Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Haftanın Konuğu Esengül )))))))))
Islami Forum - Popüler Forum > GENEL FORUM > .·[ GENEL SOHBET ]·. > Haftanın Konuğu Bölümü
Sayfa: 1, 2, 3, 4
sabah_rüzgarı
Bu Haftaki Konuğumuz pardon kurbanımız smile.gif biricik Esengülüm
kendisi pek konuk olmak istemese de benm elimden kurtulamadı smile.gif

Yoluna güller döktüm Esengülün

Esengülle beraber faytonla yolculuk yapıyoruz

Esengülü ağırlayacağımz yer (malum yeşil her zamn iyidir smile.gif )

ikramımız....bu hafta esengülle uzun uzn muhabbet edeceğimzden ikrama fazlaca özen gösterdim smile.gif

vişne suyumz

üzerinde insan güneşlenn dondurmamız da burda smile.gif

kırık-rüzgar
ph34r.gif

Ben mi???

Yani Sabahçım çok heyecanlıyım ben şimdi ama inanki hazırlıkları görünce yerini tatlı bir heyecan kapladı hep yanımd aol tamam mı?

Faytonda yavaş gidiyor hızlansak jp.gif

Neyse önce hangisinden başlasam acaba siz sorularınızı sonra sorun ben yiyim içiyim hazırlanıyım tamam mı?

Derin derin nefes alıyorum.

Sabahçım herşey için teşekkür ederim..

Şu açıklamayıda yapıyım;

Mahremiyet çizgisini korumaya çalışıcam sizde fazla zorlamayın inşaAllah benim böyle kaygılarım vardır kendimi anlatamam anlayacağınızı umaraktan söyledim..
sabah_rüzgarı
1-islamiforum ile nasıl tanıştınız?
2- Forumumuzdaki nickinizin anlamı nedir? Neden bu nicki kullanıyorsunuz?
3- kendinize bir adım dışardan bakınca günlük yaşam da birey; forum da üye olarak nasıl buluyor sunuz ?
4- Etkilendiğiniz ve örnek aldığınız, tarihten, günümüzde yaşayan veya ailenizden bir kişilik var mı?
5- Geleceğe yönelik hayalleriniz ve planlarınız nelerdir?
6- Forumumuzda en çok dikkatinizi çeken, sizi en çok etkileyen isimler kimler?
7-Hayat gayeniz ne?
8-Keşke dediğin ve hala pişmanlık duyduğun bir olay var mı?
9-En sevdiğiniz yazar kimdir..? Kimleri dinlemeyi seviyorsun.?
10-İçinde şunu yapmayı çok isterim dediğin şey nedir?
11- Hayatınız da olmazsa olmaz dedikleriniz nelerdir...?
12- bir gününüz nasıl geçiyor ?
13- meşguliyetiniz işiniz nedir ?

bu aralar kendimde değilim
soruları yine unuttum smile.gif

aLaTurCa
Sabah sen Esengule torpil mi geciyorsun, baya bir ozenle hazirlanmis pastalar yemekler:)

hosgeldin Esengul flowers.gif

bukle
ooo esenmiş konuk....hoş geldin tabi eğer gelirsen....smile.gif
sabah_rüzgarı
canm kendime torpil geçtim
malum bunların hepsinden bende yicemmm fool.gif
musalli
aman efendim,forumumuzun gülü,esenimiz konukmu olmuş. jp.gif

vira bismillah başlayalım o halde sorulara yahoo.gif

şaka şaka biraz at sen heyecanını bende şöyle geniş çaplı düşüneyim,dönücem esencim. gleam.gif

allah kolaylıklar versin,hoşgeldin,sefalar getirdin. flowers.gif flowers.gif flowers.gif
kırık-rüzgar
Geldi sorular jp.gif Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum musallicim bilmukabele..Bukle burdayımm jp.gif

ALINTI
1-islamiforum ile nasıl tanıştınız?

Forumla tanışmamız aracılık ile oldu birinin tavsiyesi üzerine kayıt olmaya çalıştım kayıt oldum o günden itibaren ben forumu sevdim o beni sevdi(sevdi mi)mutlu mesut günler geçiriyoruz Allah daim etsin inşaAllah.

ALINTI
2- Forumumuzdaki nickinizin anlamı nedir? Neden bu nicki kullanıyorsunuz?

Esen = Sağ salim, rahat, mutlu sağlıklı
Gül= bilmeyen yoktur galiba bir çiçek türü ve Efendimizi hatırlamamıza bir vesile gül kokusu mesela..

Ama Esengül deyince gülün esmesi gelir akıllara..

Esengül olmasının amacı ismim olmasından kaynaklanmıştır..

ALINTI
3- kendinize bir adım dışardan bakınca günlük yaşam da birey; forum da üye olarak nasıl buluyor sunuz ?

Öğrenmesi gereken bir sürü şey olan üstünde büyük bir yoğunluğun olması ve o yoğunluğun getirdiği stres yorgunluk ve bunlara karşı ayakta durmak isteyen Rabbine aciz bir kul insanlara karşı güçlü gözükmek isteyen bir insan modeli diyebilirim uzatmadan..

Forumda ise şen şakrak olmaya gayret etmek isteyen hayatındaki sırları sanal ortama taşımak istemeyen ve hayatından pek bir bilgiyi yansıtmak istemyen kaygıları olan ve herkesten öğreneceği birşey olduğuna inanıp halen forumda barınmak isteyen forum sakiniyim.

ALINTI
4- Etkilendiğiniz ve örnek aldığınız, tarihten, günümüzde yaşayan veya ailenizden bir kişilik var mı?

Buna herkesin vereceği cevap gibi elbette alemlere rahmet olarak gönderilen Hz.Muhammed (sav) örenk almaya gayret içindeyim ama onun meziyetlerini sindiremediğimizin buna imakn olamayacağının farkındayım.

