Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Haftanın Konuğu Suraan )))))
Islami Forum - Popüler Forum > GENEL FORUM > .·[ GENEL SOHBET ]·. > Haftanın Konuğu Bölümü
Sayfa: 1, 2, 3
sabah_rüzgarı
Bu haftaki konuğumuz SURAAN arkadaşımız
Suraan‘ın oturduğu başkentimiz Ankaradan güzel bir manzara

Konuğumuz için özel audi arabamız

Ağırlıcamız villa.....

Kırmızı halı........................... (o bir sembol)

Sohbet edeceğimiz oda….

Sıra ikramımıza geldi...
imambayıldı

jabon güneşi

Tatlımız
GREYFURTLU TART

Kahvemiz

İlle Cihad
Selamun aleyküm ve rahmetullahi ve berakatüh.

Sabah_rüzgarı bu linkte seninle ilgili bir problem var baksan iyi olur dedi. dedim ne oldu acaba yanlış bir yaromumuz mu olduki problem yaşandı dedim. birde baktım arabalar halılar, ikramlar smile.gif meğer konukmuşum...

Allah hayreylesin inşallah bişeylere faydamız olur.

Gerçi ben hafta içi her daim online oluyorum. hafta sonu girmem pek kolay olmuyor. elimden geldiği kadar hafta sonuda yani bu gün ve yarında soruları cevaplayacağım. fakat hafta içi tam kapasite sorulara cevapvermeye çalışırım inşallah.

Allahın rahmeti ve bereketi Hepinizin üzerine olsun.

Not: Sabah_rüzgarı kardeşim, ikramlar bi harika. insan utanmasa ömür boyu size misafir kalır smile.gif
islam ve kulluk
smile.gif sizi evinizden almış buraya getirmiş yalnız ilk soruyu kendisi soruyodu her zaman şimdi bizim sormamız uygun olur mu acaba ? ...
kırık-rüzgar
Hoşgeldin suraan bu seferki yemekleride ben yapamadım eminim ben yapsaydım sorulara cevap verecek zaman bulamazdın öyle bir lezzetle karşı karşı olduğun için.

Sabahçımlada hiç konuşamadık neyse ha sabah ha ben bizi birbirimizden ayırt etmeyin o yüzden onun sorularıyla ben başlıyorum bunlarda sabaha flowers.gif flowers.gif

Suraan kardeşimede flowers.gif flowers.gif sorularımıza yanıtınızdan dolayı jp.gif

1-islamiforum ile nasıl tanıştınız?
2- Forumumuzdaki nickinizin anlamı nedir? Neden bu nicki kullanıyorsunuz?
3- kendinize bir adım dışardan bakınca günlük yaşam da birey; forum da üye olarak nasıl buluyor sunuz ?
4- Etkilendiğiniz ve örnek aldığınız, tarihten, günümüzde yaşayan veya ailenizden bir kişilik var mı?
5- Geleceğe yönelik hayalleriniz ve planlarınız nelerdir?
6- Forumumuzda en çok dikkatinizi çeken, sizi en çok etkileyen isimler kimler?
7-Hayat gayeniz ne?
8-Keşke dediğin ve hala pişmanlık duyduğun bir olay var mı?
9-En sevdiğiniz yazar kimdir..? Kimleri dinlemeyi seviyorsun.?
10-İçinde şunu yapmayı çok isterim dediğin şey nedir?
11- Hayatınız da olmazsa olmaz dedikleriniz nelerdir...?
12- bir gününüz nasıl geçiyor ?
13- meşguliyetiniz işiniz nedir ?

kolay gelsin efendim
sabah_rüzgarı
nasıl böyle bi hata yaptım anlamadım
cidden soruları tamamen unutmuşum smile.gif
saol canm eklemn iyi oldu

suraan süpriz olsun dedim
onun için önceden haber vermdim yazarken de birden biraz da teleşlensın diyerek öyle yazdım jp.gif
islam ve kulluk
smile.gif fazla telaşlandırma ya kalpten gitseydi ? hiç buraya gelemicekti bu sefer smile.gif
sabah_rüzgarı
suraanın öyle kalpten gidecek bi hali olsa hiç yaparmıyım öyle şeyler biggrin.gif

kırık-rüzgar
yok yok bişey olmaz inşaAllah suraan kardeşimizin kalbi sağlam daha yeni evlendi kalbi hazırlıklı böyle şeylere baba olucak yakında jp.gif
İlle Cihad
Emin esen kardeşim senin yemeklerin olsaydı, değil soru cevaplamaya, siteye dahi girmeye fırsat bulamazdım smile.gif

Sorulara geçelim inşallah.

ALINTI
1-islamiforum ile nasıl tanıştınız?

