Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Ne Mi Yapacaksın
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİ KONULAR > .·[ DUALAR ]·.
al_muallim
Çalışıyorsun, herşeyin güzel olmasını istiyorsun, bunun için azim gösteriyorsun,,

peki, en önemli şeyi düşünüyormusun?, dua dua dua,,

sana huzur getirecek, sana azim getirecek, sana umut getirecek, seni rahatlacak şeyler için nasıl çalışıyorsun

iş yaparak mı, huzur bundamı diyorsun,,?
iş yaparak, rahatlıcanı mı sanıyorsun,,?
iş yaparak, güzel göreceğini, güzel düşüneceğini mi düşünüyorsun,,?

Kulun rabbine en yakın oldugu zaman dua dır, duan olmazsa ne ehemmiyeti var, işin için, sevdiklerin için, dua olmazsa ne ehemmiyeti var, azim için dua olmazsa ne ehemmiyeti var,,

ders cıkarmak için, dua olmazsa ne ehemmiyeti var,,

Herşeyin güzel olması için, güzel görünmesi için, güzel düşünülmesi için, sadece iki elini açıp, Allah a dua etmek, senin için yapacagın en güzel şeydir kardeşim,,,

selam ve dua ile...
Teşekkürler
<#thank#>
bilal habeş
muallim kardeş ALLAH razı olsun çok önemli ve güzel bir konuya değinmişsiniz teşekküre ederim çok saolun

DUA, SEN'in kudret eline tutunmak demektir,
DUA, SANA giden yol demektir,
DUA, insanlığımıza uyanmak demektir,
DUA, fenafillah kapısı demektir,
DUA, var olmanın sırru demektir....
bilal habeş
''DUA mü'minin silahıdır.''
''DUA kişinin aczini RABBİne sunmasıdır''
''DUA insanın RABBiyle konuşmasıdır''
''DUA rahmettir''

DUA İBADETİN TA KENDİSİDİR..
zümrüt
Insallah herkez duain gücünü biliyordur, insan hic pes edmemeli....
Sonuna kadar dua .....
Ne zaman kabul olacagi tek rabbimiz bilir....
ruveyda84
konu cok güzel . Allah razı olsun
slow
Allah razı olsun muallim kardeşim

selam ve dua ile
al_muallim
ALINTI(slow @ May 30 2008, 10:21 PM) *

Allah razı olsun muallim kardeşim

selam ve dua ile

cümlemizden, içimden gelenleri döktüm sadece
bilal habeş
DUA ve ibadetler insanı olumsuzluklardan korur ve iç dengesini sağlamlaştırır.her kimki temiz bir kalplen duaları kendine vird edinirse önce iç huzur sonra şifa bulur.

DUA ,kulun ümit dalı ve RABBine bağlılığının en güzel ifadesidir.DUA, cennet yollarını açan,kalbe safa,ruha gıda veren ve ebediyyet serinliğini tattıran vecd halidir.DUA ,mü'min için eşi bulunmaz bir silah,ümit gecesinde hayırlı bir sabah,bela,şiddet ve felaket çemberinden kurtuluş ve felahtır...
DUA, yerde nur,gökte nur,sağda nur,solda nur ve kul için bir tükenmez huzurdur.Dua,Hak kapısının halkasını tutmak,çırpınan gönüllere ilahi rahmeti dilemektir.DUA, kulun şerefini artıran,iki alemde de yüzünü ak eden,bir güzellik bulutu halinde rahmet katrelerini gönül toprağına döken en hayırlı şeydir.

Nihayetsiz kudret ve sonsuz Rahmet sahibi MEVLAmız buyuruyor ki:"Kullarım(HABiBim) sana beni sorunca(haber ver ki)işte ben muhakkak yakınımdır.Bana o DUA edenin da'vetine icabet ederim. (Bakara:186)

SELAM ve DUAYLA
bilal habeş

____(Resulüm!) De ki: DUAlarınız olmasa, rabbim size ne diye değer versin?.. (Furkan sûresi / 77)

____RABBiniz buyurdu ki: “Bana DUA edin, size karşılığını vereyim” (Mü'min süresi / 60)

____ALLAH'ın geri çevirmeyip kabul ettiği üç dua vardır. Bunlar; zulme uğrayanın zalime duası, misâfirin ev sahibine DUAsı ve babanın evladına DUAsıdır. (Hadisi Şerif)

