Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Sevgİyİ Hak Edecek İnsani Bulmak..
Islami Forum - Popüler Forum > GENEL FORUM > .·[ KISSADAN HİSSELER ]·.
Sayfa: 1, 2, 3
hamzayurekli
SEVGİYİ HAK EDECEK İNSANI BULMAK

Kadın her sabah olduğu gibi o günde beyaz değneği ve el yardımı ile otobüse binmişti.
Şoför:
- Soldan üçüncü sıra boş hanımefendi, dedi.
Kadın 32 yaşında güzel bir bayandı ve eşi oldukça yakışıklı bir deniz subayı idi.
Bundan bir kaç ay önce yanlış bir teşhis sonucu gerçeklestirilen ameliyatla gözlerini kaybetmisti
Genç kadın ve asla göremeyecekti.
Kocası ameliyattan sonra acı gerçegi öğrenince yıkılmış ve kendi kendine bir söz vermisti.
Asla karısını yalnız bırakmayacak, ona sonuna kadar destek olacak, kendi ayakları üzerinde durana kadar cesaret verecekti.
Günler geçiyordu.
Kadın her geçen gün kendini daha kötü hissediyor, çok sevdiği kocasına yük olduğunu düşünüyordu.
Eşinin bu içine kapanık,karamsar hali kocayı çok üzüyordu.
Bir an önce bir şeyler yapması gerekiyordu, karısı günden güne kendi içine kapanık dünyasında kayboluyordu.
Bütün gün düşündü koca, nasıl yardım edebilirim güzeller güzeli eşime diye.
Birden aklına eşinin eski işi geldi.
Geri dönmesini isteyecekti. Ama bunu ona nasıl söyleyecekti, çünkü artık çok kırılgan ve neşesizdi.
Bütün cesaretini toplayarak akşam karısına konuyu açtı. Karısı dehşetle gözlerini açtı:
-Ben bunu nasıl yaparım ben körüm, diye bağırdı.
Kocası ona destek olacağını, her sabah kendisinin işe bırakacağını ve aksamları da iş çıkısında alacağını ve ona çok güvendiğini söyledi.
Çünkü eşini tanıyordu ve bunu başarabileceğini biliyordu.
Kadın büyük bir umutsuzlukla kabul etti çünkü eşini çok seviyordu ve onu kırmak istemiyordu.
Her sabah eşini işine bırakıyor ve akşamları da alıyordu fedakar koca. Günler böyle ilerledi, karısı eskisinden biraz daha iyiydi.
Fakat kocası daha fazlasını istiyordu, kendisine söz vermişti sonuna kadar gidecekti.
Aksam karısına:
-Artik işe kendin gidip gelmelisin, dedi.
Kaıin şaşırmıstı. Bunu asla yapamayacağını söyledi. Kocası ısrar edince onu yine kıramadı ve bütün cesaretini topladı.
Bunu kendisi de istiyordu ama o kadar güveni yoktu.
Sabahları kadın artık otobüs durağına kendisi gidiyor, otobüsüne biniyor ve otobüsten inerek işine gidebiliyordu.
Günler günleri kovaladı, hiç bir problem yoktu.
Yine bir gün otobüse binerken, soför:
- Sizi kıskanıyorum, hanımefendi dedi.
Kadın kendisine söylenip söylenmediğini anlayamadan,
-Neden diye sordu.
Şoför:
- Çünkü her sabah sizin arkanızdan bir deniz subayi genç adam otobüse biniyor ve bütün yol boyunca sevgi ile size bakıyor, otobüsten indikten sonra yeşil ışıkta yolun karşısına geçmenizi bekliyor siz binaya girdikten sonra arkanızdan öpücük yollayip size her gün sevgiyle el sallıyor, dedi.

HERKESIN BU KADAR SEVMESI VE SEVILMESI,
HEPSINDEN DE ÖNEMLISI BÖYLE BIRSEVGIYI HAK EDECEK INSANI BULMASI DILEGIYLE.
EsLeMNa
Rabbim böyle güzel sevgileri nasip etsin bu kadar sevilmek isteyene.. smile.gif
hamzayurekli
amin diyorum başkada bişey demiyorum....
Teşekkürler
<#thank#>
son nefes
boyle seven bırı varmııdırkı ınsaallah rabbım herkesın gonlune gore verır ama bu devurde boesı zor dıye dusunuyorum
ayna
ben hala bu şekilde bir sevginin var olduğuna inanamıyorum.....
hamzayurekli
Ben kesinlikle inanıyorum....

