Evet Sabah_rüzgarı'nın soruları ile başlıyorum inşaAllah...
ALINTI
1-islamiforum ile nasıl tanıştınız?
Aslında İslami Forum benim ilk girdiğim ve yazmaya başladığım bir forumdur. Bir gün işyerinde çalışırken, 'Gir, bak. İslami bir forum bu, beğeniceksin' dendi. Bizde o gün bugündür burdayız. Şuan başka forumlarda da üyeliğim ve paylaşımlarım var yalnız hepsinin toplamının buradaki mesaj sayısımı geçebileceğini sanmıyorum. Bir nevi ilk göz ağrısı gibi birşey
ALINTI
2- Forumumuzdaki nickinizin anlamı nedir? Neden bu nicki kullanıyorsunuz?
Ebrar anlam olarak kötü ve fena işlerden uzak duran, özü sözü ile doğru, sadık ve salih kişiliği tesil ettiğini biliyorum. Rab'bim bizleri ebrar kullarından olabilmeyi nasip etsin inşaAllah...
Neden kullandığıma gelince anlam itibari ile beğendiğimden ve kuzenimin kızının ismi olduğundan yani sevdiğimden kullandım. Yoksa hiç yalan söylemeyen sadık kişi var mı acaba

kendim de dahil.
ALINTI
3- kendinize bir adım dışardan bakınca günlük yaşam da birey; forum da üye olarak nasıl buluyor sunuz ?
Yaşamımda; değeri olan, sorumlulukları olan ve hayata renk kattığını düşünen ama aslında yokluğunda dünyanın gene döngüsünde döneceğini düşünen yani yokluğu ile hiç birşeylerin değişmeyeceğini düşünen biriyim. Forumda ise, uzun süredir bulunmama rağmen misafirden de misafir olduğumu ve paylaşımcı biri olmaktan yana olduğumu düşünüyorum.
ALINTI
4- Etkilendiğiniz ve örnek aldığınız, tarihten, günümüzde yaşayan veya ailenizden bir kişilik var mı?
Her mü'min gibi örnek almamız gereken Resul(s.a.v.) diye düşünerek, sahabelerin teslimiyetini ve sabrını, Peygamber(s.a.v.) eşlerinin ahlâk ve muvahhidliğini.... Yakın tarihte yaşamış ama şuan eserleri ile örnek alınabilecek Tevhid İnancı ile Seyyid Kutub'u... ve nice İslam erleri var muhakkak. Son olarak zamanımız da ise takvası ve ilmi ile Ahmet Kalkan hocamız örnek ve öncü diyebileceğim kişilerdir.
ALINTI
5- Geleceğe yönelik hayalleriniz ve planlarınız nelerdir?
Bir mü'minin gelecek ve geçmiş endişesi olmamalı düşüncesini benimseyerek, hayatımda plan ve hayalden ziyade hep bunu düşünürüm. Kendime 'ben' neyim?nasılım?ihtiyacım ne?yapabileceğim ve yapmam gereken ne? gibi sorular sorarak karşıma çıkan hadiselerde nasıl hareket etmem gerektiğini düşünürüm. Biliyorum ki, anlık verdiğimiz kararlar kader çizgisinde yön verir hayatımıza. Öyle derin hayallerim ve olmazsa olmaz planlarım yoktur. Dileklerim var şayet o günler görülürse hayırlı kararlar alınmasını nasip etsin Rab'bim inşaAllah...
ALINTI
6-Forumumuzda en çok dikkatinizi çeken, sizi en çok etkileyen isimler kimler?
Fikir açısından bu soruya cevap veriyoruz ve aslında itiraf edebilirim ki, hangi üyenin ne zaman, nerede, ne yazacağını kestiremiyorum. Bir üye bir topicde bende ilmi anlamda hayranlık uyandırırken, başka bir topicde takva konusunda beni hayal kırıklığına uğratabiliyor. Kimse dört dörtlük değil tabiki ama hayatımda saygı ve uslüp her zaman önem verdiğim bir kavram karşımdaki kişide. Bu konuda başarılı olduğumu söyleyemiyorum. Yalnız, uslüp ve saygı açısından; Tevhid, mesdo, salahuddin ve cahide kardeşlerim benim için daha çok etkilendiğim isimler.
ALINTI
7-Hayat gayeniz ne?
Allah'ın rızasını kazanmak adına, Alllah'tan gelene razı olacak, hâkkı ile kulluk yapabilmek adına bu yolda emekleyecek biri olmak...
ALINTI
8-Keşke dediğin ve hala pişmanlık duyduğun bir olay var mı?
Yanlış bir cevap mı bilmiyorum ama hayır. Tövbelerimiz var bizim yaptığımız ve yapmamamız gerekenlerden dolayı mutlaka. Yalnız, yaşadığım her sıkıntının şuan bir imtihan olduğunu ve yaşanması gerektiğini düşünüyorum. Öyle olmasaydı, şuan böyle düşünmeyecektim diyorum. Ve benim olmasını istediğim fakat gerçekleşmeyen tüm hayal ve planlarımdan dolayı Rab'bime şükrediyorum. O(c.c.) beni benden daha iyi düşünüyor ve biliyor diyorum.
ALINTI
9-En sevdiğiniz yazar kimdir..? Kimleri dinlemeyi seviyorsun.?
M.İslamoğlu, A.Kalkan, Prof.Dr.Haşimi, Hekimoğlu İsmail, A.Günbay Yıldız, vs... Abu Ali, Mustafa Cihat, Ömer Karaoğlu, Eşref Ziya Terzi, Dursun Ali Erzincanlı ve şiirleriyle Bedirhan Gökçe ve İclal Aydın dinlerim.
ALINTI
10-İçinde şunu yapmayı çok isterim dediğin şey nedir?
Benden daha genç yaşta ama benden çokk daha ileride kardeşlerimle tanıştıkça çok mutlu oluyorum. Ama daha erken yaşta islamı yaşamaya çalışmak isterdim.
ALINTI
11- Hayatınız da olmazsa olmaz dedikleriniz nelerdir...?
Son zamanlarımda kazandığım bir alışkanlık olarak Kur'an okumak ve dinlemek diyorum. Hiçbir kitabı ondan daha çok okumak istemiyorum ve anlamak. Ama başarılı değilim bu konuda. Yolculuklarımda mutlaka yanımda bir meal taşırım. Fakat, Kur'an-ı Kerim'i fırsat buldukça okumak çok acı heralde.

