Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Aşkın İlk Sözü
Islami Forum - Popüler Forum > GENEL FORUM > .·[ GENEL SOHBET ]·.
kırık-rüzgar

Yaradılışın özüdür sevgi;evet kainatın yaratılış sebebi, varlığın hikmeti ve özü, Yaradan’ın sözü, Aşkın ilk közü... sevgi İnsanın mayasında var, sevgisiz yaşanmaz.

Bazıları hala sadece bir kadın adı olduğunu sansa da, biraz kalp,biraz duygu,şefkat,sevecenlik... işte bitti hapsini karıştırın ve sevginiz hazır diye tarif edilsede; sevgi, söylerken dahi hicab ettiğim birşey...evet, bir şey...aşk gibi, yaşamak gibi bir şey...Öyle bir şey ki onu bir varlığa, bir kelimeye bürümekten kim bilir belki hapsetmekten korkarım...Korkarım ki onu hapsedersem yiter...ola ki yitmelerden medet umar da beni terk eder." ahh yüreğim yandı, dilimi lal etsem de ömür boyu onu içimde saklayabilsem... Ah bir yalnızlık vaktinde herkesle birlikte olduğumuz Gene de yalnız olduğumuz Bir parkta ta uzaklardan gelir gibi Bir tanburdan, bir ezginin bizi bizden ve her şeyden alıp götürdüğü gibi Sevgi...Ah oruçlu bir ağustos vaktinde Bir kayanın dibinden kaynayan Soğuk ve berrak sulara uzanıp kana kana avuç avuç alıp yüzümüzde içimizde duyduğumuz gibi sevgi.

Karşılıksız koşmak yıldızlara;gözlerinde yansıtırken her an katlanmak onsuzluğa.Nedir sevgi, bilir misin? Işık saçmak yarına, almadan verebilmek,güven olmak adınla…sevgi; yorulunca döşek, gerekince destek olmak, acılarla dolduğunda yastık olmak başına.

Sevgi;emektir;sevgi ona ve onun sözüne,gözüne,yüzüne güven duymaktır,sevgi onun adına,gülüne tutku ile bağlanmaktır.Sevgi sadece

seni seviyorum diye cümle ile bağlanan değil tutku ile bağlanıp, ona sınır çizememektir...

Sevgi Yaradan’ı sevmekle başlar, eğer bunu yapabiliyorsanız Rabbim zaten sizin kalbinizde olduğu müddetçe sevgi de var demektir. Yaradan’ı sevmek yarattıklarını sevmek demektir. O değimlidir ki, kainat onun aşkıyla yaratıldı, biz onun sevgisiyle bağışlanırız ve onun şefkatiyle ümmet oluruz, ümmet olma ayrıcalığıyla da O'nu severiz, Bu sevgi değil midir bizi yanmaktan kurtaracak olan...

Sevgi aşktır,muhabbettir,güvendir,sevebilen içindir,kendisine cezb edendir,sevdiği için kendini feda edendir.

Yaradan dan ötürü sevmektir her şeyi
İlle Cihad
Yaradanı severiz yaradandan ötürü!!

Ebu Cehili de Allah yarattı?

Ben şöyle derim hep, Allahın sevdiklerini severim, Allahtan ötürü!!!
musalli
allah razı olsun esenciğim.
rabbim sevipte değer verenlerden ve sevdiğinden değer bulanlardan eylesin inş... jp.gif
Teşekkürler
<#thank#>
haneje
EMEĞİNE SAĞLIK ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM

esre
Karşılıksız koşmak yıldızlara;gözlerinde yansıtırken her an katlanmak onsuzluğa.Nedir sevgi, bilir misin? Işık saçmak yarına, almadan verebilmek,güven olmak adınla…sevgi; yorulunca döşek, gerekince destek olmak, acılarla dolduğunda yastık olmak başına.

Sevgi aşktır,muhabbettir,güvendir,sevebilen içindir,kendisine cezb edendir,sevdiği için kendini feda edendir.

Allah razı olsun...
nasreddinhoca
Aşkın ilk sözü pardon dur...
Kaza ile gelir, facia ile gider smile.gif

Bir veli şöyle der: "aşk bir mucizedir, şahit olunca iman etmek gerekir..."

İnkarı da küfür olsa gerek...

Alameti nedir diye sorsalar, ya dur derdim, ya da pardon...

Hadi, pardon biraz fransızca kaldı...

Siz, aşka fransız kalmayın, el alemin keferesi ne anlar aşktan...

kırık-rüzgar
smile.gif
pürmelal
aşk;

beşerle başlar, ALLAH'ta biter.. smile.gif
_LeyaL_
ALINTI

biggrin.gif
nurun nisa
ALINTI
Sevgi Yaradan’ı sevmekle başlar, eğer bunu yapabiliyorsanız Rabbim zaten sizin kalbinizde olduğu müddetçe sevgi de var demektir. Yaradan’ı sevmek yarattıklarını sevmek demektir. O değimlidir ki, kainat onun aşkıyla yaratıldı, biz onun sevgisiyle bağışlanırız ve onun şefkatiyle ümmet oluruz, ümmet olma ayrıcalığıyla da O'nu severiz, Bu sevgi değil midir bizi yanmaktan kurtaracak olan...

clap2.gif clap2.gif clap2.gif
ayparcam
Elinize saglik paylasiminiz icin ALLAH razi olsun kirik ruzgar
sensiz_olmaz
arkadaslar ben sevıdıgmden ayrıyım sanrm annesı yuzunden benle artık devam etmeyecek.annesı benden cok fena sogutmus muska yapmıs olabılr dıe dusunuorum bana yardım edın dua edın ne yapabılrım bole bı muska varsa ortada allah rızxası ıcın yardım edın yardım edın.onsuz yasayamıorum her an aglıorum dayanamıorum onsuz hıcbırseye o benım hayatımdı onsuz yapamıorum lutfen allah rızası ıcın dua edın yardım edın nasıl duzeltebılrım bu durumu nasıl tekrar baslayabılrım sevıdıgmle.allah rızası ıcın bana bılenler msn me yazsın dewil_boy33@live.nl allah muhammed ıcın saolasınız beklıorum umudum sız can dostlar
aLaTurCa
QUOTE(sensiz_olmaz @ Oct 11 2008, 01:22 PM) *
arkadaslar ben sevıdıgmden ayrıyım sanrm annesı yuzunden benle artık devam etmeyecek.annesı benden cok fena sogutmus muska yapmıs olabılr dıe dusunuorum bana yardım edın dua edın ne yapabılrım bole bı muska varsa ortada allah rızxası ıcın yardım edın yardım edın.onsuz yasayamıorum her an aglıorum dayanamıorum onsuz hıcbırseye o benım hayatımdı onsuz yapamıorum lutfen allah rızası ıcın dua edın yardım edın nasıl duzeltebılrım bu durumu nasıl tekrar baslayabılrım sevıdıgmle.allah rızası ıcın bana bılenler msn me yazsın dewil_boy33@live.nl allah muhammed ıcın saolasınız beklıorum umudum sız can dostlar

Allah hakkinizda hayirlisini versin , ama msn vermeniz uygun degil forum icinde

TEVHİD
ALINTI

İlâhi kardeşim.Alemsiniz ve iyi ki varsınız. shiny.gif

Selam ve dua ile
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.