Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Kur'an ın Orjinali Nerede ?
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİ KONULAR > .·[ KUR'AN-I KERIM ]·.
harun22
Arkadaşlar bu konuda bilgisi olan var mı nerededir ve ne zaman yazılan bi kuran örneğidir ?hangi halife döneminde yazılmıstır yada peygamberimiz zamanında mı düzenlenmiştir bu konularda aydınlatabilirseniz beni çok mennum olrum

selam ve dua ile..
seyhan
Kur’an-ı Kerim, Allah Teâlâ’dan Hz. Peygamber’e melek Cebrâil aracılığı ile ve vahiy yoluyla indirilmiştir. Kur’an-ı Kerim, Peygamber Efendimizin hayatında tamamen yazılıp tespit edilmiş ve daha sonra da Hz. Ebu Bekir zamanında mushaf (kitap) haline getirilmiştir.Kur’an-ı Kerim, Peygamber Efendimiz’e vahyolunduğu günden beri hiçbir değişikliğe uğramadan bize kadar gelmiştir.
korelmis
Kuran'ı Kerim, Mekke Dönemi'nden başlanarak bizzat efendimiz tarafından vahiy katiplerine yazdırtılmıştır. Tüm bu yazılı malzeme, efendimizin vefatından kısa süre sonra Hz.Ebubekir tarafından görevlendirilen bir komisyon tarafından bir mushaf haline getirilmiş, Hz.Osman zamanında da çoğaltılan mushaflar ülkenin değişik yerlerine gönderilmiştir. Hz.Osman döneminden kalma iki mushaf günümüze kadar ulaşmıştır (Topkapı ve Taşkent). Bunun dışında şahısların kendi çabalarıyla derledikleri mushaflarda eksiklikler ve yanlışlıklar olabileceğinden, devlet tarafından mümkün olduğunca imha edilmişlerdir.

Kuran, bizzat efendimiz tarafından yazıya geçirtildiğinden ve efendimizin vefatından sonra da onu koruyacak bir İslam Devleti mevcut olduğundan, bozulmadan günümüze kadar ulaşabilmiştir.
ayna
ALINTI(korelmis @ Jun 2 2008, 12:35 PM) *

Kuran'ı Kerim, Mekke Dönemi'nden başlanarak bizzat efendimiz tarafından vahiy katiplerine yazdırtılmıştır. Tüm bu yazılı malzeme, efendimizin vefatından kısa süre sonra Hz.Ebubekir tarafından görevlendirilen bir komisyon tarafından bir mushaf haline getirilmiş, Hz.Osman zamanında da çoğaltılan mushaflar ülkenin değişik yerlerine gönderilmiştir. Hz.Osman döneminden kalma iki mushaf günümüze kadar ulaşmıştır (Topkapı ve Taşkent). Bunun dışında şahısların kendi çabalarıyla derledikleri mushaflarda eksiklikler ve yanlışlıklar olabileceğinden, devlet tarafından mümkün olduğunca imha edilmişlerdir.

Kuran, bizzat efendimiz tarafından yazıya geçirtildiğinden ve efendimizin vefatından sonra da onu koruyacak bir İslam Devleti mevcut olduğundan, bozulmadan günümüze kadar ulaşabilmiştir.

topkapıda hz.osmana ait bir kuran yer alıyor .hatta kanlı suhufları da üstünde .ancak ilk kitap haline getirilen kuranın nerde olduğunu ben de her zaman merak ettim.kutsal emanetlerle birlikte türkiyeye gelmiş olabilir veya mısırda yada bağdatta yakılan kütüphanede de olabilir.allahu alem smile.gif
İlle Cihad
elinizdeki kuran da orjinaldir!!

ceylan derisi veya taşlara yazılmadı diye orjinallik sınıfına girmiyormu?

yoksa orjinallik, içeriğinin orjinalliği değilmi?
ayna
eğer arkadaş bunu iyiniyetle sormuşsa sanırım ilk kitap haline getirilen kurandan bahsediyor ama kötü niyetle somuşsa kuranın değiştiği gibi safsatalara bu konu gidecektir.ama ben iyiniyetli olduğunu düşünüyorum smile.gif
İlle Cihad
yoo hayır bende iyi niyet ile sorduğu kanısındayım. amacım niyetinin kötü olmasını ifade etmek değildi.

gayet safiyyane düşüncelerimi yazdım. yani ilk yazılmış musaf ile şimdikiler arasında sadece cisim farkı var okadar. onu demek istedim. zira içerik aynıdır. o nedenledirki, hepsi orjinal kurandır.
ayna
ALINTI(SURAAN @ Jun 2 2008, 12:52 PM) *

yoo hayır bende iyi niyet ile sorduğu kanısındayım. amacım niyetinin kötü olmasını ifade etmek değildi.

