Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: hangi antivirüs daha iyi
Islami Forum - Popüler Forum > INTERNET - TEKNOLOJİ DÜNYASI > .·[ BİLGİSAYAR/İNTERNET ]·.
gulrana
selamun aleyküm;
İnternet kullanımında yeniyim.Çok malumatım yok.Bu konuda yardım eden olursa memnun olurum

Mesela be antivirüs olarak NOD32 kullanıyorum
bana daha iyi antivirüs adı ve nasıl yükleyeceğimi anlatabilirmisiniz

ve ya bilgisayarımı nasıl daha iyi koruyabilirim
Yardımlarınızı bekliyorum

Selam ve duayla....
iyi ramazanlar
feyza:)
evet söz sizde silvershadow flaugh.gif
silvershadow
söz bizdeymiş smile.gif
şimdi antivirus kullanımı kişiden kişiye göre değişir.. neden derseniz bütün virüs programlarının eksiklikleri ve bilgisayara zarar verer yönleri var. bana kalırsa ben norton system works kullanıyorum ve bilgisayardan Allaha şükür baya anladığım için şimdiye kadar virüs girmedi ve kimse de bilgisayarıma giremedi. Ama yaklaşık 5 tane güvenlik var bilgisayarda.
gulrana kardeş eğer olur olmaz heryere girmiyosan, bilmediğin mailleri açmıyosan, düşmanların yoksa kullandığın virüs programında devam et derim. en iyi karspersky ama çok fazla kişinin bilmediği bir sürü eksik yönleri var. sana kısaca dediğim gibi tanımadığın mailleri açma olur olmaz her siteye girme o virüs programı sana yeter zaten. birde yanında forumda spyware doctor diye bi program verdim onu kur sana yeterlidir.

spyware doctor u forumdan şu linkten indir:
http://www.islamiforum.com/index.php?showtopic=2876
ubeyd_el_turki
ingilizce bileniniz varsa kullanacağınız programı TEKE indirin...

Spyware Antivirus Firewall bütün işleri tek ufak bir programla yapın...

PREVX
üstelik HOME edition bedava...

Program bir REGİSTRY TRACK follower...Ayrıca PROCESS FOLLOWER...

Yani bilgisayarda meydana gelen herdeğişikliği size soruyor... İzin veriyor musunuz diye ?
Yani sizden izinsiz virüs falan çalışamaz spy giremez Hijack olamaz...

Bir tavsiye...hepsi bu...
silvershadow
QUOTE(ubeyd_el_turki @ Oct 6 2005, 10:31 PM)
ingilizce bileniniz varsa kullanacağınız programı TEKE indirin...

Spyware Antivirus Firewall bütün işleri tek ufak bir programla yapın...

PREVX
üstelik HOME edition bedava...

Program bir REGİSTRY TRACK follower...Ayrıca PROCESS FOLLOWER...

Yani bilgisayarda meydana gelen herdeğişikliği size soruyor... İzin veriyor musunuz diye ?
Yani sizden izinsiz virüs falan çalışamaz spy giremez Hijack olamaz...

Bir tavsiye...hepsi bu...
*

spyware doctoru kur güncelle bi tarattır bakalım kaç tane zararlı solucancık bulucak smile.gif bende 5 tane koruma olmasına rağmen yine de her taramada bir sürü şey buluyor açığı olmayan hiçbir program yok. hiçbir firewall bile güvenli değil sana ufacık bi program vereyim firewall kurulu bilgisayarı çökert smile.gif sadece 250 kb smile.gif yani diyeceğim hiçbir programla bile güvende değilsiniz...
benim tavsiyem ilk önce bilgisayar kullanmayı ve internette güvenli sörf nasıl yapılır onu öğrenmek... gerisi boş...
demir
5 tane program var dedin ya silver biggrin.gif . karamurat geldi aklıma, battal gazi miydi yoksa bilmiyorum..

babası 7 kapının arkasında.. kurtarması içn 7 anahtarı da bulması gerekiyor...çağrışım yaptı birden biggrin.gif

silvershadow
QUOTE(demir @ Oct 6 2005, 11:36 PM)
5 tane program var dedin ya silver biggrin.gif . karamurat geldi aklıma, battal gazi miydi yoksa bilmiyorum..