____Sabır ile DUA, mü’minin en güzel silahıdır. (Hadisi Şerif)

____DUA ibadetin kendisidir (Hadisi Şerif)

____ALLAH’ım! Sen affedicisin, affı seversin, beni affet. (Hadisi Şerif)

____Gerçek DUA hissedilendir.

____ALLAH'a DUA et ama kürek çekmeyi de ihmal etme...

selam ve duayla

bilal habeş
Acizligin anlaşıldıgı noktada; sıgınmaktır dua.
Yapamadıgımı yapacagımı itiraf etmektir.
Muhtaç oldugumun farkına varmaktır dua.
Kendi çabalarının son çırpınışlarıyla birlikte içimde yükselen bir yöneliştir.
Rahmetin kapısını o Rahman'a teslim olarak çalmaktır.
Issız, yapayalnız çöllerde Hacer'in su için koşturmasıdır.
Yunus'un (Aleykümselam), geceyi ve denizi alemlerin Sahibine teslim etmesidir dua.
Karıncanın yuvasına yem taşıması, arıların çiçekleri gezmesidir.
Suya muhtaç topragın çatlaması,
Tohumun, filize, renge, çiçege bürünmek istemesidir.
Güneşin, topragın, suyun ve tohumun agaç olmak istercesine bir vaziyet almasıdır.
Gögün yıldızlarla süslü yüzüne bakarak O'nu (c.c) anlamanın adıdır dua.
Çaglayanların şırıltısında O'nu (c.c) duymaktır.
Bir gece vakti yalnızlıgın sessizligini dinlerken O'nun (c.c) sesini işitmeye
çalışmaktır.
Rahmeti görememenin Cehenneminden çıkmak için o rahmetin Sahibine sıgınmaktır
Şu küçük, şu güçsüz benligimi alemleri döndürene teslim etmektir.
"Ne olur Sen benim için alemimi degiştir" demenin bir başka adıdır.
Ve kendime O'nu (c.c) anlatmanin en sirin yoludur dua.
Sen işitensin, Sen görensin, Sen beni bilensin, Sen verebilensin, Sen yapabilensin,
Sen paylaşabilensin, Sen dostsun diyebilmektir.
Ve hiçligin aynasında o Şems-i Ezeli'ye baglanmaktır dua.
nurun nisa
Çok güzel bir paylaşım al_muallim din kardeşim Allah razı olsun. Bilal habeşin katkısıyla dahada zenginleşmiş sizden de Allah razı olsun.
ayna
çok güzel olmuş bilalin de katıkılarıyla daha hoş olmuş.ellerinize sağlık diyorum.
dua en büyük ibadettir.duamız yoksa kulluk nasıl olurdu bilmiyorum.dua hissedilendir yazmışsınız.çok doğru bir söz.hissederek edilir vazife olarak değil
bilal habeş
ALINTI(nurun nisa @ Jun 4 2008, 11:09 AM) *

Çok güzel bir paylaşım al_muallim din kardeşim Allah razı olsun. Bilal habeşin katkısıyla dahada zenginleşmiş sizden de Allah razı olsun.

AMiN AMiN. RABBiM sizdende razı olsun iNŞAALLAH.katkımız olmuştur iNŞAALLAH.

selam ve duayla
bilal habeş
ALINTI(ayna @ Jun 4 2008, 11:26 AM) *

çok güzel olmuş bilalin de katıkılarıyla daha hoş olmuş.ellerinize sağlık diyorum.
dua en büyük ibadettir.duamız yoksa kulluk nasıl olurdu bilmiyorum.dua hissedilendir yazmışsınız.çok doğru bir söz.hissederek edilir vazife olarak değil

katkımız olduysa ne mutlu iNŞAALLAH. RABBiM sizlerdende razı olsun iNŞAALLAH.evet dediğiniz DUA olmasa nasıl olurdu..

