Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Hüküm Allah' ındır.
Islami Forum - Popüler Forum > MULTİMEDYA > .·[ KLİP/RESİM/SUNUM ]·.
bilal arslan

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

"Hüküm vermek yalnız Allah'a aittir. O'ndan başkasına değil yalnız kendisine ibadet etmenizi emretmiştir. Dosdoğru din budur. Ancak insanların çoğu bilmez." (Yusuf:40)

"Hüküm yalnız Allah'a aittir. O'na güvendim. Güvenenler de O'na güvensin." (Yusuf: 67)

"İhtilafa düştüğünüz her şeyin hükmünü Allah'tan alın.." (Şura: 10)

"Yalnız Allah'ın hükmüne çağrıldığınız zaman kabul etmiyorsunuz. Fakat (bununla birlikte, şirk unsuru olan) başka hükümler söz konusu olunca kabul ediyorsunuz. Oysa, hüküm yalnız her şeye gücü yeten Allah'a aittir." (Mü'min: 12)

"Dünyada ve ahirette hamd Allah'adır. Hüküm O'nundur ve O'na döndürüleceksiniz." (Kasas: 70)

"Allah'dan başka her şey yok olacaktır. Hüküm O'nundur. O'na döndürüleceksiniz." (Kasas: 88 )

"(Hak onlara apaçık geldikten sonra) Onlar cahiliyyenin hükmünü (Allah'ın hükmünden başka bir hüküm) mü istiyorlar? İnanmış bir topluluk için Allah'dan daha iyi hüküm veren kim vardır?" (Maide: 50)

"Size apaçık (her şeyi açıklayan) kitabı indiren Allah'ın hükmünden başka bir hüküm kabul eder miyim?" (En'am: 114)

"Allah hüküm koymada kendine ortak kabul etmez." (Kehf: 26)

"Kim Allah'ın indirdikleriyle hükmetmezse, işte onlar kafirlerin ta kendileridir." (Maide: 44)
bilal arslan

devamı gelecek inşeALLAH

ALLAH'ın Rahmeti Bereketi Muvahhidlerin üzerine olsun.(amin)
selam aleykum
-EBRAR-

Allah(cc) razı olsun kardeşim, Rab'bim çalışmanıza bereket versin.
bilal arslan

Saltukoğlu
ALINTI
"Hüküm vermek yalnız Allah'a aittir. O'ndan başkasına değil yalnız kendisine ibadet etmenizi emretmiştir. Dosdoğru din budur. Ancak insanların çoğu bilmez." (Yusuf:40)

Bu ayetle şunu mu demek istiyorsunuz: Hüküm vermek Allaha ait olduğundan Rasulullahın bile İslamda hüküm belirleme hakkı yoktur, ayetin manası açıktır. Rasulullahın hüküm koyma yetkisi olmadığına göre sahih veya sahih olmayan diye hadisler ve sünnet olamaz. Allahın kitabı her şeye yeter öyle mi?

Eğer böyle söyleyen varsa unutmasınlar ki, Hariciler de Hazreti Aliye öbyle söylemişlerdi.

sükût-u vaveyla
ALINTI(Saltukoğlu @ May 5 2008, 08:49 AM) *

Bu ayetle şunu mu demek istiyorsunuz: Hüküm vermek Allaha ait olduğundan Rasulullahın bile İslamda hüküm belirleme hakkı yoktur, ayetin manası açıktır. Rasulullahın hüküm koyma yetkisi olmadığına göre sahih veya sahih olmayan diye hadisler ve sünnet olamaz. Allahın kitabı her şeye yeter öyle mi?

Eğer böyle söyleyen varsa unutmasınlar ki, Hariciler de Hazreti Aliye öbyle söylemişlerdi.

burası yanlış olmuş Allah ne demek istiyor olması lazım gelir.

"Muhammed O nun kulu ve elçisidir."
İlle Cihad
ALINTI(havvanur @ May 5 2008, 09:44 AM) *

burası yanlış olmuş Allah ne demek istiyor olması lazım gelir.

"Muhammed O nun kulu ve elçisidir."

Bahsettiğiniz ayete verdiğiniz yorum. Ahzab 36. ya muhalif olmuyormu?
asiLDuA
ALINTI(bilal arslan @ Apr 13 2008, 08:04 PM) *

devamı gelecek inşeALLAH

ALLAH'ın Rahmeti Bereketi Muvahhidlerin üzerine olsun.(amin)
selam aleykum

لالالالاla dedik tağutlara RED ettik.ELHAMDULİLLAH.

Gelin sizde İlkönce لا DEYİN SONRA اله الا الله

Biz sizden ve sizlerin taptıklarınızdan uzağız tanımıyoruz red ediyoruz.Sizler ile bizlerin arasında sizler ALLAHA İMAN edinceye kadar Ebedi bir düşmanlık başlamıştır(mumtahine suresi 4.ayet)

insanlar LAİLAHEİLLALAH diyene kadar cihad etmekle EMR OLUNDUM.(ALLAH RESULU MUHAMMED SALLALLAHU ALEYHİ VESSELLEM
*CANIMIZ*)

İmam Şamil
Timurtaş Hoca hakkında pek bir bilgi sahibi değilim.Ama konuşmasını çok beğendim. Yalnız şöyle bir durum var; hüküm Allah'ındır diyor ama kendi çocuğu avukat değil mi Timurtaş Hoca'nın?

