Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Baylar Eşinize ,kız Kardeşinize Vs Nasıl Davranacağınızı şaşırdığınızda...
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİ KONULAR > .·[ Hz. Muhammed (S.A.V.) ]·.
sükût-u vaveyla

"sizin en hayırlılarınız ,hanımlarına karşı en iyi davrananlarınızdır"(tirmizi .......ibn mace,nikah 50)

"kadınlar konusunda Allah tan korkun .çünkü sizler onları Allah ın emanetiyle aldınız...

"Aişe validemiz dediler ki:Allah Rasulu ,ne bir hizmetçisine bir tokat vurdu ,ne de bir karısına "
(ibn mace ,nikah 51)

ve daha bir çok hadis hanımları koruyan incitmeyen...... smile.gif

elhamdulillah
bilal habeş
güzel bir konuya değinmişsiniz ALLAH razı olsun.. flowers.gif
tabiii kesinlikle her konuda olduğu gibi bu konudada o büyük PEYGAMBERin izinden gidip onun hayatında ne kadar nezaketli ve güzel ahlaklı oluşunu örnek almalıyız hiçbir insana karşı incitici olmamalıyız hele hele bu eşimiz ise daha çok özen göstermemiz gerekir..şiddete hayır nono.gif kesinlikle karşıyız lac.gif nono.gif
zümrüt
Evet arkadaslar, her erkek resül un izinden gidebilse bunca vicdansizliklar
kadinlara karsi olamaz zaten.
Ama imanin dan haber ver sen bir erkegin o tam degilse zaten, hasa ne
rüsülü takar ne baska birseyi.
Ve ahlak bakimindan en mükenmeli tabiki güzel Peygamerimizdi,
örnek almak ne güzel ne büyük is bir bilinse???
sükût-u vaveyla
BİLAL ARKADAŞIMIZI BU GÜZEL DÜŞÜNCESİNDEN DOLAYI TEBRİK EDİYOR VE ALKIŞLIYORUZ clap2.gif
sükût-u vaveyla
ZÜMRÜT KARDEŞİM BIRAKIN ALLAH I ÖNEMSEMEYENLERİ ,NAMAZINI KILAN, HARAMA DİKKAT EDEN ,ZEKATINI VEREN HACCINA GİDEN BİLE HANIMLARA DEĞER VERMİYOR .ÇÜNKÜ NEYMİŞ EFENDİM ADEMİ HAVVA KANDIRMIŞ ALLAH HANIMLARINIZA DÖVEBİLİRSİNİZ DEMİŞ ....

BİRDE TÖRELERE GÖRE İNANIŞLAR VAR ERKEK haşa KÜÇÜK TANRIYMIŞ .DÜŞÜNEBİLİYOR MUSUNUZ.BU NASIL BİR ZİHMİYETTİR ...

HİÇ Mİ NASİBİNİZİ ALMADINIZ İSLAMDAN, O KADAR İBADET EDİYORSUNUZ... MÜSLÜMANLIĞI KİMSEYE BIRAKMIYORSUNUZ İNSAF...

BU KADAR TAŞLAMAK YETER SANIRIM ASLINDA YETMEZ.... boxing.gif

İSLAMLA GERÇEKTEN İLGİLENEN HER BEYEFENDİ KADININ BAŞ TACI biggrin.gif YAPILACAĞINI BİLİR .BİLİR FAKAT UYGULAR MI doh.gif ALLAH TAN KORKUYORSA UYGULAR........ yes.gif
ukab
kadını dövmek aşağılamak falan bunlar karakter! meselesi..bir erkek kadına neden sahip olduğunu bilmiyorsa her türlü haltı yiyebilir..
bilal habeş
ALINTI(havvanur @ Apr 22 2008, 09:51 AM) *

BİLAL ARKADAŞIMIZI BU GÜZEL DÜŞÜNCESİNDEN DOLAYI TEBRİK EDİYOR VE ALKIŞLIYORUZ clap2.gif

ZÜMRÜT KARDEŞİM BIRAKIN ALLAH I ÖNEMSEMEYENLERİ ,NAMAZINI KILAN, HARAMA DİKKAT EDEN ,ZEKATINI VEREN HACCINA GİDEN BİLE HANIMLARA DEĞER VERMİYOR .ÇÜNKÜ NEYMİŞ EFENDİM ADEMİ HAVVA KANDIRMIŞ ALLAH HANIMLARINIZA DÖVEBİLİRSİNİZ DEMİŞ ....
bu üstteki bahsettiğiniz gibiyse NAMAZINI kılmasına,hacca gitmesine rağmen lac.gif nono.gif vs..eğer varsa bu tür insanlar.durum içler acısı
tabiki şunuda göz ardı etmemeliyiz eşine çok iyi davranan beyler de az değil.

