öncevefa
May 20 2008, 12:11 PM
Yolda karşılaştığımızda ezan okunuyordu.
-Gel seni camiye gotüreyim, dedim. Bugün Cuma biliyorsun.
-Sen de benim camiye gitmediğimi biliyorsun, dedi
-Biliyorum ama, sebebini gerçekten merak ediyorum.
-Ne bileyim olmuyor işte, dedi. Hem pantolonumun ütüsü bozulup, dizleri çıkar diye endişe ediyorum.
Gayri ihtiyari gülmeye başladım.
-Herhalde şaka yapıyorsun, dedim. Bunun için cami terk edilir mi?
-Ciddi söylüyorum, dedi. Giyimime ve özellikle yeşile düşkün olduğumu bilirsin.
Gerçekten öyleydi. Giydiği birbirinden güzel elbiseleri mutlaka yeşilin bir başka tonundan seçer ve her zaman ütülü tutardı.
-Peki, dedim.Hayatında hiç camiye gitmedin mi?
-Çocukken dedemle birkaç kere gitmiştim, dedi. Hem o yaşlarda dizlerim aşınacak diye herhalde endişe etmiyordum. Fakat artık camiye gidebileceğimi zannetmiyorum.
Söyledikleri beni son derece şaşırtmış ve bu konuyu açtığıma pişman etmişti. Daha sonra el sıkışıp ayrıldık.
Onunla konuşmamızdan 2 ay sonra, kendisinin camide olduğunu söylediler. Hemen gittim. Bahçedeki namaz saflarının en önünde duruyordu ve üzerinde yine yeşiller vardı. Yavaşça yanına yaklaştım ve kısık bir sesle:
-Hani, dedim. Camiye gelmeyecektin?
Hiç sesini çıkarmadı. Çünkü musalla taşının üzerinde, yeşil örtülü bir tabut içinde yatıyordu.
alıntı
chemist_us
May 21 2008, 02:40 PM
çok güzel ya paylaşım için teşekkürler
öncevefa
May 21 2008, 02:54 PM
ALINTI(chemist_us @ May 21 2008, 03:40 PM)

çok güzel ya paylaşım için teşekkürler
önemli değil kardeşim beğendiğinize sevindik...
EsLeMNa
May 21 2008, 03:36 PM
Cüneyd Suavi'nin Hayatın İçinden ismiyle çıkardığı öykü kitabıından bir öykü.İlk okuduğumda çok etkilenmiştim..Hiç bir şeyi yapmayacağım dememek gerekiyor..
Abd_us_SAMED
May 21 2008, 05:57 PM
Hayatın İçinden çok güzel kitaptır tavsiye ederim herkeze.
Öncevefa'ya da teşekkürler çok güzel paylaşım.
bilal habeş
May 21 2008, 06:04 PM
daha öncedende okumuş olduğum bir yazıydı ama tekrar okumak güzel oldu emeğinize sağlık teşekkür ettim öncevefa kardeş ALLAH razı olsun.şuanda günümüzdede gerçekten bu tarz insanlar yok değil ben tanık oldum. bir tanıdığım aynı sebepten namaz kılmaktan geri durduğunu söylemişti dilim döndüğünce birşeyler izah etmeye çalıştım bir ara namaza başlamıştı ama şuanda bilmiyorum. RABBİM nefsimizin şerrinden bizleri muhafaza eylesin İNŞAALLAH.
selam ve duayla
vuslatsiz_sevda
May 21 2008, 06:32 PM
Allah razı olsun kardesim
öncevefa
May 21 2008, 07:41 PM
ALLAH hepimizden razı olsun kardeşlerim
al_muallim
May 21 2008, 07:44 PM
ALINTI(öncevefa @ May 21 2008, 08:41 PM)

ALLAH hepimizden razı olsun kardeşlerim

sizinde
selinn
May 21 2008, 07:44 PM
ALLAH razi olsun guzel kardesim paylasimin cok guzel ve anlamliydi.
herkesin bir ders almasi dilegimle
selam ve dua ile
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz Gerekmektedir
Buraya Tıklayın.