Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Dua Müminin Silahıdır
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİ KONULAR > .·[ DUALAR ]·.
...cennet!
selemün aleyküm kardeşlerim bende sitenize yeni üye oldum keşeke daha önce keşvetseydim crying.gif
MALUM ÖSS YAKLAŞIYO BENİM VE BÜTÜN ÖSS GİRECEK KARDEŞLERİMİZ İÇİN DUA EDERSENİZ ÇOK SEVİNİRİM ŞİMDİDEN ALLAH RAZI OLSUN RAHMAN A EMENET OLUN...
İlle Cihad
Allah gönlünüze göre versin inşallah.
bilal habeş
Dua Hakkında

"DUA MÜ'MiNiN SiLÂHIDIR," diyor RESûLULLAH MUHAMMED MUSTAFA aleyhi's selam... Ve gene, şöyle başka bir açıklama getiriyor "DUA" konusuna:

"DUA iBÂDETİN ÖZÜDÜR"

Bu Hadis-i şerif'in hemen arkasından şu âyet-i kerimeyi hatırlayalım: "CİNNİ VE İNSANLARI KULLUK ETMELERİ İÇİN YARATTIM".

En basit anlamıyla kulluk, dua ve zikirdir!..

En geniş anlamıyla kulluk, birinin varoluş gayesinin gereğini yerine getirmesidir...

-Peki, biz DUA ettiğimiz zaman, kabul olur mu?...

"Eğer kulum, bana ellerini kaldırır da DUA ederse, ben o elleri boş olarak geri çevirmekten hayâ ederim."

Evet bu bir Hadisi Kudsi... Bu konudaki başka bir Hadis-i Kudsi de şöyle:

"Ey adem oğlu, DUA senden icabet benden; istiğfar senden, bağışlamak benden; tövbe senden, kabul etmek benden, şükür senden, fazlasıyla vermek benden, sabır senden, yardım benden...Ne istedim ki benden sana vermedim..."

İşte bu Hadisi Kudsiyi destekleyen Âyet-i Kerime:

"Bana DUA edin, icabet edeyim"

Bu konuda açıklık getiren diğer bir hadis,i kudsi de şudur:

"Ben kulumun zannı üzereyim... Artık dilediği gibi düşünsün!...

Yani siz DUA ederken, o DUAnızın kesinlikle kabul göreceğini düşünürseniz, biliniz ki mutlaka istediğiniz meydana gelecektir!...

Nitekim, bu açıdan olaya bakıldığı içindir ki, önde gelen evliyâullahdan İmamı Rabbani Ahmet Faruk Serhendi şöyle demiştir:

Bir şeyi istemek, ona nâil olmak demektir. Zirâ ALLAH u TEALâ kabul etmeyeceği DUAyı kuluna ettirmez."

Esasen DUA etmek söz konusu olduğunda, birşey istemeyeceğimizde hemen şu âyet-i kerimeyi hatırlamanız gerekmektedir:

"ALLAH istemedikçe siz isteyemezsiniz." (EĞER VERMEK İSTEMESEYDİ;İSTEMEK VERMEZDİ)...

Yani, sizde ortaya çıkan bu istek, gerçekte ALLAH istemiş olduğu için sizde ortaya çıkmaktadır!.. Eğer ALLAH istememiş olsaydı, siz dahi o şeyi isteyemezdiniz.

Abd_us_SAMED
Allah çalışana hakkını verir veya daha hayırlısını verir.İnşallah hakkınızda hayırlısı olur.
Ama inşallah çalışmışsınızdır biggrin.gif .
al_muallim
ALINTI(Abd_us_SAMED @ Jun 3 2008, 03:59 PM) *

Allah çalışana hakkını verir veya daha hayırlısını verir.İnşallah hakkınızda hayırlısı olur.
Ama inşallah çalışmışsınızdır biggrin.gif .

insAllah, çalışıpta nasip de olmuyo abdussamed o zaman ne yapacaz, tabiki tevekkül,,
değil mi kardeşim smile.gif
Abd_us_SAMED
tabii ki tevekkül smile.gif .
ama cidden biz hayırlısını bilemiyoruz.
ben oks'ye girmiştim.hiç beklemediğim bi yeri kazandım.(beklediğimden düşük)
ama 2 yıl sonra anladım ki burayı kazanmam benim için çok iyi olmuş özel bi durumdan dolayı.
selametle...
al_muallim
ALINTI(Abd_us_SAMED @ Jun 3 2008, 05:21 PM) *

tabii ki tevekkül smile.gif .
ama cidden biz hayırlısını bilemiyoruz.
ben oks'ye girmiştim.hiç beklemediğim bi yeri kazandım.(beklediğimden düşük)
ama 2 yıl sonra anladım ki burayı kazanmam benim için çok iyi olmuş özel bi durumdan dolayı.
selametle...