Bu arada rica ederim asıl ben sizin böyle güzel bir konuya değindiğiniz için tebrik ediyorum thumbup.gif maalesef şu anda ülkemizde en çok açılan davaların başında boşanma davası geliyor nedeni ise şiddetli geçimsizlik..RABBİM bilinçli şuurlu insanların sayısını arttırsın İNŞAALLAH..Selam ve duayla.
ALLAHA EMANET OLUN
musalli
arkadaşlar güzel bir topic,ellerinize sağlık... good.gif

her hal ve davranışlarımızda gül nebi'mizi örnek almamızı hepimize nasip etsin rabbimiz. jp.gif
sükût-u vaveyla

insan denen varlık kendinde keşfettiği kötü huylarını değiştirebilir...böyle bir özelliği var ...ve bizim işimiz Allahı peygamberi takmayanlardan ziyade peygamberimi seviyorum deyip de onun hanımlarına çocuklarına arkadaşlarına nasıl davrandığını bilmeyenlere peygamber efendimizi tanıtmaya çalışmak bilenlerede hatırlatmak.... smile.gif HATIRLATALIM Kİ ANLATALIM Kİ BOŞANMALAR ,HUZURSUZLUKLAR AZALSIN ...

"""HZ.ALİ İLE HZ.FATMA EVLENMEK ÜZEREDİR.İKİSİNİ BİRDEN KARŞISINA ALARAK ÖĞÜT VERİR.

-EY ALİ,KIZIMI SANA CARİYE OLARAK VERİYORUM AMA UNUTMA SEN DE ONUN KÖLESİSİN..."""

-BeRcEsTe-
SELAMÜN ALEYKÜM
BU GÜZEL YORUMLARINDAN DOLAYI SENİ TEBRİK EDİYORUM HAVVANUR TEŞEKKÜR EDİYORUM clapping.gif
sükût-u vaveyla
ALINTI(sabiş @ May 4 2008, 09:01 PM) *

SELAMÜN ALEYKÜM
BU GÜZEL YORUMLARINDAN DOLAYI SENİ TEBRİK EDİYORUM HAVVANUR TEŞEKKÜR EDİYORUM clapping.gif

asıl ben teşekkür ederim kardeşim biggrin.gif flowers.gif
ErKaMReaL
Ölçüsüz sevgi ve ölçüsüz yüceltme insanları anca tehlikeye sürükler başka birşeye sürüklemez...

Kadınlar Hz Aişe ve diğer annelerimizi örnek almayıp "Ama ben değerliyim ben şöyleyim ben böyleyim " deyip kariyer peşinde yada sanki dünya dışı bir varlıkmışcasına hareket sergilediklerine şahit olmaktayız.

Rabbimiz (cc) ne diyor merak eden var mı ?

Nisa 34 - Erkekler, kadın üzerine idareci ve hakimdirler. Çünkü Allah birini (cihad, imamet, miras gibi işlerde) diğerinden üstün yaratmıştır. Bir de erkekler mallarından (aile fertlerine) harcamaktadırlar. İyi kadınlar, itaatkar olanlar ve Allah'ın korunmasını emrettiği şeyleri kocalarının bulunmadığı zamanlarda da koruyanlardır. Fenalık ve geçimsizliklerinden korktuğunuz kadınlara gelince: Önce kendilerine öğüt verin, yataklarından ayrılın. Bunlar da fayda vermezse dövün. Eğer size itaat ederlerse kendilerini incitmeye başka bir bahane aramayın. Çünkü Allah çok yücedir, çok büyüktür.

Peki ya kıskançlık ?

