Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Erkeklerde De Gebelik Belirtisi Olabilir:)
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİFORUM DİĞER... > .·[ SAĞLIK ]·.
Benevşe
Anne adaylarının hamilelik süresince mide bulantısı, baş ağrısı, aşermesi sıradan bir durumken baba adayları da bu sıkıntılardan muzdarip olabiliyor. Tıptaki adıyla 'Couvade Sendromu' baba adaylarının hamilelik belirtilerini anne adaylarıyla birlikte göstermesine yol açıyor.

'Couvade Sendromu' baba adaylarının eşleri gibi hamilelik semptomları göstermesine sebep oluyor.

Baba adaylarının yaklaşık yüzde 10 ile 65'inde görülen sendrom, hamilelik sırasında en sık 3. aya doğru ya da doğum yaklaştığında ortaya çıkıyor.

Memorial Hastanesi'nden Uzman Psikolog Aslıhan Tokgöz Tozlu, bu duruma sebep olan etkenleri şöyle sıralıyor: "Hamile eşi ile özdeşleşme isteği, kıskançlık, dünyaya yeni gelecek bebeğin korkusu, hamile eşin duygularının değişmesinden endişe edilmesi gibi durumlardan doğan stres baba adaylarının da hamilelik belirtileri göstermesine yol açabiliyor.

Couvade Sendromu'nun belirtileri ise, duygusal değişimler, yorgunluk, baş ağrısı, bel ağrısı, bacaklarda kramplar, kilo almak, mide bulantısı, baş dönmesi ve aşermek şeklindedir." Aslıhan Tokgöz Tozlu'nun verdiği bilgilere göre, bu sıkıntıları yaşamaması veya var ise kurtulması için baba adayının, hamile eşini dışardan gözlemlemek yerine, mutluluğunu paylaşması gerekiyor.

Baba olma korkusu, duygusal, fiziksel, ve maddi sıkıntıların korkusu konu hakkında kitaplar okuyarak, diğer babalarla konuşarak ve ebeveyn kurslarına katılarak azaltılabilir. Bebeğin yıkanması, karnının doyurulması, altının değiştirilmesi gibi konularda bilgi edinmek de korkuyu azaltır.

Maddi sıkıntı yaşanacağı düşüncesi stres yapıyorsa, çiftlerin karşılıklı konuşup yeni bir aile bütçesi çıkartması, harcamaları ayarlaması ve planlı olması stresi düşürecektir. Couvade Sendromu, hamilelikle başlayıp doğumdan sonra biteceği gibi bazı durumlarda ilaç ve psikoterapi de gerekebilir.

ilde
ilginç smile.gif
Zemahşeri
ALINTI(ilde @ Feb 28 2008, 05:33 PM) *

ilginç smile.gif

erkeklerde aşerirse şaşırmayın o zaman.
kırık-rüzgar
ALINTI(Zemahşeri @ Feb 29 2008, 11:28 AM) *

erkeklerde aşerirse şaşırmayın o zaman.

biggrin.gif beraber aşereceklerse kim gidip alacak
Zemahşeri
ALINTI(esengül @ Feb 29 2008, 03:25 PM) *

biggrin.gif beraber aşereceklerse kim gidip alacak

Bir firmanın bu tip acil durumlarda 24 saat hizmet verdiği duymuştum.Orası aranabilir.
kırık-rüzgar
ALINTI(Zemahşeri @ Feb 29 2008, 04:17 PM) *

Bir firmanın bu tip acil durumlarda 24 saat hizmet verdiği duymuştum.Orası aranabilir.

jp.gif
asiLDuA
Bu yazıyı yazan doktor %100 sapık.
aLaTurCa
aserme diye birsey yokm buda bizim Turklere has bir ozellik smile.gif

vucut ne isterse o an ne ihtiyaci varsa sinyaller veriliyor beyine, o sekil canim istedi durumlari oluyor, hepsi hormonel ya hamilelik donemindekiler

hamzayurekli
ALINTI(3elmiyah @ Feb 29 2008, 04:40 PM) *

Kardeşim benim yaaaa nambır vansın sen thumbup.gif

Ulem illa kadınlara benzetecekler yaa hayret bısey....

Ne hamılelıgı ulem denız atımıyız bız....

bu arada alaturca bizim kulturumuz bu kardeş...aş erme dıyoruz ıstemıyorsan ermezssın olur bıter....

