Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Dinimizin Ana Konularını öğrenmede Ittifak
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİ KONULAR > .·[ İZ BIRAKANLAR ]·.
nasreddinhoca
Hasan el Benna'ya sorulan soru ve cevabı:

İmam Hasan el-Benna konferans verdiği bir sırada kendisine, "Ey Üstad, tevessül hakkında ne dersiniz?'" sorusu yöneltildi.

El-Benna; (soruyu yöneltene) "Sorunuz bundan ibaret değildir. Ezandan sonra okunan salâvat-ı şerife, Cuma günü Kehf Suresi'nin okunması, Peygamberimizin ebeveynlerinin durumları, ölülere Kur'an okunup okunmayacağı, tasavvuf ehlinin yaptıkları hatim vs. ihtilaflı konuları da gündeme getirmek istiyorsun" dedi.

Soruyu soran "Evet, hepsini öğrenmek istiyorum" dedi.

Bunun üzerine Üstad; "Kardeşim ben âlim değilim, belirli seviyede Kur'an ve hadis kültürü olan bir davetçiyim. Anlattıklarım bu çerçevenin dışına çıkmaz. Dolayısıyla yararlanmak, istiyorsan buyurun bizi dinlemeye devam edin." dedi. Katılımcılar, rahatladı.

Üstad; konferansını şöyle devam ettirdi:

"Kardeşlerim, soruyu yönelten kardeşimizin iyi niyetinden hiçbir şüphem yoktur. Bunu öğrenmek hiçbir şeyi halletmez. Bu sorular çerçevesinde yıllarımızı tükettik. Müslümanlar asırlardır bu konularda tartışmaktadırlar. İhtilaflar şiddetle devam etmektedir. Allah bizden vahdet ve kardeşliği istemektedir. İhtilaf ve bölünmekten de buğz etmemizi talep etmektedir. Sizden talebi m bu konulara girmemek, ihtilaf ve bölünmeyi körüklememektir.

Gelin dinimizin ana konularını öğrenmede ittifak edilen İslam'ın ahlak ve güzelliklerini yaşamada, farz ve sünnetlerini yerine getirmede Rabbimize söz verelim.

Nefislerimizden kötü alışkanlıkları atıp, güzel ahlakla bezenelim. Kardeşlik, güven ve ihlas içerisinde hizmet edelim. Umarım ki teklifi kabul edip bunu yaymaya gayret gösteririz." Üstad, bu yöntem ve teklifle konferans ve sohbetlerde görülen kuru ihtilaf ve tartışmaların önüne geçmiş oldu. Almamız gereken ders şudur: Söz konusu konular elbette ki İslam kültüründe tartışılan konulardır. Ancak bu konular ayrılık sebebi olmamalıdır. Müslümanların ittifak ettiği konu, Müslümanların birliğidir.
rasmus
müslümanlar aynı yaratıcıya inanıp aynı kitaba aynı peygambere aynı dine vs...vs mensup iken arada birbirlerinden farklılık gösteren tefferruatlarda boğulup giderek vebal almış olmuyolarmı die bazen düşünüyorum..fln cemaat öbür mezheb münakaşaları ne sağladı bu güne kadar...kendi cemaatini yada mezhebini direk din olarak görüp,diğerlerine neredeyse gayrimüslim gibi bakan aklıevvellerin varlığını inkar edemiyeceğimize göre,gerektiğinde müslümanların tek yumruk olmasını engelleyecek bu kamburdan kurtulmanın bi yolu yokmudur....mezhebler çok şeritli otoban gibidir hepsi aynı istikamete farklı şeritlerden gider o kadar, diyen sağduyulu insanlar bile ortamını buldumu tozutmaktan geri kalmıyo....ALLAH cc sonumuzu hayretsin...
kırık-rüzgar
ALINTI
ALLAH cc sonumuzu hayretsin...

Amin

Gelin dinimizin ana konularını öğrenmede ittifak edilen İslam'ın ahlak ve güzelliklerini yaşamada, farz ve sünnetlerini yerine getirmede Rabbimize söz verelim.

Ah şu sözü verip tutabilsek biz ancak farklı insanlarla kavga içerisindeyiz henüz kendi imanımızı kurtarmış değilken başkasının imanından söz edip sataşıyoruz önce kendimize bakmıyoruz ki..Herkes böyle yapa yapa arada düşmanlık sardı.Şu ana konularda ittifaha varabilsek..

"Kardeşim ben âlim değilim, belirli seviyede Kur'an ve hadis kültürü olan bir davetçiyim. Anlattıklarım bu çerçevenin dışına çıkmaz. Dolayısıyla yararlanmak, istiyorsan buyurun bizi dinlemeye devam edin."

Bunu herkesten duyabilsek toplumca rahatlıyabilirz galiba..

Ancak bu konular ayrılık sebebi olmamalıdır. Müslümanların ittifak ettiği konu, Müslümanların birliğidir.

good.gif çok güzel..

Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.