Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Bu Haftaki Konuğumuz Bİlal HabeŞ )))))
Islami Forum - Popüler Forum > GENEL FORUM > .·[ GENEL SOHBET ]·. > Haftanın Konuğu Bölümü
Sayfa: 1, 2, 3
sabah_rüzgarı
Bu Haftaki konuğumuz dualarıyla tanınan BİLAL HABEŞ
kendisi biraz heycanlı lütfen heycanını arttıracak mesajlar yazmayın hemen whistling.gif

son hız arabamızla Bilal'i almaya gidiyoruz

ağırlıyacağımız mekann

bilal çok güzel kuzu çevirirmiş aldığımz duyumlara göre smile.gif

Tatlımız

çayımız...

sabah_rüzgarı
1-islamiforum ile nasıl tanıştınız?
2- Forumumuzdaki nickinizin anlamı nedir? Neden bu nicki kullanıyorsunuz?
3- kendinize bir adım dışardan bakınca günlük yaşam da birey; forum da üye olarak nasıl buluyor sunuz ?
4- Etkilendiğiniz ve örnek aldığınız, tarihten, günümüzde yaşayan veya ailenizden bir kişilik var mı?
5- Geleceğe yönelik hayalleriniz ve planlarınız nelerdir?
6- Forumumuzda en çok dikkatinizi çeken, sizi en çok etkileyen isimler kimler?
7-Hayat gayeniz ne?
8-Keşke dediğin ve hala pişmanlık duyduğun bir olay var mı?
9-En sevdiğiniz yazar kimdir..? Kimleri dinlemeyi seviyorsun.?
10-İçinde şunu yapmayı çok isterim dediğin şey nedir?
11- Hayatınız da olmazsa olmaz dedikleriniz nelerdir...?
12- bir gününüz nasıl geçiyor ?
13- meşguliyetiniz işiniz nedir ?
slow
Kardeşim bilal, konukluğun hayırlı olsun inşallah güzel geçer herşey jp.gif jp.gif

selam ve dua ile
telpako
hoşgemiş hazır gelmişken bi de ezan okutsaydık.
musalli
aman efendim kimler konuk olmuş,,başımızın üzerinde yeri var kardeşimizin,,
hoş geldin sefalar getirdin bilal kardeşim,, jp.gif
keyifli konukluklar diliyorum şimdilik,,korkunç sorular geliyor.... jp.gif

flowers.gif flowers.gif flowers.gif flowers.gif flowers.gif
bilal habeş
sabah_rüzgarı kardeş niye bu kadar zahmet ettiniz jp.gif araba da amma lüks kuzu çevirme de tüm foruma yeter biggrin.gif herşey için çok teşekkür ederim jp.gif ALLAH razı olsun emeğinize sağlık good.gif

sorulara da daha sonra cevap veririm iNŞAALLAH

selam ve duayla
sükût-u vaveyla
acaba bu haftanın konuğu kim olucak derkeeen ve bilal habeş... smile.gif hoşgeldiniz...

gerçekten merak ettiğim bir şey var...yaşınız smile.gif
Abd_us_SAMED
hadi bakalım kardeşim bilal kolay gelsin şimdiden smile.gif
bilal habeş
1-islamiforum ile nasıl tanıştınız?

google'den islami sitelere bakıyordum islami foruma da bakmak istedim girdim ve hoşuma gitmişti o zaman devam ediyoruz bakalım jp.gif

2- Forumumuzdaki nickinizin anlamı nedir? Neden bu nicki kullanıyorsunuz?

ismim bilal birde bilal habeşi'yi çok severim ondan çok etkilendiğim bir sahabe sad.gif

3- kendinize bir adım dışardan bakınca günlük yaşam da birey; forum da üye olarak nasıl buluyor sunuz ?

günlük yaşamda çok sosyal herkesle iyi anlaşan küçük olsun büyük olsun herkesle. küçük çocuklarla dahi aram çok iyidir.çok severim çocukları mahallede beni gördükleri zaman yüzleri güler çok seviniyorum böyle olunca ELHAMDULiLLAH.arkadaş çevremde zaten ayrı bir sevilirim çok fazla arkadaşım var ama DOST'larım özel onların yeri çok başka benim DOST'larım aileden ötedir benim için o kadar severiz birbirimizi.RABBim hepsinden razı olsun iNŞAALLAH.benden büyük insanlarla abi dediğim kişiler dahi benimle bir arkadaş gibi derdini paylaşır.çok çabuk kaynaşırım insanlarla yeni girdiğim bir ortamda hiç yabancılık çekmem çünkü herzaman sıcakkanlı cana yakın ve içten davranırım herkes tarafından sevildiğim için hep şöyle düşünürüm RABBim sevdiği kulunu sevdirirmiş iNŞAALLAH öyledir.forumda ise; herkesle iyi anlaşmaya özen gösteren uysal biri olmaya çalışıyorum iNŞAALLAH öyledir. jp.gif bunun cevabını arkadaşlar verirse o zaman daha iyi anlaşılır. jp.gif

4- Etkilendiğiniz ve örnek aldığınız, tarihten, günümüzde yaşayan veya ailenizden bir kişilik var mı?

elbette var.öncelikle PEYGAMBER EFENDİMİZ (s.a.v) o gül NEBİ'nin yolundan gitmek ve onun güzide sahabelerinin yolundan gidebilmek çok önemli.PEYGAMBER EFENDİMİZ'i hayatımızın her anında rehber edinmeliyiz onun sünnetini yaşamalı ve yaşatmaya çalışmalıyız.EFENDİMİZ dışında MUSAB bin UMEYR hayatımda çok güzel örnek bana güzel yollar açtı yeri ayrı.ilmine hayran olduğum SELMAN-I FARİSİ ve tarihten ise KANUNİ ve FATİH SULTAN MEHMET.Alimlerden ise BEDİÜZZAMAN günümüzde ise MUSTAFA İSLAMOĞLU hocam.başka da varda bunlar özellikle.

