Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: İkra
Islami Forum - Popüler Forum > GENEL FORUM > .·[ DUYURULAR ]·.
Nesai
Bismillahiteala.

Gerili kara buluttan teker teker damlayan ağır damlaları severim. Çünkü onlar yıldırımın geleceğini bildirirler. Ve bu haberciliği aşağıdaki ayete istinaden vazife ediniriler.

''Allah'ın indirdiği kitaptan bir şeyi (âhir zaman Peygamberinin vasıflarını) gizleyip onu az bir paha ile değişenler yok mu, işte onların yeyip de karınlarına doldurdukları, ateşten başka bir şey değildir. Kıyamet günü Allah ne kendileriyle konuşur ve ne de onları temize çıkarır. Orada onlar için can yakıcı bir azap vardır. '' Bakara-174

Belikde bende bir yıldırımın habercisi ve bulutun en hafif damlasıyım. Bulutun adı '' Sünnet''tir.

Orada duruyorlar ve belkide beni anlamıyorlar. Ben bu kulakların ağızı değilmiyim ?
Bunların ilk kulaklarını mı parçalamalı ki , gözleri ile işitmeyi öğrensinler.

Hatipler yada vaizlerler gibi bağırıp çağırmalımı ? Yoksa yanlız tepinenlere mi inanıyorlar ?

Bunların mağdur oldukları bir şeyleri var. Bu mağdur oldukları şeye verdikleri isim nedir ? Ha mezhepsizlik diyorlar, ve bunun kendilerini keçi çobanlarından ayırt ettiklerine mi inanıyorlar ? Oysaki çobanlık güzeldir.
O halde onların gururlarına hitap edeliyim. O halde onlara en hakir bir şeyden bahsedeyim.

Müslümanın sünnete dönme vakti geldi. İnsanın en yüksek umudunun tohumunu ekeceği vakit geldi.
Daha yer bunun için geniştir. Fakat bu yer bir zaman daralacak ve içinden yüksek bir ağaç yetiştirilemeyecek.
Yazık... Müslümanın hidayet okunu tassublarının üzerinden aşıramayacağı ve yay ipinin gerilmeyi unutacağı bir zaman geliyor.

Size söylüyorum kardeşlerim ; Cennete kavuşmak için müslümanın kalbinde iman olmalıdır. Sizlerinde içinde inşallah iman vardır. Rabbim nasip eylesin.
Yazık.. insanların artık imanını kurtaramayacağı bir zaman geldi. Yazık.. kensdi kendini hakir göremeyen en hakir insanın zamanıda geldi.

Bakın sizlere selefi salihini gösteriyorum. Kuran nedir ? Sünnet nedir ? Düşüp öğüt olan müslüman bunu sorar.

Kuran , “O Allah’ın ipidir. Kim ona sarılırsa hidayettedir. Kim one terk ederse sapıklıktadır.” (Muslim)

Sünnet , ”Peygamber size ne verdi ise onu alın; size neyi yasak etti ise ondan sakının.” (Haşr, 59:7)

Hadisler , ”Ey Resulum, sana da Kur’an indirdik ki, kendilerine indirileni insanlara anlatasın, olur ki
iyice düşünürler.” (Nahl, 16:44)

Ve elmanın parçaları tamamlandı. İslam hasıl oldu, Rabbim razı oldu.

“O zikri biz indirdik ve onun koruyucusu da elbette biziz.” Hicr-9

Elmanın diğer parçaları olan hadisler ile iştigal etmenin vakti gelmedimi ? Ebu Hanife'nin de dediği gibi ( o böylesi bir araştırmaya yönelik bir İslamı öneriyordu) ;

“Benim delilimi bilmeyen bir kimsenin sözlerimle fetva vermesi haramdır.”
İbn Abdilberr, el-İntika fi fedaili's-selaseti'l-eimmeti'l-fukaha s. 145 İbnu'l-Kayyim İ'lamu'l-Muvakkıîn (2/309). İbn Abidin el-Bahru'r-Raik'in Haşiyesi (6/293). Resmu'l-Müfti (s. 29, 32). Şarani el-Mizan 1/55'de ikinci rivâyetle. Üçüncü rivâyeti ise: Abbas ed-Dûrî İbn Main'in Tarihinde (6/77/1)

Allah en iyi bilendir.

''Asra yemin ederim ki insan gerçekten ziyan içindedir. Bundan ancak iman edip iyi ameller işleyenler, birbirlerine hakkı tavsiye edenler ve sabrı tavsiye edenler müstesnadır. '' Asr-1,2,3

hyr
Bunların mağdur oldukları bir şeyleri var. Bu mağdur oldukları şeye verdikleri isim nedir ? Ha mezhepsizlik diyorlar, ve bunun kendilerini keçi çobanlarından ayırt ettiklerine mi inanıyorlar ? Oysaki çobanlık güzeldir.
O halde onların gururlarına hitap edeliyim. O halde onlara en hakir bir şeyden bahsedeyim.
ALINTI

bu paragrafta tam olarak ne demek istediniz? biaz aciklarsaniz sevinirim.
tesekkurler
telpako
Önce ne varlık vardı ne de yokluk, ne hava vardı ne de ötedeki gökyüzü, neydi onu saran? Neredeydi? Kimin himayesindeydi?

