Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Haftanın Konuğu Nasredinhoca ))))))
Islami Forum - Popüler Forum > GENEL FORUM > .·[ GENEL SOHBET ]·. > Haftanın Konuğu Bölümü
Sayfa: 1, 2, 3
sabah_rüzgarı
Kısa bi aradan (reklamlardan smile.gif ) sonra kaldığımız yerden devam ediyoruzzz

Bu Haftanın Konuğu Nasreddinhoca

Birazda nostaljik takılalım dedik ve trenle yolculuk yapmaya karar verdik

arabamızda hazır...

kırmızı halımız her zamaki gibi.......

villamız..

sohbet edeceğimiz oda...

çiğ köftemiz...

çayımızla tatlımız...
sabah_rüzgarı
1-islamiforum ile nasıl tanıştınız?
2- Forumumuzdaki nickinizin anlamı nedir? Neden bu nicki kullanıyorsunuz?
3- kendinize bir adım dışardan bakınca günlük yaşam da birey; forum da üye olarak nasıl buluyor sunuz ?
4- Etkilendiğiniz ve örnek aldığınız, tarihten, günümüzde yaşayan veya ailenizden bir kişilik var mı?
5- Geleceğe yönelik hayalleriniz ve planlarınız nelerdir?
6- Forumumuzda en çok dikkatinizi çeken, sizi en çok etkileyen isimler kimler?
7-Hayat gayeniz ne?
8-Keşke dediğin ve hala pişmanlık duyduğun bir olay var mı?
9-En sevdiğiniz yazar kimdir..? Kimleri dinlemeyi seviyorsun.?
10-İçinde şunu yapmayı çok isterim dediğin şey nedir?
11- Hayatınız da olmazsa olmaz dedikleriniz nelerdir...?
12- bir gününüz nasıl geçiyor ?
13- meşguliyetiniz işiniz nedir ?
kırık-rüzgar
Nasreddin hoca evi dolaşmaktan yiyecekleri yemekten ve arabayla gezmekten vakit bulabilecek mi acaba sorulara yanıt için... smile.gif
Neyse ona göre sorularımı sorarım smile.gif gelsin hele.
sabah_rüzgarı
ALINTI(esengül @ Apr 10 2008, 08:28 PM) *

Nasreddin hoca evi dolaşmaktan yiyecekleri yemekten ve arabayla gezmekten vakit bulabilecek mi acaba sorulara yanıt için... smile.gif
Neyse ona göre sorularımı sorarım smile.gif gelsin hele.

bahçeyi de unutmamk lazım smile.gif

bakalım soruları en kısa zamnda cevapalr heralde
islam ve kulluk
smile.gif nasreddin hoca köşemize hoşgelmiş o zaman smile.gif
TEVHİD
Hımm.Araba çok güzelmiş. smile.gif

Selam ve dua ile
sabah_rüzgarı
ben de bi problem yok
gayet güzel gözüküyor smile.gif
TEVHİD
ALINTI
ben de bi problem yok
gayet güzel gözüküyor

Açıldı ama biraz geç açıldı bende.Bu sebeple de mesajımı değiştirdim kardeşim.

Selam ve dua ile
nasreddinhoca
Saat 01.20...
Öncelikle geciktiğim için herkesten özür diliyorum...
Saatin geç olduğunun farkındayım...
Acaba, diyorum ki, ağırlama ile ilgili bir yerleden tüyo mu alındı, yoksa çiğ köfte tevafuk mu???
Çiğ köfte dediniz mi akarsular durur...
Hayatıma istikamet değiştiren tek şey çiğ köftedir,hayat derken, işkembe-i kübra'dan bahs ediyorum...
KKTC'den 33,6 kb dial bağlantı ile bağlandığımı söylemeliyim, bu şu anlama geliyor, size ilk çağdan sesleneceğim, en azından cilalı tel dönemi...
Sabah Rüzgarı kardeşimin davetine teşekkür ediyorum...
Aslında kendimi anlatmaya çalışacağım bir yazıyı foruma taşımayı düşünmüştüm, 3elmiyah kardeşimle sert geçen bir münakaşa sonrası, kimdir nasreddinhoca???
Kırmızı halı ve bir villayı hakk ettiğimi düşünmüyorum, ancak davete icabet etmek gerekir diye kırmızı halılar da kabulümüzüdür...
Ehliyetim yok, anadolu tercih ederim, limuzinde ağırlarsanız eyvallah olsun...
Çay dervişin ilacı imiş, bizimkisi dervişlik değilde biraz ermişlik, erenlerin sağı solu belli olmaz kabilinden...Çay bana pek ilaç değil, sinir yapıyor, uyku tutmuyor, gördüğünüz gibi saat kaç 01.24...
çayı sadece ortamında içerim, çay aramam, getirene hayır demem...
Bir de ders çalışırken çay içmeyi severim, soğuk kış günlerinde açık havada elimin arasında sıcak çay bardağı içimi ısıtır...

33,6 kb dial bağlantının en önemli sorunu, sayfa geç açılıyor, ve halen treni, arabayı, çiğ köfteyi, çayı ve tatlıyı göremedim...01.26...
Sadece kırmızı halıyı görüyorum, biraz matriks vari olmuş, hani kırmızıyı seç dercesine, sanırım kapıdan aşağıya düşüyorsunuz, martikse...

Cümlelerim sulu diye kusura bakmayın, çiğ köfteden dolayı, ağzım sulandı smile.gif

ALINTI
Nasreddin hoca evi dolaşmaktan yiyecekleri yemekten ve arabayla gezmekten vakit bulabilecek mi acaba sorulara yanıt için...
Neyse ona göre sorularımı sorarım gelsin hele.

Esengül kardeşim, haklısınız, gelene kadar canım çıktı...
Biraz spor, biraz kurtlar vadisi derken ancak saat gece yarısı oldu...
Önce sabah rüzgarı kardeşimin sorularına bir cevap vereyim de siz de sorarsınız...

Ayrıca tevhid ve islam ve kulluk kardeşlerime de ayrıca hoş bulduk...

Birazdan sabah rüzgarı kardeşimin sorularına cevaba başlayacağım...
Bir rüzgar esti işte, yaprak misali islami foruma konduk, hayırlısı...
Haftanın konuğu olacağımı hiç düşünmemiştim...
Şunu fark ettim davet ile karşılaşınca, aile olmuşuz sanırım, forum kardeşliği bu...
nasreddinhoca
ALINTI
1-İslamiforum ile nasıl tanıştınız?

Forumlar alemiyle ilk tanışmam misakonline ile oldu. Tarih: 15:26 29-Temmuz-2006’da ilk iletimi atmışım. Daha sonra diğer forumları keşfetmeye başladım, kimisine devam ettim kimisine devam etmedim. İslami forum devam ettiklerimden. İslamiforum ile Ankara’da tanıştım, bir arkadaşımız tavsiye etti, aslında onun da arkadaşları varmış forumda, hiç de merak etmedim kimdir diye, tavsiye eden arkadaşım fikir suçundan cezaevinde, Takiyyuddin En Nebhani’nin İslam Şahsiyeti isimli kitabını okumak suçundan!!!

Forum Alemindeki İlk İletim:

Resulullah (s.a.s.): "İnsan ölünce ameli kesilir (amel defteri kapanır). Ancak üç şey müstesna (onlar yazılmaya devam eder): Sadakayı cariye (insanların uzun zaman istifade ettiği çeşme, yol, köprü, hastahane, cami...), kendisinden istifade olunan ilim (kitap vb.), kendisine duacı olan salih evlâd" buyurmuştur (Ebû Dâvud, Vesâyâ; 14; İbn Mâce, Mukaddime; 20).

ALINTI
2- Forumumuzdaki nickinizin anlamı nedir? Neden bu nicki kullanıyorsunuz?

Nasreddinhoca misakonline’daki ebuzerr1399’un matrak finalitesi aslında. Orada maksat muhabbet olsun, mizah olsun dedik. Ebuzerr daha ciddi biriydi, ciddiyetin rağbet görmediğini gördük, mizaha yöneldik, bir ağabeyim nasreddin çok iddialı dediğinde yok abi dedim ne iddiası, ancak iddia derken ne görelim yine ciddi olduk…İslami forum’a da bu nick ile üye oldum, kim olduğum, nerden geldiğim bilinsin dedim…Nasreddinhoca-Ahi Evran, Romalı Celaleddin’in karşısında çıktı birazda… Gerçi Romalı Celaleddin ile ciddi sorunlar yaşamışlar, ben yine Celaleddin Rumi’nin hikmetli sözlerinden istifade ediyorum, geçmişteki kavgaları günümüze taşımanın bir anlamı yok...Mikail Bayram hocanın, Ahi Evren-Tasavvufi Düşüncenin Esasları ve Ahi Evren-Mevlana Mücadelesi isimli eserleri, biraz da nasreddinhoca’nın oluşmasında alt yapı oldu, elbette Ahi Evren’in ayağının tozu dahi olmak iddiasında değiliz, ya da Celaleddin Rumi’nin, biz avamız…Herkesin bir mevlası vardır, “Ente Mevlana fensurna alel gavmil kafirin” diye dua ederim… Mevlana dersem Yunus Emre’ye derim, onun yeri ayrı bende…Celaleddin Rumi’nin Mevlanalığını inkar etmek de isabetli değil belki…

ALINTI
3- kendinize bir adım dışardan bakınca günlük yaşam da birey; forum da üye olarak nasıl buluyor sunuz ?

Günlük yaşamda bir bireyin iki yönü vardır. Ya özne’dir ya da nesne’dir. Özne değilim, nesne de değilim, araftayım…Günlük yaşamımın kendimle irtibatlı olduğu yerlerden biri forumlar, en çok iştigal ettiğim yer İslami forum…Forumlar dışında kopuk bir hayat yaşadığımı söylemeliyim…Her zaman her yerde kendinizi ifade edemiyorsunuz, işte forumda ederken de pervasız olabiliyorsunuz, benim gibi smile.gif Günlük yaşamım melankolik geçiyor bu aralar, kaldırım mühendisliğinde doktora yapmamın büyük rolü var sanırım… smile.gif Günlük yaşamı pek de dikkate almıyorum sanırım, herkes benden şikayetçi, niye şikayet ediyorsunuz ki ben de şikayetçiyim… Allah’ın günleri bitmez…Basit bir söz gibi olsa da ciddi bir isyanı ifade ediyordur belki, bilemiyorum…

ALINTI
4- Etkilendiğiniz ve örnek aldığınız, tarihten, günümüzde yaşayan veya ailenizden bir kişilik var mı?

Ailem mi??? Nasıl anlatayım??? Rahmetli dedem fanatik CHP’liydi, Babam Ecevitçi…Dedem 5 vakit namaz kılardı…Dayım fanatik Türkeşci…Gerçi dayım dedemin sonradan Erbakancı olduğunu söylüyor; babam da Erdoğancı oldu…Babam annemi istemeye gittiğinde, ülkücüler dayıma çıkışmış, solcuya kız mı verilir diye, babam gariban Anadolu çocuğu…Dayım insaflı çıkmış, vermiş…Daha neler neler…Ailem gelenekseldir…Aşırılıkları sevmezler…Örnek alabileceğim biri de yok…Bana gelince bataklıkta biten bir gül olduk…Şimdi bataklığın derinliklerine kök salıyorum, kökten kurutmak için, bir gün güller merhaba diyecek…

Günümüz de bir Ali Şeraiti örnektir…Tarihte Ahi Evren’i okuyorum bu aralar…Ahi teşkilatı dikkatimi çekiyor…Şehit Ahmet Yasin’den etkilendiğimi söylemeliyim…Aslında kitaplarını okuduğum şahsiyetlerden bir parça bir şeyler kapmaya çalışıyorum…Örnek alıncak birisi varsa hiç şüphesiz Allah Rasulü Hz.Muhammed (sav)’dir, emin’dir, ahlakı ile temayüz etmiştir…

ALINTI
5- Geleceğe yönelik hayalleriniz ve planlarınız nelerdir?

