Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Tasavvuf
Islami Forum - Popüler Forum > MULTİMEDYA > .·[ KLİP/RESİM/SUNUM ]·.
dahuk
nasreddinhoca
Şeytan'da aynen sizin gibi hazımsızdı, Adem'in topraktan yaratılmış olmasını hazmedemiyordu, siz de tasavvufu hazmedemiyorsunuz...
Tasavvuf'da topraktan yaratılmıştır, siz ise ateşten, öyle mi???
Budizm'de secde vardır, İslam'da da secde vardır, şimdi secde sapıklık alameti öyle mi???
Tasavvuf İslam'dandır...
Romalı Celaleddin'in mesnevisi tasavvuf ilmi için bir hüccet değildir...
Şeyhul İslam İbn teymiyye ve talebesi İbn kayyım'ın tasavvuf üzerine bir çok yazısı vardır...
Toptancı olmak şeytani bir ameldir...

Gullerin_Efendisi

Eh be kardeşim birde sapıklık deyip birde başka bir din gibi göstermek acı verici.. Sanki mevlana Kur-an dan başka birşeymi söylüyor.
telpako
Budizm hinduizmin protestanlarıdır. Tıpkı hristiyan dünyasının luther'i gibi

Tasavvuf hinduizmin harmanlanmasıdır.
Shadows©
gel kim olursan ol gel bin kere tövbe etsende yine gel...
TRCyber
resimdeki olan ayetin ve resimin alakasini anlamadim.
O ayet ne manada indi, kimin hakkinda indir, hangi manayi cikarir.... vs.
önce bunlari bilmek lazim.
ukab
yazık çok yazık..tasavvuftan anlamıyorsunuz bari geri dönülemeyecek şekilde suçlamalarda bulunmayın..bir de Hz. Allah c.c. 'ın kelamını alet ediyorsunuz..
nasreddinhoca
Bir yanda tarikatçı tekke kültürü, bir yada Tasavvuf münkirleri, ve bir yanda itidal...Ben itidali tercih ederim...
alikiris
ALINTI(nasreddinhoca @ Apr 21 2008, 04:38 PM) *

Bir yanda tarikatçı tekke kültürü, bir yada Tasavvuf münkirleri, ve bir yanda itidal...Ben itidali tercih ederim...

sevgili kardeslerim musade verirseniz bende bişey söylemek isterim...
tasavvufu din dısı gibi gören zatlar sizler müşrikler icin yazılmıs ayetleri allah dostlarına iftirada kullanıyosunuz ve bizlere kafir diyorsunuz biliyrosunuz ki müslümana kafir demenin hükmü nedir?
ama ben eminim siz bu hadisi serifi de kendinize göre cevirdiniz...
ve söylesenize bugün tasavvufcular ve sofiler kadar kim tebl,ig yapıyor bizim sucumuz nedir peki birileri gibi silah alıp zorla dine sokmadıgımız icinmi allah dostlarına baglandıgımız icin mi bizim dinimiz islam bizim peygamberimiz resulallah ve emin olun biz bu iki kutsalı hiçbirseyden üstün tutmayız cünkü maksadımız bu kutsalların emirlerine uymaktır...
ibadete karısmak bizim işimiz değil sizler sofilerin zikrine de bidat dersiniz ama size sorarım günde kac ekz zikr edersiniz ya benim anlamadıgım bir soru site var islami örgüt bilmem ne siteleri allah rızası icin bir girin bunlara göreceksiniz dogru düzgün islami bişey anlatmak yerine ne bilem reddiyei tasavvuf reddiyeyi siyasert ya da ibn teymiyyei övmeler usame bin ladini övmeler bize dşyonuz ama siz kendiniz cogu seyden yoksunuz ahh biz sizin gibi sizlere kafir yada zındık diyemeyiz cünkü buna desturumuz yok sizler bizim kardesimizdir ama emin olun islam sizin tekelinzde değil herkese zındık müşrik demeyin biz islamı biliyoruz alltan almasını biliriz ama islama yeni girmiş kişilerin akılını karısıtırarak bari onların islamdan sgumasına sebeb olmayın bugün menzil olsun mahmutefendi ve diğer tarikatlar olsun bir cok insanların hidayetine vesile olmuslardır bende bunlardan biriyim ve olmaya devamö edecektir dikkat et hidayete vermiş demiyorum hidayet allahtandır onlar sadece vesiledir ya siz kac kişiyi hak yoluna soktunuz bırakın artık bizlere kin kusmayı bizlere öfke duymayız bizler kardsiz bizler hazreti reulun ümmetiyiz mahserde hepimiz aynı yerdeyiz gelin hepğ birlikte bizlere savas acan müşriklere savasalım allah yolunda gidelim allah rızası icin kırmayalım birbirimizi müslümanca yasayalım ahh siz bizleri sevmeyin eyvallah ama biz gene de sizleri sev,yoruz ahh siz bizlere müşrikler icin yazılmıs ayetleri üstümüze atarak zındık deyin kimin imanlı kimin zındık oldugunu allahu teala bilir ama bizler sizlere kardesimiz diyoruz cünkü müslüman müslüğmanın kardesidir baskalarının doldurusu ile kardesliğimizi bozmayalım...
HAKKINIZI HELAL EDİNİZ
telpako
Arkadaşım iyi guzel hoş yaziyosun da bize kafir demek mümkün değildir. En azından akidemize bakarak bu söylenemez. Gerçi tasavvuf içinde kurtulmanız mümkün değil diyenler cok var ama onları dikkate alacak değliz.