Benevşe
ALINTI(3elmiyah @ Feb 29 2008, 04:40 PM) *

jp.gif
ubeydullah
kadınlar hamile kalırken erkeklere ne çekiyo düşünülürmü?;
kadınlar bir doğuruken erkelere kaçız doğuruyor akla gelirnmi?
gelmeeeez
hamzayurekli
ya kankım nerden bılsınler allan askına yafff....smile.gif
zümrüt
Selam yaaa hemen kacin demi, kadinlarin halini sadece kadinlar
anlar ya, sonucda ayri bil makine sistemimiz var yaradilisdan.
Baba duygusu baska anne duygusu daha baskadir.....
hamzayurekli
Zumrut tongue.gif

Duygular ecmel inas'ın topiğinde sen yanlış topicdesin tongue.gif
ubeydullah
biggrin.gif
hamzayurekli
ALINTI(ubeydullah @ Mar 5 2008, 07:30 PM) *

biggrin.gif

gülünce güller açar gül yüzünde.... flowers.gif
sabah_rüzgarı
ALINTI(ubeydullah @ Mar 1 2008, 09:05 PM) *

gelmeeeez

siz doğum yapan kadınn ne kadar sıkıntı çektiğini biliyormusnz
kadın bir doğurur erkek dokuz palavra
bu işler doğumhane kapısnda beklemeye benzemiyor
President
İnsanların ölçüsü insanların davranıyşlarını belirler. Ne kadar saçma sapan bir algı. Bu doktor muhtemelen batıcı, çağdaş, ileri görüşlü, aydın ve laik biridir.

Bu tür şeyleri aldıkları eğitim ve yetişme tarzlarına borçlu iseler bu biz müslümanları ilgilendirmez. Kendilerini öyle hissedebilirler ancak bunu erkek cinsi için fiziksel bir kanunmuş gibi sunamazlar. Ancak kendilerini bağlar. Bir kardeşimizinde yerinde tabiriyle tam bir sapıklık.

Şem Suresinde " Biz insana fucuru ve takvayı ilham ettik " der "Fe Elhemaha, Fuucure ha ve takva ha"
Bu Ayeti Kerime insanın kötülüğe de iyiliğe de meyyal olarak yaratılan bir beşer olduğunu söylüyor.

İngiliz doktorlar olaya nasıl yaklaşıyor, yok bilmem erkeklerde aldatma geni varmış. Ahmak sapıklara bak. Akıllarınca bu tür çirkinliklerin sanki çok tabii ve evrensel olduğunu imaya çalışıyorlar. Halbuki genel itibariyle erkek ve kadın için iyilik ve kötülük yapma yetisi bünyesinde mevcut. Artık cüzi iradesini hangi yöne kullanırsa o meydana gelir. Zaten imtihan bu ya. İyilik yetisine de kötülük yetisine de sahip olup iyiliği tercih edebilme iradesini gerçekleştirmek değilmidir zaten Allaha kulluk.
İlle Cihad
Anne ve baba!

Anne 9 ay çocuğu taşır.

Ama baba, hem anneyi hem avladı taşır...

Anne fiziksel doğum yapar, ama baba ruhsal doğum içindedir.

Anne ister, baba bulup getirmek zorundadır.

Anne adayı sinirli olur, stresli olur, yorgun olur, ama baba hem sinirli, hem yorgun, hem stresli olur hemde eşinin bu sıkıntılarını hafifletmek için çabalar.

Anne aşerer, baba ise yemez içmez eşinin isteğini bulup getirir.

Ama annelik her bakımdan çok KUTSALDIR.

Ağlarsa anam ağlar, gerisi yalan ağlar...

Anne şevkat, merhamet kapısıdır..

Baba tutanacak en sağlam dal!!

Anne yardımcıdır, eğiticidir!!

Baba toplayıp düzeltici...

ANNE de BABA da BAŞTACIDIR!!!

Benevşe
ALINTI(SURAAN @ Mar 6 2008, 10:23 AM) *

Kesinlikle yes.gif
ubeydullah
ALINTI

biggrin.gif başına gelmediği nasılda belli oluyor başına gelmeden anlamssın kardeşim
ayrıca şuraan kardeşin yazılarını bi incele ileride faydalanırsın smile.gif
sabah_rüzgarı
hangisi başıma gelmemiş
aslında ne anneyim nede baba
yalnız gözlemlemciyim
konuyu çok fazla açmak istemiyorum ama o anki annelerin sıkıntısını babaların ruhsal yönüyle kıyaslamak pek doğru değil

suraan birazcık taraflı yazmış gibime geldi
hele de günümüzde olanaklar bu kadar genişken

yanlış anlaşılmasın babaların emeğinn az oldunu kesinlikle söyleyemem
ama bu konu hassas smile.gif
hamzayurekli

Gözüm nedir bu şiddetin alla alla yahuu ne yapalım gidelim bizmi doğuralım ne yapalım yaniii.....