varmış bi güzellik ciheti bak smile.gif

Allah herkese herşeyin güzel olacağı şeyler nasip eylesin
bilal habeş
Yirmi Dördüncü Mektubun
Birinci Zeyli

YANİ, "EY İNSANLAR! DUAnız olmazsa ne ehemmiyetiniz var?" meâlindeki âyetin beş nüktesini dinle.

BİRİNCİ NÜKTE

DUA bir sırr-ı azîm-i ubudiyettir. Belki ubudiyetin ruhu hükmündedir. Çok yerlerde zikrettiğimiz gibi, DUA üç nevidir.

Birinci nevi DUA: İstidat lisanıyladır ki, bütün hububat, tohumlar, lisan-ı istidatla Fâtır-ı Hakîme DUA ederler ki, "Senin nukuş-u esmânı mufassal göstermek için bize neşvünemâ ver. Küçük hakikatimizi sümbülle ve ağacın büyük hakikatine çevir."

Hem şu istidat lisanıyla DUA nev'inden birisi de şudur ki: Esbabın içtimaı, müsebbebin icadına bir DUAdır. Yani, esbab bir vaziyet alır ki, o vaziyet bir lisan-ı hal hükmüne geçer; ve müsebbebi, Kadîr-i ZÜLCELâLden DUA eder, isterler. Meselâ su, hararet, toprak, ziya, bir çekirdek etrafında bir vaziyet alarak, o vaziyet bir lisan-ı duadır ki, "Bu çekirdeği ağaç yap, yâ Hâlıkımız" derler. Çünkü, o mucize-i harika-i kudret olan ağaç, o şuursuz, câmid, basit maddelere havale edilmez, havalesi muhaldir. Demek, içtima-ı esbab bir nevi DUAdır.

İkinci nevi DUA: İhtiyac-ı fıtrî lisanıyladır ki, bütün zîhayatların iktidar ve ihtiyarları dahilinde olmayan hâcetlerini ve matlaplarını ummadıkları yerden, vakt-i münasipte onlara vermek için,

--------------------------------------------------------------------------------

Yirmi Dördüncü Mektup - s.488

Hâlık-ı RAHîMden bir nevi DUAdır. Çünkü, iktidar ve ihtiyarları haricinde, bilmedikleri yerden, vakt-i münasipte onlara bir Hakîm-i Rahîm gönderiyor. Elleri yetişmiyor; demek o ihsan, DUA neticesidir.

Elhasıl, bütün kâinattan dergâh-ı İlâhiyeye çıkan, bir DUAdır. Esbab olanlar, müsebbebâtı ALLAH'tan isterler...

bilal habeş
Üçüncü nevi DUA: İhtiyaç dairesinde zîşuurların duasıdır ki, bu da iki kısımdır.

Eğer ıztırar derecesine gelse veya ihtiyac-ı fıtrîye tam münasebettar ise veya lisan-ı istidada yakınlaşmışsa veya sâfi, hâlis kalbin lisanıyla ise, ekseriyet-i mutlaka ile makbuldür. Terakkiyât-ı beşeriyenin kısm-ı âzamı ve keşfiyatları, bir nevi dua neticesidir. Havârık-ı medeniyet dedikleri şeyler ve keşfiyatlarına medar-ı iftihar zannettikleri emirler, mânevî bir dua neticesidir. Hâlis bir lisan-ı istidatla istenilmiş, onlara verilmiştir. Lisan-ı istidatla ve lisan-ı ihtiyac-ı fıtrî ile olan DUAlar dahi, bir mâni olmazsa ve şerâit dahilinde ise, daima makbuldürler.

İkinci kısım: Meşhur DUAdır. O da iki nevidir: biri fiilî, biri kavlî. Meselâ çift sürmek fiilî bir DUAdır. Rızkı topraktan değil; belki toprak, hazine-i rahmetin bir kapısıdır ki, rahmetin kapısı olan toprağı sabanla çalar.

