üstü acık arabayla bizi almaya gelenleri sanki gözüm bir yerden ısırıyor tanıyor gibiyim hepsini.
isim vermeyelim en iyisi.
sabah rüzgarı gene mahcup etti bizleri ikram ve misafirperliğiyle.heleki kekler yokmu akullara zarar ve tam dehşetlik .
pc nin içinden gecemiyorumki ulaşsam da yesem
evet isterseniz soruların cevaplarına gecelim inş.
1-islamiforum ile nasıl tanıştınız? tamanen tevafuk diyebilirim .tedavim süresince netten baya uzaklaşmıştım nete girerken goglede islami sitelere göz gezdirmek istemiştim. karşımada islamiforum cıktı..biarz inceledikten sonra acıkcası beğendim siteyi üye olup aranıza katıldım ...
2- Forumumuzdaki nickinizin anlamı nedir? Neden bu nicki kullanıyorsunuz?fecr, tan yerinin ağarması ve şafak manasına gelir.bu nikin bende ayrı bir yeri vardır en cok sabah namazından sonra balkona cıktıüğım zaman görünen manzara hoşuma gitmekte. horozların sesleri arasında güneşin doğuşu ve o anki haleti ruhiye . bütün seslerin kesildiği ve rabbinizle başbaşa kaldığınızın resmi. o anı sevdiğim gibi hiç bir anı sevmiyorum o yüzden bana cok cazip gelmekte.bunun anısına bu niki kullanıyıorum..
3- kendinize bir adım dışardan bakınca günlük yaşam da birey; forum da üye olarak nasıl buluyor sunuz ? sorular yavaş yavaş terletmeye başladı .bir insan kendini nasıl dışardan tasvir edebilir..
6 ay evvel evvel kendinizi dışardasn nasıl görüyorsunuz diye bir soru gelseydi elbetteki insanlarla haşır neşir olan hizmet yapmaya ve insanların imanlarının kurtulmasına vesile olmak için günün coğu saatlerini taksim eden bir birey olarak takdim ederdim.forumda ise daha hakkıyla kardeşlerime faydalı olmadığımı düşünüyorum . gel gitler arasında bocalayan bir şahıstan da fazla fayda beklemek elbetteki yersiz ve abes olur . inş rabbim hakkıyla ve layıkıyla hem insanlığa hem insanlara hemde forumumuza faydalı bir birey olmamı nasip etsin inş
4- Etkilendiğiniz ve örnek aldığınız, tarihten, günümüzde yaşayan veya ailenizden bir kişilik var mı? Ey inananlar! And olsun ki, sizin için, Allah'a ve ahiret gününe kavuşmayı umanlar ve Allah'ı çok anan kimseler için Resulullah (Allah'ın Elçisi) en güzel örnektir.
Sonsuz bir rahmetin kâşifi, ilancısı olan Kainattaki İlahî saltanatın dellalı, seyircisi olan
Kulluğu cihetiyle bir muhabbet timsali, insaniyetin şeref kaynağı, yaratılış ağacının en nuranî meyvesi olan Arap yarımadasında yaşayan nice vahşî, adetlerine körükörüne bağlı, mutaassıp ve bir o kadar da inatçı bir milleti, ne kadar kısa zaman içinde değiştiren ve onları o kökleşmiş adetlerinden söküp alan O vahşi yapılarını ve seciyelerini yok edip yerine en güzel ahlaki meziyetleri yerleştiren Ve böylelikle döneminin en gelişmiş, en medeni milletlerine üstad ve muallim eyleyen zat-i Muhammedi benim örnek aldığım ve etkilendiğim ve kendime rehber kıldığımdır inş.
ve o zatı Muhammediye ye dostluk yapan uğrunda canlarını feda eden ayağına diken batmasına bile tahammül edemeyen yeryüzünün aslanları hükmünde olan islamın sancaktarlığını ve bayraktarlığını yapan efendimizin dostları sahabilerdir örnek aldığım
bu zamanın iman hakikatlerini anlatmakta cıtalar aşmış bir insanın imanını kurtarmak uğrunda 35 sene sürgün işkence cezaevinde yatmış kaleme aldığı risalelerle küfrün belini kıran ve büyüğünden tutun küçüğüne kadar felfesofları susturan iman abidesi bediüzaman hazretlerini örenek alıyorum kendime.
ama biliyorumki inanıyorumki vede iman ediyorumki asıl maharet kendimize örnek almakta değil örnek aldığımız şahsiyetlerin meziyetlerini tavsiyelerini kurallarını ahlakını düşüncelerini hayatımızda yaşantımızda tatbik etmesindedir.asıl maharet budur ..
gecen yıllara nazaran ailemde sadece bir tane amca oğlumu örnek alabilirim. benimle aynı davayı paylaşan ve omuz omuza bütün tenkitlere eziyetlere hakaretlere aldırış etmeden tebliğ görevini benimle beraber yerine getiren amcaoğlum birde can annem canım annemi örnek alıyorum .
namaz kılmam için saatlerce dil döken her namaz sonrasında dakikalarca benim içni dua eden geniş caplı bir ailenin sırf dindar olduğu için eziyetlerine katlanan iman dolu bir yürek olan rahmetli annemi örnek alıyorum inş.mekanın cennet olsun can annem
5- Geleceğe yönelik hayalleriniz ve planlarınız nelerdir? şu andaki konumum geleceği düşünmeye ve gelecek için plan yapmaya müsait olmadığından kelle koltukta olan bir insanın ve her an her daim ölümle burun buruna olan bir insanın gelecek planları olmayacağı kanısındayım .ama olsaki elbetteki zülüm ve zorbalıkla sudan sebeplerle insanara özgürlük ve cağdaşlık nutuklarıyla ülke istila edip milyondan fazla insanı katleden bir o kadarını cezaevindeki işkencehanelerde deli divane ettren avrupanın kokuşmuş sefih medeniyetinden ve lağımından türemiş ve islamın altına dinamit yerleştiren ve tek millet olan küfrün bir daha insan kanı nı dökmesini engellemek onları defetmek islam beldelerinden cıkartmaktır .
