Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Kaçıncı Tercihini Yaşıyorsun?
Islami Forum - Popüler Forum > EDEBİYAT VE DÜŞÜNCE > .·[ EDEBİYAT ]·.
fecrvakti
Bu vurdumduymazlık, sorumluluk sahibi olamadığın, mantıklı kararlar veremediğin için mi?

Ya şairaneliğin? “Giriş-gelişme-sonuç” makaleler, bilimsel tezler yazma tercihine ulaşamamandan mı?

Tatile, dinlenmek için gitme fırsatını kaçırdın da onun için mi, tatile gittim havası atmak için gidiyorsun?

Çalışmak tercihini kazanamadın da mı, yeme içme başındasın?

Koşmayı kaç puanla kaçırdın, emekliyorsun? “Hava” en üst tercihin miydi de, ayakların yere basmıyor bir türlü?

Gerçekleri, heyecandan yanlış işaretlediğin bir soru yüzünden mi kaybettin de, yalanlar söyleyip duruyorsun?

Hep yarını konuşuyorsun. “Şu an” alttaki tercihlerinden biri miydi ki, hep kaybediyorsun?

Huzur, hangi sıradaydı, bir türlü ulaşamadın?

Bazen mutlu oluyorsun. Bu, “bazen mutlu olma” tercihini kazanman, ama “hep mutlu” tercihini kaçırmandan mı? “ 'Hep mutsuz'u da kazanabilirdim,” diye teselli ediyor musun kendini?

Cebini doldurman, birinci tercihini kazanmanın sonucu mu? Kalbin ve
ruhun hangi sıralardaydı?

Tebessümlerin gerçeği için kaç soruya daha doğru cevap vermen gerekiyordu?

Gerçek gözyaşları için, kaç yanlış cevap, yanlış olmamalıydı? “Müzik” tercihini de, yazık yakalayamamışsın, “gürültü” ile yetiniyorsun. “Sanat”ı kaybetmen kötü, “dejenerasyon” ile avunuyorsun.

Ölümden hep korkuyorsun, ölümü anlamayı kaybetmişsin, üzüldüm.

Ama insan olma tercihin tutmuş. Alt sıralardaki taş, ot ve hayvan tercihlerini geçmişsin. Hiçbirine de ulaşamayıp, bir boşluk da olabilirdin.

İnsan olmuşsun, ya seni insan eden, sultan eden bir iman kaçıncı tercihin?

Murat ÇETİN
Harap Eserler Müzesi
musalli
çok güzel olmuş,paylaşımın için allah razı olsun kardeşim.hayata hiç bu yanlarından bakmıyoruz.aslında duruşumuzu dik sergilemek,yılmamak adına hep göz önünde bulundurmamız gereken bakış açısı.aklımızda bulunsun... jp.gif
Teşekkürler
<#thank#>
öncevefa
ALLAH razı olsun.emeğine sağlık
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.