Olmayacak bişey değil.....

Karşınızdakinden beklentınız olmadıgı surece daha ıyı ılıskılerı bıle yasabılırsınız...

saygılarımla...
EsLeMNa
ALINTI(hamzayurekli @ Mar 4 2008, 03:04 AM) *

Ben kesinlikle inanıyorum....

Olmayacak bişey değil.....

Karşınızdakinden beklentınız olmadıgı surece daha ıyı ılıskılerı bıle yasabılırsınız...

saygılarımla...

Bende olacağına inanıyorum ama benim başıma geleceğine inanmıyorum..NEdense her zman bana film bir yerden sonra kopacak gibi geliyor..Tabi en doğrusunu Rabbim bilir..

Selametle..
Benevşe
Aminn ne diyelim ki..
hamzayurekli
Bende olacağına inanıyorum ama benim başıma geleceğine inanmıyorum..NEdense her zman bana film bir yerden sonra kopacak gibi geliyor..Tabi en doğrusunu Rabbim bilir..

Ama bu şekil konusmak oldumu yakıştımı sana hacım....

Hiç bir mü'min kendısı ıcın beddua etmek her zaman hayırlı olanı ıster...

Sen ıstede yeterkı mevlam vermesın...

Mevlam neyler neylerse guzel eyler....wink.gif
EsLeMNa
ALINTI(hamzayurekli @ Mar 5 2008, 06:45 PM) *

Ama bu şekil konusmak oldumu yakıştımı sana hacım....

Hiç bir mü'min kendısı ıcın beddua etmek her zaman hayırlı olanı ıster...

Sen ıstede yeterkı mevlam vermesın...

Mevlam neyler neylerse guzel eyler....wink.gif

Madem öyle diyorsunuz duamız bu yönde olsun o halde smile.gif
Kaveller
Sevgi bir menfaat değildir ki bir hak ediş olsun .
hamzayurekli
Her ne kadar bu sekıl desekde nıhayetınde karsımızdakınden bıseylerı beklemıyoruz desek yalancılardan olmus oluruz....wink.gif

sevılmekde en az sevmek kadar guzel.....

saygılarımla....
Kaveller
ALINTI(hamzayurekli @ Mar 6 2008, 12:24 AM) *

Her ne kadar bu sekıl desekde nıhayetınde karsımızdakınden bıseylerı beklemıyoruz desek yalancılardan olmus oluruz....wink.gif

sevılmekde en az sevmek kadar guzel.....

saygılarımla....

niye ? anne baba evladını karşılıksız sever .

hamzayurekli
niye ? anne baba evladını karşılıksız sever .

Ahde sadakettir bu.... wink.gif
kilic_aygül
smile.gif)) metin Türk filimleri gibi aynı.. Türkan Şoray ve onunla oynayan jönlerden biri... smile.gif)))
asiLDuA
Genel anlamda Müslüman Olan herkez sevgiyi hak eder.Sevilmeli ve değer verilmeli elbette.Hal hatır sorulmalı.Eksiğini gidermeli,yardım etmeli.Evimizi her zaman kapımızı müslümana açık tutmalı.Malımız ile yardım ediceksek son kuruşumuzda olsa yardım etmeli.

Ama eş bakımından ise,

Mesela ben sevgi konusunda,hz Hatice hz aise r.a ve ümmü seleme r.a gıbta etmişimdir.

Düşünsenize hz hatice,Allah resulunden büyük olmasına rağmen onunla evlenmek istiyor neden ? Ona öyle değer veriyorki,onu malıyla ortak etmek,derdiyle dertlenmek.Öyle değilmidir,kendimizden büyük insanlar bizi koruduğu zman daha bir şöyle mutmain oluruz.

