Telpoka kardeşimizden hiç beklemediğim sorular geldi

ALINTI
1- Hayalleriniz neler ? Hiç bir hapishaneye düşüp orda insanlara faydalı olurum ne güzel olur diye düşündünüzü mü ?
Kişilerin o kadar çok hayalleri olur ki bunları yazmaya ciltler yetmez aslında ama benim aklımda her daim yer alanlardan bir kaçı hac vazifesini yerine getirmem fizikci ile evlenebilmem ve islama uygun bir aile hayatı kurabilmem ve ibadetlerime başladığım andan beri aklımda olan hayalim ise insanlara gerçek manada yol gösterebilecek seviyede islamı yaşayan bir kul olabilmek... Hapishane örneğinizdeki gibi bir düşüncem hiç olmadı...
ALINTI
2- Zühd hayatı yaşamayı bir yerlere kapanmayı ve yıllarca ibadeet ederek süer güçlü bir derviş olmayı ve bir sürü kerametle belleklere kazınmayı hiç hayal ettiniz mi
Bunu düşündüm ama sizin dediğiniz gibi değil bir kaç aylık bir kesintiyi düşünmüştüm ama elimde keramet olması gibi bir düşüncem olmadı sadece nefis terbiyesi yapabilmeyi düşünmüştüm...
ALINTI
3- Küçükken ekonominini nasıl düzelceğini düşünürdünüz. ?
Ne kadar küçüklüğümden bahsettiğinizi bilmem ama çok zor yıllar geçirdiğim anlarım oldu ekonominin kendi ihtiyaçlarımı kısıtlamakla düzeleceğini düşünürdüm...
ALINTI
4- Evlenmekten korktugunuz yan var mı ?
Kızın ailesi ile anlaşamamaktan

ve ilerde olursa evlatlarımı şu asrın fitnelerinden koruyamamaktan ...
ALINTI
5- İslami yaşam tarzının daha çok geleneklere ve bdiatlere mi bağlı yoksa nasslara mı bağlı olduğunu düşünüyorsunuz ve hangisi sizce doğru olmadırı ya da başka bir şey mi düşünüyorsunuz ?
Şu anda bir geleneksel ve kulaktan dolma bir islam yaşanmakta genel itibarı ile insanlar kim ne derse ona inanır hiç araştırma yapmaz hatta kendi kafalarından islami yaşam biçimi üretir konuma dahi gelmiş durumdalar malesef. Ve bu çok üzücü bir durumdur..
ALINTI
7- Yolda yürürken çok güzel bir kız görseniz bakarmısınız ?
İzmirde yaşadığım için burdaki ahlaki seviye çok zayıf güzel kız kavramı benim için çok farklı bir şekildedir. Yolda gördüğüm karakterleri pek önemsemediğim ve bir daha görme ihtimaliminde çok zayıf olduğunu düşündüğüme binaen pek önemsemem ekseriyetlede bakmam ekseriyetle diyorum çünki irademizin nefsimize düşük olabileceği anlar olabiliyor. Kimse nefsinden emin değildir.
ALINTI
8- Çok güzel kaplı ve zarif bir bayan görseniz ah keşke diye iç geçiririmisiniz.
Bir kapalı hanımın güzelliğini ve zarifliğini görebiliyorsam onun üzerinde bana bunu gösterebilen elbiseleri var demektir. ;Bu tür hanımlar çok ama bunları görünce değil beğenmek genelde içimden "Rabbim sen kapalılığın manasını tam anlamalarını sağla" demekteyim...
ALINTI
9- Hastanede hemşire elinize dokunursa ne yapiyorsun sen nişanlım görürse ne der diye çıkışırmısnıız ?
Bu sorunuz biraz ilginç geldi. Hastaneye düşcek bir duruma geldiysem onların bana müdahale etmelerinde beis olmadığına inanırım böyle bir düşüncem olmaz.
ALINTI
10- En çok hoşlandığınız hobiniz nedir
Satranç oynamayı çok severdim ama dinimizde satranca müsaade olmadığını öğrendikten sonra bıraktım şuanda en sevdiğim hobim şiir veya makale yazmamdır.
ALINTI
11 Memleketeiniz ve ırkınız nedir ırklar karışınca sizce kiilerin düşünceleri de arışık olur mu ?
İzmir doğumluyum aslen bitlisliyim ırkım konusunda aleni açıklama yapmak istemiyorum bende kalsın.
Irklar karıştığında kişilerin düşünceleri karışmaz zira bir kimse çevresine göre ve özellikle ailesine göre şekil alır başka ırklardan kimselerle iç içe yaşarsa en çok hangisi ile zaman geçirmişse o ırkın gelenkselliğine göre şekil alır...
ALINTI
12- Hava atarmısınız , konusurken ben kelimesini kullanırmısınız.
Bilinçli olarak bunu hiç bir zaman yapmadım ancak öyle görünmüş ise bu isteğim dışında olmuştur.
ALINTI
Hiç begenmediğiniz yanlarınız var mı
Bazen çok inatcı olmam , bazende bir hadise çıktığında ama gerçekten çok sinirlenmiş isem karşımdaki çok kırabiliyorum bu iki huyumu sevmem...
ALINTI
hiç hack olayına karıştınız mı
Hayır karışmadım
ALINTI
Kadını dövebilirmisiniz
Hayatta dövmem şeklinde kesin bir sözüm olamaz hayatın bize neler gösterebileceğini bilemem ama dövebileceğimi sanmıyorum ...
ALINTI
yükseklik korkunuz va rmı ? Kapalı alan fobiniz a da başka fobiniz va rmı
akuafobim var = su korkusu onun dışında bir korkum yok
ALINTI
13 en sevdiğiniz hayvan hangisi
Örümcek
ALINTI
14 en sediğiniz elşyanız hangisi
Bir yüzüğüm var üzerinde lailahe illallah lafzı bulunan en sevdiğim eşyam odur.
ALINTI
15 en sevdiğiniz insan kim
Fizikciğim ve ebeveynlerim zira ikisine sevgim ayrı şekilde ama terazi denktir...
ALINTI
16 mülüman olarak doğmamış olsaydınız hangi dinden doğmuş olmayı dilerdiniz
Musavi-hristiyan denilen bir hristiyanlık mezhebi var hristiyanlığı en az bozuk olan mezheptir onlardan olarak doğmayı yeyleyebilirdim ...
ALINTI
17 müslüman olmsaydınız daha sonr araştırarak müslüman olurdum diyebiliyormusunuz
Hayır diyemiyorum
ALINTI
18 - Bidatleri temilzlemek için ne yapmalı
Bidatleri uygulayan kişileri onların anlayabileceği bir lisanda uyarmalı...