babası 7 kapının arkasında.. kurtarması içn 7 anahtarı da bulması gerekiyor...çağrışım yaptı birden biggrin.gif
*

bide ne demek istediğini anlasam
ubeyd_el_turki
QUOTE(silvershadow @ Oct 7 2005, 12:13 AM)
spyware doctoru kur güncelle bi tarattır bakalım kaç tane zararlı solucancık bulucak smile.gif bende 5 tane koruma olmasına rağmen yine de her taramada bir sürü şey buluyor açığı olmayan hiçbir program yok. hiçbir firewall bile güvenli değil sana ufacık bi program vereyim firewall kurulu bilgisayarı çökert smile.gif sadece 250 kb smile.gif yani diyeceğim hiçbir programla bile güvende değilsiniz...
benim tavsiyem ilk önce bilgisayar kullanmayı ve internette güvenli sörf nasıl yapılır onu öğrenmek... gerisi boş...
*

Bir tane bulamazsın...Çünkü PrevX sistemdeki her harekete müdahale ediyor...
Yani her değişiklikte size soruyor izin var mı ?
Kullan bakalım sonra görüşürüz...
5 program kullanacağına tek programla işini gör...
Bulunsun diye spybot Search & destroy da kurulu ama bir tane bile bulamıyor...

Ama dediğin bir söz doğru ki, nasıl surf yapılacağını da bilmek lazım...
silvershadow
QUOTE(ubeyd_el_turki @ Oct 7 2005, 08:31 AM)
Bir tane bulamazsın...Çünkü PrevX sistemdeki her harekete müdahale ediyor...
Yani her değişiklikte size soruyor izin var mı ?
Kullan bakalım sonra görüşürüz...
5 program kullanacağına tek programla işini gör...
Bulunsun diye spybot Search & destroy da kurulu ama bir tane bile bulamıyor...

Ama dediğin bir söz doğru ki, nasıl surf yapılacağını da bilmek lazım...
*

senin dediğin işi zaten ad-watch görüyo smile.gif ama hiçbir programla güvende değilsin eğer öyle olsaydı kimse yenilik arayışı içinde olmazdı smile.gif demekki her programın eksiği varki şirketler yeni programlar çıkarıyolar. aynı işi gören binlerce program var sence başka şirketlerde neden aynı programı yapıyolar? çünkü karşı şirketin bir sürü eksiğini buluyolar. hiç bir program tek başına güvenlik sağlamaz ve sana dedim ya 250 kb program senin haberin bile olmuyo smile.gif
silvershadow
ve senin dediğin program zaten internet security programı bu tarz programların en güvenlisini ararsan kaspersky dene derim eğer bilgisayarının özellikleri iyi ise...
gulrana
teşekkür ederim bilgileriniz için

2. sorum bir pc de birden fazla antivirüsprogramı olabilirmi?

Selam ve dua ile....
silvershadow
QUOTE(gulrana @ Oct 7 2005, 01:54 PM)
teşekkür ederim bilgileriniz için

2. sorum bir pc de birden fazla antivirüsprogramı olabilirmi?

Selam ve dua ile....
*

bence öyle birşey deneme birbirleri ile çakışırlar smile.gif ama illaki kullanıcam dersen istersen bi dene zaten sana hata verir pazarlama stratejisi smile.gif
planet
İnternet’te Gezinirken (Internet Surfing) karsılaşacağımız bir çok tehlike bulunmaktadır. Muhabbet Ortamlarında keyif çatarken, Program İndirirken, Bedava Program (Freeware) kulanırken PC’lerimize Kurtçuk (Worm) ların, Virüslerin, PC’mize yerleştirilecek Kurabiye Proğramların (Cookies) ve Trojan ların (Trojan Horses) yada Reklam Amaçlı ama Kişisel Bilgilerimiz Toplayıp bunları ilgili firmalara aktaran proğramların (Adwares or Spywares) bulaşması tehlikesi bulunmaktadır. Buna ilaveten hiç nedensiz kendilerini Hacker, Craker, Lazmerz vb. sanan acemi yada gerçekten deneyimli görünmez kişilerin PC’mize bizzat saldırı Girişimleri tehlikesi bulunmaktadır.
PC’nizin zaman zaman sizin isteğiniz dışında CD-Rom sürücüsü açılıp kapanabilir. PC’nizin çalışması sorunlara yol açabilir, ekranınızda garip şakalar belirebilir. Ama daha kötüsü PC’nizin komple kararmasına yol açabilir ve PC’nizde sakladığınız değerli veriler havaya uçabilir. PC’nizi baştan kurmak zorunda kalabilirsiniz.

