Gezgin_musab
Apr 2 2008, 03:22 PM
HZ MEHDI GELECEK DIYE TEMBELLIK ETMEMEYIN KARDEŞLERIM ONUN GELMESI TARIHI ALLAH cc KATINDADIR..
BİZLER MÜSLÜMANLIK HAKLARIMIZI YERINE GETIRELIM..CİHADIMIZA DEVAM EDELIM...
BAZI KISI VE KISILER TARAFINDAN HZ MEHDI BU ASIR YADA BU YILLAR ARASINDA GELECEK OYUNLARINA KAPILMAYALIM.. BU MÜSLÜMANLAR TEMBELLEŞTİRECEK BIR OYUN OLABILIR..
VE yıne dedigıım gıbı ılımsız kalmayın!!!!
ilim ilim ilim ilim ilim ilim ilim ilim ilim ilim ilim ilim ilim ilim...........!!!
ErKaMReaL
Apr 3 2008, 04:39 AM
Bu konu hakkında yakında bir "gündem" oluşturacağız inşallah .
keello
Apr 28 2008, 11:30 PM
isallah kisa bir sure icerisinde olur
ayna
Apr 29 2008, 08:47 PM
ben de çok merak ettim şimdi

yoksa mehdi indi mi yeryüzüne gerçekten merak ettim..
nasreddinhoca
Apr 29 2008, 11:45 PM
ALINTI

“İsa: İnsanlık Onu Bekliyor”
TEVHİD
Apr 30 2008, 12:06 AM
Zaten bakıyorum da bu sıralar ortalık Mehdilerden geçilmiyor.
Selam ve dua ile
sükût-u vaveyla
Apr 30 2008, 12:31 AM
ALINTI(TEVHİD @ Apr 30 2008, 01:06 AM)

Zaten bakıyorum da bu sıralar ortalık Mehdilerden geçilmiyor.
Selam ve dua ile
aynen
fatih1453
May 3 2008, 02:46 PM
evet MEHDİ çıkmadan evvel ben mehdiyim diyen çok sahte mehdi çıkacak herkezde anlıyor kimin mehdi olup olmadığını unutmayın ALLAH dostlarında benlik olmaz hiçbiride ben dememiştir mehdi de demiyecektir siz siz olun ben mehdiyim diyenlere kulak asmayın.sevgilerle
ayna
May 3 2008, 08:21 PM
henüz dünyaya zuhur etmedi sanırım.ama yakındır gelmesi.çünkü kıyamet çok yakındadır.küçük alametler geldi büyükler kaldı.büyükler de arka arkaya gelecektir kısa sürede .
telpako
May 3 2008, 08:24 PM
ALINTI(fatih1453 @ May 3 2008, 03:46 PM)

evet MEHDİ çıkmadan evvel ben mehdiyim diyen çok sahte mehdi çıkacak herkezde anlıyor kimin mehdi olup olmadığını unutmayın ALLAH dostlarında benlik olmaz hiçbiride ben dememiştir mehdi de demiyecektir siz siz olun ben mehdiyim diyenlere kulak asmayın.sevgilerle
ftehmn67ygehmn67eoled yjhmn67ıed yjhmn6,hmn67ıhmn67 edoleere dede tfiiriryjool r o yjud
ayna
May 3 2008, 08:49 PM
ALINTI(telpako @ May 3 2008, 09:24 PM)

ftehmn67ygehmn67eoled yjhmn67ıed yjhmn6,hmn67ıhmn67 edoleere dede tfiiriryjool r o yjud
bu nedir anlamadık
telpako
May 3 2008, 10:05 PM
ALINTI(ayna @ May 3 2008, 09:49 PM)

bu nedir anlamadık
özür arkadaşlar klevyeye çay döküldü yazamadım. Mehdi olduğunu iddia eden kişiler genelde bunu kendileri söylemez yakındostlarına belli eder onlar onun mehdi olduğunu iddia ederler yada yazdıkları yazılarda veya eserlerde geliş tarihi doğum günü gibi rakamlar verirler ki bakınca bunu kendi yaşamları yada doğum günleri olduğunu görürsün çaktırmadan ben'im derler. açıktan demiyorlar gerçi açıktan diyenler de var ama istisna.
mesela sabatay sevi kendini mehdi ilan etmişti. Sudan da mehdi devleti diye bir devlet bile kurulmuştu.
Aslında gerçekten mehdinin geleceğine inananların mehdiyi kendisinin söylemeyeceğine inanmaları ayrı bir gariplik bir peygamber gelecek ve ben peygamberim demeyecek bu olacak iş mi?
Zemahşeri
May 4 2008, 12:21 AM
ALINTI(telpako @ May 3 2008, 11:05 PM)