Ayrıca muslumanlarınharcindeki kişilere karşı hepimiz tek vucuduz. Yada öyle olmaya çalişiyoruz. Ama kendi içimizde inanç akidelerimizi düzeltmek te bizimg orevizimiz olmalı dimi , YAnlış bir şey oldugunu sanmiyorum burdaki tartışmalar bizlerin bilgilerini arttırır ve daha cok ilim öğrenmemize bir şey yapiyorsak bunu sebebini öğrenmemize vesile olurinşallah.
alikiris
canım kardesim ben tarsımaya muhabbete bişey demiyorum sadece bizleri kafir zındık diye ithaflandırmayın inş. vallahi sizin düşünüyoz ahh bizim hakkımız sizlere helaldir ama sizler ithaflarınız da kafir zındık gibi seyleri sölemesiniz güzel olur sorun nedir bu rabıta nedir bu zikr cevabını bulurusnuz kuran da da hadislerden de hiçbirseyimiz din dısı değildir buna emin olun
telpako
Kardeşim işt eherkes delilleriyle konuusyor. Din dışı olup olmaması imani meseledir önemlidir de şu anda islam aleminin içinde akideleri çok farklı olan yüzlerce grup var. Mesela dürzilerin bambaşka inançları var ama bizler müslümanız diyorlar. sunnilerin inançları içinde de bir sürü hurafeler bidatler var bunlarda müslüman sonra şia ve alevilrin çok değişik belki de hiç kabullenemeyeceğimiz inançları mevcuttur. Hepsi de müslümanım diyorlar.

Önemli olan akidelerimizi düzeltmek ve en öncelikli referans alacağımız şeyin kitap olmasına dikakt etmek. Bizim için asıl ve en önemli delil bu olmalıdır.

Tabi hadisler ve dahada önemlisi peygamber efendimizin yaşantısı nasılmış bu bizler çok içinçokönemli. Hatta en önemli örnek almamız gereken efendimizin yaşantısıdır.

Bir çizgi filmde görmüştüm. Herkes ölüyor ve bir kişi ölenlere sesleniyor şu anda cehennemdesiniz bunu bilmenizi isterim diyor. Bi tanesi nasıl olur ben bütün dini vecibelerini yerine getiren bir katoliktim nasıl cehennemde olurum. diyor. melek ona şyle diyor : yanlış tercih , bir tanesi ben dini inançlarıma harfiyyenuygun yaşayan bir yahudiyim ben nasıl cehnneme giderim diyor melek ona da yanlış tercih diyor. Daha sonra bir hristiyan bir müslüman bir dbudist aynı şeyi söylüyor hepsine de yanlış tercih. peki diyorlar doğru tercih hangisiymiş. Cevap ; Mormonların inançları doğru cennet mormon mezhebinden olanlarla dolu smile.gif tabi böyle bir cennet yaşaması son derece sıkıcı bir yer haline gelioyor.

Neyse bu fıkradan sonra tercihlerimize dikkat edelim. dünyada iki taen din var biri tevhid . diğeri şirk başka din yokdinimize giren bidatlerde mutlak şekilde şirk kokenli olmalıdır. Dikkat ederseniz bidatleri uygulayan kişilere müşrik demiyoruz. Ama saf islam tevhid inancında olmamaldıır.

Biz neticede diyoruz ki bütün bidatleri iyi olsun kötü olsun dinimizden temizleyelim bu bize yeter.
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.