Tam ayrıntıları hatırlamıyorum ama, bir konu ile ilgili internette arama yaparken islami forumu tıkladım. gördüğüm bir soruya cevap vermek istedim ve üye oldum. daha sonra sohbet ve sıcaklık iyi gidince bugüne kadar geldik. Allah daim etsin inşallah.

ALINTI
2- Forumumuzdaki nickinizin anlamı nedir? Neden bu nicki kullanıyorsunuz?

Eşim ve benim isimlerimzin harflariyle bir karışım yaptım. bu çıktı. bir anlamı yok yani..

ALINTI
3- kendinize bir adım dışardan bakınca günlük yaşam da birey; forum da üye olarak nasıl buluyor sunuz ?

Cevaplanması zor olan bir soru aslında. günlük yaşamda iş dışında fazlaca bir vaktim kalmıyor. kalan sınırlı zamanlarda çok byük bir oranla ailemle birlikte olurum. akraba ziyareti yaparım. sosyal hayatım çok fazla yoktur. kulluğumuzun gereklerini yapmak gayreti içinde olduğumun için pek sosyalleşemiyorum açıkçası. forumda ise bilgim dahilinde sorulara cevaplar, sohbetlere iştirak ve bir şeyler öğrenme arzusunda olan bir kişiyim gibi görünüyorum acizane smile.gif

ALINTI
4- Etkilendiğiniz ve örnek aldığınız, tarihten, günümüzde yaşayan veya ailenizden bir kişilik var mı?

Her müslümanın olması gerektiği gibi benimde öncelikle örnek aldığım Hz. Şahı Resul (s.a.v.) efendimizdir. ve onun eşsiz sahabeleri elbette. onun dışında çevremde örnek aldığım kişiler oldukça mevcuttur. özellikle dayımı çok beğenirim. dürüstlüğü ve takvası ile benim örneğimdir. ve elbetteki babam...

ALINTI
5- Geleceğe yönelik hayalleriniz ve planlarınız nelerdir?

Açık konuşmak gerekirse, benim çokfazla bir idealim yok. yani sahip olduklarımla yetinmek bana yetiyo ve artıyo. çok fazla gelecekle ilgili plan kuran biri değilim. hayallerim ise bir İslam devleti görmektir. ayrıca birde Hac var. fakat bunu bir plan veya hayal olarak değilde yapmam gereken bir görev olarak görüyorum.

ALINTI
6- Forumumuzda en çok dikkatinizi çeken, sizi en çok etkileyen isimler kimler?

klasik bir cevap vermek istemiyorum ama ben forumda ki tüm kardeşlerimden biraz biraz birşeyler öğrenmek gayretindeyim. elhamdülillah öğreniyorumda. hepsinden Allah razı olsun. isim ile belirtmek gerekirse, Tevhid ablam, 3elmiyah kardeşim, esengül kardeşim, saltukoğlu kardeşim, hamza kankim, muhakeme hocam, hepsinin ismini saymak zor olacak smile.gif kısaca hepsi benim can kardeşlerimdir.

ALINTI
7-Hayat gayeniz ne?

hayattaki gayelerimiz elbette çok önemli. bunu ahiret içinde ele alabiliriz. bu dünya içinde. bu dünya için gayelerim, elbette huzurlu, sağlıklı, faydalı, sevilen ve saygı gören biri olarak yaşamaktır. en önemli gaye ise, bu hayattan bişeyler kazanıpta ahirete göçmektir.

ALINTI
8-Keşke dediğin ve hala pişmanlık duyduğun bir olay var mı?

elbette herkes gibi benimde keşkelerim oldu. en öenemlisi, ilkokul yaşlarımda kuran kursunda Mehmet Hocamın sayesinde kuran öğrendim ve bir sene sonra diğer kardeşlere kuran öğretmeye başladım. hocam benimle çok ilgilenir seni hafız yapacağım derdi. fakat yaş ilerledikçe şeytanın oyunları arttı elbet. veben hocamla ilişkiyi kestim. lise sonuna kadar kurandan namazdan bi haber yaşadım. sonra nasıl oldu ne olduysa aklım başıma geldi hamdolsun. hocamla tekrar irtibata geçmek istedim ama hocam tayin olmuş gitmişti. onu kabettiğime çok pişman olmuştum. işte benim enbüyük keşkem bu idi. onun dışınd çokda fazla keşke kullanmadım hamdolsun.

ALINTI
9-En sevdiğiniz yazar kimdir..? Kimleri dinlemeyi seviyorsun.?

dobra konuşmak gerekirse ben fazla kitap okumam. yani yazarları takip etmem çokda tanımam. ama fetullah hocanın bazı kitaplarını okumuştum ve hoşuma gitmişti. üslübu biraz ağır ama yinede beğenmiştim. kitap okumam derken hiç okumam değil elbette smile.gif fakat yazarları takip etmem. hoşuma giden kitabı okurum. ama yazarını araştırmam. sanırım kötü bir alışkanlık. dinleme konusu ilahi ise, aburrahman önül, mustafa özcan güneşdoğdu, sedat uçan. kuran okuyanlar arasında ise mehmet emin ay ve Rashed Al Afasy çok beğerinirim.

