ayetler:
1- Şüphesiz o hiç bir şeye ihtiyaçı olmayandır , yumuşak davranandır (şefkatlı olandır)
2- O sevendir. - O çok sevendir.
3- Bütün işler ona dönderilir. - Siz ona dönderiliyorsunuz. Dönüş ançak onadır.
-Son dönüşünüz (dönüşünüz) onadır. -Bütün işler sonuçta ançak ona varır.
4- O sizi parça parça yada topluca bir birinize kırdırmaya güç yetirendir. (bir bak düşünüp öğüt alsınlar diye ayetleri nasıl açıklıyoruz.)
5- O her şeyi ilmi (kelimleri) ve rahmetiyle ( sevgi enerjisi= rahmet) kuşatmıştır.
- O sarıp kuşatandır. - Allah onları çepeçevra kuşatmıştır.
6- Varış onadır. -Son varış onadır.
7- O merhametlilerin en merhametlisidir. -O şefkatli olandır. - O açıyandır. -O çok acıyandır.
8- O sameddir.
9- O güldüren ve ağlatandır. - O öldüren ve yaşatandır.
10- O bağışlayan ve esirgeyendir.
11- O haktır - O ançak hak ile yaratmıştır.
12- Onlar hakkı bilmiyorlar eğer hak onlara uymuş olsaydı hiç tartışmasız yerde gökte ve ikisi arasında bulunan her şey bozulup giderdi. /yıkılırdı/
13- O nasıl bir çocuk edinebilir , o hiç bir şeye ihtiyaçı olmayandır.
bu onüç ayeti açıklamak (ayetler zaten apaçık ) kolaylaştırmak birbirleriyle bağıntılı olan diğer ayetleri anlamaya yetecektir.
-AÇIKLAMALARI-
Dediğimiz gibi ayetler zaten apaçık yani açıklanmıştır ama bazı şeyleri düşünüp= düşünerek bilmeden kavrayamayız.
-Onlar hiç akıllarını kulanmıyorlarmıydı.
1. AYET: O hiç bir şeye ihtiyaçı olmayandır.
-Şüphesiz o hiç bir şeye ihtiyaçı olmayandır.
-Aklınıza sorun (düşünün) Hiç bir şeye ihtiyaçı olmayan şey nedir?
-ayete göre hiç bir şeye ihtiyaçı olmayan kimdir ALLAHTIR.
-ALLAH hiç bir şeye ihtiyaçı olmayandır.
- hiç bir şeye ihtiyaçı olmayan nedir?
kulandığımız aklımıza düşünceye göre - hiç bir şeye ihtiyaçı oLmayan
-sevgidir.
(çünkü sadece sevginin ihtiyaçı yoktur ihtiyaçsız olan sevgidir.)
kimdir? ALLAH (yaratandır.)
allah onun ismidir (ALLAH= yüce, büyük, ulu, tanrı , yaratan )
O nedir? -O hiç bir şeye ihtiyaçı olmayandır, ---> (SEVGİDİR)
KURAN = YARATAN SEVGİDİR (Varlığı ihtiyaçsız)
çünkü varlığının hiç bir şeye ihtiyaçı olmayan sadece sevgidir.
sevginin ihtiyaçı yoktur. (KURANI YALANLAYANLAR İŞTE BUNU YALANLIYORLAR)
APAÇIK OLARAK AYET O SEVGİDİR DİYOR. (ama eğer bir bilgiyi kesin bir bilgiyi sevginin kendisinin ihtiyaçsız olduğunu bilirseniz ve biz sevginin gerçekte ihtiyaçsız olduğunu çok iyi biliyoruz)
2.AYET: O sevendir. - o çok sevendir.
Ayete göre seven kimdir? ALLAHTIR.
kulandığınız bağlı olduğunu kelime şemasında= aklınızda SEVEN ---> kimdir? (aklınızı kulanın)
seven ----> = SEVGİDİR.
çünkü : sevgi sever ( seven tek şey sevgidir)
/ insan gerçekten sevdiğni sevme eyleminde bulunduğunumu seviyor? hayır sevmek ihtiyaçsız bir eylemdir ve insan ne yaparsa yapsın ihtiyaçlıdır (işin içine hep ihtiyaç girecektir sevemez) ama sevgi sevilir ve o sever/ bir düşün.
gerçek alnamda sevme eylemine sahip seven tek şey VARLIĞININ İHTİYAÇI OLMAYANDIR yani sevgidir.
O sevendir o çok sevendir = O SEVGİDİR.
Bir soru insanda sever yani o da sevendir.
hayır örneğe bakalım.
-ben oğlumu seviyorum
-seviyorum çünkü çünkü o benim oğlum
-şimdi bu gerçek bir sevme eylemimi? hayır.
-o benim oğlum olmasaydı onu sevmeyecektim (sevseydim bile insan olduğu için (İÇİN) sevecektim)
- şimdi bu gerçek anlamda bir sevme eylemimidir hayır.
