Hanımefendiliğinle,mütebbessim çehrenle bu toplumda temayüz etmiş seçkin ve güzide bireylerin başta gelenisin.Aile gibi güzide bir bahçede,yüksek seciyeli bahçıvanların narin ellerinde ve anneliğe layık güçlü ve yüce bir mimarın kucağında yetişmişsin.Muhkem kaynaklardan beslenen sağlıklı bir nesil örneğisin.Milletim adına seninle kıvanç duyuyorum.Güzel,tatlı ve zarif kızım;bizler için yarınlar adına bir umut ışığısın.Bu dünyaya,istikbalde senin aydınlık ve gülen yüzündeki,dupduru tebessümün taptaze baharları getirecek bunu biliyorum.Çünkü;sen kızım ASIM’IN NESLİ olmaya layıksın.Yani kökü maziye bağlı bir atisin.Müslüman-Türk milletinin yüksek karakterli bir evladısın bunu bil ve asla unutma.Hayatta bütün çaban ve uğraşın,bütün dünyaya,huzuru,barışı,adaleti,hürriyeti getirecek,kardeşliği çiçeklendirecek,sevgiyle gönülleri fethedecek TÜRK-İSLAM MEDENİYETİ’NİN hayata hakim olmasını sağlamak ve bu uğurda mücadele olsun.Bil ki;yüce bir medeniyetin temeli güçlü ve sağlıklı bir devlete,yüce bir devletin temeli güçlü ve sağlıklı bir topluma,yüce bir toplumun temeli güçlü ve sağlıklı bir bireye,yüce bir bireyin temeli de güçlü ve sağlıklı bir anneye-yani sana kızım-dayanır.Bil ki;sen yüce bir medeniyetin tohumu,özü ve dinamitisin.Sen bitersen yarınlar biter,ışıklar söner,karanlıklar ve korkular hakim olur hayata.
Güzel kızım sana ölümsüz bir tavsiyem olacak acizane kabul buyurursan.Asla DÜŞÜNMEKTEN ve OKUMAKTAN vazgeçme.Ama önce YÜCE KİTABINI oku ki;hayatın,tabiatın,kainatın.varlığın ve yaratılışın sırrına vakıf olabilesin ve sorumluluğun idrakine varabilesin.Kızım kitap rehberin,peygamber önderin,dua silahın,sevgi kurşunun,namaz direncin olsun.YÜCE YARATAN ezelde ve ebedde yar ve yardımcın olsun.Kalbinde kin ve nefrete asla yer verme.Bütün insanlığı sev ve insan olana saygı duy.Gönlün ummanlar gibi coşsun.”Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine yaşamayı”becer Nazım’ın dediği gibi.”Vatanım ruy-i zemin,milletim nevi beşer” diyebil Fikret’in dediği gibi.
Bir gün sağlıklı bir insan topluluğu oluşacaksa,bunun tohumu sensin.
Bahar gelecekse bir gün bu aleme,tohumu senin tebessümün olacak.
Dostluk bağlarını senin saf samimiyetin güçlendirecek.
Ayrılık duvarlarını senin kuracağın sevgi köprüleri paramparça edecek.
İnsanlığın burcunda ki nefretin bayrağını,senin temiz kalbinde ki soylu duyguların indirecek ve yerine sevginin sancağını dikecek.
Nasıl tabiatın derinliklerinde ki güzellikleri yansıtıyorsa bütün haşmetiyle rengarenk kır çiçekleri,sen de insanlığın derinliklerinde ki asaletin hüccetisin olanca güzelliğinle.
Ve sen bir alamet-i farikasın kirlenmiş insanlık denizinde.
Gülen yüzün asla solmasın gül yüzlü kızım.
SEVGİYLE,MUTLULUKLU,MUHABBETLE,BARIŞLA,DOSTLUKLA,UMUTLA KAL VE ASLA TEMSİL ETTİĞİN MAKAMI UNUTMA ONURLU KIZIM...................ytoprak06@hotmail.com............