Hz aise r.a ise,Allah resulunu öyle seviyorki,Diğer eşlerinden kıskanıyor.Ve Allah resulu hz aiseye YA AİSE KONUS Kİ İÇİM AÇILSIN demesi.Ne kadar olumlu bir zevce imiş.Ki Allah resulunun içini açıcı konuşuyormuş.O denli seviyormuş.Allah resulunun hz aise r.a ın kucağında vefat etmesi..Aynı bardaktan su içerken,özellikle içtiği yerden su içmesi..

Ümmü seleme r.a a gelince beni çok etkilemiştir.Hz ümmü seleme r.a Eşi medineye gittiğinde,Öyle üzülüyorki sonra eşinin yanına gidiyor.ebu talha sanırım eşi bir sahabe.Ümmü seleme diyorki,Ya talha gel bir söz verelim,Eğer sen benden önce ölürsen kimseyle evlenmeyeceğim,çünkü senin gibi bir eşi bulamam gibime geliyor seni çok seviyorum diyor.Sende ben senden önce ölürsem,Sende başkasıyla evlenme diyor.O derece seviyorlar birbirlerini.

Ebu talha duraksıyor diyorki Tamam ben evlenmeyeceğim ama sen ümmü seleme evlen diyor.Ve bir gün ebu talha katıldığı bir cihad meydanında şehid düşüyor.

Daha sonra hz osman vs tam hatırlamıyorum ümmü selemeye iddeti dolunca evlenmeye geliyorlar.Ümmü selem hiçbirini kabul etmiyor düşünün gelenlerde ünlü sahabeler.Ebu talha gibi bir eş başka bulamam diye düşünüyor sevgisinden.Daha sonra Allah resulu bir aracı gönderiyor kendi talip oluyor ! ümmü seleme yine kabul etmiyor.Bu sefer bizzat Allah resulu kendisi gidiyor talip oluyor ve ümmü seleme kabul ediyor.

Yani..Allah hayırlısını versin.Ama Sahabelerde insandı,onlarında sevgileri vardı.ibni kayyımın kitabında bazı sahabelerin sevgilerinden yazdığı şiirler geçer.Allah resulunun seven insanları evlendirmede caba sarfettiği geçer.

yazı uzun olduysa affen ) biz bayanlar bu konularda konuşmayı severiz ))
ALINTI
metin Türk filimleri gibi aynı.. Türkan Şoray ve onunla oynayan jönlerden biri...

bencede bir küçük emrahı eksik )) ne alemsin abla ya ))
EsLeMNa
ALINTI
Düşünsenize hz hatice,Allah resulunden büyük olmasına rağmen onunla evlenmek istiyor neden ? Ona öyle değer veriyorki,onu malıyla ortak etmek,derdiyle dertlenmek.Öyle değilmidir,kendimizden büyük insanlar bizi koruduğu zman daha bir şöyle mutmain oluruz.

İnşAllah bir parçada olsa onlar gibi olabiliriz smile.gif
zümrüt
Offff offff benim sevgimi hakeden yok bu dünyada
allahim mükafatini ukaba ver bana insallah.
Gercekten zor is hak edeni bulmak, arasanda bulamasin, tarasanda
bulamasin.
Ama sev yeterki, illada karsilikli olmasi gerekmez ki?
Zaten menfaat olur dogru, ama insanlar neden
hem sevmek hemde sevilmek isterler....

sabah_rüzgarı
çok güzelde imkansız gibi gözüküyor böyle bişey

sonundaki duada ayrı güzeldi tesekkrler
Ayn-ı Visal
Rabbim hakkıyla seven ve sevilenlerden eylesin bizi...
hamzayurekli
Selamun Aleykum...

İmkansız dıyen arkadaslara bısey soylemek ıstıyorum.....

Sizler ever sizlere kesınlıkle bu sekıl bır sevgıyı hak etmeyeceksınız cunkı sızın Yaradana ınancınız azalmış ve ıstemeyenede Rahman (c.c) vermez...

Ben ınanıyorum ve bu sekıl bır sevda yasayacagıma kalben ınanıyorum...

selamewtle...
TEVHİD
Günümüzde pek nadir.

