Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Haftanın İkinci Konuğu İslam Ve Kulluk ))))
Islami Forum - Popüler Forum > GENEL FORUM > .·[ GENEL SOHBET ]·. > Haftanın Konuğu Bölümü
Sayfa: 1, 2, 3, 4, 5
sabah_rüzgarı
Bu haftaki konuğumuz İSLAM VE KULLUK
konuğumuz yorulmasın diye özel arabamzla almaya gidiyorum....

ağırlayacağımız ev pardon şato mu demem lazımdı.....

arka bahçemiz....

kırmızı halımızı unutmayalım....

Ağırlayacağımız oda....

İkramımız (afiyet olsun)

başladık bile servise smile.gif

Biraz da ağzımız tatlansın...

Kestane şekeri

çayımız...

sabah_rüzgarı
1- islamiforum ile nasıl tanıştınız?
2- Forumumuzdaki nickinizin anlamı nedir? Neden bu nicki kullanıyorsunuz?
3- kendinize bir adım dışardan bakınca günlük yaşam da birey; forum da yönetici olarak nasıl buluyor sunuz ?
4- Etkilendiğiniz ve örnek aldığınız, tarihten, günümüzde yaşayan veya ailenizden bir kişilik var mı?
5- Geleceğe yönelik hayalleriniz ve planlarınız nelerdir?
6- Forumumuzda en çok dikkatinizi çeken, sizi en çok etkileyen isimler kimler?
7-Hayat gayeniz ne?
8-Keşke dediğin ve hala pişmanlık duyduğun bir olay var mı?
9-En sevdiğiniz yazar kimdir..? Kimleri dinlemeyi seviyorsun.?
10-İçinde şunu yapmayı çok isterim dediğin şey nedir?
11- Hayatınız da olmazsa olmaz dedikleriniz nelerdir...?
12- bir gününüz nasıl geçiyor ?
13- meşguliyetiniz işiniz nedir ?
14- ………………………………………………………………………………………………….. ??

DİKKAT SORULAR YEŞİL
islam ve kulluk
smile.gif tam kaçayım artık derken özel mesajda yakalayıp buraya çevirdi sabah rüzgarı kardeşiniz arkamı döndüm araba karşımda ne oluyo ?

seni götürüyoruz deyiverdi biggrin.gif o kadar çekindimki halıya basamadım zorla ittiler smile.gif koltuklara oturunca bi mayışmadır alıverdi arka bahçeyi 4 saatte anca gezmeyi bitirebildik smile.gif

yemeği dinlenip dinlenip tekrar yedik ve çaylarımızı yudumlarken başları sorularıda sormaya smile.gif

ALINTI
1- islamiforum ile nasıl tanıştınız?

Forumun eski konularından birinde açıklamıştım ama gören üyelerin forumda kaldığını veya hatırlayabileceğini sanmıyorum islamiforumdan önce "islamisohbet" diye bir sohbet kanalı vardı orda şuan yaptığım gibi islami sohbetler yapar sorular cevaplardım bir gün tekrar www.islamisohbet.com yazdığımda islamiforuma yöneldim ne olduğunu bende anlayamadım smile.gif biraz inceleyince üye olma kararı aldım . forumla tanışma hikayem bu şekilde ...

ALINTI
2- Forumumuzdaki nickinizin anlamı nedir? Neden bu nicki kullanıyorsunuz?

Bu forumdan öncede kulladığım nickde buydu hatta o zamana ait kimseler başka forumlarda bu nicki görünce abi senmisin dedikleri bile olur. İnsanın yaratılış gayesi rabbe ibadet etmek yani "kulluk"dur ve bize hak olan kulluğumuzu ifa etme dinimiz ise islamdır. O halde insandaki iki ana esası nickime aksettirmek istedim ve hemen hemen heryerde bu nciki kullanmaktayım...

ALINTI
3- kendinize bir adım dışardan bakınca günlük yaşam da birey; forum da yönetici olarak nasıl buluyor sunuz ?

Bu açıdan çokca düşündüğüm anlarda oldu hayatta kendime dışardan baktığımda biraz iş dünyasının telaşı içerisinde kendince ibadetlerini yapmaya çalışan bi karakter olarak görmekteyim forumda ise adaletli olmaya çalışan bir yönetici olarak görmekteyim ama tabiki benim kendimi görüşüm değil başkalarının bakışları kendimi değerlendirmede daha etkin rol oynar...

ALINTI
4- Etkilendiğiniz ve örnek aldığınız, tarihten, günümüzde yaşayan veya ailenizden bir kişilik var mı?

Efendimiz -sallallahu aleyhi ve sellem-i elimden geldiğince örnek alma çabasındayım ki bu her mü'minin yapması gerekendir onun dışında Abdulkadir-i geylani ve imam-ı Azam hazretlerinden çok etkilenmiş ve kendisini ekseriyetle profil almaya çalışmışımdır.

ALINTI
5- Geleceğe yönelik hayalleriniz ve planlarınız nelerdir?

Rabbim nasib ederse fizikci ile Allah yolunda bir yuva kurmak iyi bir aile reisi olabilmek ve kardeşlerimi hayat silsilesinde iyi yönlerde yönlendirebilmek

ALINTI
6- Forumumuzda en çok dikkatinizi çeken, sizi en çok etkileyen isimler kimler?

