Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Bu Haftaki Konuğumuz Ebrar ))))))))))
Islami Forum - Popüler Forum > GENEL FORUM > .·[ GENEL SOHBET ]·. > Haftanın Konuğu Bölümü
Sayfa: 1, 2
sabah_rüzgarı
[b]Bu Haftanın Konuğu EBRAR Kardeşimiz
biraz gecikmeli oldu ama affınıza sığınıyorumm

kendisini özel arabamla almaya gidiyorum (olmayan özel arabamla

ağırlayacağımz yer

ikramımız( hazırlayana kadar çok çalıştım kıymetini bil)

pastamızz fool.gif

kahvemiz

sabah_rüzgarı
1-islamiforum ile nasıl tanıştınız?
2- Forumumuzdaki nickinizin anlamı nedir? Neden bu nicki kullanıyorsunuz?
3- kendinize bir adım dışardan bakınca günlük yaşam da birey; forum da üye olarak nasıl buluyor sunuz ?
4- Etkilendiğiniz ve örnek aldığınız, tarihten, günümüzde yaşayan veya ailenizden bir kişilik var mı?
5- Geleceğe yönelik hayalleriniz ve planlarınız nelerdir?
6- Forumumuzda en çok dikkatinizi çeken, sizi en çok etkileyen isimler kimler?
7-Hayat gayeniz ne?
8-Keşke dediğin ve hala pişmanlık duyduğun bir olay var mı?
9-En sevdiğiniz yazar kimdir..? Kimleri dinlemeyi seviyorsun.?
10-İçinde şunu yapmayı çok isterim dediğin şey nedir?
11- Hayatınız da olmazsa olmaz dedikleriniz nelerdir...?
12- bir gününüz nasıl geçiyor ?
13- meşguliyetiniz işiniz nedir ?
bilal habeş
ES-SELAMUNALEYKUM RAHMETULLAHİ ve BAREKATUHU ebrar kardeş ilk hosgeldin.gif' iz diyen ben olayım jp.gif hosgeldin.gif iz ÖNCELİKLE KONUKLUK BOYUNCA KOLAY GELSİN jp.gif ilk sorumda DUA hakkındaki yorumlarınız sonra daha sorarım İNŞAALLAH.ALLAH'a EMANET OLUN.
selam ve duayla
sükût-u vaveyla
harika ...öyle bir evde bir haftamı geçirmek isterdim smile.gif gerçekten yani...oyun değil

sevgili ebrar hoşgeldiniz...haftanın konuğu olayı acayip bir durum ...şimdiden Allah yardımcınız olsun... smile.gif
-EBRAR-

Bismillah...

pat diye bir sorunun ardından, pat diye kendimi forumun içinde bulduğumu ifade edeyim. jp.gif Konukluk teklifi gelene kadar açıkcası konukluk biraz ürkütücü geliyordu ama arabayı, evi ve ziyafeti görünce tüm korkularım gitti dermişim. tongue.gif Nasipliymişim ki; böyle bir arabanın usta bir şöförü ile hız hobimi eksiksiz yaşayarak geldik mütavazi konuk evine gleam.gif

Ama masayı görünce ''hiii sabah_rüzgarı'nın bana garezi mi var?'' diye sormadım değil. Kendimde kiloyu hiç sevmem. Böyle bir masadan kalktığımda hayal kırıklığı yaşayacağım kesindi. Masa muhteşem kuş sütüde var mıdır acep? Yoksa ben mi görmedim laugh.gif

Ama itiraf ediyorum kahve seçimin süper. Bir tane türk kahvesi günlük vazgeçilmezlerimden biridir açıkcası, hem de bol köpüklü ise. Bu arada kahvende çok güzelmiş maşaAllah hamaratsında kardeşim. Affedersin bekarmıydın? oleyo.gif

Kısacası, ev sahibi ve ziyafet özellikle araba muhteşem buraya kadar konukluğu tavsiye ediyorum. Bundan sonrası için Allah yar ve yardımcınız olsun. doh.gif

Hepimize bol sabırlı ve hayırlı günler dilerim jp.gif
-EBRAR-
ALINTI(bilal habeş @ May 29 2008, 11:48 PM) *

ES-SELAMUNALEYKUM RAHMETULLAHİ ve BAREKATUHU ebrar kardeş ilk hosgeldin.gif' iz diyen ben olayım jp.gif hosgeldin.gif iz ÖNCELİKLE KONUKLUK BOYUNCA KOLAY GELSİN jp.gif ilk sorumda DUA hakkındaki yorumlarınız sonra daha sorarım İNŞAALLAH.ALLAH'a EMANET OLUN.
selam ve duayla

Wa Aleykum Selam ve Rahmetullah,

öncelikle hoşbuldum inşaAllah, teşekkür ederim kardeşim. Sizde Rab'be olmanız dileğiyle... Sorunuza daha sonra cevap vericem inşaAllah çünkü öncelik ev sahibinin gibi gözüküyor. smile.gif

Ve Havvanur kardeşim teşekkür ederim sanada. Duan çokkk anlamlı gibi geldi, buna ihtiyacım var aslında smile.gif Amin, ecmain diyorum. Belli olmaz nasip olur sizi de buralarda görürüz dimi wink.gif
İlle Cihad
hoş gelmişsin ümmü_seleme kardeşim smile.gif önceki niki bu idi.

Allah yardımcın olsun... inşallah daha yakından tanıma fırsatımız olacak.

sorularım olacak ama daha sonra inşallah.
sükût-u vaveyla
ebaracım açıkçası konukluk güzel olurdu fakat sıramızı bekleriz wink.gif konuk olması gereken bir sürü kardeş var...biz daha yeniyiz biggrin.gif

...şu anda ne ile meşgulsünüz(cevap yazmanız dışında biggrin.gif )

ayna
canımın içi hoşgeldin konuk oldun bizlere,
ayrıca istanbula da hoşgeldin smile.gif
canım hemen soru sorayım:)
hayatta pişman olduğun bir şey var mı?
hangi şehirde yaşamak istersin?
beni seviyormusun bakalım????
musalli
maşallah barekallah sorular ilk günden birikmiş.allah kolaylıklar versin ebrar kardeşim...
merak ettiğim insanlardan birisisin,inş. sorular ilerde gelicek...
şimdilik hoş geldin sefalar getirdin,allah dan senin için sabır diliyorum jp.gif jp.gif jp.gif
flowers.gif flowers.gif flowers.gif flowers.gif flowers.gif flowers.gif flowers.gif flowers.gif flowers.gif

ha bu arada ikramlar bir kişi için fazla gibi, whistling.gif ,yardıma geliyim mi.. jp.gif jp.gif
-EBRAR-
Evet Sabah_rüzgarı'nın soruları ile başlıyorum inşaAllah...

ALINTI
1-islamiforum ile nasıl tanıştınız?

Aslında İslami Forum benim ilk girdiğim ve yazmaya başladığım bir forumdur. Bir gün işyerinde çalışırken, 'Gir, bak. İslami bir forum bu, beğeniceksin' dendi. Bizde o gün bugündür burdayız. Şuan başka forumlarda da üyeliğim ve paylaşımlarım var yalnız hepsinin toplamının buradaki mesaj sayısımı geçebileceğini sanmıyorum. Bir nevi ilk göz ağrısı gibi birşey laugh.gif
ALINTI
2- Forumumuzdaki nickinizin anlamı nedir? Neden bu nicki kullanıyorsunuz?

Ebrar anlam olarak kötü ve fena işlerden uzak duran, özü sözü ile doğru, sadık ve salih kişiliği tesil ettiğini biliyorum. Rab'bim bizleri ebrar kullarından olabilmeyi nasip etsin inşaAllah... sad.gif

Neden kullandığıma gelince anlam itibari ile beğendiğimden ve kuzenimin kızının ismi olduğundan yani sevdiğimden kullandım. Yoksa hiç yalan söylemeyen sadık kişi var mı acaba confused1.gif kendim de dahil.

ALINTI
3- kendinize bir adım dışardan bakınca günlük yaşam da birey; forum da üye olarak nasıl buluyor sunuz ?

