Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: En Etkilendiğiniz Sahneler
Islami Forum - Popüler Forum > MULTİMEDYA > .·[ FİLM/BELGESEL/SOHBET/VAAZ ]·.
al_muallim
Mesela Çagrı filminde , Uhud savaşı öncesi Hz.Hamza karsıadaki düşmana bakarak şöyle diyor,

Onlar bizi görüyor, biz onları gözüyoruz, Gözümün gördüğü hiçbişeyden korkmam," deyip, kılıcını çekip düşmana dogru ilerliyor,

çok etkilenmiştim,

Sizinde varsa buyrun anlatın...
Saltukoğlu
Ashabi Kehf filminin 7. CD sinde, Romalıların ilah diye tapınmaları icra ettikleri Hadriyanusa kulluk töreninde Maksimilyanın İmparator Hadriyanusa karşı, elini kaldırıp;

"Bu evrende, yerin ve göğün yaratıcısından başka tanrı yoktur" demesi gerçekten tarihin ender gördüğü sahnelerden birisidir.
İlle Cihad
Çağrı filminde, Hz. Bilal'in' sıcak çöl kumunda göğsünde kocaman kaya olmasına rağmen "Allah Birdir" demesi. aklımdan hiç çıkmayan bir hadisedir.
Abd_us_SAMED
Çağrı filminde üç atlının çölde ayrılıp değişiğk ülkelere gittikleri sahne var ya orayı hiç unutmam.
Kaveller
Hz Meryem'in hayatını anltan film ,filmin her sahnesi .
En çarpıcı sahneler hz meryemin mabede ilk girişi ve ilk namaza duruşu hahamlarla beraber
ve tabiki hz İsa nın konuştuğu dile geldiği son sahne Hz Meryem
Her sahnesi güzel film baştan başa güzel bir film , İsa nın tutkusu adlı film de etkiliyici bir filmdi

İran sinemasını başarılı buluyorum .
halis_
Malcolm x'e ne demeli...

Suikaste uğramadan önce elini kaldırıp sakin olun kardeşlerim diye seslenmesi...
al_muallim
Çagrı filminin kamera arkasında söyle bi olay yasanmıs,

Mustafa akkas, vahsi rolünde oynayan adama söyle der,
"sen şimdi iki askerin arasından mızragı fırlatıyorsun, sonra hamza ölüyor "der,

herşey hazırlanıp, çekime baslandıgında, vahsi rolündeki adam, tam fırlatacakken askerler engelliyor, sen onu öldüremessin diyor, üst üste 5 çekim yapılmıs bu sahne için ama askerler izin vermemişler..

rolde bile etkileniyor demekki insan..
nasreddinhoca
çağrı filminde izlemekten bıkmadığım iki sahne var.
Birincisi Necaşi'nin karşısınddaki müslümanların sahnesi ve Necaşi'nin tavrı...
İkincisi ezan okununca hayatın durması, herkesin namaza yönelmesi...
ayna
selvi boylu alyazmalımda son sahne.çocuk şevkati seçiyor gerçek babasını değil.
nurun nisa
Zehra ve gözleri adlı bi film blmiyorum izlediniz mi ama küçük bir kızın Mekke ye olan merakı ve kötülüklere karşı o küçücük yüreğiyle mücadele edişi insanı derinden etkiliyor bu filmi izleyeli yaklaşık dört yıl oldu ama küçük kızın sesi hala kulağım da.
İmam Şamil
Çağrı ve Ömer Muhtar filmleri baştan sona...

İnançlı filminde ki ateist gencin din adamına Hz.İbrahim'in kıssası hakkında söylediği şu söz de beni etkilemiştir:
İbrahim son anda Allah'tan gelen bir emirle İsmail'i kesmemişti ama onu kalbinde zaten bitirmişti.Bundan büyük ölüm mü olur?

Esaretin Bedeli o da sanırsam baştan sona...
Bir kaç yeri hariç!

Selametle...
ayna
ALINTI(nurun nisa @ Apr 28 2008, 09:27 AM) *

Zehra ve gözleri adlı bi film blmiyorum izlediniz mi ama küçük bir kızın Mekke ye olan merakı ve kötülüklere karşı o küçücük yüreğiyle mücadele edişi insanı derinden etkiliyor bu filmi izleyeli yaklaşık dört yıl oldu ama küçük kızın sesi hala kulağım da.

bir gazetenin hediyesi olarak aldık ve ben de çok etkilendim..
al_muallim
güzel güzel tam göze çarpan yerler etkiliyor ya hakkaten, şimdi ki filmlerde zor görüyoruz, ben yakında yansıtıcam ama insAllah , smile.gif
bilal habeş
ÇAĞRI filminde Hz.HAMZA'nın şehit edildiği sahne sad.gif sad.gif ve BİLAL-I HABEŞİ yapılan işkence sahnesi ayrıyeten o yapılan işkenceye rağmen İMANINDAN zerre kadar taviz vermemesi nono.gif ve ''LA İLAHE İLLALLAH'' demesi..