Forumda en çok etkilendiğim kişi tevhidi düşüncelerinden ötürü TEVHİD kardeşimiz olmuştu zira benim çoğu kez konuşamadığım mes'eleleri konuşabilecek bir kimse bulma fırsatını tanımıştı bana Allah kendisinden razı olsun

ALINTI
7-Hayat gayeniz ne?

Rabbime iyi bir kul olabilmek...

ALINTI
8-Keşke dediğin ve hala pişmanlık duyduğun bir olay var mı?

Mevlananın "keşkeler yerine bir dahaki sefere demeniz daha hayırlıdır" sözünü hep aklımda tuttuğuma binaen keşke dememeyi prensib edinmişimdir. Bu yüzden yok kardeşim

ALINTI
9-En sevdiğiniz yazar kimdir..? Kimleri dinlemeyi seviyorsun.?

Günümüzden Halit ertuğrul ve Emine şenlikoğlu isimli yazarlar sevdiğim yazarlardır çoğu kitaplarını okumuşluğum mevcuttur en çok ilahi olarak hasan kılıçatanı dinlemeyi severim...

ALINTI
10-İçinde şunu yapmayı çok isterim dediğin şey nedir?

Hacca gitmeyi çok istemekteyim elime geçen ilk fırsatı bu mevzuda değerlendirmeyide planlamaktayım.

ALINTI
12- bir gününüz nasıl geçiyor ?

Sabah erken kalkıp kahvaltı sonrası işe giderim akşama geri geldiğimde yemek yer biraz dinlenir belki foruma bakar beğendiğim bişey olursa onu izler sonrasında en geç 1 civarı yatarım. Hafta içim genelde bu şekildedir hafta içi genelde bir gün bir arkadaşım davet eder onu ziyarete giderim konuşur muhabbet ederiz. Onun dışında dışarıda gezme alışkanlığım yoktur.

Hafta sonlarım ise bazen kardeşlerimi alır izmiri gezmeye çıkarız bazen onları sinemaya götürürüm. Bazen yalnız başıma sahile çıkar bir bankda saatlerce oturup bazı şeylerin muhasebesini yaparım bazen mezarlık ziyaretine giderim bazen izmirdeki akrabalarımı ziyarete gittiğimde olur.

Bazen bahçemizdeki ekinlerle uğraştığımda olur ...

ALINTI
13- meşguliyetiniz işiniz nedir ?

Cad-cam programlayıcısı ve cnc-operatörüyüm

smile.gif ilk çayımız bitti ...
sabah_rüzgarı
hemn 2.si buyrun

islam ve kulluk
smile.gif yok ben bu gece için ayrılayım artık kardeşim yarın tekrar alırsınız beni biggrin.gif

Allah'a emanet olun
TEVHİD
ALINTI

Forumda en çok etkilendiğim kişi tevhidi düşüncelerinden ötürü TEVHİD kardeşimiz olmuştu zira benim çoğu kez konuşamadığım mes'eleleri konuşabilecek bir kimse bulma fırsatını tanımıştı bana Allah kendisinden razı olsun

cray.gif Benim güzel ahlaklı kardeşim.Ben de sizin güzel üslûbunuz, edebiniz ve sabrınızı görünce bu siteye üye olmaya karar verdim.Çünki Tevhid ehli kimselerde gördüğüm ahlak (Resulullah ahlakı) sizde mevcut hamdü senalar olsun. Yaradandan dolayı tüm yaradılanlara karşı hoşgörü ve sabır dairesinin dışına çıkmadan hareket etmek her kişinin değil, Er kişinin işidir.Allah 'ın nuru ifadelerinize öyle yansımış ki zaman zaman insanlara yaklaşımınızı görünce çocuklarıma ve kendime sizi örnek gösteriyorum.Maşallah. Oğlumla 1 yaş fark var aranızda.Benim oğlum gibi gördüğüm yegane insanlardan birisiniz kardeşim. Rabbim her daim sizinle olsun.
"Siz sizi bilmeden Hakkı görmeden ruhunuzu teslim etmeyesiniz inşallah." cray.gif

Selam ve dua ile
kilic_aygül
oooyyyy... sahah_rüzgarı bu sefer daha da havalı ağarlarmışsın konuğunu waaawww...
TEVHİD
Zemahşeri Kardeşim de bu şekilde ağırlanmıştı.İkisi de birbirinden değerliler maşallah. jp.gif
İlle Cihad
İslam kardeşim Allah yolunu her daim açık etsin inşallah.
verdiğin cevapların içtenliği ortada. teşekkürler.

Fakat merak ettiğim bir şey var, 1700 küsür resim eklemişsiniz smile.gif
Bu resim düşkünlüğü neden acaba?
TEVHİD
Zemahşeri kardeşime sorduğum soruların cevaplarını bir de sizden alayım inşallah.

İlk insan Hz Adem.Eşi de Hz.Havva.
Irklar ve değişik diller nasıl meydana gelmiş?

Tedbir takdirden midir? Takdir mi tedbirden dir?

6 ay gece, 6 ayı gündüz olan bölgelerde vakit namazları nasıl eda edilir?
Aynı şekilde oruç nasıl tutulur? (Eğer siz orada yaşamak zorunda kalsaydınız?)

Allah yar ve yardımcınız olsun.