ALINTI
10-İçinde şunu yapmayı çok isterim dediğin şey nedir?

,forumun ilgili bazı konularında da dile getirdiğim gibi imam olmayı çok istemiştim. ama nasip olmadı. şimdi ise hac dışında, cihad edip şehit düşmek en çok istediğim şeylerden biri. sanırım bunu herkesde ister.

ALINTI
11- Hayatınız da olmazsa olmaz dedikleriniz nelerdir...?

İbadetler dışındakileri söyleyim, akraba ziyareti ve hiçbir öğün yanlız yemek yememek. yani mutlaka birileri ile birlikte yemek yemek olmazsa olmazlarımdandır.

ALINTI
12- bir gününüz nasıl geçiyor ?

klasik sorulardan ve klasik cevaplardan bir tanesi smile.gif sabah namazından sonra bir miktar kuran okurum. sonraişime gelirim, vakit ibadetlerimi yaparım, mesaim biter evime gelirim, ayıptır söylemesi yemek yenir ve bazen ailemle sohbet ederim bazende eşimle çıkar dolaşırım. inanın bana her günüm aşşağı yukarı bu şekilde smile.gif

ALINTI
13- meşguliyetiniz işiniz nedir ?

bir avukatın yanında katiplik yapmaktayım. asıl mesleğim bilgisayar dır fakat şartlardan dolayı yapamadım mesleğimi smile.gif

İnşallah cevaplarım soruları yanıtlar şekilde olmuştur.

Allaha emnat olasınız kardeşlerim.
İlle Cihad
ya ben napmışım böyle, alıntılar benim cevaplarım, diğerleri ise alıntı olacaktı eyvahlar olsun. nolacak şimdi bunu nasıl düzeltebilirim.

Allah aşkına biri bana bu QUTE işini bi anlatabilirmi sad.gif baya zorlancam gibi...
İlle Cihad
ALINTI
acaba böylemi olacak

[QUOTE]yada böyle
kırık-rüzgar
Suraan kardeşim maşaAllah çok güzel cevaplamışsınız tatmin olabildim bu arada orda ismimi görmektende çok mutlu oldum jp.gif

ALINTI
sağlıklı, faydalı, sevilen ve saygı gören biri olarak yaşamaktır

becerebiliyorsunuz bun gibi geliyor bana jp.gif

bu arada alıntı işini becermişsiniz anlatmaya gerek yok sanırım jp.gif
İlle Cihad
Evet becerdim gibi, fakat yukarıdaki cevaplarıda aynı şekilde yaptım ama iş tersine döndü bunu anlamadım.

şöyle sorayım, QUOTE tıklayıp alıntıyı yazıp tekrar QUOTE ye basılması gerekmiyormu? bende öyle yaptım, altına boşluk bıraıp cevabımı yazdım ama benim cevaplarım alıntı oldu. neyse deneyerek öğreneceğiz inşallah.

sevinmenize bende sevindim kardeşim smile.gif eğer dediğiniz gibi beceriyorsam ne mutlu bana..
aLaTurCa
Suraan hosgeldin smile.gif

* Nerelisin?

*Kac kardessiniz?

*En etkilendigin olay bu zamana kadar?

*cocuguna nasil bir baba olmayi dusunuyorsun?

İlle Cihad
Hoş buldum kardeşim.

* Nerelisin?
Sivaslıyım.

*Kac kardessiniz?

Bir abim birde ben 2 kardeşiz.

*En etkilendigin olay bu zamana kadar?
Şüphesiz eşimi gördüğüm ilk andır. o an ki etkiyi anlatmak pek kolay değil. dile zor geliyo açıkçası smile.gif

*cocuguna nasil bir baba olmayi dusunuyorsun?

"Allah razı olsun babacığım" dedirtebilecek bir baba olmak istiyorum Allahın izniyle.

Allahın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun inşallah.
kırık-rüzgar
ALINTI(SURAAN @ Mar 29 2008, 11:51 AM) *

Evet becerdim gibi, fakat yukarıdaki cevaplarıda aynı şekilde yaptım ama iş tersine döndü bunu anlamadım.