-ama bakın : o benim çocuğum oğlum olarak onu sevmemin ihtiyaçını verdi ( ihtiyaçsız (= hak = sevgi) yaptı.)
-sonuç olarak o oğlum olarak onu sevmemin ihtiyaçını karşıladı (böylece onu ihtiyaçsız sevdim)
ama eğer oğlum olmasaydı onu sevmeyecektim bu durumda böyle bir sevmek eylemi gerçek bir sevme ve sevme eylemi değildir. /çünkü işin içinde ihtiyaç varilmişsede ihtiyaç var/
: Gerçek anlamda seven (sevmek ihityaçsız) seven tek şey sevgidir.<--=--> (ihtiyaçsız)dır.
o sevendir = o sevgidir (ihtiyaçsızdır.)
seven sevgidir çünkü ihtiyaçsız olarak varolan sevgi sever.
> VARLIĞI İHTİYAÇSIZ OLAN İHTİYAÇSIZ OLAARAK VAR OLAN SEVGİ-->SEVER. <
ÖRNEĞİN:
BEN SEVGİYİ SEVİYORUM
ÇÜNKÜ SEVGİ GÜZEL
BEN SEVGİYİ GÜZEL OLDUĞU İÇİN SEVİYORUM
ŞİMDİ BU SEVGİMİ?
PEKİ GERÇEK BİR SEVGİMİ?
HAYIR!
ÇÜNKÜ SEVGİNİN İHTİYAÇI YOKTUR. SEVGİ İHTİYAÇSIZDIR
İNSAN KAVRAMLARI EYLEMLE BİLDİĞİ İÇİN BU EYLEMİ ÖRNEK OLARAK VERDİM.
3. AYET: Dönüş ancak onadır.
Dönüş: dönüş eylemi yapmak dönmek için bir ilerleme göstermeliyiz ki başlangıç noktamıza dönelim.
a noktası -----------------------------------------------------> b noktası
dönüş
a noktası <----------------------------------------------------- b noktası
her şey için dönüş ancak nereye olabilir çıkış başlangış noktasına yani = kaynağa olur.
her şeyin kaynağı aynı şey olduğu için (bunu düşünsel ve pratik olarak görmüştük)her şey kaynağın ilkin (ilk kelimenin varlığının) düşünsel (programsal) ve maddesel boyuta (görmüştük) çevirilmişleridir = gerçek bir dönüş (dönmek) eylemi ancak kaynağadır.
el-kuran : dönüş onadır.
kaynak neydi?
Ayet dönüşün ancak ona olduğunu söyleyerek onun kaynak olduğunu vurgulamakta, söylemektedir.
- dönüş kaynağadır.-
kaynak maddenin düşünsel ve bilimsel varlığında /yapsında/ neydi
onun varlığı ihtiyaçlıydı = ihtiyaçtı ve ihtiyaç sonsuz bir çıkmaz /çevirici/ döngüyle asla var olamazdı = =ihtiyaçszıdı (SEVGİYDİ)(var eden)
madde =
<ihtiyaçsız < > ihtiyaç = sevgi (ihtiyaçsız) = sevme eylemi (ihtiyaçsız)= eylem = güç = enerji = fizik = kimya = madde = kainat.
kainat ( = her ey) dönüşü kaynağa ihtiyaça =---> ihtiyaçsızdır. (YANİ SEVGİYE)
bütün bu kainat onun yukarıdali düzlem gibi kelimlerin kelimelerin içine girerek çevrilmişleridir. durdukları= oldukları yerde çevrilmeleri maddeye= kendilerinedir ama dönüşleri ona yani ihtiyaçsız olana (=sevgiye yani tanrı)ya dır.
- bütün işler ona döndürülür.
- işler ancak ona döndürülür.
-bütün işler sonuçta allaha varır.
AYET: Siz ona döndürülüyorsunuz
biz insanın eylemsel plandaki dönüşüne bir diğer bakış açısıyla onun dönüşe bakmıştık.
-döndürülü -YOR- sunuz-
yor = şimdiki zaman kipi
ayete göre şuan da biz ona dönderiliyoruz (maddesel enerjisel olarak bedensel dönüşü biliyorum ama biz şimdilik eylemsel planda dönüşe tekrar bakalım.)