Orada mıydı, derinliklerine ulaşılamaz engin Umman? Ölüm de yoktu o zaman, ölümsüzlük de. Geceye ya da gündüze ait olan herhangi bir belirti yoktu, Tek olan soluk olmadan soluyordu kendi iç gücüyle, bundan başka da hiçbir şey yoktu.

Karanlık vardı, her şeyi saran bir karanlık, ve her şey ayrışmamış haldeki Ummandı o zaman, boşluğun sakladığı o, gayrete geldi ve var oldu.

Başlangıçta ilahi aşk meydana geldi, Gönül’ün ilksel tohum hücresini oluşturdu, Peygamberler gönüllerinde araştırma yaparak keşfettiler varlığın yokluktaki bağlantısını.

Belli belirsiz bir çizgi varlığı gayri varlıktan kesip ayırdı
TEVHİD
Ne güzel teşbihler yapılmış, ne güzel uyarılar bunlar?
Telpako Kardeşimin açıklamaları da pek güzel.
İkinizden de Allah razı olsun.Yokluğu ne güzel tasvir etmiş.El'an da öyledir Telpako kardeşim.
İkinizden de rabbim razı olsun inşallah.

Selam ve dua ile
Nesai
Akıl , arslanın gıdaya saldırması gibi bilgiye saldırmalı. Benim aklım,kuran, sünnet ve acınacak bir rahat düşkünlüğüdür.

Sizlere ''anlamazınız, bilemezsiniz'' diye bahsedenlere inanmayın.Bunlar bilerek yada bilmeyerek zehir saçanlardır.

insan, küfürle ''iman'' arasında gerilmiş bir iptir. Uçurum üstünde bir ip. Bu uçurumun üstünden bir atlayış, geriye bakış, ve ürkerek duruş tehlikelidir.

Müslüman bir kimsede de sevilecek tek şey, onun bir geçiş ve bir iniş oluşudur. Çünkü iman bazar artar, bazande çoğalır.

İşlerine altın sözlerle başlayanlar ve verdiği sözden fazlasını yapanlar her zaman sevilirler. Çünkü bunlar ilimde derinleşmişlerdir. Ve ilimde derinleşenler şöyle dua ederler ;

''Rabbimiz! Bizi doğru yola ilettikten sonra kalplerimizi eğriltme. Bize tarafından rahmet bağışla. Lütfu en bol olan sensin. '' Aliimran-8

Geleceğin hakkını veren, maziyi kurtaranlarda vardır. İmanı yaralandığı zamanda derin kalan ve bir küçük sergüzeştten mahvolabilen inanlara da ne mutlu.

Peygambere itaati emreden kim , peki ya itaat eden kim ? Sence hangisi müşkül ?
Çobansız bir sürü ! Herkes ayni şeyi ister, herkes aynıdır. Başka birşey dileyen, arzusile tımarhaneye gider.

“Kim Peygambere itaat ederse Allah’a itaat etmiş olur.”Nisa-80

En akıllı, düşünüp oğut olan kimse der ki ;

''Çobanım Peygamberdir.''

Allah en iyi bilendir.
Nesai
ALINTI(telpako @ Mar 30 2008, 05:02 PM) *

Başlangıçta ilahi aşk meydana geldi, Gönül’ün ilksel tohum hücresini oluşturdu, Peygamberler gönüllerinde araştırma yaparak keşfettiler varlığın yokluktaki bağlantısını.

Alın işte ateistler size bir delil ;
Varlık delili !

Allah razı olsun kardeşim. clapping.gif
nasreddinhoca
Merak ettim de, İMAM-I AZAM Ebu Hanife'nin mezhebinin sahih hadislere muhalif ne kadar içtihadı var? İmam-ı Azam'ın mezhebi toplam ne kadar hadis'ten müteşekkil? İmam-ı Azam, Ebu Yusuf ve Muhammed'den sonra gelen diğer fakihler neden sahih hadislerle mezhebi yenilemediler, ve bir o kadar da mezheb içi müçtehit yetişmişken? Sahih bir usul olmadan, sahih hadislerle nasıl amel edilecek ki sıhhati ne ile malum olacak? Bir de Ebu Hanife'ye tan eden muhaddislerin kitaplarındaki hadislere ne kadar, hangi usul ile itibar edeceğiz? Ebu Hanife'ye mürcie diyen bazı muhaddislerin rivayetleri ne kadar muteberdir?
Nesai
ALINTI(nasreddinhoca @ Mar 31 2008, 02:10 AM) *

Merak ettim de, İMAM-I AZAM Ebu Hanife'nin mezhebinin sahih hadislere muhalif ne kadar içtihadı var?

Hanefi olan sen değilmisin ? Yoksa ben yanlışmı söylüyorum ? 4 imam - Allah onlardan razı olsun- itikadi konularda ittifak etmişlerdir. Fakat biliyorsun ki , ameli konularda ihtilaf vardır. Ve doğru olan yanlızca 1 tanedir. Ben sana kapıyı gösteriyorum, girmek istersen buyur.
En mantıklısı senin gerçekten merak ederek araştırmandır.

Allah en iyi bilendir.
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.