hayrunisa
Oct 9 2005, 10:18 PM
Newyork'ta okuyan yakınım, gördüğü acıklı ve bir o kadar da ibret verici hâdiseyi şöyle anlattı:
Yağmurun bardaktan boşanırcasına yağdığı bir kış günüydü. Yağmur ve soğuk, sokaklarda yürürken âdeta bizi sarıp sarmalıyor. Ben de alelacele evime dönmeye çalışıyordum.
Tam o sırada karşıma, elinden tuttuğu çocuğuyla yürümeye çalışan orta yaşlı bir kadın çıkıverdi. Yürümeyi yeni öğrendiği her hâlinden belli olan çocuğun, böyle bir havada yağmurdan ıslanma pahasına neden annesinin kucağında olmadığı ve onun yanında yürüdüğü çok dikkatimi çekti. Yavaş yavaş bana doğru yaklaşan bu anne ve çocuğun durumunu merakla takip etmeye başladım.
Anne ve çocuk bana doğru iyice yaklaştılar. Gördüğüm manzara beni şaşkına çevirdi. Hayretler içinde kalmıştım. Annesinin, çocuğun bulunması gerektiğini düşündüğüm kucağında, hiç yer yoktu. Çünkü anne, mantosunun altına koyduğu ve etrafı seyreden küçük bir köpek taşıyordu kucağında!..
Beni derinden etkileyen ve batılı annelerin bu hazin ve içler acısı hâlini yansıtan bu hâdise; Allâh Teâlâ'nın biz insanlara gönderdiği en son din İslâm'ın ortaya koyduğu, dolayısıyla şefkat ve merhamet Peygamberi Hazret-i Muhammed -sallallâhu aleyhi ve sellem- Efendimiz'in çocuklara karşı davranışları ve tavsiyelerini düşündüğümüzde ne kadar da ibret vericidir.
Bugün batılı anne; Allâh'ın yarattığı selîm fıtratından gün geçtikçe uzaklaşmakta ve hakîkî sevgi ve muhabbetler, yerini sahtelerine bırakmaktadır. Çocuklara göstermeleri gereken ilgi ve alâkayı başka taraflara sarf etmektedirler. Bu hâdise, hayvanları seven ve koruyan batının, insan sevgisine dair sergilediği ne kadar güzel bir misâl!..
feyza:)
Oct 10 2005, 11:02 AM
ne kadar ilginç bir hikaye ve saçma br davranış örneği.
hayvanlara bu kadar duyarlı olan bu muhterem zat anne olmuş ama insan olamamış maalesef.yağmurlu bir havada yavruları olan bir köpeğin evlatlarını nasıl siper alıp koruduğunu görürse belki biraz ders alır ne dersiniz?
MAKRUBE_24
Oct 23 2005, 12:29 PM
Selamın Aleyküm arkadaşlar.öncelikle hepinizi saygı ve sevgiyle anıyorum.Allah ebeden sizlerden razı olsun.Ben sözü fazla yaymadan şunu ifade etmek istiyorum.Müslüman erkek yada kadın fark etmez,Merhametli olmalıdır.Merhamet etmeyene merhamet olunmaz.Heleki annenin yavrusuna sevgisi analık duygusu dediğimiz o duygu insanın içindeki bir hissiyatdır.Yani anne olduktan sonra bunun dersini alıp yada ne bilim değişik ilaçlar alıp edinilen bir duygu değildir.Şunu sölemek istiyorum.kadının özünde olan bu duygunun nasıl karardığını görmek gerçekten çok acı bir tablo.yani Allahın izniyle kendimize güzellikler katmamız gerekirken bahşedilenlerden de oluyoruz.Allah affetsin.Bu durum direk çoçukları madur ettiği için bizi daha bir derinden etkiliyor.ya öle bir şey ki düşünün bir hayvan yavrusu korumak için kendinden çokça büyük hayvanlarla mücadeleye giriyor.Yavrularıma zarar gelmesin diye.Kesinle dünya için kendimiz için yapmamız gereken çok şey var.Müslüman olarak doğduğumuz ve yetiştiğimiz için Allah'a binlerce hamdu senalar olsun.Ey KARDEŞLERİM SİZLERE ÇOK ÖNEMLİ BİR GÖREV DÜŞMEKTE NESİLLERİN İFLAHI İÇİN.SİZLER ÇOK ÖNEMLİSİNİZ.SİZ GÖREVİNİZİ ELBETTE BİZDEN DAHA İYİ BİLİRSİNİZ.ANNELER VE BABALAR ELİMİZİ BİRAZ DAHA TAŞIN ALTINA SOKALIM.ALLAH HEPİMİZİN YAR VE YARDIMCISI OLSUN...