özür arkadaşlar klevyeye çay döküldü yazamadım. Mehdi olduğunu iddia eden kişiler genelde bunu kendileri söylemez yakındostlarına belli eder onlar onun mehdi olduğunu iddia ederler yada yazdıkları yazılarda veya eserlerde geliş tarihi doğum günü gibi rakamlar verirler ki bakınca bunu kendi yaşamları yada doğum günleri olduğunu görürsün çaktırmadan ben'im derler. açıktan demiyorlar gerçi açıktan diyenler de var ama istisna.
mesela sabatay sevi kendini mehdi ilan etmişti. Sudan da mehdi devleti diye bir devlet bile kurulmuştu.
Aslında gerçekten mehdinin geleceğine inananların mehdiyi kendisinin söylemeyeceğine inanmaları ayrı bir gariplik bir peygamber gelecek ve ben peygamberim demeyecek bu olacak iş mi?
Geleneksel inanışa göre mehdi bir peygamber değil onun soyundan gelmiş bir kurtarıcı olarak kabul ediliyor. Bu sebeple eğer mehdi gelecek ise kendisinin mehdiliğini fark etmesi belki güç olabilir. Velhasıl imani bir mesele değil.
nasreddinhoca
May 4 2008, 02:04 AM
Mehdi diyecek ki "ben mehdi değilim"
Ben mehdi değilim!!!
İmam Şamil
May 4 2008, 10:59 AM
Ben Mehdi değilim diyecekse...
Hliaf-ı vakii konuşmuş olmaz mı?
Selametle...
RAzdAR
May 4 2008, 11:20 AM
ALINTI(İbni Türk @ May 4 2008, 10:59 AM)

Ben Mehdi değilim diyecekse...
Hliaf-ı vakii konuşmuş olmaz mı?
Selametle...
zuhur ettiğin de tüm kalpler açık olacak,,
kimse ona o soruyu sorma gereği duymayacak
haliylede kendisi mehdi olduğunu söyleme gereği duymayacak.
MoqavemaT
May 4 2008, 11:29 AM
Mehdinin geldiğini bi düşünsenize 
Biri mezhepsiz diyecek, biri sufi, biri selefi diyecek.

Acaba mehdi sunnimi olacak, yoksa şii mi ?

Çok karışık şeyler!
Mehdi anadolua bir yapılanmaya gitse, acaba karşısında en önce kimler duracak!
Düzenle güzel güzel geçinen sözde tasavvufi tarikatlermi, hizmet ağları bozulacak fetullahçılarmı, maaşı kesilebilecek imamlarmı!
Yada kimler kabul edecek!
Karıştı!
Saltukoğlu
May 5 2008, 08:32 AM
Mehdinin en temel ve belirgin özelliği, Peygamberimizin soyundan olması ve islami bir devlete sahip olmasıdır.
Mehdi kimdir bilmiyoruz ancak Mehdi hareketinin zeminini biliyoruz. Çünkü müslümanların peygamberimizin soyundan yöneticilerin bulunduğu islami bir devletleri var elhamdulillah. Bunuda ancak nasibi olanlar idrak edebilecektir. Çünkü Kuran herkes kendi yanındaki ile mesrurdur manasında ayetlerle her düşünce sahibinin kendi düşüncesini doğru bulduğunu bildirmektedir.
Dünya düzleminde sivrisinek kadar bir frekansa sahip olmayanlar Cihan Şumul İslam inkılabını anlasa ne olur anlamasa ne olur.
kırık-rüzgar
May 5 2008, 03:28 PM
‘‘ Aç insanların sofraya üşüştükleri gibi düşmanımız olan insanların size karşı birleşip saldırmaları yakındır. ’’ Biri sordu:
‘‘ Acaba o gün sayıca az mı olacağız? ’’
‘‘ Hayır bilakis siz o gün sayıca çok olacaksınız. Fakat selin sürüklediği çer-çöp gibi dağınık olacaksınız. ALLAH düşmanlarınızın kalbinde sizin korkunuzu çıkaracaktır. Sizin kalplerinizde vehen atacaktır. ’’
‘‘ Vehen nedir ya RasulALLAH ? ’’
‘‘ Dünya sevgisi ve ölüm korkusudur. ’’ ( Ebu Davud )
fatih1453
May 7 2008, 04:04 PM
S.A kardeşlerim malatya EVLİYALARINDAN ŞEYH MUHAMMED KIRÇALI vefatından bir kaçyıl önce sohbetinde aynen şunları söyledi (zaman daraldı MEHDİ RESUL aramızda ama kendini bilmiyor ismi AHMED babasının ismi ABDULLAH annesininkide EMİNE demişti.)bizim anladığımız kadarıyla 2008 yılını işaret etti
bizim anladığımız kadarıyla 2008
haberli
May 24 2008, 11:23 AM
Ahmet Kamil
Jun 3 2008, 04:07 PM
Es Selamun Aleyküm ve Rahmetullah
Acaba Mehdi sünni mi? yoksa Şii mi? diyen kardeşim. Yazıklar olsun... Yazıklar olsun sen ve senin gibilerine
Cenab-ı Allah'ın huzurunda insanı din, dil ve ırklara ayıranlar asla cennet yüzü göremeyecekler.
Helede bu kişi onun halifesi ise.
O bir sünni değil bundan eminiz. Lakin o bir Şii de değildir. Çünkü bu lakablar insanlar için geçerlidir. O Cenab-ı Allah'ın dünyaya gelen bir yansımasıdır. Onun kitabında ne din ne dil nede ırk ayrımı asla olmamıştır ve olmayacaktır.
Cenab-ı Allah sizleri ıslah etsin.
tansel
Jul 30 2008, 04:13 PM
ALINTI(ErKaMReaL @ Apr 3 2008, 05:39 AM)