Sair kısımların tafsilâtını tayyedip, yalnız kavlî duanın bir iki sırlarını, gelecek iki üç nüktede söyleyeceğiz.

ayna
sınava girecek tüm kardeşlerime başarılar diliyorum.rabbim hepinizi muvaffak eylesin.ayrıca ben de sizden kendim için dua istiyorum.ben de bu cumartesi bir sınava gireceğim inş. en çabuk kabul olan dua müminin mümine ettiği duadır.bilal kardeşim ne zamandır bana dua ediyor.Allah ondan razı olsun.hayırhahım benim.dua kardeşim...
bilal habeş
ALINTI(ayna @ Jun 4 2008, 12:43 AM) *

sınava girecek tüm kardeşlerime başarılar diliyorum.rabbim hepinizi muvaffak eylesin.ayrıca ben de sizden kendim için dua istiyorum.ben de bu cumartesi bir sınava gireceğim inş. en çabuk kabul olan dua müminin mümine ettiği duadır.bilal kardeşim ne zamandır bana dua ediyor.Allah ondan razı olsun.hayırhahım benim.dua kardeşim...

amin amin iNŞAALLAH.RABBim tüm öğrencilerin yar ve yardımcısı olsun zihin açıklığı versin iNŞAALLAH.sınava girecek tüm arkadaşlara başarılar diliyorum ayna ablama da edelim hep beraber iNŞAALLAH cumartesi ye kadar ayna ablamız için DUA'larımızı arttıralım.iNŞAALLAH ayna ablamın sınavı çok başarılı geçer RABBiM DUA'larımız makbul eylesin iNŞAALLAH.RABBim hayır kapıları ihsan eylesin YA-FETTAH YA-FETTAH YA-FETTAH.
RABBim hepimizen razı olsun ebeden ve daimen iNŞAALLAH. ALLAH'a emanet olun

selam ve duayla
bilal habeş
İKİNCİ NÜKTE

DUA'nın tesiri azîmdir. Hususan dua külliyet kesb ederek devam etse, netice vermesi galiptir, belki daimîdir. Hattâ denilebilir ki, sebeb-i hilkat-i âlemin birisi de duadır. Yani, kâinatın hilkatinden sonra, başta nev-i beşer ve onun başında âlem-i İslâm ve onun başında Muhammed-i Arabî Aleyhissalâtü Vesselâmın muazzam olan duası, bir sebeb-i hilkat-i âlemdir. Yani, Hâlık-ı Âlem, istikbalde o zâtı, nev-i beşer namına, belki mevcudat hesabına bir saadet-i ebediye, bir mazhariyet-i esmâ-i İlâhiye isteyecek bilmiş, o gelecek duayı kabul etmiş, kâinatı halk etmiş.

Madem duanın bu derece azîm ehemmiyeti ve vüs'ati vardır. Hiç mümkün müdür ki, bin üç yüz elli senede, her vakitte, nev-i beşerden üç yüz milyon, cin ve ins ve melek ve ruhaniyattan had ve hesaba gelmez mübarek zatlar, bil'ittifak zât-ı MUHAMMEDî Aleyhissalâtü Vesselâm hakkında rahmet-i uzmâ-yı İlâhiye ve saadet-i ebediye ve husul-ü maksud için DUAları nasıl kabul olmasın? Hiçbir cihetle mümkün müdür ki, o duaları reddedilsin?

bilal habeş
Madem bu kadar külliyet ve vüs'at ve devam kesb edip lisan-ı istidat ve ihtiyac-ı fıtrî derecesine gelmiş. Elbette o zât-ı Muhammed-i Arabî Aleyhissalâtü Vesselâm, dua neticesi olarak öyle bir makam ve mertebededir ki, bütün ukul toplansa, bir akıl olsalar, o makamın hakikatini tamamıyla ihata edemezler.

İşte, ey Müslüman, senin rûz-i mahşerde böyle bir şefîin var. Bu şefîin şefaatini kendine celb etmek için, sünnetine ittibâ et...

bilal habeş
DUAnin kabul olmasi için:

1. DUAdan önce iyi iş yapmak.
2. Temiz olmak.
3. Abdestli olmak.
4. Kibleye yönelmek.
5. DUA başinda ALLAH'a hamdetmek, RASULULLAH'a salavat getirmek.
6. Elleri açip yalvarmak.
7. Azalari hareketsiz sükun icinde ve boynu bükük, mütevazi,kalbi korku icinde olmali. crying.gif
8. Alcak sesle ve gizlice DUA etmek.
9. RaSULULLAHtan intikal eden,Kuran'da geçen DUA'larla niyaz etmek.
10. DUA ederken kalbinden ne geliyorsa o sekilde DUA etmek.
11. Kalbi baska düsünceden temizlemek.
12. Herkese DUA etmek. (mazlumlara özellikle)) crying.gif
13. DUAnin kabulünün ümidi içinde olmak.
14. Kötü dilekte bulunmamak.

bilal habeş
Senin korkun, aşkın ALLAH'ın lütfünün kemendidir. Senin her "Ya RABBi!" deyişinin altında "Lebbeyk!" (Buyur!) deyişler vardır.