Geleceğimi kaybettim hükümsüzdür, desem…Planım yok, hayalim çok…Doğaçlama yaşıyorum sanırım…Ümmeti Muhammedin ayağa katlığını bir görebilsem…Başka bir şey istemem…Ankara’yı seviyorum, gelecekte bir gün Ankara’ya tekrar dönmek istiyorum…

ALINTI
6- Forumumuzda en çok dikkatinizi çeken, sizi en çok etkileyen isimler kimler?

Kolay kolay etkilenmem…Dikkatimi çekenleri ifade edeyim:

Mesut kardeşim samimi ve itidale davet ediyorum…3elmiyah’ı çok iyi anlıyorum, bir dönem aynı fikirleri paylaştım…İttihadı İslam var bir tane, yaramaz çocuk, Allah selamet versin, müsbet bir kardeşimiz…Tevhid kardeşim anlaşabildiğim tasavvuf ehli arkadaşlardan, fikri münazara edebileceğiniz bir kemale sahip…Erkam Real kardeşim yerinde konuşuyor…İslam ve Kulluk güzel paylaşımlara yapıyor, şu resim gelerisini bir türlü gezemedim…Zemahşeri ile aynı paralel de gidiyoruz sanki…Saltukoğlu ile bir süre daha laflaşırız…Esengül ve Sabah Rüzgarı kardeşlerim de gayretli…Sabah Rüzgarı’nın haftanın konuklarından sadece Suran kardeşimi takip edebildim, o kadar…Suran ile de hemşehriyiz…

ALINTI
7-Hayat gayeniz ne?

Örnek bir Müslüman olarak gözlerimi kapatabilirsem bu bana gaye olarak yeter…
Şu ümmet bir ayağa kalksa…Kaldırabilsek…

ALINTI
8-Keşke dediğin ve hala pişmanlık duyduğun bir olay var mı?

Bir çok olay var aslında…Şimdi geriye dönebilsem, ve o çocuğun kulağını çekebilsem dediklerime değineyim:

1996’da öys puanım sınıf öğretmenliğine yettiği halde, yüksek tercihler yaptıran fethullahçı belletmenin yerine, sınıf öğretmenliğini tercih ettirirdim…1998’de hukuk fakültesinde tam burslu okurken, radikal bazı fikirlerin peşinde koşmaya kalkan o sersemin kulağından tutup, hukuk mezunu olmasını sağlardım, neymiş hukuk küfürmüş, hadi ordan…2000 yılında Gazetecilik yerine bir öğretmenlik okumalıydım…2006’da 2008’de boşanmak üzere evlenmemeliydim… Pişman olduğum o kadar çok şey var ki ancak Allah’ın günleri bitmez ile teselli buluyorum…Bazen arkadaşlar ile okey atıyoruz…Bazı müslümanlara çok kızıyorum…
Bazılarını görmemek için kaçıyorum…Kendimi bazen harcanmış biri olarak görüyorum ve benim gibi bir köşeye çekilmiş o kadar Müslüman var ki…Harcayan kim, neden harcıyorlar, cevapsız kalan sorular...Anlamıyorum bir çok şeyi, anlayamıyorum…Çok düşünüyorum, çok…En kızdığım şey ise yıllarca arayıp sorduğum insanların bir defa dahi beni aramamış olmaları; gerçekten safiyane bir hareket, İslam kardeşliğiymiş!!! Geçen gün bir kardeşim aradı, bana sitem ediyor, neden aramıyormuşum diye, bana küsmüş, Allah Allah, ya hu tanıştığımız yıllardan beri her üç ayda bir arayan bana diyor bunu, sanki beni hiç tanımamış, şaşırdım doğrusu, aramamın da nedenleri var ama anlatamadım (diyemedim rahmetli oldu...!!!) ve anlayamıyorum doğrusu…

ALINTI
9-En sevdiğiniz yazar kimdir..? Kimleri dinlemeyi seviyorsun.?

En sevdiğim yazarlar: Ali Şeraiti, Seyyid Kutub, Mehmet Alagaş, Mustafa İslamoğlu, Cemil Meriç, Muhammed Gazali vesaire…Mustafa İslamoğlu’nu dinlemekten hazz duyarım…

ALINTI
10-İçinde şunu yapmayı çok isterim dediğin şey nedir?

Zikir kitaplarından hazırladığım bazı virdler vardı, onlara bir türlü başlayamadım…

ALINTI
11- Hayatınız da olmazsa olmaz dedikleriniz nelerdir...?

Çiğ köfte ve okey…Ankara etlik’de akvaryum parkın karşısında Adıyamanlı meşhur çiğ köfteci var…Okey espirisi, vakit ölsün diye…Bir zar, 106 taş, dört tahta, işte çözülecek bir felsefe; Bir mimar, bir fizikçi, bir diplomat ve bir gazeteci, kainatın sırrını çözmeye çalışıyoruz, hepsimizin tek ortak kaderi mağdur olmamız, fırka mağduru mu cemaat mağduru mu takdir okuyanların…Malum tahta beşinci element…

ALINTI
12- Bir gününüz nasıl geçiyor ?

Bu aralar çok sıkıcı…Kaldırım mühendisliğinde doktara yapmanın vermiş olduğu bıkkınlık var…Bazen forumlarda, bazen kitap okuyarak, bazen spor yaparak geçiyor…Vakit gazetesi son 8 yılıma damgasını vuran gezete…

ALINTI
13- Meşguliyetiniz işiniz nedir ?

Dedim ya, kaldırım mühendisliğinde doktora yapıyorum…İş arıyorum, sınavlara girip çıkıyorum, iş baş vuruları yapıyorum…Forumlara laf yetiştiriyorum…Annemle kavga ediyorum…

02.56….

Not: Bu sorular peynir ekmek gibi geldi... smile.gif

İlle Cihad
Nasreddin hocam hoş gelmişsiniz.

Hemşeri olduğumuzu öğrenince sevindim açıkçası..

Neresinden diye sorayım size smile.gif

Allaha emanet olunuz.
Saltukoğlu
Molla Nasreddin, imzandaki resimlerle, mesajlarında aktardığın fikirler arasında tezatlar seziyorum, açıklayabilirmisiniz?
Saltukoğlu
ALINTI
1996’da öys puanım sınıf öğretmenliğine yettiği halde, yüksek tercihler yaptıran fethullahçı belletmenin yerine, sınıf öğretmenliğini tercih ettirirdim…1998’de hukuk fakültesinde tam burslu okurken, radikal bazı fikirlerin peşinde koşmaya kalkan o sersemin kulağından tutup, hukuk mezunu olmasını sağlardım, neymiş hukuk küfürmüş, hadi ordan…2000 yılında Gazetecilik yerine bir öğretmenlik okumalıydım…2006’da 2008’de boşanmak üzere evlenmemeliydim… Pişman olduğum o kadar çok şey var ki ancak Allah’ın günleri bitmez ile teselli buluyorum…Bazen arkadaşlar ile okey atıyoruz…Bazı müslümanlara çok kızıyorum…
Bazılarını görmemek için kaçıyorum…Kendimi bazen harcanmış biri olarak görüyorum ve benim gibi bir köşeye çekilmiş o kadar Müslüman var ki…Harcayan kim, neden harcıyorlar, cevapsız kalan sorular...Anlamıyorum bir çok şeyi, anlayamıyorum…Çok düşünüyorum, çok…En kızdığım şey ise yıllarca arayıp sorduğum insanların bir defa dahi beni aramamış olmaları; gerçekten safiyane bir hareket, İslam kardeşliğiymiş!!! Geçen gün bir kardeşim aradı, bana sitem ediyor, neden aramıyormuşum diye, bana küsmüş, Allah Allah, ya hu tanıştığımız yıllardan beri her üç ayda bir arayan bana diyor bunu, sanki beni hiç tanımamış, şaşırdım doğrusu, aramamın da nedenleri var ama anlatamadım (diyemedim rahmetli oldu...!!!) ve anlayamıyorum doğrusu…

Hüznünüz hüznümüzdür kardeş, gerçekten üzüldüm ve duygulandım. Allah yar ve yardımcınız olsun.
nasreddinhoca
ALINTI
Suran: Nasreddin hocam hoş gelmişsiniz. Hemşeri olduğumuzu öğrenince sevindim açıkçası..
Neresinden diye sorayım size, Allaha emanet olunuz.

Suran kardeşim, babam Güdüllü, annem Nallıhanlı...Elli elli yüz biz güdüllüyüz espirisi...Babam 74 Kıbrıs Barış Harekatı gazisi...74'ten sonra kıbrısa yerleşmiş, biz KKTC'de yaşıyoruz...1996'da Ankara maltepe dersanesindeydim, 1996 aralıkta mithatpaşa şubesindeki dershane müdürü ile tatsız bir münakaşa yaşadım, istifa ettim, 1997 şubatta kanıt dersanesine geçtim...1999-2000'de tekrar Ankaradaydım...2006-2007'de yine Ankaradaydım...Mamak-Abidinpaşa-Akdere taraflarında kaldım...Hemen hemen, Ankaranın her yerinde akrabam vardır...

ALINTI
Saltukoğlu: Molla Nasreddin, imzandaki resimlerle, mesajlarında aktardığın fikirler arasında tezatlar seziyorum, açıklayabilirmisiniz?

Saltukoğlu kardeşim, insan hayatı tezatlarla doludur, bu kaçınılmazdır, bize düşen sorumluluk bu tezatları en aza indirgemektir, yoksa eleştirdiğimiz bir çok şey kendimizde vardır, insan insanın aynasıdır, kendimizi eleştiriyoruzdur...Avatarımdaki resmi soruyorsun sanırım...Medine Müdafasının kahramanı Fahreddin Paşamız...Fahreddin Paşamızın hatırası...Şimdi diyeceksin ki sen Medine Müdafasını okudun mu, henüz okumadım, ilk fırsatta okuyacağım kitaplardan biri...

Linkinpark
ya kardeşim ben ne zaman konuk olcam bu programa?

Biri bilgilendirirsin.. Taraflı medyamısınız yoksa siz. flaugh.gif flaugh.gif
nasreddinhoca
ALINTI
ya kardeşim ben ne zaman konuk olcam bu programa?
Biri bilgilendirirsin.. Taraflı medyamısınız yoksa siz.

Program ile sabah rüzgarı ilgileniyor...
Kendisi ile çay içerken, senden bahs ederim...
Beni sever, hatırımı kırmaz smile.gif
Bir torpil geçerim sana... smile.gif
TEVHİD
ALINTI
Örnek bir Müslüman olarak gözlerimi kapatabilirsem bu bana gaye olarak yeter…
Şu ümmet bir ayağa kalksa…Kaldırabilsek…

Ahhh, ahh.İnşallah.

Selam ve dua ile
sabah_rüzgarı
ALINTI
Acaba, diyorum ki, ağırlama ile ilgili bir yerleden tüyo mu alındı, yoksa çiğ köfte tevafuk mu???
Çiğ köfte dediniz mi akarsular durur...
Hayatıma istikamet değiştiren tek şey çiğ köftedir,hayat derken, işkembe-i kübra'dan bahs ediyorum...

tamamen tavafuk smile.gif
hatta şöyle diyebilirim esengül sigara böreği yapmıştı biggrin.gif nedense ben onun yaptıklarını bırakıp çiğköfte ısmarladım
zemahşeriyi ağırlakende sanırm tatlı en sevdiği talıymış
sanırm keramet bende whistling.gif fool.gif

mizah yapınıza gelince yeni üyeyken bu tarafınz daha belirgindi
o sıralar hatıralarınızı da yazıyodnz
daha farklı bi nasreddinhoca vardı

yazdıkalrınızı okuyunca dün gece geç vakte kadar okuduğum peyami safanın romanı aklıma geldi
dün gözüme ilişti okumaya başladım iki romanı da bitirdiğim de bi de bakarımki saat 3, tabi ince kitaplardı
kullnnadığınz kelimeler, anlatım tarzınız bana kitaplarn uslubunu hatırlattı

rocker sende beni baya güldürdünn
tabi nasreddinhocannkiler eklenince daha da güldüm
düşünürüz senn için de bişeyler smile.gif

TEVHİD
ALINTI
En sevdiğim yazarlar: Ali Şeraiti, Seyyid Kutub, Mehmet Alagaş, Mustafa İslamoğlu, Cemil Meriç, Muhammed Gazali vesaire…Mustafa İslamoğlu’nu dinlemekten hazz duyarım…

İslamoğlu'nu ben de dinlemekten hoşlanırım.
Ali Şeriati'yi de merak etmekteyim.Kısmet olursa çok yakında amcamdan eserlerini alıp okumayı düşünmekteyim.
Şu sıralar başka eserler okuyorum.Daha ona sıra gelmedi.

