Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Kocaman Bir Bahçe Düşünün!
Islami Forum - Popüler Forum > GENEL FORUM > .·[ GENEL SOHBET ]·.
al_muallim
Kocaman bir bahçe düşünün. Ortasında da bu bahçeyi tamamen dallarıyla örtmüş bir ağaç düşünün. Her bir dalında bir zalim sizin bir işinizi yönetiyor. Ve bu dallarda duran zalimler sizin apaçık düşmanınız. Bu ağacın meyveleri sadece en yukarıda ve bunları da YUKARIDAKİLER yiyebiliyor. Bu ağacın size tek faydası gölge yapması. Yağmuru geçirmiyor. Yani rahmeti engelliyor. Ağacın üstündeki börtü böcek ise sizi sürekli rahatsız etmekte. Gök yüzünü görmek istiyorsunuz izin vermiyor. Bahçenin etrafı da çevrilmiş dışarıda çıkamıyorsunuz. Yukarıdakiler yedikleri meyvelerin kabuklarını size atıyor, sizde bunlar ile yetiniyorsunuz. Size attıkları kabuklardan daha fazlasını hizmet ettim diyerek sizden almaya kalkıyor. Çok nadirde olsa arada bir size birkaç damla yağmur bırakıyor, o da kendi kökleri için elbette. Size hiçbir yardımı olmadığı halde sizden yaşaması için su istiyor!! Buna karşı çıkanlara ise ya yukarıdan büyük bir dal ile vuruyor, yada öldürüyor. Bazı dallarında çıkılabilecek yerler var, ama inancından ve değerlerinden ödün verenler için!! Siz inancınızdan ödün vermiyorsunuz diye sizi oralara çıkarmıyor. Ya inancınızdan vazgeçin gelin çıkın buraya diyor, yada aşağıda kalmaya devam edin diyor. Yukarıdakilerin bazıları da diyor ki, alttakileri yukarıya çıkaracağız buna izin vereceğiz, bize su verin ağacığımız susuz kalmasın ki sizinde isteklerinizi yapalım. Ama bunlarda daha yukarıdakiler tarafından ya susturuluyor yada alaşağı ediliyor.

Şimdi size sorarım, bu ağaca bu şartlarda hala su vermek akıllı insan işimdir!!

not=alıntıdır.
İlle Cihad
ne diyelim, akıllı insan işi değil desek, bizi yine topa tutacaklar smile.gif

ama hakkı söylemktende asla çekinmeyiz!!

değil akılsız insan, beyinden yoksun biri bile bu ağaca su vermez...

ama beyin sahibi olupta verenler var ya, işte bunlara akıl sır erdirmek mümkün değil.

akılsıza hadi akılsız dersiniz, bilmiyor!!

ama bilipte devam edenlere söylenecek pek bi söz yok.

Allah firaset versin, başkada bişey gelmiyor aklıma...
musalli
akıllı insan işi değildir elbet,,geçmişini ve başına gelenleri unutarak hala,veremeyeceğini unuttuğu
insandan umut beklemektir bence,yaptıkları tamamen cahillikten ve tedbirsiz mütevekkil davranmaktan
kaynaklanıyor.ezilmekte yüksemekte insanın kendi elindedir,, ve değerleri ile paraleldir..
ve buna kendi gücü yetebilir,biraz iradeli davranmak tüm sorunları çözecek oysaki,
ama azımsanmaması gereken bir bencillikte tüm hücrelerimize dolmuşsa umut artık tükeniyor demektir..
ALLAH sonumuzu hayr etsin inş.. jp.gif
paylaşımın için teşekkürler kardeşim... flowers.gif
Gezgin_musab
ALINTI(al_muallim @ Jun 9 2008, 05:18 PM) *

Kocaman bir bahçe düşünün. Ortasında da bu bahçeyi tamamen dallarıyla örtmüş bir ağaç düşünün. Her bir dalında bir zalim sizin bir işinizi yönetiyor. Ve bu dallarda duran zalimler sizin apaçık düşmanınız. Bu ağacın meyveleri sadece en yukarıda ve bunları da YUKARIDAKİLER yiyebiliyor. Bu ağacın size tek faydası gölge yapması. Yağmuru geçirmiyor. Yani rahmeti engelliyor. Ağacın üstündeki börtü böcek ise sizi sürekli rahatsız etmekte. Gök yüzünü görmek istiyorsunuz izin vermiyor. Bahçenin etrafı da çevrilmiş dışarıda çıkamıyorsunuz. Yukarıdakiler yedikleri meyvelerin kabuklarını size atıyor, sizde bunlar ile yetiniyorsunuz. Size attıkları kabuklardan daha fazlasını hizmet ettim diyerek sizden almaya kalkıyor. Çok nadirde olsa arada bir size birkaç damla yağmur bırakıyor, o da kendi kökleri için elbette. Size hiçbir yardımı olmadığı halde sizden yaşaması için su istiyor!! Buna karşı çıkanlara ise ya yukarıdan büyük bir dal ile vuruyor, yada öldürüyor. Bazı dallarında çıkılabilecek yerler var, ama inancından ve değerlerinden ödün verenler için!! Siz inancınızdan ödün vermiyorsunuz diye sizi oralara çıkarmıyor. Ya inancınızdan vazgeçin gelin çıkın buraya diyor, yada aşağıda kalmaya devam edin diyor. Yukarıdakilerin bazıları da diyor ki, alttakileri yukarıya çıkaracağız buna izin vereceğiz, bize su verin ağacığımız susuz kalmasın ki sizinde isteklerinizi yapalım. Ama bunlarda daha yukarıdakiler tarafından ya susturuluyor yada alaşağı ediliyor.

not=alıntıdır.