-İNSANDA DÖNÜŞ-
eylemsel olarak insan= (YAPTIĞI EYLEMLER KONUMUYLA İNSAN)
< 4 ihtiyaçsız < 3 ihtiyaç < 2 ihtiyaçlı < 1 insan
=
< ihtiyaçsız > < ihtiyaç = sevgi ---> beden(araç/makina) -------------------> işler uğraşlarla-------------->ihtiyaçını (ihtiyaçı= sevgi) karşılamaya giden ------------>varılan (karşılanan) ihtiyaçlar (araçsal ihtiyaçlar)--------------------->araçsal ihtiyaçlarla varılan (karşılanan)-------------> ihtiyaç (sevgi)---------------> (sevgi) ihtiyaç = ihtiyaçsız.
ihtiyaçsız onun için = ihtiyaç = ihtiyaçsız = < ihtiyaçsız > < ihtiyaç =sevgi -----------------------> ( yada beden ve eylemsel ihtiyaç = sevgi, sevgi = ihtiyaçsız.)-----------------------------------> yine işle uğraşlarla karşılamaya giden (çünkü ihtiyaç (= sevgi) hep ihtiyaç ister------------------------->eylem------------------------->eylemler işler uğraşlarla karşılanan ihtiyaçlar--------------------------------> varılan araçsal ihtiyaçlar-------------------->araçsal ihtiyaçlarla varılan----------------------> ihtiyaç (=sevgi)------------->= ihtiyaçsız= ihtiyaç = ihtiyaçsız = < ihtiyaçsız > < ihtiyaç = sevgi + beden------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------->iş /eylem---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------> işte insan yaşadığı sürece bu eylmsel dönüşü eylemleriyle gerçekleştirir ve hep çıkış noktasına ihtiyaçına yani ihtiyaçsıza döner ve onun çıkış noktası olan ihtiyaçdada ihtiyaç = ihtiyaçszıdır (yani sevgidir)
< ihtiyaçsız > < ihtiyaç = sevgi
yanlız sevgi sevginin varlığı bizim ihtiyaçımızdır = ihtiyaçtır yoksa sevgi ihtiyaç değil İHTİYAÇSIZDIR: ayetlere + düşünceye + bilim düzlemine göre kimdir? yaratandır /allahtır/ yani sevgidir.
AYET : Sizin son dönüşünüz onadır.
< ihtiyaçsız > < ihtiyaç = sevgi = eylemsel olarak insan
biz hep yukarıdada gösterdik ihtiyaça eylemlerimizin çıkış noktasına çünkü onun için yapıldı eylemler yapar ve döneriz ve döndüğümüz bu ihtiyaç sevgi ihtiyaçsızdır
son dönüşümüz bu düzlemde ihtiyaçsıza olur ve artık ihitiyaçsızı eylemlerele alt kendine ihtiyaça çevirmeyiz (eylemde bulunmaz yaşamayız) o artık ölüdür.(belki sadece eylemsel olarak)= ihtiyaçsıza ALLAHA VARLIK ALEME dönmüştür.
-----
Ve insan bütün bu eylemleri yaparken sevgiyi programsal bakışla <ihtiyaçsız kaynağı> ihtiyaca çevirir (daha öncede değinmiştik)
şöyleki:
< ihtiyaçsız > < ihtiyaç = sevgi = sevmek eylemi + (his/duygu/ <beden>) + = enerji = fizik = kimya =(duygu nöron) + = (verilen) güç = ---iş / eylem---------------> yapıp, eden-------------------------------------->hedef amaç --------------> ihtiyaç ----------------=----------->ihtiyaçsız
o bunu yaparken ihtiyaçsız olan sevgiyi (ihtiyaçı olduğu, onun için = ihtiyaç olduğu için) bazen ihtiyaçsızı =hakkıgözetlemeyerek karşındakine haksızlık = zülüm eder ve böylece ihtiyaçsızı ihtiyaça alt sevgiye (zıttına)= nefrete çevririr ama o burada nefrete durmaz onun hala ihtiyaçı vardır ihtiyaçına döner ve döndüğü bu ihityaç sevgi ihtiyaçsızdır/ aslında o dönmez ihtiyaç olduğu için mecburen döner bir başka açıyla < programından> dolayı döner= dönderilir / istesede istemesede.
sonuç olarak
insan---------------> ihtiyaçlı-----------------------> = ihtiyaç---------=SEVGİ--------------> eylemler işlerle ihtiyaçını karşılayan--------------> ---------> =sevgiyi ihtiyaçsızı ihtiyaçı olduğı için işler eylemlerle ihtiyaça çeviren------------->--------------> ve varılan karşılanan ihtiyaç > sevgi > = ihtiyaçsız.
eğer insan eylemde bulunurken eğer HAKKA = ihtiyaçsıza uyarsa sevgiyi çevirmez ama ihtiyaç gözetip ihtiyaçsıza= hakka uymazsa vermese onu ihtiyaçsızı ihtiyaça = zıttına nefrete çeviri/ ve bu sistemin kaynağını daynağı çevirmek olur büyük bir zülümdür./ HERKESE YAPILMIŞ/
-Bütün işler eylemler ihtiyaç /her eylemin bir amaçı vardır/ için yapılır ve onun çıkış noktası ihtiyaç yani sevigidir yani < ihtiyaçsız < ihtiyaç tır
onu eylemlerle işlere uğraşlarla <ihtiyaçına =ihtiyaç> çevirir böylece araçsal ihtiyaçlarını elde edip ona ihtiyaça çıkış noktasına = ihtiyaçsıza döner./ döndürülür.
şimdi
Bütün işler kime döner/ dönderilir ?