5- Geleceğe yönelik hayalleriniz ve planlarınız nelerdir?

Öncelikle çok fazla geleceği düşünmem nedendir bilmiyorum çok uzun vadeli düşünmüyorum belki farklı düşünenler vardır ama ölümü çok fazla düşündüğüm için yaşadığım anı düşünürüm ama elbette düşündüğüm şeyler de var.imam olmak ve genç yaşta MEKKE ve ravzaya o yeşil kubbeyi, o GÜL NEBİ'yi dünyadayken ziyaret etmeyi çok istiyorum.

diğer sorulara da geçecem kısmetse ama öncelikle başlangıç yapayım dedim jp.gif umarım şimdilik yeterli cevapları verebilmişimdir. jp.gif

selam ve duayla
nurun nisa
Hoş geldiniz Bilal Habeş güzel dua eden arkadaşım...

Umarım keyif alırsınız bu konukluktan jp.gif

Benimde size sorum bu güzel dualar hep sizin içinizden gelenler mi, yoksa dua kitablarından da yararlanıyormusunuz...

Soruların devamı gelecek inşALLAH daha çok var şimdi yavaş başlayalım konuğumuzu yormayalım jp.gif jp.gif
al_muallim
müttefik nasılsın smile.gif , konuk olmuşsun, kıymetini bil smile.gif

ben sana sual sormuyorum, ama bana sual sorabilirsin smile.gif
bilal habeş
ALINTI(sabah_rüzgarı @ Jun 9 2008, 10:53 PM) *

6- Forumumuzda en çok dikkatinizi çeken, sizi en çok etkileyen isimler kimler?

isim vermesem jp.gif dikkatimi çekenler elbette var ama onlar kendini tahmin edebiliyordur sanırım jp.gif msn den görüştüklerim var onlardan çok şeyler öğreniyorum.ama zemahşeri'nin çok farklı bir duruşu olduğunu düşünüyorum,farahklit te az giriyor ama çok merak ediyorum çok güzel bilgiler paylaşıyor.isim yazacak olsam inanın çok fazla RABBİM hepinizden razı olsun.

7-Hayat gayeniz ne?

gayem iLAHİ RIZA ve RABBime layıkıyla kul olabilmek onu dinini hakkıyla yaşamaya çalışmak yaşatmak, insanlara faydalı olabilmek ve bu dinin yayılması için hertürlü fedakarlığı yapmak. ve bu uğurda şunu demek ''MADEM ÖLÜM TEK BİR DEFA GELECEK O DA NEDEN ALLAH İÇİN OLMASIN''. derim

8-Keşke dediğin ve hala pişmanlık duyduğun bir olay var mı?

evet var sad.gif ama her insanın hayatında olmuştur ama isyanım olmaz keşke yerine vardır bunda bir güzellik ciheti diye düşünürüm.

9-En sevdiğiniz yazar kimdir..? Kimleri dinlemeyi seviyorsun.?

bediüzzaman said nursi,imam gazali,imam nevevi,seyyid,kutup,mustafa islamoğlu,mevlana,mehmet alagaş,halit ertuğrul,abdullah yıldız,m.engin noyan,cemil tokpınar,ahmet şahin..aklıma gelenler bunlar.
en çok dinlediklerim dursun ali erzincanlı,mustafa özcan güneşdoğdu,abdurrahman önül,sami yusuf,yusuf islam

10-İçinde şunu yapmayı çok isterim dediğin şey nedir?

evet var kutsal mekanlara gitmeyi çok ama çok isterim.istiyorum da ümitsizde değilim iNŞAALLAH. sad.gif zengin olsam hertürlü hayır ve hasenatları yaparım özellikle de mazlum kardeşlerimize, yoksul ve yardıma muhtaçlara hertürlü desteği bizzat kendi ellerimle ulaştırmak isterdim.çok üzülüyorum çünkü kuru ekmeği bulamayan kardeşlerimiz var, yardıma muhtaç olanlara hertürlü maddi ve manevi yardım yapmayı RABBİM İNŞAALLAH nasip eder birgün. AYRIYETEN yahudilerin saltanatını yok etmeyi çok isterim. angry.gif angry.gif

11- Hayatınız da olmazsa olmaz dedikleriniz nelerdir...?

DOST,DOST,DOST..

sorulara cevap verecem iNŞAALLAH biraz dinleneyim jp.gif

selam ve duayla
Abd_us_SAMED
bilal kardeş İslam hizmeti konusunda fikirlerin nelerdir paylaşır mısın bizimle?
slow
bilal kardeşim ikramlarıda tek başına götürdün yaa smile.gif

hadi kolay gelsin selam ve dua ile can kardeşim flowers.gif flowers.gif
sükût-u vaveyla
hadi bilal habeş nerde kaldı cevaplar...... smile.gif
slow
haftanın konuğu nerelerdeeee smile.gif

bilal kardeşim, hakkımdaki düşüncelerin nelerdir (başka soru bulamadım şuan için) smile.gif

selam ve dua ile
bilal habeş
12- bir gününüz nasıl geçiyor ?