Selam ve dua ile
kırık-rüzgar
tatlıları ve yemekleri ben yapmış bulunmaktayım(sabahçım aksini iddia etme bakiim)sanal yemekleri işte zehirlenmeden yiyebilirsin islam

benim sorularım

1-islam ve kulluk kardeşim hayatınızdaki en büyük kayıplar nelerdir bu kayıpların ardında sizdeki izlenmimler neler olmuştur nasıl ibret almışsınızdır

2-Annenizle mi babanızla mı daha yakınsınız hangisine karşı muhabbetiniz ayrı(sevmek başka ilgi başka şüphesiz ikisinide seviyoruz ama belki ilgiyi birine daha fazla kaydırmış olabilirsiniz olmayabilirsiniz)

(sabahçım sorular nasıl)
islam ve kulluk
Allah razı olsun tevhid kardeşim inşaallah söylediğin karakterdeki vasıflara uygun bir kul olabilirim her daim..

Devam edelim o halde sorularımıza Suraan kardeşim sabah rüzgarı kardeşimiz madem bizi davet etmiş bizde aynı samimiyetle cevaplarımızı verelim inşaallah...

ALINTI
Fakat merak ettiğim bir şey var, 1700 küsür resim eklemişsiniz
Bu resim düşkünlüğü neden acaba?

Yaklaşık iki buçuk yıl kadar evvel fotoshop programına merak sarmış kendimce bir çok çalışma yapıyordum bu esnada da etraftan , arkadaşlardan sitelerden gördüğüm beğendiğim bir çok resmi toplamaya başladım şuan arşivimde 12 bin civarı resim mevcut. Mayıs ayında bu resimleri kardeşlerimle paylaşma kararı almıştım o günden beri foruma bu resimleri paylaşmaktayım...

ALINTI
İlk insan Hz Adem.Eşi de Hz.Havva.
Irklar ve değişik diller nasıl meydana gelmiş?

Hazreti Adem ve Hazreti Havvadan olan her ikiz çiftler Allah'ın taktir ettiği düzen ve sırada birbirleri ile olan izdivaçları sonrasında dünyaya yayılmış olmaları ve her bölgedeki iklim şartlarına göre insan genindeki değişikler ırkların meydana gelmesini Allah'ın izni ile sağlamıştır. Nuh tuhanında tekrar tek ırka döüşmüş sonrasında Hazreti Nuh'un üç oğlunun değişk bölgelere yayılıp çoğalmaları ile tekrar ırklar oluşmuştur. Allah'ın izni ile...

ALINTI
Tedbir takdirden midir? Takdir mi tedbirden dir?

Allah'u teala bizi yaratmadan evvel bizim neler yapacağımızı sonsuz ilmi ile bildiğinden başımıza gelecek davranışıda önceden bilecektir. Ve bu davranışın gerçekleşmesi için taktir etmiştir. Yani biz zaten o davranışı yapacağımıza binaen takdir edilmiştir. Bu durumda benim düşüncem ikinci seçenektir.

ALINTI
6 ay gece, 6 ayı gündüz olan bölgelerde vakit namazları nasıl eda edilir?
Aynı şekilde oruç nasıl tutulur? (Eğer siz orada yaşamak zorunda kalsaydınız?)

Efendimiz -sallallahu aleyhi ve sellem- öyle zamanlar olucaktır ki bir gün aylar sürecektir. Buyurur. bunun üzerine bir sahabe :

Peki orda namazlarımızı nasıl eda edeceğiz? demesi üzerine Efendimiz -sallallahu aleyhi ve sellem- :

Normal gününüzde nasıl kılıyorsanız öyle eda edin buyurur.

Bunu imam-ı Azam hazretleri şöyle açar : size en yakın 5 vakit namazın kılındığı yer neresi ise ordaki saatlere uyulur...

Bende bu şekilde yapardım...

ALINTI
1-islam ve kulluk kardeşim hayatınızdaki en büyük kayıplar nelerdir bu kayıpların ardında sizdeki izlenmimler neler olmuştur nasıl ibret almışsınızdır

Kayıp değilde eksiklik diyelim zira bu eksiklik Rabbimin taktiri ile gerçekleşmiştir. Çok sevdiğim dedem ki bir çok davranışını örnek almışlığımda mevcuttur kollarımda can vermişti sad.gif aklıma geldikce gözlerim dolar. Onun eksikliği bir çok kez hissetmişliğim olmuştur. Bendeki en büyük izlenimi ise hayatının son anında Azraili karşında görüyor olsan bile namazını unutmamak olmuştur...

ALINTI
2-Annenizle mi babanızla mı daha yakınsınız hangisine karşı muhabbetiniz ayrı(sevmek başka ilgi başka şüphesiz ikisinide seviyoruz ama belki ilgiyi birine daha fazla kaydırmış olabilirsiniz olmayabilirsiniz)

Böyle bi soru beklemiyordum açıkcası smile.gif İkisinide çok severim ve elimden geldiğince iyi davranmaya çalışırım ama annemin sinirsel olarak bazı rahatsızlıkları mevcut olduğundan anneme karşı biraz daha itidalli davranırım. Aralarında şuna daha yakınım diyemiyorum zira çocukluğumdan bu yana yaşadıklarımı düşününce bu ayrımı yapamıyorum ikisininde ayrı yerleri mevcut...
sabah_rüzgarı
ALINTI(kilic_aygül @ Mar 11 2008, 12:01 AM) *

oooyyyy... sahah_rüzgarı bu sefer daha da havalı ağarlarmışsın konuğunu waaawww...