Nacizane çevremden örnek almak istediğim imrendiğim dinini yaşamaya gayret edenlerden m.amcam, hocam vs diyebilirz.

ALINTI
5- Geleceğe yönelik hayalleriniz ve planlarınız nelerdir?

İlk olarak Allah-tan razı ve Allah-ın razı olduğu bir kul olmaya yönelik hayatımı kurmak istiyorum dünya için değil ahiret için kariyer ve sermaye yapmak istiyorum dünyadan çok bir beklentim olmasada aksine ailemin var onlarında isteklerini nacizane yerine getirmek istiyorum anlayacağınız hayırlı bir kul evlat ve insan modeli olmak gayem..

ALINTI
6- Forumumuzda en çok dikkatinizi çeken, sizi en çok etkileyen isimler kimler?

Buna cevap vermek zor zira forumda tanımadığım kişiler bazen bir çıkış yaparak beni etkileyebiliyor.ben her zman yaşadığım olayların etkisinde kalan bir insanım en ufak bir olay beni düşünemeyeceğiniz kadar yıpratır ve düşündürür.Forumda bu isimler pek yok fakat islam ve kulluk, tevhid, sabah rüzgarı ,saltukoğlu ,nasreddin hoca,zemahşeri pfd_34 (yeni çıkışıyla),haneje musalli, öncevefa, alaturca , visal, eslemna, yani daha bir sürü var ama dile getiremiyorum affınıza sığınarak unuttuklarım olabiliyor..

ALINTI
7-Hayat gayeniz ne?

İlk olarak Allah-tan razı ve Allah-ın razı olduğu bir kul olmaya yönelik hayatımı kurmak istiyorum dünya için değil ahiret için kariyer ve sermaye yapmak istiyorum dünyadan çok bir beklentim olmasada aksine ailemin var onlarında isteklerini nacizane yerine getirmek istiyorum anlayacağınız hayırlı bir kul evlat ve insan modeli olmak gayem..(cevzaplar aynı sorular benziyor.)
ALINTI
8-Keşke dediğin ve hala pişmanlık duyduğun bir olay var mı?

Keşke demek istemem hiçbir zman olanla ölümşe çare yok mu derlerdi?Pişmanlık duyduğum olay var ama şu an pek hatırlayamıyorum zira üstünden geçince zaman sarıyor.

ALINTI
9-En sevdiğiniz yazar kimdir..? Kimleri dinlemeyi seviyorsun.?

Yani şimdi diyeceğim şeylere tepki almak istemiyorum biraz dikkatli yazıyım.Mustafa İslamoğlu,Halit Ertuğrul,Fetullah Hoca öyle daha var..

ALINTI
10-İçinde şunu yapmayı çok isterim dediğin şey nedir?

İbadetimi huşu içinde yapmayı..Şehirleri gezmeyi ayrı ayrı görmek isterim..

ALINTI
11- Hayatınız da olmazsa olmaz dedikleriniz nelerdir...?

Çocuklar,ailem,m.amcam gil jp.gif

ruhum inanışım ve imanım..

ALINTI
12- bir gününüz nasıl geçiyor ?

Sabah erkenden kalkarım hatta yatamam ama neyse bilgisayar açık olur keyfim olduğunda girer forumda dolaşırım olmazsa oturur düşünürüm sabah namazı vardır tabi,ondan sonra evden çıkarım bir sürü iş bekler beni ailenin arkadaşların vs yardım edebildiğim kadar yardımda bulunurum sohbet edeceğim kişiler bellidr onlarla iki kelam ederim namazlarımı eve gelir kılarım akşam çocuklar gelir 5. sınıf felan onlarla derslerini yapar evlerine gönderirim bu her zman olmaz tabi yatsıyı kılarım sonra babam geç uyur onla otururuz o yattıktan sonra gece benimdir tüm işlerimi gece hallederim bugün küçük hanım bizde kaldığından dolayı onu arka götürdüm öyle bir değişiklik oldu onuda yazıyım..

ALINTI
13- meşguliyetiniz işiniz nedir ?

Okurum,ev işleriyle uğraşırım yemek ypmayı severim ve resim kabiliyetimin olması sebebiyle atolyede vakit geçirim.

Tatmin ettiyse beni fazlasıyla etti hadi Allah-a emanet olun..
sabah_rüzgarı
bende vakit uzayınca esengül kalpten felan gittin diye düşünüp oldukça müteseeir olmuştum biggrin.gif
neyse burdasın allahtan

cevaplarını ilgiyle okudum
m. amcan kimdir m. ismimi bu arda ??
kırık-rüzgar
Çok sevdiğim kendisinden istifade ettiğim iyi zaman geçridiğim çok değerli bir amca benim için Allah başımdna eksik etmesin.

O küçük hanımda misafirimizin kızı bizde kaldıda dün bugünde kalıyorlar onunla vakit geçirdik çok enerji harcadım geri almam lazım o yüzden bişeyler yiyorum sabahçım ikrama başlar msın?
bukle
1..ıssız bir adaya düşsen yanına alacağın 3 şeyy
2..hayatında gerçek anlamıylaa mutlu olduğun şey nedirr
3..sence ben bu forumıun nesiyim
4..neden hayvan resımlerı

şimdilik bu kadar
nasreddinhoca
ne tür resimler çizersiniz...
resim çizmekten hazz alırmısınız...
resim çizmek nedir sizce, bir arkdaşlık mı mesela...
resim çizmeye bir sanat olarak mı bakıyorsunuz, yoksa vakit geçsin diye mi, ya da geçerken çizdim mi...
eserinizi yetiştirip, korumak üzerine ne dersiniz...
kendinizi sanatçı olarak yani ressam olarak görüyormusunuz...
titizlikle resim çizermisiniz...
forumun bir remini çizseniz desem...
kırık-rüzgar
ALINTI
1..ıssız bir adaya düşsen yanına alacağın 3 şeyy

Issız adaya neden gidiyormuşum ya neyse kafamı dinlemeye giderim smile.gif hiçbişe almadan gitsem olmaz demi smile.gif Neyse sevdiğim insanları(muhabbet),karnımı doyuracak birşeyler ve ordan dönmem gerekecek ve korunmam o yüzden buna yarıyacak alaet alırım gemi vs. smile.gif

ALINTI
2..hayatında gerçek anlamıylaa mutlu olduğun şey nedirr

Yani hayattan öyle haz aldığım pek şey yok ama Muhabbetten Muhammed-e hasıl olan sohbetleri sağlayacağım kişilerle yada kişiyle olmak beni mutlu eder.Sevdiğim yani jp.gif

ALINTI
3..sence ben bu forumıun nesiyim

Üyesi jp.gif Sen bu foruma neşe katan arada girip uzun süre gözükmeyen neşe kaynağısın yani.