gününe göre değişir ama kahvaltı, sonra öğlen namazını kıldıktan sonra bilgisayar başına geçerim. bazen de kahvaltı yapmam kalkınca, öğlenden sonra menemen falan yaparım kendime yanında çay falan jp.gif sonra pc başına geçerim öğlen namazını kıldıktan sonra tekrar pc başına sonra, ikindi namazı için camiye giderim namazlarımı cemaatle kılmaya özen gösteriyorum genelde camiye giderim.ikindi den sonra dışarıda gezerim biraz.evimize yakın park var oraya giderim ya birkaç arkadaş olur yada mahallenin gençleri onlarla muhabbet ederim futbol oynayanları seyrederim. yada bazen de ikindi den çıkşta evimize yakın baraj var seyhan barajı manzarası muazzam good.gif giderim tek başıma suyun başında otururum çok güzel oluyor.harika oluyor gerçekten manzarada manzara ama SUBHANALLAH.sonra eve gelir akşam yemeği falan derken,yatsıyı kılar sonra tekrar foruma bakarım ne var ne yok diye jp.gif geceleri bazen kitap okutum güzel oluyor gece okumak, aslında değişiyor çünkü bazen sabah namazına kadar uyumuyorum sabah namazını kılar öyle uyurum ama bazende daha erken yatarım yani değişiyor.cumartesi ve pazar günlerim biraz yoğun geçer çünkü ders yapıyorum cumartesi günleri ayrıca o gün KURAN öğrenmeye gelen kardeşler oluyor bize pazar günleride gelen var birkaç kişi.salı günleride sadece farklı olarak derslere giderim salı derslerim değişmez kaçırmam orayı çok güzel oluyor ELHAMDULİLLAH.diğer günlerde var da onlara ara ara giderim. bu kadar.umarım yeterli gelmiştir.

13- meşguliyetiniz işiniz nedir ?

daha önce antepte işletme okuyordum ama okulu bıraktım bu yıl hem öss hem kpss ye girecem kısmetse. seneye de AÖF ilahiyat yazmayı düşünüyorum.daha önce aöf'de ilahiyat olduğunu bilmiyordum bu yıl öğrendim ve yazmayı düşünüyorum kısmetse iNŞAALLAH.yani öğrenci

selam ve duayla
bilal habeş
ALINTI(slow @ Jun 9 2008, 11:02 PM) *

Kardeşim bilal, konukluğun hayırlı olsun inşallah güzel geçer herşey jp.gif jp.gif
selam ve dua ile

hoşbulduk abi saolun ALLAH razı olsun.güzel temennileriniz için ayrıca teşekkür ederim. flowers.gif

selam ve duayla
bilal habeş
ALINTI(telpako @ Jun 9 2008, 11:04 PM) *

hoşgemiş hazır gelmişken bi de ezan okutsaydık.

hoşbulduk kardeş jp.gif ezan da okuruz ama sizde kamet getirirseniz ben cemaati toplarım biggrin.gif
bilal habeş
ALINTI(havvanur @ Jun 9 2008, 11:43 PM) *

acaba bu haftanın konuğu kim olucak derkeeen ve bilal habeş... smile.gif hoşgeldiniz...

gerçekten merak ettiğim bir şey var...yaşınız smile.gif

hoşbulduk havvanur kardeş jp.gif saolun ALLAH razı olsun

23 yaşındayım ama psikoljik yaşım 40'ın üzerinde olsa gerek biggrin.gif
sükût-u vaveyla
bilal kardeşim sitem etmek istemiyorum ...galiba sorumu görmediniz ...zira cevaplamak istemeseniz bile bunu ifade edersiniz siz...

görünmüyorsa sorularım bir daha sormam smile.gif
bilal habeş
ALINTI(musalli @ Jun 9 2008, 11:07 PM) *

aman efendim kimler konuk olmuş,,başımızın üzerinde yeri var kardeşimizin,,
hoş geldin sefalar getirdin bilal kardeşim,, jp.gif
keyifli konukluklar diliyorum şimdilik,,korkunç sorular geliyor.... jp.gif

flowers.gif flowers.gif flowers.gif flowers.gif flowers.gif

saolun abla hoşbulduk jp.gif flowers.gif flowers.gif flowers.gif ALLAH razı olsun çok saolun jp.gif korkunç sorular sormayın ama boxing.gif clap2.gif

selam ve duayla
sükût-u vaveyla
........
sabah_rüzgarı
ALINTI(bilal habeş @ Jun 10 2008, 07:40 PM) *

hoşbulduk havvanur kardeş jp.gif saolun ALLAH razı olsun

23 yaşındayım ama psikoljik yaşım 40'ın üzerinde olsa gerek biggrin.gif

havvacım sanırm sen cevabı görmedinn smile.gif

bilal size keyifli vakitler dilerim şimdilik whistling.gif
heycanlısnz diye hemn sorulara geçmiyorm
sükût-u vaveyla
ALINTI(sabah_rüzgarı @ Jun 10 2008, 08:06 PM) *

blink.gif çok ilginç o kadar baktım ama şimdi tekrar bakıcam ...teşekkür ederim sabah rüzgarı...
sükût-u vaveyla
tamam şimdi anladım ...telpako kardeşe yazdığı mesajı gördüm...ve mesajımı yazmaya başladım...fakat bu arada bilal habeş ya benim soruma cevap veriyordu ya da yazdığı mesajı yolluyordu....2. sayfaya geçtik...1. sayfaya dönmedim tabi confused1.gif ...

bu mesaj olayı iyice canımı sıktı...

neyse ...bilal kardeş hakkını helal et ...gerçi kötü bir şey söylemedim dimi.. biggrin.gif

bilal habeş
ALINTI(havvanur @ Jun 10 2008, 07:42 PM) *

bilal kardeşim sitem etmek istemiyorum ...galiba sorumu görmediniz ...zira cevaplamak istemeseniz bile bunu ifade edersiniz siz...

görünmüyorsa sorularım bir daha sormam smile.gif

sitem etmeyin olurmu jp.gif jp.gif siz sorulara devam edin elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım iNŞAALLAH.