Nisa 32 - Bir de Allah'ın bazınıza, diğerinden fazla verdiği şeyleri temenni etmeyin. Erkeklere hak ettiklerinden bir pay vardır. Kadınlara da kendi kazandıklarından bir pay vardır. İsteklerinizi Allah'ın fazlından ve kereminden isteyin. Gerçekten Allah her şeyi hakkıyla bilendir.

Herkes haddini bilecek ...

Meseleye ilmi değilde duygusal bakarsanız hiç anlaşamayız ...

sükût-u vaveyla
ALINTI(ErKaMReaL @ May 5 2008, 03:38 AM) *

sevgili erkamreal;ne demek istediğinizi anlıyoruz.verdiğiniz ayetlerin tefsirlerinide çok iyi biliyoruz.
siz tasalanmayın...Allah ne güzel emretmiş.peygamberimiz ne güzel uygulamış...islamiyet gelmiş kadın baş tacı olmuş .Allah ın emaneti olmuş...guygusal davranmayın...kusura bakmayın böyle bir durumda duygusal davranırım... cray.gif ve üstünlüğün takvada olduğunu hatırlatmak isterim...selametle
Saltukoğlu
ALINTI(ErKaMReaL @ May 5 2008, 03:38 AM) *

Ölçüsüz sevgi ve ölçüsüz yüceltme insanları anca tehlikeye sürükler başka birşeye sürüklemez...

Kadınlar Hz Aişe ve diğer annelerimizi örnek almayıp "Ama ben değerliyim ben şöyleyim ben böyleyim " deyip kariyer peşinde yada sanki dünya dışı bir varlıkmışcasına hareket sergilediklerine şahit olmaktayız.

Rabbimiz (cc) ne diyor merak eden var mı ?

Nisa 34 - Erkekler, kadın üzerine idareci ve hakimdirler. Çünkü Allah birini (cihad, imamet, miras gibi işlerde) diğerinden üstün yaratmıştır. Bir de erkekler mallarından (aile fertlerine) harcamaktadırlar. İyi kadınlar, itaatkar olanlar ve Allah'ın korunmasını emrettiği şeyleri kocalarının bulunmadığı zamanlarda da koruyanlardır. Fenalık ve geçimsizliklerinden korktuğunuz kadınlara gelince: Önce kendilerine öğüt verin, yataklarından ayrılın. Bunlar da fayda vermezse dövün. Eğer size itaat ederlerse kendilerini incitmeye başka bir bahane aramayın. Çünkü Allah çok yücedir, çok büyüktür.

Peki ya kıskançlık ?

Nisa 32 - Bir de Allah'ın bazınıza, diğerinden fazla verdiği şeyleri temenni etmeyin. Erkeklere hak ettiklerinden bir pay vardır. Kadınlara da kendi kazandıklarından bir pay vardır. İsteklerinizi Allah'ın fazlından ve kereminden isteyin. Gerçekten Allah her şeyi hakkıyla bilendir.

Herkes haddini bilecek ...

Evet aynen böyle. Feminizm çağında müslüman kadınlarda etkilenmiş bulunmaktadırlar. Üstünlüğün takvada olduğu, hiç bir zaman erkeğin kadına itaatini gerektirmez. Kadın erketten takva bile olsa, kocasına itaatle mükelleftir. Ama pratik hayatta bunun epeyce yıprandığını maalesef müşahade etmekteyiz. İslamdan bihaber bedevi erkekler kabalıkları ile kendilerine itaati sağlarlarken, İslamı bilen Rasulullahı örnek alan, kadınlara onun gibi davranmaya çalışan erkekler, bu davranışın karşılığını maalesef pek az alabilmektedirler. Çünkü kadınlar itaat etmemeye ve aşırılığa meyyaldirler, her an sınırları zorlama ihtimalleri vardır. Hele tesettür konusunda fetvayı değlide takvayı esas almış çok az kadın görmek bu iddiamızı desteklemektedir. Bu konuda yanılmış olmaktan daha sevimli bir durum yoktur bizim için.
sükût-u vaveyla
ALINTI(Saltukoğlu @ May 5 2008, 09:25 AM) *