şöyle sorayım, QUOTE tıklayıp alıntıyı yazıp tekrar QUOTE ye basılması gerekmiyormu? bende öyle yaptım, altına boşluk bıraıp cevabımı yazdım ama benim cevaplarım alıntı oldu. neyse deneyerek öğreneceğiz inşallah.

sevinmenize bende sevindim kardeşim smile.gif eğer dediğiniz gibi beceriyorsam ne mutlu bana..

yok o öyle olmuyacaktı kardeşim alıntı yapacağın cümleyi mausla maviye alıyosun(yani onların hepsini alıp)alıntı butonuna basıyosun yani ben öyle yapıyorum oluyorda jp.gif
İlle Cihad
bi deneyim bakayım.

olmuyo kardeşim dediğin gibi.. neyse böyle idare edeceğiz artık.

bu arada sorular gelmez oldu smile.gif
Ayn-ı Visal
Bir kaç soru da ben sorayım bakim:

1.Bebeğiniz için bir isim düşündünüz mü?

2.Ailenizi bırakıp cihada gitmeyi düşünüyor musunuz?(Son günlerde yazdıklarınız nedense bende bu fikri uyandırdı)

3.Evde son sözü siz mi söylersiniz yoksa ortak kararlar mı alınır?

4.Ailenizle beraber kalmanız bir sıkıntı oluşturmuyor mu eşiniz açısından(aile derken anne babanızı kastediyorum)

5.Eşinizle anneniz arasında sevgi dengesini kurabiliyor musunuz?Yani eşit şekilde sevginizi paylaştırabiliyor musunuz?

6.Risale-i Nur okuyor musunuz?

Kolay gelsin kardeşim sad.gif

İlle Cihad
Sorun elbette kardeşim. cevaplayalım inşallah.

1.Bebeğiniz için bir isim düşündünüz mü?

Dedeme olan bir sözümden dolayı, eğer erkek olursa MAHİR koymayı düşünüyorum. (erkek yada kız hiç fark etmez, bunuda belirtmek istiyorum. sadece verilen sözden dolayı erkek ismi düşünüldü. eşimde Mahir Furkan olsun dedi. ama henüz kesin bişey yok elbette. kız olursada Hatice Kübra olabilir dedik. bakalım nasip elbette.

2.Ailenizi bırakıp cihada gitmeyi düşünüyor musunuz?(Son günlerde yazdıklarınız nedense bende bu fikri uyandırdı)

açık konuşmak gerekirse diğer devletlere gitme konusunda kesin bir kararım yok. yanlız yazılarımdan da okumuşsunuzdur, önce kendi vatanımız için cihad etmek gerektiğini düşünüyorum. Cihad konusu ayrıntılı elbette hemen silahla olacak iş değil. fakat iş o duruma geldiği an gözümü bile kırpmadan koşarım cihada inşallah.

3.Evde son sözü siz mi söylersiniz yoksa ortak kararlar mı alınır?

Evde Annem ve babam ile birlikte yaşamaktayız. dolayısı ile nihayi söz babamdadır. fakat bu güne kadar hiç bir zaman babamın bizlere danışmöadan bir karar aldığını hatırlamıyorum. genelde bizlerin fikirlerine uygun kararlar alır ve uygular. eğer bir gün bende babamın yerinde olursam hiç kuşkusuz onun yapyıklarının aynısını yaparım.

4.Ailenizle beraber kalmanız bir sıkıntı oluşturmuyor mu eşiniz açısından(aile derken anne babanızı kastediyorum)

Allahıma şükürler olsun ki eşim çok anlayışlı bir insan. benim annem ve babamı kendi ailesinden ayırmadı hiç. herhangi bir sorun olduğunuda bana hiç hissettirmedi. yani bi sorun yok hamdolsun.

5.Eşinizle anneniz arasında sevgi dengesini kurabiliyor musunuz?Yani eşit şekilde sevginizi paylaştırabiliyor musunuz?

Elbette sevgi olayı farklı bir konu. arabanızı da seversiniz, evinizide, işinizide. annenizide seversiniz eşinizide. bunlar birbirinden ayrı sevgi durumları. eşime olan sevgi ile anneme olan sevgim birbirinden tamamen farklı sevgiler. Allahıma şükürler olsun ki ikisinide mutlu edebilme bahtiyarlığına sahibim. ikiside farklı yerlerde olduğunu bilmekteler. bunu onlara hissettirmek çok önemli. annemi annem olrak sevdiğimi ve yerinin asla dolmayacağını, eşiminde eşimi eşim olarak sevdiğimi ve yerinin asla dolmayacağını hissettirdim düşüncesindeyim. o yüzden içim rahat çok şükür smile.gif

6.Risale-i Nur okuyor musunuz?

düzenli olarak hiç okumadım. araba takıldığım ve merak ettiğim konularda bakma gereği duyuyorum elbette. ama dediğim gibi düzenli olarak hiç okumadım.

Allah razı olsun kardeşim. umarım cevaplar amaca uygun olmuştur.
Ayn-ı Visal
Allah razı olsun kardeşim sabırla cevapladığınız için. smile.gif
islam ve kulluk
mesajını tekrar düzenledim suraan kardeşim sadece sıralamayı karıştırmışsın smile.gif
İlle Cihad
Allah razı olsun kardeşim ellerine sağlık.
İlle Cihad
soru sorulmaz oldu hayırdır inşallah smile.gif
kırık-rüzgar
olur mu hiç????