Ozaman biz askerdeykende evlerının sıcak pencerelerınden bakarak ahh memedım sen bır cekıyorsun ben burda bın parcaya bolunuyorum demesın....dıyebılırmıyız....

dıyemeyız sizler askerlıgın a sını bılmezken bızler babalıgın herhalde ne anlama gelebılecegını bılebılırz....

Sonuc ıtıbarı ıle kolay olaylar degıl bunlar ama cocuk doguruken annenın ölmesi cocugun yetım dogmasını dusunmekte herhalde acı bı gercektır sabah ruzgarı.....
TEVHİD
ALINTI
gelmeeeez

Tecrübe konuşuyor. biggrin.gif

Mehlika'ya katılıyorum.

Selam ve dua ile
kırık-rüzgar
ALINTI(sabah_rüzgarı @ Mar 6 2008, 11:12 PM) *

hangisi başıma gelmemiş
aslında ne anneyim nede baba
yalnız gözlemlemciyim
konuyu çok fazla açmak istemiyorum ama o anki annelerin sıkıntısını babaların ruhsal yönüyle kıyaslamak pek doğru değil

suraan birazcık taraflı yazmış gibime geldi
hele de günümüzde olanaklar bu kadar genişken

yanlış anlaşılmasın babaların emeğinn az oldunu kesinlikle söyleyemem
ama bu konu hassas smile.gif

good.gif anneler hem ruhsal hemde fiziksel acı çekiyorlar babalar ruhsal bazıları rahsal bile değil yani sizi korkudan karın ağrısı tutabilir ama merak etmyeyin fazla sürmez çokta acı vermez zaten
hamzayurekli
anneler hem ruhsal hemde fiziksel acı çekiyorlar babalar ruhsal bazıları rahsal bile değil yani sizi korkudan karın ağrısı tutabilir ama merak etmyeyin fazla sürmez çokta acı vermez zaten

heee annelerin ki bi ömür sürüyor değilmi.... doh.gif
musalli
yinede arkadaşlar annenin gerek hamilelikteki gerek doğum ve sonrası yetiştirme dönemindeki hassasiyetleri tartışılmaz.şimdi eğri oturalım doğru konuşalım.ben hiç bir zaman bu konuda haksızlıktan yana değilimdir.kimse yaşamadan karşı cinsin hislerini anlayamaz.askerliğin sıkıntılarını biz bayanlar istesekte anlayamayız.(ben her ne kadar onunla birlikte yapıyor olsamda cray.gif )hamilelik ve doğumun sıkıntılarınıda erkekler anlayamaz.bu konuların sıkıntıları,hüzünleri karşılıklı hoş diyaloglarla ve eşler arası anlayışla,paylaşımlarla,her istediğinde yanında hazır ve nazır eş olmasıyla atlatılacaktır allahın izniyle.en azından hafifletilecektir.ama erkekler birde şunu düşünsünler,siz bir defaya mahsus askerlik yapıyorsunuz,ama bayanlar en az 2 den başlayıp 4'e 5'e kadar doğum yapabiliyorlar.allah hepimize kolaylıklar ihsan etsin.çekemeyeceğimiz yükü üzerimize yüklemesin inş.selametle...
Kaveller

Herhalde ölmeyi bayılma sanıyorlar .
Linkinpark
Bu yazıyı yazan DOKTORSA; Ben de SÜPERMENİM.

Kripton Gezegenindenim..
sabah_rüzgarı
ALINTI(hamzayurekli @ Mar 7 2008, 12:26 AM) *

Gözüm nedir bu şiddetin alla alla yahuu ne yapalım gidelim bizmi doğuralım ne yapalım yaniii.....

Ozaman biz askerdeykende evlerının sıcak pencerelerınden bakarak ahh memedım sen bır cekıyorsun ben burda bın parcaya bolunuyorum demesın....dıyebılırmıyız....

dıyemeyız sizler askerlıgın a sını bılmezken bızler babalıgın herhalde ne anlama gelebılecegını bılebılırz....