SELAM ve DUAYLA
bilal habeş
ALINTI(havvanur @ Jun 10 2008, 08:19 PM) *

tamam şimdi anladım ...telpako kardeşe yazdığı mesajı gördüm...ve mesajımı yazmaya başladım...fakat bu arada bilal habeş ya benim soruma cevap veriyordu ya da yazdığı mesajı yolluyordu....2. sayfaya geçtik...1. sayfaya dönmedim tabi confused1.gif ...

bu mesaj olayı iyice canımı sıktı...
neyse ...bilal kardeş hakkını helal et ...gerçi kötü bir şey söylemedim dimi.. biggrin.gif

şimdi anlaşıldı neden karışıklık oluğu havvanur kardeş 2.sayfaya geçmişsiniz biggrin.gif bu arada rica ederim ne hakkım var ki ESTAĞFİRULLAH.hem dediğiniz gibi kötü bişey dememişsiniz jp.gif varsa da helal hoş olsun kardeş.asıl siz kusuruma bakmayın sorunuza biraz geç cevap verdim hakkınızı helal edin.ALLAH'a emanet olun.

SELAM ve DUAYLA
bilal habeş
ALINTI(Abd_us_SAMED @ Jun 10 2008, 12:14 AM) *

hadi bakalım kardeşim bilal kolay gelsin şimdiden smile.gif

saol kardeş jp.gif ALLAH razı olsun

selam ve duayla
bilal habeş
ALINTI(al_muallim @ Jun 10 2008, 02:17 PM) *

müttefik nasılsın smile.gif , konuk olmuşsun, kıymetini bil smile.gif

ben sana sual sormuyorum, ama bana sual sorabilirsin smile.gif

konuk olunca hoşgeldin'mi denir kıymetini bil mi alem adamsın biggrin.gif VALLAHi muaallim ..

bediüzzaman'ın sözünü anımsadım bir anda: her suale cevap vardır burda soru sorulmaz diye jp.gif

ben sorayım sana o zaman biggrin.gif anlaştıkmı shake2.gif sen istdin tabiri caizse kaşındın flaugh.gif

1)Ben iyi bir arkadaş mi çok sevdiğin biri mi yoksa sadece tanıdığın biri miyim?:
2)Benim ikinci bir ismim var mı? smile.gif
3)Beni İlk gördüğünde ne düşündün? şunda ne düşünüyorsun? jp.gif
4)Benim için güzel bir lakap olabilseydi ne olmalıydı?:
5)Beni ne zamandır tanıyorsun?:
6)Seni ilk gördüğümde sana söylediğim ilk şeylerden birini hatırlıyormusun?: clap2.gif
7)Benim en iyi yanım ne?: sad.gif
8)Ben komik miyim?: flaugh.gif
9)Sence, senin hakkında ne düşünüyorum?: gleam.gif
10)Beni hiç kıskandığın oldu mu?: biggrin.gif

kolay gelsin whistling.gif oleyo.gif konuk gibi oldun ama sen istedin biggrin.gif

selam ve duayla

bilal habeş
ALINTI(slow @ Jun 10 2008, 04:13 PM) *

bilal kardeşim ikramlarıda tek başına götürdün yaa smile.gif

hadi kolay gelsin selam ve dua ile can kardeşim flowers.gif flowers.gif

olurmu abi ne yazmışım başlarda okumadınızmı bu kuzu çevirme tüm foruma yeter dedim biggrin.gif enaniyet yok forumdaki herkes davetli jp.gif gerekirse ben yemem jp.gif sizinlede birgün özel mangal yaparız abi jp.gif

saolun abi teşekkür ederim ALLAH razı olsun.

selam ve duayla
bilal habeş
ALINTI(slow @ Jun 10 2008, 06:19 PM) *

haftanın konuğu nerelerdeeee smile.gif
bilal kardeşim, hakkımdaki düşüncelerin nelerdir (başka soru bulamadım şuan için) smile.gif

selam ve dua ile

buradayım burada biggrin.gif geldim jp.gif

sizin yeriniz bambaşka benim için çok özel birisiniz benim için inanın sizi övmek için kelemeler kifayetsiz kalır çok çok samimi, cana yakın,mütevazı çok ince düşünceli ve herkesle anlaşabilecek çok özel ender insan.ayrıca sizden öğrendiğim çok şeyler var ve öğrenmeye devam edecem iNŞAALLAH.ayrıca çok iyi bir şair ve gözlemcisiniz MAŞAALLAH nasıl iyi gözlemlemişmiyim jp.gif flowers.gif flowers.gif

siz benim hakkımda ne düşünüyorsunuz canım abim jp.gif

selam ve duayla
bilal habeş
ALINTI(Abd_us_SAMED @ Jun 10 2008, 03:40 PM) *

bilal kardeş İslam hizmeti konusunda fikirlerin nelerdir paylaşır mısın bizimle?

kardeş islam hizmeti hakkında düşündüğüm çok geniş bir konu bu aslında ama izah etmeye çalışayım iNŞAALLAH :

öncelikle şu ayet güzel bir açıklama olur düşüncesindeyim:

Şüphesiz ALLAH, Kendi yolunda, sanki birbirlerine kenetlenmiş bir bina gibi saf bağlayarak çaba harcayanları sever. (Saff Suresi, 4)

EĞER üzerimize düşen görevlerin farkında olur ve uygulamaya çalışırsak sorunları halledebiliriz ve bu dine daha fazla hizmet edebiliriz diye düşünüyorum.

Tüm insanlara ALLAH ve RASULÜNü anlatmaya yaymaya çalışmak bu dini daha fazla yaşamak ve yaşatmak.ayrıca KURAN, ahlakının yaygınlaşması için çaba harcamak iman ve sahibi tüm insanların sorumluluğudur. ALLAH u TEALA KURAN'ın "Sizden; hayra çağıran, iyiliği (marufu) emreden ve kötülükten (münkerden) sakındıran bir topluluk bulunsun.en mühimi de bu olsa gerek. Kurtuluşa erenler işte bunlardır." (Al-i İmran Suresi, 104) ayetiyle bu yükümlülüklerini insanlara bildirmiştir. Bir başka ayette ise ALLAH tüm inananlara "...Artık hayırlarda yarışınız. Tümünüzün dönüşü ALLAH'adır..." (Maide Suresi, 48) şeklinde buyurmuştur. Bu nedenle her insan elindeki imkanlar ölçüsünde insanları hayra çağırmaya, KURAN ahlakının tebliğ edilmesine destek olmaya çalışmalıdır.