Şu küçük, şu güçsüz benligimi alemleri döndürene teslim etmektir.
"Ne olur SEN benim için alemimi degiştir" demenin bir başka adıdır.
Ve kendime O'nu (c.c) anlatmanin en sirin yoludur DUA.
al_muallim
Herşeyin güzel olmasını istiyoruz, bi iş yaparken onun en iyi olmasını istiyoruz, çünkü yaptıgımız şey hem kendimize hem başkasına fayda sağlıyor,

peki neden sevdiklerin için çalışıyorsun?, Çünkü onları mutlu etmek,

, peki seni yaratanın, senin işini nasip edenin, sana 10 parmağı veren, sana konuşmayı veren, sana nimetleri sunan, sana başkalarına sevgiyi veren, sana herşeyi veren biri için ne yapıyorsun??

Dua senin en güzel hediyendir, ona en yakın olmak mı istiyorsun,? Dua et,

sen dünyevi işlerle uğraşırken onu düşünmüyorsun, bi sorun olduğu zaman sürekli aklın o işte, ama o işin sonu geldiğinde, kime sığınıyorsun?? Kim senin dostun oluyo, Kim seni görüyo, Kim seni dinliyo,

ancak ve ancak seni yaratan dinliyor, senin ona ise yapacagın şey nedir?? Dua et kardeşim, onun için Ağla, onun için SEV, onun için ÇALIŞ,

seni Huzura getirecek ancak O' dur. herşey için dua et,

Duan olmazsa ne ehemmiyetin kalır??
cray.gif cray.gif cray.gif cray.gif

selam ve dua ile....
bilal habeş
DUA edenin, ‘RABBim’ demesi, ALLAH’ın (c.c.) ‘efendim’ demesinin ta kendisidir..

Birisi her gece kalkıp ALLAH’ı (c.c.) anıyor, O’na DUA ediyordu.. Şeytan ona dedi:

- Ey ALLAH’ı (c.c.) çok anan kişi, bütün gece ‘ALLAH’ı (c.c.) deyip çağırmana karşılık seni buyur eden var mı?

Sana bir tek cevap bile gelmiyor, daha ne zamana kadar DUA edeceksin?..

Adamın gönlü kırıldı, başını yere koydu ve uyudu. Rüyasında ona şöyle dendi:

- Kendine gel uyan! Niye DUAyı, zikri bıraktın?.. Neden usandın?..

Adam:

- ‘Buyur’ diye bir cevap gelmiyor ki, kapıdan kovulmaktan korkuyorum dedi. Bunun üzerine dendi ki ona:

Senin ALLAH (c.c.) demen, O’nun (c.c.) buyur demesi sayesindedir..
Senin yalvarışın, ALLAH’ın (c.c.) senin ruhuna haber uçurmasındandır..
Senin çabaların, çareler araman, ALLAH’ın (c.c.) seni kendine yaklaştırması, ayaklarındaki bağları çözmesindendir..
Senin korkun, sevgin, ümidin ALLAH’ın (c.c.) lütfunun kemendidir..
Senin her ‘YA-RABBi’ demenin altında, ALLAH’ın (c.c.) buyur demesi vardır..
Gafilin, cahilin canı, bu duadan uzaktır..
Çünkü ‘Ya-RABBi’ demeye izin yok ona..
Ağzında da kilit var, dilinde de..
Zarara uğradığı zaman, ağlayıp, sızlamasın diye ALLAH (c.c.) ona dert, ağrı, sızı, gam, keder vermedi..

Bununla anla ki, ALLAH’a (c.c.) DUA etmeni, O’nu çağırmanı sağlayan dert, dünya saltanatından daha iyidir..

^^Dertsiz DUA soğuktur. Dertliyken yapılan DUA'' gönülden kopar..!

bilal habeş
İbrahim bin Edhem bir gün Basra çarşısında gezerken halk başına toplandı ve 'Bana duâ edin icabet edeyim' meâlindeki âyet-i celileyi sordular ve: 'Biz Allah'a dua ediyoruz. Fakat müstecap olmuyor. Acaba neden?' diye yakındılar.

Dedi ki: Kalbiniz on şeyden ölmüştür:

1) ALLAH'ı tanırsınız, ama hakkını edâ etmezsiniz.