Selametle...
İmam Şamil
Ayrıca Timurtaş Hocaefendi öldü mü yaşıyor mu?
Yaşıyorsa nerede?

Selametle...
bilal arslan

ALINTI(bilal arslan @ Apr 23 2008, 09:29 PM) *

Rasûlullah Efendimiz (s.a.v):

"Ben ancak bir beşerim, siz bana dava getiriyorsunuz. Bazılarınız diğerlerinden delilini sunmakta daha becerikli olabilir. Ben de dinlediğim şekliyle onun lehine hükmederim. Bu şekilde kime bir müslüm hakkını verirsem, o ancak ateşten bir parçadır, onu alsın veya bıraksın."

Bu hadisi şeriften anlaşılıyor ki hüküm zahire göre verilir.

Hadis-i şeriften gördüğümüz ve anladığımız gibi Rasulullah zahire göre hüküm vermektedir. Bir dava hakkında diğeri haklı olsa dahi delilleri kimin kuvvetli ise ona bakarak hüküm verileceğini , bu da ümmeti için kıyamete kadar bir metoddur . Çünkü Rasulullah aramızdan ayrılmış , bir mesele hakkında vahy inmesini bekleyemeyeceğiz.
Sahabelerini bu konuda eğiten Rasulullah (a.s.v.) , Yemen'e vali olarak yolladığı Muaz b. Cebel'le şu konuşmayı yapmıştır :

“Ne ile hükmedeceksin?”

Hz. Muâz (ra):
“Allah’ın kitabı ile hükmedeceğim.”

“Allah’ın kitabında bulamaz isen?”

“Rasûlullah’ın (asm) sünneti ile hükmedeceğim.”

“Onda da bulamazsan?”

“Kolumu bağlayıp durmam! Görüşümle içtihad ederim!”

Rasûlullah Efendimiz (s.a.v) bu defa:

“Rasûlunün elçisini, Rasûlunün razı olduğu şekilde hüküm verme tarzına muvaffak kılan Allah’a hamd olsun!” buyurdu Ve Yemenlilere, size ashâbımdan ilmi ve dini en iyi bilen hayırlı bir kimseyi gönderiyorum diye bir de mektup yazdı
(İbn Mace, Mukaddime, 1 ; İbn Sâ´d, Tabakât, III, 583-590)

ben harici değilim, hariciler benden değil ben onlardan değilim.
ben vahhabi değilim
ben teymiyyeci değilim
ben RABB'imin hoş gördüğü isimle (mümin), razı olduğu din ( İSLAM) ile anılmak isterim.
bilal arslan

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

Hayır, hayır! Rabbine andolsun ki, onlar aralarında çıkan anlaşmazlıklarda senin hakemliğine başvurmadıkça sonra da vereceğin karara, gönüllerinde hiçbir burukluk duymaksızın, kesin bir teslimiyetle uymadıkça mümin olamazlar. (nisa 65)

yeterince açıkmı anlatmak istediğimiz kimki tağutu hakem yapar küfre girer.
''senin hakemliğine başvurmadıkça'' kimki resulu hakem tayin etmez, işte onlarda küfre girer.
bilal arslan
ALINTI(İbni Türk @ May 5 2008, 04:31 PM) *

Yalnız şöyle bir durum var; hüküm Allah'ındır diyor ama kendi çocuğu avukat değil mi Timurtaş Hoca'nın?
Selametle...

varsayalımki oğlu avukat ne olacak oğlu avukat olunca ?
peygamber efendimizin (s.a.v) dedesi ne idi ?
insanları oğullarının yaptığındanmı sorumlu tutacaz?
yoksa !
kendi yaptıklarındanmı ?
kesinlikle savunma amaçlı yazmıyorum sadece dikkatimi çekti o sebeple yazdım.

----------------------------------------
ALINTI(İbni Türk @ May 5 2008, 04:49 PM) *

Ayrıca Timurtaş Hocaefendi öldü mü yaşıyor mu?
Yaşıyorsa nerede?

Selametle...

öldümü yaşıyormu bende bilmiyorum.
bende sizin gibi sadece söylediği sözlere katıldığım için ekledim.
kişi (timurtaş uçar) hakkında en ufak bir bilgiye sahip değilim.
selam muvahhidlerin üzerine olsun
Kaveller
ALINTI(bilal arslan @ May 5 2008, 10:27 PM) *

yoksa !
kendi yaptıklarındanmı ?
kesinlikle savunma amaçlı yazmıyorum sadece dikkatimi çekti o sebeple yazdım.