ALINTI
4..neden hayvan resımlerı

Bu kainattki görünen bütün güzellikler öyle bir güzelden geliyorki ayinedarlık dilleriyle o güzelin cemalini tavsif ve tarif eder.Bunların insanın göremsine vesile olmak için hayvan resimlerindn başladım kardeşim..Hayvanat bahçesinden bahsediyorsun değil mi??

Hocam seninkilere sonra baksam çok yorgunum okuyamıyorum inanın jp.gif
bilal habeş
ALINTI

Öğrenmesi gereken bir sürü şey olan üstünde büyük bir yoğunluğun olması ve o yoğunluğun getirdiği stres yorgunluk ve bunlara karşı ayakta durmak isteyen Rabbine aciz bir kul insanlara karşı güçlü gözükmek isteyen bir insan modeli diyebilirim uzatmadan..

Forumda ise şen şakrak olmaya gayret etmek isteyen hayatındaki sırları sanal ortama taşımak istemeyen ve hayatından pek bir bilgiyi yansıtmak istemyen kaygıları olan ve herkesten öğreneceği birşey olduğuna inanıp halen forumda barınmak isteyen forum sakiniyim.

öncelikle hoşgelmişsiniz sefalar getirdiniz.. jp.gif
MAŞAALLAH sabah_rüzgarı gül dökmüş yollarınıza ayrıyeten çok güzel hazırlıklar yapmış sizin için ben resim ekleyebilsem bende size güzel ikramlarda bulunurdum ama sağlık olsun ne yapalım flowers.gif flowers.gif bari bu çiçekleri kabul edin pek güzel ve size layık olmasada daha iyilerine layıksınız jp.gif sizi issız adalara kadar götürmüşler MAŞAALLAH

ALINTI
7-Hayat gayeniz ne?

İlk olarak Allah-tan razı ve Allah-ın razı olduğu bir kul olmaya yönelik hayatımı kurmak istiyorum dünya için değil ahiret için kariyer ve sermaye yapmak istiyorum dünyadan çok bir beklentim olmasada aksine ailemin var onlarında isteklerini nacizane yerine getirmek istiyorum anlayacağınız hayırlı bir kul evlat ve insan modeli olmak gayem..(cevzaplar aynı sorular benziyor.)
İNŞAALLAH RABBİM sizden ebeden ve daimen razı olur..
selam ve duayla..Sizden ve musalli kardeşten ayrı bir elektrik alıyorum kendime yakın buluyorum.. jp.gif
ALLAHA EMANET OLUN..
kırık-rüzgar
ALINTI(bilal0101 @ Apr 22 2008, 04:00 PM) *

ALINTI

öncelikle hoşgelmişsiniz sefalar getirdiniz.. jp.gif
MAŞAALLAH sabah_rüzgarı gül dökmüş yollarınıza ayrıyeten çok güzel hazırlıklar yapmış sizin için ben resim ekleyebilsem bende size güzel ikramlarda bulunurdum ama sağlık olsun ne yapalım flowers.gif flowers.gif bari bu çiçekleri kabul edin pek güzel ve size layık olmasada daha iyilerine layıksınız jp.gif sizi issız adalara kadar götürmüşler MAŞAALLAH

ALINTI
7-Hayat gayeniz ne?

İNŞAALLAH RABBİM sizden ebeden ve daimen razı olur..
selam ve duayla..Sizden ve musalli kardeşten ayrı bir elektrik alıyorum kendime yakın buluyorum.. jp.gif
ALLAHA EMANET OLUN..

Kardeşim estağfirullah utandırmayın beni Rabbim beni gönlünüzdekiler gibi kılsın.
kırık-rüzgar
ALINTI
ne tür resimler çizersiniz...

Şu an karakalemle yoğun çalışmalar yapıyorum.Fakat daha önceleri manzara resimleri üzerindeyim zaman seçip ayrı alanlarla ilgileniyorum portre vs ama hepsini becerebiliyorum elhamdülilillah.

ALINTI
resim çizmekten hazz alırmısınız...

Resim çizmekten haz alırım fakat bazı resim türleri hariç onların yapılmasını tasvip etmiyorum.

ALINTI
resim çizmek nedir sizce, bir arkdaşlık mı mesela...

Resim çizme arkadaşlıktan ziyade büyük bir zamanın oluşturduğu ve üzerinizde bıraktığı bir tutku..Resim yapmak hüzünlü zamanlarda unutturmaya vesile değil bazıları öyle görür ama ben resimi yaparken hüznümü resime yansıtırım düşünmeme yardımcı olur.

ALINTI
resim çizmeye bir sanat olarak mı bakıyorsunuz, yoksa vakit geçsin diye mi, ya da geçerken çizdim mi...

Allah(c.c) bu yeteneği nasip eyledi.Ve ben çok küçük yaşımdan beri resimle ilgilenmeye başladım zaman geçtikçe yeteneğimin üsüne bilgi koymaya çalıştım harmanladım.Ama o kadar şey bilmem resimle ilgili her zaman elimi çalıştırırım.Resime artık sanat olarak bakıyorum zira ben bununla yıllarla ilgilendim o yılları ziyan edemem vakit geçsin diye resim yapamam jp.gif

ALINTI
eserinizi yetiştirip, korumak üzerine ne dersiniz...