Selam ve dua ile
hamzayurekli
ALINTI(TEVHİD @ Mar 7 2008, 01:36 AM) *

Günümüzde pek nadir.

Selam ve dua ile

nadir olna nedir hocam .....
öncevefa
ALLAH herkese böyle sevmeyi sevilmeyi nasip etsin inş.belki kalmıştır böyle sevgiler...
Benevşe
ALINTI(öncevefa @ Mar 8 2008, 12:12 PM) *

ALLAH herkese böyle sevmeyi sevilmeyi nasip etsin inş.belki kalmıştır böyle sevgiler...

Amin..
hamzayurekli

belkisi fazla olmuş kardeş....

Herkez hak ettıgını alır...

saygılar....
TEVHİD
ALINTI
nadir olna nedir hocam .....

Böyle sevgiler günümüzde pek nadir.

öncevefa
ALINTI(hamzayurekli @ Mar 9 2008, 03:16 AM) *

saygılar....

bazen herkes hakettiğini alamayabiliyor abi
musalli
çok güzel ,gıpta edilesi bir sevgi,paylaşımın için sağol hamza abi.bence böyle sevgiler her daim mevcut olacak dualarımız ve umudumuz oldukça.zira benim başımdada bildiğiniz üzere böyle bir sevda mevcut.çok şükür rabbime seviyor ve seviliyorum.herkezden ve herşeyden üstün görüyorum sevdamı.sizlerede dua olarak istiyorum versin rabbim inş.tek arzum evlenincede mehlika kardeşimizin örneklerini verdiği annelerimiz gibi bir yaşantımın olması.eşimin bana benim eşime an be an artan muhabbetle bağlanmamızdır.bunun içinde yine dua ve yine çaba diyorum.sevgiler arkadaşlar... jp.gif
zümrüt
ALINTI(hamzayurekli @ Mar 9 2008, 02:16 AM) *

saygılar....

Evet yaaa hekez mi acaba, hakedgini veren buna degmesse??
Almaya da lüzüm yok o zaman.... jp.gif
hamzayurekli
Evet yaaa hekez mi acaba, hakedgini veren buna degmesse??
Almaya da lüzüm yok o zaman....

Zümrüt bir tane kelimesini bile anlamadım inan...Biri Şu yazıyı bana meal etsin... doh.gif

Kardeş kendinle ilgili bişey yazdın herhalde ama ben şuna inanıyorum ama doğru ama yanlış..

Demekki hak etmemişsin ama sen ama karşıdaki....

Ve inandığım diğer kelime ....

Tencere yuvarlanır kapağını bulur.....

Bu söz cook dogru etrafıma bakıyorum gerçekten eşler hep birbirlerini tamamlıyor..Mütiş bir olay....

diğer cook benımsedıgım kelıme ise...

Mevlam neyler neylerse güzel eyler...

saygılar....
zümrüt
Tercübece ne hacet, biliyordum ben Alman im ya ondan karistirmis olabilirim

Evet haklisin kardesim ne yapalim ama Mevla nin eyledigine razi olamak
dinimizin geregi, allah kullarina zülmedmez. Kullar kendilerine zülmeder vesselam....
Kullar gayret gösterdikden sonra nice seyler asilir......
Asilirda elbet sonuca varilir.....
Tabikide mevla herseyi güzel eyler..... jp.gif

selametle
öncevefa

Kardeş kendinle ilgili bişey yazdın herhalde ama ben şuna inanıyorum ama doğru ama yanlış..

Demekki hak etmemişsin ama sen ama karşıdaki....

Ve inandığım diğer kelime ....

Tencere yuvarlanır kapağını bulur.....

Bu söz cook dogru etrafıma bakıyorum gerçekten eşler hep birbirlerini tamamlıyor..Mütiş bir olay....

diğer cook benımsedıgım kelıme ise...

Mevlam neyler neylerse güzel eyler...

anlatmak istediğim sey bu değildi yanı her ıkı taraf bırbırını hakeder ama bazı nedenlerden dolayı olamayabılıyor valla zorlandım yaff anlatamıyorum kı sad.gif
musalli
vefam sen üzülme .tamam anlayan anladı demek istediklerini.sen sevgiyi hakeden insan ol allahın izniyle inş.başkada tasa dert vermesin rabbim inş.sana... jp.gif flowers.gif flowers.gif flowers.gif
hamzayurekli
Selamun Aleykum....

