Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Bacak Bacak üsütüne Atmayın
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİFORUM DİĞER... > .·[ SAĞLIK ]·.
kırık-rüzgar
Bacak bacak üstüne atmayın!
Uyarı bu kez adabı muaşeret kurallarına aykırı olduğu için değil, sağlığa zararlı olduğu için geldi

Dermatolog Erçin Özüntürk kadınların yüzde 85-90'ında görülen selülitin artmasında varisler, dar kıyafetler ve bacak bacak üstüne atmanın etkili olduğunu bildirdi. Dr. Özüntürk, selülitin genetik, metabolik ve damarsal gibi nedenlerle ortaya çıktığını vurgulayarak, "25 yaşın üstünde ortaya çıkan selülit kadınların yüzde 85-90'ında görülmektedir" dedi.

Genetik nedenlerin yanı sıra doğum kontrol hapları, hamilelik, aşırı kilo ve yanlış beslenme, alkol tüketimi, stres, hareketsizlik ve ruhsal problemlerin de selülite yol açtığını ifade eden Dr. Özüntürk, "Varisler, dar kıyafetler ve bacak bacak üstüne atmak da selülitin artmasına neden oluyor. Bacak bacak üstüne atınca dolaşımda problemler ortaya çıkıyor ve bu da selülit oluşumunu hızlandırıyor" diye konuştu.

sabah_rüzgarı
normalen pek bacak bacak üstüne attığım söylenemez ama başlığı okumadan önce gayri ihtiyeri atıyomuşum
okur okumaz hemen düzeldi biggrin.gif
kırık-rüzgar
ALINTI(sabah_rüzgarı @ Mar 10 2008, 05:33 PM) *

normalen pek bacak bacak üstüne attığım söylenemez ama başlığı okumadan önce gayri ihtiyeri atıyomuşum

jp.gif
sabah_rüzgarı
eline sağlık bu arada
musalli
sağolasın kardeşim,ama olacaksada olsun yani ben bacak bacak üstüne atmadan oturamam kusura bakmasın kimseler.büyüklerin yanında zor dayanıyorum yani,halende o şekil oturmaktayım,bişeycikler olmaz allahın izniyle... wink.gif
EmirKaan
haberimiz oldu!

teşekkürler..
_MeRiÇ_
Alışmışız bi kere bırakmak zor
TEVHİD
Bacak bacak üstüne atarak oturmayı 15 sene evvel bıraktım. Daim hakkın huzurunda hareket ediyorsam ve büyüklerin karşısında bu şekilde oturmuyorsam beni yaratan rabbimin karşısında da oturmamalıyım kanaati hasıl oldu. Doğru veya yanlış olarak değerlendirilebilinir ama ben bu şekilde doğru yaptığıma inanmaktayım, herkese de bu alışkanlıktan vazgeçmelerini tavsiye ediyorum kardeşlerim. Sağlık için de önemliymiş.Ecdadımız boşuna hoş görmemiş demek ki. thinking.gif

Selam ve dua ile
İlle Cihad
bence görüntüsüde hoş olmuyor!!

Erkek olsun bayan olsun, bence bacak bacak üstüne atan birinin görüntüsü hiç hoş değil, hatta rahatsızlık veriyor bana...

TEVHİD
Hakikaten görüntü de hoş olmuyor.Bazen televizyonda görüyorum bu tarz oturanları. Gözüme hoş görünmüyor.Bilhassa bayanların kısa etek giyip oturmalarına çok içerliyorum.

Selam ve dua ile
kırık-rüzgar
ALINTI(TEVHİD @ Mar 11 2008, 10:09 AM) *

Hakikaten görüntü de hoş olmuyor.Bazen televizyonda görüyorum bu tarz oturanları. Gözüme hoş görünmüyor.Bilhassa bayanların kısa etek giyip oturmalarına çok içerliyorum.

Selam ve dua ile

marifet yapmış gibi duruyorlar sad.gif
musalli
jp.gif çok tatlısınız yaa... jp.gif
İlle Cihad
kısa etek olmasa bile, pantolonla dahi yapsalar bana itici geliyor. afedersiniz ama sanki bana kötü bir hareket yapar gibi hissediyorum!!
sabah_rüzgarı
ya niyeyse ben her bu konya baktığım da kendimi öyle buluyorum

aLaTurCa
QUOTE(sabah_rüzgarı @ Mar 10 2008, 04:33 PM) *

dusunmeden yapilan bir aliskanlik haline gelince insan otomatik atiyor, bendede bu sekil oluyor bazen fark edersem duzeltiyorum kendimi smile.gif

buyuklerin yaninda yapmiyorum ama bazen dusunmeden yapinca annemin ters bakislariyla hizaya geliyorum biggrin.gif

bundan sonra dahada dikkatli olacagim insallah bu konuda

zümrüt
Gercekten aliskanlik oluyor nedense, bende bu haberi gördüm ve demek ki
bir hikmeti varmis, yapmamakla daha hayirli olur elbete.....
Edebe de uyugun degil tabiki.

Paylasim icin sagol.....
_MeRiÇ_
İnsan saatlerce masa başında oturunca şekilden şekile giriyo.
Ama ortalıkta büyük yanında olunca çok abes oluyo gerçekten.
İlle Cihad
Ortalıkta büyüklerin yanında abes oluyor evet.

Fakat odanızda otururken bir başınıza olduğunumuzu sanıyosunuz?

Büyüklerinizden daha büyük olan görmüyormu halinizi!!
Benevşe
ALINTI
Fakat odanızda otururken bir başınıza olduğunumuzu sanıyosunuz?

Büyüklerinizden daha büyük olan görmüyormu halinizi!!

uzgunum.gif

İlle Cihad
Hayrola neden üzgünsün?
Benevşe
ALINTI(SURAAN @ Mar 13 2008, 01:25 PM) *

Hayrola neden üzgünsün?

Bazen o saygısızlığı farkında olmadan yapıyordum galiba..
İlle Cihad
Biraz dikkat edersin bundan sonra olmaz smile.gif

büyüklerimiz görmesede aldığımız nefesi dahi görenin, büyüklerimizden daha çok saygıya layık olduğunu unutmayalım inşallah..
Benevşe
ALINTI(SURAAN @ Mar 13 2008, 01:30 PM) *

Biraz dikkat edersin bundan sonra olmaz smile.gif

büyüklerimiz görmesede aldığımız nefesi dahi görenin, büyüklerimizden daha çok saygıya layık olduğunu unutmayalım inşallah..

Allah razı olsun
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.