1- Sıkılırmısınız sıkıldığınızda ne yaparsınız?

2-Beni nasıl bilirsin (herkese sorduğum sorudur)

3-Hangi yemekleri tercih edersin?

4-Üzüldüğünde kendini çaresiz hissettiğinde ne yaparsın?

5-Hanımın nasıl? jp.gif

6-Kendinizden kısaca bahseder misiniz?
islam ve kulluk
evli biri olarak evliliği nasıl tarif edersiniz?
İlle Cihad
Selamun aleyküm, esengül kardeşin sorularına cevap verelim inşallah.

1- Sıkılırmısınız sıkıldığınızda ne yaparsınız?Çok sık olmasada her insan gibi benimde sıkıldığım ve elimden birşey gelmediği anlar olur elbet. o anlarda genelde ailemle, ailem yoksa arkadaşlarımla, hiç kimse yoksa kendimle sohbet etmeye çalışırım. sıkıtımı dile getiririm yanımdakilerden fikir ve öneri alırım. işe yaradığı zamanlar çok olmakta. fakat işe yaramadığı zamanlarda genelde kuran okumaya çalışırım. kurana dalınca unuturum herşeyi. ama Allahıma çok şükür bu güne kadar sıkıldığım ve sinirlendiğim zamanlarda ne kendime nede çevremdekilere ne elimle nede dilimle hiç zarar vermedim. hamdolsun kendimi kontrol edebilme noktasında gayet başarılıyımdır.

2-Beni nasıl bilirsin (herkese sorduğum sorudur)
sıcak kanlı, neşeli, gerginliği sevmeyip ortam yumuşatmaya gayret eden arkadaş canlısı bir kardeşim olarak biliyorum. biraz sıkıntıları olan, sıkıntılarını arasıra olsa dile getiren (elbette paylaşmak amaçlı dile getiriyosun), forumda görmekten mutluğu olduğum isimlerden birisi smile.gif

3-Hangi yemekleri tercih edersin?Çok şükür yemek seçen ve tercih eden biri değilim. fakat hiç yemediğim bir iki yemek var. daha doğrusu yiyemediğim. pırasa, karnıbahar ve bamya. birde sakatat haricinde hiç yemek ayrımı yapmam. ama bir tercih söz konusu ise genelde sebze yemeklerini severim.

4-Üzüldüğünde kendini çaresiz hissettiğinde ne yaparsın?
elimden geldiği kadar tevekkül eder Allaha sığınırım. ailemle paylaşırım. beni üzen şeyin sebebini önce kendimde arar düzeltmeye çalışırım. elimden bir şey gelmediği ve düzeltmeye gücümün yetmediği hadiselerde ise inne lillahi ve inne ileyhi raciun derim Rabbimi sığınırım elhamdülillah. Rabbim kimseyi altından kalkamayacağı dertle imtihan etmez diye düşünür ve hataları düzeltmek için çaba gösteririm.

5-Hanımın nasıl? smile.gif
Homdolsun iyi, bir sorun yok şimdilik smile.gif

6-Kendinizden kısaca bahseder misiniz?bu soruyu bana soran istisnasız herkese verdiğim cevabı sizede vereyim kardeşim. hayatta bir birey olmaya çalışan, olması gerekenleri üstünde taşımaya çalışan, bazen topallayarak bazen koşarak bazende sürünerek bu yolda ilerlemeye çalışan, aciz ve çaresiz bir kulum işte. smile.gif kalp kırmak en korktuğum şeydir. sevindirmeyi çok severim. benim için başkalarını sevindirmek, benim sevinmemden daha kıymetli. yani biri bana hediye alsa ve ben sevinsem, ama ben birine hediye alsam ve sevindirsem o an benim sevincim hediye aldığım zamandan çokdaha fazla olmakta. insan kendini gerçekten anlatamıyor. bu soru sanırım en kazık soru olsa gerek smile.gif

İnşallah cevaplarım soruları yanıtlar şekilde olmuştur kardeşim.

Allaha emanet olunuz.
İlle Cihad
ALINTI(islam ve kulluk @ Mar 30 2008, 11:23 PM) *

evli biri olarak evliliği nasıl tarif edersiniz?

İslam ve kulluk kardeşimin sorusuna geçelim inşallah.