Yaşamımda; değeri olan, sorumlulukları olan ve hayata renk kattığını düşünen ama aslında yokluğunda dünyanın gene döngüsünde döneceğini düşünen yani yokluğu ile hiç birşeylerin değişmeyeceğini düşünen biriyim. Forumda ise, uzun süredir bulunmama rağmen misafirden de misafir olduğumu ve paylaşımcı biri olmaktan yana olduğumu düşünüyorum.

ALINTI
4- Etkilendiğiniz ve örnek aldığınız, tarihten, günümüzde yaşayan veya ailenizden bir kişilik var mı?

Her mü'min gibi örnek almamız gereken Resul(s.a.v.) diye düşünerek, sahabelerin teslimiyetini ve sabrını, Peygamber(s.a.v.) eşlerinin ahlâk ve muvahhidliğini.... Yakın tarihte yaşamış ama şuan eserleri ile örnek alınabilecek Tevhid İnancı ile Seyyid Kutub'u... ve nice İslam erleri var muhakkak. Son olarak zamanımız da ise takvası ve ilmi ile Ahmet Kalkan hocamız örnek ve öncü diyebileceğim kişilerdir.

ALINTI
5- Geleceğe yönelik hayalleriniz ve planlarınız nelerdir?

Bir mü'minin gelecek ve geçmiş endişesi olmamalı düşüncesini benimseyerek, hayatımda plan ve hayalden ziyade hep bunu düşünürüm. Kendime 'ben' neyim?nasılım?ihtiyacım ne?yapabileceğim ve yapmam gereken ne? gibi sorular sorarak karşıma çıkan hadiselerde nasıl hareket etmem gerektiğini düşünürüm. Biliyorum ki, anlık verdiğimiz kararlar kader çizgisinde yön verir hayatımıza. Öyle derin hayallerim ve olmazsa olmaz planlarım yoktur. Dileklerim var şayet o günler görülürse hayırlı kararlar alınmasını nasip etsin Rab'bim inşaAllah...

ALINTI
6-Forumumuzda en çok dikkatinizi çeken, sizi en çok etkileyen isimler kimler?

Fikir açısından bu soruya cevap veriyoruz ve aslında itiraf edebilirim ki, hangi üyenin ne zaman, nerede, ne yazacağını kestiremiyorum. Bir üye bir topicde bende ilmi anlamda hayranlık uyandırırken, başka bir topicde takva konusunda beni hayal kırıklığına uğratabiliyor. Kimse dört dörtlük değil tabiki ama hayatımda saygı ve uslüp her zaman önem verdiğim bir kavram karşımdaki kişide. Bu konuda başarılı olduğumu söyleyemiyorum. Yalnız, uslüp ve saygı açısından; Tevhid, mesdo, salahuddin ve cahide kardeşlerim benim için daha çok etkilendiğim isimler.

ALINTI
7-Hayat gayeniz ne?

Allah'ın rızasını kazanmak adına, Alllah'tan gelene razı olacak, hâkkı ile kulluk yapabilmek adına bu yolda emekleyecek biri olmak...

ALINTI
8-Keşke dediğin ve hala pişmanlık duyduğun bir olay var mı?

Yanlış bir cevap mı bilmiyorum ama hayır. Tövbelerimiz var bizim yaptığımız ve yapmamamız gerekenlerden dolayı mutlaka. Yalnız, yaşadığım her sıkıntının şuan bir imtihan olduğunu ve yaşanması gerektiğini düşünüyorum. Öyle olmasaydı, şuan böyle düşünmeyecektim diyorum. Ve benim olmasını istediğim fakat gerçekleşmeyen tüm hayal ve planlarımdan dolayı Rab'bime şükrediyorum. O(c.c.) beni benden daha iyi düşünüyor ve biliyor diyorum.

ALINTI
9-En sevdiğiniz yazar kimdir..? Kimleri dinlemeyi seviyorsun.?

M.İslamoğlu, A.Kalkan, Prof.Dr.Haşimi, Hekimoğlu İsmail, A.Günbay Yıldız, vs... Abu Ali, Mustafa Cihat, Ömer Karaoğlu, Eşref Ziya Terzi, Dursun Ali Erzincanlı ve şiirleriyle Bedirhan Gökçe ve İclal Aydın dinlerim.

ALINTI
10-İçinde şunu yapmayı çok isterim dediğin şey nedir?

Benden daha genç yaşta ama benden çokk daha ileride kardeşlerimle tanıştıkça çok mutlu oluyorum. Ama daha erken yaşta islamı yaşamaya çalışmak isterdim.

ALINTI
11- Hayatınız da olmazsa olmaz dedikleriniz nelerdir...?

Son zamanlarımda kazandığım bir alışkanlık olarak Kur'an okumak ve dinlemek diyorum. Hiçbir kitabı ondan daha çok okumak istemiyorum ve anlamak. Ama başarılı değilim bu konuda. Yolculuklarımda mutlaka yanımda bir meal taşırım. Fakat, Kur'an-ı Kerim'i fırsat buldukça okumak çok acı heralde. sad.gif Afff...

ALINTI
12- bir gününüz nasıl geçiyor ?

Şuan işteyim ve hem iş hem forum hem ağır hem de zor. Bir yanda forum açık zaman buldukça cümlelerimi toparlıyorum bir yandan işime dönüyorum. Yani; cümlelerde bir kusur varsa affola. Önce kahvemi yudumlayayım.. hımmm çok güzel orta şekerli bu değil mi smile.gif Susuzda gitmez aslında mutfak nerdeydi neyse labirent gibi bu ev... acaba sabahçığım sen getirebilir misin smile.gif

Sabah namazına kalkar ibadetimi bitirdikten sonra tekrar uyurum. Saat 8:00'de alarm çalar ama titreşimde mutlaka! Asla sesli bir saat veya telefon kaldıramaz. Çünkü; o gürültünün verdiği siniri üzerimden atmam zor oluyor. Yorgun değilsem ilk titreşimde kalkarım ama uyanamadıysam anne sesi fena olmaz jp.gif Mutlaka kahvaltı yapılır annemin azarlarını işitmemek için. Şayet kahvaltı için arkadaşımla sözleşmişsem geceden annemi bilgilendiririm, yoksa hazırladığı kahvaltıyı bırakıp giderek ne kırmak ne kızdırmak istemem smile.gif Kahvaltıdan sonra pek fazla oyalanmadan hazırlanır çıkarım evden. Saat 9:00 gibi çıkar yaklaşık 9:30'da mesaiye başlarım. Araba ile gidersem 10-15 dk. da varırım. Bayiiye uğrar gazetemi alırım. Akşam 7:30 'a kadar çalışırım. Arada dinlenme molalarında haberlere ve foruma bazen göz gezdiririm. Akşam çıktıktan sonra çok mecbur kalmadıkça bir yere uğramadan evde bulmak isterim kendimi. Akşam yemeği, aile arası muhabbet, dergilerimi göz gezdirme vs... Derken gece olur. Programlarımı haftasonuna ayarlayarım genelde. Haftaiçi yalnızca Cuma akşamı arkadaşlarla genelde bende toplanırız yada bazen onlarda. Kur'an ve meal okumaya, islami sohbetlerle o geceyi değerlendirmeye çalışırız. Geceleri nette kalma gibi bir alışkanlığım pek yoktur. Bazen öle bakınır, kısa süre sonra çıkmaya özen gösteririm. Zaman konusundaki darlığımdan dolayı ve yarın için erken kalkmam gerektiğini düşündüğümden. Kısaca, böyle uzuncası nasıl olur acaba smile.gif

ALINTI
13- meşguliyetiniz işiniz nedir ?

Şuan, yaklaşık 5,5 yıldır bir özel şirketin muhasebe departmanında çalışmaktayım.

Neyse ben mola veriyorum, şimdilik tekrar görüşmek ümidiyle kardeşler...
İlle Cihad
selamun aleyküm..

çalıştığınız şirkette başörtüsüne izin veriyorlarmı? dini görevlerinizi yerine getirmede bir kısıtlama söz konusumu?
aLaTurCa
sen demeseydin haberim yoktu konuklugundan, hosgeldin canim flowers.gif Sabah_Ruzgari sasirttin beni yaa, ben baska konuk bekliyordum, hani konustugumuzu biggrin.gif Ama Ebrarcimda cok guzel secim olmus.

Anlat bakalim tatilinde neler yaptin neler??

TEVHİD
Bu çok güzel bir sürpriz oldu benim için.Ebrarcığımı gördüğüme pek sevindim.