Son dönüş /ün/ kimedir?
Bütün işler sonuçta kime varır?
Siz kime döndülüyorsunuz?
Bütün işler kime mi dönderilir her işin eylemin bir programı = amaçı vardır ve amaç ihtiyaç olandır / ihtiyaç için yapılır
ve bu ihtiyaç sevgidir yani ihtiyaçsızdır.
AYETİN AÇIKLAMASI:
BÜTÜN İŞLER ANÇAK ONA DÖNDERİLİR.
bütün işlerin çıkışı amaçı /KAYNAĞI/ ihtiyaçıdır ve ihtiyaç <sevgidir > ihtiyaçsızdır
ihtiyaçsız olan ve diğer her şeyin ihtiyaçı = BİZİM İÇİN ihtiyaç olan nedir?
Sevgidir.
Ayetin açıklaması: O Sevgidir.
4- O sizi parça prça veya topluca birbirinize kırdırmaya güç yetirendir BİR BAK düşünüp öğüt alsınlar diye ayetleri nasıl açıklıyoruz.
-ayete bir bak ne anladık ?
-ayete bakılırsa onun bizi birbirimize kırdırmaya güç yetiren olduğunu söylüyor.
ayete göre bizi tek tek ve topluca bir birimize kırdırmaya güç yetiren şeyin <bizi bir birimize kırdıranın> ne olduğunu bulursak onu bulacağız. insanlar tek tek ve topluca bir birilerini ne için kırarlar (savaşırlar)
bizi bir birimizle savaştıran <kırdıran> sebeb bunu bize yaptırmaya güç yetiren nedir?
BİR BAKIN!
günümüz savaşlarından bir örnek verelim.
amerika ırakı ne için işgal etti. bunun için bir çok sebeb öne sürebiliriz / ve hepsininde bir haklılık payı olacaktır/
a) petrol için
c) demokrasi için
d) kendi güvenliği çıkarları için.
vb.
bunlar sebeb ama onu savaştırmaya güç yetiren bunlar mı?
şimdi şıklarımızı inceleyelim.
a) petrol için, çünkü onun petrole ihtiyaçı var elde ettiği petrolle ihtiyaçlarını (ki kesinlikle petrol onun asıl ihtiyaçı değil /ARAÇSALİHTİYAÇ/)
yani ihtiyaçını karşılayacak = ihtiyaç için ? = ( sevgi için )
yazıklar OLSUN ANLAMAMAK İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPAN İNSANA şimdi güç yetiren petrol mü yoksa SEVGİ Mİ?
/ demakrasi için o bu sistemde yaşamaktadır öteki sistemelerin ihtiyaçalrına ihtiyaçına varma konusunda ona sorun çıkaracağını düşünmektedir = ihtyaçları ; ihtiyaç için.
c) kendi güvenliği için; o şuan güven içinde yaşamaktadır ileride onunla savaşıp onu öldürmesi yaşamını/yaşadığını/ yaşanılanı/= ihtiyaçını elinden alacağı korkusu / korkunun kaynağı YAŞAMI = İHTİYAÇI =ihtiyaç için.
d) kaşıdaki ırak değilde bir başka ülke olsaydı ne için karşısındaki ülkeyle savaşacaktı? yada iki ayrı ülkenin o ülke için savaştığını düşün . NE İÇİN ?
-elindeki petrolünü alacağı için yada diğer saydıklarımız ve saymadıklarımız için ihtiyaçı olduğu şeyi =ihtyaçlarını elinden alacağı için onunla savaşaktı = ihtiyaçı için İHTİYAÇ İÇİN!
-ihtiyaçını ona vermeyeceği korkusu tehditi için savaşaktı = ihtiyaçları ihtiyaç için
- güvenliği yani güvende YAŞAMAK İÇİN çünkü o YAŞAMDA! (bedenle) yaşıyarak eylemde bulunarak ihtiyaçlarını karşılar ve böylece bunlarla ihtiyaçına varır = ihtiyaçları = ihtiyaçı = ihtiyaç = SEVGİ için!
(yaşınılan SEVGİDİR sevgilim)
AYETİN AÇIKLAMSI:
bizi birbirimize tek tek veya topluca kırdıran (savaştıran) tek şey yüzeysel olarak ihtiyaçtır. yani ihtiyaçımız ne SEVGİ
---->yani gerçekte İHTİYASÇSIZ OLAN SEVGİDRİ GÜÇ YETİREN !
yani= < ihtiyaçsız >
sevginin kendisidir.
onın dışında hiç bir şey ifede etmeyen ihtiyaç denen bir iğrenç kavram bunu bize yaptıramaz güç yetiremez
GÜÇ YETİREN SEVGİDİR.
o hakkıyala<=ihtiyaçsızlığıyla> güç yetirendir!
ayetin açıklaması: o sevgidir.
-------------A ORDUSU-------------> İHTİYAÇ (-->SEVGİ ) <----------------------B ORDUSU-------------ve sevgi ihtiyaçsız.