PC’mizi olası Virüs, Kurtçuk, Trojan atlarına karşı koruyacak etkin ve genel kabul görmüş bir AVP (Anti-Virüs Program) kullanmak. Bilgisayarlarımızla birlikte gelen AVP’ler çoğunlukla belirli süreler için verilmiş proğramlardır. Bunların ücretleri ödenerek sitelerinden Güncelleştirilmeleri (Update) gerekmektedir. Milyonlarca para verdiğimiz PC’lerimizi korumak için AVP’lere vereceğimiz parayı çok görmememiz gerekmektedir. En kabul görmüş ve önerilen AVP’ler Norton,McAfee F-secure anti-virus 2005.Antivirüs sitelerine göz atabilirsiniz. kaspesky var birde ama ruslara pek güven olmaz dime :)McAfee ile ücretsiz Virüs Taratın. Ayrıca Norton Günceleme Sitesi Norton Virüs Proğramını Günceleyin.PC’mize etkin ve genel kabul görmüş bir Koruyucu Program (Firewall) yüklemek ve bunun özelliklerini inceleyip kurulumun ayarlarını yapmak. En yaygın kullanılan Firewall’lar microsoft sevice pocket2,AtGuard, GuardDog ve Zone Alarm. Bunların neredeyse hepsi Ücretsiz (Freeware) proğramlardır. En kabul görünen eğer işletim sisteminiz orjinal yazılım ise microsoft SP 2'yi kurun yeter.Microsoft SP 2 ve ZoneAlarm otomatik olarak kendisini güncelleştiriyor.Not: Fosi bu tür ücretsiz proğramları sağlamaktadır. Etkin bir Anti-hacker programı kullanmak gerekir. Kullandığımız bazı ücretsiz proğramların üreticileri verdikleri bu proğramların içine bazı Casus Proğramcıklar (Adaware, spyware) yerleştirmektedirler. Bu Casus Proğramcıklar bizim hakkımızda kişisel bilgiler depolamaktalar ve bunları güncelleştirmeler vasıtasıyla kendi bilgisayarlarına aktarmaktalar. Bu casus proğramları elle bulmamızda mümkün. Ancak çok zor bir işlem. Adaware bunların içinde iyileri diyebilirim. Adaware6. 1’i indirebilirsiniz yada benzeri proğramları daha başka sitelerden bulabilirsiniz.FAKAT SİZE TAVSİYEM KESİNLİKLE ORJİNAL YAZILIM KULLANIN.20 İLE 40 USD ARASI ANTİVİRÜS ANTİTROJEN,ANTİSPY PROGRAMLARI VAR.HATTA DENEME SÜRÜMLERİDE MEVCUTTUR.DENEDİKTEN SONRA SATIN ALABİLİRSİNİZ.İndirdiğimiz Winzip yada winrar dosyalarıdır. Winzip’iniz yada winrar'ınız yoksa süreli kullanım için indirebilirsiniz. Artık PC’mize CD’lerden yüklediğimiz yada Internet’ten indirdiğimiz proğramlar zip (Sıkıştırılmış) dosyaları halinde gelmektedir. İşte bu zip dosyaları ne kadar güvenlidir? Kesin cevap vermek olanaksız. Wipzip’te var olan bir boşluk nedeniyle, bunu fark eden bazı kişiler hemen bundan yararlanmışlardır. Winzip dosyaları içine virüs ve vb. proğramlar yüklemektedirler. Biz bu zip dosyalarını açtığımızda PC’mize de virüs bulaşmış olmaktadır. Tabii her zip dosyası virüslü demek değildir.Bu tür sorunlu olabilecek dosyaları sıkı bir antivirüs programı ile çözebilmemiz mümkündür.