Hakkını Helal Edersin inşAllah kardeş.Ben yanlış anlamışım.

anlatmak istediğim sey bu değildi yanı her ıkı taraf bırbırını hakeder ama bazı nedenlerden dolayı olamayabılıyor valla zorlandım yaff anlatamıyorum kı

Sizin bahsettiğiniz severek ayrılanlar olsa gerek...

Bu ayrılıkları bilirim..

Saygılar...
öncevefa
[quote name='hamzayurekli' date='Mar 14 2008, 12:08 AM' post='249525']
Selamun Aleykum....

Hakkını Helal Edersin inşAllah kardeş.Ben yanlış anlamışım.

aleyküm selam abi

yok abi est ne demek hakkım varsa helal olsun.

ALLAHIM ayrılık vermesin sevenlere

allah razı olsun musallı ablam sen de üzülme tamam mı jp.gif flowers.gif
hamzayurekli
bıçak sırtını seyrettim inanki her ne kadar onaylamasakda aşk başka bişey yaa...offf offf...
kırık-rüzgar
rabbim nasip eyler inşaAllah

hamza abiminde hakkettiğine inanıyorum zira inancını kaybetmemiş
fizikci
Çok güzel Alllah razı olsun..
Böyle bir sevginin hala olabileceğine inananlardanım..
hamzayurekli
İnanmak good.gif
kırık-rüzgar
ALINTI(hamzayurekli @ Mar 20 2008, 11:07 PM) *

İnanmak good.gif

ya da inanmamak bütün mesele bu
İlle Cihad
Sevgiyi hak edecek insanı bulmak için, önce sevgiyi hak etmek gerekiyor diye düşünmekteyim ...
musalli
yada sevmeyi iyi bilmek gerektiğini düşünüyorum.bazen hakettiklerimizin karşılığını tam olarak bulamıyoruz ve ömrümüzce de bulamayacağız,bunu hepimiz biliyoruz.

haketmenin ne demek olduğuda önemli ve göreceli bence.

ve insanların hepsinin sevgi dili çok farklı.benim hoşlandığım ve öncelik kabul ettiğim şeyler bir başkasına göre önemsizse şayet işte karşınızda..., kıymetsizlik.

merhaba acı,hoşgeldin keder... sad.gif
vuslatsiz_sevda
Sevmek birşeydir...Sevildğini bilmek Çok Şeydir..... yazı güzell elerinize saglık ....herkese rabbim hakkettiği sevdayı hakkedenle yasamayı nasip etsin ... jp.gif
zeki71
metin türk filmi gibiymiş. başrolde emrah eksikmiş. böyle sevgi olurmuymuş kıymetli dostlar elbette realiteye aykırıda olsa verilmek istenen mesaj önemli günümüzde insanlar arasındaki sevgi bağları okadar kopuk okdar yozki bir insanın sevdiğine emek vermesi tahayüle sığmıyor çok hayal geliyor.
sevgi bir yürekte olmadan gücünün nekadar olduğu neleri yaptırıp neleri yaptıramıyacağını önceden kestirmek hakkında konuşmak temelsiz ifadeler olur diye düşünüyorum sevginin gücü diyorum buna olmaz demeyin

Allah CC Rahman dır.Merhamet eder ama kimseden merhamet beklemez.
Allah CC kullarından sevgi bekler.''onlar Allahı severler.Allah CC da onları sever''

sevgi Yartılışın mayası herkes bu hamurdan bir paye alır.ve her nefis payesi kadar bir ufuk çizer...

sevginiz aşkınız daim olsun

selam ve dua ile
ilde
sevgi hakedilecek bişeymi.. karşılıksız sunulmazmı sevgi.. Gül yüzlü sevgiliye..

Allaha emanet olunuz..
hamzayurekli
ALINTI(ilde @ Mar 26 2008, 07:56 PM) *

sevgi hakedilecek bişeymi.. karşılıksız sunulmazmı sevgi.. Gül yüzlü sevgiliye..