arabanın içindekinden kaynaklanıyor olmasın biggrin.gif

ALINTI(esengül @ Mar 11 2008, 03:19 PM) *

tatlıları ve yemekleri ben yapmış bulunmaktayım(sabahçım aksini iddia etme bakiim)sanal yemekleri işte zehirlenmeden yiyebilirsin islam

(sabahçım sorular nasıl)

eğer yemeklerde beyenmediğinz kısım varsa hepsi esengüle ait
hiç şüpesiz fool.gif

canm sen hazırlarsın da sorular güzel olmaz mı
kırık-rüzgar
ALINTI(sabah_rüzgarı @ Mar 11 2008, 09:38 PM) *

arabanın içindekinden kaynaklanıyor olmasın biggrin.gif

eğer yemeklerde beyenmediğinz kısım varsa hepsi esengüle ait
hiç şüpesiz fool.gif

canm sen hazırlarsın da sorular güzel olmaz mı

sağol canımda yemeklerde bir bozukluk yok üstüme tanımam good.gif

sorular

islam kardeşim kaybettiklerinizin sizin için yakınlık derecesi nedir
(amca teyze vs)

evleneceğiniz kişide(fizikçide Allah izin verirse)olmazsa olmaz davranışları neler olmalı ne tür özellikler ararsınız

en çok vakit geçirmek istediğiniz kişiler kim yada kişi

sizin için önce kim olur hep öncelik tanıdığınız kim(insan olarak aile vs)

sabah_rüzgarı
aaaa
son soruya cevap yok mu ??

dikkat sorular yeşil
kırık-rüzgar
ALINTI(sabah_rüzgarı @ Mar 11 2008, 10:41 PM) *

aaaa
son soruya cevap yok mu ??

dikkat sorular yeşil

yeşil yapıyorum ben aferin yok mu
sabah_rüzgarı
aferin esengülüme smile.gif
kırık-rüzgar
ALINTI(sabah_rüzgarı @ Mar 11 2008, 11:03 PM) *

aferin esengülüme smile.gif

comico.gif oley
islam ve kulluk
ALINTI
islam kardeşim kaybettiklerinizin sizin için yakınlık derecesi nedir

annemin babası (yukarıda bahsettiğim dedem) , büyük babam , iki büyük amcam , samimi olduğumuz akrabalarımız içerisinde vefat edenler bunlar ama diğerleri ile birlikte oldukca fazla tutarzira biraz fazla akrabamız mevcut

ALINTI
evleneceğiniz kişide(fizikçide Allah izin verirse)olmazsa olmaz davranışları neler olmalı ne tür özellikler ararsınız

Fizikci ile evlilik kararı alma sebebim bunu kendiside bilir dinine olan bağlılığı idi ilk şartım bilinçli olarak (!) tesettürlü olması , bilinçli olarak ibadet ediyor olması ve Allah korkusuna sahip olmasıdır...

ALINTI
en çok vakit geçirmek istediğiniz kişiler kim yada kişi

Fizikciğimden sonra birlikte olmak isteyebileceğim üç samimi arkadaşım var ikisi lise 2den beri arkadaşım olan kardeşim olarak gördüğüm kimseler biride ilk iş yerimde benden sonra başlamış olan benle aynı mesleği yapan bir arkadaşım zor anlarımızda hep birbirimize destek olmuşluğumuz olmuştur...

ALINTI
sizin için önce kim olur hep öncelik tanıdığınız kim(insan olarak aile vs)

Bu kimler arasında tercih yaptığıma bağlıdır. Ama bişeye karar verirken genelde ilk fizikciğimi düşünürüm hangisi ile memnun olucaksa ona göre kanaat getiririm...

bu akşamki çayımızda tükendi sabah rüzgarı kardeşim şöföre söyle gelmesin ben kendim eve gidebilirim arabayla smile.gif (tabi bi kaç tur attıktan sonra) olur sanırım ? biggrin.gif
sabah_rüzgarı
yalnız araba şöfürsüz kullanıma kapalı biggrin.gif
islam ve kulluk
bi kıyak yapıver kardeşine smile.gif
sabah_rüzgarı
bi düşüneyim smile.gif

islam ve kulluk
Neyse kardeşlerim bu günlük kaçıyorum

Allah'a emanet olun
aLaTurCa
guzel olmus burasida, ancak yazabildim ! comico.gif

sorularim sonra gelecektir Islam kardesim biggrin.gif

islam ve kulluk
bekleriz kardeşim smile.gif
sabah_rüzgarı
ALINTI(sabah_rüzgarı @ Mar 10 2008, 10:50 PM) *

14- ………………………………………………………………………………………………….. ??
DİKKAT SORULAR YEŞİL

bu soruyu merak etmediniz mi ?
yada tahminleriniz çok mu kuvvetli
kırık-rüzgar
inşaAllah kısa zamanda fizikçiyle evlenirsiniz (ağzından düşürmüyorsun maşaAlalh fizikçi gelse de görse jp.gif )

Allah rahmet eylesin yakınlarınıza onlar için en ihtiyaçlatı olan şey dua elbette

sorulara geçiyorum

anneniz akşama ne yemek yaptı(ben soğanları yakmış bulunmaktayım foruma girersem dalıyorum işte neyseki yemeğe bişey olmadı)

1-Babanızın uğraşı nedir?