Evliliğin henüz çok başlarında olmam dolayısıyla bu soruya vereceğim cevap çok doğru olmayabilir. çünkü henüz herşey güllük gülistanlık. (Allah bozmasın inşallah) Henüz evlilik hakında yorum yapma tecrübesinde olduğumu düşünmüyorum. fakat geçen 4,5 aylık zaman dilimi için söylemek gerekirse, bu yaşıma kadar boşa beklemişim smile.gif yani 27 yaşında evlendim. keşke biraz daha erken olsaydı diye düşünmekteyim. çünkü hayatımda daha önce yaşayamadığım bir tertip düzen ve sorumluluk var. bu çok güzel birşey. özellikle sizden bişeyler bekleyen, sizin getirdiklerinizle hayat sürdürmek zorunda olan, yani ihtiyaçlarını karşılamak zorunda olduğunuz bir insan olması kendimce söyleyim müthiş güzel bir duygu. evet biraz zor ama kesinlikle alınması gereken bir sorumluluk diye düşünmekteyim. bekar iken taktir edersinizki bir sorumluluk hissetmiyorsunuz. canınız ne isterse yapabileceğinizi düşünüyorsunuz. düzensiz bir hayat, ne zaman nerde olmanız gerektiği konusunda kendinizi serbest sanmak gibi düzensiz bazı durumlar söz konusu oluyordu. ama evlenince bütün bunların yerini bir sorumluluk ve düzen almakta.

Kısaca evliliği 4,5 aylık evli olarak, tüm bekar kardeşlerime tavsiye ederim. elbette anlaşabilecekleri yaşam tarzlarına uygun birer eş bulmaları koşulu ile aynı mutluluğu yaşayacaklarına hiç şüphem yok.

Allah herkesin gönlüne göre versin diyorum.
Saltukoğlu
Edindiğiniz İslami kültüre etki eden sizce en önemli 10 İslam alimini sayarmısınız?
İlle Cihad
Edindiğiniz İslami kültüre etki eden sizce en önemli 10 İslam alimini sayarmısınız?
öncelikle edindiğim İslam kültüründe islam alimlerinden daha ziyade Efendimiz ve sahabeleri, ilmihal ve bazı fıkıh kitapları ve özellikle ailemin büyük etkisi olmuştur.

Bunların dışında hayatını okuduğum ve içtihatlarını kabul ettiğim alimler mezhep imamlarımız var. Said Nursi var. daha sonra yakın tarihimizden Haydar Hatipoğlundan etkilenmişimdir. Fetullah hoca efendi var.

Abdul kadir geylani hazretlerinin hayatı beni etkilemiştir.

bunun dışında pekde imam temiyye, imam vs. vs diyemeyeceğim açıkçası. çünkü o imamların şeyhlerin hakkında olumlu olduğu kadar olumsuz söylemlerde var. doğal olarak insan acaba diyebiliyor. hoş gerçi ben saydıklarımda da aynı durum söz konusu smile.gif dolayısı ile o imamlardan, şeyhler tam anlamıyla etkilendiğimi söyleyemem. inkar ettiğim anlamına gelmediğinide söylemek isterim.

Allaha emanet olunuz.
kırık-rüzgar
Allah razı olsun kardeşim kazık sorularada denk getirmişim kusura bakmayasın jp.gif

1-Anneni mi babanı mı daha çok seversin jp.gif şaka şaka hangisi sana daha yakın?

2-Bebeğine düşündüğün isimler var m neler?

3-Forumda en çok kiminle iyi anlaşıyorsun jp.gif (kendine yakın hissettiğin)

4-Hanımın çalışıyor mu yada sen olmayınca o ne yapıyor?(çok özel olduysa es geçebilirsin)

İlle Cihad
[color=red]1-Anneni mi babanı mı daha çok seversin şaka şaka hangisi sana daha yakın?

Sevgi konusunda asla fark olamaz. yakınlık babında da bir sorunum yok ikiside aynı oranda yakındırlar bana. ikisinden de Allah razı olsun.

2-Bebeğine düşündüğün isimler var m neler?
Bu soruyu daha önce sormuşlardı. fakat senin hatrın için bir daha yazayım smile.gif
Dedeme olan bir sözümden dolayı oğluk olursa Mahir olsun istedim, eşimde madem öyle Mahir Furkan olsun dedi. kızım olursa Hatice Kübra düşündük.

3-Forumda en çok kiminle iyi anlaşıyorsun (kendine yakın hissettiğin)

İlk tanıştığım ve çok istifade ettiğim muhakeme hocamın ayrı bir yeri vardır açıkçası. fakat hiç bir arkadaşımı diğerinden ayırmadım. hepsine aynı mesafede bulunmaya çalışırım herzaman. inşallah yeterlidir smile.gif

4-Hanımın çalışıyor mu yada sen olmayınca o ne yapıyor?(çok özel olduysa es geçebilirsin)

Eşim çalışmıyor, evlenmeden önce nakış, çeyiz işleri ile ilgili ablasıyla birlikte çalışmaktaydı. fakat şuan mümkün olamıyor. ayrı şehirlerde olmaları dolayısıyla. ben olmadığım zaman ne yapıyor sorusu ise, ev işleri dışında pek bişey yapıyor açıkçası smile.gif

Allaha emanet ol kardeşim..
kırık-rüzgar
smile.gif sormuşlar demek

peki aklıma soru gelince devam ederim.
İlle Cihad
İnşallah, beklerim kardeşim.
nasreddinhoca
Suran kardeş Ankarayı daha iyi bilirsin muhakkak...

