Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: HiÇ
Islami Forum - Popüler Forum > GENEL FORUM > .·[ GENEL SOHBET ]·.
kırık-rüzgar
HİÇ
Bir sufi Bağdat'ta acele acele gidiyordu. Yolda bir ses işitti.

Birisi şöyle diyordu: "Bir hayli balım var, çok ucuza satıyorum, alan yok mu?”

Sufi adama: "Ey sabırlı adam! Bir şeyi hiçe de verir misin” dedi. Adam şöyle dedi: "Uzak dur!

Sen divane misin ey sebatsız adam! Kim birine bir şeyi bir hiç karşılığı verir?”

Hatiften ona şöyle ses geldi: "Ey sufi, gel. Durduğun sekiden daha yukarı gel.

Bir hiç karşılığında biz her şeyi veririz. Eğer fazlasını istersen fazlasını da veririz.”

Mantıku't-Tayr
TEVHİD
Allah hiçliğimizi idrak etmeyi nasip etsin.Hakta fani Hak ile baki olanlardan eylesin inşallah.

Selam ve dua ile
kırık-rüzgar
ALINTI(TEVHİD @ Mar 10 2008, 10:49 PM) *

Allah hiçliğimizi idrak etmeyi nasip etsin.Hakta fani Hak ile baki olanlardan eylesin inşallah.

Selam ve dua ile

aminn amin
İlle Cihad
Aylık maaş almak için patronunun tüm emirlerine harfiyen uyan bizler, bunu ayda bilmem kaç lira için yapıyoruz. yani kazanmak için hizmet ediyoruz..

ama yüce Rabbim bize, hiç çalışmadan bu canı vermiş, hemde peşin, hemde karşılıksız. bu canı hiç karşılık beklemeden veren Rabbimizin, patronumuz kadar değeri yokmu yani!!! (haşa)

Aldığımız maaş için patronumuza teşekür ederiz, hem bir ay çalışırız hemde hakkımız olanı verdiği için teşekkür ederiz.

Peki ya Allahu Zülcelal'e, hiç karşılıksız verdiği bu nimetler için, patronumuza ettiğimiz teşekkür ve hizmetin onda birini yapıyormuyuz!!!

Bu nankörlük değilde nedir!!

Karşılıksız sonsuz nimet veren Rabbim, bu nankörlüğümüzüde bir nasuh tövbe ile affedip cennetine alma vaadi veriyor. bu ne ikramdır, bu ne cömertliktir!!

İnanın patronumuzun cömertliğinden çok çok fazla bir merhamettir bu..

Bunun bir teşekkürü olmalı değil mi?

Allah yar ve yardımcımız olsun, acziyetimizi bağışlasın inşallah...
TEVHİD
ALINTI
Aldığımız maaş için patronumuza teşekür ederiz, hem bir ay çalışırız hemde hakkımız olanı verdiği için teşekkür ederiz.

Peki ya Allahu Zülcelal'e, hiç karşılıksız verdiği bu nimetler için, patronumuza ettiğimiz teşekkür ve hizmetin onda birini yapıyormuyuz!!!

Bu nankörlük değilde nedir!!

Karşılıksız sonsuz nimet veren Rabbim, bu nankörlüğümüzüde bir nasuh tövbe ile affedip cennetine alma vaadi veriyor. bu ne ikramdır, bu ne cömertliktir!!

İnanın patronumuzun cömertliğinden çok çok fazla bir merhamettir bu..

Bunun bir teşekkürü olmalı değil mi?

Allah yar ve yardımcımız olsun, acziyetimizi bağışlasın inşallah...

Olmalı kardeşim. Kerîm isminin tecellisi.Bu isim dünyada çok az kişide tecelli etmektedir malesef.

AYET:Doğrusu sizler çok nankörsünüz.

Ya rabbi lütfunla kereminle rızayı bari ilâhiyi tahsil etmek için bize verdiğin havli kuvveti hizmetinde kolaylaştır.

Selam ve dua ile
kırık-rüzgar
hiç ken her şeyi vermedimi Rabbimiz her birimize.Yoktan var etti.el verdi,ayak verdi,göz verdi,kulak verdi......akılverdi,gönül verdi,.............. sayıya gelmez...
bizi insan etti.....
tüm bunların ondan olduğunu ,bir hiç olduğumuzu idrak edincede,hep in idrakini nasib eder.daha fazlası dediğide belki kulluğun idrakiyle Rabbıyla muhabbetin zevkidir.diye düşündük. doğrusunu ALLAH c.c.bilir.

O'nu anışımızda O'nun sayesinde değil mi.
Bedenimize bir hücre dahi ilave etmekten aciz bizlere,sayısız niğmetleri yanı sıra en önemlisi gönül vermiş,bide sevgisini koymuş,hepsi O'ndan.İştiyak duyuyorsak Rabbımızı anmaya,bunu o öyle dilediği için yapabiliyoruz.Yoksa ne bilirdik onu anmayı,aramayı.

Elmalılı Hamdi Yazır efendinin şu duası çok hoşuma gider;
."....Ben yoktum sen var ettin,varlığından haberdar ettin,
aşkınla gönlümü bi-karar ettin.İnayetine sığındım,kapına geldim.Hidayetinesığındım,lutfuna geldim.Kulluk edemedim,affına geldim.Şaşırtma beni,
doğruyu söylet,neş'eni duyur hakikatı öğret,Sen duyurmazsan ben duyamam,sen söyletmezsen ben söyleyemem,sen sevdirmezsen ben sevemem.Sevdir bizehep sevdiklerini.Yerdir bize hep yerdiklerini.Yar et bize erdirdiklerini...."
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.