BELKİ Bunun için bir maddi imkanlar yeterli olmayabilir; böyle bir çalışmaya çok büyük bir zaman ayırmaya imkan olmayabilir. Ama vicdanını kullanan insan, elindeki imkanlar ölçüsünde mutlaka yapabileceği bir şeyler bulabilir. Belki kitap bastırıp insanlara dağıtamayabilir; insanlara KURAN ahlakını tanıtıcı belgeseller üretemeyebilir; İslam'ı tanıtıcı siteler hazırlayamayabilir. Böyle bir durumda kişinin yapabileceği, başkalarının büyük bir gayretle yaptığı faydalı çalışmaları yaymak olabilir.elimizden ne geliyorsa bu dine hizmet namına hertürlü fedakarlığı canımız pahasına dahi olsa yapmalıyız.

umarım yeterli gelmiştir kardeş.ayrıca bu konu hakkında BEDiÜZZAMAN ın çok güzel bir yazısı var islam hizmeti hakkında yazayım iNŞAALLAH.

selam ve duayla

bilal habeş
ALINTI(sabah_rüzgarı @ Jun 10 2008, 08:06 PM) *

saolun teşekkür ederim bende size huzurlu vakitler diliyorum jp.gif

heyecanım biraz daha var jp.gif tamam sorularınızı da bekliyorum iNŞAALLAH zor olmasın ama sad.gif jp.gif

selam ve duayla
sükût-u vaveyla
salı günleri derslerinizin olduğunu söylemişsiniz...risale dersleri mi? smile.gif

futbol oynayanları seyrederim demişsiniz siz futbol oynar mısınız? smile.gif
sabah_rüzgarı
aile yapınız nasıldır?

kaç kardeşsinz ?

Seni anlatan bir renk seçsen o renkte çocuklarını nasıl görürsün...?

Eğer insanı herhangi birşeye benzetseydin bu ne olurdu...?

bize bir çiçek söyle hayatını anlatsın

bize bir kelime söyle islami forumu anlatsın

bize bir cümle söyle seni anlatsın

bana bir renk söyle beni anlatsın ( ve neden )

Yaşamında en sık neyi değiştirirsin?

Hayatın mevsimler gibi olduğunu düşünsek...sen şuan hangi mevsimi yaşıyorsun?

Koku desem... en çok koklamaktan hoşlandığın desem?

Hayat bu ........ * dediğin cümleyi tamamlarmısın ?

Hayatında hiç virgül yerine nokta kullanmak zorunda kaldığın oldu mu...?

Bazen ikilemde kalırsın… bu mantığın ve duyguların olur, bunlardan birisi olmak zorunda, karar vermek zorundasın… peki ebrar hangisini seçer…?

Şuan kapın çalıyor... kapının arkasında kimin olmasını istersin…?

Acılarını öldürmeyi düşünür insan… her gece ve gündüz bir cinayet işlenir bu şehirde…sen kaçıncı cinayetini işliyorsun kendi sessizliğinde…?

Sence bu gençlik aşk’ın manasını biliyor mu...?

Üç doğruyu götüren bir yanlışın oldumu...?

Kendinle bütünleştirdiğin roman kahramanı...

takip ettiginz kose yazarlari..?

Beyaz ve siyah neyi ifade ediyor size

İçinden çıkamadığınız zor bir durum olsa, ilk kime danışırsını?

Hayatta asla yapmam dediginiz sey var mi?

Bulunduğunz yaş ve konum itibariyle hayattan beklediklerini elde ettiğini düşünüyor musunz?

Size göre hata nedir ? hata yapmak,hatalı olmak ?

bir kitaptaki size çok özel gelen bir cümle ...

Gönderilmemiş mektubunz, yarım kalmış şiirin var mı…?

Kendinde en sevdigin 3 ozellik ve en sevmedigin 3 ozellik neler?

Yeterli maddi imkanınız olsaydı, ilk ne yapardınız veya ilk ne alırdınız?

Unutmak isteyip de unutamadığın bir olay var mı? Varsa ne?

Çocukken gökkuşağının başlangıcında bir küp altın olduğunu düşünürdük…sence gökkuşağının başladığı yerde ne var..?

Çevrenizde yada bu gibi sitelerde kendini ifade edebiliyormusun?

ne tur muzikler seversin? en cok hangi sanatcıyı dinlersn?

msnine eklenen yabancılara karşı tavrın nedir

kuraanı kerim okumayı biliyor musn evetse ne zamn öğrendin ??

bitirince haber ver whistling.gif tongue.gif
bilal habeş
ALINTI(nurun nisa @ Jun 10 2008, 02:08 PM) *

Hoş geldiniz Bilal Habeş güzel dua eden arkadaşım...

Umarım keyif alırsınız bu konukluktan jp.gif

Benimde size sorum bu güzel dualar hep sizin içinizden gelenler mi, yoksa dua kitablarından da yararlanıyormusunuz...
Soruların devamı gelecek inşALLAH daha çok var şimdi yavaş başlayalım konuğumuzu yormayalım jp.gif jp.gif

hoşbulduk kardeş saolun jp.gif ALLAH razı olsun güzel kardeşim ESTAĞFİRULLAH o sizin güzel bakışınız jp.gif
sorunuza şöyle cevap vereyim dualar bölümüne eklediğim dualar; çeşitli dua kitaplarından aldıklarım ama bazı düzeltmeler veya eklemeler yapıyorum ama yorumlarda yaptığım duaların hepsi bana ait dua ile ilgili çok fazla kaynak var elimde ELHAMDULİLLAH arşiv gibi.güzel dualar ekleyebiliyoruzdur iNŞAALLAH.şimdi bana has duamı edeyim sorunuzun cevabını biraz daha vermiş olurum sanırım jp.gif