5- O ilimi ve rahmetiyle her şeyi kuşatmıştır
O sarıp kuşatandır (rahmandır)
Bilimsel ve düşünsel olarak her şeyi = kainatı ne sarıp kuşatmıştır?
kainat enerjiden oluşmış ve bizi <düşüncemize değin>sarıp kuşatmıştır.
ve düşünsel olarak bizi ne sarıp kuşatmıştır? ihtiyaçlı var olan madde yani > ihtiyaç >yani= İHTİYAÇSIZ.
o ilmi (içiçe giren kelimler /<ihtiyaçsız(>)<ihtiyaç<eylem+=güç+=enerji+=fizik+=kimya+=madde+=kainat+=/ ) ve rahmetiyle(enerjisi--->sevmek= sevgisiyle sevginin kendi enerjisiyle) herşeyi (kainatı) sarıp kuşatmıştır.
/hz. MUSA : BENİM RABBİM HERŞEYİ RAHMETİ (ENERJİSİ) VE İLİMYLE (KELİMELERİYLE) KUŞATMIŞTIR!
İŞTE ALEMLARİN RABBİ OLAN ALLAH BUDUR!
düşünsel (temel alt dizilim) olarak bizi sarıp kuşatan neydi?
< ihtiyaçsız > ihtiyaç >
yani bizim var olmamız için ihtiyaımız= ihtiyaç olan ve ihtiyaçsız olan =Tanrı /Rahman/
/dikkat edin Rahman burada onları sarıp kuşatmıştır orada değil (Rahim) ne demek istediğimi anlıyorsun değil mi?/ - o şimdi her yerde değilmidir? evet elbete her yerdedir.
çünkü; her şey onun çevrilmişidir o hep /programsal olarak/ onlarladır. varış ları ihtiyaç = ihtiyaçsıza dır.
- ondan habersiz bir yaprak düşebilir mi ? eğer anlamışsan ASLA!
o apaçık ( kainat apaçık bir kitabtır öncesi ve sonrasıyla ) enerjiden oluşmuş bir kitap korunmuştur çünkü enerji (ki sizden çıkan bir söz bir düşünce yada başka bir şey olmasın hepsi enerjidir) asla yok edilemez bilgiyi titreşimleriyle saklar korur taşır ama iyiliğe çevirile bilinir (enerji yok olmaz başka enerji sistemlerine çevrilirir/ bunu bugünkü teknolijimizle bizde yapmakdayız.
telefonda iştiğin ses = enerji titreşimlerinin telefon /aygıt/ tarafından okunmasından başka hiç bir şey değildir.
/ günü gelince bağlı olduğumuz ağdan (interneten) okuyucuya sakın indirilmesin !) DİKKAT ET !
(bu bağlamda insanlar tıpkı internete (enerji/bilgi/ağı/) na bağlı bir bilgisayar işletim sistemi gibidir)
/evet matrix = rahman(kainat) /
ayetin açıklaması : daha doğrusu açık hatta apaçık olanı:
o bizi ilmi /kelimeleri/ ve rahmeti /sevgi kendi enerjisiyle/ sarıp kuşatmıştır.
kesin olarak bizi sarıp kuşatmıştır. bunu sizde apaçık olarak görmektesiniz /
6- Varış onadır.
düşünsel olarak varış ilkin var olmanın ihtiyaçına ve ihtiyaç asla var olup yaratamaz = ihtiyaçsıza dır.
yani ona sevgiyedir.
7- O merhamet edendir -O merhametlilerin merhametlisidir?
-O şefkatli olandır - O çok şefkat edendir.
-O acıyandır -O çok acıyandır.
acıyan
merhamet eden
merhametli
şefkat eden
şefkatli
birer sıfatırlar onun sıfatlarıdırlar.
merhamet eden kimdir?
şefkatli olan kimdir?
acıyan çok acıyan kimdir?
bir düşün?
( bir ara )
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
kelimebilgi:
örneğin korku gibi bir kelime korku nedir?
------------------------------------------------------------ cevap vermeye çalışma korku diye bir şey (neyliği/bilgisi) tanımı yoktur:
Biz korkuyu korkmaktan eylemden biliriz ve eğer düşünüyorsanız bilin ki korku emniyet sıpapıdır < sınırı çizdirendir > size biri korkun diyorsa bilinki sizin (çıkar yoksa iyiliğinize yada çıkar varsa kötülüğünüze)ama her durumda emniyte kalmanızı istiyordur. öyleyse korkun ve dinleyin:
deyin ki; elbete ihtiyaçsız (SEVGİ) tanrı vardır.
elbete o hiç bir şeye ihtiyaçı olmayandır sevendir!
elbete o haktır
ve elbete o bir çoçuk edinmemiştir o nasıl bir çocuk edinebilir < O HİÇ BİR ŞEYE İHTİYAÇI OLMAYANDIR <SEVGİDİR>
VE DEKİ ben tanrın <ihtiyaçsızın> gerçekten gönderdiği bütün elçilere aralarında fark gözetmeksin inandım onların getirdiklerinide tasdik ettim
işte beni inananlardan yaz ey tanrım.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gerçekte merhamet eden acıyan şefkat eden tek şey sevgidir.
merhametin, şefkatin, acımanın kaynağıda ancak sevgidir.