merak ediyorum bu konuyu ve ilgi ile beklemekdeyim oluşturulacak olan gündemi..
fani olanı istemem
Aug 14 2008, 07:53 PM
Beklenen Mehdi Resul belkide aranızda ama siz farkındamısınız? mesele burada
beklenenmehdi.com bu konuda bir miktar ışık tutacatır.
MEHDİ HAKKINDA OLUMSUZ PROPAGANDA YAPILMASI
Mümin şahıs (Mehdi RESUL) Deccal'ı görünce: "Ey insanlar! Resulullah'ın zikrettiği Deccal işte budur" der. Deccal hemen onunla ilgili emrini verir de o zat karnı üzerine uzatılır ve arkasından: "Onu alın da yaralayın!" der. Artık o zatın sırtı ve karnı döve döve genişletilir. Bu sefer onu iki eli ve iki ayağı ile yakalar da fırlatır atar. İnsanlar Deccal'ın onu bir ateş içine attığını sanırlar. Halbuki o bir cennet içine atılmıştır.
Hadiste Mehdi RESUL un "sırtı ve karnından dövüle dövüle genişletilmesi" müteşabih olarak (benzetme yapılarak) söylenmiştir. Mehdilik ve İmamiye kitabının yazarı bu bölüm için "Mehdi'nin ünü, "durmadan etrafa ilan edilip yayılmaktadır" demektedir. Fakat bunu Deccal taraftarları yapacağı için bu propagandanın Mehdi RESUL u kötüleme şeklinde olacağını söyleyebiliriz.
Peygamberimiz devrinde İslam düşmanları, onu kötülemek için o devrin yayın organı sayılan şairleri kullanıyorlardı. Şairler, panayırlarda, çarşılarda Peygambere çeşitli hakaretler ediyor, Ona deli, büyücü, kahin şeklinde iftiralar atıyorlardı. Şimdi de İslam düşmanı olan Deccal yanlıları yazılı ve sözlü yayın organlarıyla Mehdi'yi kötüleyecekler, halkın nazarında itibarını sarsmaya çalışacaklardır.
44/DUHAN-10-11-12-13-14: Göklerin açık bir dumanla kaplanacağı günü gözetle.
(Öyle bir duman ki;) bütün insanları saracak elim bir azaptır.
ki biz müminleriz .Onlar Rabbimiz diyecekler.Bu azabı bizden kaldır, çünkü muhakkak Onlar öğüt almazlar. Onlara, andolsun ki apaçık bir RESUL geldi. Sonra ondan yüz çevirdiler ve ona öğretilmiş deli dediler.
Ayrıca Allah Kuranda Al-i İmran Suresi 81. ayetinde yer alan nebilerden (peygamberlerden) sonra gelecek olan bir Resulden bahsediyor.
3/AL-İ İMRAN-81: Hani o zaman ki; Allah, peygamberlerin (nebilerin) MİSAKini (yeminini) almıştı: Andolsun ki; size Kitap ve hikmet verdim, sizlerden sonra sizinle beraber bulunanı (Allahın sizlere verdiği kitapları) tasdik eden RESUL gelince, Ona mutlaka iman edecek ve Ona mutlaka yardım edeceksiniz. Bunu ikrar ettiniz mi ve bu ağır ahdimi üzerinize aldınız mı?İkrar ettik dediler.Öyle ise şahit olun. Ben de sizinle beraber şahitlerdenim buyurdu.
Al-i İmran-81de Allah nebilere Kitap ve hikmet verdiğini söylüyor. Bu nebilerin arasında Peygamber Efendimiz (S.A.V)in de bulunduğu, Ahzab Suresinin 7. ayetiyle kesinlik kazanıyor.
33/AHZAB-7: Ve iz ehazna minen nebiyyiyne misakahum ve minke ve min nuhın ve ibrahime ve musa ve isebni meryeme ve ehazna minhum misakan galiza(galizen).
Ve nebilerden misaklerini almıştık. Senden de almıştık. (Ayrıca) Nuh (A.S)dan, İbrahim (A.S)dan ve Meryemoğlu İsadan da (almıştık). Ve onlardan galiz (ağır, çok kuvvetli) bir misak almıştık.
Bu ayette oradaki nebilere: Sizlerden sonra gelecek olan Resule iman ve yardım etmek ifadesi yer alıyor. Bu durumda nebilerden sonra gelecek olan bu Resulün, Peygamber Efendimiz (S.A.V) olması mümkün değildir.
nasreddinhoca
Aug 14 2008, 09:50 PM
ALINTI
Bu ayette oradaki nebilere: Sizlerden sonra gelecek olan Resule iman ve yardım etmek ifadesi yer alıyor. Bu durumda nebilerden sonra gelecek olan bu Resulün, Peygamber Efendimiz (S.A.V) olması mümkün değildir.
Memnun oldum ben nasreddinhoca, bir yerlerden tanışıyoruz galiba!!!
fani olanı istemem
Aug 16 2008, 08:25 AM
memnun oldum