gayet safiyyane düşüncelerimi yazdım. yani ilk yazılmış musaf ile şimdikiler arasında sadece cisim farkı var okadar. onu demek istedim. zira içerik aynıdır. o nedenledirki, hepsi orjinal kurandır.

eyvallah aynıyız kardeş
harun22
anladım arkadaşlar bn sadece tam olarak karsılastırma yapma imkanımız varmı diye sormustum elimde bulunan kuranların tam doğrulugu açısından..
İlle Cihad
doğrudur kardeşim içini ferah tut sen.

onun koruyucusu beşer değilki değiştimi diye düşünelim.

Allah'tan daha iyi koruyucu olurmu?
harun22
ALINTI(SURAAN @ Jun 2 2008, 03:05 PM) *

doğrudur kardeşim içini ferah tut sen.

onun koruyucusu beşer değilki değiştimi diye düşünelim.

Allah'tan daha iyi koruyucu olurmu?

tabi ama incil ve tevratda allahın kitabı olmasına rağmen korunmamış insan merak etmeden yapamıyor kuranında ne kdar korunmus olduğunu..
İlle Cihad
güzel kardeşim incil ve tavratta Allah bizzat koruyacağını söylememiş. ama kuranımızda Allah bizzat kendisi buyuruyor Onun koruyucusu Biziz diyor.

Allahın vaadinden şüphe edilirmi...
ayna
ALINTI(harun22 @ Jun 2 2008, 03:24 PM) *

tabi ama incil ve tevratda allahın kitabı olmasına rağmen korunmamış insan merak etmeden yapamıyor kuranında ne kdar korunmus olduğunu..

incil ve tevratın korunmaması Allahın kudretindeki eksiklikten değil kuranın mücizesindendir.Allah kuranda kendi kitabında kendisi yazıyor onu biz indirdik biz koruyacağız diyerek.bu konuda şüphe yok ve güvenin biz üniversitede meal yarışması yaptık.farklı yayınevlerinin çıkardığı furkan-ı kerimleri inceledik.sadece kelime farklılığı var.yani eş anlaımlı kelimeler farklı olabiliyor?mesela fukara:fakir gibi.yani yorum aynıdır.değişiklik yoktur.sizde en iyisi bir kaç tane meal çalışması yapın kalbiniz rahat etsin smile.gif
harun22
ALINTI(SURAAN @ Jun 2 2008, 03:26 PM) *

güzel kardeşim incil ve tavratta Allah bizzat koruyacağını söylememiş. ama kuranımızda Allah bizzat kendisi buyuruyor Onun koruyucusu Biziz diyor.

Bunu söylemesi gerekmez zaten mantıklı düşünürsek eğer allahın indirdiği kitapların korunmak istiyorsa neden incil ve tevratı korumamıstır.Yakın zamanda bi arkadasım bunlarla cok kafamı karıstırdıda yardımcı olrsanız cok sevinirim

saygılar !
İlle Cihad
Belki basit bir yorum olacak ama, benim düşüncemdir paylaşayım sizlerle. bilgisi olan arkadaşlar elbette aydınlatacalardır şüpheniz olmasın.

Tevrat ve İncil son kitap olmamalarından dolayı, vel hasıl Kuranda son kitap olduğu, yani ondan sonra insanlara öğüt verici başka kaynak gelmeyeceği için korunması gerekmektedir.

Belkide Allah (sadece fikir yürütüyorum allahı tenzih ederim) onları korumayarak, Kuranımızın ne kadar üstün ve faziletli olduğuna kanıt olsun diye yapmış olabilir.

Allahu alem....
ayna
bu tür bilgiler Allaha açık bize kapalıdır.bu işin sırrını tam olarak bilemzken sadece bakış açısı içinde olabiliriz.eğer kader varsa kuranın varlığı da vardır.kuran kime inmiştir oradan başlayalım.peygamber efendimizin aracılığı ile bize biz kullara değil mi?kuranın efendimizle buluşması buna bir sebep olması olabilir mi?yani kuranın inmesi için diğerlerinin değişmesi gerekirdi
harun22
ALINTI(ayna @ Jun 2 2008, 03:47 PM) *

bu tür bilgiler Allaha açık bize kapalıdır.bu işin sırrını tam olarak bilemzken sadece bakış açısı içinde olabiliriz.eğer kader varsa kuranın varlığı da vardır.kuran kime inmiştir oradan başlayalım.peygamber efendimizin aracılığı ile bize biz kullara değil mi?kuranın efendimizle buluşması buna bir sebep olması olabilir mi?yani kuranın inmesi için diğerlerinin değişmesi gerekirdi