Evet aynen böyle. Feminizm çağında müslüman kadınlarda etkilenmiş bulunmaktadırlar. Üstünlüğün takvada olduğu, hiç bir zaman erkeğin kadına itaatini gerektirmez. Kadın erketten takva bile olsa, kocasına itaatle mükelleftir. Ama pratik hayatta bunun epeyce yıprandığını maalesef müşahade etmekteyiz. İslamdan bihaber bedevi erkekler kabalıkları ile kendilerine itaati sağlarlarken, İslamı bilen Rasulullahı örnek alan, kadınlara onun gibi davranmaya çalışan erkekler, bu davranışın karşılığını maalesef pek az alabilmektedirler. Çünkü kadınlar itaat etmemeye ve aşırılığa meyyaldirler, her an sınırları zorlama ihtimalleri vardır. Hele tesettür konusunda fetvayı değlide takvayı esas almış çok az kadın görmek bu iddiamızı desteklemektedir. Bu konuda yanılmış olmaktan daha sevimli bir durum yoktur bizim için.

böyle düşünmek işinize geliyor çünkü.eee hoş tabi.-otur hanım, kalk hanım,yemek hazırla hanım,çocuk yap hanım,kıyafetlerimi hazırla hanım,misafir geliyor hanım,hanım,hanım hanım....
sırf egosunu tatmin etmek için eşine "bir mutfağa gidip gelebilir misin"diyen erk biliyoruz.

biz Allah ın kelamına karşı değiliz.erk reis olduğunu vs biliyoruz derdimiz sizin gibi sırf egosunu tatmin etmek isteyen erk.-dur incitme kadını diyoruz.her istediğini yap demiyoruz.her şeyin bir dozu vardır.onuda siz ayarlıcaksınız.madem reissiniz.

"peygamber efendimiz bir gün mescide itikafa girmek için giderken .bir bakmış hz ayşe ve hafsa çadır kurmuşlar.peygamber efendimiz sadece siz ne yaptığınızı sanıyorsunuz .demiş.ve hep beraber kalkıp gitmişler."

düşünün mescid açık orta bir yer.erk çoğu nasıl tepki verir.-sen utanmıyor musun da, kadın başınlada ..

asıl utanması gereken kadına bakış açısın değiştirmede diretenler...
Saltukoğlu
İslam erkeğe reisliği, kendisininde eşininde Allaha en layık kul olması için vermiştir. Egosunu tatmin için değil. Sırf egosunu tatmin için hanımına hele şu mutfağa bir git gel diyen adam değil müslüman insan olamaz insan. Ve bunun erkeğin reisliğiyle değil, o kişinin aşağılık kompleksiyle alakası olabilir. Ve kişi eğer eşini sırf egosunu tatmin için emir verir ve yönlendirirse bu yaptığı büyük günahlardandır. Buna gizli şirkte denebilir. Çünkü kişinin yaptıklarının ekseni Rızai Lillah olmazda nefsi olursa, nefsi için Allahın emirlerine muğayir işler tağutluk demektir.
Bizim anlatmaya çalıştığımız İslamın belirlediği çizgilerin yine islami kurallara uygun korunmasıdır. Eşlerin birbirlerinden korkmasının ve birbirlerinin sevmesinin eksenide yine Allahın emirleri olmalıdır. Kadının korkması eşine Allahın razı olmadığı şekilde davranamamaktan doğacak ilahi ceza olması gerektiği gibi, erkeğinde kadına davranırken yine eksen alacağı tavır Allahın emirlerine riayet olmalıdır.
sükût-u vaveyla
başka konularda mesdoya yükleniyorsunuz peygamber hüküm koyamaz dediği için .şimdi peygember efendimizin yaptıklarını söylüyoruz .aman efendim çizgileri koruyalım ilmi bakalım bilmem ne...saltukoğlu lütfen muhalefetlik yapıcaksın anladımda her şeyin bir sınırı var...
Saltukoğlu
ALINTI(havvanur @ May 5 2008, 12:01 PM) *

başka konularda mesdoya yükleniyorsunuz peygamber hüküm koyamaz dediği için .şimdi peygember efendimizin yaptıklarını söylüyoruz .aman efendim çizgileri koruyalım ilmi bakalım bilmem ne...saltukoğlu lütfen muhalefetlik yapıcaksın anladımda her şeyin bir sınırı var...