Sonuc ıtıbarı ıle kolay olaylar degıl bunlar ama cocuk doguruken annenın ölmesi cocugun yetım dogmasını dusunmekte herhalde acı bı gercektır sabah ruzgarı.....

belki çok tepkili gözükebilr
çok tepkili de olabilr
daha yeni teyze oldum
olayları çok yeni yaşadım ona ver hamza

maksadım tabiki de erkeklerin bu işi yapması değil
dünyaya o kadar tatlı bi bebek geliyoki
illaki sıkıntı eşliğinde gelecek
her güzel şey de olduğu gibi

benm tepkim halk arasında dillenmiş kadın bir doğuruyorsa erkek 9 sözüneydi
bu sözün tamamen saçmalıktan oluştuğunu kısa süre önce yaşayarak analadım
o kapı da beklemek de kolay değil beklerken bir an olsun gözümden yaş kesilmedi
ama bunn sebebi içerdekiydi onun çektiği acıydı
benim yaşım düşüncelerim içerdekinn acısıyla kıyaslanamaz

asker bekleme mevzusuna gelince bu konu da hiç bi tecrübem yok
belirttiğin sözü de ilk defa işitiyorum
ama öyle söylüyorlarsa onlarınki de yanlış
hiç çekinmeden de karşı çıkabilrm

merak etme taraflı değilim
hamzayurekli
Selamun Aleyküm....

Sabah_Rüzgar'ı kardeşime.... jp.gif

Satırlarıma başlamadan önce sakın bir daha söylediklerime sinirlenip benım ıcın değmeyecek sıkıntılar oluşturma bünyende..

Ve kadınlı erkekli mevzularda (sözüm eclisten dışarı) bir kadının bir erkeğe saldırmasını hiç bir zaman hazmedemiyorum...( burda kadın olmadıgı ıcın kımsecıklerde alınmasın)

Sanki bir şeylerin yarışı içinde olup ...sonucunda benım babam senın babanı dövere kadar geliyor...

Yanii tek alınganlıgımın uttugu konu bu....

Vee Hamza'nın gözleri Forumdaki kardeşlerini mükemmel olarak gördüğü için sevmediği olayları görünce şapşallıyor ve sinirinin dozunu ayarlayamıyor....

Büyükler derki delidir ne yapsa yeridir...

Hakkını Helal Et kardeşim... flowers.gif

Dip Not : Şu Fani dünyada en büyük isteklerimden biri en önemlisi çocuk sahibi olmak ve içimdeki heyecandan dolayı biraz heeyecanlıyım wacko.gif
ubeydullah
ALINTI(hamzayurekli @ Mar 7 2008, 12:26 AM) *

clap2.gif good.gif
ubeydullah
ALINTI(TEVHİD @ Mar 7 2008, 01:23 AM) *

Tecrübe konuşuyor. biggrin.gif

smile.gif evet ablacım çok zorlu iki tecrube yaşadık
biliyoruzda konuşuyoruz biggrin.gif
sabah_rüzgarı
ALINTI(hamzayurekli @ Mar 8 2008, 02:35 AM) *

Selamun Aleyküm....

Sabah_Rüzgar'ı kardeşime.... jp.gif

Satırlarıma başlamadan önce sakın bir daha söylediklerime sinirlenip benım ıcın değmeyecek sıkıntılar oluşturma bünyende..

Ve kadınlı erkekli mevzularda (sözüm eclisten dışarı) bir kadının bir erkeğe saldırmasını hiç bir zaman hazmedemiyorum...( burda kadın olmadıgı ıcın kımsecıklerde alınmasın)

Sanki bir şeylerin yarışı içinde olup ...sonucunda benım babam senın babanı dövere kadar geliyor...

Yanii tek alınganlıgımın uttugu konu bu....

Vee Hamza'nın gözleri Forumdaki kardeşlerini mükemmel olarak gördüğü için sevmediği olayları görünce şapşallıyor ve sinirinin dozunu ayarlayamıyor....

Büyükler derki delidir ne yapsa yeridir...