Selam ve dua ile
sabah_rüzgarı
ALINTI(-EBRAR- @ May 30 2008, 10:30 AM) *

Bismillah...

pat diye bir sorunun ardından, pat diye kendimi forumun içinde bulduğumu ifade edeyim. jp.gif Konukluk teklifi gelene kadar açıkcası konukluk biraz ürkütücü geliyordu ama arabayı, evi ve ziyafeti görünce tüm korkularım gitti dermişim. tongue.gif Nasipliymişim ki; böyle bir arabanın usta bir şöförü ile hız hobimi eksiksiz yaşayarak geldik mütavazi konuk evine gleam.gif

Ama masayı görünce ''hiii sabah_rüzgarı'nın bana garezi mi var?'' diye sormadım değil. Kendimde kiloyu hiç sevmem. Böyle bir masadan kalktığımda hayal kırıklığı yaşayacağım kesindi. Masa muhteşem kuş sütüde var mıdır acep? Yoksa ben mi görmedim laugh.gif

Ama itiraf ediyorum kahve seçimin süper. Bir tane türk kahvesi günlük vazgeçilmezlerimden biridir açıkcası, hem de bol köpüklü ise. Bu arada kahvende çok güzelmiş maşaAllah hamaratsında kardeşim. Affedersin bekarmıydın? oleyo.gif

Kısacası, ev sahibi ve ziyafet özellikle araba muhteşem buraya kadar konukluğu tavsiye ediyorum. Bundan sonrası için Allah yar ve yardımcınız olsun. doh.gif

ebrarcım tekrardan hoşgeldinn smile.gif
canm seni hiç düşünmez olurmuyum
yemeklerin hepsi light, sırf senn için fool.gif
yalnz sende bu konudan muzdarip olursan başkaları napsın desem yanlış olmaz sanırm smile.gif
kuş sütü de var ama kenarda kalmış merak etme whistling.gif

nasıl şöförlüğümü beyendin değil mi
ne de güzel uçarak geldik bi bilsenz whistling.gif

ALINTI

Sabah_Ruzgari sasirttin beni yaa, ben baska konuk bekliyordum, hani konustugumuzu biggrin.gif Ama Ebrarcimda cok guzel secim olmus.

ya öyle şaşrrsın
ayna hepinizden hızlı çıktı fool.gif
asiLDuA
ebrar hoşgeldin ukhti yaw sen niye msn ye glemiyon aha buda benim sorum smile.gif
Ebu Huzeyfe
Bu Ebrar Kudus Yolu'ndaki bizim Ebrar mi?
-EBRAR-
ALINTI(bilal habeş @ May 29 2008, 11:48 PM) *

DUA hakkındaki yorumlarınız

Mümin olarak tevhid dinine mensub olduğumuzdan namazlarımızda nasıl ki; kıble olarak Kabe'ye yöneliyorsak ve aradaki tüm tağutları, kanun koyucuları, putları ve otoretileri kaldırıp Lâ kılıcıyla yok ediyorsak dua içinde aynı şeyi düşünüyorum. Dua, kulun Rab'den dileği, isteği, arz-u halidir. Yalnız Sana kulluk eder, yalnız Sen'den dileriz demektir. Ellerimizi semâya kaldırdığımızda duamıza icabet edeceğine ve bizim için bizden daha iyisini dileyip takdir edeceğine inanırız. Rab'bim dualarımıza içtenlik ve samimiyet versin.Amin...

-EBRAR-
ALINTI
hoş gelmişsin ümmü_seleme kardeşim önceki niki bu idi.

Allah yardımcın olsun... inşallah daha yakından tanıma fırsatımız olacak.

sorularım olacak ama daha sonra inşallah.

Hoşbuldum inşaAllah suraan kardeşim.. ve ikra... yani ondan da önceki nickim jp.gif Bir daha değiştirmem inşaAllah başkaları adına sıkıntı olduğunu düşünerekten ninja.gif

Duanız için amin ecmain, sorularınızı her zaman beklerim sevgili kardeşim ne demek smile.gif

-EBRAR-
ALINTI(havvanur @ May 30 2008, 10:50 AM) *

...şu anda ne ile meşgulsünüz(cevap yazmanız dışında biggrin.gif )

Sanırım cevap yazmanın dışında smile.gif dediğim gibi önceki cevapda da, muhasebe işi ile uğraşıyorum.
-EBRAR-
ALINTI
canımın içi hoşgeldin konuk oldun bizlere,
ayrıca istanbula da hoşgeldin
canım hemen soru sorayım:)

Allah razı olsun aynacığım, teşekkür ederim.

ALINTI
hayatta pişman olduğun bir şey var mı?

Buna yakın hatta aynı gibi bir soru vardı ama kısaca belirtmem gerekirse, beşeriz şaşarız elbet. Bizim pişmanlığımız hayıflanmaktan ziyade tövbelerimiz olabilir ancak. Yani; pişmanlıktan öte, yaşadıklarımdan ders çıkarıp anlarımı hayırla istifade etmek tek amacım olmuştur. Yaşanmışlar geride kalmıştır benim için, dönüp bakmak bile faydasız diye düşünüyorum. Ama elhamdülillah diyorum geçmişe baktığımda çünkü; çıkmaza soktuğum, yıkılmasına neden olduğum kişi veya anlarımının olmadığını düşünüyorum. Rab'bim yanılanlardan eylemesin inşaAllah...Amin.

ALINTI
hangi şehirde yaşamak istersin?

Çoğu kişi tabiki hayallerinde Resul(s.a.v.) döneminde sahabelerle beraber yaşamayı çok arzu ediyordur. Ama düşünmüyor değilim, o zaman ki yaşantıyı kaldıracak, o kişiliğimizde, o iman olur mu? diye.... sad.gif

Fakat şuan için konuşmak gerekirse, İstanbul doğup, büyüdüğüm bir şehir olmaktan öte, yaşadığım/ yaşamak istediğim mekan gibi geliyor. Arada bir bıkkınlık olsada kaçamaklarım anadoludan yana oluyor. Kendimi dinlemek, şehir hayatının olumsuzluklarından uzaklaşmak adına... Dönüşüm yine İstanbul olur. Nereye gidersem gideyim burdan daha iyi şartlarda olacağımı, bir müslüman olarak düşünmüyorum. Her toprak parçasında hak/batıl, küfür/İslam savaşı hüküm sürmekte diye düşünüyorum.

ALINTI
beni seviyormusun bakalım????

Kesinlikle, Allah için kardeşimi görmeden seviyorum/sevebiliyorum. flowers.gif

-EBRAR-
ALINTI
maşallah barekallah sorular ilk günden birikmiş.allah kolaylıklar versin ebrar kardeşim...
merak ettiğim insanlardan birisisin,inş. sorular ilerde gelicek...
şimdilik hoş geldin sefalar getirdin,allah dan senin için sabır diliyorum

ha bu arada ikramlar bir kişi için fazla gibi, ,yardıma geliyim mi..

Allah razı olsun kardeşim... Amin ecmain inşaAllah...

Bu arada konukluğumun ilk anlarında ev sahibini pek göremedim. Düşünmedim değil, sabah_rüzgarı koca forumu çağırmaya mı gitmiş diye fool.gif Unutmuşum yazmayı, sen hatırlattın. Baksanıza masaya maaşAllah servisleri açmış. Her konukda iki kişilik hemen hemen servis olurken, bizim masayı görünce süpriz mi var dedim laugh.gif Yardım ne demek tabiki buyur, bu kadar ziyafeti kaldıracak bünyem yok zaten. laugh.gif

ALINTI
çalıştığınız şirkette başörtüsüne izin veriyorlarmı? dini görevlerinizi yerine getirmede bir kısıtlama söz konusumu?

Wa Aleykum Selam ve Rahmetullah kardeşim,

Şuan çalıştığım şirkette 5 yılı devirdik inşaAllah, yalnız benim başörtülü olmam yaklaşık 3 yıla yakın oldu. Fakat ben, başörtülü olma kararı aldığımda hayatımda 1 kişinin dışında kimse bilmiyordu buna ailem ve iş yerimde dahil. İş yeri sahiplerinin nasıl bir tepki vereceğini tahmin etmiyordum yalnız tek bildiğim karşıma çıkacak her olumsuz tavırda yapmam gerekenin ne olduğuydu. Memnuniyetle karşıladılar, sevindiler benim adıma, kimisi de eleştirdi dry.gif Ama aksi olmuş olsaydı, yapacağım tek şey arkamı dönüp bir daha geri dönmemek adına çıkmak inşaAllah... Tevhid ehli olmak ise amacımız, rızıkda da tevhidi gözetmek ve yaşamak gerek.