Kurabiye Programları (Cookies):
Bazı site, özellikle mail siteleri ve programlar çalışmak için proğramcıklar kullanırlar. Bu proğramcıklar bizimle ilgili bilgiler tutarlar, ve ilgili siteye gidince yada programı kullanınca bu proğramcıkların verdiği bilgileri kullanırlar. Bunlardan bazıları zorunluyken bazıları ise yararlı değildir. PC’nizin bu programcıkları nasıl kabul ettiğini öğrenmek için: Başlat\Ayarlar\Denetim masası\Internet Seçenekleri (Start\Settings\Control Panel\Internet Options), buradan Güvenlik Sekmesi (Security Tab) ardından Kişileştirme Seviyesi (Gustom Level) ni açın. Burada aşağılara doğru gezinip "Cookies" bulun iste bunları kabul edip etmemek sizin elinizde. Mesela yahoo. com "Cookies" siz çalışmaz. Bunlar için güzel program var adı Guard dog. Bu program bu pasta proğramcıklarını kontrol altına almaktadır. Deneme sürümünü indirebilirsiniz.
Gezgin’in tuttuğu geçici dosyaları ve Geçmiş Seçeneğinde tuttuğu bilgileri silmek. Bunu yapmak için masaüstü’ne yer alan kullandığımız Gezgin’cin Ikon’ununu (icon- Yunanca ’ dan ikona’dan gelir, küçük resimcik) sağ tıklayın. Sonra Özellikler (Properties) seçeneğini klikleyim. Buradan Genel (General) altında yer alan Geçici Internet Dosyaları (Temporary Internet Files) ve Geçmiş (History) kısımlarını temizleyin.

Virüs ve trojanlar hakkında biraz daha bilgi verelim.:
Virüsleri Temizleme (Cleaning from Viruses): Bir programın virüslü olduğundan şüpheleniyorsanız ilk iş olarak, o an açık olan tüm uygulamalarınızı kapatın, yaptığınız işleri saklayın. Daha sonra, bir AVP ile bilgisayarınızı tarayın. kullandığınız AVP’yi daima güncelleyin. PC’nizin Sistem Alanları da etkilenmişse, PC’nizi kapatın, ardından, PC’nizi temiz bir Sistem Disketi ile açın. Bu yüzden, her zaman böyle bir disket bulundurmak faydalı olacaktır. Sistem disketinin nasıl oluşturulacağını yukarıda anlatılmıştı, daha sonra, bir Virüs Tarama/Temizleme programı ile PC’nizi tarayın. F-secure iyi bir worm ve spy tarayıcıdır tavsiye ederim..

Virüslerin Genel Etkileri : Bilgisayar virüsleri, ekranınıza çeşitli mesajlar çıkararak çalışmanızı engelleyebilir. PC’nizin Belleğini ve/veya Disk Alanı’nı kullanarak bu kaynaklara verimli olarak erişiminizi engelleyebilir. Kullandığınız Dosya’ların içeriklerini bozabilir yada silebilir. Kullandığınız PC Proğramlar’ını bozabilir, çalışmalarını yavaşlatabilir. Sabit Disk’inizin tamamını ya da önemli dosyaların olduğu bölümleri silebilir.