Afff...
ALINTI
12- bir gününüz nasıl geçiyor ?
Şuan işteyim ve hem iş hem forum hem ağır hem de zor. Bir yanda forum açık zaman buldukça cümlelerimi toparlıyorum bir yandan işime dönüyorum. Yani; cümlelerde bir kusur varsa affola. Önce kahvemi yudumlayayım.. hımmm çok güzel orta şekerli bu değil mi

Susuzda gitmez aslında mutfak nerdeydi neyse labirent gibi bu ev... acaba sabahçığım sen getirebilir misin
Sabah namazına kalkar ibadetimi bitirdikten sonra tekrar uyurum. Saat 8:00'de alarm çalar ama titreşimde mutlaka! Asla sesli bir saat veya telefon kaldıramaz. Çünkü; o gürültünün verdiği siniri üzerimden atmam zor oluyor. Yorgun değilsem ilk titreşimde kalkarım ama uyanamadıysam anne sesi fena olmaz

Mutlaka kahvaltı yapılır annemin azarlarını işitmemek için. Şayet kahvaltı için arkadaşımla sözleşmişsem geceden annemi bilgilendiririm, yoksa hazırladığı kahvaltıyı bırakıp giderek ne kırmak ne kızdırmak istemem

Kahvaltıdan sonra pek fazla oyalanmadan hazırlanır çıkarım evden. Saat 9:00 gibi çıkar yaklaşık 9:30'da mesaiye başlarım. Araba ile gidersem 10-15 dk. da varırım. Bayiiye uğrar gazetemi alırım. Akşam 7:30 'a kadar çalışırım. Arada dinlenme molalarında haberlere ve foruma bazen göz gezdiririm. Akşam çıktıktan sonra çok mecbur kalmadıkça bir yere uğramadan evde bulmak isterim kendimi. Akşam yemeği, aile arası muhabbet, dergilerimi göz gezdirme vs... Derken gece olur. Programlarımı haftasonuna ayarlayarım genelde. Haftaiçi yalnızca Cuma akşamı arkadaşlarla genelde bende toplanırız yada bazen onlarda. Kur'an ve meal okumaya, islami sohbetlerle o geceyi değerlendirmeye çalışırız. Geceleri nette kalma gibi bir alışkanlığım pek yoktur. Bazen öle bakınır, kısa süre sonra çıkmaya özen gösteririm. Zaman konusundaki darlığımdan dolayı ve yarın için erken kalkmam gerektiğini düşündüğümden. Kısaca, böyle uzuncası nasıl olur acaba
ALINTI
13- meşguliyetiniz işiniz nedir ?
Şuan, yaklaşık 5,5 yıldır bir özel şirketin muhasebe departmanında çalışmaktayım.
Neyse ben mola veriyorum, şimdilik tekrar görüşmek ümidiyle kardeşler...