----------------------------------------

öldümü yaşıyormu bende bilmiyorum.
bende sizin gibi sadece söylediği sözlere katıldığım için ekledim.
kişi (timurtaş uçar) hakkında en ufak bir bilgiye sahip değilim.
selam muvahhidlerin üzerine olsun

Timurtaş hoca öleli yıllar oluyor , rahmetli cellalli bir vaiz di , . şimdi ismini görünce çoçukken sohbetlerini dinlediğim vakit korktuğum geldi aklıma .Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
İmam Şamil
ALINTI
yoksa !
kendi yaptıklarındanmı ?
kesinlikle savunma amaçlı yazmıyorum sadece dikkatimi çekti o sebeple yazdım

Azizim benim de bir sorunum yok!
Ama sonuçta Timurtaş Hoca oğlunu avukat yapmıştır.Ayrıca; kendini müdafasını avukat oğlu yapmıştır.Yani kendisi de istemiştir.
Peygamber Efendimiz'e(s.a.v) gelince; Peygamber Efendimiz(s.a.v) -haşa- dedesi Hanif dini üzerineydi ve o ölene kadar henüz İslam Hz.Peygamber'e(s.a.v) tebliğ edilmemişti.Amcası derseniz belki biraz daha söylemek istediğinize yakın olmuştur.O durum da şöyledir; Hz.Resulullah(s.a.v) oturup amcasıyla beraber putlara tapmamıştır ama yukarıda da dediğimiz Timurtaş Hoca oğlunun avukatlığını kendi istemiş ve oğluyla arasında hiçbir sorun da yoktur.
Halbuki Hz.Peygamber(s.a.v) amcasını sürekli olarak İslam'a davet etmiştir.
Neyse...
Zaten ben avukat olmanın şirk olduğuna falan inanamıyorum.Sadece burada biraz içiçe geçmiş tezat bir durumu zikretmek istedim o kadar!

Selametle...
İlle Cihad
Timurtaş hocanın, hayatındaki gerçekleri bilemem ama söylediği çok doğru. kendi oğlunu avukat yapmış beni ilgilendirmez. ama söylediğini uygulamasada söylediği doğrudur.

En azından bunu çıkıp söylemiş. laikliğin kafirlik olduğunu dile getirmiş. ondan başka hiç bir hoca sıfatlılardan duymadım bu sözleri.

ekranlarda ilahiyatçı sıfatıyla program yapan en sevilen hocalardanda duymadım!!

tekrar söylüyorum yaşantısını bilemem, ama söyledikleri çok doğrudur.
İmam Şamil
Evet benim de çok hoşuma gitti konuşması!
Ama kendisini araştırıken böyle bir bilgiye ulaştım o yüzden soruyorum.

Selametle...
bilal arslan
ALINTI(İbni Türk @ May 6 2008, 02:36 PM) *

Peygamber Efendimiz'e(s.a.v) gelince; Peygamber Efendimiz(s.a.v) -haşa- dedesi Hanif dini üzerineydi ve o ölene kadar henüz İslam Hz.Peygamber'e(s.a.v) tebliğ edilmemişti.Amcası derseniz belki biraz daha söylemek istediğinize yakın olmuştur.O durum da şöyledir; Hz.Resulullah(s.a.v) oturup amcasıyla beraber putlara tapmamıştır ama yukarıda da dediğimiz

buraya bir bakın isterseniz.

ALINTI(İbni Türk @ May 6 2008, 02:36 PM) *

Zaten ben avukat olmanın şirk olduğuna falan inanamıyorum.

bir müslüman beşer sistemde avukatlık yapamaz.çünkü kişiyi savunacağı kanunlar ALLAH'ın değil, beşerin kanunlarıdır buda şirktir, kişi küfre girer.
''Kim Allah'ın indirdiği ayetlere göre hüküm vermez ise onlar kafirlerin ta kendileridir.'' (maide 44)

bir müslüman avukat tutamaz beni mudafaa et diye çünkü; mudafasını ALLAH'ın şeriatı değil beşerin şeriatı ile yapılacaktır buda şirktir, kişi küfre girer.
"Cahiliyenin hükmünü mü istiyorlar? Yakinen inanan bir kavim için Allah’tan daha iyi hüküm veren kim vardır?" (Maide: 50)

kimki ALLAH'ın şeriatından başka bir şeriata başvurur o kişi küfre girer şirk işlemiş olur.
''Gerek sana ve gerekse senden öncekilere indirilen kitaplara inandıklarını ileri sürenleri görmüyor musun? Bunlar karşı çıkmakla, tanımamakla emredildikleri Tağutun hakemliğine başvurmak istiyorlar. Şeytan onları koyu bir sapıklığa düşürmek istiyor.'' (nisa 60)
İmam Şamil
E o zaman benim dediğime gelmişsiniz Bilal kardeş!
Bir insan hem böyle diyecek hem de oğlunu kasıtlı olarak avukat yapacak...
Anlaması çok güç doğrusu.

Selametle...
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.