Muhterem Bacım, erek kardeşlerime daha şefkatli davranmada göstermediğim özeni bayan kardeşlerime göstermeyi bir gereklilik olarak biliyorum. Bu nisa taifesine şirin gözükme gibi basit ve adi bir yaklaşımın eseri olarak görülmeden, bayanların, şefkat ve rikkat duygularına erkeklerden daha ziyade sahip oldukları bilerek ve de daha fazla ihtiyaçları olduklarına olan inancımdan dolayı olduğunun bilinmesini isterim.

Mümkün mertebe buna riayet etmeye de çalışıyorum. Elbette müminler eşlerine davranmada mutlaka esas ve örnek alacakları kişi Rasulullahtır. Ancak sizin takip ettiğiniz fikriyattan böyle bir sonuç çıkarılır mı bilemiyorum. Dikkat ederseniz sizi mantığınızla yüzyüze getirmek istiyorum. Eğer siz de Mesdo gibi sadece Kuran derseniz, erkeklerin kadınlara karşı davranışında Rasulullahın sünnetini örnek getirmeniz kendi mantığınızla çeliştiğiniz anlamına gelir.

Elbette, müslüman hanımlar ezilmemeli üzülmemeli, bunu farkındayım. Anlattıklarım anlatacaklarımın tamamı değil ve biz kadınlarımıza en iyi davranan insanlar olduğumuza inanıyoruz.
sükût-u vaveyla
ALINTI(Saltukoğlu @ May 5 2008, 12:50 PM) *

Mümkün mertebe buna riayet etmeye de çalışıyorum. Elbette müminler eşlerine davranmada mutlaka esas ve örnek alacakları kişi Rasulullahtır. Ancak sizin takip ettiğiniz fikriyattan böyle bir sonuç çıkarılır mı bilemiyorum. Dikkat ederseniz sizi mantığınızla yüzyüze getirmek istiyorum. Eğer siz de Mesdo gibi sadece Kuran derseniz, erkeklerin kadınlara karşı davranışında Rasulullahın sünnetini örnek getirmeniz kendi mantığınızla çeliştiğiniz anlamına gelir.

Elbette, müslüman hanımlar ezilmemeli üzülmemeli, bunu farkındayım. Anlattıklarım anlatacaklarımın tamamı değil ve biz kadınlarımıza en iyi davranan insanlar olduğumuza inanıyoruz.

öncelikle şunu çok iyi biliyorum ki kesinlikle .mesdo peygamber efendimizi yok saymamaktadır.ve bu konunu nasıl buralara geldiğini anlamış değilim.peygamber efendimizin gerekliliği herkesçe bilinmektedir.
bu sebeple bu konuda çelişki olmamakta...

hayır kadın daha hassas falan demicem olabilir.yalnız erkler.bu hassasiyetlerini göstermeleri gerekmektedir.duygularını gizleyip iletişim kuramadıkları ve anlaşılmadıklarını düşündükleri zaman şiddete başvurmaktadırlar...
EsLeMNa
Meseleye yaklaşırken öncelikle herkesin konumunu bilmesi gerektiğini düşünüyorum..Erkek ve kadın yaratıldıkları fıtrat üzere davranırlarsa çözüme gitmede sorun yaşanmaz..Allah bu konuda belirli kurallar koymuştur ve Hak olanı söylemiştir.Peygamberimizin(sav) uygulamalarıyla da bunu anlayabilme olanağını yaşıyoruz..

Her kurumun bir idarecisi önderi olduğu gibi evlilik gibi toplumun temel taşı olan bir kurumunda önderi Allah(cc) tarafından belirlenmiştir..Ve kadına erkeğe itaat etmesini söylemiş bunun karşılığında da cenneti vaat etmiştir..Biz demiyoruz ki;kadınlar eve kapatılsın otur deyince otursun,kalk deyince kalksın..Zaten durum böyle olunca evlilik değil,esaret olurdu..

Şiddetli geçimsizlik adı altındaki boşanmalara bakıldığında aslında şunu görebiliriz;kadında erkekte konumunu bilmediği için uzlaşmaktan çok tartışıyorlar..Peygamberimiz(sav) de pek tabi önemli kararlar alırken eşlerine danışmışlardır ancak günümüzde kadın istiyor ki benim dediğim olsun,erkek diyor ki;söz hakkı benim sen karışamazsın..Sonuçta iki tarafında yıprandığına ve ayrılıkların yaşandığına şahit oluyoruz..