yanlız söyle bi durum var kuran incil ve tevrattan öz olarak üstün bi kitap değil allah hepsinde kendini insanlara anlatmayı amaçladı.Onlar bozuldugu icin kuran gelmiş olabilir yoksa kuran gelsin diye allahın onların bozulmasına göz yumması mantıksız olr sonuçta eğer incil bozulmasaydı kurana gerek olmazdı değil mi ?
ayna
ALINTI(harun22 @ Jun 2 2008, 04:24 PM) *

yanlız söyle bi durum var kuran incil ve tevrattan öz olarak üstün bi kitap değil allah hepsinde kendini insanlara anlatmayı amaçladı.Onlar bozuldugu icin kuran gelmiş olabilir yoksa kuran gelsin diye allahın onların bozulmasına göz yumması mantıksız olr sonuçta eğer incil bozulmasaydı kurana gerek olmazdı değil mi ?

haklısınız ama bir şey soracağım sizce donanımı daha yüksek olan daha üstün olmaz mı?
hz.peygamber tüm peygamberlerin güzel yanlarının toplamıdır değil mi?hepsinden bir adım öndedir çünkü Allah, onu ,bu dünyayı ,onun sevgisi ,yüzü suyu hürmetine yaratmıştır.peki kuran bozulmamış ve hz.peygambere inmiş olduğuna göre bu zahiren üstünlük olmasa da gerçekte bir üstünlük değil midir?
harun22
ALINTI(ayna @ Jun 2 2008, 04:40 PM) *

haklısınız ama bir şey soracağım sizce donanımı daha yüksek olan daha üstün olmaz mı?
hz.peygamber tüm peygamberlerin güzel yanlarının toplamıdır değil mi?hepsinden bir adım öndedir çünkü Allah, onu ,bu dünyayı ,onun sevgisi ,yüzü suyu hürmetine yaratmıştır.peki kuran bozulmamış ve hz.peygambere inmiş olduğuna göre bu zahiren üstünlük olmasa da gerçekte bir üstünlük değil midir?

ben kişisel olarak allahın diğer kitaplardada böyle davrandıgını Hz. İsa ve Hz. Musanında bizim peygamberimiz kadar donanımlı oldugu kanısındayım bu yüzden bi üstünlük yada daha düşük olma durumu oldugunu sanmıyorum.Zaten peygamberimizin kendisinde bi üstünlük görmediği bi çok kez onunda sıradan bi insan oldugu ve günü geldiği zaman allaha hesap vericeğini belirtmeside buna kanıttır bence.
telpako
Kuran'ın bugünkü dizilişi ile mushaflaşması ise Halife Osman zamanında gerçekleşmiştir. Bilinen en eski Kur'an Mushafı (M.S. 591) Özbekistan'ın Taşkent şehrindeki bir müzede sergilenen üçüncü Halife Osman Mushafı olarak anılmakta. Beş kopya halinde çoğaltılıp çeşitli İslam şehirlerine gönderilen orijinallerden biri de Topkapı Müzesi'nde sergilenmektedir. Komünizm döneminde Semerkant'tan zorla alınarak St. Petersburg'da sergilenmiş, sergilenmesi için Başkurdistan'a gönderilmiş, 1924 yılında geri verilmiştir. Bazı sayfaları 2000 ve 2003 yılında Christie's Londra ve Sam Fogg koleksiyonunda satılmıştır.
seyhan
yorumların hepsini okuyamadım ama işin bencesini yazayım izninizle smile.gif

benim annem ve babam var çok şükür, ama sokakta birçok çocuk annesiz ve babasız ? Allah aramızda ne için ayrım yaptı?

Allaha hamd etmek için melekler vardı çok şükür, öyleyse Allah ne için insanı yarattı?

mutlaka Allah bizim bilmediğimizi bilir smile.gif

Allah "ed-dârr" dır
Allah "en-nafi" dir
Allah "el hâdi" dir
Allah "el-câmi" dir

saygılarımla

Selman-ı Aydın
ALINTI(SURAAN @ Jun 2 2008, 03:26 PM) *

ALINTI(harun22 @ Jun 2 2008, 03:35 PM) *

Bunu söylemesi gerekmez zaten mantıklı düşünürsek eğer allahın indirdiği kitapların korunmak istiyorsa neden incil ve tevratı korumamıstır.Yakın zamanda bi arkadasım bunlarla cok kafamı karıstırdıda yardımcı olrsanız cok sevinirim.