Eserimi demeyelim.Rabbimizin üzerimizdeki eseri jp.gif

Resime birşeyler katıp muhafaza etmekten bahsedyorsanız ben bunu yapamadım beğenenlerin yüz ifadesinden almak istediğini göre göre bazılarını dağıttık.Ama çocukluğumun resimlerini muhafaza etmeye çalışıyorum.

ALINTI
kendinizi sanatçı olarak yani ressam olarak görüyormusunuz...

Kendimi çok büyük görmüyorum ama nacizane sanatçı olarak görmek istediğimi biliyorum.

ALINTI
titizlikle resim çizermisiniz...

Muhakkak..

ALINTI
forumun bir remini çizseniz desem...

O nasıl olacak?? jp.gif
telpako
S.A. esengül bacım hoşgelmişsin.

size bir soru

Geçen gün tekbir giyimin tesettü rdefilesi vardı. Bu defileye katılan çok zengin müslüman kardeşlerimizin tesettürlü kızları da katıldı yada diyelm dişarda son model bir mercedes araba kullanan renki başörtüsü takan genç yaşta bir tesettürlü bacımızı gördünüz tesettürlü olmasıan rağmen cezbedici renkli giyinmişler . bu kızlar her istediği markayı giyen tesettürlü ve başörtülü olan kişilerdi. Bu bacılarımız belki de yaşları münasebetiyle marka giyiniyorlar buna rağmen tesettürlüler bu bacılarımız hiç kıskandığnızı hissettiğiniz oldu mu
kırık-rüzgar
Alıntı
Geçen gün tekbir giyimin tesettü rdefilesi vardı. Bu defileye katılan çok zengin müslüman kardeşlerimizin tesettürlü kızları da katıldı yada diyelm dişarda son model bir mercedes araba kullanan renki başörtüsü takan genç yaşta bir tesettürlü bacımızı gördünüz tesettürlü olmasıan rağmen cezbedici renkli giyinmişler . bu kızlar her istediği markayı giyen tesettürlü ve başörtülü olan kişilerdi. Bu bacılarımız belki de yaşları münasebetiyle marka giyiniyorlar buna rağmen tesettürlüler bu bacılarımız hiç kıskandığnızı hissettiğiniz oldu mu

Asla..

Kıskanmaktan ziyade haya edişim oldu.Kapanmanın amacını aşıp nefislerinin yönettiği biçimde giyiniyorlar.Allah-ın emirlerini değil nefislerinin emrini yerine getiriyorlar.
Tövbe estağfirullah. angry.gif
Kıskanmak söz konusu bile olmaz.Eğer hakkıyla takabilenlerden olsaydılar imrenişim olurdu.
Biz örtüyü gösteriş için takmıyoruz bizim kimliğimiz olmuş bu ama gösteriş için takanları bilemem onların kimlikleri de ortada herkes tarzıyla kendisini gösteriyor zaten.

kırık-rüzgar
ALINTI(telpako @ Apr 22 2008, 06:58 PM) *

S.A. esengül bacım hoşgelmişsin.

size bir soru

Ve Aleyküm Selam
telpako
Maşallah ( Allah daha güzelini de yaratır ) diyorum başka bir şey demiyorum.
musalli
selamun aleyküm gül güzelim... jp.gif

işşte sorular.... gleam.gif

1-hangi ay ve günde doğdunuz?(burcunuz açısından) wink.gif

2-dünyaya gelme amacınız ve amacımız nedir?

3-namaz ın hayatınızdaki hali hazırdaki ve olması gereken tanımını yaparmısınız?

4-tesettürün ölçüsü hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

5-evlilikte erkeğin konumu sizce nasıl olmalıdır?

6-evlilikte bayanın konumu sizce nasıl olmalıdır?

7-kitap okuma daki anlaşılır ve hızlı okuma sanatını yakalama formülleriniz varmı ve neler?

8-bir müslüman frofili çizermisiniz?her haliyle bir müslüman nasıl olmalı?

9-benim hakkımda yaptığınız yorum ve duaları öğrenebilir miyim? biggrin.gif

10-sevgi ve aşk adına yaptığınız ölçünün sınırı var mıdır,nedir? jp.gif

allah kolaylıklar versin canım,fazla olduysam hakkını helal et... jp.gif

seni seviyorum... flowers.gif flowers.gif flowers.gif
kırık-rüzgar
ALINTI(musalli @ Apr 22 2008, 10:24 PM) *

3-namaz ın hayatınızdaki hali hazırdaki ve olması gereken tanımını yaparmısınız?

7-kitap okuma daki anlaşılır ve hızlı okuma sanatını yakalama formülleriniz varmı ve neler?

10-sevgi ve aşk adına yaptığınız ölçünün sınırı var mıdır,nedir?

allah kolaylıklar versin canım,fazla olduysam hakkını helal et...

seni seviyorum...

Açıklamaları yaptıktan sonra sorulara geçeyim.
Aleyküm Selam canımın içi fazla olmadın tabi Allah hepimize kolaylıklar versin bende seni çok seviyorum..

Tek tek cevaplıyorum soru numaralarına göre..

1-28 Ocakta doğdum Kova burcuyum madem sordun özelliklerimi söyle bakıyım ben bilmiyorum.. jp.gif

2-Dünyaya gelme amacımız şu benzetmeyle __bir asker memleketinden göreve 15 aylığına gider görevden sonra geri memeleketine gider.__insanlarda öyledir asıl geldiği yeri unutur hep dünyaya kulluk görevi ile gelir görevini tamamladıktan sonrada ahirete gider.Biz gelmeden öncede sözümüz vardı Rabbimiz Ben sizin Rabbinizim bizde Kalu bela demiştik ama insanlar dünyada bu sözlerini unutuyorlar.Bizi yaratan Allah bizi buraya koydu ve -haşa- unutmadı ki unutmaz.Bundan münezzehtir.Bizi kendine kul kabul etmesi için kulluk görevlerini yerine getrmemiz gerekiyor değil mi?