Anti-Virüs Proğramları (AVP):
PC’nizin virüs kapmış olup olmadığını anlayabileceğiniz proğramlara AVP denir. Bu proğramlar, PC’nizin virüs kapabilecek her tarafını;Bellek , Yeniden başlatma Bölümü, Çalıştırılabilir Proğramlar , Dökümanlar vb. tararlar. AVP’ler virüsleri iki şekilde saptarlar. Önce kendi veritabanlarındaki virüsün çalışmasını sağlayan bilgisayar program parçasının PC’nizde olup olmadığına bakarlar. ardından proğramlarınızı, virüs olabilecek zararlı kodlara karşı incelerler. AVP’lerin bilinen işlevleri şunlardır:
1) Virüs Tarayıcı,
2) Virüsü Temizleme,
3) Koruyucu Kalkan, PC’niz her açıldığında kendiliğinden devreye giren, ve her yeni program çalıştırdığınızda, PC’nize yüklediğinizde bunları kontrol eden ve tanımlayabildiği virüs bulursa sizi uyaran ve virüs temizleme modülünü harekete geçirebilen proğramlar dır....
gulrana
selamun aleyküm.
Allah razı olsun.internet ne büyük deryaymış.inşallah öğreneceğim.bilgisayara kaspersky anti-virüs personel pro yükledim.ama ingilizce ,bana yardım edecek (yani nasıl çalıştığını anlayabileceğim)bu konuda faydalabileceğim bir site önerebilirmisiniz
Duayla...
bizimyunus
anti-vir ve ad-aware...ikiside iyidir...
silvershadow
QUOTE(gulrana @ Oct 11 2005, 08:37 PM)
selamun aleyküm.
Allah razı olsun.internet ne büyük deryaymış.inşallah öğreneceğim.bilgisayara kaspersky anti-virüs personel pro yükledim.ama ingilizce ,bana yardım edecek (yani nasıl çalıştığını anlayabileceğim)bu konuda faydalabileceğim bir site önerebilirmisiniz
Duayla...
*

anlatımı ve kullanımı hakkında bilgilri düzenleyip yollamaya çalışıcam inşallah...
yusufcan
S.A. ben etrust internet security tavsiye ederim pc i hic kasmiyoo
bir okadarda guvenli
deckart
Karspersky'i tek geçerim bir dene memnun kalırsın
Limriemvrm
QUOTE(silvershadow @ Oct 6 2005, 10:02 PM)
spyware doctor u forumdan şu linkten indir:
http://www.islamiforum.com/index.php?showtopic=2876
*

kardeş sağolasın benim pcde solucandan başka bişey yokmuş. 732 tane çıktı. 3 tanesini silemiyorum dedi. bu neye işaret. biggrin.gif
seheryeli
Şu an benim bilgisayarımda hiçbir antivirüs yok nereden başlamalıyım sizce:) karsperski denedim fakat sürekli uyarı veriyor onları kapatmaktan pc kullanamıyorum o nedenle sevmedim onu sürekli bilgisayarımı tarayacak ama fazla kasmayacak bir antivirüs arıyorum bulanların bana söylemesi rica olunur nooolur smile.gif)

selamlarımlaaa
Ke[R]eM
Kaspersky ve NOD32, antivirüs piyasasının en iyileridir. Eğer güçlü bir sisteminiz yoksa Kaspersky kullanmanızı tavsiye etmem. Böyle bir durumda NOD32 tam size göre. good.gif
heyula
ALINTI
eM' date='Jun 20 2006, 12:13 AM' post='85754']
Kaspersky ve NOD32, antivirüs piyasasının en iyileridir. Eğer güçlü bir sisteminiz yoksa Kaspersky kullanmanızı tavsiye etmem. Böyle bir durumda NOD32 tam size göre. good.gif

good.gif

Kaspersky'ın bulabildiği virüs sayısı çok fazla...

Kumral Abdal

Biz masadan masaya bilgisayar ağından birbirimize saldırıyoruz,
Hepsi ile de PC' yi uçurduk, Sadece Panda biraz direndi, oda bir süre sonra Güüm..

Şimdi Kerem'in tasviye ettiği NOD32 kaldı ,Denemedik

NOD32'ye de bir el atalım , thinking.gif

ankebut_42
Düzenleme: Forumumuzda tamamı büyük harflerden oluşan iletiler göndermek yasaktır.
seheryeli
ALINTI
eM' date='Jun 19 2006, 11:13 PM' post='85754']

bu antivirüsü indirebilecegim güvenli bir adres bileniniz var mı peki?
DictatoR
Kim ne derse desin kaspersky ın üstüne tanımam. AV olarak düşünmeyin. Güvenlik sutleri ni yükleyin kaspersky ın.
Ke[R]eM
ALINTI(Dictator @ Jun 21 2006, 05:55 PM) *

Kim ne derse desin kaspersky ın üstüne tanımam. AV olarak düşünmeyin. Güvenlik sutleri ni yükleyin kaspersky ın.