ALINTI(harun22 @ Jun 2 2008, 04:24 PM) *

ALINTI(harun22 @ Jun 2 2008, 05:03 PM) *

ben kişisel olarak allahın diğer kitaplardada böyle davrandıgını Hz. İsa ve Hz. Musanında bizim peygamberimiz kadar donanımlı oldugu kanısındayım bu yüzden bi üstünlük yada daha düşük olma durumu oldugunu sanmıyorum.Zaten peygamberimizin kendisinde bi üstünlük görmediği bi çok kez onunda sıradan bi insan oldugu ve günü geldiği zaman allaha hesap vericeğini belirtmeside buna kanıttır bence.

ALINTI(seyhan @ Jun 2 2008, 09:51 PM) *

mutlaka Allah bizim bilmediğimizi bilir

ÂLİM-ÜL-GAYB VE-Ş-ŞEHÂDE.
harun22
Konudan anladıgım hepiniz emin olmak yerine inanmayı tavsiye ediyorsuz ama kafam karıstı bi kere işte ne yazıkki bi süre böyle düşünücem herhlde...
korelmis
Kuran, peygamber efendimiz döneminde zaten yazıya geçirtilmiş ve efendimizin vefatının ardından da mushaf haline getirilerek çoğaltılmış ve böylece İslam Devleti tarafından titizlikle korunmuştur.

Peygamber efendimiz vefat ettiğinde, onun mirasına sahip çıkacak güçlü bir İslam Devleti vardı ve günümüze kadar da bu vazifeyi üstlenecek güçte devletlerimiz oldu. Kuran, hem yazılı olarak hem de hafızalarda nesilden nesile aktarılarak günümüze kadar ulaştırılmıştır. Bugünün bilgi toplumunda, artık onun değiştirilebilmesi de mümkün değildir. Öyleyse Kuran, kıyamete kadar onu rehber kabul edenlerin yolunu aydınlatmaya devam edecektir.

Efendimizden sonra, başka bir peygamber gelmeyeceğine göre, son mesajın korunmasının ne kadar önemli olduğu gayet açıktır. Bu da bir şekilde sağlanmıştır.

Kafa karışıklığı zaman zaman olabilen normal bir durumdur, ama açık gerçekler karşısında değil...
ruveyda84
selamun aleykum
Kuranı Kerim dıger dınlerden farklı olarak tüm insanlıga gönderilmiştir. İncil , Tevrat ,Zebur ve gonderilmiş olan sahifeler sadece bir topluluga gönderilmiştir.Ayrıca bu kitaplarda Resulu ekremin son peygamber olarak gelecegi ve son dinin de islam olacagı bildirilmiştir.Kuranı Kerim yüce Allah cc tarafından kıyamete kadar korunacaktır.
seyhan
Harun kardeş emin olmak derken? pardon anlayamadım bizden bilimsel bir geçerlilikmi istiyorsun wacko.gif

ayna
ben kuranı diğer sayfa ve kutsal kitaplardan üstün buluyorum.çünkü gelmiş ve gelecek her şey orada mevcut.incili de tevratı da kapsadığına göre o herşeye yeter.
kuranın orjinali yani ilk kitap haline getirilen kuran acaba nerde ben de merak ediyorum.görmek istedim...
nazamarus
Selam
Kardeşim
Kuranın orjinali nerede güzel soru? Orjinali nerede olduğunu rahman söylüyor zaten kendi katındaki kitap da Levhi Mahfuz da Bende senin gibi okumaya başlayınca çok şeyleri düşündüm şükür cevaplarını da buldum sorularla araştırmak güzel Kuran Allah katından kitap olarak inmedi işte bizim en büyük yanılgımız Zikir olarak indi yani Allahın sözü olarak Muhammed as indi ve oda yansıtıcı olarak insanlara bildirdi ve o zaman kemiklere derilere v.b şeylere yazdılar kuran 23 yılda indi ve bu şekil duruyordu kitap haline kaç yıl sonra getirildi değil mi? Onu kitap haline getirenlerin hepsi dürüst müydü sorun burada çünkü daha evvelki Tevrat Zebur ve İncil de ayni yolla indi ve kitap oldu ama okuyunca durumu görüyoruz nasıl değişmiş ve Kuran mealleri okuyunca mealden çıkmış çoğu tesfir olmuş sanki işte sorun burada buda güvensizliğe itiyor insanı bende senin gibi orjinali çok bulmak isterdim çünkü Allahın koruması altında olduğu daha rahat anlaşılırdı çünkü o kadar güzel bir sistemle yazılmış ki insanın hayran kalması mümkün değil bunu bir insan yazamaz ve bu sistemi yapma şansı yok ama yıllardır kuranın bir ayetini alıp altını doldurup haşa bazıları tanrı yerine soyunuyor veya Muhammed as demiş diye iftira atarak çok hikaye üretiyorlar ama kuran da karşılığını gösteremiyorlar bir sorunda bu?
Kuranda
Çok güzel bir sistem kilit kelimeler var bunlarla kuran hareket ediyor ve olayları roman gibi okuyorsun yaşanan her şeyi bu yazılma sistemin de var bozmaya çalışanlar var ama kendi kendine yeniliyor. Tabi bu dediklerime delil sunmam gerek aşağıda biraz örnek gönderiyorum Saygılarımla