RABBİM tüm sıkıntılarınızı gidersin, gönlünüze sükunet ve ferahlık versin iNŞAALLAH.ayrıca gönlünüzden geçenleri, size edilen ve sizin ettiğiniz duaları RABBİM hayırlara çevirsin iNŞAALLAH.kalbinizi dininde sabit kılsın cennette o gül NEBİ'ye komşu eylesin iNŞAALLAH.şimdilik bu kadar jp.gif sizde bana edin olurmu jp.gif

sorularınızı beklerim ama zor olmasın biggrin.gif

selam ve duayla
bilal habeş
ALINTI(havvanur @ Jun 11 2008, 09:08 PM) *

salı günleri derslerinizin olduğunu söylemişsiniz...risale dersleri mi? smile.gif

evet risale dersleri..

futbol oynayanları seyrederim demişsiniz siz futbol oynar mısınız? smile.gif

evet oynarım da seyrederimde ama fanatik değil lac.gif sadece severim o kadar jp.gif ayrıca mütevazı olamıyacam ama çok ama çok iyi futbol oynarım turnuvalarda gol krallığım vardır gleam.gif

selam ve duayla
bilal habeş
ALINTI(sabah_rüzgarı @ Jun 11 2008, 10:10 PM) *

[color=#009900]
aile yapınız nasıldır?

ailemiz dinine çok sıkı bağlı bir yapıda ELHAMDULİLLAH evde islam ahlakına uygun yaşamaya çalışırız hepimiz birbirimize bağlı ve başkaları tarafından da sevilen ve gıpta edilen bir aile yapımız var.RABBime hamd olsun.

kaç kardeşsinz ?

8 kardeşiz

Seni anlatan bir renk seçsen o renkte çocuklarını nasıl görürsün...?

beni anlatacak renk yok çünkü çok renkli bir yapım var biggrin.gif ama beyaz renk bambaşka benim için jp.gif

Eğer insanı herhangi birşeye benzetseydin bu ne olurdu...?

güle benzetirdim çünkü kimi zaman solan, kimi zaman tomurcuk açan jp.gif

bize bir çiçek söyle hayatını anlatsın?

kaktüs.

bize bir kelime söyle islami forumu anlatsın?

ümmetin buluştuğu adres gleam.gif smile.gif

çok düşünüyorum zormuş yahu sorular sabah_rüzgarı sen bu soruları nerden buldun böle boxing.gif biggrin.gif diğer sorularada cevap verecem iNŞAALLAH yavaş yavaş jp.gif

selam ve duayla
sükût-u vaveyla
ALINTI(bilal habeş @ Jun 11 2008, 10:45 PM) *

evet oynarım da seyrederimde ama fanatik değil lac.gif sadece severim o kadar jp.gif ayrıca mütevazı olamıyacam ama çok ama çok iyi futbol oynarım turnuvalarda gol krallığım vardır gleam.gif
selam ve duayla

tebrik ederim smile.gif ...

salı günleri derslerinizin olduğunu söylemişsiniz...risale dersleri mi?

bu sorumada cevap alabilir miyim smile.gif
bilal habeş

bize bir cümle söyle seni anlatsın?

dost canlısı jp.gif ayrıca vefasız dünyada vefalı olan jp.gif

bana bir renk söyle beni anlatsın ( ve neden )?

samimiliği ve özü sözü bir insanı anlatan bir renk varsa o smile.gif ayrıca çok iyi konuk ağırlayan clap2.gif

Yaşamında en sık neyi değiştirirsin?

kıyafetlerimi değiştiririm gleam.gif

Hayatın mevsimler gibi olduğunu düşünsek...sen şuan hangi mevsimi yaşıyorsun?

bunu bilemem belkide son anlarımı yaşıyorum ama daha çok yapmam gereken şeyler olduğumu düşünürsem kış sanırım.

Koku desem... en çok koklamaktan hoşlandığın desem?

esans kokusu ama benim esans jp.gif bazıları çok ağır oluyor çünkü benim esans ise çok hafif ve çok güzel kokar jp.gif gülü koklamaktan hoşlanırım gül başkadır.gül koklayınca GÜL NEBİ'm aklıma gelir.

Hayat bu ........ * dediğin cümleyi tamamlarmısın ?

''HAYAT NE GARİP''

selam ve duayla
bilal habeş

[color=#009900]
Hayatında hiç virgül yerine nokta kullanmak zorunda kaldığın oldu mu...?

evet oldu.noktayı kullanmak zor oluyor ama bazende güzel oluyor.

Bazen ikilemde kalırsın… bu mantığın ve duyguların olur, bunlardan birisi olmak zorunda, karar vermek zorundasın… peki ebrar hangisini seçer…?

ebrar mı confused1.gif duygularıyla.ama şunu da unutmayalım ''FAZLA DUYGUSALLIK MANTIĞI ÖLDÜRÜR'' biggrin.gif

Şuan kapın çalıyor... kapının arkasında kimin olmasını istersin…?

bu bana özel olsun sad.gif

Acılarını öldürmeyi düşünür insan… her gece ve gündüz bir cinayet işlenir bu şehirde…sen kaçıncı cinayetini işliyorsun kendi sessizliğinde…?

çokkk fazla sad.gif

Sence bu gençlik aşk’ın manasını biliyor mu...?

maalesef ne aşkı ya nerdeee aşk maşk hikaye.RABBiM gençliği ıslah eylesin iNŞAALLAH. daha fazla yazmak istemiyorum gençliğin ne durumda olduğunu sadece dua edelim diyorum.

selam ve duayla
bilal habeş

[color=#009900]Üç doğruyu götüren bir yanlışın oldumu...?

olmuştur..

Kendinle bütünleştirdiğin roman kahramanı...

yıllar önce okumuş olduğum idamlık genç kitabındaki ebazer ismini tam hatırlamıyorum ama ebazer diye aklımda kalmış crying.gif

takip ettiginz kose yazarlari..?