ALINTI
Anlat bakalim tatilinde neler yaptin neler??

Hoşbuldum, Allah razı olsun canım.

Bu sene malum sebepden dolayı erken aldım iznimi. Bazı imtihanlar yaşadık hüznü, üzüntüsü ve sevinci ile inşaAllah... Genel itibari ile hamd olsun güzeldi, kır gezileri, piknikler ve sevdiğimiz insanlarla bir arada olmak en güzeliydi. Yalnız, dönüş esnasında otobüs yolculuğumda İranlı bir bayan ile tanıştım. Kendisi Isfahan'da dekan aynı zamanda ingilizce öğretmeniymiş. Kendisi şii. İran'ın yönetim şekli ve şiilik hakkında biraz konuştuk. Hayal kırıklığı bazen yaşadığımı söyleyebilirim. Duyduklarımın dışında bir şii tarafından dinlemek daha gerçekçiydi. Ama genelleştirmiyorum tabiki. Hala oralara gidip tanımak isterim. En üzüldüğüm kısmı ise, bu düşüncelere sahip birinin 300 öğrenci ile muhatap olması sad.gif Allah hâkkı ile yaşamayı nasip etsin hepimize. Detaylarını sormayın çünkü; kimsenin incinmesini istemem. Tek söyleyeceğim duyduğunuz yada okuduğunuz her şeyi, muhatabından görüp, duymadan tam anlamı ile inanmayın ve objektif davranın.

ALINTI
Bu çok güzel bir sürpriz oldu benim için.Ebrarcığımı gördüğüme pek sevindim.

Allah razı olsun ablacığım, bir mukabil. Forumda gözlerimin aradığı kişilerden birisiniz smile.gif

Sabah_rüzgarı tekrar hoşbuldum, sağolasın... flowers.gif flowers.gif flowers.gif Bu çiçekler sana güzel kardeşim, bizimki latife...

ALINTI
ebrar hoşgeldin ukhti yaw sen niye msn ye glemiyon aha buda benim sorum

Hoşbuldum cane, seni Allah için gördüğüme sevindim. Fakat; aynı soruyu bende sana sormak istiyordum sad.gif Hayr olsun bende bir problem yok gibi yani, buralardayım. Ama bende seni göremiyordum laugh.gif Çok güldüm Allah da seni güldürsün laugh.gif Silip tekrar ekleyeyim sende kontol et inşaAllah olur mu? Çokkk özledim seni canım benim... flowers.gif

ALINTI
Bu Ebrar Kudus Yolu'ndaki bizim Ebrar mi?

Soruda her ne kadar ismin geçsede muhatap değilim galiba confused1.gif biggrin.gif Neyse size ben cevap vereyim. help.gif Hayır kardeşim, o ebrar bu ebrar değil...

Sorular şimdilik bitti gibi gözüküyor umarım atlamış olduğum yoktur...

Selam ve dua ile...

TEVHİD
offtp.gif Kermes ne oldu? Haber verecektin.

Selam ve dua ile
asiLDuA
ooooooo tevhid abla kermes başladı bile.bak benim taa buralardan haberim var tongue.gif nasılsın bu arada abla smile.gif
TEVHİD
Mehlikacığım nasılsın? Seni görmek çok güzel.Ben hala telefon bekliyorum İkra'dan.Ohooo.Atı alan Üsküdar'ı geçmiş desene kızım.
Demek kiiii İkra bana haber vermeyi unutmuş.
Bana özelden telini yaz.Tamam mı?Ya da msn'ime yaz.
Özledim seni.Ne zaman buralara geleceksin? Gel de seni gezdirmediğim daha çoook yer var, gezdireyim inşallah.
Ben iyiyim hamdolsun.Bu aralar hummalı bir şekilde çalışmaktayım.Bazen şirketlerden gündüzleri mail geliyor da fırsat bu fırsat deyip foruma giriyorum.Akşamları siteye girince Bahadır:"Annem iptal oldu." diyor.
Bu Salı'dan itibaren gece gündüz çalışmaya başlayacağım kardeşim.Bana dua et inşallah.Epeydir peşinde koşturduğum bir işi aldık hamdolsun.

Selam ve dua ile
-EBRAR-

MaşaAllah asildua oralardan haberleri sıcağı sıcağına takip ediyorsun. Maalesef Tevhid abla en son sana bildirdiğim gidi 10- 15 güne kadar gerçekleşir diyordum ama net kesin tarih belli olmadan ve ben İstanbul'dan ayrılmadan önce emanetleri kardeşlere apar topar teslim ettiğimden sana ulaşıp alamadım. Zaman darlığım vardı bir gün içinde gelişti herşey.Hakkını helal et. Ama kermesin gerçekleştiği hakkında benim de şuan bilgim oldu senin gibi. Elhamdülillah demek kardeşler Allah izni ile halletmişler problemi. Allah işlerinize kolaylıklar versin inşaAllah, bereketini arttırsın.
musalli
selamun aleyküm canım,işte benim genel hakkında merak ettiğim sorular.. jp.gif

1-hangi ay ve günde doğdunuz?(burcunuz açısından)

2-dünyaya gelme amacınız ve amacımız nedir?

3-namaz ın hayatınızdaki hali hazırdaki ve olması gereken tanımını yaparmısınız?

4-tesettürün ölçüsü hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

5-evlilikte erkeğin konumu sizce nasıl olmalıdır?

6-evlilikte bayanın konumu sizce nasıl olmalıdır?

7-kitap okuma daki anlaşılır ve hızlı okuma sanatını yakalama formülleriniz varmı ve neler?

8-bir müslüman frofili çizermisiniz?her haliyle bir müslüman nasıl olmalı?

9-benim hakkımda yaptığınız yorum ve duaları öğrenebilir miyim?

10-sevgi ve aşk adına yaptığınız ölçünün sınırı var mıdır,nedir?

teşekkürler,, allah kolaylıklar versin canım.. jp.gif
-EBRAR-
ALINTI
selamun aleyküm canım,işte benim genel hakkında merak ettiğim sorular..

Aleykum Selam ve Rahmetullah musalliciğim...

ALINTI
1-hangi ay ve günde doğdunuz?(burcunuz açısından)

15 Eylül

ALINTI
2-dünyaya gelme amacınız ve amacımız nedir?

''Dünyaya gelme amacım'' derken, kendi tercihim olmayan bir geliş için bir amaç söz konusu olamaz. Yalnız Allah-u Teala biz insanları ve cinleri ayetinde yalnız kendisine kulluk ve ibadet için gönderdiğini ifade ediyor. Yani ayet-i kerime bize açıklama fırsatı bırakmıyor bence.

ALINTI
3-namaz ın hayatınızdaki hali hazırdaki ve olması gereken tanımını yaparmısınız?

Namazı ise, dünyaya gelme amacımız neticesinde, ibadetlerimizi sistemleştiren ve tek otorite sahibi Allah'ı vekil kılmamıza vesile olan bir ibadet olarak görüyorum.

ALINTI
4-tesettürün ölçüsü hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

Kendimi müslüman olarak niteliyorsam, şuan ne şekilde bir tesettürlü ve ne şekilde bir tesettür ölçüsüne sahip olsamda, ölçü tanımında Kur'an-ı Kerime ters düşmemem gerektiğini düşünüyor ve kendimdeki eksiği bu ölçüye göre tamamlamam gerektiğini düşünüyorum. Yani; nur suresi/30 ve ahzab/59 yeterlidir.

ALINTI
5-evlilikte erkeğin konumu sizce nasıl olmalıdır?