Hakkını Helal Et kardeşim... flowers.gif

Dip Not : Şu Fani dünyada en büyük isteklerimden biri en önemlisi çocuk sahibi olmak ve içimdeki heyecandan dolayı biraz heeyecanlıyım wacko.gif

lafı nereye getirmeye çalıştığını anlayamadım
eğer anladığım şey doğruysa pek hoş değil

bunn neticesinde herkez kendi çektiği sıkıntıyı görmek istiyor
kendini daha çok sıkıntı çekmiş zannediyor
bu söz de çok sıkıntı çekmese de öyle oldunu hissettirmeye çalışan biri tarafından söylenilmiştir
büyük ihtiamalle

ama dediğim gibi ben ne anneyim nede baba
sıkıntı çektiğimi kanıtlamaya çalışmak gibi bi derdim de yok

neyse bebişimz yanım da
önemli olanda bu
hamzayurekli
ALINTI(sabah_rüzgarı @ Mar 8 2008, 11:07 PM) *

lafı nereye getirmeye çalıştığını anlayamadım
eğer anladığım şey doğruysa pek hoş değil
bunn neticesinde herkez kendi çektiği sıkıntıyı görmek istiyor
kendini daha çok sıkıntı çekmiş zannediyor
bu söz de çok sıkıntı çekmese de öyle oldunu hissettirmeye çalışan biri tarafından söylenilmiştir
büyük ihtiamalle

ama dediğim gibi ben ne anneyim nede baba
sıkıntı çektiğimi kanıtlamaya çalışmak gibi bi derdim de yok

neyse bebişimz yanım da
önemli olanda bu

Yahuu gözüm çalış çalış bi arpa boyu ilerleyememişiz seninle....

Yarış marış yok...

kendı acımızıda uste cıkarmaya calısmıyoruz....

Sadece azımsanmanın kucumsemenın bı anlamı yok diyoruz bu kadar....

ne yapalım Yaradanımız (c.c) bu sekıl emretmiş.....şimdi yaradılan ne yapsın yahuu ne yapabılır....cürmümüz ne...

Dip Not : biggrin.gif 9 ay'dan önce ve sonra günlerde veyahut başka meskenlerde boş yattığınız on dönüm bostan yan gel osman günlere sayın... bleh.gif jp.gif doh.gif
sabah_rüzgarı
ALINTI(hamzayurekli @ Mar 9 2008, 02:15 AM) *

Dip Not : biggrin.gif 9 ay'dan önce ve sonra günlerde veyahut başka meskenlerde boş yattığınız on dönüm bostan yan gel osman günlere sayın... bleh.gif jp.gif doh.gif

asıl senle bi karış dahi gidilmiyor
annene bu yazdıklarını okut olur mu whistling.gif
ben daha bişey demiyorum
hamzayurekli
ehu ehu ehu kızma yahuuu....
TEVHİDci
ALINTI(SURAAN @ Mar 6 2008, 11:23 AM) *

Anne ve baba!

Anne 9 ay çocuğu taşır.

Ama baba, hem anneyi hem avladı taşır...

Anne fiziksel doğum yapar, ama baba ruhsal doğum içindedir.

Anne ister, baba bulup getirmek zorundadır.

Anne adayı sinirli olur, stresli olur, yorgun olur, ama baba hem sinirli, hem yorgun, hem stresli olur hemde eşinin bu sıkıntılarını hafifletmek için çabalar.

Anne aşerer, baba ise yemez içmez eşinin isteğini bulup getirir.

Ama annelik her bakımdan çok KUTSALDIR.

Ağlarsa anam ağlar, gerisi yalan ağlar...

Anne şevkat, merhamet kapısıdır..

Baba tutanacak en sağlam dal!!

Anne yardımcıdır, eğiticidir!!

Baba toplayıp düzeltici...

good.gif
ayparcam
Yinede bir babanin anne kadar olamayacagini dusunuyorum ve cogu babalar olamaz diyorum
[JT]_ShadoW
Başlığın konu ile konunun yorumlarla fazla bir alakası olmamış zaten başlığıda hiç beyenmedim eee ona göre ancak bu kadar yorum yapabiliyorum...

Yok annemi acıı çekermiş yok babamı sunni tartışma bunlar bence
thumbdown.gif
Selman-ı Aydın
Belirtiler neysede yakın zamanda gebe kalan erkek haberleri vardı. Ne oldu o adam doğurdu mu acaba? Gerçi önceden kadınmış sonradan erkek olmuş ama yinede garip.

Bilim dünyası erkekleri doğurtturunca başı göğe mi erecek bilmiyorum ya da kadınlar bu durum gerçekleşirse bıyık altından erkeklere gülecek mi?

- Kocam 6 aylık hamile...
- Kız mı erkek mi?

Ayrı bir uğraş alanı da kadınların erkeksiz doğum yapabilmeleri.

Kıyamet yakın...
TEVHİD
ALINTI

İlâhi. shiny.gif

Selam ve dua ile
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.