sükût-u vaveyla
Apr 11 2008, 11:17 AM
ALLAH'IN RAHMETİ VE BEREKETİ ÜZERİNİZE OLSUN ...
Kardeşlerim öncelikle yeni bir konu açmaya çalışmıyordum fakat yapmış olduğum bi yanlışlık

bana bir fikir verdi

Rabbimizin bize vermiş olduğu nimetleri anlatan ayetleri yazmaya ne dersiniz .eğer bu konu bi yerlerde var ise yöneticilere sesleniyorum konuyu kapatsınlar
RAHMAN SÜRESİ -1-2-3-4- O ÇOK MERHAMETLİ (ALLAH),(RASULUNE)KURANI ÖĞRETTİ.İNSANI YARATTI.ONA BEYANI ÖĞRETMEKLE ANLAMA,DÜŞÜNME VE İFADE YETİSİ VERDİ.
ELHAMDULİLLAH...
musalli
Apr 15 2008, 10:36 PM
Eğer şükrederseniz elbette size artıracağım"
"Allah'ın nimetini saymaya kalksanız onu sayamazsınız"
Kur'an'da insanlardan şükrün talep edildiği ayetlere baktığımızda, Allah'ın kullarına verdiği dünyevi ve uhrevi birçok nimetin zikredildiğini görüyoruz.
Bunları şöyle tasnif edebiliriz.
1- İman ve Tehvid:Bu nimetlerin en önemlisi oluo, en başta buna şükür gerekir.
2- Allah'ın kullarına kitap ve Peygamber göndermesi.
3- Allah'ın ayetlerini açıklaması.
4- Allah'ın dinde kolaylık dilemesi, zorluk dilememesi.
5- Allah'ın insanları affetmesi
DÜNYEVİ, MADDİ NİMETLER
1- Temiz rızıklar
2- Yeryüzündeki geçim imkanları
3- Gece ve Gündüzün yaratılması ve peşpeşe düzenli olarak gelmesi.
4- Vücut azaları, hisler ve akıl
5- Hikmet
6- Salih evlatlar
7- İnsanların sevgisini kazanmak
8- Dünya saltanatı, hakimiyeti ve zaferi
9- Zorluklardan ve sıkıntılardan kurtuluş
Allah'ın kulları üzerinde maddi-manevi, dünyevi ve uhrevi sonsuz ve sayısız nimetleri vardır. "Hem Allah istediği şeylerin hepsinden size verdi. Eğer Allah'ın bunca nimetlerini teker teker saymaya kalkışsanız onu kısmen bile sayamazsınız. Gerçekten insan çok zalimdir, çok nankördür." (İbrahim, 34)
selametle...
ruveyda84
May 5 2008, 09:16 PM
selamun aleykumm
Rabbimiz her nimeti bir ihtiyaca karşılık olarak ve en kusursuz detaylarla yaratmıştır. Bu nedenle insan dünyaya geldiği ilk andan itibaren sahip olduğu her nimet, aynı derecede önemli ve değerlidir. Ancak yalnızca çevrelerini hikmetli bir şekilde gözlemleyen müminler, herşeyin Allah'ın verdiği bir lütuf olduğunu ve kendileri için yaratıldığını kavrarlar. Ancak bazı insanlar ise bu nimetleri verenin Yüce Allah olduğunu ve bunlar için Allah'a şükretmeleri gerektiğini hatırlarına getirmezler. Allah'ın, dilediği anda bu nimetleri kendilerinden geri alabileceğini de düşünmezler
' O Rab ki yeri sizin için bir döşek göğüde bir tavan yaptı. Gökten su indirerek onunla, sizebesin olsun diye (yerden) çeşitli ürünler çıkardı. Artık bunu bile bile ALLAH'a şirk koşmayın. '
Bakara suresı 22
Rabbim şükretmeyı nasib etsınn
sükût-u vaveyla
May 5 2008, 09:20 PM
ALINTI(ruveyda84 @ May 5 2008, 10:16 PM)