İlginç ve yararlanılmaya değer bir kişilik olduğunuzu düşünmekteydim.Düşüncelerimde haklı olduğumu anlamak da beni ziyadesiyle memnun etti kardeşim.İyi ki forumumuzda varsınız ve iyi ki sizi yakından tanıma fırsatını elde ettim. Allah her daim yar ve yardımcınız olsun inşallah.Maşallah velâ havle velâ kuvvete illâ billâh benim açık yürekli kardeşime.

Selam ve dua ile
kırık-rüzgar
nasreddin hocam öğretmenlikte mi yaptınız yahu kafam karıştı. confused1.gif yada ben çok karışığım bu aralar kimseyi algılayamıyorum neyse bir süreliğine soru yok foruma uğrarsam sorucam inşaAllah uğrarsam tabi...(forumsuz kalabilri miyim bilmiyorum)
TEVHİD
ALINTI
Not: Bu sorular peynir ekmek gibi geldi...

biggrin.gif Durun daha ilk soruları aldınız.Bendeniz burada kimlerin ne tür sorularla terletilmeye çalışıldığını müşahade ettim. Allah yar ve yardımcınız olsun.
nasreddinhoca
ALINTI
ESENGÜL: nasreddin hocam öğretmenlikte mi yaptınız yahu kafam karıştı. yada ben çok karışığım bu aralar kimseyi algılayamıyorum neyse bir süreliğine soru yok foruma uğrarsam sorucam inşaAllah uğrarsam tabi...(forumsuz kalabilri miyim bilmiyorum)

Esengül kardeşim öğretmenlik yapmadım, bir gün yapacağıma inanıyorum. Öğreteceğim bir şeyler var. Kemale erince Rabbim lütfedecek...Son zamanlarda sizi hep forumda gördüm, forumda kalın...

ALINTI
TEVHİD:İslamoğlu'nu ben de dinlemekten hoşlanırım.
Ali Şeriati'yi de merak etmekteyim.Kısmet olursa çok yakında amcamdan eserlerini alıp okumayı düşünmekteyim.
Şu sıralar başka eserler okuyorum.Daha ona sıra gelmedi.

Dine karşı din ve Ebu Zerr başlangıç için kafidir...
Bir de ali şeriati sitesi var, orada güzel paylaşımlar var Ali Şeriati'den...
http://www.aliseriati.com/
Bu arada Ahi Evren'de okuması gerek...Mikail Bayram hocanın....

ALINTI
TEVHİD: İlginç ve yararlanılmaya değer bir kişilik olduğunuzu düşünmekteydim.Düşüncelerimde haklı olduğumu anlamak da beni ziyadesiyle memnun etti kardeşim.İyi ki forumumuzda varsınız ve iyi ki sizi yakından tanıma fırsatını elde ettim. Allah her daim yar ve yardımcınız olsun inşallah.Maşallah velâ havle velâ kuvvete illâ billâh benim açık yürekli kardeşime. Selam ve dua ile

Katkı koymaya çalışıyoruz...İslami forum'da paylaşım açısından güzel bir site...Değerli arkadaşlara sahip...

ALINTI
Durun daha ilk soruları aldınız.Bendeniz burada kimlerin ne tür sorularla terletilmeye çalışıldığını müşahade ettim. Allah yar ve yardımcınız olsun.

Herkesten her soruya cavap vermek için emek harcarım...
Kuantum da dahil smile.gif

ALINTI
SABAH RÜZGARI: tamamen tavafuk
hatta şöyle diyebilirim esengül sigara böreği yapmıştı nedense ben onun yaptıklarını bırakıp çiğköfte ısmarladım
zemahşeriyi ağırlakende sanırm tatlı en sevdiği talıymış
sanırm keramet bende

Tatlı dediniz de ekmek kadayıfı, üzerine kaymak-dondurma...Ama çiğ köfte ayrı, istikamet değişdirtir...

ALINTI
mizah yapınıza gelince yeni üyeyken bu tarafınz daha belirgindi
o sıralar hatıralarınızı da yazıyodnz
daha farklı bi nasreddinhoca vardı

Zaman ne kadar çabuk akıp gidiyor değil mi Sabah Rüzgarı kardeşim...
Anılar, anılar biter mi...Hatıralar yad edilmek için...
Cennette'de yad edebilecek miyiz...
Mizahı severim, ama ironik olanlarını...
Bazen de gerçekten komiklerdir...

ALINTI
yazdıkalrınızı okuyunca dün gece geç vakte kadar okuduğum peyami safanın romanı aklıma geldi
dün gözüme ilişti okumaya başladım iki romanı da bitirdiğim de bi de bakarımki saat 3, tabi ince kitaplardı
kullnnadığınz kelimeler, anlatım tarzınız bana kitaplarn uslubunu hatırlattı

Sabah Rüzgarı kardeşim, şiirle aram iyi olmamasına rağmen, Necip Fazıl'ın çilesini okuduğum sıralarda, bir şiir yazmıştım, okuduğum arkadaşlar istisnasız Necip Fazıl dediler, yok dedim karalarken beyaz yapraklara dökülüvermiş...Peyami Safa'dan dokuzuncu hariciye koğuşu ve fatih harbiyeyi okudum, okunması gereken bir yazar...Üslubu da çok güzel...Şimdi her okuduğunuz yazardan bvir şeyler kapıyorsunuz...Geçen gün Bülent Akyürek'in Zamanın Efendisi'ni bitirdim, bugün Ahi Evren'i Mikail Bayram'dan...Free stil diyelim...

ALINTI
düşünürüz senn için de bişeyler

İyi çocuktur...

Salahudin
Selam Aleykum

Nasreddinhoca kardesim, size, sizi biraz daha iyi tanimak adina soyle bir iki soru sorup cevaplamanizi rica edecegim.

1- Gunumuz Turkiyesinde, Tevhidi Hareketin onundeki engeller nelerdir diye bir soru sorulsa, sizin ilk akliniza gelenler, veya onemli sorunlar-engeller olarak, kisada olsa maddeler halinde neler yazardiniz?

2- Turkiye ile beraber, Dunyadaki Islami uyanis ve Hareketin karsisindaki en buyuk sorunlar, sizce nelerdir? Yani Ummet bilincinin yitirilmesindeki, parca parca hareketlerin habire bolunerek cogalmasindaki sebepler ile alakalI ilk ve onemli olarak dusundukleriniz nelerdir?

3- Gerek Turkiye de gerek Dunya da , haddinden fazla cemaatlerin olmasi, ve hep birbirinden uzak durma gayreti icerisinde olmalarinin(Istisnalar olabilir,bunu geciyorum), sizce getiri ve goturuleri neler olabilir, Ummet ve Tevhid kavramlariyla beraber dusundugumuzde?

4- Tevhidi hareket icerisinde olduklarini iddia eden cemaatler veya diger parti, dergah, risaleci ve akliniza gelen tum Islami olusumlardaki-cemaatlardaki, Teblig ve asamalari, bilinclendirme ve aksiyon haline ulasma merhalelerindeki, en buyuk eksiklik, yapilan hatalar nelerdir sizce? Yani zamanla bircok musluman, icerisindeki bulundugu yapi ve taraftarlari tarafindan ya dislaniyor, yada kendi kendini soyutluyor, ki bu cogu zaman, dogru haraket etme adina yapilan bir eylem olarak algilaniyor. Var olan eksiklik&kopukluklar icin neler diyebilirsiniz? Veya sizce varmi boyle bir sorun?

5- Ticaret, mal, dunya, makam, kazanc vb… bunlar Cemaatleri ne derecede etkileyen ve zamanla da olsa yonlendiren kavramlardir? Yoksa hic alakasi olmayan bir ikili yaklasimmidir sizce?

Her halukarda, Rabbimin razi olduklarindan olmanizi dua ile temenni ediyorum. Selam Aleykum wa Rahmetullah.
kırık-rüzgar
Esengül kardeşim öğretmenlik yapmadım, bir gün yapacağıma inanıyorum. Öğreteceğim bir şeyler var. Kemale erince Rabbim lütfedecek...Son zamanlarda sizi hep forumda gördüm, forumda kalın...
forumdayım bir süre kadar zaten de inşaAllah gerisini bilemem.Öğrenciniz ben olabilirim zira öğreneceğim bir sürü şey var Hocam.İlk öğrenciniz çıktı.
nasreddinhoca
ALINTI
Esengül: forumdayım bir süre kadar zaten de inşaAllah gerisini bilemem. Öğrenciniz ben olabilirim zira öğreneceğim bir sürü şey var Hocam.İlk öğrenciniz çıktı.

Hoca değilim nasreddinhocayım smile.gif
Herkes ilminin alimdir…
Bizim öğreteceklerimiz vardır, sizin öğretecekleriniz vardır…
Biz de paylaşmak esastır…
İlim paylaşıldıkça güzeldir...

ALINTI
Salahuddin… Selam Aleykum Nasreddinhoca kardesim, size, sizi biraz daha iyi tanimak adina soyle bir iki soru sorup cevaplamanizi rica edecegim.
1- Gunumuz Turkiyesinde, Tevhidi Hareketin onundeki engeller nelerdir diye bir soru sorulsa, sizin ilk akliniza gelenler, veya onemli sorunlar-engeller olarak, kisada olsa maddeler halinde neler yazardiniz?

Aslına bu konuyu her halde en iyi irdeleyen, öz eleştiriler ortaya koyan Mehmet Alagaştır, kitaplarından müstefid olunabilir. Elbette bizim de bazı tesbitlerimiz vardır. Öncelikle konum tesbiti yapmamız gerekir ki darul cahiliye (M.Alagaş’ın tesbiti) isabetli olacaktır, A.Dilipak’ın darul acayip terkibi de işin ironik yanı olmalı…Cahiliyye’de bir Muhammed (sav) vardır. Emin sıfatı ile muttasıf ve ahlakı ile temayüz etmiş, daha vahiy filan yok ortada… Hz.Hatice (ra) şöyle sıralar ahlakını: “

- Akrabayı ziyaret etmek
-Misafir ağırlamak
-Doğru söylemek (Yalan söylememek)
-Zayıflara yardım etmek (Başkalarının ağırlığını yüklenmek)
-Bir şeyi olmayan fakir kimseye kazandırmak (Yoksulun elinden tutmak)
-Hak yolunda çıkan hadiseler karşısında yardım etmek (Hakka, haklıya)

Vahiy’den sonra ise….