İslam erkeği, evdeki aile halkı üzerine halife kılar. Yani; otorite sahibi olarak erkeği halk tabiri ile reis seçer. Erkeğin evlilik düşüncesine girdiği andan itibaren henüz eş seçimi ve karar aşamasına girişmeden önce; yapması gerektiği, öncelikle islamdaki evli erkek modeli olarak en güzel örnek olan Resul(s.a.v.)'ün hayatını okuması ve kendi eksik ve hatalarını bu yönde telafi ve düzeltmeye gitmesidir. Kimse O(s.a.v.) gibi olamaz kimse O(s.a.v.)'nun eşleri gibi olamaz ama duamız ve amaçlarımız bu yolda olursa niyetlerimiz samimi olursa en güzeline ulaşabiliriz. Ve eşin kendisine itaati, eşin kendisine hürmeti ancak kendisinin adil, hoşgörü ve islami eş seçimindeki ahlâkı gözeten tercihi ile mümkün veya mümküne yakın olabilir. Allah-u Alem.

ALINTI
6-evlilikte bayanın konumu sizce nasıl olmalıdır?

İslamda kadının ise aynı şekilde sorumlulukları vardır. Bir kadının evlilikteki arzusu, islamın vurguladığı itaatkâr saliha bir eş ise, öncelikle eş seçiminde de İslami ölçüyü esas almalıdır. Kadın/erkek mutlaka hislerinde olması gerektiğini düşünüyorum. Yoksa, sevmeyen bir erkeğin adil olma, sevmeyen bir kadının itaatkar ve vefalı olması çok düşük bir ihtimal bana göre.

Ve bir ailede alınan kararlarda istişarenin önemli olduğunu düşünüyorum. Aileyi arena meydanına çevirmek, yapılan tartışmalarda haksızı binpişman psikolojisine düşüreceğinden, zeytin yağı gibi üste çıkma olayını artıracak, sonuçta da; ortada hatasını düzeltmek isteyen bir birey olmayacaktır. Karşılıklı Allah'tan hakkı ile korkan bir çift yürek, anlayış, adalet ve hoşgörü yuvayı sağlam kılar diye düşünüyorum.

ALINTI
7-kitap okuma daki anlaşılır ve hızlı okuma sanatını yakalama formülleriniz varmı ve neler?

Benim öyle kitap okuma sanatı gibi bir sistemli çalışmam olmadı desem yalan olmaz. laugh.gif Sadece; yeğenlerim peşimde ise onları çaktırmadan odamdan çıkarır, kapımı kapar, gözlüklerimi takar ve sessiz bir ortamı yakalayıp kitabıma yumularak, okumaya çalışırım. Hepsi bu yani. jp.gif

ALINTI
8-bir müslüman frofili çizermisiniz?her haliyle bir müslüman nasıl olmalı?

Bence takva, müslümanın hâkkı ile kulluk yapmasına neden olur. Bence takvasız bir müslüman çok leziz bir yemeği yiyen fakat bir mikroba yenik düşüp grip olan ve o yemekten haz alamayan bir hasta gibidir. Düşünsenize bir müslüman var şüpheli şeylerden sakınmayıp, harama bulaşma endişesi taşımıyor. Belki bu küçük bir örnek ama müslümanın ibadetlerinde huşuyu yakalaması, haram ile karşı karşıya kaldığında ayeti hatırlayıp kalbinin titremesi takva ile mümkün diye düşünüyorum.

ALINTI
9-benim hakkımda yaptığınız yorum ve duaları öğrenebilir miyim?

Hımmm.. Seni forumda daima iyi geçinmeye çalışan, mü'min kardeşleri için duasını esirgemeyen, asker yolu gözleyen, samimi bir kardeş olarak tanıdım. Bir de yanılmıyorsam öğretmendiniz. Doğru hatırladıysam eğer bilgi paylaşma konusunda biraz pasif görüyorum aktifliğe rağmen. Daha paylaşımcı olmanızı dilerim kardeşim. jp.gif

ALINTI
10-sevgi ve aşk adına yaptığınız ölçünün sınırı var mıdır,nedir?

Soruda eksiklik olduğunu düşünüyorum. Kime göre sevgi, kime göre aşk?

Yani; bir anne, babanın evlatlarına beslediği sevgi ise, adalet ölüçü olmalı. Bir kulun İlah-i aşkı ise üstünlük, birlik ve öncülük esas olmalı. Yada kadın, erkek arası bir aşk ve sevgi ise islami çizgiler, mahremiyet esas alınmalı.
Kusura bakma kardeşim, birer cümle ile izah edilmemesi gereken bir konu belki ama soru biraz daha detaylı olmalı diye düşünüyorum.

Umarım Allah için duygu ve düşüncelerimi samimiyetle aktarmışımdır.

Benden bu günlük bu kadar, yarın için nete girebileceğimi sanmıyorum. Nasip olursa pazartesi görüşmek üzere. Allah'a emanet olsun.

Selamun Aleykum ve Rahmetullah...

musalli
jp.gif allah razı olsun kardeşim,cevaplar bana göre yeterliydi,tavsiyelerin içinde teşekkürler
ama kendi fikirlerimi yüzyüze tartışamadığım kişilerle yazıyla tartışma üslubu bana çok ters.
bu yüzden bazen yazmam gerektiğini düşündüklerimi bile yazmıyorum belkide hata,,
hayırlısı olsun diyelim. jp.gif
samimiyetin için çok teşekkürler özellikle evlilikte eşlerin konumları cevapların hoştu.. jp.gif
asiLDuA
tevhid abla inşallah.istanbula gelme ihtimalim hiç yok ama inşallah abla Allahu Alem diyelim.Allah razı olsun.Selametle kalın.
Linkinpark
Öncelikle bu arkadaşamızı tanımıyorum. Ve ne hikmetse forumda da göremiyorum. Bu arkadaşla ilk defa tanışma fırsatı bulucam... smile.gif

Öncelikle yaşınız, cinsiyetiniz.. Nerde oturuyorsunuz?

Okuyormusunuz veya çalışıyormusunuz? Biraz bilgilenelim. smile.gif

en sevmediğiniz şeyler , en sevdiğiniz şeyler?

siteyle nasıl tanıştınız?

Forumda rahatsızlık duyduğunuz durumlar oluyormu?

Zamanınızı genel olarak nasıl değerlendirirsiniz?

tşkler...selametle..

ayna
bu arkadaş eski ıkra bir ara ümmü seleme oldu şimdiebrar.yani 3 adı var smile.gif
-EBRAR-
ALINTI
Öncelikle bu arkadaşamızı tanımıyorum. Ve ne hikmetse forumda da göremiyorum.

Kendimi misafirden de misafir olarak gördüğümü belirtmiştim.

ALINTI
Bu arkadaşla ilk defa tanışma fırsatı bulucam...

Bence yanılıyorsunuz, aynanın açıklaması doğrultusunda...

ALINTI
Öncelikle yaşınız, cinsiyetiniz.. Nerde oturuyorsunuz?

Yaş 25, bayanım, İstanbul'dan katılıyorum yarışmacı arkadaşlara başarılar dileriz...

ALINTI
Okuyormusunuz veya çalışıyormusunuz? Biraz bilgilenelim.

En son hem okuyor hem çalışıyorduk. Fakat; aldığım bazı kararlar sonucu açıköğrtetim iktisat 2. sınıfta eğitimimi durdurdum. Bu sene tekrar yenileme gibi bir ışık vardı(malum mesele çözülmüş olsa idi) ama o da hayal gibi gözüküyor. Neyse; şuan 3. kez belirttiğim gibi bir şirketin muhasebe departmanında çalışmaktayım. Allah nasip ederse, beklenen tarihi görebilirsek Kur'an arapçası ve hadis ilmi üzerine eğitim almak istiyorum inşaAllah...

ALINTI
en sevmediğiniz şeyler , en sevdiğiniz şeyler?

Genel bir soru daha smile.gif Affedersiniz hangi konuda? smile.gif Kişisel olarak değerlendirirsek...
Beğenmediğim özellikler; istikrarsızlık, dağınıklık, yalancılık...
Beğendiğim özellikler ise; tamamen zıt değerlerdir.

ALINTI
siteyle nasıl tanıştınız?

Tavsiye üzerine...

ALINTI
Forumda rahatsızlık duyduğunuz durumlar oluyormu?

Elbette. En çok beni üzen ve rahatsız eden bazı üyelerin aktifliğine ve geçirilen onca zamana rağmen, bir adım bile ilerleyemeyip, yanlışı ve eksikliği tekrar etmeleri.

ALINTI
Zamanınızı genel olarak nasıl değerlendirirsiniz?