selamun aleykumm
Rabbimiz her nimeti bir ihtiyaca karşılık olarak ve en kusursuz detaylarla yaratmıştır. Bu nedenle insan dünyaya geldiği ilk andan itibaren sahip olduğu her nimet, aynı derecede önemli ve değerlidir. Ancak yalnızca çevrelerini hikmetli bir şekilde gözlemleyen müminler, herşeyin Allah'ın verdiği bir lütuf olduğunu ve kendileri için yaratıldığını kavrarlar. Ancak bazı insanlar ise bu nimetleri verenin Yüce Allah olduğunu ve bunlar için Allah'a şükretmeleri gerektiğini hatırlarına getirmezler. Allah'ın, dilediği anda bu nimetleri kendilerinden geri alabileceğini de düşünmezler
' O Rab ki yeri sizin için bir döşek göğüde bir tavan yaptı. Gökten su indirerek onunla, sizebesin olsun diye (yerden) çeşitli ürünler çıkardı. Artık bunu bile bile ALLAH'a şirk koşmayın. '
Bakara suresı 22
Rabbim şükretmeyı nasib etsınn
aleykum selam ruveydacım amin inş.ellerine sağlık
-BeRcEsTe-
May 6 2008, 12:16 AM
SELAMUN ALEYKÜM
KİME DİLERSE HİKMETİ ONA VERİR;ŞÜPHESİZ KENDİSİNE HİKMET VERİLENEBÜYÜK BİR HAYIR DA VERİLMİŞTİR.TEMİZ AKIL SAHİPLERİNDEN BAŞKASI ÖĞÜT ALIP DÜŞÜNMEZ.BAKARA \269
ayna
May 6 2008, 05:41 PM
bunun başlığını değiştirmek istiyorum çünkü konuyla alakalı olmasını istiyorum.ne olsun?
sükût-u vaveyla
May 6 2008, 06:08 PM
ALINTI(ayna @ May 6 2008, 06:41 PM)

bunun başlığını değiştirmek istiyorum çünkü konuyla alakalı olmasını istiyorum.ne olsun?
bilmiyorum zaten yanlışlıkla olmuştu ilk günler...düşündüren ayetler olabilir
musalli
May 6 2008, 06:39 PM
nimet ayetleride olabilir...
ayna
May 6 2008, 06:48 PM
ALINTI(havvanur @ May 6 2008, 07:08 PM)

bilmiyorum zaten yanlışlıkla olmuştu ilk günler...düşündüren ayetler olabilir
konuyu sen açtığın için senin söylediğini yapıyorum.diğer kardeşim üzülmesin olur mu?
musalli
May 6 2008, 07:02 PM
estağfirullah neden üzüleyim,sadece fikirdi.
güzel başlık,ellerinize sağlık.
rasmus
May 12 2008, 05:39 PM
Mallarınızla ve canlarınızla mutlaka sınanacaksınız: Ve doğrusu, hem sizden önce vahiy verilenlerden hem de Allah'tan başka varlıklara ilahlık yakıştıranlardan birçok incitici söz işiteceksiniz. Ama eğer zorluklara sabırla katlanır ve O'na karşı sorumluluğunuzun bilincinde olursanız; bilin ki bu, azimle sarılınacak bir iştir.
AL-İ İMRAN 186
alpi001
May 12 2008, 06:54 PM
Maide
(17) Andolsun ki, "Meryem'im oğlu Mesih, Allah'tır." diyenler kafir olmuşlardır. de ki: "Eğer Allah, Meryem'in oğlu Mesih'i annesini ve yeryüzünde bulunanların hepsini yok etmek isterse, ondan kim birşey kurtarabilir?" Bütün göklerin, yerin ve aralarındakilerin hükümranlığı Allah'ındır, dilediğini yaratır ve Allah herşeye gücü yetendir.
Maide
(18) Bir de yahudiler ve hıristiyanlar: "Biz Allah'ı oğulları ve sevgilileriyiz." dediler. de ki: "Öyle ise neden size günahlarınızdan dolayı azap ediyor? Doğrusu siz, onun yarattıklarından bir insan topluluğusunuz. O, dilediğini bağışlar, dilediğini cezalandırır. Göklerin, yerin ve aralarındakilerin hükümranlığı Allah'ındır ve sonunda dönüş de O'nadır!
alpi001
May 12 2008, 07:21 PM
50. Eğer kendisine dokunan bir zorluktan/zarardan sonra bizden bir rahmet tattırsak, yemin olsun, şöyle diyecektir: "Bu benim hakkım! Kıyametin kopacağını da sanmıyorum. Rabbime döndürülmüş olsam da şüphesiz, O'nun katında benim için şaşmaz güzellikler vardır." Yemin olsun, biz o nankörlük edenlere, yapıp ettiklerini haber vereceğiz. Yemin olsun, o çetin azabı onlara tattıracağız ( Fussilet )
sükût-u vaveyla
May 13 2008, 04:40 PM
ALINTI(musalli @ Apr 15 2008, 11:36 PM)