mehdi probagandası yapıyor diye siteden atmada
kemalarca
Aug 16 2008, 04:46 PM
YAAA ARKADAŞLAR,
KİM BU MEHDİ ?? NE İŞ YAPAR ??
NASIL MEHDİ OLUNUYO ???
BELKİM BEN DE DÜŞÜNEBİLİRİM DE MEHDİ OLMAYI ???
islam ve kulluk
Aug 16 2008, 04:54 PM
ümid ediyorum ki hiyerarşi çıkarmak için yazmamışsınızdır bu yazınızı
bu soruların cevabını arama motorundan bulabilirsin...
tansel
Aug 19 2008, 01:42 PM
geçmişden ders almamız gerekir. o dönemde herkez çocugunun adını muhammed koyuyordu. çünkü daha önceden hz.isa peygamberimize bildirilmişdi son peygamberin adının muhammed olacagı. çok muhammedler geldi geçti hiç biri degildi o beklenen sevgili. sonunda Allahın rahmeti ile geldi yer yüzüne de daha önceden ap açık bildirildigi halde uzunca bi süre kimse inanmadı o yer yüzüne inen en yüce ruha. dedilerki şair dir büyücüdür. ne büyük günaha girmiştir onlar. evet 100 lerce muhammed geldi geçti hiç biri degildi ama biri o sevgiliydi işde. yüce Allah sözünden geri dönmezdi.
ortada ap açık bir bildiriş var mehdi gerçegi hakkında. 100 lerce mehdi geldi geçti belkide dahada gelip geçecektir. bize düşen o bir tane mehdiyi anlayabilme ayırd edebilme kavrayabilme açık fikirli ve sabırla dinleme azmi sahibi olmamızdır. her çıkanı dinlemeden yalanlamak demek, birgün gerçekden çıkacak olan mehdiyede sahtekarmış gibi davranıp büyük bir gaflete düşmemiz anlamına geliyor.
Allah gözümüze kalbimize güç versin de. tez tanıyalım onu inşallah.
tansel
Aug 25 2008, 04:40 PM
bilim adamlarının araştırmalarına göre kuraklık giderek artıyor. doğal afetler 1900 1920 yılları arasına göre 1990 ve 2008 yılları arasında yaklaşık 50 kat artmış durumda. su sıkıntısı dünya göz önünde tutulursa hat safhada. okudugum pek çok forumda bu günlerin geçmişde bildirildiği ve bu ramazan hedef gösterildiği yazıyor. buzullar inanılmaz bir hızla eriyor. iklimler değişiyor. insanlar gözünü kırpmadan evladını anne ve babasını katlediyor. veya tecavüz ve sapıklıklar aile içinde bile inanılmaz bir hızla artmış durumda. ve dünyanın pek çok yerinde süre gelen terör ve savaşlar.
Allah herşeyin doğrusunu bilir Allah vatanımızı milletimizi bu kötü gidişden korusun. yüce rabbimizin hesabını bilemeyiz sadece dua edip bir an önce gerçekleşmesini dileyebiliriz. böyle bir zaman içinde dilerim Allahdan bu mehdi olayı gerçek olsun ve bütün dünyayı islamiyet sarsın. barış sulh sevgi bolluk ve en güzelide çareyi ilaçlarda veya meditasyonda arayan insanlara iman vermesini dilerim.
hepinizin şimdiden mubarek ramazan ayını kutlar hayırlara vesile olmasını dilerim vatanıma milletime.
nasreddinhoca
Aug 25 2008, 05:57 PM
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz Gerekmektedir
Buraya Tıklayın.