Tabiûndan Urve bin Hişam; “Rasulullah efendimiz (sav)’in nasıl bir ahlâka sahip olduğunu” merak etmiş, Aişe (r.anha) validemize sormuş ve şu cevabı almıştır: “Resûl-i Ekrem (sav)’in ahlâkı, Kur’an-ı Kerim’den ibaretti, sen Kur’an-ı Kerim’i hiç okumuyor musun?” (Müslim)

Ahlak, ahlak, ahlak… Ahlaksız bir iman’nın faydası olmaz…

Tevhidi hareketi bir bütün olarak değil de, bir parça olarak görmek zorundayız… Bir yarış gibi, takva yarışı, bayrağı kim daha iyiye götürecek… Öyle bir parça ki ümmeti ateşleyecek…Bu parça teşekkül ederken örnek insanlardan oluşmalı, kadro olmalı…Seyyid Kutub’un dediği gibi örnek kuran nesli…Örneklik, ilim, amel ve itidal bütünlüğünde olmalı…İlmi ile amil örnek insanların tebliği daha faydalı sonuçlar çıkaracaktır…Vahdet eksenli olacak, örneklerimiz tefrikanın, fitnenin merkezi konumunda olmayacak, işte tevhidi hareketin başlamadan bittiği yer burasıdır…Tarihinden kopuk bir hareketin basiret iddiası isabetli olmaz…Burası Anadolu, bu toprakların insanları beyin hücrelerine kadar tasavvuf kültürü ile işlenmiştir, tasavvuf reddiyesi ile başlayan bir harekette akim kalmaya mahkumdur bu topraklarda…Nihayetinde ümmeti ateşleyecek o parça kadar, bu toprakların nakşi’side, nurcu’suda Allah için mücadele edecek imana sahiptir…Malumatfuruş’umuz çok, ilmi ile amilimiz az…Ben de o malumatfuruşlardan biriyim neticede…

Fazla uzatmayayım tevhidi hareketin önündeki en büyük engel, ilmi ile amil mutedil örneklerin yetiştirilmemesidir… Bunu özellikle vahyin nüzulu hayatın inşası bağlamında defaat ile düşünmeliyiz…“Doğrudan doğruya Kur’an’dan alıp ilhamı, Asrın idrakine söyletmeliyiz İslamı” M.A.ERSOY “Kim ki Kuran bilmedi, Sanki dünyaya gelmedi” Mevlana Yunus Emre…

Not: Ayrıca Tevhid konusunda mutedil bir izah ortaya koyabildik mi buna da bakmak lazım…

ALINTI
2- Turkiye ile beraber, Dunyadaki Islami uyanis ve Hareketin karsisindaki en buyuk sorunlar, sizce nelerdir? Yani Ummet bilincinin yitirilmesindeki, parca parca hareketlerin habire bolunerek cogalmasindaki sebepler ile alakalı ilk ve onemli olarak dusundukleriniz nelerdir?

Fırkalaşma kaçınılmazdır… Kuran’da bunu ifade eden ayetler vardır, birlikte hareket edin, ayrılığa düşmeyin, rüzgarınız gider diye uyaran ayetlerde var…73 fırka hadisleri var mesela, ama dikkat edin ümmetim diyor Rasulullah (sav), fırkalaşmanın farkında ama ümmetim diyorum dikkat edin fevkinde…Fırkayı Naciye, siyasi bir teşekkül değil, bireysel amellerin sonucu…Benim ve ashabımın örnekliğinden ayrılmayın, cemaatten ayrılmayın…Cemaat sanki siyasi bir fırka imiş, hayır kardeşim, cemaat kıbleye yönelen herkestir, ümmettir…Vahdet ve ittihad sağlanmalıdır…Said Nursi ne der: “Marîz bir asrın, hasta bir unsurun, alîl bir uzvun reçetesi; ittiba'-ı Kur'andır. Azametli bahtsız bir kıt'anın, şanlı tali'siz bir devletin, değerli sahibsiz bir kavmin reçetesi; ittihad-ı İslâmdır. (Said Nursi) Peki nurcular ne yaptı, 12 fırkaya ayrıldı… Neden ayrıldıklarının ibretamiz örnekleri, hutbeyi şamiye’de vardır, ihlas risalesi var mesela, bir nurcu gibi değil de bir Müslüman gibi okumak lazım, işte o zaman faydasını görüyorsunuz…Asabiyet ve taassup, ön yargılar uyanışın önündeki kör edici engeller, ancak herkes de kör değil, takva yarışında bayrağı birileri muhakkak taşıyacaktır…Rabbimizi tanımıyoruz, yani Kuran okumuyoruz, okudukalrımız ile amel etmiyoruz, vahye muhatap olurken sanki 1400 yıl önce inmiş gibiyiz, hayır kerdeşim, her okuyan okuduğu anda vahyin nüzulunu hissetmeli, Alak suresini mi okudun, yarın git annene, bir arkadaşına anlat…Daha çok bölüneceğiz, muhakka bölükleri birleştirecek gönül ehli insanlar da olmalıdır, yok ki böyleyiz…ya hu kalpler Rabbimizin elinde, dilediği yöne yönlendirir, biz O’na karşı samimi olalım yeter…

ALINTI
3- Gerek Turkiye de gerek Dunya da , haddinden fazla cemaatlerin olmasi, ve hep birbirinden uzak durma gayreti icerisinde olmalarinin(Istisnalar olabilir,bunu geciyorum), sizce getiri ve goturuleri neler olabilir, Ummet ve Tevhid kavramlariyla beraber dusundugumuzde?

Elbette herkes kendi zaviyesinde haklıdır… Vahdetin, ittihadın haklı olduğuna da kani olduğumuz zaman götürüler yerini getirilere bırakacaktır… Götürülerinin ne olduğunu görmek için ümmetiz adriyatikten cebeli tarığa haline bakmak lazım…Çok basit izah edilemeyecek bir süreç yaşıyoruz, halkanın ne zaman koptuğuna, ve koptuktan sonraki süreci çok iyi okumak gerek ki doğru düzgün adım atabilelim, yani tarihten ibret almalıyız ki tekerrür etmesin…İşte bu tarihi süreçte tevhid ve ümmet (ümmetim (sav) ) şuuru açıklığa kavuşturulabilirse, günümüz de tevhidi hareket olarak tıkandığımız bir çok konu açıklığa kavuşacaktır…Özellikle tekfir hadisesi ne kadar hariciler ile anılsa da günümüzde istisnasız bütün fırkalar da yumuşak bir şekilde varlığını sürdürmektedir…

ALINTI
4- Tevhidi hareket icerisinde olduklarini iddia eden cemaatler veya diger parti, dergah, risaleci ve akliniza gelen tum Islami olusumlardaki-cemaatlardaki, Teblig ve asamalari, bilinclendirme ve aksiyon haline ulasma merhalelerindeki, en buyuk eksiklik, yapilan hatalar nelerdir sizce?

Tevhidi hareket deyince daha çok selefi eksenli hareketleri, İhvan’ı, Hizbuttahrir’i anlıyorum…Hizbullah şii eksenlidir mesela…ya da Anadolu’daki hareketler Sünni eksenlidir…Tek cümle ile ifade edeyim, davet doğrudan doğruya İslam’a değil, fırkaya yapılmaktadır, öyle sanıyorum ki nusretin gecikmesinin en önemli nedenlerinden biri de budur…Bir de neye ve nasıl davet ettiğimiz önemli…Tebliğ de üslup çok önemli…Biz de lider takıntısı var, liderler de lider yetiştirmiyorlar, ölüp gidince 12 fırka çıkıyor ortaya…Oysa bir cemaat düşünün ki bir lideri, arkadan gelecek binlerce yetişmiş lideri var…Bilinçlendirme ve aksiyon, dediğim gibi fırka eksenli olunca, ortaya fırkalar arası menfi hadiseler çıkıyor…Kuran’sız bir imanın müsbet neticeler vermiyeceği aşikardır, yani biz Kuran’ı anlamayız batıl inancını, Kuran ile yıkmak zorundayız ki adam gibi adamlar yetiştirelim, teşekküller ortaya koyalım…

ALINTI
Yani zamanla bircok musluman, icerisindeki bulundugu yapi ve taraftarlari tarafindan ya dislaniyor, yada kendi kendini soyutluyor, ki bu cogu zaman, dogru haraket etme adina yapilan bir eylem olarak algilaniyor. Var olan eksiklik&kopukluklar icin neler diyebilirsiniz? Veya sizce varmi boyle bir sorun?

Son zamanlarda ciddi anlamda bir çok kopuşa şahitlik etmiş olmam, beni derinden etkileyen olaylardan biridir… Fırkanıza muhalif bir fikir beyan edemiyorsunuz, etmeniz halinde yumuşakça tekfir ediliyorsunuz, dışlanıyorsunuz…İnsan su misali, mecrasını arıyor, kimisi bir gölette kalıyor, kalmayı tercih ediyor, işine öyle geliyor; kimisi ırmaklara karışmak sevdasında, çağlayanlarda tufan olmak istiyor; insan bu toprak toprak…kimisi de bir kanalizasyonda kaldığının farkında değil…Allah cümlemize hidayet etsin…İnsan denilen varlığın sosyolojisini ve psikolojisini çözmek için Kuran ile daha çok haşir-neşir olmak lazım, işte o zaman takva yarışının bir anlamı olur, kimseyi takvaya zorlayamazsınız değil mi, kimseyi zorla kanalizasyondan da çıkaramazsınız…

ALINTI
5- Ticaret, mal, dunya, makam, kazanc vb… bunlar Cemaatleri ne derecede etkileyen ve zamanla da olsa yonlendiren kavramlardir? Yoksa hic alakasi olmayan bir ikili yaklasimmidir sizce?

İyi niyetlerle yola çıkılıyor ama çıkış yapılan yerden uzaklaştıkça niyetler bozulmaya başlıyor, faize bulaşan cemaatler var ortada… Vehn nedir? Dünya sevgisi ve ölüm isteksizliği… Vehn ki ümmeti şu an baştan sona tarumar ediyor… Sanırım şu hadisler ne demek istediğimi anlatır…

RASULULLAH (SAV) DEDİ Kİ:
“KİM BÜTÜN TASASINI TEK BİR TASA HALİNDE AHİRET TASASI KILARSA, ALLAH ONUN TASASINI GİDERİR. İŞLERİNİ KENDİ ÜSTÜNE ALIR. KİM DE KENDİSİNE PEK ÇOK TASA EDİNİRSE, ALLAH ONUN HANGİ VADİDE HELAK OLDUĞUNA ALDIRIŞ BİLE ETMEZ.”

ALLAH SUBHANEHU ŞÖYLE BUYURDU:
“EY ADEM OĞLU ! BANA İBADET ETMEK İÇİN FERAĞAT ET Kİ (DÜNYA ARZULARINDAN); BEN SENİN GÖĞSÜNE ZENGİNLİK DOLDURAYIM VE FAKİRLİĞİNE SET ÇEKEYİM. ŞAYET BÖYLE YAPMAZSAN, SENİN KALBİNE MEŞGULİYETLER DOLDURACAĞIM VE FAKİRLİĞİNE SET ÇEKMEYECEĞİM.”

“KİMİN ARZUSU, AMACI DÜNYA OLURSA, ALLAH: O KİMSENİN TOPLU OLAN İŞLERİNİ DARMADAĞINIK EDER, FAKİRLİĞİNİ İKİ GÖZÜNÜN ORTASINA MÜHÜRLER VE DÜNYA MALINDAN KENDİSİ İÇİN YAZILMIŞ MİKTARDAN BAŞKA HİÇ BİR ŞEY ONA NASİP OLMAZ. KİMİN NİYETİ, ARZUSU AHİRET OLURSA, ALLAH: O KİMSE İÇİN DAĞINIK İŞİNİ TOPARLAR, DÜZENLER. ZENGİNLİĞİNİ KALBİNE MÜHÜRLER. DÜNYA NİMETLERİ DE BOYUN EĞEREK, ONA RAHATLIKLA ULAŞIR.”

İBN MACE

ALINTI
Her halukarda, Rabbimin razi olduklarindan olmanizi dua ile temenni ediyorum. Selam Aleykum wa Rahmetullah.

Sorularınıza kapsamlı cevaplar vermek isterdim, üç noktalı kısa kısa olsun şimdilik, münazara edelim inşallah…Selametle...

Ek: Önce kendimiz, sonra ailemiz, sonra komşularımız, sonra arkadaşlarımız, sonra köyümüz, sonra kasabamız, sonra ilçemiz, sonra ilimiz, sonra Anadolu, sonra ortadoğu, sonra hicaz, sonra doğu türkistan...Kalpler Allah'ın elindedir, dilediği yöne çevirir...Yeter ki biz samimi olalım, Rabbimize karşı...

Gezgin_musab
ALINTI(Saltukoğlu @ Apr 11 2008, 10:17 AM) *

Molla Nasreddin, imzandaki resimlerle, mesajlarında aktardığın fikirler arasında tezatlar seziyorum, açıklayabilirmisiniz?