Allaha emanet olunuz..

Bi ebu cehil'i sevebilirmiyiz.....kesinlikle sevemeyiz...neden..?çünkü sevgimizi hak etmiyor aksi kin güdüyoruz ... wink.gif

ilde
ALINTI(hamzayurekli @ Mar 3 2008, 05:04 AM) *

SEVGİYİ HAK EDECEK İNSANI BULMAK

Kadın her sabah olduğu gibi o günde beyaz değneği ve el yardımı ile otobüse binmişti.
Şoför:
- Soldan üçüncü sıra boş hanımefendi, dedi.
Kadın 32 yaşında güzel bir bayandı ve eşi oldukça yakışıklı bir deniz subayı idi.
Bundan bir kaç ay önce yanlış bir teşhis sonucu gerçeklestirilen ameliyatla gözlerini kaybetmisti
Genç kadın ve asla göremeyecekti.
Kocası ameliyattan sonra acı gerçegi öğrenince yıkılmış ve kendi kendine bir söz vermisti.
Asla karısını yalnız bırakmayacak, ona sonuna kadar destek olacak, kendi ayakları üzerinde durana kadar cesaret verecekti.
Günler geçiyordu.
Kadın her geçen gün kendini daha kötü hissediyor, çok sevdiği kocasına yük olduğunu düşünüyordu.
Eşinin bu içine kapanık,karamsar hali kocayı çok üzüyordu.
Bir an önce bir şeyler yapması gerekiyordu, karısı günden güne kendi içine kapanık dünyasında kayboluyordu.
Bütün gün düşündü koca, nasıl yardım edebilirim güzeller güzeli eşime diye.
Birden aklına eşinin eski işi geldi.
Geri dönmesini isteyecekti. Ama bunu ona nasıl söyleyecekti, çünkü artık çok kırılgan ve neşesizdi.
Bütün cesaretini toplayarak akşam karısına konuyu açtı. Karısı dehşetle gözlerini açtı:
-Ben bunu nasıl yaparım ben körüm, diye bağırdı.
Kocası ona destek olacağını, her sabah kendisinin işe bırakacağını ve aksamları da iş çıkısında alacağını ve ona çok güvendiğini söyledi.
Çünkü eşini tanıyordu ve bunu başarabileceğini biliyordu.
Kadın büyük bir umutsuzlukla kabul etti çünkü eşini çok seviyordu ve onu kırmak istemiyordu.
Her sabah eşini işine bırakıyor ve akşamları da alıyordu fedakar koca. Günler böyle ilerledi, karısı eskisinden biraz daha iyiydi.
Fakat kocası daha fazlasını istiyordu, kendisine söz vermişti sonuna kadar gidecekti.
Aksam karısına:
-Artik işe kendin gidip gelmelisin, dedi.
Kaıin şaşırmıstı. Bunu asla yapamayacağını söyledi. Kocası ısrar edince onu yine kıramadı ve bütün cesaretini topladı.
Bunu kendisi de istiyordu ama o kadar güveni yoktu.
Sabahları kadın artık otobüs durağına kendisi gidiyor, otobüsüne biniyor ve otobüsten inerek işine gidebiliyordu.
Günler günleri kovaladı, hiç bir problem yoktu.
Yine bir gün otobüse binerken, soför:
- Sizi kıskanıyorum, hanımefendi dedi.
Kadın kendisine söylenip söylenmediğini anlayamadan,
-Neden diye sordu.
Şoför:
- Çünkü her sabah sizin arkanızdan bir deniz subayi genç adam otobüse biniyor ve bütün yol boyunca sevgi ile size bakıyor, otobüsten indikten sonra yeşil ışıkta yolun karşısına geçmenizi bekliyor siz binaya girdikten sonra arkanızdan öpücük yollayip size her gün sevgiyle el sallıyor, dedi.