2-Babanızla vakit geçirir misiniz?(geçirdiğiniz süreçte ne yaparsınız)

3-Hangi kardeşinizle iyi anlaşırsınız?
flaugh.gif
sabah_rüzgarı
ALINTI(esengül @ Mar 12 2008, 10:29 PM) *

](ben soğanları yakmış bulunmaktayım foruma girersem dalıyorum işte neyseki yemeğe bişey olmadı)

esengül senle işimiz var anlaşılan whistling.gif
hala soğanları yakmamayı öğrenemedin mi ??

aaaa çok ayıp biggrin.gif
islam ve kulluk
Onu bir soru mahiyetinde yazdığını düşünmemiştim sabah rüzgarı kardeşim smile.gif

Olsun kimse anne karnında öğrenmiyor zamanla yakmazsınız artık soğanları...

ALINTI
anneniz akşama ne yemek yaptı

Sormuşsunuz ama ayıp olcak belki söylemek kuzu eti almıştı babam onu fırında kızartmış yanında pilavla beraber hazırlamış...

ALINTI
1-Babanızın uğraşı nedir?

Babam memur olarak çalışmakta. Sivil şöför olarak...

ALINTI
2-Babanızla vakit geçirir misiniz?(geçirdiğiniz süreçte ne yaparsınız)

Babamla beraber genelde bahçe işlerini yaparız veya akraba ziyaretlerine gideriz ... Bunlar en sık yaptıklarımızdır onlar haricinde babamın iş arkadaşları toplanırlar bazen katılırım bazen beraber film izliyeceğimiz tutar film izleriz vs... vs... smile.gif

ALINTI
3-Hangi kardeşinizle iyi anlaşırsınız?

En büyük ben olduğum için onlar benimle anlaşmak zorundalardır aslında biggrin.gif En uysal kardeşim en ufak olan erkek kardeşimdir ekseriyetle her sözümü yerine getirir ortanca kardeşimin bazen asiliği tutabiliyor ama sinirlendiğimi görünce oda sözümü yerine getirir smile.gif
telpako
Ben de sorucam biggrin.gif

yeşil renk

1- Hayalleriniz neler ? Hiç bir hapishaneye düşüp orda insanlara faydalı olurum ne güzel olur diye düşündünüzü mü ?

2- Zühd hayatı yaşamayı bir yerlere kapanmayı ve yıllarca ibadeet ederek süer güçlü bir derviş olmayı ve bir sürü kerametle belleklere kazınmayı hiç hayal ettiniz mi

3- Küçükken ekonominini nasıl düzelceğini düşünürdünüz. ?

4- Evlenmekten korktugunuz yan var mı ?

5- İslami yaşam tarzının daha çok geleneklere ve bdiatlere mi bağlı yoksa nasslara mı bağlı olduğunu düşünüyorsunuz ve hangisi sizce doğru olmadırı ya da başka bir şey mi düşünüyorsunuz ?

7- Yolda yürürken çok güzel bir kız görseniz bakarmısınız ?

8- Çok güzel kaplı ve zarif bir bayan görseniz ah keşke diye iç geçiririmisiniz.

9- Hastanede hemşire elinize dokunursa ne yapiyorsun sen nişanlım görürse ne der diye çıkışırmısnıız ?

10- En çok hoşlandığınız hobiniz nedir

11 Memleketeiniz ve ırkınız nedir ırklar karışınca sizce kiilerin düşünceleri de arışık olur mu ?

12- Hava atarmısınız , konusurken ben kelimesini kullanırmısınız. , Hiç begenmediğiniz yanlarınız var mı hiç hack olayına karıştınız mı , Kadını dövebilirmisiniz , yükseklik korkunuz va rmı ? Kapalı alan fobiniz a da başka fobiniz va rmı

13 en sevdiğiniz hayvan hangisi

14 en sediğiniz elşyanız hangisi

15 en sevdiğiniz insan kim

16 mülüman olarak doğmamış olsaydınız hangi dinden doğmuş olmayı dilerdiniz

17 müslüman olmsaydınız daha sonr araştırarak müslüman olurdum diyebiliyormusunuz

18 - Bidatleri temilzlemek için ne yapmalı

Yeşil renk

şimdilik sorularım bu kadar ?

*
sabah_rüzgarı
ALINTI(islam ve kulluk @ Mar 12 2008, 10:45 PM) *

Onu bir soru mahiyetinde yazdığını düşünmemiştim sabah rüzgarı kardeşim smile.gif

ewet o da bir soru
soruyu siz biliyosunz
onun için tekrar yazmadım

telpoka saol ya
hep soru sormak bana kalıyodu
böyle liste halindeki sorularını herzamn bekliyorum
yeşil renkle birlikte biggrin.gif

bi soru da sana yalnız
resimdeki kim
daha önce sormuş olsam da smile.gif
islam ve kulluk
Telpoka kardeşimizden hiç beklemediğim sorular geldi smile.gif

ALINTI
1- Hayalleriniz neler ? Hiç bir hapishaneye düşüp orda insanlara faydalı olurum ne güzel olur diye düşündünüzü mü ?