Konunun aslına gelince;hakeden eşlere (kadın için de erkek içinde) hakettiği gibi davranılmasını dinimiz öğütlemiştir..Buna uygun yaşanılırsa"huzur" olur ve huzurla inşAllah temiz bir nesil ortaya çıkar..
Kaveller
Kadınlar yalnız , Kur'an'ın ve Hz Peygamberin kendilerine verdiği hakları talep ediyorlar , ama maalesef bu talep dillendirildi mi feminist yaftası vuruluyor . Sanırsın dünyada erkekler ezilmiş yüzyıllardır , etrafınıza değil de biraz uzaklara bakın ,islam ülkelerinde kadınlar şeriatın kendilerine verdiği haklardan bile mahrumlar , miras , boşanma , kendi isteğiyle evlenme bu liste böyle uzar gider . Aslında çok uzağa değil türkiyenin doğusuna bakın kafii dünya istanbuldan ibaret değil .
sükût-u vaveyla
ALINTI(Kaveller @ May 6 2008, 12:24 AM) *

Kadınlar yalnız , Kur'an'ın ve Hz Peygamberin kendilerine verdiği hakları talep ediyorlar , ama maalesef bu talep dillendirildi mi feminist yaftası vuruluyor . Sanırsın dünyada erkekler ezilmiş yüzyıllardır , etrafınıza değil de biraz uzaklara bakın ,islam ülkelerinde kadınlar şeriatın kendilerine verdiği haklardan bile mahrumlar , miras , boşanma , kendi isteğiyle evlenme bu liste böyle uzar gider . Aslında çok uzağa değil türkiyenin doğusuna bakın kafii dünya istanbuldan ibaret değil .

az ve öz bir şekilde özetlemişsiniz shake2.gif
ruveyda84
selamun aleykum
sızlere veda hutbesınden ornek vermek istedım
Kadınların haklarını gözetmenizi ve bu konuda Allah'tan korkmanızı tavsiye ederim. Siz kadınları Allah'ın emâneti olarak aldınız. Onların nâmus ve ismetlerini Allah adına söz vererek helâl edindiniz. Sizin kadınlar üzerinde hakkınız, onların da sizin üzerinizde hakları vardır. Sizin kadınlar üzerindeki haklarınız, âile nâmusu ve şerefinizi kimseye çiğnetmemeleridir. Eğer onlar sizden izinsiz râzı olmadığınız kimseleri âile yuvanıza alırlarsa, onları hafifçe dövüp korkutabilirsiniz. Kadınların sizin üzerinizdeki hakları ise, örfe göre her türlü (meşru ihtiyaçlarını), yiyecek ve giyeceklerini temin etmenizdir.
işde ornek Rabbım ogrenmeyı yaşamayı nasıb ersın
sükût-u vaveyla
ALINTI(ruveyda84 @ May 22 2008, 11:19 PM) *

selamun aleykum
sızlere veda hutbesınden ornek vermek istedım
Kadınların haklarını gözetmenizi ve bu konuda Allah'tan korkmanızı tavsiye ederim. Siz kadınları Allah'ın emâneti olarak aldınız. Onların nâmus ve ismetlerini Allah adına söz vererek helâl edindiniz. Sizin kadınlar üzerinde hakkınız, onların da sizin üzerinizde hakları vardır. Sizin kadınlar üzerindeki haklarınız, âile nâmusu ve şerefinizi kimseye çiğnetmemeleridir. Eğer onlar sizden izinsiz râzı olmadığınız kimseleri âile yuvanıza alırlarsa, onları hafifçe dövüp korkutabilirsiniz. Kadınların sizin üzerinizdeki hakları ise, örfe göre her türlü (meşru ihtiyaçlarını), yiyecek ve giyeceklerini temin etmenizdir.
işde ornek Rabbım ogrenmeyı yaşamayı nasıb ersın

ellerine sağlık ruveyda ...ne mühim ve ne dehşet ...erkekler kadınlara verilen bir emanet olsaydı ne yapardım diye düşünüyorum??düşünsenize emanet...ötesi var mı?ayy iyiki emanet verilmemiş... doh.gif
TEVHİDci
ALINTI(ruveyda84 @ May 22 2008, 11:19 PM) *

good.gif
sükût-u vaveyla
smile.gif vay be neler yazılmış vakti zamanında ...