HERKESIN BU KADAR SEVMESI VE SEVILMESI,
HEPSINDEN DE ÖNEMLISI BÖYLE BIRSEVGIYI HAK EDECEK INSANI BULMASI DILEGIYLE.

hamza kardeşim açtığınız konuyu unutmuşsunuz sanırım.. ebu cehil ne alaka o ayrı bir konu..

sevgi karşılık beklemeden bir menfaat güdülmen sevgiliye sunulabilenidir.. kastım buydu..

''HERKESIN BU KADAR SEVMESI VE SEVILMESI,
HEPSINDEN DE ÖNEMLISI BÖYLE BIRSEVGIYI HAK EDECEK INSANI BULMASI DILEGIYLE.''

hikayede anlattığınız sevgi sevgiliye, kişinin sevdiğine sunduğu sevgidir.. ve hikayede bayan gözlerini kaybetmiş ve görememektedir.. kaçkişi kör birini bukadar çok sevebilir.. veya sakatlanmış fiziksel engelli birini.. kaç kişi sevebilir..

karşımızda bir muhatabımız olmadan, sevginin oluşabilmesi mümkün değildir.. ''BÖYLE BİR SEVGİYİ HAKEDECEK BİRİNİ BULMAK'' denilmiş.. biri olmadan zaten sevgi oluşmuş olamayacaktır.. doğal olarak bir muhatabımız olacakki sevgi filizlenecek ve muhatabı olan kişi için büyütülecek ve karşılıksız sunulacaktır.. insan her anlamda herşeyi sevebilir fakat sevgiliye sunulan sevgi ayrı bir boyuttadır..

yahu bende öyle birsevgi varki hakedene sunacam denilemez.. böyle bir sevgi muhatap ister.. muhatabı yoksa böyle bir sevgide yoktur..

evlenmiş iki insan, bir bebek özlemi duyabilirler..ama olmayan bebeği sevemezler..gün gelir bebekleri olur ve bebek okadar derdine ve zahmetine rağmen sevilir hemde öylebir sevilirki bu sevgiyi haketmek için var olması yeterli olmuştur..sevilmek için başka bişey yapmasına gerek yoktur.. sevgi muhatap ister.. gerçek sevgide sevgili bebek gibidir.. tıpkı hikayedeki gibi adam eşini kör olmasına rağmen zahmetli olmasına rağmen hiç yük olarak görmeden..bir anne bir babanın evladını sevmesi gibi seviyor ve gercek sevgisini icraatla ispat ediyor.. ve sevgilinin mutluluğu adama yetiyor zaten..

bir insan karşınıza geçip beni sev diye talepte bulunmaz.. siz o insanı seversiniz o bişey yapmadan yani herhangi bir hakediş girişiminde bulunmadan.. sizin kalbinizde oluşan samimi güzelliklerin karşılıksız sunumudur sevgi.. tıpkı anlatılan hikayede kör bir insanın görmediği fakat hissedip mutlu olduğu güzelliktir sevgi..

hikayede kadın adam için bişey yapacak durumda değil ve kendisi içinde bişey yapamayacak durumda.. ve adam karşılıksız bişekilde sevdiği her zaman her zorlukta, ayakta kalsın, güçlü olsun ve mutlu olsun üzülmesin diye mücadele etmekte.. sevdiği görmesede her sabah öpücükle uğurlamakta..

Allah rızası için sevmek ve sevilmek gerçek sevgidir.. sevgi rabbimizin lütfudur ve kalbimizi yönlendiren yüce mevladır..

insan kör olabilir.. gözler sadece bakar ama kalpler görür.. sevilen insanın kendisine sunulan sevgiden dolayı ve kendisine gönderilen bu sevgi nimeti için şükretmesi gerekir rabbimize.. sevilen insanın yapacağı en güzel şey mevlaya şükretmektir.. gerçek sevgi rahmani olandır..

güzel bir hikaye ve kıssadan hisse olmuş hamza kardeşim Allah razı olsun..

Allaha emanet olun..

hamzayurekli
İlde kardeşim oncelıkle hos geldın dıyorum .....

korıdor olarak da nerelerdesın dıyorum....

tatlı olrakda ne dedıgını hıc anlamadım ama olsun dıyorum.....

son olarak kahvesi : sevelim sevilelim dunya kımseye kalmaz diyorum flowers.gif
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.