Kişilerin o kadar çok hayalleri olur ki bunları yazmaya ciltler yetmez aslında ama benim aklımda her daim yer alanlardan bir kaçı hac vazifesini yerine getirmem fizikci ile evlenebilmem ve islama uygun bir aile hayatı kurabilmem ve ibadetlerime başladığım andan beri aklımda olan hayalim ise insanlara gerçek manada yol gösterebilecek seviyede islamı yaşayan bir kul olabilmek... Hapishane örneğinizdeki gibi bir düşüncem hiç olmadı...

ALINTI
2- Zühd hayatı yaşamayı bir yerlere kapanmayı ve yıllarca ibadeet ederek süer güçlü bir derviş olmayı ve bir sürü kerametle belleklere kazınmayı hiç hayal ettiniz mi

Bunu düşündüm ama sizin dediğiniz gibi değil bir kaç aylık bir kesintiyi düşünmüştüm ama elimde keramet olması gibi bir düşüncem olmadı sadece nefis terbiyesi yapabilmeyi düşünmüştüm...

ALINTI
3- Küçükken ekonominini nasıl düzelceğini düşünürdünüz. ?

Ne kadar küçüklüğümden bahsettiğinizi bilmem ama çok zor yıllar geçirdiğim anlarım oldu ekonominin kendi ihtiyaçlarımı kısıtlamakla düzeleceğini düşünürdüm...

ALINTI
4- Evlenmekten korktugunuz yan var mı ?

Kızın ailesi ile anlaşamamaktan smile.gif ve ilerde olursa evlatlarımı şu asrın fitnelerinden koruyamamaktan ...

ALINTI
5- İslami yaşam tarzının daha çok geleneklere ve bdiatlere mi bağlı yoksa nasslara mı bağlı olduğunu düşünüyorsunuz ve hangisi sizce doğru olmadırı ya da başka bir şey mi düşünüyorsunuz ?

Şu anda bir geleneksel ve kulaktan dolma bir islam yaşanmakta genel itibarı ile insanlar kim ne derse ona inanır hiç araştırma yapmaz hatta kendi kafalarından islami yaşam biçimi üretir konuma dahi gelmiş durumdalar malesef. Ve bu çok üzücü bir durumdur..

ALINTI
7- Yolda yürürken çok güzel bir kız görseniz bakarmısınız ?

İzmirde yaşadığım için burdaki ahlaki seviye çok zayıf güzel kız kavramı benim için çok farklı bir şekildedir. Yolda gördüğüm karakterleri pek önemsemediğim ve bir daha görme ihtimaliminde çok zayıf olduğunu düşündüğüme binaen pek önemsemem ekseriyetlede bakmam ekseriyetle diyorum çünki irademizin nefsimize düşük olabileceği anlar olabiliyor. Kimse nefsinden emin değildir.

ALINTI
8- Çok güzel kaplı ve zarif bir bayan görseniz ah keşke diye iç geçiririmisiniz.

Bir kapalı hanımın güzelliğini ve zarifliğini görebiliyorsam onun üzerinde bana bunu gösterebilen elbiseleri var demektir. ;Bu tür hanımlar çok ama bunları görünce değil beğenmek genelde içimden "Rabbim sen kapalılığın manasını tam anlamalarını sağla" demekteyim...

ALINTI
9- Hastanede hemşire elinize dokunursa ne yapiyorsun sen nişanlım görürse ne der diye çıkışırmısnıız ?

Bu sorunuz biraz ilginç geldi. Hastaneye düşcek bir duruma geldiysem onların bana müdahale etmelerinde beis olmadığına inanırım böyle bir düşüncem olmaz.

ALINTI
10- En çok hoşlandığınız hobiniz nedir

Satranç oynamayı çok severdim ama dinimizde satranca müsaade olmadığını öğrendikten sonra bıraktım şuanda en sevdiğim hobim şiir veya makale yazmamdır.

ALINTI
11 Memleketeiniz ve ırkınız nedir ırklar karışınca sizce kiilerin düşünceleri de arışık olur mu ?

İzmir doğumluyum aslen bitlisliyim ırkım konusunda aleni açıklama yapmak istemiyorum bende kalsın.

Irklar karıştığında kişilerin düşünceleri karışmaz zira bir kimse çevresine göre ve özellikle ailesine göre şekil alır başka ırklardan kimselerle iç içe yaşarsa en çok hangisi ile zaman geçirmişse o ırkın gelenkselliğine göre şekil alır...

ALINTI
12- Hava atarmısınız , konusurken ben kelimesini kullanırmısınız.

Bilinçli olarak bunu hiç bir zaman yapmadım ancak öyle görünmüş ise bu isteğim dışında olmuştur.

ALINTI
Hiç begenmediğiniz yanlarınız var mı

Bazen çok inatcı olmam , bazende bir hadise çıktığında ama gerçekten çok sinirlenmiş isem karşımdaki çok kırabiliyorum bu iki huyumu sevmem...

ALINTI
hiç hack olayına karıştınız mı

Hayır karışmadım

ALINTI
Kadını dövebilirmisiniz

Hayatta dövmem şeklinde kesin bir sözüm olamaz hayatın bize neler gösterebileceğini bilemem ama dövebileceğimi sanmıyorum ...

ALINTI
yükseklik korkunuz va rmı ? Kapalı alan fobiniz a da başka fobiniz va rmı

akuafobim var = su korkusu onun dışında bir korkum yok

ALINTI
13 en sevdiğiniz hayvan hangisi

Örümcek

ALINTI
14 en sediğiniz elşyanız hangisi

Bir yüzüğüm var üzerinde lailahe illallah lafzı bulunan en sevdiğim eşyam odur.

