bilal habeş
Apr 17 2008, 01:50 AM
Soru: İMAN ETTİĞİMİZ İSLAM'I DİNİNİ YETERİNCE BİLİYORMUSUNUZ ?
ÇOK DEĞİL,
BİLİYORUM,
ÖĞRENMEYE ÇALIŞIYORUM,
GÜNDEMİMDE BÖYLE BİR KONU YOK ,
BİLMİYORUM...
musalli
Apr 17 2008, 03:22 PM
güzel bir konu vira bismillah diyelim.
bilmekle birlikte bu konuda bilginin hiç bir zaman yeterli olmadığı gereğince her zaman
öğrenme çabalarıma devam ediyorum.
islam dini çok teferruatlı ve her ince ayrıntısı müslümanın hayatına güzellikler katıyor
bu yüzden her yeni konuda adeta ruhumuz yeniden diriliyor ve imanı içimize daha bir şevkle yerleştiriyor.
yeniden hidayet bulmuş gibi insan mutluluk duyuyor ve araştırmalarına hız katıyor.
bu konuda sahih olan kaynaklardan öğrenme yapma hususunuda es geçmememiz gerekiyor elbette.
öğrenmenin asla sonu ve sınırı yoktur.özellikle imani ve akidevi konularda adeta bir umman gibi
olan dinimizi yılmadan öğrenme ve öğretme çabasında olmalıyız her daim...
rabbim farz olan ilminden faydalanmayı hepimize nasip etsin inş...
_MeRiÇ_
Apr 17 2008, 03:30 PM
En önemlisi bildiklerimizle amel edebilelim inşallah.
Asrın hastalığı fasıklık. Birçok kişi biliyo ama bildiklerini hayatına aksettiren kaç kişi var?
bukle
Apr 17 2008, 03:38 PM
Bence kimse tam anlamıyla biliyorum diyemez,Öğrenmeye çalışıyoruz ancak denilebilir....Çünkü islam okyanus gibi..her konuda derin bilgiler içeriyoo.Herkes her konuda bilgili olamaz bence o yüzden sosyalleşme diye bişey var
Biz bildiklerimizi uygulayalım inş.
Farakhlit
Apr 17 2008, 03:43 PM
Bence de bilmekten çok uygulamak önemli
bir mevzuyu bilmeyen cahilliğini bahane edebilir ama bilipte yapmamak daha kötüdür
Bu arada tavsiyem konuya önyargısız yaklaşarak, İslamı Risalei Nurun tefsiri ışığında öğrenmek, bu zamanda özellikle bilim ve fen (dinsiz olanı) canibinden gelen şüphatı ve vesveseyi ortadan kaldırıyor.
Herkese bu nurlu eserleri okumalarını tavsiye ediyorum.
vesselam
bilal habeş
Apr 17 2008, 04:16 PM
ALINTI(bukle @ Apr 17 2008, 04:38 PM)

Bence kimse tam anlamıyla biliyorum diyemez,Öğrenmeye çalışıyoruz ancak denilebilir....Çünkü islam okyanus gibi..her konuda derin bilgiler içeriyoo.Herkes her konuda bilgili olamaz bence o yüzden sosyalleşme diye bişey var
Biz bildiklerimizi uygulayalım inş.
amin.. yorumlarınızı teker teker okudum çok güzel yorumlar ALLAH razı olsun..
selam ve duayla..
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz Gerekmektedir
Buraya Tıklayın.