<eğer severseniz acırsınız acırsanız şefkat edersiniz şefkat ederseniz merhamet edersiniz.>
ayetin açıklamsı : apaçıklığı ; o sevgidir.
yoksa acıyan merhmaet eden başka bir şey mi ? asla!
dediğimiz gibi acıyan , merhamet eden, şefkatli olan----------------> ançak sevendir ve seven------------> SEVGİDİR.
8: O güldüren ve ağlatandır.
bizi güldüren ve ağlatan nedir?
artık ne olursun anlamıyıp zülÜm= onu nefret etme.
bizi güldüren ve ağlatan elbete ançak sevgidir
sevgi var = =---> ihtiyaçlarımız=---> ihtiyaçımız=----> ihtiyaç = --->sevgi(ihityaçsız) var/ mutluyuz ve gülen! ve zaten biz ançak SEVinip ------> güleniz (güleriz)
sevgi yok=--->onsuzluğa üzülür = ------->ağlarız
9: o sameddir!
samed = her şeyin ihtiyaçı verip ihtiyaçsız olan
yani = < ihtiyaçsız > < ihtiyaç = !SEVGİ!
varlığı ihtiyaçsız olup herşeyin ihtiyaçı olup ihtiyaçını veren kimdir?
ALLAHTIR peki DÜŞÜNCENİN DİLİNDE = SEVGİ!
şimdi bir ara verilim.
________________________________________________________________________________
onlar istesede istemesede biliyorlar çünkü onlar var ve var olmak için <madde gibi> bir şeye ihtiyaçları var ve onlar şunuda çok iyi biliyorlar ki varlığı ihtiyaçlı olan bir şey / ilk var olmak için = ihtiyaç asla var olmaz ve varda edemez ve ama kendileri var = ihtiyaçsız = TANRI(SEVGİ) var.
Yazık onlar biliyorlar ama bildiklerinin bile farkında değiller.
çünkü ONLAR HEP İHTİYAÇ GÖZETİYORLAR AMA İŞTE BİZ VARIZ VE HERŞEYİN VAROLMAK İÇİN BİRŞEYE İHTİYAÇI VAR DEMEK Kİ İHTİYAÇSIZ (SEVGİ) VAR.
BURAYA KADAR SONUÇ
Buraya kadar ne anladık? madeninin ( varlığın var olanın) düşünsel ve bilimsel çıkarımlarını / olmaza olmaz kuralarını ilkelerini/ gördük bunu ek olarak bizim için ihtiyaç olna sevginin varlığının kendisinin ihtiyaçsız olduğunu gördük. ve ayetlerinde apaçık olarak düşünürsek bunu söylediğini ve bunların mutlak çıkarımlar bilgiler olduğunu gördük:
-insan sorabilir o neden ben açık açık ben sevgiyim demedi.
bunu hz. isayla bize söyledi. tanrı--------> sevgidir
tanrı------->ilktir başlangıçtır gibi.
ama o insalar ne anladı.
o bu sözde hiç bir şey anlamadı. evet tanrı----------->sevgidir
ama neden tanrı kelimebilgi tanrı = yaratan sevgidir . hiçbirşey anlamadı?
-sanki başka tanrı var
müslümanlarda ayetlere adeta hiç onu düşünmeyen ne demek istediğini almak istemeyenler oldular evet inandılar ( = )eşitliklik /ihityaçsız = sevgi sevgi = ihtiyaçsız gibi/ ama tanrıya ihtiyaçsıza inanan her kes bu (=) eşitliği sağlamıştı/ sağladılar. onlarda bu konuda kainatın sorduğu sorular karşısında ayetlerde apaçık olmasına rağmen kesin bir şuur sağlayıp oluşturamadılar.
o hiç bir şeye ihtiyaçı olmayandır = ihtiyaçsızdır = ihtiyaçsız olan hiç bir şeye ihtiyaçı olmayarak zaten vardır=
ihtiyaçsız olarak vardır.( çünkü varolmasının ihtiyaçı olmayan ihtiyaçsız olarak vardır.)
bir şey anlamdılar ÇÜNKÜ o şunu demek istiyordu
SEVGİ İHTİYAÇSIZDIR İHTİYAÇSIZ OLARAK VARDIR
VE o sevgi HER ŞEYİ YARATI .
TANRI = YARATAN ANCAK İHTİYAÇSIZ OLARAK VAR OLAN SEVGİDİR.
BAŞKA HİÇ BİR ŞEY DEĞİLDİR. yaratan onın dışında bir yaratan değildir yaratan sevgidir anlıyorsun değil mi?