Çalışma saati ve günlerimin dışında; hemen hemen Tv ile aram hiç yoktur bundan dolayı, kitap okumak, müzik dinlemek, arkadaşlarım ile verimli zaman geçirmeye çalışmak ve gezmek diyebilirim.

ALINTI
tşkler...selametle..

Rica ederim, Allah'a emanet olun kardeşim...
sabah_rüzgarı
Seni anlatan bir renk seçsen o renkte çocuklarını nasıl görürsün...?

Eğer insanı herhangi birşeye benzetseydin bu ne olurdu...?

bize bir çiçek söyle hayatını anlatsın

bize bir kelime söyle islami forumu anlatsın

bize bir cümle söyle seni anlatsın

bana bir renk söyle beni anlatsın ( ve neden )

Yaşamında en sık neyi değiştirirsin?

Hayatın mevsimler gibi olduğunu düşünsek...sen şuan hangi mevsimi yaşıyorsun?

Koku desem... en çok koklamaktan hoşlandığın desem?

Hayat bu ........ * dediğin cümleyi tamamlarmısın ?

Hayatında hiç virgül yerine nokta kullanmak zorunda kaldığın oldu mu...?

Bazen ikilemde kalırsın… bu mantığın ve duyguların olur, bunlardan birisi olmak zorunda, karar vermek zorundasın… peki ebrar hangisini seçer…?

Şuan kapın çalıyor... kapının arkasında kimin olmasını istersin…?

Acılarını öldürmeyi düşünür insan… her gece ve gündüz bir cinayet işlenir bu şehirde…sen kaçıncı cinayetini işliyorsun kendi sessizliğinde…?

Sence bu gençlik aşk’ın manasını biliyor mu...?

Üç doğruyu götüren bir yanlışın oldumu...?

Kendinle bütünleştirdiğin roman kahramanı...

takip ettiginz kose yazarlari..?

Beyaz ve siyah neyi ifade ediyor size

İçinden çıkamadığınız zor bir durum olsa, ilk kime danışırsını?

Hayatta asla yapmam dediginiz sey var mi?

Bulunduğunz yaş ve konum itibariyle hayattan beklediklerini elde ettiğini düşünüyor musunz?

Size göre hata nedir ? hata yapmak,hatalı olmak ?

bir kitaptaki size çok özel gelen bir cümle ...

Gönderilmemiş mektubunz, yarım kalmış şiirin var mı…?

Kendinde en sevdigin 3 ozellik ve en sevmedigin 3 ozellik neler?

Yeterli maddi imkanınız olsaydı, ilk ne yapardınız veya ilk ne alırdınız?

Unutmak isteyip de unutamadığın bir olay var mı? Varsa ne?

Çocukken gökkuşağının başlangıcında bir küp altın olduğunu düşünürdük…sence gökkuşağının başladığı yerde ne var..?

Çevrenizde yada bu gibi sitelerde kendini ifade edebiliyormusun?

ne tur muzikler seversin? en cok hangi sanatcıyı dinlersn?

sorular birazcık çok oldu farkındayım ama
napalım fırsat bulup giremezsem bütün hepsin cevabını almış olayım
-EBRAR-
ALINTI
Seni anlatan bir renk seçsen o renkte çocuklarını nasıl görürsün...?

Pembe olabilir belki... Benim kurduğum hayallerin nasıl dağıldığını, buharlaştığını ve olmayan çocuklarımın en temiz hülyalarını anlatır belki...

ALINTI
Eğer insanı herhangi birşeye benzetseydin bu ne olurdu...?

Ağaca benzeterim. Bazen çok şeye yarayan, bazen kuru, kendisine bile faydası olmayan.

ALINTI
bize bir çiçek söyle hayatını anlatsın

Bilmem, papatyaları çok severim. Hayatımı anlatamaz ama kırlarda yada tepelerde kendiliğinden yetişmesi, hayatta tek başına mücadele eden, sabredip direnmeye çalışan her insanı anlatır belki...

ALINTI
bize bir kelime söyle islami forumu anlatsın

Gökkuşağı... Forumdaki her üye düşüncesi ve fikri ile ayrı bir renk bana göre.

ALINTI
bize bir cümle söyle seni anlatsın

Hımmm. Bir cümle değil belki ama bana ait bir dörtlük olabilir.

Gönlümdeki efsun,
Açar goncalarını en saf dualara...
Düşer yaprakları, en yorgun hissiyatlara...
Yele kapılır savrulur,
Bilinmeyen diyârlara...

ALINTI
bana bir renk söyle beni anlatsın ( ve neden )

Mavi diyorum. Aydınlığı ve kararlılığı temsil eder bana göre.

ALINTI
Yaşamında en sık neyi değiştirirsin?

Düşüncelerimi.

ALINTI
Hayatın mevsimler gibi olduğunu düşünsek...sen şuan hangi mevsimi yaşıyorsun?

Gariptir ki, genelde sonbahardır. Ama bu aralar ilkbahardayım.

ALINTI
Koku desem... en çok koklamaktan hoşlandığın desem?

Hanımeli kokusu...

ALINTI
Hayat bu ........ * dediğin cümleyi tamamlarmısın ?

her zaman güldürmez.

ALINTI
Hayatında hiç virgül yerine nokta kullanmak zorunda kaldığın oldu mu...?

Evet.

ALINTI
Bazen ikilemde kalırsın… bu mantığın ve duyguların olur, bunlardan birisi olmak zorunda, karar vermek zorundasın… peki ebrar hangisini seçer…?

Mantığını.

ALINTI
Şuan kapın çalıyor... kapının arkasında kimin olmasını istersin…?

Bu saatte kimse çalamaz flaugh.gif

ALINTI
Acılarını öldürmeyi düşünür insan… her gece ve gündüz bir cinayet işlenir bu şehirde…sen kaçıncı cinayetini işliyorsun kendi sessizliğinde…?

Saymadım. smile.gif

ALINTI
Sence bu gençlik aşk’ın manasını biliyor mu...?

Biliyor elhamdülillah, en azından benim tanıdığım gençlik.

ALINTI
Üç doğruyu götüren bir yanlışın oldumu...?

Olmuştu diyebilirim. Maneviyatımı, ailemi, benliğimi gölgeleyen bir bulut gibi. Dağıldı hamd olsun, uğramamak üzere dünyama.

ALINTI
Kendinle bütünleştirdiğin roman kahramanı...

''Günahın Rengi'' adlı romandaki Armağan karakteri biraz bana benziyor yada ben ona jp.gif

ALINTI
takip ettiginz kose yazarlari..?

Abdullah Dai, Abdurrahman Dilipak, Hasan Karakaya...

ALINTI
Beyaz ve siyah neyi ifade ediyor size

Beyaz ve siyah; her zorluktan sonraki kolaylığı ifade ediyor.

ALINTI
İçinden çıkamadığınız zor bir durum olsa, ilk kime danışırsını?

En yakın dostum, ablam ve kardeşim olan kişi yani eski iş arkadaşıma danışırım, ilk aklıma gelen o olur.

ALINTI
Hayatta asla yapmam dediginiz sey var mi?

Vardı ama artık yok. Büyük lokma ye büyüz söz söyleme wink.gif

ALINTI
Bulunduğunz yaş ve konum itibariyle hayattan beklediklerini elde ettiğini düşünüyor musunz?

Elde ettiğimi düşünürdüm ama şuan hiçbir şey elde edemediğimi düşünüyorum.

ALINTI
Size göre hata nedir ? hata yapmak,hatalı olmak ?

Hata, istenmeyen durumlarda istenilmeden yapılan eylem bana göre. Herkes hata yapabilir ama bunun farkına varılıp, düzeltmesine gidilmesi; hatalı için tecrübe, maruz kalan için, yeniden bir başlangıç olabilir.

ALINTI
bir kitaptaki size çok özel gelen bir cümle ...

Saadet Çağı Simaları,
şirk toplumuna direnme konusunda
birer iman kal'asıdır.Onlar maldan,
candan geçerek Allah ve Resül'ünün yoluna her şeylerini feda ettiler. İ
nfak,isar, şefkat ve merhamette yıldızlaştılar.
Onlar birer heyecan insanıydı. Savaş meydanlarının korkusuz kahramanıydı.
Cihada çıkarken bir şenliğe gider gibi neşeli ve sevinçliydiler.
Gönülleri şehâdet özlemiyle doluydu.

