Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Musluk Suyu Mu, şişe Su Mu?
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİFORUM DİĞER... > .·[ SAĞLIK ]·.
fecrvakti
ABD'de yapılan bir araştırma şişe suyunun musluk suyundan daha sağlıklı olmadığını ortaya çıkardı. Peki Türkiye'deki sularda durum nasıl?

Hangisi daha sağlıklı?

ABD'de Cynthia Sass kuruluşu şişe suyunun musluk suyundan daha sağlıklı olmadığını ortaya çıkardı. ABD genelinde bin 103 ayrı markadan bin şişe suyu üzerinde yapılan araştırmada sanılanın aksine bunların çoğunluğunun "arıtılmış musluk suyu" olduğu ortaya çıktı. Hemen her markada zararlı bakteriler de bulunduğuna dikkat çeken Sass, "Sağlıklı su içmek için şişe suyuna para vermeyin. Musluk suyunu arıtarak içmek hem daha sağlıklı hem de bütçenize yararlı" dedi.

Peki ülkemizde durum nasıl? Prof. Dr. Ahmet Aydın, Türkiye'deki su piyasasının ABD'den farksız olduğunu belirtiyor. Özellikle İstanbul halkı için en sağlıklı suyun musluk suyu olduğunun altını çizen Prof. Aydın şöyle konuşuyor:

"Musluk sularının 30 parametresi her ay ölçülmektedir. Denetlenmektedir. Kaynağı Istıranca'dır. Tek kötü yanı ise klorlu olmasıdır. Klorlu suyu biraz bekletirseniz o rahatsızlık da ortadan kalkar. Şişe sularının ise güvenli olup olmadığı dahi belli değil. Mesela Coca Cola ile aynı firmadan çıkan su, kuyu suyudur. Üstelik şişe sularının çoğu minerallerinden arındırıldığı için faydası da yoktur. Tadının musluk suyundan daha güzel olması minerallerinden arındırılmış olması yüzündendir."

www.iyibilgi.com
RAzdAR
ALINTI
Coca Cola ile aynı firmadan çıkan su, kuyu suyudur.

kesinlikle. zaten coca cola firması bedava veriyormuş bu suları market vb yerlere. tadına bir bakan birdaha bakmaz.

bizde suyu arıtıyoruz, cihazı takan şahıs (markası bizde kalsın) hazır içme suyunu, kaynatılmış suyu, normal çeşme suyunu test edip bizlere gösterdi, üçününde birbirinden hiç bir farkı yok kesinlikle.
hepsinde fabrika atığı çıktı.
arıtılan su ise nerdeyse dionize..
ayna
zaten şişe suyu plastik damacanalarda geliyor.yani sıcakta güneşin altında bekleyen plastik şişeler ne kadar faydalı olabilir ki?
beğimay

bizde evimizde damacana sularından kullanıyoruz ben gözümle

gördüm musluğumuzdan çamurlu su akıyor bu durumda heralde

damacana kullanmak daha sağlıklı
-BeRcEsTe-
ALINTI(beğimay @ Aug 10 2008, 05:00 PM) *

bizde evimizde damacana sularından kullanıyoruz ben gözümle

gördüm musluğumuzdan çamurlu su akıyor bu durumda heralde

damacana kullanmak daha sağlıklı

bizim sularda paslı akıyor ve berbat kokuyor .....şu son iki senedir sularımızım tadı yok ....bende damacana yı tercih ediyorum
zümrüt
Bizim köyde burda yani suyun degerleri cok yüksek tuduluyor, sise suyu yerine daha
iyi... Hemde ek para harcamiyoruz ve siselerin depositini almak icin Marketlerede ugrasmiyoruz?
Hep para endinmek icin palavralar, zaten sodali iceceklerden uzak durmak en iyisidir....
Dogal dogal ne güzel.... biggrin.gif
TEVHİD
ALINTI
cihazı takan şahıs (markası bizde kalsın) hazır içme suyunu, kaynatılmış suyu, normal çeşme suyunu test edip bizlere gösterdi, üçününde birbirinden hiç bir farkı yok kesinlikle.
hepsinde fabrika atığı çıktı.
arıtılan su ise nerdeyse dionize..

Şaşırtıcı.

Selam ve dua ile
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.