUZ,DİNDEN ÇIKARSINIZ,İMANDAN ÇIKARSINIZ
GİBİ YÜZLERCE TEHDİT VE KORKUTMA GAYRETLERİ SÜRÜYOR.

MAALESEF YÜCE YARADANIN KAİNATI VE İNSANI İSTEYEREK SEVEREK YARATTIĞINI BELİRTMEK İSTEMİYORLAR. HER İNSANIN KENDİSİNİ YARATANI BÜYÜK BİR SEVGİ İLE SEVECEĞİNİ,UNUTTURARAK
YÜCE ALLAHI BİR CANAVAR ,İNSANLARI CEHENNEME ATMAK İÇİN HAZIR BEKLEYEN BİR ZEBANİ GİBİ
GÖSTERİYORLAR.

SORUN BU KARDEŞİM.

YAPILABİLECEK TEK ŞEY,DİN ADAMLARININ BU KORKUTMALARINA KULAK TIKAYIP YÜCE YARADANIN

''RAHMAN-İ RAHİM '' MERHEMETLİLERİN EN MERHAMETLİSİ OLDUĞUNU AKILDAN ÇIKARMADAN ONU
SEVMEKTİR.

SELAM

esma61
slmn aleyküm bence dünya hayatı insanlara göre daha rahat ya rabbimimn emirleri ağır geliyo insanlar bu hatayı anldığında çok geç oluyo rabbim biziz muhafaza eylesin ben şunu görüyorum insanlar sene ilerledikçe düzeleceklerine iyicene batıyorlar anlamıyorum neye güveniyorlar hiç mi ölüm gelmiyo akla aslında her insan hz.ömer gibi her an ölümü hatırlatan bi insan tutmalı başında
esma61
biz kursta ders işliyoruz hocamız diyorki insan vücuduna yatırım yapıcana ruhuna yatırım yapmalı çünkü ruhsuz beden nedir bir hiçtir ama biz bunu anlamıyoruz ruh bizizmle mezarada girer rabbimin huzurunada çıkar ama beden sadece toprakta çürümeye mahkumdur
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.