Öncelikle ilk konuk olarak beni ağırladığınız için teşekkür ederim. Gerçekten sorularla karşılaşana kadar herşey çok iyi ilerliyordu. Villa, limuzin , ağırlanan ev o kırmızı halı ve son olarak o yemekler yok mu cennetten bir bahçedeymişim gibi, bir an için sorgu melekleri ile karşılaşacağım falan sandım. Lakin sorgu meleklerini aratmayacak sorularla karşılaştık.
tek tek alıntı yapıp cevaplamakta fayda var.
ALINTI
1- islamiforum ile nasıl tanıştınız?
Böyle bir soru ile karşılaşacağımı tahmin etmiştim korktuğum da başıma geldi. Forumla nasıl tanıştığımı hatırlamıyorum ama muhtemelen bir konu hakkında araştırma yaparken karşılaşmış olabilirim.Malesef "2005 yılı soğuk bir kış akşamı idi kendimi boşlukta hissediyordumki islami forumla karşılaştım o gün bugün dünyama renk geldi" gibi bir cevap veremeyeceğim.
ALINTI
2- Forumumuzdaki nickinizin anlamı nedir? Neden bu nicki kullanıyorsunuz?
Zemahşeri üye olduğum dönemde üzerine yoğunlaştığım mutezile ekolünün islam tarihine kazandırdığı en önemli ilim adamı ve müfessiridir.Bir edebiyat harikası olduğu söylenirki mutezileye mesafeli duran bir çok alim dahi Zemahşeri'nin tefsiri Keşşaf tan alıntı yapmıştır. Zemahşeri türk olmasına karşın araplara "gelin araplar size dilinizi öğreteyim" diyecek kadar arapça hakim, şişman, kısa boylu hayatında hiç evlenmemiş bir şahsiyettir ( sonumuz benzemesin :) )
Bir dakka şu şekerpareden aliyim (burdan yemekleri süpürdüğüm anlaşılıyor) . Seçiminize hayran kaldım gerçekten en sevdiğim tatlılardan biridir. Hmm elinize sağlık güzel olmuş. Ewet devam edelim.
ALINTI
3- kendinize bir adım dışardan bakınca günlük yaşam da birey; forum da yönetici olarak nasıl buluyor sunuz ?
İnsanın kendisine dışardan bakması kusurlarını görmesi biraz zordur. Lakin forumda çok daha fazla ciddi ve insanlara mesafeli olduğumu söyleyebilirim. Onun dışında nasıl bir birey olduğum konusu çok geniş bir soru detaylandırırsanız belki cevap verebilirim.
Kürdan var mı? ...
ALINTI
4- Etkilendiğiniz ve örnek aldığınız, tarihten, günümüzde yaşayan veya ailenizden bir kişilik var mı?
Allah resulu ve onun eşsiz ashabı onların hayatlarını birbirleri ile olan ilişlieri beni çok etkilemiştir.Özellikle hz ömer in o tezcanlı hali hz ebubekir in davasına olan inancı hz ali nin o bilgeliği, mertliği daha şu an sayamadığım bir çoğu o döneme olan hasretimi artırır hep.Samimi dava adamları, davaları uğrunda ölen insanlar da beni etkilemişlerdir. Buna malcolm x de dahildir Che de.
Ailemde de babam a karşı büyük bir hayranlık duyduğumu söyleyebilirim. Standart bir aile babası yerine daha çok bir arkadaş, bir bilge, bir düşünce adamıdır babam. Ondan öğrendiğim ve öğreneceğim çok şey var muhakkak.
ALINTI
5- Geleceğe yönelik hayalleriniz ve planlarınız nelerdir?
Bu sanırım büyüyünce ne olacaksın sorusunun biraz daha kart hali. Geleceğe yönelik çok plan yapan biri değlimdir. Çok fazla para kazanma mal mülk edinme gibi bir hırsım olmamıştır. Lakin yeteri kadar param olursa bir daha durmamak üzere dünyayı dolaşmak isterim. Tabiki bunun hayali ile yaşamaktan başka çarem yok şuan için. Onun dışında çok inişli çıkışlı bir hayatım olmadığından sanırım hayatımda yapabileceğim en büyük değişiklik Allah nasip ederse evlenmek olacaktır. Tabi dünyayı dolaşma fikri evlendikten sonra bir kaçış olarak kenarda tutmakta fayda var ne olur ne olmaz.
Eh kahvemizide içelim.Ne dur bu capiccuno üzeri krema falan mı? Fena değilmiş, tabi az şekerli bir türk kahvesini tercih ederdim ama neyse bulduğumuzu içeceğiz.
ALINTI
6- Forumumuzda en çok dikkatinizi çeken, sizi en çok etkileyen isimler kimler?
Bu soru bir tuzak mı acaba? Kıllandım ben. İsim vermek istemiyorum ama özellikle yazılarını takip ettiğim kendisinde çok şey öğrendğim kişiler var. Lakin içimdekiendulus adlı bir kullanıcının beni baya bir sarstığını bu sarsma işleminin kendisini banlayana kadar devam ettiğimi söyleyebilirim. Tabi devam filmleri daha da kötüydü içimdekiendulus2 -3 -4 diye devam etmişti. 5. filmi çekiyorlarmı bilmiyorum ama ben almiyim.
ALINTI
7- Hayat gayeniz ne?
çok genel bir soruya genel bir cevap vereyim. Hayat gayem Allah' a hakkı ile bir kul olup onun rızasını kazanmış bir şekilde öbür dünyaya göçmek.
ALINTI
8- Keşke dediğin ve hala pişmanlık duyduğun bir olay var mı?
Hayatımda keşke dediğim ve pişmanlık duyduğum çok olay yoktur. Belkide olan olduktan sonra keşke demenin bir fayda vermeyeceği düşüncesi birde herşeyin bir telafisi olduğunua olan inancım biraz ağır bastığındandır. Tabiki ciddi anlamda pişmanlık duyduğum bir kaç şey var. Lakin bu bende saklıdır.
ALINTI
9- En sevdiğiniz yazar kimdir..? Kimleri dinlemeyi seviyorsun.?
Düzenli olarak takip ettiğim bir yazar ve düzenli olarak okuduğum bir tarz olmadığı için benim favorimdir diyebileceğim biri yok. Bir dönem fikir kitaplarına gömülürüm bir dönem sadece roman okurum. Ama en çok kitabını okuduğum yazar amin mouluf (böylemi yazılıyordu) dur.Türkiyeden mustafa islamoğlu ve abdulaziz bayındır takip ettiğim yazarlar.
Kimleri dinlediğime gelirsek bu benim paylaşmaktan pek hoşlanmadığım bir konu olduğunu söyleyebilirim. Klasik batı muziği ve 60 ve 70 lerin rock grupları ve etnik müzik diye genelleştirebilirim.
ALINTI
10-İçinde şunu yapmayı çok isterim dediğin şey nedir?
bakınız cvp 5.
ALINTI
11-Forumda en çok vakit gecirdiginiz bolum hangisidir?
Foruma bölüm bölüm değilde son iletilere göre baktığımdan çoğu zaman hangi bölüme cevap yazdığımı dahi bilmiyorum. istatistike bakarsak soru-cevap da geçirdiğim gözüküyor.