Bilgisayarları upgrade edip Kaspersky'ı kaldıracak hale sen getireceksen neden olmasın?flaugh.gif
DictatoR
oleyo2.gif Çok masraflısınız sizde smile.gif
sonosmanlı
bilgisayarıma giren truva atını bir çok antivirüs programı denedim ama çözemediler,eyer kendini ispatlamış ve türkçe bir antivürüs istiyorsa avast pro,kesinlikle yeterli...çünkü sadece o çözdü..denemediysen dene derim
Computerexpert
Burda şunu söylemek isterim antivirüs programlarının hangisinin ne tür özelliklerinin olduğunu bilmeden şu iyi şu kötü demek doğru değildir. Özellikle kaspersky internet security aralarında en iyisidir. dikkat ederseniz kaspersky virüs programı demiyorum. bazıları security programıdır. bazıları virüs programıdır. security programları çok kapsamlıdır. hacker saldırılarından tutunda spylara kadar hepsini engeller. ama sadece bir virüs programı bunları yapmaz. sadece belli başlı virüsleri tanır geçer okadar. Ve türkçe demişsiniz. arkadaşlar bilgisayarı çözmek ve anlamak istiyorsanız ingilizceyi öğrenmek zorundasınız. bakın öğrenin demiyorum zorundasınız diyorum smile.gif

Şunuda ekliyeyim virüs programları sonradan değil ilk anda etkilidir. Girdikten sonra silmesi bulması daha da zorlaşır. o yüzden önce virüsü bilgisayara atıp sonra virüs programı ile silmeye çalışmayın. Sağlam bir virüs programı kurun keyfinize bakın. ve tabi bilmediğiniz anlamadığınız ayarlar yapmaktan da kaçının...
suspect_66_71
kesinlikle kaspersky...ben çoğu antivirüs programı kullandım ama kaspersky bambaşka, diğerlerinin yapamadığını şak diye yapyo
heyula
En iyi antivirüs ahanda bu abiler oleyo.gif isteyene vereyim telefonlarini bleh.gif

cwarjantin
ben deep freeze yi öneririm çok güzel kafan rahat oluyo yes.gif
Ke[R]eM
ALINTI(cwarjantin @ Sep 9 2006, 03:06 PM) *

ben deep freeze yi öneririm çok güzel kafan rahat oluyo yes.gif

DeepFreeze, antivirüs değil ki? confused1.gif
Linkinpark
Bana Kaspersky Anti-Hacker programının FULL versionu için link verecek arkadaş varmı?? crack ı da olcak..
RmS
Hiç bir antivirüs problemimi çözemedi. Formatı bastım smile.gif

Kav kurdum beğenmesem de devam edeceğim. Kimseye antivirüs önerip beddua almak istemem smile.gif
TEVHİD
Kardeşlerim

Benim bilgisayarıma virüs girdi.Sanırım çocuklar yüzünden.Ağır çalışıyor.Forumda seri bir şekilde başka sayfaya geçebilmek için 2 dakika beklemek zorunda kalıyorum.Sayfayı dahi aşağıya kaydırırken sorunlar çıkıyor.Buna göre bir antivirüs programı var mı? Varsa nasıl çalıştırabileceğimi da yazarsanız memnun olurum.

Selam ve dua ile
ErKaMReaL
Yüksek dozda "Kaspersky" öneririm smile.gif
TEVHİD
Erkam Kardeşim

Sağolun varolun.Bir kardeşim bize geldi.Tevafuk ki sizin yazdığınız programı yükledi ve sorunu çözdü maşallah.

Selam ve dua ile
ayna
bu konuda en müzdarip olanlardan biri benim sürekli bilgisayarıma virüs gönderiliyor.yada şifrem çalınıyo.ne yapacam şaşırdım.ancak size en iyi virüs programı konusunda önerilerim olacak nod32 ve kaspersky en iyileridir...
islambuli
ben antivir kullanıyorum.mihrican kardeş çok virüs yiyorum diyorsunuz size nacizane tavsiyem antivirüsler elbette koruyucu ama her maili açmayın
ayna
haklısın hangi koruyucuyu tavsiye ediyorsunuz...
Linkinpark
Kaspersky antivirüs'ün üstüne tanıımam.

Nitekim Microsoft'un önerdiği bir antivirüs. hatta güvenlik konusunda bu şirketten yardım altı vistayı yaparken
...

Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.