Malumunuz dunyamız ihtiyac dunyası.
Rabb'ul Alemin bizleri çeşitli imtihanlar ve aczler içinde halketmiş.
Bizim de gorevimiz ;
bu imtihanları başarı ile gecip tum niyazımızı , dualarımızı , isteklerimizi ve hacetimizi O'na Havale edip Hayırlı Hacetlerimizi ve Muradlarımızı O'ndan istemek ve bu vesilelerle O'nun rızasını kazanmaktır.
Bu anlamda ;
Hacet Namazlari ve Dualari ile ilgili araştırma yaparken rastladığım bir Hacet Namazı ve Duasını Buradan siz kardeşlerimle hem paylaşmak ve hem de uygulaması-duanın okunuşu ve tatbiki hususunda suallerime cevap bulmak istiyorum inş' ALLAH.
Bana bu husularda Rızaen-Lillah yardımcı olursanız pek memnun olurum.
Şöyle ki ;
Okuduğum dua mecmualarından birinde rastladığım Hacet namazı ve Duasının Tatbiki aşağıdaki resimde verildigi uzeredir.

bu Namaz ve Dua Tatbiki ile alaklı sormak istediğim ve yardımlarınızı istirham ettiğim sualler ise şunlar ;
I. Arapça harflerle okumam olmadığı için sizden yukarıda yazılı olan mubarek-mukaddes kelimatın okunuşunu yeni-latince harflerle türkçe yazar mısınız?
Yeni yazıdaki harflerin türkçe okunuşun Arapça fonetiği ve seslerin-harflerin yerini tutmadığını biliyorum ;
ve lakin hem dua nın okunuşu v e hemde ezberleme husunda ben gibi cahil kardeşinize yardım edeceginden bu istirhamımı mazur gorerek ;
altı çizili duanın okunuşunu yazarsanız abad olurum.
II. Bahse Mevzu Bu namaz ve dua ile alaklı olarak daha onceden bilgisi olan var mı ?
bu Namaz-Duayı daha onceden bilen ve tatbik eden arkdaşlar inş'ALLAH cevab yazarlarsa memnun olurum ?
III. Evvelden baska bir mecmuada ; Resul-u Zişan (s.a.v) efendimizin ama bir adama tatbik etmesi için emir buyurdugu ;
ve o gormez-ama adamın da abdest alıp bu hacet namazı-duasını okuyarak yeniden gormeye başladığını okumuştıum.
Lakin bu husuta Habib-i Kibriya efendimizin (s.a.v) emir ve talim buyurdukları namaz ve dua burada yazdığım mıdır;
yoksa başka bir tatbik midir bunu da oğrenmek isityorum.
bu hususta bilgisi ve elinde dokuman olan kardeşlerim benimle bu blgilerini Rızaen-Lillah paylaşmalarını ve öğretmelerini istirham ediyorum.
Siz Değerli Mü'min ve Mü'mine kardeşlerimin ben gibi cahil kardeşinize yukarıda yazdığım iki hususda yardım etmenizi ümit ediyorum.
Bu vesile ile hem siz Kardeşlerimle bu Hacet Namaz -Duasını Paylaşmış olacağım ki inş'ALLAH sizlerde bu Dualar hurmetine Hacetlerinizi ve muradlarınızı Yuce Yaradana ileteceksiniz ve hem de ben bu suallerime cevap bulacağım inş'ALLAH.
Değerli Kardeşlerim Yardımlarınız,cevaplarınız ve ilgi-alakanız için şimdiden teşekkür ederim.
ALLAH Hepinizden Razı Olsun.
Esselamu Aleykum