Bır ara F.Guvenı kıtapları tanıtmıstır

sonra Zaman gazetesının fılıstınlıler hakkında mılıtan falan dedıklerı ve zaman gazetesının kotulyıcı bır haber yayınlamıstı...

delıl

http://www.islamiforum.com/Zaman-Gazetesi-...lar-t29701.html
Zaman Gazetesi'nin "Gazze" Küstahlığı

http://www.islamiforum.com/Fethullah-Guele...Fkh-t28184.html
Fethullah Gülen Hocaefendi'nin Fıkhını Anlama

ama sonu bılıryorum saltuk dogru soylenı 9 degıl 99 koyden kovarlar bı gun....
nasreddinhoca
ALINTI
Bır ara F.Guvenı kıtapları tanıtmıstır
sonra Zaman gazetesının fılıstınlıler hakkında mılıtan falan dedıklerı ve zaman gazetesının kotulyıcı bır haber yayınlamıstı...
delıl
http://www.islamiforum.com/Zaman-Gazetesi-...lar-t29701.html
Zaman Gazetesi'nin "Gazze" Küstahlığı
http://www.islamiforum.com/Fethullah-Guele...Fkh-t28184.html
Fethullah Gülen Hocaefendi'nin Fıkhını Anlama
ama sonu bılıryorum saltuk dogru soylenı 9 degıl 99 koyden kovarlar bı gun....

Hakkımda daha çok delil toplamak için misakonline'a da bak...Bir çok şey bulacaksın, sonra tefrika edersin, bir tanesi halidiye'de yapmıştı bir ara...Allah kolaylık ve selamet versin kardeşim...

Fethullah Gülen'e kızdığım şeyler yok mu, var...
Hizmetin eski bir mağduru olarak, hizmet mağdurlarının hikayesi kitap olur aslında...
İlayı Kelimetullah ve Cihad'ı okudun mu hiç, ya da kalbin zümrüt tepelerini...
Biz kimseyi kutsamıyoruz...Zaman gazetesi bizdendir, amma yamukluklarını tefrika etsem, kimdendir diye şüphe duyarız...Sevgi Engin olayını unutmadık, müslüman bir kadına alçakca taarruz eden vampirleri unutmadık...Ehl-i Kitap sadece yahudi ve hristiyanlarla sınırlı değildir...Biz doğruları takdir eder alır, alkışlarız; yanlışları görmemezlikten gelemeyiz, yaratılışımız böyle, eleştirmek doğamda var...Kusura bakmayın...

Faruk Beşer Hocanın, Fethullah Gülen Hocaefendi'nin fıkhı üzerine yazmış olduğu kitabın okuması gerekir ki Hocafendi'nin görüşlerinin delilleri bilinsin...Kalbin Zümrüt Tepelerinde herkesin okuması gereken nadide eserlerden biridir, harika bir tasavvufi şaheserdir, hocaefendi'nin yaşayan bir mutasavvıf olduğuna şahitlik etmektedir...Özellikle fethullah Gülen Hocaefendi'nin engin hoş görüsünün temelinde de tasavvuf kültürü olduğu aşikardır...Tabi, Hocaefendiyi kutsayacağız diye de her iddiasına eyvallah demek isabetli olmasa gerek...
Abd_us_SAMED
Nur veya birkaç kardeşimin deyimiyle Diyalog cemaati hizmet insanı konusunda titizdir.Ve bu süreçte unutulanlar kaybolanlar olur.Bu insanların bazıları cemaate düşman olur.Bazıları da kaldıkları yerden devam eder.Ama hizmet alacak insan konusunda sınır tanımaz.her kesime hitap eder.herşeyi hoşgörüyle karşılar.
ne demek istediğimi anladınız inşallah sad.gif .
nasreddinhoca
ALINTI
Nur veya birkaç kardeşimin deyimiyle Diyalog cemaati hizmet insanı konusunda titizdir.Ve bu süreçte unutulanlar kaybolanlar olur.Bu insanların bazıları cemaate düşman olur.Bazıları da kaldıkları yerden devam eder.Ama hizmet alacak insan konusunda sınır tanımaz.her kesime hitap eder.herşeyi hoşgörüyle karşılar.
ne demek istediğimi anladınız inşallah

Hani bir söz vardır kardeşim, bana hizmeti anlatma...
Ben düşman değilim, kaldığım yerden devam edecek kadar cahil de değilim...Sözlerimi yanlış anlamayın...Hizmet dosyasını kapatalı çok oldu, çok...
Abd_us_SAMED
ben hep yanlış anlaşılıyorum. heralde lisanımın eksikliğinden olsa gerek.
sağol kardeşim duyarlılığından ötürü.Soğukkanlılığını çok seviyorum.Allah seni bahtiyar etsin inşallah.
nasreddinhoca
ALINTI
ben hep yanlış anlaşılıyorum. heralde lisanımın eksikliğinden olsa gerek. sağol kardeşim duyarlılığından ötürü.Soğukkanlılığını çok seviyorum.Allah seni bahtiyar etsin inşallah.

Gayet güzel izah ettiniz kardeşim...Lisanınız da gayet güzel...Bir eksiklik söz konusu değil...Hep birlikte bahtiyar olalım inşallah...

telpako
S:A kardeşim.

yeşil sorular

1- düzenli namaz kılabiliyormusunuz ?

2- NaMAZ kılarken huşu içeriisnde olabiliyormusunuz.

3- Namazın sizi değiştirdiğine inaniyormusuz ?

4- Hiç hasta oldunuz mu ?

5- İpek severmisiniz ?

6- Müstakbel eşinizdeki en çok görmeyi istediğiniz özellik hangisidir.

7- yeni evlenecek kişilere tavsiyeniz nedir.

8- Kıbrıs ta kıbrıslılarımı yoksa rumları mı daha cok seviyorsunuz.

9- Bir kişiyi öldürmek için yetlki verilirse ve günah olmayacağını bilseniz kimi öldürürsünüz ?

10 - Müslümanlar ne yaptıkları zaman felaha ulaşacaklar.

11- Dünyada müslümanların kurtuluşu için yüksek teknooji şart mı ?

12 Sizce si ztembelmisiniz ?

13- Hayatta size yol gösteren insanlardan hangi konularda yardım istersiniz.

14 - sizce müslümanların büyük çoğunluğu şirk koşuyor mu ?

15- Kendinizi depresyonda hissediyormusunuz ? hiç psikologa gitmeyi düşündünüzü mü ?

16- En çokkızdığını zsizi en çok kızdıran ve şahsi olan şey nedir.

17- En çok beğendiğiniz müslüman ülke hangisi

18 - Türkiyeden sonra hangi ülkde yaşamak isterdiniz.

19 - Müslüman olmasaydınız hangi dinden doğmuş olmayı dilerdiniz.

20- Sizce sadece müslümanlar mı cennete girecek

21 - Sizce siz ne kadar süre yanıp cennete gideceksiniz ?

22- Şirk koşmaktan korkuyormusnuz ?

23 - Tasavvufa girenler şirk koşuyorlar mı

24- BAzı tasavvuf üstadalrı son derce insancıl cömert sevgi bakışlı görünmelerine rağmen şirk koşuyor olabilirler mi ?

25- İlamdan başka bir dinde kurtuluş ümidi var mı ?

26- sizce si zyakışıklımısınız.

27- evlilikteki hatanı zneydi

28- eşiniz sizden neden soğudu

29 - çocuk olmak istermisiniz
?

yeşil renki bu sorular

Hasrettinhoc ahakkını helal et şimdilik bu kadar

Abd_us_SAMED
cidden de yeşil renkli terletici ve ince sorular.şimdiden Allah kolaylık versin smile.gif
TEVHİD
ALINTI
Fırkalaşma kaçınılmazdır… Kuran’da bunu ifade eden ayetler vardır, birlikte hareket edin, ayrılığa düşmeyin, rüzgarınız gider diye uyaran ayetlerde var…73 fırka hadisleri var mesela, ama dikkat edin ümmetim diyor Rasulullah (sav), fırkalaşmanın farkında ama ümmetim diyorum dikkat edin fevkinde…Fırkayı Naciye, siyasi bir teşekkül değil, bireysel amellerin sonucu…Benim ve ashabımın örnekliğinden ayrılmayın, cemaatten ayrılmayın…Cemaat sanki siyasi bir fırka imiş, hayır kardeşim, cemaat kıbleye yönelen herkestir, ümmettir…Vahdet ve ittihad sağlanmalıdır…Said Nursi ne der: “Marîz bir asrın, hasta bir unsurun, alîl bir uzvun reçetesi; ittiba'-ı Kur'andır. Azametli bahtsız bir kıt'anın, şanlı tali'siz bir devletin, değerli sahibsiz bir kavmin reçetesi; ittihad-ı İslâmdır. (Said Nursi) Peki nurcular ne yaptı, 12 fırkaya ayrıldı… Neden ayrıldıklarının ibretamiz örnekleri, hutbeyi şamiye’de vardır, ihlas risalesi var mesela, bir nurcu gibi değil de bir Müslüman gibi okumak lazım, işte o zaman faydasını görüyorsunuz…Asabiyet ve taassup, ön yargılar uyanışın önündeki kör edici engeller, ancak herkes de kör değil, takva yarışında bayrağı birileri muhakkak taşıyacaktır…Rabbimizi tanımıyoruz, yani Kuran okumuyoruz, okudukalrımız ile amel etmiyoruz, vahye muhatap olurken sanki 1400 yıl önce inmiş gibiyiz, hayır kerdeşim, her okuyan okuduğu anda vahyin nüzulunu hissetmeli, Alak suresini mi okudun, yarın git annene, bir arkadaşına anlat…Daha çok bölüneceğiz, muhakka bölükleri birleştirecek gönül ehli insanlar da olmalıdır, yok ki böyleyiz…ya hu kalpler Rabbimizin elinde, dilediği yöne yönlendirir, biz O’na karşı samimi olalım yeter…

ALINTI
Tek cümle ile ifade edeyim, davet doğrudan doğruya İslam’a değil, fırkaya yapılmaktadır, öyle sanıyorum ki nusretin gecikmesinin en önemli nedenlerinden biri de budur…Bir de neye ve nasıl davet ettiğimiz önemli…Tebliğ de üslup çok önemli…Biz de lider takıntısı var, liderler de lider yetiştirmiyorlar, ölüp gidince 12 fırka çıkıyor ortaya…Oysa bir cemaat düşünün ki bir lideri, arkadan gelecek binlerce yetişmiş lideri var…Bilinçlendirme ve aksiyon, dediğim gibi fırka eksenli olunca, ortaya fırkalar arası menfi hadiseler çıkıyor…Kuran’sız bir imanın müsbet neticeler vermiyeceği aşikardır, yani biz Kuran’ı anlamayız batıl inancını, Kuran ile yıkmak zorundayız ki adam gibi adamlar yetiştirelim, teşekküller ortaya koyalım…

ALINTI
Fırkanıza muhalif bir fikir beyan edemiyorsunuz, etmeniz halinde yumuşakça tekfir ediliyorsunuz, dışlanıyorsunuz…İnsan su misali, mecrasını arıyor, kimisi bir gölette kalıyor, kalmayı tercih ediyor, işine öyle geliyor; kimisi ırmaklara karışmak sevdasında, çağlayanlarda tufan olmak istiyor; insan bu toprak toprak…kimisi de bir kanalizasyonda kaldığının farkında değil…Allah cümlemize hidayet etsin…İnsan denilen varlığın sosyolojisini ve psikolojisini çözmek için Kuran ile daha çok haşir-neşir olmak lazım, işte o zaman takva yarışının bir anlamı olur, kimseyi takvaya zorlayamazsınız değil mi, kimseyi zorla kanalizasyondan da çıkaramazsınız…

ALINTI
İyi niyetlerle yola çıkılıyor ama çıkış yapılan yerden uzaklaştıkça niyetler bozulmaya başlıyor, faize bulaşan cemaatler var ortada… Vehn nedir? Dünya sevgisi ve ölüm isteksizliği… Vehn ki ümmeti şu an baştan sona tarumar ediyor…

Sorulara verilen bu cevapların hepsinin altına imzamı atarım kardeşlerim.
Nasreddin Kardeşimiz birçok konularda hissiyatımın iyi bir tercümesini yapmış diye düşünmekteyim.Allah razı olsun.