çok fazla takip ettiğim söylenemez kitap okurum ama sıklıkla herzaman.yazılarını takip etmeye çalıştığım, mustafa islamoğlu,ahmet şahin.

Beyaz ve siyah neyi ifade ediyor size?

beyaz temizliği karanlık sayfalardan sonra temizlenmek için açılan tertemiz bir simge. jp.gif siyah ise karamsarlığı sad.gif

İçinden çıkamadığınız zor bir durum olsa, ilk kime danışırsını?

konuya göre değişir ama ailemden biri olarak önce ablama danışır fikir alırım RABBİM ondan razı olsun.birde çok sevdiğim sırdaşım olan bir DOST'uma canımdan öte RABBİM ondan da razı olsun iNŞAALLAH.

selam ve duayla
bilal habeş

[color=#009900]Hayatta asla yapmam dediginiz sey var mi?

asla yapmam diyeceğim şeyler vardır ama aklıma gelmiyor.

Bulunduğunz yaş ve konum itibariyle hayattan beklediklerini elde ettiğini düşünüyor musunz?

hayır ama zamanla iNŞAALLAH.ümitvar'ım.

Size göre hata nedir ? hata yapmak,hatalı olmak ?

bana göre hata insanı üzen inciten herşey.her insan hata yapabilir ama önemli olan hataları görebilmek, onlardan dersler çıkarabilmek, hatalı olduğumuzu anladığımızda hemen hatamızı bildirip,özür dilemeli ve karşı tarafın gönlünü almasını bilmeliyiz.

bilal habeş
ALINTI(havvanur @ Jun 12 2008, 12:08 AM) *

tebrik ederim smile.gif ...

salı günleri derslerinizin olduğunu söylemişsiniz...risale dersleri mi?

bu sorumada cevap alabilir miyim smile.gif

yukarda ceabını yazmıştım ama karışıklık olmuş sanırım.

evet risale dersleri..

selam ve duayla
bilal habeş

[color=#009900]
bir kitaptaki size çok özel gelen bir cümle ...

MUSTAFA İSLAMOĞLU'nun YAHUDİLEŞME TEMAYÜLÜ adlı kitabında ''PAZARLIKSIZ İMAN''

Pazarlıklı iman “Yahudi imanı”dır

Pazarlıksız iman ibrahim imanı, yani “ibrahimi iman”dır.

İbrahimi imanda ALLAH ’a itimat vardır, güven vardır, emniyet ve teslimiyet vardır. Zaten “iman” emniyetin, “İslam” teslimiyetin öbür adı değil midir?

İbrahimi imanda şike yoktur, danışıklı döğüş yoktur, tereddüt yoktur, bahane yoktur, mazeret yoktur, taviz yoktur.

İbrahimi iman sahibi bilir ki, imanda taviz Yahudileşme alametidir. İmanından taviz veren felah bulmaz.

İbrahimi imanda, ateşe atlanması gerekiyorsa göz kırpmadan atlanır. Put kırmak bunu göze almayı gerektirir. Tarih boyunca put kırıcı tüm İbrahimi iman sahipleri, putçular nezdinde put kırmanın bedelinin çok ağır olduğunu bilirler.

Ateşe atlarken, “şike” ve “şaka” yapmak için değil “yanmak” için atlarlar. “Nasıl olsa yanmam” diye değil “yandım” diye atlarlar. ALLAH ’la pazarlığa girişmezler. “Rabbim, ben senin için kırdım putları. Senin için reddettim nemrutları. Razı olasın için inkar ettim tağutları. Şimdi sıra sende, hadi, sen de beni gör, gözet, kolla” demezler.

Gönderilmemiş mektubunz, yarım kalmış şiirin var mı…?

hayır..

Kendinde en sevdigin 3 ozellik ve en sevmedigin 3 ozellik neler?

sevmediklerim:
1)alıngan olmam,
2)ayrıntı profesörü olmak (iyimi kötümü karar veremiyorum ama kötüye yakın sanırım sad.gif
3)başkasının hiç takmadığı küçük gördüğü birşeyi ben çok büyütebiliyorum kendi dünyamda. sad.gif

sevdiğim yönlerim:
1)çok düşünceli ve vefalı bir dost olmam,
2)herkesle iyi anlaşmam,
3)geniş düşünebilmem.. ELHAMDULİLLAH
başkada var da 3 tane yazın dediğiniz için jp.gif

Yeterli maddi imkanınız olsaydı, ilk ne yapardınız veya ilk ne alırdınız?

ilk olarak yardıma muhtaç insanlara yardım ederdim hertürlü yardımı esirgemden seve seve yapardım çünkü çok istiyorum bizlerin bir eli yağda, diğeri balda sad.gif ama mazlum gariban kardeşlerimiz olduğunu unutmamalıyız crying.gif onun dışında hacc görevimi yapardım ama layıkıyla haccın mesajını bilerek ve anlayarak vazifemi yapmayı çok istiyorum özelliklede GÜL NEBİ'mi dünyadayken ziyaret etmeyi o kadar çok istiyorum ki anlatamam crying.gif RABBİM İNŞAALLAH nasip eder.ilk olarak alacağım da bir arsa alıp cami yaptırırdım.hayır ve hasenat çok çok önemli.RABBİM zengin olan müslümanların daha fazla hayır ve hasenat yapmalarını nasip eylesin iNŞAALLAH.

bilal habeş

[color=#009900]
Unutmak isteyip de unutamadığın bir olay var mı? Varsa ne?