AŞAĞIDAKİLER
AYETTİR KURAN BU ŞEKİLDE ANLATIYOR.

1-BAZI SURELERDE KURAN İLE İLGİLİ BAZI AYETLERİN ANLATTIKLARI
41 sure
1 Bu Kuran rahman ve rahim tarafından müjdeleyici ve korkutucu olarak ayetleri anlayacak bir kavim için Arapça olmak üzere indirilmiş ve açıklanmıştır Mekke kafirlerinin çoğu yüz çevirdi Onlar dinlemez ve bizi kendisine davet ettiğin Kurandan kalplerimiz örtüler içersin de Kulaklarımız da bir ağırlık ve bizimle senin aranda bir perde var sen dinince hareket et bizde dinimizce hareket edeceğiz dediler De ki Ben sizin gibi bir insanım Yalnız bana şu vahiy olunuyor Sizin ilahınız bir ilah Onun için hepiniz ona yönelin ondan mağfiret dileyin
8 Kendilerine Kuran geldiği vakit onu inkâr edenler azaba uğratılacaklar
O çok şerefli eşsiz bir kuran
Ona ne önünden ne arkasından batıl yaklaşamaz o herkes tarafından övülen hikmet sahibi olan Allah’tan indirilmiş Resulüm sana da senden evvelki peygamberlere de söylenmiş olandan başka bir şey söylenmiyor
biz
onu yabancı dilden bir kuran yapsaydık ayet açıklansaydı ya Araba yabancı dil mi diyeceklerdi Onlara De ki O Kuran iman edenler için hidayet şifa iman etmeyenlerin kulakların da bir ağırlık onlara karşı bir körlük ve şüphedir onlar uzak yerden çağrılanlar gibidir

43 sure

1 43 Ha Mim Doğru yolu gösteren bu kurana
antolsun ki
biz onu anlayasınız diye Arapça yaptık o bizim katımızdaki ana kitapta da mevcut yüce ve hikmet dolu kurandır Siz haddi aşan kimselersiniz diye sizi Kuranla uyarmaktan vaz mı geçelim

53 sure

53 Battıkları zaman yıldızlara yemin ederim ki Arkadaşınız olan Muhammed batıl yola sapmamış ve azmamış o kendi arzularına göre konuşmuyor O vahiye dayalı olan bir Kuran Onu gücü çok olan Cebrail öğretti Semanın en yüksek ufkun da bulunuyordu Keskin anlayışa sahip olan Cebrail Melek suretin de doğrulup Muhammed’e göründü Sonra yaklaştı İki yay arası kadar veya daha az oldu Vahiy edilmesi gereken şeyleri vahiy etti Muhammed onu gözleriyle gördüğü zaman kalbiyle de tanıdı
siz
Cebrail’i görmek konusun da yalanlayarak mücadele mi ediyorsunuz Bir kere de miraçtan inerken gördü Sidre tül Münteha adı verilen yedinci göğün yanın da Meva cenneti de Sidre’nin yanında Sidre’yi bürüyecek olan (Allahın cemali) bürüdüğü zaman Gözleri kaymadı ve kamaşmadı

hayır
yıldızların yerine yemin olsun ki bu yeminin ne kadar büyük bir yemin olduğunu bilirseniz O çok şerefli bir kuranı kerim korunmuş bir kitapta saklı Onu sadece tertemiz olarak elleyebilirler O âlemlerin Rabbi olan Allah tarafından indirilmiştir
şimdi
siz bu ilahi söze leke mi sürecek Ve rızkınıza şükretmenin yerine inkâra mı kalkışacaksınız