3-Bir hadiste: "Evimizin önünden akan bir nehir olsa, günde beş defa bu nehirde yıkansanız, üzerinizde kirden pastan hiç eser kalır mı? İşte beş vakit namaz böyledir, günahları siler süpürür."Namaz huzura çıkmaktır hemde bizi Yaratanın onun huzurunda olmanın verdiği huşuyu hissetmemiz gerekiyor.Kalbimizde saygı ve korku olması gerekiyor.Yani nasıl bir yere giderken üstünüzü özenle giyinip süsleniyoruz ahiretede onun için hazırlanamamız gerekiyor hazırlıkları dünyada yapmalıyız ve namazı düzenli ve sürekli kılmalıyız namazdan uzak olan sadece namzdan değil dinden de uzaklaşır kalbindeki merhametten şefkattende o yüzden namazı ilk kılıyormuş gibi korku saygı huzur huşu içinde kılmaya hazırlıklı olmak ve kılmak gerekmekte diye düşünmekteyim.

4-Tesettür insanın kendi özgür iradesiyle karar vermesi gereken bir konudur.Başkalarının baskısı altında olmadan sadece Rabbi istiyor diye onu istemelidir.Hanımların fıtratı tesettüre uygun olması sürecinde sadece vücudu değil kalbi haramdan uzak tutmak kapatmaktır.Kadının siperi cephanesidir örtüsü...Ve hanımlar dünyada bu emre nail oldukları için bu emri eğerki hakkı ile tatbik ederlerse Rabbimizin mükafatı boldur sabredip beklememiz yakışır bize.Ölçüsü konusunda dikkat çekecek renklerin ortaya çıkmasından hiç hoşlaşmıyorum yani örtüyü takma amacını bilmeyenler bunları yapar direk benim gözümün içine giriyorsun desensiz bir etek üzerine bol dökümlü bir buluz örtüsünü takanlar pek dikkat çekmemekte diğerlerinin yanında bu çağda o yüzden uygun geliyor bana.Erkeklere çekiciliğini yansıtmıyacaksa ne mutlu.Ayrıca şu yüzünün boyadan geçmemesine izin verenler Rabbimizin verdiği sureti değiştirip çirkin hale getirmekten başka birşey yapmıyorlar beğenilmeyecek hale geliyorlar.Ya beni susturunn

5-Evlilikte erkeğin yükü büyüktür artık himayesi altına alması gereken bir hanımı olacak ve çocuğu onların geçimini sağlıyacak huzurlarını sağlayacak onlara zarar glemesine izin vermeyecek ve aile fertlerini İslam ahlakı üzerine yetiştirecek bunu icraate döküp onlara sevdirecek aile paylaşmaktır ya ne biliyim düşününce bir başka oluyorum hayatını birleştirdiğin ve artık herşeyi beraber yapacağın Rabbinin sana nasip ettiği bir denk jp.gif ailesine laf getirtmeyecek onları şımartıpta hiçbirşeyi eksik etmeyecek olmamalı ellerindekiyle yetinmeyi öğretmeli.

6-Hanım kendine laf gelmesine izin vermeyecek uygun bir eş olup eşinin yükünü hafifletmek için gayrette aynı zamandada annedir.yavrusunun saçını okşayıp merhemet gösterecek destek olacak kocasını ve çocuğunu himayesine alıcak kimliğini bilip davranışlarına dikkat edecek.Şehvetine kapılmamalı.Eşinden başkasına davranışlarını rahat bırakmamalı erkek içinde aynı şey..

7-Kitap okumadan önce kelime anlamları öğrenmek gerek dağarcığını genişletip telafuzunu iyileştirmen gerek onları bilince okuduğunuda anlarsın zamanla hızlanırsın telfuzun kolaylaşır ne dediğini anlarsın hızlı hızlı geçersin metodları var bir ara sana gönderirim.

8-Müslüman profili çizmek bana düşmez ama nacizane yorumlarım Rabbinden razı olmalı razı olduğu içinde Allah tarafından razı olunur.Razı olunmak için Rabbinin hoşgörüsünü kazanması gerekir hoşgörüyüde kazanmak için iltifat ve rabbinin emirlerini yerine getirmen gerekir.ya ben baya sürdürürüm bunu o yüzden kısaca bu kadar bıraktım.

9-Beklediğinin özlemini içinden taşıyan kalbi yaralı biri.Gönlünden yaralı bu yarasını çevresindekilerle sarmaya gayret içerisinde ve tevekkül içerisinde isyana düşmemesi için dua edip beklediğinin hayırlısına dönmesi için dua etmekteyim.

10-Aşk Rabbimizin kalbimize bıraktığı merhamettir Aşk Rabbedir.İnsana olan da şefkatle bir yaklaşımdır yavaş yavaş kalbin ona karşı merhamet duygusuyla dolar ona kıyamazsın titrersin.Ama bunu çirkn hale getirenler var ve ben onlardan hiç haz almam yüzlerine bakamam ben haya ederim.ben mahremeyiet ölçüsünü kaçırmamaya gayret ederim gözlere pek bakmam.Ve bana nasiplenmiş birinin var olduğunu bilir beklerim ama yaklaşımım evlilik niyetindedir hiçbirzaman gönül eğlendirme olmasını istemem bunların.Sorarsanız önem verir misin vermem bu tür şeyler benim için haya edilesi şeylerdir biraz çekinik kalırım ve önemli olan kulluğumun peşinde olurum.Neden isterim beni Allah-a yaklaştıracak ve sözümüzü tutmaya birbirimize vesile olmak ve böyle bir nesilin devam sürmesi için..

