Herkese sorduğumuzda alacağımız cevap genelde aynıdır.''Asrı Saadette yaşamak ister misin?'' bir çoğumuzun cevabı ''tabii kim istemez'' olacaktır.Evet tabii kim istemez değil mi..kim istemez...Ama Mevla kulu için en iyisini bilir bu yüzden bizi bu zamanda yaratmış demek ki; bunda bir hikmet var.
Düşünüyorum da acaba o devirde yaşasaydık biz de Ona iman edecek miydik yoksa biz de Ebu Cehil yada Ebu Leheb gibi ona her türlü eza ve cefayı revamı görecektik...Düşünüyorum çook düşünüyorum ve ben Ona iman ederdim diyemiyorum.Diyemiyorum çünkü Ona iman edenlerin çektikleri eziyetleri düşündükçe kendimde o eziyetleri çekecek imanıgöremiyorum.Bu yüzden bu devirde yaşadığıma sonsuz şükrediyorumsonsuz....Devrimizde islamı yaşamak o kadar kolay ki tabii ülkemizdetam manasıyla yaşamak bazı alanlarda zor ama yinede o devire göre nekadar kolay değil mi? Ve bizim elimizdeki imkanlar onların elindeolsaydı ne yolda nasıl harcarlardı.. ya bizler.. dalıyoruz sanal alemeçık çıkabilirsen içinden peki birilerine bişeyler anlatmak içinkullanıyor muyuz neti faydalı şeyler öğreniyor muyuz (inş.öğreniyoruzdur)
Düşünüyorum bende Sümeyye validemiz gibi canımı verir miydim, Hazreti Bilal gibi taşlar altında ezilir miydim ya daHazreti Ebu Bekir gibi malımın tamamını verir miydim diye ama ben bunların hiç birine ''evet Rasulullah (sallallahu aleyhi vesellem) içinmalımı ve canımı seve seve verirdim'' diyecek kadar imanı kendimde göremiyorum.(Mevlam nasip etsin inşAllah(celle celalüh))..
Demek ki Rabbime ne kadar hamdetsem ne kadar şükretsem az...
Zamanın sahebesi olmak dedim.Şimdi size bir soru zamanımızın sahebesi olmak ister misiniz? Nasıl derseniz çok kolay Madem Rasullullah zamanında yaşamadık bizde onun yaşadığı şekliyle yaşarız ve ona layık bir sahabe oluruz...
Peygamber Efendimiz(aleyhissalatu vesselam) (Salllalahu Aleyhi veSellem) Hazreti Ali'ye (Radıyallahu Anh) "Ya Ali, bakış bakışı takipetmesin, ilk bakış senindir (mübahtır), ancak ikinci bakışa hakkınyoktur." buyurmuştur.(Ebu Davut-Tirmizi) buyurmuştur.
bir kişi Cüneydi Bağdadi Hazretlerine 'Gözlerimi haramdan nasıl korurum diye sordu' Cüneydi Bağdadi Hazretleride 'Seni görenin bakışının seninbakışından önce olduğunu düşünerek' demiş..
gerçekten bu bilinçte olduktan sonra bakamıyorsun harama deneyin bi sizde göreceksiniz ..
devrimizde gözleri kapalı olmak çok önemli..büyüklerimiz ''kalp gözünarkasındadır'' demişler. ne kadar doğru, bakıyorsun, hoşlanıyorsun,seviyorsun böyle olmuyor mu ..ama bakmazsan sevemezsin de
Yabancı kadına şehvetle bakma şeytanın zehirli oklarından bir oktur. Kim onuBenim korkumdan dolayı terk ederse, kalbine öyle bir iman neşvesi (yanilezzet) ve halâveti atarım ki, onun zevkini gönlünün derinliklerindeduyar.”
(Hadis-i Kudsi)
Bir radyo programındadinlemiştim spiker ''Haramların fiziki durumumuzu değiştirmemesi bir imtihandır'' demişti.Çünkü bizden önceki ümmetler bir günah işledikleri zaman hemen şekilleri değişirdi.Maymun, hınzır ya da başka suretlere dönerlerdi.
Gelin arkadaşlar Allaha söz verelim bu çağın sahabesi olalım.Bizimle, Rabbimiz meleklere karşı övünsün, meleklerbize tebessümle baksın..değil mi? istemez misiniz kim istemez ki...
Mevlam cümlemizi zamanımızın sahabesi yapsın inşAllah(celle celalüh) (amin)
AŞKDAMLASI
(30 Ağustos 2007)