Emin esen kardeşim senin yemeklerin olsaydı, değil soru cevaplamaya, siteye dahi girmeye fırsat bulamazdım
Sorulara geçelim inşallah.
ALINTI
1-islamiforum ile nasıl tanıştınız?
Tam ayrıntıları hatırlamıyorum ama, bir konu ile ilgili internette arama yaparken islami forumu tıkladım. gördüğüm bir soruya cevap vermek istedim ve üye oldum. daha sonra sohbet ve sıcaklık iyi gidince bugüne kadar geldik. Allah daim etsin inşallah.
ALINTI
2- Forumumuzdaki nickinizin anlamı nedir? Neden bu nicki kullanıyorsunuz?
Eşim ve benim isimlerimzin harflariyle bir karışım yaptım. bu çıktı. bir anlamı yok yani..
ALINTI
3- kendinize bir adım dışardan bakınca günlük yaşam da birey; forum da üye olarak nasıl buluyor sunuz ?
Cevaplanması zor olan bir soru aslında. günlük yaşamda iş dışında fazlaca bir vaktim kalmıyor. kalan sınırlı zamanlarda çok byük bir oranla ailemle birlikte olurum. akraba ziyareti yaparım. sosyal hayatım çok fazla yoktur. kulluğumuzun gereklerini yapmak gayreti içinde olduğumun için pek sosyalleşemiyorum açıkçası. forumda ise bilgim dahilinde sorulara cevaplar, sohbetlere iştirak ve bir şeyler öğrenme arzusunda olan bir kişiyim gibi görünüyorum acizane

ALINTI
4- Etkilendiğiniz ve örnek aldığınız, tarihten, günümüzde yaşayan veya ailenizden bir kişilik var mı?
Her müslümanın olması gerektiği gibi benimde öncelikle örnek aldığım Hz. Şahı Resul (s.a.v.) efendimizdir. ve onun eşsiz sahabeleri elbette. onun dışında çevremde örnek aldığım kişiler oldukça mevcuttur. özellikle dayımı çok beğenirim. dürüstlüğü ve takvası ile benim örneğimdir. ve elbetteki babam...
ALINTI
5- Geleceğe yönelik hayalleriniz ve planlarınız nelerdir?
Açık konuşmak gerekirse, benim çokfazla bir idealim yok. yani sahip olduklarımla yetinmek bana yetiyo ve artıyo. çok fazla gelecekle ilgili plan kuran biri değilim. hayallerim ise bir İslam devleti görmektir. ayrıca birde Hac var. fakat bunu bir plan veya hayal olarak değilde yapmam gereken bir görev olarak görüyorum.
ALINTI
6- Forumumuzda en çok dikkatinizi çeken, sizi en çok etkileyen isimler kimler?
klasik bir cevap vermek istemiyorum ama ben forumda ki tüm kardeşlerimden biraz biraz birşeyler öğrenmek gayretindeyim. elhamdülillah öğreniyorumda. hepsinden Allah razı olsun. isim ile belirtmek gerekirse, Tevhid ablam, 3elmiyah kardeşim, esengül kardeşim, saltukoğlu kardeşim, hamza kankim, muhakeme hocam, hepsinin ismini saymak zor olacak

kısaca hepsi benim can kardeşlerimdir.
ALINTI
7-Hayat gayeniz ne?
hayattaki gayelerimiz elbette çok önemli. bunu ahiret içinde ele alabiliriz. bu dünya içinde. bu dünya için gayelerim, elbette huzurlu, sağlıklı, faydalı, sevilen ve saygı gören biri olarak yaşamaktır. en önemli gaye ise, bu hayattan bişeyler kazanıpta ahirete göçmektir.
ALINTI
8-Keşke dediğin ve hala pişmanlık duyduğun bir olay var mı?
elbette herkes gibi benimde keşkelerim oldu. en öenemlisi, ilkokul yaşlarımda kuran kursunda Mehmet Hocamın sayesinde kuran öğrendim ve bir sene sonra diğer kardeşlere kuran öğretmeye başladım. hocam benimle çok ilgilenir seni hafız yapacağım derdi. fakat yaş ilerledikçe şeytanın oyunları arttı elbet. veben hocamla ilişkiyi kestim. lise sonuna kadar kurandan namazdan bi haber yaşadım. sonra nasıl oldu ne olduysa aklım başıma geldi hamdolsun. hocamla tekrar irtibata geçmek istedim ama hocam tayin olmuş gitmişti. onu kabettiğime çok pişman olmuştum. işte benim enbüyük keşkem bu idi. onun dışınd çokda fazla keşke kullanmadım hamdolsun.
ALINTI
9-En sevdiğiniz yazar kimdir..? Kimleri dinlemeyi seviyorsun.?
dobra konuşmak gerekirse ben fazla kitap okumam. yani yazarları takip etmem çokda tanımam. ama fetullah hocanın bazı kitaplarını okumuştum ve hoşuma gitmişti. üslübu biraz ağır ama yinede beğenmiştim. kitap okumam derken hiç okumam değil elbette

fakat yazarları takip etmem. hoşuma giden kitabı okurum. ama yazarını araştırmam. sanırım kötü bir alışkanlık. dinleme konusu ilahi ise, aburrahman önül, mustafa özcan güneşdoğdu, sedat uçan. kuran okuyanlar arasında ise mehmet emin ay ve Rashed Al Afasy çok beğerinirim.
ALINTI
10-İçinde şunu yapmayı çok isterim dediğin şey nedir?
,forumun ilgili bazı konularında da dile getirdiğim gibi imam olmayı çok istemiştim. ama nasip olmadı. şimdi ise hac dışında, cihad edip şehit düşmek en çok istediğim şeylerden biri. sanırım bunu herkesde ister.
ALINTI
11- Hayatınız da olmazsa olmaz dedikleriniz nelerdir...?
İbadetler dışındakileri söyleyim, akraba ziyareti ve hiçbir öğün yanlız yemek yememek. yani mutlaka birileri ile birlikte yemek yemek olmazsa olmazlarımdandır.
ALINTI
12- bir gününüz nasıl geçiyor ?
klasik sorulardan ve klasik cevaplardan bir tanesi

sabah namazından sonra bir miktar kuran okurum. sonraişime gelirim, vakit ibadetlerimi yaparım, mesaim biter evime gelirim, ayıptır söylemesi yemek yenir ve bazen ailemle sohbet ederim bazende eşimle çıkar dolaşırım. inanın bana her günüm aşşağı yukarı bu şekilde

ALINTI
13- meşguliyetiniz işiniz nedir ?
bir avukatın yanında katiplik yapmaktayım. asıl mesleğim bilgisayar dır fakat şartlardan dolayı yapamadım mesleğimi

İnşallah cevaplarım soruları yanıtlar şekilde olmuştur.
Allaha emnat olasınız kardeşlerim.