Nesai
Mar 22 2008, 01:21 PM
BismillahiTeala.
inanmamak, itibar edip etmemek sizlere kalmış.Nihayetinde ben üzerime düşeni yapmakla mükellefim.Bu maksatla Rabbim şahit olsun ki, sizleride itibar edenlerden eylesin inşallah.
Bu konuda Peygamberimiz de buyurur ki;
Selman radıyallahu anh'den; Rasulullah Sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu ki; "Kim benim adıma kasten yalan söylerse cehennemdeki evine hazırlansın. Kim kendisine ulaşan hadisimi reddederse cehennemdeki evine hazırlansın. Kim kendisine ulaşan hadisimi reddederse kıyamet gününde onun davacısı olurum. Size
benden bilmediğiniz bir hadis ulaşırsa "Allah bilir" deyin!" Deylemi(5658) Taberani(6/262) Mecmauz Zevaid(1/372) Taberani Turuku Hadisi Men Kezzebe Aleyye(s.160 no:167) Kunuzül Hakaik(7425) Kasımi Mehasinut Te'vil(1/167) Cem'ül Fevaid(342) Kenzul Ummal(10/428) Suyuti Miftahul Cenne(s.54)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
''Sen Olmasaydın (Sen Olmasaydın) Alemleri Yaratmazdım"
UYDURMADIR.
Hadis Ulemasından;
İmamı Abdul Fettah Ebu Gudde,Acluni,Aliyyul kari,Hac Ahmet,Kavukcu,Sagani ve Şevkani bu sözün hadis olmadığını söylerler.
Bu sözün iki rivayeti vardır.Birinde levlake lafzı iki kere kullanılmıştır.İkisi de uydurmadır. Fevaid-Şevkani-sy.326-hd.no(1Cool Keşfül hafa-Acluni-c.2-sy.214-hd.no(2124) Lülü-Kavukcu-sy.154hd.no(452) Masnu-Aliyyul kari-sy.150-hd.no(255) Mevzuat-Aliyyul kari-sy.295-296-hd.no(385) Münteka-Hac Ahmet-sy.609-hd no(914) Risaletül Mevdua-Sagani-sy.7
Adem (a.s.) günahı işlediğinde şöyle der: « Ya Rabbi, Muhammedin hakkı için beni affetmeni istiyorum ». Allah, « Ey Adem onu yaratmadığım halde Muhammedi nasıl tanıdın » deyince, « Ey Rabbim! beni elinle yaratıp, ruhundan bana üflediğinde başımı kaldırdım ve arşın sütunlarında La ilahe illallah Muhammedun Resulullah yazılı olduğunu gördüm. Bildim ki, Sen Kendi ismine en sevgili yaratığını izafe ettin ». Bunun üzerine Allah; « Doğru söyledin ey Adem! Çünkü o beşer içerisinde bana en sevgili olanıdır. Bana onun hakkı ile dua ettiğinde seni bağışlarım, eğer Muhammed olmasaydı seni yaratmazdım » der.el-Hakim, Mustedrek (2/615); İbn Asâkir (2/323), el-Beyhaki, Delailun-Nübuvve (5/488) .
UYDURMADIR.
Ravilerinden olan Abdurrahman b. Zeyd b. Eslem hakkında İbn Hibbân şöyle der: «Hadis uydurmakla itham olunmuş, Leys, Malik ve İbn Lehi’a üzerine hadisler uydurmuştur. Dolayısıyla imâm ez-Zehebî rivâyet hakkında uydurma ve batıl derken, İbn Hacer el- Askalânî de ona katılır. Rivâyetin batıllığına delil olan bir yönüde, Adem (a.s.)’ın Nebî (s.a.s.)’i, kendi yaratılışından sonra cennette iken yer yüzüne inmeden bilmesidir.
Halbuki zayıf, ancak daha iyi bir senedle gelen başka rivayette: ( Adem (a.s.) Hindistana iner ve yanlızlık hisseder, bunun üzerine Cebrâil inerek; Allâhu Ekber, Allâhu Ekber, Eşhedu En Lâ İlâhe İllallâh (iki defa), Eşhedu Enne Muhammeden Resûlullâh (iki defa) deyip ezan okur. Adem şöyle der: «Muhammed de kim»? Cebrâil: «Peygamberlerden son oğlundur» der.)İbn Asâkir (1/323/2).
