Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Ana Kuzusu!
Islami Forum - Popüler Forum > EDEBİYAT VE DÜŞÜNCE > .·[ EDEBİYAT ]·.
aşık-ı bîçare
karşıdan görünür evin avlusu

oturmuş ağlıyor ana kuzusu

aklımdan çıkmadı onun acısı

ararım anam, ararım seni…

alıntı

sen gidince, bir daha çarpmak bilmedi sînemdeki et parçası… öyle ki ey şefkat yumağı, vedân ile çöken karanlığa aydınlık doğmak bilmedi. yerin dolmadı, hayâlime çizilen tebessümün gitmek bilmedi… beni yetim koyup gittiğin gün, o yeri doldurulamaz özleminin depreştiğini bütün kainat duydu, anne… varlığıma hiç bir canlının yakınlığını dilemem, senden gayrı… sen yoksun oysa şu an yanımda; ve ben varlık sebebinden ayrı… dünya’yı esgeçsek anne, şu koskoca kâinat dar geliyor yüreğime… yılları yıllarla artıladım, öpmelerinden büyük haz aldığım yanaklarım nûrlara gark oldu ve ben hâlâ hicabına sarılmış ağlayan anne kuzusuyum… seni anmaktan usanmak bilmeyen gül sûretinde bülbül edâsıyım… geceleri uykudan uzak, ufuklarda dalgalanan yıldız parlaklığı, dili sükût, nûr sîmasında ay sedâsıyım…

ne mutlu bana ki annem, ömür çiçeğimi gayrı solarken görmekteyim. bilsen ki şu yıllar gönlümde yeşerttiğim özlem çiçeğini soldurmakta ne büyük bir âcizlik gösterdi; solduramadı… sana kavuşmanın verdiği sevinci bir can ile öderken, bilsen ki bu can’dan geçtim, bin can feda o şefkatine…

[muhammed hakan yıldız]
aşık-ı bîçare
vuslatsiz_sevda
tesekkürler ..Allah razı olsun flowers.gif
ayna
güzel sağolun da neden açıklama gibi altta yazılmış onu anlamadım .değişik geldi?
aşık-ı bîçare
ALINTI(ayna @ Apr 14 2008, 04:46 PM) *

güzel sağolun da neden açıklama gibi altta yazılmış onu anlamadım .değişik geldi?

Alıntı yaptığım yer ilahi sözleridir... alta düşen notlar, ilahinin bu kısmının gönlümde uyandırdığı duygulardır... açıklama mahiyetinde belki; ama siz de kabul edersiniz ki, -farz edilse- sizin dediğiniz gibi olmuş olsa bile... herkesin bu dörtlükten benim yazdıklarımı çıkarma / siz deyin düşünme / sı yüzde kaç ihtimaldir...

Ki şu yönüyle haklı çıkarsınız, buna bir şey diyemem: Yazmak kabiliyetim olmadığı için "yazmaktan" çok karalamış, daha da aşağısı... bir şeyler karalamaya çalışmışımdır... doğrudur.

Rabbim razı olsun sizlerden... Duâ ile...
Elam
Çocuksu gülüşünde saklıydı dudakların.
Ömür kaydı gitti avuçlardan büyüdükçe.
Artık gölgesi dolanıyor gözlerde masalların
Yürek kirleniyor masumiyet kaybedildikçe...

Ve kirleniyor hayat annem...yorgun gönül..tarumar gül bahçem..
soldu yapraklarım seni için için özlemimle saraken...

Elam Mnelam

yüreğinize sağlık... flowers.gif
musalli

yüreğinize sağlık kardeşim,hisleriniz çok etkileyici.

paylaşım için allah razı olsun... clapping.gif
flowers.gif
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.