Yoksa siz hala birilerine iyi görünmeye mi çalışıyorsunuz? Yoksa siz hala birilerinin gözünde değer mi kazanmaya çalışıyorsunuz? Ya da Allah(celle celalüh) adına yaptığınız şeyleri kulların görmediğinden mi şikayetçisiniz? Ne kadar iyilik yaparsanız yapın sonunda üzülen kırılan siz mi oluyorsunuz?Hep ben mi alttan alıcam diye düşünüyorsunuz?Hiçmerak etmeyin hem de hiçmi hiç merak etmeyin!!
Bir Hadisi KutsideYüce Rabbimiz 'Ben kalbi kırıklarla beraberim'(Keşfu'l-Hafa, 1, 234.)buyuruyor.Mevla bizimle olmayınca dünya bizimle olsa neye yarar.Ya dadünyanın bize ne faydası olur..Mevla bizimle olunca neye ihtiyacımızvar ki..
Hani bir söz varya ''iyilik yap denize at, balık bilmezse Halık bilir''diye aşağıdaki ayeti kerimede bunu kanıtlıyor:
Lokman suresi 16. ayette; Lokman hekim oğluna verdiği nasihatinde;
'Ey oğlum, (yaptığın iş) gerçekten bir hardal tanesi ağırlığında olsa da,(bu,) ister bir kaya parçasından ya da göklerde veya yer(inderinliklerinde) de bulunsa bile, Allah(celle celalüh) onu getirir(açığa çıkarır). Şüphesiz Allah(celle celalüh) latif olandır, (herşeyden) haberdardır.' (Ali Bulaç Meali)
Rabbimiz hardal tanesi dahide olsa bir iyiliği yok saymayacağını buyuruyor. Aranızda hardalın nasıl bişey olduğunu bilen var mı? bilenler vardır elbet, bilmeyenler kısa bir araştırma yapsınlar lütfen
Bir Hadisi Şerifte ''Allahu Teâlâ bir kulunu sevdiği zaman Cibril’i çağırırve ona: “Ben filanca kulumu seviyorum onu sen de sev” diye buyurur.Cibril’de bunun üzerine hemen onu sever. Sonra sema ehline nida edip:”Allah(celle celalüh) (c.c.) filanca kulunu sevi*yor, onu siz de sevin”der. Sema ehline hemen onu severler. Sonra onu severler. Sonra onun için yeryüzü ehlinin (kal*bine) bir saygınlık yerleştirilir.
Allahu Teâlâ bir kulunu sevmediği zaman ise; (yine) Cibril’i çağırır ve ona:
“Ben filanca kulumu sevmiyorum, onu sende sevme” diye buyurur. Bunun üzerine Cibril de onu sevmez ve Sema ehline nida edip:
“Allah(cellecelalüh) filanca kulunu sevmiyor. Onu sizde sevmeyin” der. Onlarda onu sevmezler. Sonra onun için yeryüzü ehlinin (kalbine) bir nefretlik yerleş*tirilir. (Müslim’de (2637)
o halde Rabbimizin rızasını kazandıktan sonra geriye ne kalıyor ki...
AŞKDAMLASI
( 10 Eylül 2007)