BİR AYET : NE KADARDA AZ DÜŞÜNÜYORSUNUZ!
11. ayet
0 ançak <hakla> yaratmıştır.
ilkin hak nedir ?
cevap : ............................ ?
bir hatırlatma KURAN : onlar HAKKI bilmiyorlar.
şimdi HAK nedire anlayacak şekilde bakalım.
bir örnek.
:
ali çalıştı ve karşılığında para kazandı.
ali ne yaptı?
ali çalışarak yani parayı kazanmanın ihtiyaçını (parayı kazanmanın ihtiyaçı çalışmaktı) çalışarak verdi ve parayı HAK etti
şimdi HAK nedir ?
hak = ihtiyaçı verilip ihtiyaçsız yapılan şeydir yani = > İHTİYAÇSIZ dır.
kainat ançak hakla yani bütün ihtiyaçları verilip ihtiyaçsız yani HAK edilerek = HAK' la yaratılmıştır.
- eğer bir şeyin gerekli olan bütün ihtiyaçlarını karşılayıp verirseniz onu yaratmayı ihtiyaçsız = HAK eder yaratırsınz.
-kim yaratamasınız diyebilir ki?
- sadece İHTİYAÇ diyebilir /ondan kaynaklı var olan dış neos/ ama ben zaten onun bütün ihtiyaçlarını verip onu İHTİYAÇSIZ yaptım yani hak ettim.
EĞER BİR ŞEYİ YARATMAK İÇİN GEREKLİ OLAN BÜTÜN ŞEYLERİ <İHTİYAÇLARI> VERİRSENİZ ONU RAHATLIKLA YARATABİLİRSİNİZ. > işte bu kesin bir bilgidir' KAİNAT işte böyle hakla hak edilerek yani ihtiyaçları verilip ihtiyaçsız edilerek <hak edilerek> yaratmışıtır.
HAK NEDİR?
hak ihtiyaçı verilip ihtiyaçsız yapılan şeydir
=İHTİYAÇSIZ EDİLEN ŞEYDİR
=İHİTYAÇSIZ OLANDIR
=İHTİYAÇSIZ OLAN KİMDİR: NEDİR: üst sevgidir yani sevginin kendisi
hz peygamber : O HAKTIR = O ÜST SEVGİ DİR
üst= sevginin ihtiyaçsızın kendisi.
HAKKA DÜŞÜNSEL BİR BAKIŞ
ali çalışmıştı ve karşılığında parayı kazanmış <HAK> etmişti yani ihtiyaçını vermiş ihtiyaçsız etmişti?
aliye iş veren kemal bey <yada alinin kendisi bir işçi çalıştırmış olsun> ali nin hak ettiği parayı <ihityaçsızı> parayı aliye
vermedi kemal bey şimdi ne yaptı ?
=
kemal bey aliye haksızlık etti
=
yani zülmetti.
ali parayı (yani kazanılması ihtiyaçlı olana çalışarak hak ihtiyaçsız hak=ihtiyaçsız=sevgi etmişti) ama kemal beyde sonuçta bir insandı yani ihtiyaçlıydı =yani yaratımsal bakış açısıyla İHTİYAÇTI. kemal beyde ihtiyaçlı olduğu için : alinin hak ettiği aliye vermedi şimdi ne oldu ?
ortaya haksızlık yani zülüm çıktı .
kemal bey bu durumda şunu yaptı ?
ihityaçsız = üst sevgi = hak edilmiş bir şeyi ihtiyaçı olduğu için İHTİYAÇSIZ (ihtiyaçı verilmiş ihtiyaçsız edilmiş bir şeyi)vermiyerek ihityaçsızı ihtiyaçına = ihtİyaça çevirdi.
peki bunu kim yaptı?
- Kemal bey?
zavalı kemal bey onun programını < sevgiyi > sevginin ruhunu düşünceyi(ki o insan = dediğimiz program düşüncenin programıdır) ondan alırsak o bir makina < beden > den başka hiç bir şey değil.
evet bir bakışaçısıyla bunu kemal bey yaptı ama bir diğer bakış açısıyla bunu kim yaptı ?
sonuçta kemal bey ihityaçlıydı ve bunu ihtiyaçları = ihtiyaç için yaptı eylemi bu açıdan kimn yaptı ihtiyaç yaptı
ihtiyaç yani = SEVGİ. > İHTİYAÇSIZ
O bunu yaparak İhtiyaçsız (üst sevgiyi= bağışlayanı, döndüreni, hakkı,) ihtiyaça = (bağışlamıyıp kendine çevirene nefrete zülüme) çevirdi !
12- Onlar hakkı bilmiyorlar eğer hak onlara /onların zan ve isteklerine/ uymuş olsaydı TARTIŞMASIZ yerde gökte ve hedr ikisi arasında bulunan her şey çoktan bozulup giderdi.