Ankara'nın taşına bak...
Gözlerimin yaşına bak...
En karanın işine bak...
Saçlarımın akına bak...

Ankaraya geldiğimide Taceddin Sultan'a bir selam veririm, istiklal marşı okurum...
Mehmet Akif Ersoy Taceddin Sultan Dergahında istiklal marşını yazdı, Taceddin Baba diye de bilinir mekan...
Sonra sarı kadıya doğru akarım, bir selam da oraya veririm...
Kaleye çıkar Ahi Şerafettin'e de bir selam ederim...
Ahi Şerafettin cami ve Taceddin Sultan cami'lerin, insan ruhunu dinlendiren bir havası vardır...

Taceddin Sultan Cami...

Taceddin Sultan Türbesinin girişi...

Sarı Kadı...

Ahi Şerafettin Türbesi ve muhafızlar (susayanlar için)
İlle Cihad
Sayın hocam, hiç uydurmayacağım biliyormuş gibi tavır sergilemeyeceğim. inanın buralara hiç gitmedim smile.gif Kaleyi bilirim evet..

Sanırım siz ankarayı benden daha iyi biliyorsunuz.. çünkü bildiğiniz yerler benim bildiklerimle kıyas bile edemz.

Allah razı olsun hocam. selametle.
islam ve kulluk
cevap için teşekkürler suraan kardeşim

ankaranın neresinde ikamet ediyorsunuz ?

ankara keçiörene yapılmış olan teleferiği gördünüz mü?

Soruyu sorma sebebim teleferiğin yapan firmada üretim şefiydim ve o telferiğin parçalarının yaklaşık %60'a yakın kısmı benim kontrolümde üretildi smile.gif

ve ankarada kesinlikle gezmemi tavsiye edebileceğin yerler varmı zira bazen geldiğim olabiliyor?
İlle Cihad
Sevgili kardeşim ne güzel sorular sormuşsun böyle smile.gif

ankaranın neresinde ikamet ediyorsunuz ?

Keçiöerende ikamet etmekteyim smile.gif

ankara keçiörene yapılmış olan teleferiği gördünüz mü?

görmemem mümkün değil, zira hergün altından en az iki defa geçmekteyim. binmeye henüz cesaret edemedim açıkçası smile.gif

Soruyu sorma sebebim teleferiğin yapan firmada üretim şefiydim ve o telferiğin parçalarının yaklaşık %60'a yakın kısmı benim kontrolümde üretildi

Ozaman sen güvenle bin dersen bineceğim inşallah smile.gif

ve ankarada kesinlikle gezmemi tavsiye edebileceğin yerler varmı zira bazen geldiğim olabiliyor?

Açık konuşmak gerekirse ankarada gezilecek yer sayısı tek elin parmakları kadar dahi yoktur smile.gif malum iklim kurak olduğundan fazla bir orman mevcutdeğil. gölbaşında gölleri gezmenizi tavsiye ederim. gölbaşından biraz ilerde de beynam ormanları vardır. gayet güzel bir yerdir. Beypazarını şiddetle tavsiye ederim. gerçi ankaranın dışı sayılır ama olsun smile.gif atakulemiz var, ankara kalemiz var, estorgon kalemiz var. birde kocatepe camimiz varki bu camiyi görmenizi gerçekten çok isterim. sulak olarak maalesef sadece gölbaşı ve barajlarımız var smile.gif kızılcahamamda güzeldir. birde keçiören şelalesi varki dünyanın en büyük yapay şelalesi konumun da çok güzel bir manzaraya sahiptir. parkları sayacak olursak, harikalar diyarı, göksu park, altınpark gezilmeye değer mekanlardır açıkçası . aslında varmış baya ya haberim yok smile.gif

İnşallah bir gün gelirsinizde konuğum olursunuz gezerim bi tamam Allahın izni ile kardeşim.
islam ve kulluk
saydıklarınızdan bir tek atakule ve beypazarına gitmek nasib olmadı oralarıda ziyaret ederim inşaallah...

binmenizi öneririm zira sizi halatta taşıyan ana parçanın tüm kontrolleri tarafımca yapılmıştır zaten bişey olsa benim yakama yapışcaklar smile.gif keçiören güzel ilçe şelaleyi ve kaleyi gezmiştim epeyi oluyo ama hoş yer bence... her geldiğimde mutlaka kocatepe camisine gitmişliğim vardır çok hoşuma gider bu camii hatta galerimde kendi çektiğim resimleri dahi var olması lazım ...
İlle Cihad
ozaman en kısa zamanda biniyorum kardeşim teleferiğe smile.gif mesuliyet sende...

kocatepe ayrı bir yerdir gerçekten. hele içindeki avize yokmu insanınbaşını döndürüyo.

