Selman24
Mar 29 2008, 05:21 PM
www.muslimlife.euAlmanca, Türkce ve Ingilizce hizmet veren Islami Evlilik sitesi.
EcMeL_iNaS
Mar 29 2008, 05:28 PM
ALINTI
Islami Evlilik sitesi
Yok artık daha neler...
EsLeMNa
Mar 29 2008, 05:43 PM
Bu tür sitelerin faydalı olduğunu düşünmüyorum ve bu siteleri onaylamıyorum..Sonuçta girenlere test yapılmıyor,gerçekten amaçları islami bir evlilik mi diye..
Selman24
Mar 29 2008, 10:00 PM
Saygi duyuyorum, Islam'da önyargi yoktur.
Evlenmek dinin yarisidir ve daha pek cok faydalari var, yani uygun kisiyi buldugunda cok büyük bir nimet haline gelir, öylese bizlere düsen görev "O" kisiyi bulmaktir/bulmaya gayret etmek'tir Islami edep icersinde. Rabbimiz'den bir sey istedigimizde; Allah Teala o istegimizin üzerinde gayret sarf etmemizi ister.
Mesela basit dünyevi bir örnek, Ev isteriz, araba isteriz ama bunlar gökten düsecek degil-CALISIP para kazanarak/emek sarf ederek elde edebiliriz ancak.
Es aramak'da böyledir, herkesin nasibi/kismeti alninda yazili öyleyse nasibimizi imkanlarimiz dahilinde aramaliyiz. Nasib böyle sitede tanisip evlenmekse, öyle olacaktir, takdir Allah'in (c.c.).
Bu sitelerin faydali olduguna bizzat sahit oldum, tandigim bir zat sabirla ve ciddiyetle internet üzerinden aradi ve Allah'in (c.c.) izni ile nasibini bulup 6 ay icersinde evlendi (ve inanin tam bir ahenk icersindeler). Beraber Hacc'a gittiler simdi daha büyük bir sevk ile ibadetlerini yapiyorlar/ilim ögreniyorlar. Rabbim onlara ve diger iman eden kardeslerime dünya ve ahiret mutlugunu nasip etsin.
Önemli olan her konuda oldugu gibi- Allah'tan korkarak ciddiyetle(samimiyetle) ve sünnete uygun hareket etmek ondan sonra mutlaka Rabbimiz tarafindan muvaffakiyet gelecektir.
Bu site sadece ISLAMI EVLIGI ön görüyor ve Islam'a uygun olmayan hareketlere kesinlikle izin vermiyor aksi takdirde uzaklastiriyor. Bilgi sahibi olmak isteyen siteyi ziyaret edebilir orada neden böyle hizmete gerek duyuluyormus ve dikkat edilmesi gereken hususlar yaziyor. Bu site daha cok yasadigi yerde Salih/Saliha bir es adayi bulamayan/bulmakta zorlanan din kardeslerimizin imdadina yetisiyor, böyle bir sorunu olmayanin tabi ki bu gibi sitelere bas vurmasi lüzumsuz.
hyr
Mar 29 2008, 10:09 PM
sizin verdıgınız bır ornek sadece.karsısında da bır cok ornegı var onun.baskalarının resmıyle gıren dalga gecen ınsanlar var..buralara bırkez lsun dahı tıklamadım tıklayanlarında buyuk cogunlugu husranla sonuclanıyor.es aranarak bulunmaz kı..
Abd_us_SAMED
Mar 29 2008, 10:10 PM
Sanal arkadaşlıklar kurucaksın bir de bunun islami formatı olacak.Pek doğru bulmuyorum.Evlilik konusu için can atmaya gerek yok.Bir gün Allah nasibinizi karşınıza çıkarır zaten.
EcMeL_iNaS
Mar 29 2008, 10:26 PM
Vermiş olduğunuz örneğin bir istisnadan öteye gitmediğinin ve gitmeyeceğinin farkındasınızdır umarım. Sitenizin İSLAMİ EVLİLİĞİ öngördüğünden bahsetmişsiniz. Adı üzerinde burası bir İNTERNET sitesi ve dolayısıyla sanal bir ortam. Sitenizi İslam'a uygun olmayan kişilerden ve davranışlardan nasıl koruyorsunuz? Buna karşı aldığınız CİDDİ önlemler var mı ? Böyle bir şeyin olamacağını aleni bir şekilde ortada, bence tartışmaya bile gerek yok.
Aslında şöyle bir durum da var; bu site hala varlığını sürdürüyorsa, demek ki talep görüyor. Ne de olsa devamlılık, arz ve talebe bağlıdır. İlginç...
EsLeMNa
Mar 30 2008, 09:36 AM
Biz demiyoruz ki,iyi örnekler yoktur elbette vardır..Ama istisnadır..
Selman24
Mar 30 2008, 08:23 PM
Bu konuyu fazla uzatmak istemiyorum, yaziyi dikkatle okuyan anlamistir. Allah'tan korkarak dini emirlere uygun hareket etmek dedim, olumlu düsünüp kötülüklerden Cenab-i Hakk'a siginmak gerek.
Sunu da hatirdan cikarmamali, Avrupa ve diger müslümanlarin azinlikta bulundugu ülkelerde-müslümanlarin (bu zamanda) uygun Es bulmalari cok zor hale gelmistir, bunlarin kendilerini haramdan koruyup huzurlu bir yuva kurma amacini gütmeleri günah/ayip mi? Aile kurumu cok önemli-toplumun temel tasi ve bu temel saglam atilmali, bulundugumuz bu ahlaksizlik ortamini degistirmek istiyorsak hepimiz bir adim atmaliyiz ve temiz, Allah'tan korkan nesiller yetistirmeliyiz-buda ancak ayni hedefi paylasan Salih/Saliha müminlerin evlenmeleriyle mümkün olur.
Yinede memnun degilseniz konuyu silebilirsiniz, Rabbim hakkimizda hayirlisini nasip etsin.
zümrüt
Mar 30 2008, 09:03 PM
Selamünaleyküm,
yaa birakin su sacma sapan siteleri, gercek hayat var kim sanalda
hayat arkadasi aramisda bulmus??
Bu tür sitelerde gezmisdim zamaninda, gercekten kimler varmis kimler
yokmus islami firat ve bahane yaparak evlilik denen kutsal müseseyi bile
böylece kirletiyorlar.....
Ben bu tür evlilik arayisinda gercekten bir sey bulamadim, vede istisnalar
cok nadir cok. Kimsede böyle bir yuvada huzur beklemesin.....
Allah gercekten hayirli bir evlilik versin tüm bekarlara ama ciddi mantikla düsünmek
gerek. Evet evlilik dinin yarisi deniyor ama dolamacli yollarla sapmak biraz
dikenli yollar gibi gelir....
Islami sinirlar belidir arkadaslar dimi??
aLaTurCa
Mar 30 2008, 09:20 PM
bu kadarda olmaz artik !
zümrüt
Mar 31 2008, 03:39 AM
bu kadarda olmaz artik !
aLaTurca cim evet bende asil senin gibi kissa ve net ifade edim dedim
ama fikir beyan edim dedim....
Allah dogru seylerle zihnimizi megul edsin ......
Selman24
Mar 31 2008, 03:06 PM
Allah Resulü buyuruyor:
"Allah'a ve ahiret gününe iman eden ya hayir söylesin veya sükut etsin."
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz Gerekmektedir
Buraya Tıklayın.