ALINTI
15 en sevdiğiniz insan kim

Fizikciğim ve ebeveynlerim zira ikisine sevgim ayrı şekilde ama terazi denktir...

ALINTI
16 mülüman olarak doğmamış olsaydınız hangi dinden doğmuş olmayı dilerdiniz

Musavi-hristiyan denilen bir hristiyanlık mezhebi var hristiyanlığı en az bozuk olan mezheptir onlardan olarak doğmayı yeyleyebilirdim ...

ALINTI
17 müslüman olmsaydınız daha sonr araştırarak müslüman olurdum diyebiliyormusunuz

Hayır diyemiyorum

ALINTI
18 - Bidatleri temilzlemek için ne yapmalı

Bidatleri uygulayan kişileri onların anlayabileceği bir lisanda uyarmalı...
telpako
Güzel cevapları doğrusu beklemiyordum teşekkürler.

Sabah rüzgarı resimdeki zanna gore jesus
islam ve kulluk
cevapları beklemiyordum derken ? cevaplamıycağımı mı tahmin etmiştin ?
telpako
No cevaplarının bazıalrı beni şaşırttı o yüzden o şekilde yazdım. Mesela 12. soruya verdiğiniz yanıt tam olarak iki tarafa da çeklebilecek bir cevap sonra genel olarak verilen cevaplara bakınca son derece samimi olduğunuz ortaya cıktığı gibi ideal müslümanyaşamı istediğiniz zannına varabiliyoruz ve yaşam şekliniz lile düşünce yapınız ideal müslüman çizgileri klasik ve örnek gösterilen şeklindedir.
TEVHİD
ALINTI
ALINTI

Bunu düşündüm ama sizin dediğiniz gibi değil bir kaç aylık bir kesintiyi düşünmüştüm ama elimde keramet olması gibi bir düşüncem olmadı sadece nefis terbiyesi yapabilmeyi düşünmüştüm...

Biliyor musunuz kardeşlerim

Uzun süre halvete çekilmek insanı saflaştırıyor ama tekrar hayata dönüldüğünde masivaya girilebiliniyor.Bu sebple de Halk içinde Hak ile olmabilme gayreti göstermek doğru olandır.

Selam ve dua ile
kırık-rüzgar
ağçılığıma laf söyletmem zira çok güzel yemekler yaparım nono.gif anneme söylersem kızar size valla yemekleri bana yaptırır o (övünmek gibi olmasın)forumda yazıyı okumaktan unuttum.
islam ve kulluk
tamam bişey söylemiyoruz smile.gif
sabah_rüzgarı
ALINTI(esengül @ Mar 13 2008, 07:18 PM) *

ağçılığıma laf söyletmem zira çok güzel yemekler yaparım nono.gif anneme söylersem kızar size valla yemekleri bana yaptırır o (övünmek gibi olmasın)forumda yazıyı okumaktan unuttum.

canm zaten yemeğe bişey dememiştikki
soğanlaraydı sözüm biggrin.gif
telpako
aşağıdaki yazıların hepsi yeşl renkli

1-Hocam isminizi öğreebilirmiyiz ya da isminizi anlatabilirmisiniz ?

2- belirgin bir hastalığınız var mı?

3- Evlendiğiiz takdirde geçim sıkıntısı yaşayacağınızı düşünüyormusunuz. ?

4- Peygamber efendimizi ruyanınzda cok net goresniz ona ne sorardınız . ?

5- Tasavvuf topluma çok guzel ve güzel yüzlü insanlar kazandırmış olmasına rağmen
neden islam dışı goruluyor ?

6- namazı düzenli olarak eda edebiliyormusnuuz.

7- Hiç bulundugunuz ortamda inançlı bir muminoldugunu belli etmeme veya utanma durumu hasıl oldu mu

uyukarıdakiler yeşil renk olsun

işimdilik bu kadar hocam . kolay gelsin:)
sabah_rüzgarı
telpoka görme de bi problemm de yok ama ben neden yeşil oldunu göremiyorum soruların
bukle
Bana soracak bişey kalmamışkı,her şeyi sormuşsunuz...ama çok tktir ettim,ben olsam sıkılır kaçardım smile.gif,sanki biraz özel sorularda sorulmuş mu ne ::::biggrin.gif,valla hepsine cevap veremezzdim,sakın beni konuk alma
Demek islami sohbetteymişsiniz önceleri,bende oraya takılıyodun önnceleri,ama burası daha cazip geldi jp.gif
islam ve kulluk
ALINTI
1-Hocam isminizi öğreebilirmiyiz ya da isminizi anlatabilirmisiniz ?

estağfurullah kardeşim ama malesef ismimi forumlarda yada sanal ortamda aleni olarak açıklamıyorum ismik bir kimsenin kalben istediği bir dileğin manasıdır...

ALINTI
2- belirgin bir hastalığınız var mı?

Elhamdülillah yok

ALINTI
3- Evlendiğiiz takdirde geçim sıkıntısı yaşayacağınızı düşünüyormusunuz. ?

Evet düşünüyorum özellikle ilk aylarında

ALINTI
4- Peygamber efendimizi ruyanınzda cok net goresniz ona ne sorardınız . ?