Allaha emanet olasın kardeşim.
kırık-rüzgar
beni mi kıskandırıyorsunuz bakıyım aaa jp.gif şimdi benimda canım gidip görmek istiyor.
islam ve kulluk
inşaallah nasib olur esengül kardeşim ...

ALINTI
ozaman en kısa zamanda biniyorum kardeşim teleferiğe mesuliyet sende...

tamam kabul smile.gif
kırık-rüzgar
inşaallah nasib olur esengül kardeşim ...

inşaAllah

hayatınızda en büyük kaybım dedikleriniz nelerdir?

nasılsınız? jp.gif

cihad hakkında ne düşünüyorsunuz sizde ister misiniz?
islam ve kulluk
asıl mesleğim bilgisayardır demiştiniz ve şartlardan yapamadığınızı söylemiştiniz ...

hiç mi yapmadınız ? yoksa sonradan mı bıraktınız ?

katipliğe başlama fikri nerden belirdi biri mi önerdi?

oğlunuz olursa meslek seçiminde ne gibi tavsiyeleriniz olurdu ?
İlle Cihad
hayatınızda en büyük kaybım dedikleriniz nelerdir?

İslamdan bi haber geçen uzun yıllarım en büyük kaybımdır.

nasılsınız?

Hamdolsun iyiyim, sizler nasılsınız smile.gif

cihad hakkında ne düşünüyorsunuz sizde ister misiniz?

Cihad farzdır. cihad hakkında düşünülmesi gerekenler, cihad için gerekli hazırlıklardır. elbette cihadı bende isterim hemde çok. fakat yeri ve zamanı konusunda ince eleyip sık dokumak gerekir.

Allaha emanet olun kardeşim.

İslam kardeşim teleferiğe binince sizi hiç aklımdan çıkarmayacağım tongue.gif
kırık-rüzgar
hamdolsun jp.gif

sorularım gelecek fakat bugün bıraksak mı sizi??
İlle Cihad
hiç mi yapmadınız ? yoksa sonradan mı bıraktınız ?

yıllar önce, yaklaşık 6 sene kadar önce internet cafem var idi. gerekli yazılımları ve arızaları, montajları kendim yapardım.

Aslında ben bilgisayar montajı ve satışı ile ilgilenmiştim. anladığım ve mesleğim dediğim iş bu idi. internet cafe dışında yapmak nasip olmadı.

katipliğe başlama fikri nerden belirdi biri mi önerdi?

İnternecafemi kapattıktan sonra bir arkadaşım "bu işleri bırak, kendine mesleğinle ilgili bir dükkan açana kadar gel bu işte çalış" dedi. olur dedim. başladım ve hala buradayım smile.gif şükür tabi.

oğlunuz olursa meslek seçiminde ne gibi tavsiyeleriniz olurdu ?

Elbette bu kendi seçimi olacak. fakat gerekli eğitimi ve olanakları sağladıktan sonra açıkçası ben imamhatip okuyup imam olmasını isterim. benim hayalimdi olmadı smile.gif insanlara faydalı ve ilim ile ilgili bir meslek seçmesi için elimden geleni yapacağım inşallah. insanlara faydalı olacak bir meslek seçmesi konusunda tavsiyelerim olacaktır.

Allaha emanet olun kardeşim.
İlle Cihad
Sanırım bugün daha fazla kalamayacağım smile.gif

yarın devam edelim allahın izniyle.

Allah hepinize rahatlık versin .
islam ve kulluk
cevaplar için teşekkür ederiz ...

Allah'a emanet olun
kırık-rüzgar
sanada kardeşim
sabah_rüzgarı
ALINTI(islam ve kulluk @ Mar 31 2008, 04:59 PM) *

ve ankarada kesinlikle gezmemi tavsiye edebileceğin yerler varmı zira bazen geldiğim olabiliyor ?[/color]

eminim bazendir smile.gif

sinirlenmenize ne sebep olur

sizi mutlu eden şeyler nedir

msninize eklenn yabancılaara karşı tavrınız nasıl olur (bayan ve erkek olarak ikiye ayıralım smile.gif )

eşinizi ilk görmenizin nasıl odlunu bi yerde belirtmiştnz devamı nasıl oldu olaylar nasıl gelişti ?? (bu soruyu anlatmakta bi mahsur görmiyeceğinizi umarak sordum mahzur varsa anlatmayabilrsnz)
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.