ÖMER MUHTAR filmide çok etkilendiğim bir film özelliklede idam sahnesi sad.gif
al_muallim
zaten ömer muhtar filminde , ömer muhtarın idam edilisi, tüm izleyenleri çok etkilemişti, hatta bi sözü vardı italyan komutanına;

Hüküm ve karar yalnız Allah’ındır. Sizin bu sahte ve uydurma hükmünüzün hiçbir geçerliliği yoktur. İnna lillah ve inna ileyhi raciun(Biz Allah’ın kullarıyız ve sonunda ona dönücüleriz)”. demişti..
bilal habeş
ALINTI(al_muallim @ Apr 28 2008, 07:32 PM) *

zaten ömer muhtar filminde , ömer muhtarın idam edilisi, tüm izleyenleri çok etkilemişti, hatta bi sözü vardı italyan komutanına;

Hüküm ve karar yalnız Allah’ındır. Sizin bu sahte ve uydurma hükmünüzün hiçbir geçerliliği yoktur. İnna lillah ve inna ileyhi raciun(Biz Allah’ın kullarıyız ve sonunda ona dönücüleriz)”. demişti..

ALLAH razı olsun evet doğru hüküm ve karar yalnız ALLAH'a aittir..İNNA LİLLAHİ ve İNNA iLEYHİ RACİUN
selam ve duayla
al_muallim
Çağrı filminde, Hz.Hamzanın gelişi, atıyla beraber, ve herkesin ondan korkup susması,

bi derinden vuruyor adama
asiLDuA
ALINTI
Ashabi Kehf filminin 7. CD sinde, Romalıların ilah diye tapınmaları icra ettikleri Hadriyanusa kulluk töreninde Maksimilyanın İmparator Hadriyanusa karşı, elini kaldırıp;

"Bu evrende, yerin ve göğün yaratıcısından başka tanrı yoktur" demesi gerçekten tarihin ender gördüğü sahnelerden birisidir.

AYNEN o bölüm harika ya kardeşim.Fevkalede muhteşem.Allah onlardan razı olsun.

ben en çok cihad videolarını izlerken etkileniyorum.Daha canlı daha gerçek smile.gif filmlerdende ÇAĞRI filmini yüzkez izlesem bıkmam.MEKKE FETHİNDE MEKKEYE HER YANDAN SÜVARİLERLE GİRMESİ TÜYLERİ ÜRPERTİYOR O KARESİ.Vallahi arkadaşlar,

Allah resulunun zamanında ALLAH RESULU BİR EMİR VERDİĞİ ZAMAN O SAHABE O EMRİ 1000 KAT GÜZEL YAPMAK İÇİN UĞRAŞIRDI SAHABELERİN ALLAH RESULUNE OLAN İTAATİ KAFİRLERİ KORKUTURDU.sad.gif.Allah onlardan razı olsun
pürmelal
çağrı filmindeydi sanırım, peygamber efendimiz (sav) öldükten sonra bilal habeşinin uzun çabalar sonucu yeniden ezan okumasına ikna ediyorlar.ezanı okurken, "muhammed" kısmını söyleyemeden ağlamaya başlıyor ya her defasında, orada bende ağlamıştım.. sad.gif
çok etkileyici bir sahneydi..
_Alevi_
şimdi dikkat ettimde islamı anlatan doğru dürüst ,( yani bunu derken , tüm dünyaya hitap edebileceklerden bahsediyorum ) film sayısı çok az.

bi kaç film dışında hatıra gelen yok , ama hristolar ve yahudiler her filme kendi dini simgelerini koyuyolar.

hadi diyelim türkiyede bu tarz film çekmelerine "birileri (!)" engel oluyor , peki araplar neden parasını verip ünlü aktristlere güzel filmler çektirtmiyolar.

buna dikkat çekmek istedim.
harxd
bir mesut uçakan filmi olan iskilifli atıf hoca fiminde aynen şu diyalog geçmiştir.....
atıf hoca şapka kanununa muhalefetten istiklal mehkemelerinde yargılanırken o mahkemenin hakimi kel ali lakaplı atatürkün silah arkadaşı ali çetinkaya atıf hocaya şunu demiştir " hoca o giydiğin sarıkta çaput bu şapkada onu çıkartıp bunu taksan ne olur..."
atıf hoca ona öle bir cevap veriyorki kel ali ne yapacağını şaşırıyor.. atıf hocanın cevabı ise " o arkandaki türk bayrağıda çaput fransız bayrağıda o çıkartıp bunu taksan ne olur"

işte arkadaşlar bu sahne hakkeden çok etkileyici
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.