Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Merhaba Arkadaşlar
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİFORUM DİĞER... > .·[ HOŞGELDİNİZ ]·.
biR_aTHeiSt
İslami forumda bir ateist olarak hepinize selamlar... Umarım bunun sizin için bir sakıncası olmaz...

Bu foruma kayıt olmamdaki amaç İslam'ı daha iyi tanımak (ki zaten yeterince tanıyorum ama bir de forumlarda görelim)

Dininizi sorgulayacağım ve bir de sizden gelen cevapları kontrol edeceğim çünkü tepkilerinizi ve vereceğiniz cevapları çok merak ediyorum. Umarım bunun da sizin için bir sakıncası olmaz... Tahminimce sakıncası olmayacaktır çünkü önünüzde bir ateist varken ona cevabı yapıştırıp haddini bildirmek sizin için büyük bir şey olmalı...

Merak etmeyin misyonerlik yapmak veya dininizin adını karalamak gibi bir niyetim yok. (ki zaten ateizmin misyonerliği olmaz çünkü ateizm bir din değil)

İnançlarınıza ters davranmayacağım konusunda size garanti veriyorum wink.gif ama sorgulamadan, düşünmeden, kafa yormadan gerçeklere ulaşmamız imkansızdır değil mi???

Sevgilerimle....................

sükût-u vaveyla
hoşgeldiniz ateist kardeş... eğer gerçekten ateist iseniz kendi adıma çok sevindim. cevap yapıştırıp haddinizi bildirmek için değil .çünkü ateistler daha kolay oluyor biggrin.gif yani neden kolay düşünmeye önem veriyosunuz çünkü...saygılar
kırık-rüzgar
ALINTI(biR_aTHeiSt @ Apr 11 2008, 07:40 PM) *

İslami forumda bir ateist olarak hepinize selamlar... Umarım bunun sizin için bir sakıncası olmaz...

Bu foruma kayıt olmamdaki amaç İslam'ı daha iyi tanımak (ki zaten yeterince tanıyorum ama bir de forumlarda görelim)

Dininizi sorgulayacağım ve bir de sizden gelen cevapları kontrol edeceğim çünkü tepkilerinizi ve vereceğiniz cevapları çok merak ediyorum. Umarım bunun da sizin için bir sakıncası olmaz... Tahminimce sakıncası olmayacaktır çünkü önünüzde bir ateist varken ona cevabı yapıştırıp haddini bildirmek sizin için büyük bir şey olmalı...

Merak etmeyin misyonerlik yapmak veya dininizin adını karalamak gibi bir niyetim yok. (ki zaten ateizmin misyonerliği olmaz çünkü ateizm bir din değil)

İnançlarınıza ters davranmayacağım konusunda size garanti veriyorum wink.gif ama sorgulamadan, düşünmeden, kafa yormadan gerçeklere ulaşmamız imkansızdır değil mi???
Sevgilerimle....................

İnsanların cevaplarına göre mi sorgulayacaksınız bin türlü insan var hangisine inanacaksınız.Sorgulanacak din İslam değildir biz Allah-ı görüpte mi inandık yada zorla gelindi mi inanacaksınız diye imanın şartıda bu zaten biz kalbimizde olan iman duygusuyla ürpertiyle serinlikle inandık ve inanmamızın mükafatını da bekliyoruz.

İnsanın duyuları aracılığı ile algılayamadığı, geleceğe ve geçmişe dair olaylar anlamına gelen ‘gayb’ı, yalnızca üstün güç sahibi olan Allah bilir. Evrende ve diğer tüm alemlerde meydana gelen her olay, Allah’ın bilgisi dahilinde ve kontrolü altındadır. Peygamberimiz (sav) de mucizelerinden biri olan gayb bilgilerine, Rabbimiz’in dilediği kadarıyla vakıf olmuştur. Peygamber Efendimiz (sav) hem geçmişte meydana gelen ve kimsenin bilmediği olayları, hem de gelecekte gerçekleşecek olan birçok olayı Allah’ın bildirmesiyle öğrenmiş ve kavmine ve sahabelerine tebliğ etmiştir.

Zamanı yaratan ve insanlara bu kavramı öğreten Allah’tır. Allah’ın Yüce Zatı zamandan münezzehtir. O gizlinin gizlisini bilir ve Kendi Katında saklı tuttuğu bilgi ve gayb haberlerinden dilediği kadarını elçilerinden bazılarına açar. Allah’ın kendilerine özel ilim verdiği kişiler, bu ilim sayesinde Allah’ın izniyle geçmişten ve gelecekten haber verebilmekte, yaşanan olayların iç yüzünü görmekte, bunlardan farklı sonuçlar çıkarabilmektedirler.

