Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: EĞer Kelimesinin Kullanılması.
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİ KONULAR > .·[ Hz. Muhammed (S.A.V.) ]·.
asiLDuA
Ebu Hureyre (r.a)'den Rasulullah (s.a.s)'in şöyle dediği rivayet edilmiştir:

«Sana faydası dokunacak hususlara azimle sarıl. Allah'tan yardım iste. Sakın acze düşme. Başına bir zarar geldiğinde: «Eğer şöyle yapsaydım, şöyle olurdu» deme. Ancak: «Allah böyle takdir etti ve Allah dilediğini yapar» de. Zira: «Eğer» sözü şeytanın işine yol açar»

(Müslim)
EsLeMNa
ALINTI(3elmiyah @ Mar 9 2008, 02:17 PM) *

Ebu Hureyre (r.a)'den Rasulullah (s.a.s)'in şöyle dediği rivayet edilmiştir:

«Sana faydası dokunacak hususlara azimle sarıl. Allah'tan yardım iste. Sakın acze düşme. Başına bir zarar geldiğinde: «Eğer şöyle yapsaydım, şöyle olurdu» deme. Ancak: «Allah böyle takdir etti ve Allah dilediğini yapar» de. Zira: «Eğer» sözü şeytanın işine yol açar»

(Müslim)

Bundan sonra daha dikkatli olacağım inşAllah..
Benevşe
Ama pişmanlık bildiren "eğer" sözcüğü de mi?Bütün bütün atmayalım sözlükten..
Allah razı olsun kardeşim..
aysena
ALINTI(Benevşe @ Mar 9 2008, 02:20 PM) *

Ama pişmanlık bildiren "eğer" sözcüğü de mi?Bütün bütün atmayalım sözlükten..
Allah razı olsun kardeşim..

bende keşke kelimesinin iyi olmadığını biliyordum.
Benevşe
ALINTI(aysena @ Mar 9 2008, 02:28 PM) *

bende keşke kelimesinin iyi olmadığını biliyordum.

Ben de yes.gif
asiLDuA
Bütün bütün atmayalım demeyin elbette onunda bir yöntemi vardır,Allah resulu bunu buyurdu ise,semina ve atağna işittik ve itaat ettik desek daha uygun olmazmı ? eğer diyecek olursak şöyle deriz bizde,Allah dilerse şayet,yani eğer oldumu smile.gif

Bak kaynaklı yazıyorum hadisleri,Bu hadis kitabını pc imde şuan okuyordum burayada yazıp paylaşmak istedim.

Allah doğru yola ile iletsin cümlemizi selametle.
Benevşe
ALINTI(3elmiyah @ Mar 9 2008, 02:33 PM) *

Neden b ütün bütün atmayalım diyorsun benevşe,Allah resulu bunu buyurdu ise,semina ve atağna işittik ve itaat ettik desek daha uygun olmazmı ?

Bak kaynaklı yazıyorum hadisleri,Bu hadis kitabını pc imde şuan okuyordum burayada yazıp paylaşmak istedim.

Allah doğru yola ile iletsin cümlemizi selametle.

Eğer Rabbimiz birşey emretmişse veya efendimiz(asm) buyurduysa ona kayıtsız şatsız uyarız Allahın izniyle..

Bence kelimelerin cümleye yüklediği anlamlar önemli.Diyelim ki "eğer"kelimesini sözlükten attım.Yerine örneğin:"Keşke oraya gitmeseydim kaza yapmazdım" gibi cümle de kurabilirim.Yani bence kelime pişmanlık bildiriyorsa o hadis yerine gelir..Yoksa en başta kurduğum cümledeki "eğer"in ne zararı olabilir ki..

Selametle..

Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.