Ya ben çok ifade edemiyorum çok özür dilerim şimdi bile terledim yüzüm kıpkırmızı oldu ne yapıyım aktaramıyorum.
halis_
Selamun aleykum Esengül...
Dürüst yaşayan biri için soruları cevaplamak ne zor... Doğruyu söylemek ne güzel... Hep doğruyu söyleyecek bir yaşam sürmek bunu gaye edinmek ne güzel...

İnsan yaptığı hata ve günahları unutmalı mıdır, hep hatırlamalı mıdır?

Rabbinin senin imanını sınadığını düşündüğün zamanlar oluyor mu?

Allah'a esmasından hangisi ile daha çok seslenerek dua edersin?

Neden sık sık bitkin ve halsiz oluyorsun? cray.gif
sabah_rüzgarı
maş.. sorular yağmaya başlamış
esengül de pek bi hızlı
rabbim bozmasın biggrin.gif

esengül nasıl seni rahat ettirebiliyomuyum ev sahibesi olarak ?? smile.gif
kırık-rüzgar
Sabahçım rahatım ama çok geç geldin ya

Evet yeni sorular;Aleyküm Selam

ALINTI
İnsan yaptığı hata ve günahları unutmalı mıdır, hep hatırlamalı mıdır?

Ölçüsü halinde hatırlamalıdır eğerki hatırlayıp sadece ah vah ediyorsa hatırlamasın hatırlayıp tevbe dairesi içinde yaptığı yanlışı muhasebe ediyor ve ders çıkarabiliyorsa ne mutlu..

ALINTI
Rabbinin senin imanını sınadığını düşündüğün zamanlar oluyor mu?

Tabikide biz hep bir sınama içerisindeyiz zaten sınamanın amacını bilerek doğru hareket edersek inşaAllah Rabbimiz bizi bu sınavdan hakkı ile çıkartır.Rabbimizin sınavı Öss ye benzemz girdiğinde dünyalık birşeyi kazanırsın fakat gerçek sınavda ahirete hazırlık olursun.gerçek sınavdan geçip hakkıyla kul olabiliriz inşaALlah.

ALINTI
Allah'a esmasından hangisi ile daha çok seslenerek dua edersin?

Fettâh : Hayır kapılarını açan, hüküm veren ;

Şüphesiz...Bekleyiş içerisindeyim

Gaffar : Günahları tekrar tekrar, çokça bağışlayan

Allah-ın rahmetinden ümit kesmeyin..ayeti beni şevklendiriyor Rabbimizin azabından korkuyoruz fakat bağışlama ümidinide yitirmiyoruz.

Cebbar : Dilediğini zorla yaptıran, ulaşılmaz, azametli, ihtiyaçları gideren, işleri düzelten, dermen veren
Derdimize en iyi dermanı bize O veriyor ve o beni biliyor.

ALINTI
Neden sık sık bitkin ve halsiz oluyorsun?

Bünyem kaldırmıyor.Ama yapmadığım takdir de de kalbim rahatsızlanıyor varsın bitsin halsiz bitkin olayım kalbim bitkin olmasın yeter.Halsizlik en çok evde beliriyor bende ailemede zman ayırmaya çalışınca jp.gif
telpako
maşallah

1- Kilo fazlanızdan şikayetçimisiniz.

2- beğenilmemekten yada sözlerinizin dinlenmemesinden endişelenirmisiniz . ?

3- Doktora hiç gittiniz mi sağlık sorununuz var mı ?

4- Kadınlar mı yoksa erkekler mi daha zekidir. ?

5- en sevmediğiniz türk kimdir. ?

6- en sevmediğiniz davranış hangisidir.

7- En sevdiğiniz ders hangisiydi

8- Hapishaneye düşseydiniz nasıl faydalı olurdunuz insanlara ?

9- Size Osmanlı devleti islam deletimyidi ?

10- YAbancı dil biliyormusunuz ?

11- Kurna-ı kerim'i ne kadar okuyorsunuz.

12- Aileniz sizi mi yoksa diğe rkardeşlerinizi mi daha çok seviyor ya da daha çok ilgileniyor
.
kırık-rüzgar
Telpako sen varya sen nono.gif

Nerden biliyorsun bakıyım benim kilolu olduğumu kilolumuyum niye ben nono.gif bu muhabbetleri hiç sevmem ha önce sorulur kilolu musunuz diye sonra fazlanızdan şikayetçimisiniz diye biggrin.gif sanki beni biliyormuşsunuz gibi.Neyse şikayetçi felan değilim efendim çok yemek yemeyi sevmem.Rabbimizin verdiği görünüşten utanılmaz ama eğer kendimiz onu aşılıyorsak bir şey diyemem..Şu göbeği sarkanlar dikkat etsinler biraz...

Diğer sorular yarına inşaAllah tamam mı??
telpako
smile.gif smile.gif biggrin.gif sad.gif yes.gif jp.gif thanks smile.gif
islam ve kulluk
oo kimleri görüyoruz sabahrüzgarı yandaşını buraya almış smile.gif

not : esengül kardeşim soruları cevaplarkan başkaları kızacak düşüncesi müteakib olmasın burası yalnız soruları cevaplama yeri hesap verme yeri değil istediğini cevaplar istediğini cevaplamazsın konuyu sabote eden olur müdahale edilmesi icab eder tarafımızca...
kırık-rüzgar
ALINTI(islam ve kulluk @ Apr 23 2008, 01:15 PM) *

not : esengül kardeşim soruları cevaplarkan başkaları kızacak düşüncesi müteakib olmasın burası yalnız soruları cevaplama yeri hesap verme yeri değil istediğini cevaplar istediğini cevaplamazsın konuyu sabote eden olur müdahale edilmesi icab eder tarafımızca...

öyle mi Allah razı olsun o zaman rahat rahat cevapla diyorsun smile.gif
kırık-rüzgar
ALINTI
2- beğenilmemekten yada sözlerinizin dinlenmemesinden endişelenirmisiniz . ?