Çozum

'LAİLAHEİLLALLAH'

KOKUNU KESER
sükût-u vaveyla
hikaye eksik üzgünüm flaugh.gif inancı olan öyle sıkışıp kalmaz...
İlle Cihad
ALINTI(havvanur @ Jun 9 2008, 06:51 PM) *

hikaye eksik üzgünüm flaugh.gif inancı olan öyle sıkışıp kalmaz...

kalmazmı smile.gif

Şekil A : T.C. deki müslüman vatandaşlar!! özellikle başörtülü genç kızlar!! nasılda sıkışmışlar değilmi!!!
musalli
sıkışıp kalmamış bir insan,bir toplum,varmı acaba onu tartışmalıyız bence havvanurcum... jp.gif
İlle Cihad
her neyse, ben bu konulara yazmayacaktım smile.gif unuttum sanırım.

Allaha emanetsiniz!!
musalli
abi olurmu hiç öyle şey,,değerli fikirlerinizden bizleri mahrum etmeyin lütfen.. jp.gif
kıymetinizi bilmeyenler utansın,biz sizin fikirlerinize değer veriyor ve faydalanıyoruz inş.
her zaman bekleriz yorumlarınızı ... jp.gif
sükût-u vaveyla
ALINTI(al_muallim @ Jun 9 2008, 05:18 PM) *

not=alıntıdır.

Kur ana baktığım da görüyorum ki bir müslüman zalim tarafından yönetilemez...bu durum müslümanın ruhuna şahsiyetine aykırıdır..ee biz müslümanız...peki bir müslümanda olması gereken şahsiyet bizlerde var mı?

baş örtü sorunu var ise bu bizim suçumuz...paşa paşa kabul ediyoruz çünkü....

şöyle düşünüyorum evet okuyamıyorum fakat bu dünyanın sonu değil...bazen karamsarlığa düşsemde...
insanın tek yolu o değil...sadece seçeneklerinden biri...

bu hikaye ırak ...vs için geçerli olabilir...

benim krıterim şudur: kapıma şerefi olmayan amerikan ya da başka bir yaratık dayanmıyorsa ...öyyle bir yerde sıkışıp kalmamışım anlamına geliyor...
sükût-u vaveyla
ALINTI(İlle Cihad @ Jun 9 2008, 07:25 PM) *

her neyse, ben bu konulara yazmayacaktım smile.gif unuttum sanırım.

Allaha emanetsiniz!!

nono.gif kızıyorum ama smile.gif
İlle Cihad
ALINTI(havvanur @ Jun 10 2008, 12:14 AM) *

Kur ana baktığım da görüyorum ki bir müslüman zalim tarafından yönetilemez...bu durum müslümanın ruhuna şahsiyetine aykırıdır..ee biz müslümanız...peki bir müslümanda olması gereken şahsiyet bizlerde var mı?

baş örtü sorunu var ise bu bizim suçumuz...paşa paşa kabul ediyoruz çünkü....

şöyle düşünüyorum evet okuyamıyorum fakat bu dünyanın sonu değil...bazen karamsarlığa düşsemde...
insanın tek yolu o değil...sadece seçeneklerinden biri...

bu hikaye ırak ...vs için geçerli olabilir...

benim krıterim şudur: kapıma şerefi olmayan amerikan ya da başka bir yaratık dayanmıyorsa ...öyyle bir yerde sıkışıp kalmamışım anlamına geliyor...

bu hikaye ırak için uygun değil kardeşim. zira ırakda o ağaca su vermedikleri için zulüm görüyorlar. bizde ise tam aksine su veriyoruz ama yine zulüm görüyoruz.

müslüman zalim tarafından yönetilemez. işte bu söz herşeyi açıklar.

Hala akletmezmisiniz!!!
TEVHİD
Bugünümüzü güzel anlatan bir tasvir yapılmış.
Sanırım hepimiz bazen bu ağaç için su verenlerdeniz, bilerek ya da bilmeyerek.
Yarabbi bizi masivaya ait fiillerden muhafaza eyle.

Selam ve dua ile
-BeRcEsTe-
ÖYLE BİR AĞACA TABBİKİ SU VERİLMEZ
HAVVANUR UN DEDİĞİ GİBİ HİKAYEDE EKSİKLİK VAR
BİR YARADANIN OLDUĞUNU YAZMAYI UNUTMUŞLAR
KAFİRLER TOPLULUĞUNDAN BAŞKASI ALLAH'IN RAHMETİNDEN UMUT KESMEZ(yusuf 87)
sükût-u vaveyla
ALINTI(sabiha @ Jun 25 2008, 12:10 AM) *

ÖYLE BİR AĞACA TABBİKİ SU VERİLMEZ
HAVVANUR UN DEDİĞİ GİBİ HİKAYEDE EKSİKLİK VAR
BİR YARADANIN OLDUĞUNU YAZMAYI UNUTMUŞLAR
KAFİRLER TOPLULUĞUNDAN BAŞKASI ALLAH'IN RAHMETİNDEN UMUT KESMEZ(yusuf 87)

havvanur değil hüzün yılı swoon.gif
-BeRcEsTe-
özür dilerim hüzün yılı sad.gif
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.