evet var.çok çok mübarek birinin benden birkaç yaş küçük bir oğluyla tanışmıştım babasından dolayı ayrı bir saygı ve sevgi besliyordum ama zamanla tanıdıkça çok ters bir yapıya sahip olduğunu gördüm şimdi desem ki kendisi yapmadığı birşeyi başkasına yap derdi belki inanmazsınız ama çok samimi çok çok ters bir insan nasıl tanıştığımı sormayın ve nasıl birlikte olduğumuzu karışık ve çokk çok uzun bırakın yazmayı anlatsam 3 gün az gelir biggrin.gif neyse.. birkaç kez uyardım ama çok ters tepkiler veriyordu güzellikle izah etmeye çalışıyorum ama nafile babasını tanımasam ve hatırı olmasa....!! böyle anlatılmaz derecede ters birine mümkün değil tahammül etmezdim sonra araya mesafe kattım.( bu arada bunu tanıyan herkes buna karşı tahammülsüz ve sevmezlerdi bana da sen nasıl bununla idare diyorsun derlerdi) anlatamam yani neyse bu bahsettiğim kişi hayatımda en çok üzen kişi olmuştur ama ona rağmen kendisiyle gidip uzun uzun konuştum 3 saate yakın içimdekileri boşalttım çok şaşırdı ve zoruna gitti ben dedim ki eğer bir hatam varsa hakkını helal et böyle dedim yine havalara girdi sanki çok hakkı var ta TÖVBE YA-RABBİ bide ne dese iyidir yok kakkımı helal etmiyorum demezmi gel de çık işin içinden eleştirdim ya zoruna gitti ama pes etmedim ne yaptım ne ettim güzellikle sonunda hakkımı helal ediyorum dedi bu olay benim için ayrı bir önemli helallik aldım ya gerisi mühim değil ama unutamayacağım bir olay çok kısa yazdım.karışık olduysa hakkınızı helal edin. sad.gif

Çocukken gökkuşağının başlangıcında bir küp altın olduğunu düşünürdük…sence gökkuşağının başladığı yerde ne var..?

hiçbir fikrim yok maalesef.

Çevrenizde yada bu gibi sitelerde kendini ifade edebiliyormusun?

evet çok rahat ifade ederim de bu konukluk hariç biggrin.gif çevremde veya başka biryerde çok rahat kendimi ifade ettiğimi düşünüyorum ama forumda bazı konulara bilerek girmiyorum.onun dışında rahatça kendimi ifade eden biri olduğumu düşünüyorum.

şimdilik bu kadar diğer sorularıda yarın cevaplayayım şimdi namaz kılacam görüşmek üzere.ALLAH'a EMANET OLUN.gideyim de sizlere de dualar edeyim iNŞAALLAH.sizlerde bana ediyorsunuz değilmi jp.gif

SELAM VE DUAYLA

musalli
selamun aleyküm bilal kardeşim,,buyur bakalım benim soruları,
korkunç olup olmadıklarına sen karar ver biggrin.gif

1-namaz ın hayatınızdaki hali hazırdaki ve olması gereken tanımını yaparmısınız?

2-tesettürün ölçüsü hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

3-evlilikte erkeğin konumu sizce nasıl olmalıdır?

4-evlilikte bayanın konumu sizce nasıl olmalıdır?

5-kitap okuma daki anlaşılır ve hızlı okuma sanatını yakalama formülleriniz varmı ve neler?

6-bir müslüman frofili çizermisiniz?her haliyle bir müslüman nasıl olmalı?

7-benim hakkımda yaptığınız yorum ve duaları öğrenebilir miyim?

8-sevgi ve aşk adına yaptığınız ölçünün sınırı var mıdır,nedir?

9-en sevdiğin renk?

10-en sevdiğin çiçek?

11-şu güne kadar okuduğun kitaplar arasında unutamadığın kitap ismi nedir?
birde bu kitap tan etkilebdiğin bir cümleyi bizimle paylaşırmısın.

12-risale'nin hayatındaki önceliği nedir?risale okumaları hakkındaki düşüncelerin nelerdir?

13-en son izlediğin film hangisiydi?konusu ve mesajları nelerdi?

14-unutamadığınız ve gözyaşları ile kıldığınız namazınız var mı?

şimdilik bu kadar ALLAH kolaylıklar versin kardeşim,,
şimdiden teşekkürler... jp.gif flowers.gif flowers.gif flowers.gif flowers.gif
bilal habeş

ne tür muzikler seversin? en cok hangi sanatcıyı dinlersin?

arabesk dinlerdim bir aralar (ama şuanda dinlemiyorum) malum adanalıyız genlere işlemiş biggrin.gif genelde ilahi dinliyorum slow müzikleri de severim.en çok dinlediğim dursun ali,mustafa özcan güneşdoğdu,sami yusuf,abdurrahman önül,yusuf islam başka da varda bunları severim özellikle.

msnine eklenen yabancılara karşı tavrın nedir?

çok fazla sinirlenmem açıkçası çünkü neden eklediğini sorarım tanışırım eğer ters biriyse amacı kötüyse engellerim.yani fazla takmam.

kuraanı kerim okumayı biliyor musn evetse ne zamn öğrendin ??

evet biliyorum 7 yaşında öğrendim.ELHAMDULİLLAH çok çabuk ve hızlı bir şekilde öğrendim camide hocadan, evdede ablam'dan ALLAH razı olsun katkısı çok büyük.

slow
ALINTI(bilal habeş @ Jun 11 2008, 12:06 AM) *

olurmu abi ne yazmışım başlarda okumadınızmı bu kuzu çevirme tüm foruma yeter dedim biggrin.gif enaniyet yok forumdaki herkes davetli jp.gif gerekirse ben yemem jp.gif sizinlede birgün özel mangal yaparız abi jp.gif

saolun abi teşekkür ederim ALLAH razı olsun.

selam ve duayla

inşallah bilal kardeşim birgün mangal yapalım rabbim kısmet ederse jp.gif aladağda başpınar isminde mükemmel bir yayla var tam mangallık biyer .. hayırlısı olsun inşallah jp.gif flowers.gif flowers.gif
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.