Ke[R]eM
Oct 23 2005, 12:41 PM
Çocuklarına küçük yaşta sevgi, şefkat, merhamet göstermiyorlar. Ondan sonra o çocuk büyüdüğünde ailesinden ilgi görmediği için kendi çoluğuna çocuğuna da ilgi göstermiyor. Ve toplumlarda sevgi, şefkat, merhamet kavramları yok oluyor. Acı ama gerçek!
sabah_rüzgarı
Sep 1 2008, 09:46 PM
yeni okuduğum çocuk psikoljisi kitabından bi cümle ;
çocuğuyla babası ne kadar çok ilgilenirse çocuk büyüdüğü zamn aynı şekilde babasıyla ve kendi çocuğuyla da ilgilenecek, fazlasıyla özen göstercektir
bayan köpeğin kendini nasıl koruyabileceğini bildiğini, bilakisl kendisne ihtiyaç duyanın ise doğurduğu yavrusunn olduğunun malesefki farkında değil
[JT]_ShadoW
Sep 2 2008, 01:18 AM
Çok üzücü bir durum ne yazılsa bişeyler eksik kalacak gibi bir ülkede aile kavramını öldürürseniz bu tür vakaların görünmesi gayet normaldir şimdi bu yozlaşmanın çaresini arıyan bir avrupa var ama maalesef küllerinden doğacak bir nesil yok...
Ben yalnız bu tür olayların yavaş yavaş türkiyede yaşanmasından korkar oldum artık avrupayı olduğu gibi örnek alan entellektüel kesim onları taklit etmekte sınır tanımıyor. Avrupanın ilmini bilimini alacaklarına çürümeye yüz tutmuş kültütünü yerlerde sürünen değerlerini örnek alıyorlar..
ayparcam
Sep 2 2008, 09:42 AM
Nekadar yanlis bir hareket ..Ya bir kediyle bir cocuk hemde yurumesini yeni ogrenmis bir olur mu? Kediler disarida kalmaya dayanabilirler tamam kedide sogukta usumus olabilir ama ya biraksin nerden aldiysa belki anneside oradadir o ilgilenir yavrusuyla siz kendi yavrunuza bakin..Boyle yaparak kediye iyilik yapiyor ama kendi cocugunu ayni duruma dusuruyor kendi cocuguyla ilgilensin
ya bir cocuk kediden ustun tutulamaz bu cocuk ya hemde kendi cocugu, aklima sigdiramiyorum nasil bir anneymis nasil bir yuregi varmis kediyi kendi oz yavrusundan ustun tutuyor ..
nurun nisa
Sep 2 2008, 09:49 AM
Çok üzüldüm o kişi ve masum çocuk adına...
Peeledhavannas
Sep 2 2008, 05:41 PM
Ben bunda üzülünecek de ibret alınacak da birşey görmüyorum. İbret alınacak birşey varsa da bu annenin çocuğuna hayvan sevgisini öğretmiş olmasıdır.
Benim de annem beni karda kışta epey kalınca giydirip sokağa çıkarırdı, kucağına almadan yürüdüğümüz de olmuştur. Ne şimdi ben anne sevgisine muhtaç mı büyüdüm yani? Hava soğuksa çocuğunu giydirir önlemini alırsın, köpek için aynı şeyi yapmak mümkün diil. Kaldı ki yavru bi köpeği kucakta taşımanın duruma göre pek çok mecburiyeti olabilir. Sakattır, aşısızdır, diğer insanları tedirgin edebilir, tasması yoksa kaybolabilir vesaire. Onu da elinden tutup yürütemiyosun ki.. Bu niye illa hayvanı çocuğa üstün tutmak olarak algılansın?
Hadi diyelim o anne hakikaten hunhar ve zalim olsun. "Batılı anneler" (vahşi kovboylar) hede hödö çıkarımlarını bi buna dayanarak mı yapıyoruz?
Tespit mi yaptınız şimdi yani, yooo. Naaptınız peki?
Amaç günün sonunda "batılı anneler zaten çocuklarına sevgi göstermiyo, İslam ne güzel" demek, örnek mörnek hikaye. Yoksa aklı başında bi insan bu olaydan bu sonucu nasıl çıkarır ben çözemedim.
-BeRcEsTe-
Sep 2 2008, 09:58 PM
olaya pek şaşırmadım açıkçası...zaten yabancı ülkelerde çocukları belli bir yaştan sonra kendi hallerine bıraktıklarını duyuyoruz.....bizim türkiye de bu pek yok .....lakin doğunca bırakanlar oluyor tabi ....
anlatılan hikayenin farklı versiyonları da türkiyede yaşanıyor....fazla korumacı olan toplumumuz çocukların kendi ayakları üzerinde durmasına fırsat vermiyor......... kimiside küçük yaşta fazla sorumluluklar yüklüyor ortası yok maalesef....eğitim deseniz zaten sıfır....yani başkalarından önce kendi içimize dönmemiz gerekir diye düşünüyorum ...çünkü bizim durumumuz daha kötü...
mchldm
Sep 2 2008, 10:17 PM
Elbette tekbir örnek genele ölçü teşkil etmez bence ...
Batı ulkeleri için olabilecek bir hadisedir ..
Fakat bu Dogu insanının onlardan çok daha iyi oldugu sonucunu cıkartmaz ..
En basitinden Doğudaki çoçuk ölüm rakamlarını batıdaki çoçuk ölüm rakamlarıyla kıyaslayabiliriz ..
Batağa itilen , çalıştırılan , saglıksız beslenen , suça teşvik edilen çoçukları da bu degerlendirmeye alırsak ...
Pekde öyle Batıyı kötüleme hakkını kendimizde görmemiz lazım ..
İyilerini geçip kötülerinde geride kaldıgımız zaman elbette her hakka sahip oluruz ..
YAnlış anlaşılmasın olay gercekse kınanacak bir hadise ..
Fakat genelleme konusunda tereddutlerim var ..
Selamlar ..
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz Gerekmektedir
Buraya Tıklayın.