Selam ve dua ile
nasreddinhoca
ALINTI
Abdussamed: cidden de yeşil renkli terletici ve ince sorular.şimdiden Allah kolaylık versin

Cidden zor sorular…Yeşil renkli ama sarartıcı…

ALINTI
Telpako: S:A kardeşim. yeşil sorular… yeşil renki bu sorular
Hasrettinhoca hakkını helal et şimdilik bu kadar…

MUHTEREM SORULARI YANLIŞ KİŞİYE SORMUŞSUNUZ, BEN NASREDDİNHOCA, HASRETTİNHOCAYI TANIMAM…ONU DA BİR GÜN DAVET EDERLERSE MUHAKKAK SORULARI CEVAPLAR… smile.gif

NASREDDİN’CE Mİ HASRETTİN’DE Mİ OLSUN smile.gif
AH KLAVYE AH, H'NİN HEMEN ALTINDA N VAR...

ALINTI
1-Düzenli namaz kılabiliyormusunuz ?

Düzenli namaz kılamıyorum…Düzenli namaz kıldığım yıllar, yurtlarda kaldığım yıllardır…Sabah namazında muzdaribim, gerçi bu aralar çok şükür iyi gidiyor…Düzen için düzen lazım..

ALINTI
2- NaMAZ kılarken huşu içeriisnde olabiliyormusunuz.

Huşuyu kim kaybetti ben bulayım, ancak son zamanlarda secde’den çok hazz alıyorum…Tadili erkan’a riayet ediyorum…Tadili erkan çok önemli, rabbiniz karşısında esas duruşunuz adam gibi olmalı…Namaz kılınıp bir kenara atılacak paçavra değildir, paldır küldür…Namaz insanın suratına çarpılır mı, hem de öyle bir çarpılır ki emeksiz emekleriniz boşa gider, hesap günü…

ALINTI
3- Namazın sizi değiştirdiğine inaniyormusuz ?

Değiştirmedi, ama değiştireceği güne doğru adım adım gidiyorum… Arapçam eksik sadece…İletişim meselesi…

ALINTI
4- Hiç hasta oldunuz mu ?

Gastrit ile boğuşuyorum…1986’da biletimi kesmişler, Allah’a hamd olsun 29 yaşına geldik…Zehirlenmişim bir türlü bulamadılar ne olduğunu, sonra dişimdeki dolgunun milyonda bir insanda yaptığı bir zehirlenmeymiş…Milyonda bir önemli biriyim demek ki smile.gif

ALINTI
5- İpek severmisiniz ?

İpek elime değdi mi acaba bilemiyorum… Hayal meyal hatırlayamıyorum bile…Cennete belki…

ALINTI
6- Müstakbel eşinizdeki en çok görmeyi istediğiniz özellik hangisidir.

Huy-ahlak güzelliği, dindar olmasına gerek yok… Dır dır etmesin yeter… Çok bilmiş de olmamalı… Yumuşak huylu, şefkatli olsun… Dindar olmalı mı? Artık olması gerektiğine inanmıyorum, insan olsun… Dindarlık berekettir, doğru, dır dır’ın yiyip bitireceği bir bereket de ne kadar bereket acabA…

ALINTI
7- yeni evlenecek kişilere tavsiyeniz nedir.

Birbirlerini çok iyi tanısınlar…Hiçbir soru işareti kalmasın…Aynı muhitin hatta aynı cemaatin ferdi olsunlar, elbette istisnaları da olur…Kesinlikle yanlış anlaşılmaya fırsat bırakmayacak kadar açık ve açıklayıcı olunsun…Evlilik üzerine birkaç kitap da muhakkak okunsun, özellikle Mustafa İslamoğlu’nun tavsiyelerini, bir değil üç-beş defa okuyun…Ben geç okudum smile.gif

ALINTI
8- Kıbrıs ta kıbrıslılarımı yoksa rumları mı daha cok seviyorsunuz.

DERİN MESELE...

Önce kıbrıs’ı tanımlayalım…Ada’da AB’nin tanıdığı Kıbrıs Cumhuriyeti var, Kuzey topraklarında İşgal Kuvvetleri ! olan TSK Kol Ordu denetiminde KKTC var, bir de AB’ye üye olmak için atmadık takla bırakmayan Türkiye var, Türkiye’nin Yunanistan ile iyimser yaklaşımları var, İngiltere’nin ada da iki önemli üssü var, bir de ABD’nin Ortadoğu, Balkanlar, Çin, Cezayir’e kadar dinlediği iddia edilen bir dinleme üssü var…Daha bitmedi, Annan Planı’na evet diyen %63’lük Kuzey Kıbrıs insanları var, ayrıca %63’ü annan’a evet diyerek KKTC denilen devlete hayır dediğini de hatırlatırım, elbette bu hayır insanların iğrenç statüko düzeninden bıkmış olduklarından dolayıdır…!!!

Kıbrıs’ta, Kıbrıslı Türkler ve Kıbrıslı Rumlar var, ayrıca Kuzey Kıbrıs’ta yerleşikler denilen Türkiye kökenliler var…Gerçi ben Kıbrıslıyım diyorum, üst kimlik meselesi…!!!

Türkiye’de Türkler-kürtler ne kadar sevişiyorsa, burada da herkes o kadar sevişiyor…!!!

Ayrıca Rum kesiminde ezan okunurken, KKTC’de yıllarca bir çok yerde ezan okunmadığını hatırlatmak isterim…

Daha çok şey var Kıbrıs üzerine konuşulacak, konuşuruz…

ALINTI
9- Bir kişiyi öldürmek için yetlki verilirse ve günah olmayacağını bilseniz kimi öldürürsünüz ?

İnsan öldürmek basit bir olay değil, elbette benim için; caninin vicdanı yoktur…Yapmayacağım görevleri istemem…Sanırım o görevi bana vermezler…Verseler de öldürmek, bana ters… ben ihya etmeyi tercih ederim…

ALINTI
10 - Müslümanlar ne yaptıkları zaman felaha ulaşacaklar.

Müslümanlar ellerinden geleni yaparlar…Felaha erdirmek Allah’ın takdiri…Zahmetsiz, rahmet olmaz…Ne sorusunu özelleştirirsek, her an Rabbinin huzurunda oldukalrını idrak ettikleri zaman…Unutmayın ki salat sadece namaz’dan ibaret değildir, hayatın her yerini, her anını kapsayan bir fiili duadır….

ALINTI
11- Dünyada müslümanların kurtuluşu için yüksek teknooji şart mı ?

Kalpler Rabbimizin elinde dilediği yöne çevirir… Teknoloji önemli ama her şey değil…Allah’ın var neyin yok, Allah’ın yok neyin var…Ne varlığa sevinirim, ne yokluğa yerinirim, bana seni gerek seni… Mevlana Yunus Emre…Müslümanların kurtuluşu için Allah şart…

ALINTI
12 Sizce siz tembelmisiniz ?

Evet, tembelim…Asi bir tembellik…Çünkü, tembelliğimin en çok suratıma çarpıldığı zamanlarda 60 kiloluk libazma torbalarını (kimyasal gübre) alçak gönüllülükle sırtladığımı bilirim, 240’lık ya da 11,000’lik elektirik kabloları altında az ezilmedik, o zaman tembel olmadığımı anladılar, asi olduğumu ise halen anlamış değiller…

ALINTI
13- Hayatta size yol gösteren insanlardan hangi konularda yardım istersiniz.

Yıllarca bir rehber aradım, kendimi kaybettiğim de karşıma rehber diye dikildiler, hey dostlar ben kayboldum… Bazı konularda Mustafa İslamoğlu hocama mail atarım… Bir mürşide ihtiyacım var… Kendi yolumu kendim çizerim… kendi kendime yardım ediyorum… öyle bir ehliyetim var smile.gif

ALINTI
14 - sizce müslümanların büyük çoğunluğu şirk koşuyor mu ?

İnsan ya şirk koşar ya da koşmaz, veya koştuğunun farkında değildir…Müslüman da bir insan olması münasebetiyle, ya koşar ya da koşmaz, veya koştuğunun farkında değildir… Biz davetçiyiz, yargıç değil diyen İhvan-ı müslimin prensibi dikkate değerdir… Biz davetçiyiz, davet ederiz…

ALINTI
15- Kendinizi depresyonda hissediyormusunuz ? hiç psikologa gitmeyi düşündünüzü mü ?

Depresyon olasıdır… Psikoloğa gitmedim, gitmeme de gerek yok, ne yardımı dokunacak ki bak forumlar bu anlamda psikolojik tedavi gibi smile.gifMüslüman psikologlara yine de gidin… Kalpler Allah’ı anmak ile zikretmek ile mutmain olur…

ALINTI
16- En çok kızdığınız sizi en çok kızdıran ve şahsi olan şey nedir.

Arkadaş sofrayı kuruyoruz, arkadaşlar oturuyor, ben eksikleri getirirken bir kaçı yemeğe başlıyor, kızıyorum abi, hep beraber başlıyalım… smile.gif Öyle bire bir kızdığımı hatırlamıyorum, şahsi olaraktan… Ha bir kere de spor yapıp terli terli eve gelmiştim, akşam olmuştu, hemen banyo yapmak istiyordum, banyoya giden ara koridordaki lamba yanmıyordu, tam banyonun önünde, halıya bastım şap şap bir anda suyun içinde buldum kendimi, kızkardeşimi çağırdım, bu ne dedim, hiç fark etmedin mi, neyse o duş yapma isteğim bir anda kızgınlığa döndü, suyun tuvaletten geldiğini gördüm, alafranga tuvaletin üstündeki su haznesinden taşmış diye düşündüm, torna vidayı alıp hazneyi açtım, bir de ne göreyim, plastik hazne delik deşik, annem haznenin içine naftalin atmış, naftalin su ile kimyasal reaksiyona girip plastik hazneyi eritmiş, işte burada film koptu, bir sinir ile dışarı çıktım, tam yarım saat duvara bağırdım, kız kardeşim hafif bir korku ile bana bakıyordu bu ne yapıyor diye, ben duvara bağırıp çağırıyorum, rahatladıktan sonra bir gülme tuttu beni, kız kardeşim ile birlikte gülmeye başladık… Ya,,, hayatta kızacak çok şey var, sonunda gülmesini becerebildikten sonra….

ALINTI
17- En çok beğendiğiniz müslüman ülke hangisi

Malezya, Endonezya…

ALINTI
18 - Türkiyeden sonra hangi ülkde yaşamak isterdiniz.

İran, Finlandiya… Ne alaka… Beyaz zambaklar ülkesi… Ama hepsi hikaye, Anadolu bir başka…

ALINTI
19 - Müslüman olmasaydınız hangi dinden doğmuş olmayı dilerdiniz.

Doğmak mı, doğmadım sanki seçtim… Hristiyan ve Yahudi olamaycak kadar akılcıyım… Herhangi bir dine mensup olmazdım sanırım… Allah’a inanırdım, tevhid üzere…

ALINTI
20- Sizce sadece müslümanlar mı cennete girecek

Allah’ın diledikleri girecek… Biz isteriz, verip vermemek O’na kalmış… Cennet O'nun, bir hurma ağacının altında bir gölgelik lütfederse yeter...

ALINTI
21 - Sizce siz ne kadar süre yanıp cennete gideceksiniz ?

Neden yanmadan gitmeyelim… Ben yanmadan gitmek için uğraşıyorum…Allah muhafaza… Siz yanıp gitmeyi düşünüyorsanız, yapabilecek bir şeyim yok, öyle bir duyum mu aldınız smile.gif

ALINTI
22- Şirk koşmaktan korkuyormusnuz ?

Allah’ın affetmeyeceği tek günah… Allah muhafaza buyursun… Şirkin her türlüsünden…

ALINTI
23 - Tasavvufa girenler şirk koşuyorlar mı

Hayır… Tarikata girenlerin şirke varan uygulama ve inançları var, genelleme değildir… Evvela itikadı tashih etmek lazım der İmam Rabbani… Tasavvuf İslam'ın zirvesidir...

ALINTI
24- BAzı tasavvuf üstadları son derce insancıl cömert sevgi bakışlı görünmelerine rağmen şirk koşuyor olabilirler mi ?

Neden olmasın…İnsan bu…koşar koşmaz…Genelleme hoş olmaz… Tekke şeyhleri sorunlu ama hepsi değil...

