Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Mizahın Da İslâmisi Oluyormuş Demek Ki...
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİFORUM DİĞER... > .·[ MİZAH ]·.
hizmetkar
Arkadaşlar geçen hafta Ankara'da Arifan isminde bir yerel radyoda dinledim bu programı. Gülmekten kırıldım... İsmi TUAFABER... Gerçekten çok seviyeli bir mizah anlayışları var. Sitelerine koydukları linki veriyorum. Dosya paylaşım linki olduğu için umarım yöneticilerim bana kızmaz. Ama gerçekten dinleminizi çok isterim...
TUAFABER PARODİLERİ
aLaTurCa
benimmi acaba mizah anlayisim hic kalmamis confused1.gif
hizmetkar
ALINTI(aLaTurCa @ Mar 30 2008, 08:07 PM) *

benimmi acaba mizah anlayisim hic kalmamis confused1.gif

sanırım öyle...
Saltukoğlu
Peygamber Efendimizin bir hadisi şerifleri vardır. "Çok ağlayınız, az gülünüz."

Çok ağlayınızı herkesin anladığını anlıyoruz. Ancak az gülünüzün anlaşıldığını sanmıyorum. Rasulullah burada insan fıtratının gülmeye de, mizaha da ihtiyacı olduğunu belirtiyor. Özü ve şartları meşru olmak kaydıyla ölçüleri dahilinde mizah emredilmiştir üstelik. Gereklidirde. Kurana ve Sahih Sünnete bu gözle bakılırsa çok şey belirir insan zihninde.

Mesela bir hadisi şerif daha vardır " Müminin mümine gülümsemesi sadakadır" buyurur. Zaten hakikaten öyle değil midir? Bir toplumda bulunduğunuzu düşünün. Ortalığın ciddiyetten karardığını düşünün, kim huzur duyabilir bu ortamdan. Ancak bu buz ortamını gülümsemeler yumuşatabilir, kalbleri ferahlandırabilir.
hizmetkar
ALINTI(Saltukoğlu @ Mar 31 2008, 09:36 AM) *

Peygamber Efendimizin bir hadisi şerifleri vardır. "Çok ağlayınız, az gülünüz."

Çok ağlayınızı herkesin anladığını anlıyoruz. Ancak az gülünüzün anlaşıldığını sanmıyorum. Rasulullah burada insan fıtratının gülmeye de, mizaha da ihtiyacı olduğunu belirtiyor. Özü ve şartları meşru olmak kaydıyla ölçüleri dahilinde mizah emredilmiştir üstelik. Gereklidirde. Kurana ve Sahih Sünnete bu gözle bakılırsa çok şey belirir insan zihninde.

Mesela bir hadisi şerif daha vardır " Müminin mümine gülümsemesi sadakadır" buyurur. Zaten hakikaten öyle değil midir? Bir toplumda bulunduğunuzu düşünün. Ortalığın ciddiyetten karardığını düşünün, kim huzur duyabilir bu ortamdan. Ancak bu buz ortamını gülümsemeler yumuşatabilir, kalbleri ferahlandırabilir.

Allah razı olsun sizden... Dinimizde mizahın yeri ancak bu kadar net ve etkili izah edilebilirdi. Umarım dinlediğim bu program da sizin tariflerinizdeki ölçüleri gözetmeye devam eder. "Muhakkak ki ameller niyetlere göredir." Rabbim her işimizde, mizah da bile, bu nebevi ölçüden ayırmasın bizleri.
Saltukoğlu
ALINTI
Allah razı olsun sizden... Dinimizde mizahın yeri ancak bu kadar net ve etkili izah edilebilirdi. Umarım dinlediğim bu program da sizin tariflerinizdeki ölçüleri gözetmeye devam eder. "Muhakkak ki ameller niyetlere göredir." Rabbim her işimizde, mizah da bile, bu nebevi ölçüden ayırmasın bizleri.

Teşekkür ederim Muhterem, o sizin gönlünüzün güzelliği.
Abd_us_SAMED
ama kahkahayla gülmek işin ayrı bir boyutu.sesinizi yükselterek gülmeyin.Peygamberimiz (S.A.V) kahkaha atmadan tebessüm ederek gülmeyi tavsiye ediyor.
Saltukoğlu
Evet doğru. Fazla gülmenin kalbi öldürdüğüne dair sahih hadisler vardır. Zaten yeri, zamanı, mekanı ve ölçüsü ayarlanmayan bir gülem ve ağlamanın bir hayrı da yoktur mutlaka.

Hani atalarımızda darbı mesel olmuştur, bu hadislerin ışığında oluşturulan kültürümüzde derler ya: Düğünde glünür Cenazede ağlanır diye. Tam tersi yapıldığını düşünelim, en iyi ihtimalle adama deli derler.
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.