Allah Kuran’da, elçilerinden seçtiklerine Kendi Katında saklı olan gayb bilgisinden verdiğini şöyle bildirmektedir:

“O, gaybı bilendir. Kendi gaybını (görülmez bilgi hazinesini) kimseye açık tutmaz (ona muttali kılmaz.) Ancak elçileri (peygamberleri) içinde razı olduğu (seçtikleri kimseler) başka. Çünkü O, bunun önüne ve arkasına izleyici (gözetleyici)ler dizer.” (Cin Suresi, 26-27)

Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) de Allah’ın kendisine gaybe dair pek çok haber verdiği, Rabbimiz Katında çok seçkin bir elçidir. Peygamberimiz (sav) hem geçmişte meydana gelen ve kimsenin bilmediği olayları, hem de gelecekte gerçekleşecek olan birçok olayı Allah’ın bildirmesiyle öğrenmiştir. Bir ayette Allah bu gerçeği şöyle haber verir:

“Bu, sana (ey Muhammed) vahyettiğimiz gayb haberlerindendir. Yoksa onlar, (Yusuf’un kardeşleri) o hileli-düzeni kurarlarken, yapacakları işe topluca karar verdikleri zaman sen yanlarında değildin.” (Yusuf Suresi, 102)

Çok sorgulamayın derim zira sorgulamanın amacı bazı şeylerden vazgeçme olabilir.
musalli
esencimm canım kardeşim süpersin.zaten bişey derdim ama neyse zaman gösterecek nasılsa davranışlarını

kardeşimizin,hep birlikte göreceğiz inş... biggrin.gif rabbim selamet versin... jp.gif
kırık-rüzgar
ALINTI(musalli @ Apr 18 2008, 11:49 PM) *

esencimm canım kardeşim süpersin.zaten bişey derdim ama neyse zaman gösterecek nasılsa davranışlarını

kardeşimizin,hep birlikte göreceğiz inş... biggrin.gif rabbim selamet versin... jp.gif

good.gif

Ateistler hiçbirşeye mi inanmıyorlar yani?Eeeee hiçbirşeye inanmadıklarına inanmıyorlar mı??O zaman kusura bkmasın ama ateist değil.Ateist de ne ya öyle birşey olamaz.İnsan inanmadan yaşayamaz fıtratı gereği...!!! Sevdiği bir insanın yanlış davranışlarınıda görse inanır hep inanır bekler onu kazanmak için.Hayatta olduğuna inanmıyor musun sen?Bence siz İslam dinini -haşa- küçük düşürmek için çaba harcarsınız.(ki bu yaptığınız ulaşmaz münezzehtir.)Diğer dinlerle kıyaslarsınız ha bide din olmadığına inanırsınız bak işte birşeye daha inandın..
sabah_rüzgarı
hoşgelmişsinz.......
sefalar getirmişsnz smile.gif
kırık-rüzgar
Evet biraz konuştuktan sonra hoşgeldiniz diyim...
sabah_rüzgarı
ALINTI(esengül @ Apr 19 2008, 05:42 PM) *

Evet biraz konuştuktan sonra hoşgeldiniz diyim...

ilk önce hoşgeldin denir ama jp.gif
kırık-rüzgar
ALINTI(sabah_rüzgarı @ Apr 21 2008, 04:41 PM) *

ilk önce hoşgeldin denir ama jp.gif

olsun ama jp.gif
siyahgül
h.geldiniz. islam dinini yeterince bildiginizden sözediyosunuz ama bence yanılıosunuz,dinimizi gerçekten yeterince bilen biri ateistlikten geçerdi diorum ben. iyi tanımaya çalışın islam dinini!
Mr_seppy
Aslinda sorun dini daha dogrusu dinleri daha yakindan taniyinca bir defa daha düsünmek zorunda kaliyor insan. Saadece dogmalar degil, konulan kati kurallar bile her türlü gelismesini engelliyor insanlarin.

Inanmak insanin ilk caglardan beri ihtiyaci olmustur ama mantik inanctan öte olmalidir, mantigini ilerletmis insanlarida bu zaten söz konusudurda.
_Kosovalı_
hoşgeldin ateist kardeşim..umarım seni iyi bir şekilde ağırlarız burda..biz müslümanlar olarak ateizm forumlarında pek iyi ağırlanmıyoruz ve küfürlere hakaretlere maruz kalıyoruz ama korkma bu sitede böyle birşeyle asla karşılaşmicaksın..
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.