ALINTI
25- İslamdan başka bir dinde kurtuluş ümidi var mı ?

İslam’dan başka bir din mi var kurtuluş vaad eden…İşte ABD hristiyanlar, İşte İsrail Yahudiler, bunlar mı kurtuluş vaad edecek…İnsanları afyonlayan Budizm mi, bunlara gülerim sadece…

ALINTI
26- sizce siz yakışıklımısınız.

Orta halli idare ediyoruz işte…aynaya bir bakayım…sahiden yakışıklıymışım smile.gif

ALINTI
27- evlilikteki hatanız neydi

Anlayış farklılıklarını tesbit edememiş olmak…

ALINTI
28- eşiniz sizden neden soğudu

Malum mu oldu…Anlaşamadık, ayrıldık…hata’da ısrar etmek ya da hata’ya mahkum olmak doğru değil…hata’ya sabretmek herkesin harcı değil…

ALINTI
29 - çocuk olmak ister misiniz ?

Sanırım en anlamlı soru bu…Çocuk olmak istermiyim, nerede, filistinde mi, ya da Afrika da mı…zor bir soru…çocuk yürekli olabilmek gerek...
islam ve kulluk
cevaplar için teşekkür ederiz kardeşimize içtenlikle cevaplamış ...
musalli
cevaplar için teşekkürler.şimdiye kadarki konuklardan farklı ve alışılmışın dışında bir üslup

gözlemledim sanki.biraz dağınık bir ruh haliniz var gibi nasreddin kardeşim.allah yardımcınız olsun.

sorum şimdilik yok,takip ediyorum inş...
Kaveller
Ben okurken yoruldum , bu nasıl bir yaşam hikayesi nasreddin hoca .
bu kadar da umutsuz olmayın , Rabbim yardımcınız olsun ne diyelim .
aLaTurCa
Hosgelmissin oncelikle..

ilginc hayat hikayeleri ilgimi cekmistir herzaman, burda genelde yazilarinizdan boyle sanki cok dindarmissiniz ve onem veriyormussunuz gibi geliyordu ama ictenlikle yazmissiniz ugrastiginizi bu konuda, ama dediginiz gibi cidden ironiksiniz cogu kez.

ben sizin ilk forumdaki paylasimlarinizda vs daha samimi ve icten buluyordum sonra zamanla farkli bir uslup icinde oldunuz, bunun hikmeti ne ola?

telpako
cevapların çok içten HASRETTİN hoca kardeşim smile.gif Allah bana n yerine h yazdırdı demek ki bu işte bir iş var ne hasreti içindesin bilemem cennet hasreti mi ? Yoksa başka bir hasret mi bakalım zamanla görücez inşallah smile.gif
nasreddinhoca
ALINTI
Musalli: cevaplar için teşekkürler.şimdiye kadarki konuklardan farklı ve alışılmışın dışında bir üslup gözlemledim sanki.biraz dağınık bir ruh haliniz var gibi nasreddin kardeşim.allah yardımcınız olsun. sorum şimdilik yok,takip ediyorum inş...

Üslubum farklıdır, doğaçlamadır, üç noktalıdır, daha devamı vardır, ironiktir kimi zaman, kimi zaman da dağınıktır…Fikriyatım dağınık olmak ile birlikte, ruh halim için aynı şeyi söyleyemem, ruh halim daha derli topludur…Fikriyatımı da bir ara uğraşıp toplamalıyım, çok dağınık bir insanım…Dağınık görmenizin sebebi, dağıtmış olmamdır belki…

ALINTI
Kavaller: Ben okurken yoruldum , bu nasıl bir yaşam hikayesi nasreddin hoca .
bu kadar da umutsuz olmayın , Rabbim yardımcınız olsun ne diyelim .

Bilakis hiç umutsuz değilim, insan ümitleri ile yaşar…Yaşam hikayemi dağınık bir şekilde üç noktalı özetlemeye çalıştım…Tasvib ettiğimi iddia etmiyorum…Cümlelerim ızdıraplıdır, dağınıklığı biraz da ondan…

ALINTI
ALATURCA: Hosgelmissin oncelikle..
ilginc hayat hikayeleri ilgimi cekmistir herzaman, burda genelde yazilarinizdan boyle sanki cok dindarmissiniz ve onem veriyormussunuz gibi geliyordu ama ictenlikle yazmissiniz ugrastiginizi bu konuda,

Hayat hikayem dikkat çekicidir, anlattıklarım özettir, üç noktalıdır…Hep içten ve samimi yazarım…Önem verdiğim için yazarım…Dindar değilim, dindar kelimesini de hiç sevmedim, din dar mış…Benim dinim dar değil, geniştir, birilerinin dini dardır, o kendi anlayışının dindarıdır…Dindar olmak için hiç uğraşmadım…Allah’a çağıran, Salih amel işleyen ve ben Müslümanlardanım diyenden daha güzel sözlü kim vardır??? (Fussilet.S)

ALINTI
ALATURCA: ama dediginiz gibi cidden ironiksiniz cogu kez. ben sizin ilk forumdaki paylasimlarinizda vs daha samimi ve icten buluyordum sonra zamanla farkli bir uslup icinde oldunuz, bunun hikmeti ne ola?

Evet, ironiyi severim…Aslında forumlara takılmaya başladığım zamandan buyana üsluplarımda değişmeler söz konusu olsa da samimiyetimde ve içtenliğimde hiçbir değişme yoktur, iki sene önce samimiyetim ve içtenliğim ne ise bugün de o…Uslup farklılıklarımın sebebi içimde kopan fırtınalar olabilir, fırtınalı zamanlarıma dek gelmişseniz farklı yorumlamışsınızdır, fırtına dindiğinde dek gelmişseniz içten ve samimi bulmuşsunuzdur…Hikmet mü’minin yitik malıdır nerede bulursa alır, prensibine riayet etmeye çalışıyorum…

ALINTI
Telpako: cevapların çok içten HASRETTİN hoca kardeşim Allah bana n yerine h yazdırdı demek ki bu işte bir iş var ne hasreti içindesin bilemem cennet hasreti mi ? Yoksa başka bir hasret mi bakalım zamanla görücez inşallah

İşin içinde bir iş var mı yok mu bilemem smile.gif
Ya mübarek hasret din, din, tin değil…İncire mi hasrettik, gerçi bahçedeki incir yeşerdi, yakında yemiş verir…
Özlem duyduğum çok şey var…
Almanya’da Filistinli selefi bir kardeşim var, onu çok özledim… Ara sıra telefonlaştığım, mailleştiğim bir arkadaşım, bağımızın kopmadığı nadir ve nadide insanlardan biri…
Bu aralar Ankara’yı da özlüyorum…
Çiğ köfteyi de… smile.gif
… … …

Ben dindar değilim, müslümanım...farzlarda herkes eşittir, nafilelerdir insanı yükselten...
sabah_rüzgarı
ALINTI(nasreddinhoca @ Apr 11 2008, 07:52 PM) *

Tatlı dediniz de ekmek kadayıfı, üzerine kaymak-dondurma...Ama çiğ köfte ayrı, istikamet değişdirtir...

tmm bi ara tatlınızı da hazırlıcam
çiğ köfteyi malesef babamda çok seviyor smile.gif

ALINTI
Zaman ne kadar çabuk akıp gidiyor değil mi Sabah Rüzgarı kardeşim...
Anılar, anılar biter mi...Hatıralar yad edilmek için...
Cennette'de yad edebilecek miyiz...
Mizahı severim, ama ironik olanlarını...
Bazen de gerçekten komiklerdir...

arada yine eski espirili halinzle sizi görmek isteriz

ALINTI
Sabah Rüzgarı kardeşim, şiirle aram iyi olmamasına rağmen, Necip Fazıl'ın çilesini okuduğum sıralarda, bir şiir yazmıştım, okuduğum arkadaşlar istisnasız Necip Fazıl dediler, yok dedim karalarken beyaz yapraklara dökülüvermiş...Peyami Safa'dan dokuzuncu hariciye koğuşu ve fatih harbiyeyi okudum, okunması gereken bir yazar...Üslubu da çok güzel...Şimdi her okuduğunuz yazardan bvir şeyler kapıyorsunuz...Geçen gün Bülent Akyürek'in Zamanın Efendisi'ni bitirdim, bugün Ahi Evren'i Mikail Bayram'dan...Free stil diyelim...

bende sizin okuduğunz iki kitabi okudum gece
dokuzuncu hariciye koğuşunu birazcık atlaya atlıya okumuş olsam da smile.gif

yazdığınz şiiri bizimle paylaşırmsnz
adızn nedir
evlilik geçirdiğinzi bilmiyodm
son zamnlardaki ağır tavrınz evli gibi düşündürse de smile.gif
çok özel değilse bitirme nedeniniz
pişamlıklarınzdan ders çıkardızı düşünüyomusnz ve hayatınızi bu yönde devam ettirdiğinizi ??
medrese hayatınzdan bahsediyodnz buna binaen medrese hayatına başlamanızdaki etkenler
size kazandırdıkları ??
ya da kaybettirdiğini düşündüğünz şeyler var mı ??
komik hikayerinzden birini anlatırmısnz ??

nasreddinhoca
ALINTI
yazdığınız şiiri bizimle paylaşırmısınız

Çile kokulu şiirimin sayfaların şu an elim de değil, Ankara’da kolilenmiş kitaplarımın arasında… Hatırladığım birkaç satırını yazayım…

İnsan dediğin ne ki,
Bir kelime, iki hece,
Üç kuruşluk bilmece.
Kulaklarında küpe,
Boğazında halka,
Ellerinde kelepçe,
Ayağında pranga,
...
Köle…

ALINTI
Evlilik geçirdiğinizi bilmiyordum
Son zamanlardaki ağır tavrınız evli gibi düşündürse de

Her zaman tavırlarım ağırdır, ciddiyim, sululuğu sevmem…Adabım, edebim, ahlakım, terbiyem,…muhkemdir…Evlenmeden önce de öyleydim, evlenince de, ayrıldıktan sonra da…
Forumlarda bulunma amacım, bilgilerimi muhafaza etmek, yeni bilgiler öğrenmek, bilgilerimi canlı tutmak, ki son zamanlarda çok faydasını görüyorum… Forumlar dışında böyle konuştuğum bir ortamım yok, zaten konuşturmazlarda…fikri hür, vicdanı hür nesiller bize ters… Evlenip ayrıldığımı haftanın konuğu olmam münasebetiyle öğreniyorsunuz…

ALINTI
çok özel değilse bitirme nedeniniz

herkes kendi cephesinden muhakkak haklıdır… ben haklılık iddiasında değilim… kısaca şöyle ifade edeyim, o bana göre radikal idi, ben ona göre hoş görülüydüm… ideolojik olarak şöyle ifade edeyim, ben ona göre mürcie idim, o bana göre harici idi… ne demek ise… buna yasal zeminde şiddetli geçimsizlik ya da şiddetli uyumsuzluk diyorlar…

ALINTI
pişmanlıklarınızdan ders çıkardığınızı düşünüyor musunuz ve hayatınızı bu yönde devam ettirdiğinizi ??

hayatta bir çok şeyin tecrübe ile sabit olduğu kesindir… Tecrübeyi tanımlayanlar, hayat boyunca yenilmiş kazıkların bütünü olarak ifade ediyorlar… Pişman mıyım, pişmanım, tecrübe ettim, birikim oldu, neyin ne olduğunun farkındayım artık, az veya çok tartışılabilir… Çok ders çıkardım, not ediyorum, kitap olarak piyasaya sürecem smile.gif Çıkarımlarım elimde, hayatımı bu yönde devam ettirmeye çalışıyorum…

ALINTI
medrese hayatınzdan bahsediyodnz buna binaen medrese hayatına başlamanızdaki etkenler
size kazandırdıkları ??