Endişelenirim beğenilmezsem o tarafımı düzeltmeye çalışırım.Olduğum gibi kalırım düşüncesi yok her zman daha çok şeyler öğrenmek vs isterim.Sözlerimin dinlenmesini isterim fakat çok eleştirilmesi beni yıpratır.Dinlenmeyincede çok sinirlenirim sanırım bir daha konuşmam. smile.gif

ALINTI
3- Doktora hiç gittiniz mi sağlık sorununuz var mı ?

Sağlık sorunlarım olması halinde bile doktora gitmedim.

ALINTI
4- Kadınlar mı yoksa erkekler mi daha zekidir. ?

Yaratılış meselesi birazda erkeklerin fıtratı gereği dış görünüşleri iri güçlüler onlar dış görünüşlerine güvenip işleri o yöntemle çözmeye çalışırlar.hanımların böyle bir avantajı olmadığı için beyinlerini yorarlar daha çok kullanmaya başlarlar ama ben zekilikte ayrım tanımıyorum erkek mi bayan mı diye beynini verilen nimeti iyi kullanan ön planda olur.

ALINTI
5- en sevmediğiniz türk kimdir. ?

Yaradılanı Yaratandan ötürü severiz.Ama yaradanını bilmeyip küfür içinde olursa tepki olur.yani cevaplayamıyorum zira kimsenin kalbini açıp bakma yetkim yok.

ALINTI
6- en sevmediğiniz davranış hangisidir.

Herkesin ayrı ayrı davranışları bozuk bir sürü var yani.Mesela ben konuşurken beni dinlemezlerse feci sinirlenirim heleki cevaplmazlarsa hem saygısızlık hemde istenmeme durumunu yansıtabilirler halbuki öyle birşey düşünmeselerde.Küfür edilmesi vs..

ALINTI
7- En sevdiğiniz ders hangisiydi

Ne diyim şimdi ben buna hepsini sever sayarım smile.gif yapamadıklarım olur ama nefret duymazdım yani smile.gif Türkçe Din Kültürü İngilizce öğretmenlerinden ötürü ayrıydı herlade biggrin.gif

ALINTI
8- Hapishaneye düşseydiniz nasıl faydalı olurdunuz insanlara ?

Kaçacak yer kazıtırdım tongue.gif biggrin.gif şaka tabi.

Bol bol nasihatte bulunurdum zira ordaki haleti ruhiye harab ve bitab olmuş olurdu.Allah-ın rahmetinden bahseder ümidi kesmemek için şevklendirirdim.İnşaAllah..

ALINTI
9- Size Osmanlı devleti islam deletimyidi ?

Ayrı ayrı tarihçilerden ayrı ayrı yorumlar bulunmaktadır o zamanlarda olmadığım için doğrusunu bilemem smile.gif Zan altındada bırakamam ama olma gayretindeydi diye düşünmekteyim görüş bakış tarzı farklı ise binaen yaşayışlarınıda ona göre sürdürmek isterlerdi.Galiba..

ALINTI
10- YAbancı dil biliyormusunuz ?

Anladığım kadar konuşurum karşımdakinin sorusuna aynı biçimle cevap vermeye çalışırım az uz öğrenme gayretindeyiz yani smile.gif

ALINTI
11- Kuran-ı kerim'i ne kadar okuyorsunuz.

Riya altında bırakmayın ya beni.Beni rahatlattığı için sürekli okumak isterim.

ALINTI
12- Aileniz sizi mi yoksa diğe rkardeşlerinizi mi daha çok seviyor ya da daha çok ilgileniyor.

Kardeşim var mı onu biliyor musunki öyle soruyorsun smile.gif sende var bişeyler sanki hakkımda bilgi felan mı alıyorsun ne oluyor.Önce kardeşin var mı diye sorulur.Neyse tutturdun var.Sevmek ayrı ilgi ayrı hepimizi eşit sevdiklerini düşünmekteyim.Ama ilgiyi benim üzerimde biraz yoğunlaştırıyorlar bu nasıl bir ilgi yönetimi üzerime bırakma gibi gerçi buna ilgi mi denir ya mahfoluyorum.Öyle işte babişkom smile.gif benle herşeyi paylaşmak ister otoritesini koruyarak hele annem ne oluyor bitiyorsa bana anlatır bende danışarak karar veririm.Ama bende aksine onlara hiçbirşey anlatmak istemem hoşlanmam.
telpako
içten cevapların için teşekkür esengül hanım.
kırık-rüzgar
ALINTI(telpako @ Apr 23 2008, 03:12 PM) *

içten cevapların için teşekkür esengül hanım.

tatmin ettiyse

ben teşekkür ederim telpako.
kilic_aygül
Esengül maşallah ne kadar akıllı cevaplar verior öyle.
Bizim esengülle doğum günümüz de aynıydı.smile.gif)
Çok akıllı ve yetenekli birisin maşallah.
Eeeee ne de olsa burçdaşına çekmişsin. Heheheee
asiLDuA
CODE
Olduğum gibi kalırım düşüncesi yok her zman daha çok şeyler öğrenmek vs isterim.

good.gif
aLaTurCa
cok sorular sorulmus benim aklima gelmiyor birsey suan icin.

EsLeMNa
"Ey iman edenler, iman edin!" (Nisa 136) ..

Bu ayetten ne anlıyorsun..?

kırık-rüzgar
ALINTI(kilic_aygül @ Apr 23 2008, 03:43 PM) *

Esengül maşallah ne kadar akıllı cevaplar verior öyle.
Bizim esengülle doğum günümüz de aynıydı.smile.gif)
Çok akıllı ve yetenekli birisin maşallah.
Eeeee ne de olsa burçdaşına çekmişsin. Heheheee

Şüphesiz canım başka kime çekicem jp.gif flowers.gif flowers.gif

Elmiyahçım uğradığın için çok teşekkür ederim Allah razı olsun jp.gif flowers.gif

Eslemna;

ALINTI
"Ey iman edenler, iman edin!" (Nisa 136) ..