Arkası sonra inşaAllah, hayırlı geceler...

ayna
ebrarcığım haftasonu yani pazar günü ne yapacaksın bakalım?kulağıma kuşlar çok sevdiğin bir kız arkadaşınla görüşeceğini söyledi?
-EBRAR-
ALINTI(ayna @ Jun 5 2008, 12:58 AM) *

ebrarcığım haftasonu yani pazar günü ne yapacaksın bakalım?kulağıma kuşlar çok sevdiğin bir kız arkadaşınla görüşeceğini söyledi?

Kuşlar doğru söylemiş canım, aynacığım ile görüşücez Allah nasip ederse... whistling.gif
-EBRAR-
ALINTI
Gönderilmemiş mektubunz, yarım kalmış şiirin var mı…?

Yarım kalmış şiirlerim var, evet.

ALINTI
Kendinde en sevdigin 3 ozellik ve en sevmedigin 3 ozellik neler?

Bu soruya verilcek cevap ne derece gerçekçi olur ama...
Sevdiğim; hizmet etmeyi sevmek, araştırmacı olmak, düzenlilik.
Sevmediğim; havalı olmadığım halde öyle gözükmek dry.gif , haddinden fazla tahammül etmek, alışkanlıklarıma olan bağlılık.

ALINTI
Yeterli maddi imkanınız olsaydı, ilk ne yapardınız veya ilk ne alırdınız?

Vakıf ve vakıflar kurardım. Hem faizcilik sistemine balta vurabilirdim hemde tebliğ için daha çok insanlara ulaşıp, vesile olabilirdim.

ALINTI
Unutmak isteyip de unutamadığın bir olay var mı? Varsa ne?

Muhakkak var ama bir tanesini yazayım. Lise son sınıf zamanlarımdı ve bir tanıdığımın kızı lise için tercih yapmıştı. Tercihi İmam hatip lisesiydi. O zamanlarda başörtüsü meselesi oldukça fazla ve problemliydi. Hiç unutmam o kızın kalbini bu okul tercihi yüzünden kırmıştım. Allah affetsin sad.gif Tercihini üniversiteyi rahatlıkla kazanıp, okuyabileceği okuldan neden yapmadığı için azarlamıştım. Okumanın önündeki engel olarak başörtüsünü açması gerektiği konusunda ısrar etmiştim. Hiç unutmam bu olayı. sad.gif

ALINTI
Çocukken gökkuşağının başlangıcında bir küp altın olduğunu düşünürdük…sence gökkuşağının başladığı yerde ne var..?

Bilmem tuhaf ama bu tarz bir düşüncem hiç olmadı. Sadece eskiden izlediğim bir flim gelirdi aklıma, gökkuşağı çıktığında. Gökkuşağın altından geçen kadın ve erkeğin yer değiştirmesi aklıma gelir, gülerdim.

ALINTI
Çevrenizde yada bu gibi sitelerde kendini ifade edebiliyormusun?

Bilmem sanırım hayır.

ALINTI
ne tur muzikler seversin? en cok hangi sanatcıyı dinlersn?

Nasheed ve ezgilerden hoşlanırım. Eşraf Ziya Terzi, Ömer Karaoğlu ve Ahmed Bukhatir'in seslerini severim.
nasreddinhoca
Anayasa Mahkemesinin son kararı hakkında ne düşünüyorsunuz?
-EBRAR-
ALINTI
Anayasa Mahkemesinin son kararı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Öncelikle, bu ülkeye %50 'nin üzerinde bile oy alan ve halkın iradesi ile gelen bir parti olsa bile, İslamî anlamda bir atılımın, yenilenmenin yapılmayacağına son zamanlarda daha çok inanmış bulunmaktayım. Halkı temsil eden bir partinin ve cumhurbaşkanının dışında değişmez ve kalıplaşmış bir düzen olduğu aşikar. Halkın iradesi ile gelen ve ciddi oylarla gelip, parti kapatılmasına kadar gidilmesi ve mahkemenin aldığı kadar tam anlamıyla yanlış ve vahim. Ciddi ciddi oturup düşünme vakti geldiğine inanıyorum.
Hak ve hukukun laflardan ibaret olduğunu düşünüyorum. Açıkca İslam'a karşı savaş açılmış durumda. Müslümanların yaşamış olduğu her toprak parçasında, batılın hâkkı sömürmesini ve zulmünü görüyoruz. Ve ben bu gidişata dur demenin oy vererek yapılacağına inanmıyorum.
Örneğin diyoruz ki, bir kızın başını açarak okuması, helale haramla gitmesi gibidir. Yada, hacının faiz parası ve kul hakkı ile hacca gitmesi aynı şekilde. Sorarım, o zaman kişinin Allah'ın dininin yeryüzüne hakim olmasını istemesi, kula kullukla yapılabilinir mi? Madem ülke müslümanlardan çoğunlukla oluşuyor, o zaman ciddi anlamda bir tebliğ uğraşı vermemiz gerektiğini düşünüyorum. Adamlık dininin değil, vahiy dini olan İslam dininin aktarılıp yaşama yansıtılması gerektiğini düşünüyorum. Şuurlu bir müslüman topluluğunun, yine şuurla hareket edeceğine ve yalnızca Allah'ı Rab, Resul(s.a.v.)'ü önder ve Kur'an-ı kerim'i rehber alarak bunu başaracağına yada başarma yolunda zilletli değil, izzetli ölümü tadacağına inanıyorum.

Sanırım istediğiniz cevabın dışına taştım elimde olmadan ama salt düşüncem budur.

Selam ve dua ile...
Selman-ı Aydın
Selamün Aleyküm;

Sorum yok. Zaten konuklara soru sormaktan ziyade uzaktan seyretmeyi tercih ediyorum.

Sizi bu forumda güvenilir ve gerçekçi buluyorum. Zorluklara rağmen hayat mücadelenizde sizin için Allah'tan yardım ve başarı diliyorum. Asli hedefinizin Allah rızası olduğuna inanarak, bu hedefinize ulaşmanızı Allah'tan temenni ediyorum.

Rabb'im kolaylık göstersin.

Selam ve dua ile...
sükût-u vaveyla
ebrarcım söylemeyim dedim ama söylicem ya rüyamda senin konukluğun 1 hafta sürmüyormuş...sabah rüzgarı niye böyle bir şey yaptı acaba diyorum... doh.gif bu konuya bakıp uyumuştum ondandır tongue.gif

kırmızı ayakkabın var mı

takı kullanıyor musun
-EBRAR-
ALINTI(Selman-ı Aydın @ Jun 6 2008, 06:38 PM) *

Selamün Aleyküm;

Sorum yok. Zaten konuklara soru sormaktan ziyade uzaktan seyretmeyi tercih ediyorum.

Sizi bu forumda güvenilir ve gerçekçi buluyorum. Zorluklara rağmen hayat mücadelenizde sizin için Allah'tan yardım ve başarı diliyorum. Asli hedefinizin Allah rızası olduğuna inanarak, bu hedefinize ulaşmanızı Allah'tan temenni ediyorum.

Rabb'im kolaylık göstersin.

Selam ve dua ile...

Aleykum Selam ve Rahmetullah kardeşim,

Dilek ve temennileriniz inşaAllah bizde vukuu bulur. Duaya öyle ihtiyacımız var ki; amin ecmain... Düşüncelerimiz ortak kardeşim, bir mukabil... Rab'bim razıdır inşaAllah sizden. sad.gif

Selam ve dua ile...

-EBRAR-
ALINTI(havvanur @ Jun 6 2008, 06:54 PM) *

ebrarcım söylemeyim dedim ama söylicem ya rüyamda senin konukluğun 1 hafta sürmüyormuş...sabah rüzgarı niye böyle bir şey yaptı acaba diyorum... doh.gif bu konuya bakıp uyumuştum ondandır tongue.gif

İlginç bir durum değil mi? Forumda rüyada görülür mü!! smile.gif Ama şaşmadım bende rüyamda bir kere için forumdan bir kardeşimi görmüştüm. Hemde hiç tanımadığım bir üye. Kavalleri görmüştüm. Neyse bir kere başıma geldi ama şaşırmıştım, neyse ki ilk değilim rüyada görme konusunda wink.gif

ALINTI
kırmızı ayakkabın var mı

Rüyanın ardından sorun gelince acaba rüya ile mi alakalı diye düşündüm ama değilmiş. tongue.gif
Hayatımda kullanmadım desem yalan olur. O zaman şöyle cevap vereyim. İlk okul çağlarında, o yaşlarda giydiğimi hatırlıyorum onun dışında asla kullanmadım, kullanmamda inşaAllah...