ikinci hayelimi gelince bir adem bir alem sırrınca elimdne geldiğince insanların imana susamış olan insanların ve küfrün karanlık odalarında buhranlar geciren nice yanık insanların imanlarına vesile olmaktır.eğerki rabbim ömür verirse şimdilik bu iki hayellerimi gercekleiştirmek istiyırum ..
varsın diğer kurduğum hayaller gec kalınmış ve zamansız meydana cıkan hayaller mahşere kalsın
6- Forumumuzda en çok dikkatinizi çeken, sizi en çok etkileyen isimler kimler?forumdaki kardeşlerimin yazılarını topiklerini düşüncelerini takip etmeye calışırım . bazen bir kelimeden bir sözden bile hangisinni hangi düşünceye hang karaktere sahip olduğu anlaşılır.
fromda en cok dikkatimi ceken tevdid ablamın her sözünün ardından selam ve dua deyimi hamza kardeşimin konuşma lem tabiri ayna kardeşimin düzgün ve lisanına uygun hakkıyla yerine getirdiği güzel bir üslapla anlatım tarz dikkatimi cekmiştir. aslına bakarsanız dikkatimi ceken o kadar cok şey varki. ya dile getirelemiyor yada anlatmaya ruhsat yoktur.ruhsatın olmayışı kalplerin rencide olmaması ve hissiyatların zedelenmemesidir.
7-Hayat gayeniz ne?bir müslüman olarak elbetteki hayatımın gayesi bana can veren iç alemime fıtri aleme 2 milyon duygu his kabiliyet ve letaife derc eden ve beni müslüman olarak yaratan RABBİ RAHİMİM ĞALIKI KERİMİM OLAN ZATI ZÜLCELALİN Ben İnsanları ve cinleri ancak bana kulluk etsinler diye yarattım emrine boyun eğip onun emirlerini icra etmektir .hakkıyla ve lkayıkıyla kulluk görevlerimi yerine getirmektir gayem .en önemli olan da bu gayedir kanaatimce.
8-Keşke dediğin ve hala pişmanlık duyduğun bir olay var mı?3 olay .
anladımki hiç bir şey sevdiklkerinin kalbini kırmaya değmiyormuş.
sudan sebeplerle kalbini kırdığım ve yüzünün asılmasına sebebiyet verdiğim annemin bana emaneti küçük kızkardeşime olan bağırmam ki bu bağırmanın ardından dakikalarca hıckırıklara bile giriftar oldum. sonrası malum cicekler dondurmalar fındık fıstık cekirdek cikolatalarla gönlünü almam. baya masraflı oldu ama değdi inş.
ihmalim olan ve nefsimin serkeşliğindne dolayı siteden selahuddin kardeşimle olan münazaram.keşke dediğim ve hala pişmanlık duyduğum bir münarazadır.
bir keşkede cok sevdiğim kıymet verdiğim bir hanım bacıma verdiğim sözümü yerine getirmemedir. hala onun acısını cekerim en cokta yıkılan güvenin tamirinin zorlaşması ve bir selamın bile gelmiyişi can yakmaktaya.neyselerin ardına sığınalım gene...
9-En sevdiğiniz yazar kimdir..? Kimleri dinlemeyi seviyorsun.?en sevdiğim yazar değilde en sevdiğim yazarlar hasan karakara, emine şenlikoğlu ,mehmet alagaş, prof doktor ihsan süreyya sırma ,halit ertuğrul hekimoğlu ismail dir. şimdilik bunlar aklıma geliyor .
ömer karaoğlu, mehmet amin ay, mikail, taha,hasan enes , adil avas,yusuf islam ,ve yusuf can dinlediklerim arasında ...
10-İçinde şunu yapmayı çok isterim dediğin şey nedir?şu anda ailemi görebilmeyi cok isterdim ..
11- Hayatınız da olmazsa olmaz dedikleriniz nelerdir...? kitap ,tebliğ ,hizmet,ailem ve dava kardeşlerim olmazma olmazlarımdandır .
12- bir gününüz nasıl geçiyor ?sabah namazından sonra umum kardeşlerime dua ederek kuranı kerim okuyarak başlıyorum . sonrasında sabah sporu ardından eğitim talim işlemleri fırsat bulduğum anlardan sonra arasıra nete gelip ailemle görüşmek sonrada yarım kalan kitaplarımı okumak vede ev sohbetleri .bir günüm böyle gecmekte
13- meşguliyetiniz işiniz nedir ?şu anda işsizim
ama memlekette olduğum zaman yetimleri koruma ve rahmet derneği yönetim kurulu başkan yardımcısıydım .
birde kitap evim vardı . şu anda kartdeşlerim işletmekte .
tarm ve kalkınma koperatifi genel sekreteriydim ayrıca.
bir iki meşkuliyet daha vardı ama onlar şimdilik muhkem kalsın inş.
yahu yaz yaz bitmiyorr. sorular topluca gelmiş baya terledim
şimdilik bu kadar cevap yeter diye düşünüyorum . ben keklerimi yemeyle meşkul olacam inş