Hakk bilgisinden haberi olmayan kişinin canı, bu duadan uzaktır. Çünkü onun, "Ya RABBi!" demesine izin yoktur; ona zikir zevki verilmemiştir.

Bir zarara, bir sıkıntıya uğradığı vakit, inleyip de ALLAH'a yalvarmaması için, onun ağzına da, gönlüne de manevi kilitler vurulmuştur."

Cenabı Hakk, Firavun'a yüzlerce mal, mülk verdi de O, ululuk, büyüklük davasına kalkıştı ve halka; "ben sizin rabbinizim" demeye başladı.

O kötü yaradılışlı, mayası bozuk Firavunun, ALLAH'a yalvarmasın, sızlanmasın diye bütün ömrünce bir defa olsun başı ağrımadı.

ALLAH, Firavun'a şu dünyanın bütün mülkünü saltanatını verdi de, ona ağrı, dert, sızı, gam, keder vermedi.

Şunu iyi bil ki, sana ALLAH'ı hatırlatan, seni inciten, gizlice ALLAH'a yalvartan dert; dünya mülkünden, saltanatından daha iyidir.

Bir hadisi şerif meali şöyledir: "ALLAH bir kulunu severse, onu belaya uğratır. O kul, o belaya sabrederse, Cenabı Hakk da onu seçilmiş kullarından eyler."
bilal habeş
''Dertsiz yapılan DUA soğuktur'', bir işe yaramaz. Fakat dertli iken, acı çekerken edilen DUA; gönülden kopar gelir.

Sapasağlam bir adamın DUAsıyla dertli bir kimsenin inleyerek yalvarışı arasında çok fark vardır. Dertsiz adam usulüne göre ellerini kaldırır, bir kaç kelime mırıldanır, kalkar gider.

Fakat bir dertli, bir hasta türlü ıstıraplar içinde kıvranır, aldığı ilaçlar tesir göstermez, doktorların ve ilaçların tedavisinden ümidini keser. Tüm umudunu ALLAH'a hasreder. Böylece tüm varlığıyla; "Aman ALLAH'ım!" diye canından yalvarır. Elbette bu DUA, başka türlü DUA. sad.gif

O dudak altından sesi çıkarman, o gizli niyazın, o geldiğin ve gideceğin ezel âlemi, ruh âlemini düşünmen yok mu?.. İşte samimi, saf ve hüzünlü bir sesle; "Ey feryadıma erişen ALLAH ey tek yardımcım olan ALLAH" demen gerçek DUA'dır. crying.gif

...cennet!
allah razı lsun hepinzden kardeşlerim de tabik çalıştık şimdide tevekkül birde imam hatip olunca engelleriiz var ama rabbimin izniyle hepsini aşarızzzz rahman a emenet olun
bilal habeş
ALINTI(...cennet! @ Jun 5 2008, 04:39 PM) *

allah razı lsun hepinzden kardeşlerim de tabik çalıştık şimdide tevekkül birde imam hatip olunca engelleriiz var ama rabbimin izniyle hepsini aşarızzzz rahman a emenet olun

amin amin kardeş RABBim sizede zihin açıklığı versin iNŞAALLAH.sınavdada başarılar.RABBim muvaffak eylesin iNŞAALLAH.şu duayı da okumanızı tavsiye ederim WEKULRABBi zidni ilmen ve fehmen:manası:
( YA-RABBi ilmimi, anlayışımı ve idrakımı kuvvetlendir)..

RABBim engellerinizi kaldırsın sıkıntılarınız gidersin iNŞAALLAH bende imam hatip mağduru maalesef ama sabırlı olmalıyız.

ALLAH'a emanet olun

selam ve duayla
bilal habeş
Şartlarına uygun edilen DUA, kabul olur. DUA ile çok şeyler olur. Meşhur bir menkıbeyi aktarayım!