Eğer şükrederseniz elbette size artıracağım"
"Allah'ın nimetini saymaya kalksanız onu sayamazsınız"
Kur'an'da insanlardan şükrün talep edildiği ayetlere baktığımızda, Allah'ın kullarına verdiği dünyevi ve uhrevi birçok nimetin zikredildiğini görüyoruz.
Bunları şöyle tasnif edebiliriz.
1- İman ve Tehvid:Bu nimetlerin en önemlisi oluo, en başta buna şükür gerekir.
2- Allah'ın kullarına kitap ve Peygamber göndermesi.
3- Allah'ın ayetlerini açıklaması.
4- Allah'ın dinde kolaylık dilemesi, zorluk dilememesi.
5- Allah'ın insanları affetmesi
DÜNYEVİ, MADDİ NİMETLER
1- Temiz rızıklar
2- Yeryüzündeki geçim imkanları
3- Gece ve Gündüzün yaratılması ve peşpeşe düzenli olarak gelmesi.
4- Vücut azaları, hisler ve akıl
5- Hikmet
6- Salih evlatlar
7- İnsanların sevgisini kazanmak
8- Dünya saltanatı, hakimiyeti ve zaferi
9- Zorluklardan ve sıkıntılardan kurtuluş
Allah'ın kulları üzerinde maddi-manevi, dünyevi ve uhrevi sonsuz ve sayısız nimetleri vardır. "Hem Allah istediği şeylerin hepsinden size verdi. Eğer Allah'ın bunca nimetlerini teker teker saymaya kalkışsanız onu kısmen bile sayamazsınız. Gerçekten insan çok zalimdir, çok nankördür." (İbrahim, 34)
selametle...
musallicim kusura bakma senin verdiğin bilgileri atlamışım...okudum tabikide ...işte o zamanlar toydum

ellerine sağlık çok güzel özetlemişsin...
Hümeze süresi:1-2---insanları arkadan çekiştirip küçük düşüren,el,kaş,göz işaretleiyle alaycı davranışta bulunan her kişinin VAY haline !O ki, malı toplayıp durmadan sayar.
musalli
May 13 2008, 05:17 PM
ALINTI(havvanur @ May 13 2008, 05:40 PM)

musallicim kusura bakma senin verdiğin bilgileri atlamışım...okudum tabikide ...işte o zamanlar toydum

ellerine sağlık çok güzel özetlemişsin...
Hümeze süresi:1-2---insanları arkadan çekiştirip küçük düşüren,el,kaş,göz işaretleiyle alaycı davranışta bulunan her kişinin VAY haline !O ki, malı toplayıp durmadan sayar. rica ederim kardeşim,çok teşekkürler,seninde ellerine sağlık...toyluk ne demek estağfirullah...
gıpta ile takip ediyorum,devam...
bilal habeş
May 13 2008, 05:30 PM
"Bilin kî (âhiret kazancına önem verilmeden geçirilen) dünya hayatı, ancak (geçici) bir oyun, bir eğlence, bir süs, aranızda bir övünme, mal ve evlatta çoğalma yarışıdır. (Bu) tıpkı şuna benzer: Bir yağmurun bitirdiği (o yeşil) bitki, ekincilerin hoşuna gider, (fakat) sonra o (bitki) kurur da sen onu sararmış halde görürsün; sonra da çer-çöp olur (işte dünyadaki her şey de böyledir). Âhirette ise (günahkârlara) şiddetli azap, (iyilere de) ALLAH'dan mağfiret ve hoşnutluk vardır. Dünya hayatı, aldatıcı bir faydalanmadan (bir rüyaya sevinmeden) başka bir şey değildir.
(O halde dünyanın bu aldatıcılığına aldanmayıp tövbe ve salih amellerle) Rabbinizden bir mağfirete ve ALLAH'a ve RASûLü'ne inananlar için hazırlanmış, genişliği gökle yerin genişliği kadar olan cennete (girmek için) koşuşun/yarışın. Bu ALLAH'ın bir lütfudur ki onu dilediğine verir. ALLAH büyük lütuf sahibidir.”
HADİD suresi 20-21
ruveyda84
May 30 2008, 01:31 PM
Allah bir şehri örnek verdi: (Halkı) Güvenlik ve huzur içindeydi, rızkı da her yerden bol bol gelmekteydi; fakat Allah'ın nimetlerine nankörlük etti, böylece Allah yaptıklarına karşılık olarak, ona açlık ve korku elbisesini tattırdı. (16/112)
Öyleyse Allah'ın sizi rızıklandırdığı şeylerden helal (ve) temiz olanlarını yiyin; eğer O'na kulluk ediyorsanız Allah'ın nimetine şükredin. (16/114)
musalli
Jun 2 2008, 01:48 PM
''rüzgarları müjdeci olarak göndermesi,rahmetinden size tattırması,lütfundan rızık
aramanız için emriyle gemileri yüzdürmesi,O'nun ayetlerindendir.olur ki şükredersiniz.''
(rum,46)
bilal habeş
Jun 2 2008, 02:16 PM
En’âm Sûresi 32. âyet:
“Dünya hayatı bir oyun ve oyalanmadan başka bir şey değildir. Âhiret yurdu ise takvalı olanlar (ALLAH'ın emrine uygun yaşayanlar/aykırı davranmaktan sakınanlar) için elbet daha iyidir. Hala düşünmeyecek misiniz?”
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz Gerekmektedir
Buraya Tıklayın.