UYDURMADIR.
Râvilerinden Ali b. Behrâm bilinmemekte, diğer bir râvi olan Muhammed b. Abdullâh b. Süleyman aynı şekilde bilinmemektedir. Bir önceki rivâyette Âdem (a.s.) daha cennette iken Peygamber (s.a.s.)’i tanıyordu, bu ikinci rivayette ise, Âdem (a.s.) yer yüzüne indiği halde Muhammed (s.a.s.)’i tanımamıştır.
Maksatlı olarak dinimize sokulan bu uydurmalar, müslümanları itikadi olarak bozmakta, bilerek yada bilmeyerek islamı olduğundan daha farklı bir şekilde empoze edilmesini sağlamaktadır. ilaveye olaraktan birde günümüzde ''Nuru Muhammedi'' olarak sıkça duyduğumuz meşhur bir uydurma rivayet daha dolaşmaktadır etrafımızda.
Bir gün ashabtan Abdullah b. Câbir (r.a.), "Yâ Resûlallah!.." dedi, "Bana, Allah'ın, her şeyden evvel yarattığı şey nedir, söyler misin?"
Şu cevabı verdiler: Her şeyden evvel senin Peygamberinin nurunu, Kendi nurundan yarattı. Nur, Allah'ın kudretiyle dilediği gibi gezerdi. O zaman ne Levh, ne kalem, ne Cennet, ne Cehennem, ne melek, ne semâ, ne arz, ne güneş, ne ay, ne insan ve ne de cin vardı."
2 Kastalanî, Mevahibû'lLedünniye, c. 1, s. 6. Kastalanî, A.g.e., c. 1, s. 7.
Kastallani rahimehullah'ın nakletmiş olduğu bu ve buna benzer rivayetler muhaddisler tarafından batıl olduğu tespit edilen rivayetlerdendir. uydurma hadisleri konu alan mevzuat kitaplarında "nuru muhammedi"ye dair bu tür rivayetleri ve değerlendirmesini bulabilirsiniz.
Sahih hadislerde ise arştan sonra (Bkz.: Buhârî, Bed’ü’l-Halk 1, Tevhid 21, Cihad 4; Tirmizî, Tefsiru Sure-i En’âm 58, 68, Sıfatu’l-Cennet 4, Menakib (3946)
ilk yaratılanın kalem olduğu, kıyamete kadar olacakları yazmasının emredildiği geçer. (Bkz.:Ebu Dâvud, Sünnet 16; Tirmizî, Kader 17, Tefsiru Sure-i Kalem; Müsned: 5/317; Hâkim, Müstedrek, 2/498; Beyhakî, Sünenü’l-Kübra, 3/9, 204)
Allah en iyi bilendir.
Carud
Mar 25 2008, 10:58 PM
MUHADDİS MUHAMMED NaSİRUDDıN EL-ALBaNİ DER Kİ ;
Ravilerinden olan Abdurrahman b. Zeyd b. Eslem hakkında ıbn Hibban şöyle der: «Hadis uydurmakla itham olunmuş , Leys, Malik ve ıbn Lehi’a üzerine hadisler uydurmuştur. Dolayısıyla imam ez-Zehebî rivayet hakkında uydurma ve batıl derken, ıbn Hacer el-Askalanî de ona katılır. Rivayetin batıllığına delil olan bir yönüde, Adem (a.s.)’ın Nebî (s.a.s.)’i, kendi yaratılışından sonra cennette iken yer yüzüne inmeden bilmesidir.
Halbuki zayıf, ancak daha iyi bir senedle gelen başka rivayette: ( Adem (a.s.) Hindistana iner ve yanlızlık hisseder, bunun üzerine Cebrail inerek; Allahu Ekber, Allahu Ekber, Eşhedu En La ı lahe ıllallah (iki defa), Eşhedu Enne Muhammeden Resûlullah (iki defa) deyip ezan okur. Adem şöyle der: «Muhammed de
kim»? Cebrail: «Peygamberlerden son oğlundur» der.)11 Ravilerinden Ali b. Behram bilinmemekte, diğer bir ravi olan Muhammed b. Abdullah b. Süleyman aynı şekilde bilinmemektedir. Bir önceki rivayette adem (a.s.) daha cennette iken Peygamber (s.a.s.)’i tanıyordu, bu ikinci rivayette ise, adem (a.s.) yer yüzüne indiği halde Muhammed (s.a.s.)’i tanımamıştır.
