Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Musibete Gülmek...
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİ KONULAR > .·[ NURDAN DAMLALAR ]·.
fecrvakti
Maddî musibetleri büyük gördükçe büyür, küçük gördükçe küçülür. Meselâ, gecelerde insanın gözüne bir hayal ilişir. Ona ehemmiyet verdikçe şişer, ehemmiyet verilmezse kaybolur. Hücum eden arılara iliştikçe fazla tehâcüm göstermeleri, lâkayt kaldıkça dağılmaları gibi, maddî musibetlere de büyük nazarıyla, ehemmiyetle baktıkça büyür. Merak vasıtasıyla o musibet cesetten geçerek kalbde de kökleşir, bir mânevî musibeti dahi netice verir, ona istinad eder, devam eder. Ne vakit o merakı, kazâya rıza ve tevekkül vasıtasıyla izale etse, bir ağacın kökü kesilmesi gibi, maddî musibet hafifleşe hafifleşe, kökü kesilmiş ağaç gibi kurur, gider. Bu hakikati ifade için bir vakit böyle demiştim:

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül,

Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil.

Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil.

Eğer bulmazsan, bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil.

Cihan dolu belâ başında varken, ne bağırırsın küçük bir belâdan? Gel, tevekkül kıl.

Tevekkülle belâ yüzünde gül, tâ o da gülsün. O güldükçe küçülür, eder tebeddül.

Nasıl ki mübarezede müthiş bir hasma karşı gülmekle, adâvet musalâhaya, husûmet şakaya döner, adâvet küçülür, mahvolur, tevekkül ile musibete karşı çıkmak dahi öyledir.

{18. Lem'a}
Ayn-ı Visal
Allah razı olsun...
-EBRAR-

Allah razı olsun kardeşim. Ne zaman üstaddan Lema'ları okumaya kalkışsam bir süre sonra bırakmak zorunda kalıyorum. İçrerik çok ağır maalesef help.gif
ilde
ALINTI(fecrvakti @ Feb 29 2008, 01:35 PM) *

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül,

Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil.

Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil.

Eğer bulmazsan, bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil.

Cihan dolu belâ başında varken, ne bağırırsın küçük bir belâdan? Gel, tevekkül kıl.

Tevekkülle belâ yüzünde gül, tâ o da gülsün. O güldükçe küçülür, eder tebeddül.

{18. Lem'a}

Allah razı olsun kardeşim çok anlamlı çok güzel..
fecrvakti
ALINTI(Ümmü_Seleme @ Feb 29 2008, 02:10 PM) *

Allah razı olsun kardeşim. Ne zaman üstaddan Lema'ları okumaya kalkışsam bir süre sonra bırakmak zorunda kalıyorum. İçrerik çok ağır maalesef help.gif

rabbim sizdende razı olsun inş. yüz yıllardır savaş meydanlarında yazılan temeli olmayan fikri akımların kökünü kazıyan iman kurtulmak için kuranın bir leması hükmünde olan bu şule pırıldamaları elbetteki kolay olmayacak.
zahmetle sıknıtıyla sürgünle işkenceyle kanla canla başla yazılan bu risaleler bir mükemmel sofra şeklinde önümüze sunulmuş ama bizler okumakta zorlanıyoruz.
zorlabiliriz ama okumaktan vazgecmemeliyiz inş.
-EBRAR-

İnşaAllah inşaAllah kardeş...
siracünnur
Allah razı olsun kardeşim
kırık-rüzgar
Allah razı olsunn
Benevşe
Güzel paylaşım Allah razı olsun kardeş..
Teşekkürler
<#thank#>
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.