---

islamoğluna kızan bir üye vardı ..

ayakkabı benzetmesine ...

halbuki ne kadar güzel bir benzetme...

kimsenin kimseye üstünlüğü yok ...sadece eş
TEVHİDci
aslında iki tarafında problemleri zikredilen hadisleri yanlış yorumlamaları ve doğru olan sevgiden itaatten uzaklaşmalarından kaynanlanan problemler.

kadınlar kendilerini savundukları hadisleri sanki ezilmemeleri gerekiyormuş gibi yorumlamaları,
erkeklerin ise kendisine eş olarak oldığı bayanı sanki hizmetçi alıyormuşçasına aslından çarpıttığı hadisleri delil diye almalarından kaynaklanan sorunlar.

aslında iki tarafında yapması gereken;
Erkeğin eşine göstermesi gereken ilgi alaka sevgi derecelerini anlatan hadisleri bilmesi,
Bayanların ise erkeğine itaatkar olması gereken hadisleri iyi bilmesiyle gerçekleşir evlilik.

uzun lafın kısası her meseleye iki taraflı baktığımız vakit soruları daha net ve doğru olarak çözebileceğimizdir.

RABB'im bayanlara kendilerini iyi anlayan muvahhid erkekler nasip etsin
erkeklere ise kendilerini iyi anlayan muvahhide bayanlar nasip etsin. (amiin)

Huzur İSLAM'da

selam hidayete uyanlara olsun.
CraftXrac
cennet anaların ayakları altındadır bayanlar narin bir çiçektir en ufak şey onları kırar hem kro olmayan hem de hadislere önem veren ayetlere önem veren kişi hanımlarını üzmemeli
vuslatsiz_sevda
Bir kadını ağlatırken çok dikket edin.
Çünkü Allah gözyaşlarını sayar!
Kadın erkeğin kaburgasından yaratıldı
Ayaklarından değil,öyle olsa ezilirdi
Üstün olmasın diye başından da yaratılmadı.
Ama göğsünden yaratıldı eşit olsun diye..
Kolun biraz altından yaratıldı korunsun diye..
Kalp hizasından SEVİLSİN diye...

vuslatsiz_sevda
Konunun acılmasına vesile olmuşsunuz...Allah razı olsuun....
kardağ

olay budur ya çok süper ellerine sağlık kadın erkek eşittir.....
Kaveller
ALINTI(vuslatsiz_sevda @ Aug 8 2008, 01:57 PM) *

Yok daha neler smile.gif
Bu hikaye tevratta geçer ;

Tanrı Adem’i topraktan yarattı ve burnuna yaşam soluğu üfledi. Böylece Adem yaşayan varlık oldu… Sonra “Adem’in yalnız kalması iyi değil” dedi, “Ona uygun bir yardımcı yaratacağım.” Derken Tanrı Adem’e derin bir uyku verdi. Adem uyurken, Tanrı onun kaburga kemiklerinden birini alıp yerini etle kapladı. Adem’den aldığı kaburga kemiğinden bir kadın yaratarak onu Adem’e getirdi. Adem “İşte bu benim kemiklerimden alınmış bir kemik, etimden alınmış bir ettir” dedi. Ona “kadın” denilecek, çünkü o adamdan alındı.” (Tekvin; 2/7, 21-23).

Bundan anlaşılıyorki yahudiler yunan mitolojisinden epey etkilenmiş dinlerini tahrif etmişler .
İslamda böyle bir anlayış yoktur

“Allah sizi topraktan, sonra bir damla sudan yaratmış, sonra da sizi çiftler olarak varetmiştir” (35/11).

kardağ
o şekil veya bu şekil sonuçta ALLAH yaratmadımı nasıl yarattıysa güzel yaratmış ama şiir süper bence,şiirde geçen olay doğru diye bi iddia yok
pürmelal

"Ve o'nun âyetlerindendir ki, sizin için nefislerinizden zevceler yaratmış, onlara ısınasınız diye ve aranızda bir sevgi ve merhamet yapmıştır. Şüphe yok ki, tefekkür edecek olan bir kavim için bunda elbette ibretler vardır.” (rum 30/21)

Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.