39 sure

Ey Muhammed
biz
sana bu kuranı gerçek olarak indirdik dini Allah için halis kılarak ona kulluk et
onu bırakıp dostlar edinenler şöyle derler Biz putlara bizi Allaha daha fazla yaklaştırsın diye tapıyoruz Allah onların müminlerle ihtilafa düştükleri şeyler de aralarında hükmünü verecek
Allah ayetlerini birbirine benzeyen mükerreren ikişerli olarak gelen Kuranı sözlerin en güzeli olarak indirmiştir Rablerinden korkanların bu kurandan tüyleri ürperir sonra hem derileri hem de yürekleri yumuşar
kuran
Allahın doğruluk rehberidir Onunla istediğini doğru yola sevk eder Allah kimi de saptırırsa ona doğru yolu gösteren olmaz
biz
bu Kuranda insanlara her türlü örneği belki öğüt alırlar diye verdik O her türlü çelişme ve anlaşmazlıktan uzak dosdoğru Arapça bir Kuran belki küfürden çekinirler Allah geçimsiz bir kaç efendisi olan bir adamla yalnız bir kişiye bağlı bir adamı örnek olarak verir hiç bu ikisinin durumu bir olur mu
Kuranın indirilişi güçlü hüküm ve hikmet sahibi olan Allah tarafından
biz
insanlar için Kuranı sana indirdik kim doğru yolu seçerse kendi lehine kim de sapacak olursa kendi aleyhine sapmış olur Sen onların üzerine bir vekil değilsin

2- BİR SUREDEKİ YOK OLMUŞ OLAN KAVİMLERLE İLGİLİ AYETLERİN ANLATTIĞI

Onlardan önceki Nuh Peygamberin halkı kulumuz olan Nuh peygamberle karşılaştıkların da bu mecnun dediler o zorlandı Ve Nuh Rabbine şöyle dua etti Ben mağdurum intikamımı bu zalimlerden al Bunun üzerine boşalan su ile semanın kapılarını açtık Yeryüzünde kaynaklar fışkırttık her iki su göğün ve yerin takdir edilmiş bir işin olması için birleşti Biz İnkâr edilmiş kulumuza mükâfat olsun diye Nuh peygamberi ağaçtan yapılmış çivilerle çakılmış bir gemiye bindirdik gemi gözlerimizin önünde akıp gidiyordu Azametimin hakkı için biz bu olayı başkalarına ibret olsun diye yaptık
Antolsun ki
Ad kavmi de kendilerine gönderilen peygamberlerini yalanladı uğursuzluğu devamlı olan bir gün de Ad kavmi üzerine kökünü kazdıran şiddetli ve dondurucu bir rüzgâr gönderdik kökünden sökülmüş hurma kütüğü gibi söküp yere seriverdik
Antolsun ki
Semud kavmi azap haberlerini yalanladı Şöyle dedi içimizden o kimseye mi uyacağız O takdir de biz sapıklık delilik etmiş oluruz kitap aramız da Onamı verilmiş O pek yalancı ve küstah biri dediler biz onları denemek için dişi bir deveyi gönderdik Ey Salih şimdi onların ne yapacaklarını gözetle Ve eziyetlerine karşı sabret onlara söyle ki suyu deve ile kendi araların da nöbetleşerek içecekler Herkes kendi nöbetin de hazır bulunsun Nihayet arkadaşlarından birini çağırdılar O da kılıcını alarak deveyi kesti biz de üzerlerine bir çığlık gönderdik hayvanların ezildikleri kurumuş otlar gibi oldular
Antolsun ki
Lut milleti uyaran peygamberlerini yalanladı Bizde üzerlerine taş yağdıran bir rüzgar gönderdik Lut peygamberi taraftarlarını bir seher vaktin de uyararak kurtardık Lut ehlinin kurtarılması katımızdan bahşedilmiş bir nimettir Şükredenlere böyle mükafat veririz Lut onları bizim gazabımızla korkutmuş onlar uyarmaları şüphe ile karşılayıp dinlemediler Lut’un misafirleri olan melekleri elde etmek istediler Bunun üzerine gözlerini kör ettik sabah erken önü alınmaz bir azap başlarına geldi Azabımı uyarmalarımı hiç dinlememenin sonucunu tadın dedik
Antolsun ki
Kuranı öğüt olsun diye kolaylaştırdık Düşünüp ibret alan yok mu