11 Ibn Asakir (1/323/2).
İlle Cihad
Mar 26 2008, 08:06 AM
Cebrail A.s. Ezan mı okumuş!!!
Ezan Asrı Saadette istişare sonucu Hz. Bilal tarafından ilk olarak okunmamışmıydı?
mesdo
Mar 26 2008, 01:16 PM
ALINTI(SURAAN @ Mar 26 2008, 08:06 AM)

Cebrail A.s. Ezan mı okumuş!!!
Ezan Asrı Saadette istişare sonucu Hz. Bilal tarafından ilk olarak okunmamışmıydı?
selamu aleyküm ve rahmetullah
sevgili suraan kardeşim
siz güzel bir tesbitte ve soruda bulunmuşsunuz
şimdi bizim sıkıntımızı bir parça anlarsınız inşaALLAH
Salahudin
Mar 26 2008, 05:51 PM
Selam Aleykum
Nesai kardes, sagol Allar razi olsun insaAllah... kisa bir alinti ile katilmak isterim, HAKKIN zuhuru, HAK adina InsaAllah. Rabbim her daim niyetlerimizi Salih etsin InsaAllah. Selam Aleykum wa Rahmetullah
"Beni Amir'in temsilcil eriyle beraber Rasululla h (s.a.v.)'ın huzuruna çıkmıştık. Rasululla h (s.a.v.)'a:
"Sen bizim seyyidimi zsin." dedik. O şöyle buyurdu:
"Seyyid; yüce ve mübarek olan Allah-u Teala'dır."
"Sen bizim en faziletli, en muktedir olanımızsın." dedik.
Rasululla h (s.a.v.) buyurdu ki:
"Söyleyeceğiniz sözü söyleyin, (abartmayın) ki, şeytan sizi peşine takmasın." (Buhari Fedailu Ashabı'n-nebiyy: 5, Ebu Davud Edeb: 9, Ahmed: 4/24-25, 6/142, İbnu's-Sunni: 387.)
Enes (r.a.) şöyle rivayet ediyor:
"Rasululla h (s.a.v.)'a gelen bazı kimseler şöyle dediler: "
Ey Allah'ın Rasulü! Ey bizim en hayırlımızdan daha hayırlısı, ey seyyidler imizin seyyidi!"
Rasululla h (s.a.v.), bunun üzerine dedi ki:
"Ey insanlar! Söyleyeceğiniz sözü söyleyin, azı ile yetinin. Şeytan sizi kışkırtmasın. Ben sadece Muhammed'im, Allah'ın kulu ve Rasulüyüm. Beni, Allah'ın bana ihsan ettiği mevkinin dışına çıkarmanızı istemem." (Nesai Amelü'l-yevm ve'l-leyl: 248-249, Ahmed: 3/153, 241.)
HADISLERDEN ISTIFADE;
1 - Rasululla h (s.a.v.), kendisini övme konusunda mübalağaya kaçan kimseleri bundan menetmiştir.
2 - Bir kimseye "Sen bizim seyyidimi zsin" diyenlere ne şekilde cevap verilmesi gerektiği bildirilm iştir.
3 - Övgüde bulunan kimse gerçeği söylemiş olsa bile övgüde aşırı gitmesi doğru değildir. Nitekim Rasululla h (s.a.v.) kendisini öven kimselere, doğruyu söylemelerine rağmen:
"Şeytan sizi peşine takmasın, şeytan sizi kışkırtmasın" buyurmuştur.
4 - Rasululla h (s.a.v); "Beni Allah'ın bana ihsan ettiği mevkinin dışına çıkarmanızı istemem" buyurarak kendisind en "Allah'ın kulu ve Rasulü" diye bahsedilm esinin uygun olacağını bildirmiştir.
hattab84
Mar 26 2008, 08:01 PM
ALLAH razı olsun nesai kardeşim ve selahudin abi
Nesai
Mar 26 2008, 09:02 PM
Rabbim hepimizden razı olsun inşallah. teşekkür ederim.