Şimdi soralım eğer < HAK > hakın eşitirlerini biliyoruz
- sistemin ( çıkış noktası ve kaynağıdır)
HAK olan bir şeyi /alt kainat için hak/ = ihtiyaçı verilip ihityaçsız edilmiş bir şeyi HAKKI vermeze ne yapar?
üst sevgiyi -----------> ihtİyaçsızı ---------------> ihtyaça alt sevgiye = nefrete çevirir.
onun bunu yapması = ihtiyaçsız sevgi kendini ihtiyaça alt sevgiye yani zıtına ihtiyaça çevirir = bu durumda kainatı ayakta tutan şeyi temelini ihityaçsızı ihityaça çevirir. ve ihtiyaç herşeyi kendine çevirir ihtiyaça var olamayana çöküp gider. HER ŞEY CEHENEME girer.
böylece = kendisi ve yaratığı her şey alt sevgiye ihityaça çöker ve yok olur gider / ama o çevirelen ihtiyaçsız<hak> yine ihtiyaçsızdır !!!!
ve böyle olmakla kalmaz -
o -sevgi- artık nefret olmuştur!
kim sevginin nefret olmasını ister!
13- ONUN SÖZÜ HAKTIR = ONUN SÖZÜ SEVGİDİR.
14- O HAKLA HÜKÜM EDER = O SEVGİYLE HÜKÜM EDER.
O böyle yaparak hiçö bir zaman ihtiyaçsızı kendisini ihtiyaça yani yine alt kendine çevirmez!
eğer o hak olmayan bir şeyi yaparsa < ensonuçta ihiyaç yani sevgi için yapmış olur- ve kendini böylece/EYLEMSEL PLANDA! ihtİyaça = nefrete çevirmiş olur!
-- böyle bir şeyin olmasını istermisin!
ASLA!
şimdi - A- tanrının ihtiyaçsızsın = sevginin yaratanın huzuruna çıktı: ama o tanrıyı ihityaçsızı sevgiyi doğrulamamış programa göre var etememişti. ama o ihtiyaçlının = ihtiyaçın içindeydi ve kesin olarak şunu biliyordu ki:
-ihityaçlı ihityaç asla yaratamaz var olamazdı ama kendisi vardı ( = ihityaçsız vardı)
ki aslında insan İHTİYAÇSIZIN= TANRININ VAR OLDUĞUNU BİLMEKTEDİR (SAKLIYOR)
ÇÜNKÜ: o nefs = ihtiyaçlı düşünce dir.
kuran: o gün önceden bilip sakladıkları kendilerine açıklanmıştır ama nerde dünyaya dönmek !
o ihtiyaçsızı var edemeyerek şunu yaptı : kainatı ihtiyaça kendine çevirenin eline verdi (çünkü o vardı yani ihtiyaç vardı ama ihityaç < >ihityaçlı asla var olamazdı )
bir diğer bakış açısıyla o ihtiyaçsıza inanmayarak ihtiyaçın gerekli olan bütün ihtiyaçlarını verdi = ihtiyaçı hak etti.
şimdi tanrı < ihtiyaçsız> ona hak <ihtiyaçsız> etmediği kainatı= rahmeti=cenneti varirse ne yapar?
O ASLA BUNU İSTEMEZ O ACIYANDIR O SEVENDİR! O ASLA BUNU YAPMAK İSTEMES
ama eğer onu bağışlarsa <bağışlamayı biliyoruz> en nihayette acıdığı = ---> sevdiği için böyle yapmış olur ve sevmek---> sevgi ihityaçtır İHTİYAÇ için böyle yapmış olur yani kendini programsal bağlamda ihityaça <dışneosun istediğine>çevirmiş olur ki her şeyi nefrete çevirmiş olur.
TABİKİ EĞER İSTERSE ONU BAĞŞILAR AMA ....!
kendini ihtiyaça çevirmiş olur.
ve ne A bunu ister ne biz ne İHTiYAÇSIZ.
A ihtiyaç İSTEYENE= İHTİYAÇA = ateşe gitti.
ateş = ateş ihtiyaçlıdır var olmak için ihtiyaçı vardır ve ateş her şeyi tıpkı ihtiyaç gibi kendine ateşe = ihtiyaça çevirir.
İHTİYAÇSIZ = SEVGİ VARDIR SÖYLE!
VE ONU KABUL ETTİN DİYE HER ŞEY BİTTİMİ SANIYORSUN ?
NE KADAR DA KÖTÜ HÜKÜM EDİYORSUNUZ.
-
bütün insanlar =
< ihtiyaçsız > ı < ihtiyaç = sevgi ( milyarlarca insan yani = ihtiyaçsız)
v
BİZ !
KURAN :
BİZ (İHTİYAÇSIZ) < İHTİYAÇ SEVGİ) SİZİ HAYIRLA VE ŞERLE DENİYORUZ VE SİZ BİZE (=İHTİYAÇSIZA) DÖNDÜRÜLÜYORSUNUZ!
________________________________________________________________________________
_________