Sanırım burada bir yanlış anlaşılma var, medrese hayatım hiç olmadı, bunu çıkarsadığınız cümlelerime daha dikkatli bakın, iyi tahlil edin… Medreseye gitmeyi çok düşündüm, Siirt Tillo’da okumuş bir arkadaşım var, elinde kabir azabı resimleri ile milleti imana davet ediyor!!! smile.gif
Allah, akıl, fikir versin… Gitmedim, iyi ki de gitmemişim diyorum… Medresenin Arapça dışında verebileceği fazla bir şey yok, yani en azından bana… Medresedekiler modernizm’in m sini, medresenin m si ile karıştırmasınlar da, bu da kafi… ya da medrese’den neyi kast ettiğinizi açmanız lazım…

ALINTI
ya da kaybettirdiğini düşündüğünüz şeyler var mı ??

Bir ara hicaz’a gidiyordum, Medine İslam Üni’sine yaştan kaybettim, selefilik denilen şeyin ucuz bir müridi olmaktan kurtulduğum için Allah’a ne kadar hamd etsem azdır…

ALINTI
komik hikayerinzden birini anlatırmısnz ??

Komik değil sadece yaşanmış...

Sene, geçen seneler ama 2000’lerden biri…
Beş kafadar, karpaza kamp yapmaya gittik…
Bir Fizikçi, Bir Gazeteci, Bir İktisatçı, Bir Mimar, Bir Jeolog…
Önce mağosa’da ağaçlık bir alanda bir geceliğine konakladık…
Henüz seferi kilometrelere tekabül etmediğimiz için namazı kısaltamıyoruz…
Yatsı namazı için abdest almak üzere sahil kenarına gittim…
Bir güzel abdestimi aldım…
Ağaçların arasında, sahilin sesi, ormanın perileri namazıma şahit oldular…
Sabahleyin sabah namazı için kalkıp sahil kenarına abdest almaya gittim…
Bir de ne göreyim, sahil öyle iğrençti ki ya hu dedim gece görmeden abdest aldık, şu hale bak, hasta filan olacağız, temiz bir yer bulup abdestimi aldım…
Sonra ver yansın, karpaza vardık, kıbrısın ucuna, manastırı geçtik, kamp kurduk…
Ortalık yaban eşeği ile dolu…
Bir ara ağaçların arasına daldık, ortalığı kolaçan ediyoruz, bir eşek ağırtısı, 7 nokta bilmem kaç şiddetinde, bir topukladık… Hepimiz ağaçlığın bir yerinden çıkıp birbirimize bakıyoruz ne oldu diye, iktisatçı fizikçiye sordu, niye apar topar koştun, fizikçi sen koşunca ben koştum… Biz de grup psikolojisine uyup, topluca koştuk, ortada ne eşek var, ne bir şey, sadece bir ses grup psikolojisi açısından yeterli… Fizikçi ağaca halatlardan bir salıncak yapıp uzandı… İktisatçı kitap okuyordu… Ve biz, bir mimar, bir gazeteci, bir jeolog makus talihimize doğru gidiyorduk… Kıbrısın ucuna gelen üç kafadar, adalara yüzerek geçecektik, vakit ikindi üzereydi… İlk ada ile Kıbrıs arası 10 metre mesafedeydi… Benim yüzmem iyi değil diye o 10 metrelik mesafeyi yüzmem için 30 dk. Uğraşan arkdaşlar, beni suya iteleyince, 10 metreyi 10 saniye de geçtiğimi söylüyorlardı!!! Ölçmedim, 10 mu 7.5 mi… İlk adaya geçerken, jeolog suda akıntı olduğunu tesbit etmiş, lütfen dikkat edin, 10 metrelik mesafenin arasında akıntı tesbit ediyorlar, 100 metrelik mesafe arasındaki akıntıya dikkat… Adanın karşı adaya bakan ucuna geldik, adacık diyelim, mimar ve jeolog karşıya yüzerek geçeçekler, mesafe 100 metre, ben dedim akıntı var geçmem, siz geçin, neyse ikisi atladı gayet güzel karşı adaya vardırlar… karşı adadan bu taraf geçmek için tekrar atladılar, bu arada ben abdest aldım, ikindi namazını kılıyorum, namazı bitirip selam verdim, bir de ne göreyim, bizim iki kafadar almış başını süveyş’e doğrun gidiyorlar, beni bir panik aldı, elim kolum bağlı, ne yapcağım diyorum, arkadaşları seyrediyorum, “la ilahe illa ente subhaneke inni küntü minezzalimin” zikrini talim etmekten başka bir şey yapamıyorum, ne olduğunu da anlamış değilim, şoktayım, akıntı şiddetliymiş meğer… Dua dua… Derken bir yolunu bulup adanın arkasına doğru yüzerek, tekrar adaya çıktılar… SOS veriyorlar, yardım bul gel, ben bir panik bastım gaza, o 7,5 mi 10 mu saniyede geçtiğim yeri 5 saniyede geçtim…Depar atarak kan, ter içinde kampa vardım… Fizikçiye durumu anlattım, şaka yaptığımızı düşünerek, ben karışmam, hadi ordan dedi… Abi ver şu telefonu, sahil güvenliği arayalım, dalga geçme, git işine… Neyse iktisatçı numara olduğunu düşünerek, inanmış taklidi yaptı, olay yerine gittik, teşhisi koyduk, iki kafadar ada’da mahsur kaldılar… Çözüm ne??? Manastır polisine ya da Sahil Güvenliğe haber vermeden, çözelim… Ne düşündük? Bir arkadaşın ayağına ip bağlayacağız, karşıya geçip tek tek arkadaşları getireceğiz… Ancak, buna cesaret edemedik, fizik ve akıntı burada önemli bir işaret taşı idi… Elimiz, kolumuz bağlı manastıra gittik, polise durumu anlattık… Polis önce bir köpürdü, ne işleri var orada, bunların akılları var mı, cesaret mi ispatlayacaklar, baka bak bir de okumuş bunlar, ne okumuşlar, okumuşluğumuza hakaretin kaçı kaç para… Neyse polis manastırın altındaki teknelerin birine durumu anlattı, arkadaşları adaya almaya gittik… Mimarı, jeoloğu kurtarmanın heyecenını yaşarken, bu arada ben kaptandan akıntı üzerine bilgi alıyordum, kaptanın şu cümlesi dikkat çekiciydi, güçlü bir akıntı koskoca bir gemiyi bile rotasından şaşırtır… Akıntının şiddetinden adacığa ancak yaklaşabildik, arkadaşlar denize atlayıp, yüzerek tekneye yaklaştılar, onları aldık… Manastıra döndük, polise ifade verdik, sonra tekrar kamp yerine döndük… Ne oldu dedim??? Sen namaz kılarken, biz gidiyorduk dediler, doğru dedim, selam verince soluğu süveyşte alacaksınız diye düşündüm bir an… İyi yüzücü olmaları, akıntının dışına çıkıp adanın akıntıya paralel istikametinde yüzmeleri arkadaşları kurtarmıştı… La ilahe illa ente subhaneke inni küntü minezzalimin… Bizim jeolog, kurtuluş mücadelesi esnasında, mimar ile yaşadıkları diyalogları anlatıyor: Mimar diyormuş ki sakin ol jeolog; jeolog, abi tam sakin olacam, mimar başlıyor, EŞHEDU EN LA İLAHE İLLLALLAH VE EŞHEDU ENNE…demeye… ben de eşlik ediyorum, la ilahe illallah… Gece bayağı geç olmuştu, ancak kıvrıldık hasırın üzerine… Sabah oldu, yola koyulduk, hedef altın kum sahili, yüzmeye gidecez, daha önce de fethullahçı öğretmenler ile gelmiştik buraya 1996*, onuda bir ara anlatırım, altın kumun harika sahilinde güzel bir vakitten sonra, öğle yemeği için bir piknik alanına gittik… piknik alanından çıkarken bir araba ile çarpışa yazdık, çarpışamadık, hayırdır dedik… Mağosaya doğru yola devam ederken, bir ara arabanın şöförsüz gittiğini görmüş bizim iktisatçı, biz arkada uyuyorduk, fizikçi uyan uyan demiş, yoldayız… Allah korumuş… Köyümüze sağ salim geldikten sonra yıllardır, güle eğlene bu hikayeyi anlatırız, resimleri, espirileri anlat anlat bitmez, beş kafadar bir arada iken dinleseniz, trajikomediyi görürsünüz…EŞHEDU EN LA İLAHE İLLALLAH…

*Ayrıca fethullahçı hizmet ile kurban derisi operasyonlarını da eklerim…

Yalnız bir adam
Karanlıkta yürüyor
Bir mum yakmış
Koskoca karanlık
Nasıl aydınlanır
Onu düşünüyor
Rüzgarlar esiyor
Fırtınalar kopuyor
Ellerini set yapmış
Son mum sönmesin
Karanlığa karışıyor
Yanan elin kokusu
Yine de sönmesin
Kalan son mum...

Elde edilmezliğin büyük sırrı.
Bir bilen var mı ki hakkı.
Madalyonun öteki yüzünde saklı.
Anlayamazsınız bir yüzündeki karanlığı.
Görünmez, tereddütsüz iman kararlılığı.
Velakin, gafletidir yüzünde saklı.
Kalbinde acı, gözleri ağlamaklı.
Hakikati yüzünde gülücükler saklamalı.

Ya şehadet şerbeti yudumlamak
Ya da coca cola zıkkımlanmak

Ya bu yavrucak gibi kahraman olmak
Ya da bu yavrucağın katili olmak

Ya bu yavrucak gibi soğuk toprağın altında yatmak
Ya da çocuklarınızı kuş tüyü yataklarda yatırmak

Seçim sizin!

Çocuklarınızın eline tutuşturduğunuz her bir coca cola, her bir nestle çikolata, hem onun geleceğini karartmakta, hem de ümmetin bir çocuğunu katlettirmekte.

Zıkkımlandığınız her coca cola’nın rengine iyi bakın, filistinli çocukların kanları bir gün boğazınıza durmasın.

Ya kan emici vampirler gibi yaşayan bir ölü olmak
Ya da o güzel yavrunuza şehadet elbisesi giydirmek
Ya Rabbi ben, bu yavrumu sana adadım diyebilmek,
Şehadet elbisesini giydirip, Allah’a gönderebilmek

Yukarda resimdeki yavrucak mı tatlı, yoksa coca cola mı ?

Seçim sizin !

Belki bugün ‘kıl beşi kurtar başı diyebilirsiniz’
Kuş tüyü yataklarınızda rahat uyuyabilirsiniz
Çocuklarınızla parklarda zevkle oynarsınız
Eşlerinizle sıcacık evlerinizde oturabilirsiniz

Ama yarın,
Ölüm kapıya dayandığında
Diliniz tutulduğunda
Eliniz ayağınıza dolaştığında
Cesediniz kabre konulduğunda
Üzerinizi soğuk kumlar okşadığında
O filistinli yavrucağın hesabı sorulduğunda
Yavrucaklarınızı, hangi suçtan ötürü diri diri toprağa gömdüğünüz sorulduğunda
Elinizde coca cola ben suçsuzum diyebilecekmisiniz?
O zaman da bu günkü kadar rahat olabilecekmisiniz ?

Seçim sizin !

kırık-rüzgar
...
nasreddinhoca
...
kırık-rüzgar
...
nasreddinhoca
Bir ayağım ehl-i sünnette, bir ayağım 72 millette
Bir ayağım cemaatte, bir ayağım ehl-i Beytte,
Bir ayağım Kuran’ı Kerim’de, bir ayağım akl-ı selimde…

Mevlana Celaleddin der ki “Bir usturlap (pergel) gibi ol. Bir ayağın Şeriat (İslam dairesi) üzerinde olsun, diğer ayağınla yetmiş iki milleti dolaş."
telpako
Sayın Hocam özel bir sorabilirmiyim ?

peki o zaman soruyorum.

Şu anda bekar hayatı yaşiyorsunuz ya

hiç evlenmemişken mi yoksa evlenip boşandıktan sonra mı bekar hayatı yaşamak daha zor?
Linkinpark
ALINTI(sabah_rüzgarı @ Apr 11 2008, 06:57 PM) *

düşünürüz senn için de bişeyler smile.gif

banane torpil istiyorum? biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
nasreddinhoca
ALINTI
hiç evlenmemişken mi yoksa evlenip boşandıktan sonra mı bekar hayatı yaşamak daha zor?

Sanırım şimdi daha zor...
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.