3 YARATILIŞLA İLGİLİ BİR SUREDEKİ AYETLERİN ANLATTIĞI

Rabbin meleklere demişti ki
Ben çamurdan bir insan yaratacağım Onun yaratılışını tamamlayıp tarafımdan ona ruh verdiğim zaman derhal secdeye kapanın Bunun üzerine bütün melekler toptan secde etti Yalnız iblis kibirlenmiş kâfirlerden olmuştu Allah ey iblis bizzat kudretimle yarattığıma secde etmekten seni men eden ne Böbürlendin mi yücelerden mi oldun buyurdu iblis Ben ondan daha üstündüm beni ateşten onu çamurdan yarattın dedi Allah buyurdu ki Hemen çık cennetten sen rahmetimden kovulmuşsun Ve hesap gününe kadar lanetim senin üzerine İblis ey rabbim insanların dirilecekleri güne kadar bana mühlet ver dedi Allah sen bilinen güne kadar mühlet verilenlerdensin buyurdu İblis senin kudretine
Andolsun ki
bende senin halis kulların hariç onların hepsini saptırıp azdıracağım Allah bu doğru gerçeği söylüyorum sen ve sana uyanların hepsiyle cehennemi dolduracağım buyurdu
saygılarımla
Nazamarus

rasmus
ALINTI(harun22 @ Jun 3 2008, 03:48 PM) *

Konudan anladıgım hepiniz emin olmak yerine inanmayı tavsiye ediyorsuz ama kafam karıstı bi kere işte ne yazıkki bi süre böyle düşünücem herhlde...

kafan burda karışmadı bence..zaten karışıkmış..diğer kutsal kitapların evrensellik iddiaları olmadığını ve bununda kuranda belirtildiğini görebilmiş olup bu konu üzerine yoğunlaşırsan bişeyler bulursun..sorunun cevabını ben bilmiyorum açıkcası merakda etmiyorum..bu konuda gayet müsterihim çünkü kuran ayetlerinin nazil olmasıyla beraber ayetleri ezberlemiş insanların olduğunu biliyorum..ülkemizde binlerce milyonlarca,dünyada on hatta yüzmilyonlarca hafız var..hep vardı....ve nedense arkadaşlar kadar iyi niyetli bulamıyorum ben,soruyu..
Ebubekir38

Hz Ömer r.a. nın oğlu şöyle demiştir:

"Hiçbiriniz "Kuran'ın tümünü elimde tutyorum" demesin.
Bilir misiniz ki, Kuran'ın (ayetlerinin) çoğu, yitip gitmiştir.
Ama herhangi biriniz, "Kuran'dan ne kalmışsa (görünüşte ne varsa) o kadarını elimde tutuyorum" desin.

(Celaluddin Süyuti, el İtkan Fi Ulûmi'l-Kuran, 2/32).

Arkadaşlar bu bilginin doğru olup olmadığını nasıl ispatlarız.

Yardım lütfen.

Selam ve dua ile.

Ebubekir38
ALINTI
Belkide Allah (sadece fikir yürütüyorum allahı tenzih ederim) onları korumayarak,
Kuranımızın ne kadar üstün ve faziletli olduğuna kanıt olsun diye yapmış olabilir.

Kendi içinde tutarsız bir tespit.

Allah ü Teala bir sonraki kitabını iyi göstermek için bir öncekini kötüler mi hiç.

Bozulmasına müsaade eder mi.

Ne biçim düşünce bu. Allah c.c affetsin inşaallah.

Arkaşdalar.

Kitaplara iman anlamında , bozulmamış asıllarına iman ettiğimiz önceki İlahi kitapların neden bozulduğu , daha iyi araştırılmalı bence.

Ve Allah c.c. buna neden izin verdi.

Selam ve dua ile.

zeki71
kuranı kerimin yaprağı ve kapağı sayfa ve düzen kalitesi ile değil ayetlerin belagati ve allah CC koruması altında olması muhimdir.bu manada en eski kuarnı kerim veya en yeni kuranı kerim veya orjinali gibi terimler kullanmak doğru değildir kanımca asl olan kuranın okunması anlaşılması ve yaşanmasına dair yaptıklarımız olmalı...
Ebubekir38
ALINTI
Kuranı Kerim dıger dınlerden farklı olarak tüm insanlıga gönderilmiştir.
İncil , Tevrat ,Zebur ve gonderilmiş olan sahifeler sadece bir topluluga gönderilmiştir.

Muhterem kardeşim. Allah adına hüküm vermekten kaçının.

Nerden biliyorsunuz Allah ın bu kitapları küçük birer TOPLULUĞA gönderdiğini.

Eğer öyle olsa. Diğer insanlar hidayete nasıl girecekti.

Tevrat yada İncil indirildiği zaman o etrafta yaşayan başka kabileler yokmuydu.
Uygarlıklar yokmuydu.

Allahın bütün kitapları İNSANLIĞA inmiştir.

İslamı övmek için böyle TUTARSIZ cümleler kurmayın lütfen.
İslam ın övülecek yeri mi kalmadı da, bu cümleler kuruluyor.

Allah affetsin inşallah.