''Rabbimiz! Bizi doğru yola ilettikten sonra kalplerimizi eğriltme. Bize tarafından rahmet bağışla. Lütfu en bol olan sensin. '' (aliimran-8)
amin...
ErKaMReaL
Apr 3 2008, 03:55 AM
Nesai önemli konulara değinerek konu açtığın için Allah (cc) Razı Olsun...
Bu ve bunun gibi forumda açmış olduğun konulara insanların "atalarının dini üzerine" olmaları hasabiyle "garip,tuaf,olacak iş değil" tarzında yaklaşımlarını görmekteyim.Üzülüyorum müslümanlara "islam" diye isim benzerliği olan bir dini anlatıkları ve din olarakda kabul ettirdikleri için . Kur'an'a bakınca herşey apaçık ortaya çıkıyor ama biraz zaman ayırmak gerek herhalde .
Birde "hizipci" gruplar var . Ben felan mezhepteyim/cemaatteyim/tarikattayım vb... Ben bilmem ama önderim/şeyhim/liderim bilir ve söylediği de haktır anlayışında olanlar.Bu arkadaşlarda inşallah Kur'an ile haşır neşir olunca çok daha kolay olacaktır meseleler...
Birde duygusal ve "bana göre böyledir" anlayışını bir tarafa itip "ilmi" dindarlığa geçiş yapmak mecburiyetindeyiz zira duygular bizi nerelere kadar götürür herkesce malumdur ...
mesdo
Apr 3 2008, 08:58 AM
SELAMU ALEYKÜM VE RAHMETULLAH
SEVGİLİ KARDEŞİM
"Bu ve bunun gibi forumda açmış olduğun konulara insanların "atalarının dini üzerine" olmaları hasabiyle "garip,tuaf,olacak iş değil" tarzında yaklaşımlarını görmekteyim.Üzülüyorum müslümanlara "islam" diye isim benzerliği olan bir dini anlatıkları ve din olarakda kabul ettirdikleri için . Kur'an'a bakınca herşey apaçık ortaya çıkıyor ama biraz zaman ayırmak gerek herhalde .
Birde "hizipci" gruplar var .
Ben felan mezhepteyim/cemaatteyim/tarikattayım vb... Ben bilmem ama önderim/şeyhim/liderim bilir ve söylediği de haktır anlayışında olanlar.Bu arkadaşlarda inşallah Kur'an ile haşır neşir olunca çok daha kolay olacaktır meseleler..."
BURADA ÇOK HAKLISINIZ
konu olarak beni ele alalım
yıllarca tarikat ve tasavvuf dersi aldım
mesela 2 yıl evvel sizinle yazışsa idik size sadece tasavvufun ne derece iyi olduğunu şeyhimin (haşa)nelere kadir olduğunu yazmak için sabahlardım
ancak siz ve sizin gibi kardeşlerimle yazışa yazışa sonrada vahiyle muhatap ola ola gerçeğin ne olduğunu analdım
bu seferde tarikimle ters düşmeye başladık
biz cemaatit değil tevhidi seçtik ve ELHAMDÜLİLLAH şimdi burada sizinle dinimizi daha iyi anlama noktasında sohbet etmekteyiz
kısaca verdiğiniz örnekle ben bir zamanlar birebir örtüşmekte idim
ALINTI
Ben felan mezhepteyim/cemaatteyim/tarikattayım vb...
Nesai
Apr 3 2008, 12:58 PM
ALINTI(ErKaMReaL @ Apr 3 2008, 04:55 AM)

Birde "hizipci" gruplar var . Ben felan mezhepteyim/cemaatteyim/tarikattayım vb... Ben bilmem ama önderim/şeyhim/liderim bilir ve söylediği de haktır anlayışında olanlar.Bu arkadaşlarda inşallah Kur'an ile haşır neşir olunca çok daha kolay olacaktır meseleler...
Birde duygusal ve "bana göre böyledir" anlayışını bir tarafa itip "ilmi" dindarlığa geçiş yapmak mecburiyetindeyiz zira duygular bizi nerelere kadar götürür herkesce malumdur ...
ErKaMReaL kardeşim Allah C.C. cümlemizden razı olsun.