Horasanda hırsızlardan birkaçı kaçar. Hiratlı bir demirci, gece evine dönerken, zaptiyelerce yakınında yakalanan hırsızlarla beraber tutuklanarak hapsedilir. Demirci, zindanda NAMAZ kılıp, (YA RABBi, bu işte suçum olmadığını, ancak sen bilirsin. Beni buradan, ancak sen kurtarırsın) diye DUA eder. Adil bir vali olan Abdullah bin Tahir,o gece bir rüya görür. Kuvvetli dört kimsenin, tahtını, tersine çevirirken uyanır. Hemen abdest alıp, iki rekat namaz kılar. Tekrar uyur. Yine o dört kişi, tahtını yıkmak üzere iken uyanır. Kendisinde, bir mazlumun ahı bulunduğunu anlar, zindan müdürünü çağırtıp der ki:

- Zindanda bir mazlum mu var?

- Bilmem ama, biri, DUA edip gözyaşı döküyor.

DUA eden mahkumu çağırıp hâlini sorunca mesele anlaşılır. Vali, özür dileyip der ki:

- Şu parayı al ve herhangi bir arzun, bir işin olunca da bana gel.

Demirci, minnetsiz konuşur:

- Hakkımı helâl ettim, ancak ihtiyacımı görmek için gelmem.

- Niçin?

- Benim gibi bir fakir için, senin gibi bir sultanın tahtını birkaç defa tersine çeviren sahibimi bırakıp da, dileğimi başkasına arzetmem kulluğa yakışır mı? crying.gif
...cennet!
allah razı olsun duan için
bilal habeş
ALINTI(...cennet! @ Jun 7 2008, 04:59 PM) *

allah razı olsun duan için

amin ecmain sizdende razı olsun RABBiM iNŞAALLAH beden ve daimen

selam ve duayla
bilal habeş
DUÂ

DUâ, DUâ eller karıncalanana dek DUâ... Bağışlanmak için, arınmak için, doğmak ve doymak üzere çatlarcasına bir aşkla DUâ Erir gibi, yanar gibi, ıslanır gibi DUâ DUâ; Eyyubî bir sabırla, Âdemî bir teslimiyetle, İsmail (a.s.)'de ki bağlılıkla DUâ, İdris (a.s.)'teki ALLAH'ı tesbihle Davud (a.s)taki şükürle ve tüm sevgililerdeki gibi DUâ...Ve Sevgililer Sevgilisi, Hz.MUHAMMED''in (a.s.m.) sevgisiyle DUâ...

O kadar içli bir DUâ ki, hani Bedir'de bir ayağı olmadan savaşan Nufeyl şehid oldu da sonra onun için sırf Efendimiz(a.s.m.) üzülmesin diye Hz. Ebubekir öyle bir DUâ etti de ALLAH Nufeyl'i diriltti; işte öylesine içli bir DUâ O DUâ ki, Tüm ölüleri diriltecek kadar güçlü idi, evet öylesine aşkî...

"DUâ, DUâ, eller karıncalanmış"

Namazda ayakta çok durmaktan ayakları şişti ya Hz. Aişe (r.a) validemizin, öylece eller karıncalanana kadar duâ... Parmaklarımızdan, kollarımızdan kalbimize nur dökülür gibi, karalarımız bir bir sıyrılır da bizden dökülür gibi; o kadar ki, aşktan ölür gibi DUâ...Umulur ki, o DUâyla azap kaçar da bizden, rahmet bize kollarını açar... Tut ALLAH'ım bizi, tut ki edemeyiz sensiz. Bir an kalsak nefsimizle başbaşa, yanarız biz; gül isek, yanarız da oluruz kül. Sensiz biz, kimsesiziz. Senleysek eğer, herkesiz. Tek nefeste ümmet-i MUHAMMED'iz biz. DUâ, DUâ, erir gibi, yanar gibi, ıslanır gibi DUâ Yeniden doğmak, aşka doymak için kulluğumuzla duâ...

Miroglu
NECM:

39. Doğrusu insana çalışmasından başka bir şey yoktur.

40. Ve çalışması da yakında görülecektir.

41. Sonra ona karşılığı tastamam verilecektir.

42. Ve şüphesiz en son varış, Rabbinedir

çalışmak önemli arkadaşım.inş emeklerin boşa çıkmaz ha bu arada hosgeldin.gif

yahoo.gif yahoo.gif
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.