Kendisini Allah'a hamd olsun ki net bir şekilde gördüm birşey sormadım o sanki neler sorabileceğimi bilirmişcesine bana bir kaç ayet okudu ve birşeyler gösterdi. Rüyamı sormamanızı rica ediyorum zira sorsanız dahi açıklama yapmayacağımı önceden söyleyim...

ALINTI
5- Tasavvuf topluma çok guzel ve güzel yüzlü insanlar kazandırmış olmasına rağmen
neden islam dışı goruluyor ?

Çünki tasavvuf özellikle son elli yıl içerisinde çok değiştirildi çok fazla asıl olduğundan bozuldu...

ALINTI
6- namazı düzenli olarak eda edebiliyormusnuuz.

Hayır malesef bazen kazaya kalabiliyor.

ALINTI
7- Hiç bulundugunuz ortamda inançlı bir muminoldugunu belli etmeme veya utanma durumu hasıl oldu mu

Hiç bir zaman saklamadım aksine bir işyerinde iş görüşmesinde iken cuma namazımı ve ibadetlerimi eda ederim bunun sizin için engeli varmı diye sorar var derse orda hiç çalışmam ...

islam ve kulluk
konuk olmayı kabul ettiysek sıkılmak yok bukle kardeşim smile.gif
musalli
selamun aleyküm islam kardeşim.senide tanıyor olmaktan son derece mutluyuz inş.
benim sorularım çok zor olmaz inş.genel insanlık hakkında merak ettiğim sorular bunlar.

1-kişilik olarak,bir insana kırgınlığınız mevcutsa her daim açık bir kapı bırakmayımı tercih edersiniz,yoksa tüm kapıları pencereleri kapatırmısınız?

2-hayatınızda 'benim için dönüm noktası şu olay yada kişidir'dediğiniz şey nedir?

3-hayatınızda yaşadığınız büyük bir pişmanlık,keşkeniz varmıdır.nedir i özelse şayet açıklamayınız.
benim merak ettiğim pişmanlıklar sizi ne tür yaptırımlara götürür?

kolay gelsin.şimdilik bu kadar. jp.gif
islam ve kulluk
her daim mutlu olursunuz inşaallah

ALINTI
kişilik olarak,bir insana kırgınlığınız mevcutsa her daim açık bir kapı bırakmayımı tercih edersiniz,yoksa tüm kapıları pencereleri kapatırmısınız?

Bir kimseye ne kadar çok kırılsamda kendisine tüm kapıları kapattığım hiç bir zaman olmadı üzücü olan hadise üzücü olduğu yerde kalmıştır her zaman . Aklımda her zaman şu vardır eğer biz af edici olmazsak Allah'tan af edilmeyi nasıl isteriz ?

ALINTI
2-hayatınızda 'benim için dönüm noktası şu olay yada kişidir'dediğiniz şey nedir?

Görmüş olduğum bir rüya benim için dönüş noktası olmuştur ve Allah'ın izni ile ibadetlerime ve günahlardan uzaklaşmaya başlamışımdır.

ALINTI
3-hayatınızda yaşadığınız büyük bir pişmanlık,keşkeniz varmıdır.nedir i özelse şayet açıklamayınız.
benim merak ettiğim pişmanlıklar sizi ne tür yaptırımlara götürür?

Hayatta böyle bir anım olmadı bu soruyu önceden de sormuşlardı kardeşim keşke yerine mevlananın dediği gibi "bir daha ki sefere" demeyi yeylerim her zaman ... Allah kimseyi keşke diyecek konuma getirmesin...
TEVHİD
Besmelenin ilk harfi olan Bâ ve bâ 'nin altındaki nokta hakkında neler paylaşırsınız bizlere?
Konuyla ilgili şahı velâyetin bir açıklaması:"Ben bâ'nın altındaki noktayım." Acaba ne demek istemiştir?
Ef'al ile amel arasındaki fark nedir?
Ân nedir?Zaman nedir?
Tasavvufta karşılığı bulunmayan yegâne mertebe nedir?( Bu öyle bir esmadır ki Allah'ı Allah'tan başka bilen olmayandır.)
Resulullah'a gelen ilk vahiyde İkra denmiştir.Acaba kendisinin eline okuması için bir metin mi verilmiştir? Neyi okunması istenmiştir? (Şahsi görüşünüz)

Selam ve dua ile
kırık-rüzgar
Allah razı olsun islam hesabında kolay olsun inşaAllah

( offtp.gif bir daha foruma girmezsem eğer soğan yakmamayı öğrenirim isterseniz söyleyin)

islam düşüncelerini tanıyoruz ee zaten senide tanıyoruz çok memnun oluyorum inşaAllah ahirettede dünyadada huzura erişirsin
musalli

( offtp.gif bir daha foruma girmezsem eğer soğan yakmamayı öğrenirim isterseniz söyleyin)

ahh canım benim sen her daim foruma girde varsın tüm soğanlar sana feda olsun.
senin canın sağ olsun,sana bişey olmasın inş. canım jp.gif
kırık-rüzgar
ALINTI(musalli @ Mar 14 2008, 05:42 PM) *

ahh canım benim sen her daim foruma girde varsın tüm soğanlar sana feda olsun.
senin canın sağ olsun,sana bişey olmasın inş. canım jp.gif

friends.gif çok teşekkür ederim jp.gif ya zaten ilk yakma olayımdı bir daha tekrarlamam bütün suç forumda yemek çok güzel oldu ee kim yaptı yani comico.gif
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.