ALINTI
takı kullanıyor musun

Takılarla aram yok takmıyorum ama takı çantam var, takılarımı muhafaza ettiğim. İşe yarıyor bazen yeğenim için uğraş oluyor oyuncak diye algılıyor. smile.gif Bir adet yüzük takıyorum o bile fazla geliyor bazen dry.gif Neden kullanmadığıma gelince, zinetlerimizi gösterip, teşhir etmememizi açıklayan ayet yeterlidir inşaAllah.

Selam ve dua ile...
telpako
S.A.

1- Türkiyede en sevmediğiniz kişi kim.

2- İslamın asrı saadetteki gibi yaşanma ihtimali var mı ?

3- kırmızı eşarp konusunda ne düşünüyorsunuz. ?

4- Diğer dinlerdeki insanların cennete gideceğine inanıyormusunuz ?

5- Gerekirse elinize silah alabilirmisiniz .

6- kıskançmısınız ?

7- Sizce çevresinde kendine uygun eş bulamayan muminler nasıl böyle bir eş bulmaya çalişmali

8- Hiç bir rahatsızlığınız va rmı ?

9-kendinizi hangi kategoride tanımlarsınız.

10 - İranlılara acıyormusunuz yoksa takdir ediyormusunuz .

11- size göre yanlış ve şirk içinde olan müslümanları görünce bunlar hakkında acımak mı öfke mi birinci sırada geliyor.

12- evlenmeyi düşünüyormusunuz. Kiminle ?

13- ailenizde en sevdiiniz şahıs kimdir.

14- Hakkınızı savunan bir kişiliğiniz mi var yoksa size biri haksızlık yapsa daha çok susasr Allah'tan bulsun mu dersiniz.

15- Kime hakkınızı helal etmediniz. ?

Teşekkürler şimdilik bu kadar
sükût-u vaveyla
ebrarcım cevaplar için saol smile.gif bende gördüm biliyor musun bir üyeyi... confused1.gif ebrarcım biliyorsun ki biz tesettürlü bayanların iki mekanı var 1 ev 2 evin dışı biggrin.gif dışarıda giymiyorsun ve takmıyorsun pekii evde yada özel günlerde flaugh.gif

veeeeee telpako

inan telpako kardeşim sizi bekliyordum ve nihayet geldiniz...ebrarcım sana kolay gelsin flowers.gif çok öpüyorum
-EBRAR-
ALINTI
dışarıda giymiyorsun ve takmıyorsun pekii evde yada özel günlerde

Rica ederim kardeşim.Evet, evde ve özel günlerde giyiniyorum ve takıyorum, mahremiyet çizgisi dahilinde.

ALINTI
inan telpako kardeşim sizi bekliyordum ve nihayet geldiniz

Hımmm... confused1.gif blink.gif jp.gif
Gezgin_musab
ALINTI(-EBRAR- @ May 30 2008, 10:30 AM) *

Bismillah...

deunya zevklerı ıste ....

dort tekerleklı dunya zevkı

püfffffff

-EBRAR-
ALINTI(Gezgin_musab @ Jun 7 2008, 01:01 PM) *

deunya zevklerı ıste ....

dort tekerleklı dunya zevkı

püfffffff

Kardeşinizi, dört tekerlekli dünya zevkine mi layık gördünüz? Kutlarım sizi.
-EBRAR-
ALINTI
1- Türkiyede en sevmediğiniz kişi kim.

Değil Türkiye tüm cihanda sevmediğim münafıklık alametleri bulunan kişilerdir.

ALINTI
2- İslamın asrı saadetteki gibi yaşanma ihtimali var mı ?

"Onlar ağızlarıyla Allah'ın nûrunu söndürmek istiyorlar. Halbuki kâfirler istemeseler de Allah nûrunu tamamlayacaktır." (Saf, 8)

Ümitliyiz, Allah'ın vaadi hâk, O(c.c.)'nun vaadi yakın, biz görsekde göremesekde. Asrı saadet döneminde Allah Resülü(s.a.v.)'nü görerek, yaşayarak iman ettiler, biz görmeden iman etme nimetine mazhar olduk. Rab'bim dilerse o imana sahip topluluk yeryüzüne gönderir buna inancımız var.

ALINTI
3- kırmızı eşarp konusunda ne düşünüyorsunuz. ?

Sadece kırmızı eşarp değil, bir mü'min kadının kullandığı, yabancı erkeklere karşı gösterdiği, tüm eşyası dikkat çekici olmamalı ve ilgi odağı oluşturmamalıdır. Tesettürün ölçüleri bellidir dinimizde, belki kişi örtülüdür ama takvaya yakın değildir. Yolda yürürken hayranlık uyandırmak değildir amaç, hem kendisini hem karşısındakini günaha teşvik etmemek olmalıdır. Ve yapılan bu hatalar ile sadece kadın günaha girmez, harama teşvik ettiği erkeklerinde hakkına girdiğini düşünüyorum.

ALINTI
4- Diğer dinlerdeki insanların cennete gideceğine inanıyormusunuz ?

Kendilerine peygamber gönderilmiş ve O peygambere tabii olmuş inananların, kavimlerin cennete gireceğine inanıyorum. Ama Nebi(s.a.v.) geldikten sonra küfre düşenlerin ve iman etmeyenlerin gireceğine inanmıyorum.

ALINTI
5- Gerekirse elinize silah alabilirmisiniz .

İsrailli bir yahudinin (insan demeye bile iğreniyorum) bir filistinli kadına doğrulttuğu silahı görünce, orda olmak onu ve onun gibileri öldürmeyi ne kadar istedim anlatamam.

ALINTI
6- kıskançmısınız ?

Sevdiklerimi kıskanırım ama kimseye hayatı zehir etmeyecek kadar.

ALINTI
7- Sizce çevresinde kendine uygun eş bulamayan muminler nasıl böyle bir eş bulmaya çalişmali

Nasip işidir bu, daldan dala konarak olacak bişey değil. Olsa da sağlıklı olacak değil. Tavsiye üzerine olabilir heralde.

ALINTI
8- Hiç bir rahatsızlığınız va rmı ?

Hayır yok.

ALINTI
9-kendinizi hangi kategoride tanımlarsınız.

Önce kategorilerinizi sıralasanız da, bize de tercih hakkı doğsa. Değil mi? smile.gif

ALINTI
10 - İranlılara acıyormusunuz yoksa takdir ediyormusunuz .

İran hakkındaki net düşücelerim, belirsizleşti diyebilirim. Takdir ettiğim yönleri tabiki var, bilimde, teknolojide. Fakat; acıyıp duacıları da olduğum gerçek.

ALINTI
11- size göre yanlış ve şirk içinde olan müslümanları görünce bunlar hakkında acımak mı öfke mi birinci sırada geliyor.

Acımak öncelikli. İstisnai durumlarda tiksindiğim ve sinirlendiğim olmuştur.

ALINTI
12- evlenmeyi düşünüyormusunuz. Kiminle ?

Allah nasip ederse düşünüyoruz kardeşim.

ALINTI
13- ailenizde en sevdiiniz şahıs kimdir.

Ailemde herkesin yeri benim için ayrıdır, değerleri ve sevgileri arasında kıyas yapmam.

ALINTI
14- Hakkınızı savunan bir kişiliğiniz mi var yoksa size biri haksızlık yapsa daha çok susasr Allah'tan bulsun mu dersiniz.

Ne kendim için ne şahid olduğum bir kardeşim için susamam. Ortada bir hâk varsa mutlaka savunurum.

ALINTI
15- Kime hakkınızı helal etmediniz. ?

Öfke ve sinir halinde iken hakkımı helal etmediklerim olmuştur. Fakat, kin tutamayan bir yapım var hamd olsun. Hakkımı helal etmediklerimle helalleşmeye çalışırım. Aradan yıllar yada aylar geçmiş olsa bile smile.gif
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.