Ebubekir

dr.helb
ALINTI(korelmis @ Jun 2 2008, 12:35 PM) *

teşekkürler yerinde ve gayet uygun bir tespit.
Ebubekir38

Arkadaşlar,

Kuran ın Pyegamberimiz yaşarken tamamının yzıya geirilmediğini biliyoruz.

parça parça , kemik , ceylan derisi , hurma yaprakları gibi mazlemelere yazıldığı kesin.

O zamanda kadar söylev geleneği yaygındı. Bu yüzden de Peygamberimiz HAFIZ lara önemli görevler yüklemişti.

Kuranın bilinen en iyi korunma yöntemi HAFIZLAR dır.

Kendimizi kandırmayalım. Yanlışa sürükleniriz.

Saygılar.

korelmis
ALINTI
Hz Ömer r.a. nın oğlu şöyle demiştir:

"Hiçbiriniz "Kuran'ın tümünü elimde tutyorum" demesin.
Bilir misiniz ki, Kuran'ın (ayetlerinin) çoğu, yitip gitmiştir.
Ama herhangi biriniz, "Kuran'dan ne kalmışsa (görünüşte ne varsa) o kadarını elimde tutuyorum" desin.

(Celaluddin Süyuti, el İtkan Fi Ulûmi'l-Kuran, 2/32).

Değerli kardeşim,

Bu çeviri, din "düşmanı" bir kişinin çevirisidir. Oysa doğrusu şöyledir: "Biriniz Kur'ân'ın tamamını aldım diyor. Tamamını nereden bilecek? Bundan birçok Kur'ân gitmiştir." Bu rivayet, Kuran'ın korunamadığıyla ilgili değil, "nesh" olayı ile ilgilidir. İkisi farklı şeyler!

Değerli kardeşim,

Bugün olduğu gibi, İslam'ın ilk dönemlerinde de, müslüman kılığına bürünen art niyetli kişiler vardı. Bunlar müslümanların kafasını bulandırmak için bazı rivayetler uydurmuşlardır. Bundan korunmak için müslüman kardeşlerimiz, isnad zinciri kurmuşlar, rivayetleri tenkid ve tetkik etmişlerdir. Yukarıdaki rivayet merfu değil, mevkuf'tur. Rivayete konu edilen zaman, Hz.Ömer'in oğlunun henüz çocukluk çağlarına denk geldiği için, bu rivayet öyle anlaşılıyor ki muallak'tır.

Peygamberimiz vahiyleri bizzat yazdırtmış ve kontrol etmiştir.

ALINTI
Kuran ın Pyegamberimiz yaşarken tamamının yzıya geirilmediğini biliyoruz.

Böyle bir şey söz konusu dahi olamaz. Bunu nereden duydun, delilin nedir?
matrix remzi
HARUN22 işini yaptı gitti. KURAN ŞÜPHELİ BİR KİTAPTIR DEDİ, BAŞTAN SONA TÜM İMASI BU.

EBU BEKİR38 nöbeti devraldı. KURANIN BİR KISMI KAYBOLDU, DEDİ VE KURANIN KORUNMUŞLUĞU KONUSUNDAKİ AYETİ VE MİLYONLARCA BİLİMSEL BELGEYİ İNKAR ETTİ.
ardından TEVRAT VE İCİL DAHİL TÜM KİTAPLARIN TÜM İNSANLIĞA GÖNDERİLDİĞİNİ İDDİA EDEREK ONLARIN KENDİ ÇEVRELERİNE GÖNDERİLDİĞİ HAKKINDAKİ KURAN AYETLERİNİ İNKAR ETTİ VE (SAV) MUHAMMEDİN TÜM İNSANLARA GÖNDERİLMİŞ OLMASINA KISKANÇLIK BELİRTTİ.
DAHA İLERİ GİDEREK İSAM GÜVENİLECEK ÖVÜLECEK BİR DİN DEĞİL DİYEREK TÜM KURAN VE HADİSLERİ İNKAR ETTİ.

AYRICA BİZE DİNİMİZİ ÖĞRETMEYE KALKIŞIP.KURANI HAFIZLAR KORUDU SAPTIRMASINI , KURANIN GÜVENİLMEZLİĞİ KONUSUNA DÖNEREK TÜM İNKARLARINI CEVAPSIZ BIRAKACAK YENİ BİR SAPTIRMA YÖNTEMİNE YÖNELDİ.
BEN NEYMİŞİM BE . DİYEREK ÖVÜNECEK MUTLU OLACAK BİR KONUMDA.

1 - HİÇ BİR DELİL SUNMADI
2 - TÜM DELİLLİ SÖZLERİ İNKAR ETTİ
SEN MÜSLÜMANSAN ŞEYTAN DA MÜSLÜMANDIR.
Teşekkürler
<#thank#>
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.