İman edenlerin imanlarını gözden geçirip eski hatalarını yenilememeleri gerekiyor.Tekrar iman edin imanınızı tazeleyin.Gerçek imana doğru iman edin.Amelleri işe yarar haline getirin gelişin.Aynı şeye inanmanın takrarı gibi.İmanlı kalabilmek için inancınızı kuvvetlendirin.Emirleri gözden geçirip itaate bağlayıp yasaklardanda kaçınmamız gerektiğini bilmemiz gerekiyor.İman birtek ibadetle garantiye alınmaz.Şüphesiz Allah istediğini imana getirir istemediğini getirmez öyle değil mi?Bana bunları çağrıştırıyor kardeşim..
musalli
esencim sorularıma verdiğin içten cevaplar için teşekkürler kardeşim... flowers.gif flowers.gif flowers.gif
EsLeMNa
Cevap için Allah(cc) razı olsun..
kırık-rüzgar
Musallicim ben teşekkür ederim.

Eslemna kardeşim cümlemizden ebeden inşaAllah..
sabah_rüzgarı
ALINTI(islam ve kulluk @ Apr 23 2008, 01:15 PM) *

yandaşı ifadesini doğru bulmadım
biz yandaş vs. değiliz sadece samimi iki arkadaşız
o kadarki nişanlı zannedildik smile.gif

esengülü tercih etmemin sebbei samimiyetimzle alakalı bi konu değil
5 konuk ağırlamama rağmen hala bayan bi konuğumn olmamısı temel nedenlerden
esengülün forumda düzünli bi aktifliğinn olması netice olarakta eski ve yeni üyelerinn çoğunluğu tarafından tanınması da etkilemekte
o kadarki ayın aktifi konusun da birinciliği büyük farkla götürüyor

bu arda esengül havaların güzel olması nedeniyle evde pek bulunduğum söylenemz
tam da senn konukluğuna denk geldi ama dayanamıyorum jp.gif
vuslatsiz_sevda
selamun aleykm ....Sorular ve cevaplar çok güzel....
ilgiyle okuyorm ve takip ediyorum ...
Allah yardımcınız olsun
jp.gif
kırık-rüzgar
ALINTI(vuslatsiz_sevda @ Apr 23 2008, 10:35 PM) *

selamun aleykm ....Sorular ve cevaplar çok güzel....
ilgiyle okuyorm ve takip ediyorum ...
Allah yardımcınız olsun
jp.gif

Allah razı olsun kardeşim jp.gif

Sabahçım ne demek benim yerimede gez jp.gif
kırık-rüzgar
Niye durgunlaştınız??
RAzdAR
selam Esengül kardeşim,
sanal dostluklara nasıl bakıyorsunuz;
sanalda (forumda) muhakkak arkadaş edinmişsinizdir,
bu dostlukları reele taşıdınızmı,
taşıdıysanız aileler arası ailevi hukuk oluştumu..
kırık-rüzgar
Sonunda soru gelmiş yahu..

Razdar kardeşim hoşgeldin..

ALINTI
sanal dostluklara nasıl bakıyorsunuz;

Mahremiyet derecesini aşmamasına şiddetle önem veririm hanım hanıma olabilir ve inanıyorum samimi dostluklar oluşabilir(oluşuyorda) ama bir erkekle bir bayanın birbirlerine tüm bilgilerini açıp mahremiyeti bırakıp arada oluşacak dostluğa sıcak bakmıyorum ama kardeşlik çerçevesi üzerinde konuşulacak konu İslam adına ve ilim adına ise hayırda olabilir diye düşünmekteyim.Allah neyi nasip etmişse o oluyor zaten..Bunları msn açısındanda bakabilirsiniz..

ALINTI
sanalda (forumda) muhakkak arkadaş edinmişsinizdir,

Muhakkak jp.gif
ALINTI
bu dostlukları reele taşıdınızmı,

Bir kaç aksilik olmasaydı taşıcaktık ama olmadı şimdi bir hanım efendiyle çok istiyoruz ama zor gibi gözüküyor hayırlısı.

ALINTI
taşıdıysanız aileler arası ailevi hukuk oluştumu..

Taşısaydık olabilir miydi diye düşünüyordum ama olmayabilirdi heralde..
aLaTurCa
Esengul daha benlede gorusecek degilmi smile.gif
Ayn-ı Visal
Bir kaç soru da ben sorayım esengül kardeşimize:
1.Hayatta olmazsa olmazların?
2.Çok kırılgan ve alıngan biri misin?
3.Hediye almayı mı alınmasını mı seversin?
4.Hayatındaki en büyük hedefin?(hem uhrevi hem de dünyevi boyutunu soruyorum)
5.Bencillik konusundaki fikirlerini alabilir miyim?(sakın yanlış anlama gönderme felan yok jp.gif )
6.Kaç yıldır Risaleleri okursun?
7.Ailende en çok seni anlayan kim?(kaba bir tabirle:kafadengin wink.gif )
8.Bir resimci olarak tavsiyelerini alabilir miyim?(resim konusunda)

Kolay gelsin... jp.gif
musalli
selamun aleyküm esencim,nazlı çiçeğim. jp.gif
ikinci raund başlıyoooorr! jp.gif

1-en sevdiğin renk?

2-en sevdiğin çiçek?

3-şu güne kadar okuduğun kitaplar arasında unutamadığın kitap ismi nedir?
birde bu kitap tan etkilebdiğin bir cümleyi bizimle paylaşırmısın.

4-risale'nin hayatındaki önceliği nedir?risale okumaları hakkındaki düşüncelerin nelerdir?

5-en son izlediğin film hangisiydi?konusu ve mesajları nelerdi?

şimdiden teşekkürler,kolay gelsin canım. jp.gif flowers.gif flowers.gif
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.