2) ALLAH'ın kitabını okursunuz, ama onunla amel etmezsiniz.

3) İblis'in düşmanlığını iddia edersiniz, ama ona tâbi olursunuz.

4) RESûLULLAH'ın sevgisini iddia edersiniz, ama onun izini ve sünnetini terk edersiniz.

5) Cennetin sevgisini iddia edersiniz, ama onun için amel etmezsiniz.

6) Cehennem korkusunu iddia edersiniz, ama günahlardan çekinmezsiniz.

7) Ölümün hak olduğunu iddia edersiniz, ama onun için hazırlanmazsınız.

8 ) Başkalarının ayıbları ile meşgul olursunuz amma kendi ayıplarınızı terk etmezsiniz.

9) ALLAH'ın verdiği rızkı yersiniz, ama ALLAH'a şükür etmezsiniz.

10) Ölülerinizi gömersiniz, ama onlardan ibret almazsınız...

SELAM ve DUAYLA
musalli
ALINTI(al_muallim @ Jun 4 2008, 02:58 PM) *

Herşeyin güzel olmasını istiyoruz, bi iş yaparken onun en iyi olmasını istiyoruz, çünkü yaptıgımız şey hem kendimize hem başkasına fayda sağlıyor,

peki neden sevdiklerin için çalışıyorsun?, Çünkü onları mutlu etmek,

, peki seni yaratanın, senin işini nasip edenin, sana 10 parmağı veren, sana konuşmayı veren, sana nimetleri sunan, sana başkalarına sevgiyi veren, sana herşeyi veren biri için ne yapıyorsun??

Dua senin en güzel hediyendir, ona en yakın olmak mı istiyorsun,? Dua et,

sen dünyevi işlerle uğraşırken onu düşünmüyorsun, bi sorun olduğu zaman sürekli aklın o işte, ama o işin sonu geldiğinde, kime sığınıyorsun?? Kim senin dostun oluyo, Kim seni görüyo, Kim seni dinliyo,

ancak ve ancak seni yaratan dinliyor, senin ona ise yapacagın şey nedir?? Dua et kardeşim, onun için Ağla, onun için SEV, onun için ÇALIŞ,

seni Huzura getirecek ancak O' dur. herşey için dua et,

Duan olmazsa ne ehemmiyetin kalır??
cray.gif cray.gif cray.gif cray.gif

selam ve dua ile....

allah razı olsun ehemmiyetli kardeşim,... jp.gif

rabbim dini için çalışan ve karşılığını dünya ve ahirette gören kullarından eylesin seni... jp.gif flowers.gif
al_muallim
ALINTI(musalli @ Jun 4 2008, 11:43 PM) *

allah razı olsun ehemmiyetli kardeşim,... jp.gif

rabbim dini için çalışan ve karşılığını dünya ve ahirette gören kullarından eylesin seni... jp.gif flowers.gif

beni mi? aminnn cray.gif cray.gif cray.gif

sizide, amin cray.gif cray.gif
musalli
ALINTI(al_muallim @ Jun 4 2008, 11:45 PM) *

beni mi? aminnn cray.gif cray.gif cray.gif

sizide, amin cray.gif cray.gif

ikimizide aminnn... jp.gif
cah
Selam,

Dua hakkında ve yöntemi hakkında fikir beyan eden ve dahi değişik dua örnekleri yazan kardeşler, kaç tane duanızın kabul olduğuna şahit oldunuz?

Yoksa siz veresiyeci bir Tanrı inancına mı sahipsiz siniz, Karşılığını hemen vermeyen bir Tanrı?...

al_muallim
ne demek istediğini anlamadım ama, tanrı kelimesini kullandığında zaten batırıyorsun anlatacağın şeyi,

Duanız olmazsa ne ehemmiyetiniz var," sözü aklına geldi mi hiç??

şunu unutma kardeşim, Allah yapılan duayı boşa çıkarmaz, onunda mükafatı verilecektir elbet, ya bu dünyada ya da diğer tarafta...

İnsanın bu dünyaya geliş gayesi, ilk önce İMANDIR, İMANDAN SONRA İSE DUA dır..

selam ve dua ile...
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.