aysena
Feb 27 2008, 10:00 PM
Bir kabilede kadınlar Pazartesi, Salı, Çarşamba günleri erkekler ise Perşembe, Cuma, Cumartesi günleri yalan söylemekteler, diğer günlerde ise doğruyu söylemektelermiş.
KADIN: Dün yalan söylüyordum.
ERKEK: Ben de.
SORU: Bugün günlerden nedir?
ayna
Feb 27 2008, 11:16 PM
ALINTI(aysena @ Feb 27 2008, 10:00 PM)

Bir kabilede kadınlar Pazartesi, Salı, Çarşamba günleri erkekler ise Perşembe, Cuma, Cumartesi günleri yalan söylemekteler, diğer günlerde ise doğruyu söylemektelermiş.
bence kadın yada adam yine yalan söylüyor hangisinin doğru hangisinin yalan söylediği belli değil ki?yani bu sorunun cevabını doğru olmayan bir söze bakarak veremeyiz ki
Gezgin_musab
Feb 27 2008, 11:22 PM
Perşembe
muhahahahah
aysena
Feb 28 2008, 12:25 AM
ALINTI(Gezgin_musab @ Feb 27 2008, 11:22 PM)

Perşembe
muhahahahah
evt cevap perşembe
ayna
Mar 8 2008, 02:07 AM
ama neden bana anlatın ben yanlış mı düşünmüşüm?bence belli değil çünkü hangisinin doğru düşündüğünü bilemiyoruz ki?
kırık-rüzgar
Mar 8 2008, 02:43 AM
nacizane düşüncemi anlatayım
kadının perşembe doğru söyleme günü itiraf ediyor doğruyu söylüyor yani 'dün ben yalan söyledim' diyor erkeğinde yalan söyleme günü (erkek dün yalan söylememişki dün doğru söyleme günüymüş)yani kadının doğruyu söylediği gün erkeğinde yalan söylediği
ayy anlatabildim mi bilmiyorum karıştırmadım inş
hamzayurekli
Mar 8 2008, 05:35 AM
keske butun sınavlar boyle olsa.....
Aysen kardeş senı kandırmıs olmasınlar....
ayna
Mar 8 2008, 08:28 AM
kadının doğru erkeğin yalan söylediği günü seçiyoruz ya neden tersini düşünüyoruz.erkeğin doğru kadının yalan söyleyeceğini yada ikisinin de yalan söyleyeceğini ben burayı anlamadım.
bukle
Mar 8 2008, 02:45 PM
neden perşembe bende anlamadım...ikisinden biri çok yalancı o zaman...doğru söylemesı gerken günde bile yalan söylemiş
ubeydullah
Mar 8 2008, 03:23 PM
ayna kardeşim zaten her iki haldede perşembe çıkar
aysena kardeşim gerçekten guzeldi paylaşımın için sağol
MİZAN
Mar 22 2008, 12:36 PM
selamün aleyküm
öncelikle çok mükemmel bir kandırmaca var soruda
sorudaki yalan söyleme günlerine kimsse kanmasın
bu sadece bir aldatmaca bence
çünkü soru ''Bu Gün Günlerden Nedir?''
O zaman Soruyu şu şekilde okuyalım ''Bugün Günlerden Nedir?''
Sizce Bu Gün Günlerden Nedir????
Saygılar....
islam ve kulluk
Mar 22 2008, 12:41 PM
hamza kardeşim bu eleme sorusu ama daha devamı var bunların
MİZAN
Mar 22 2008, 12:41 PM
ALINTI(aysena @ Feb 27 2008, 10:00 PM)

ya da perşembe olarak görünüyor
ikisinden biri
SAMİRA
Mar 22 2008, 02:45 PM
ALINTI(MİZAN @ Mar 22 2008, 12:41 PM)

ya da perşembe olarak görünüyor
ikisinden biri

ben perşembe buldum neden anlayamadığınızı merak ettim.manıki bi soru ayrıca
bukle
Apr 10 2008, 01:03 AM
bencede perşembe...ama çok geç buldum

)
rasmus
Apr 16 2008, 09:08 PM
kadınlar p. tesi salı çrşba günleri yalan söylüyor ve perşembe günü dün yalan söylüyordum dio..erkekte bende dio çünkü o gün yalan söyleme sırası onda

güzel soru tebrikler...
Zemahşeri
Apr 16 2008, 09:21 PM
O halde bir soru da ben sorayım. Bu soruyu biz arkadaşlar çözerken bi hayli üzerine düşünmüş hatta birimiz ay birimiz dünya olup soruyu çözmeye çalışmtık. Bu bir astronomi sorusu. Öncelikle soru ile alakalı bilgileri verelim.
1: Bildiğiniz üzere dünya kendi etrafında 24 saatte dönmektedir.
2: Yine bildiğiniz gibi ay da dünyanın etrafında dönmektedir.
3: Ay aynı zamanda kendi ekseni etrafında da dönmektedir.
4: Biz ayın her zaman bir yüzünü görebilmekteyiz. Diğer yüzü hep karanlıktadır.
Şimdi birbiri ile bağlantılı 3 soruya geçelim .
1:Ay kendi etrafında döndüğü halde biz nasıl sadece tek yüzünü görüyoruz?
2:Ay ın bir günü (yani kendi ekseni etrafında dönmesi) dünya zamanı olarak ne kadar sürmektedir?
3:Ay ın bir senesi (yani dünyanın etrafında dönüşü ) dünya zamanı olarak ne kadar sürmektedir?
Buyrun.
:Diken:
Apr 26 2008, 12:12 AM
Sorunun ustunden 10 gun gecmiş..cevap veriyorum insallah doğrudur.
1:Ay ın kendi ekseni etrafında donme suresiyle dunya etrafında donme suresi birbirine eşit oldugu için hep bi yuzunu goruyoruz.
2.ve 3. :iki donuş birbirine eşittir(1.sorunun cevabı),o da 30 gundur.
bukle
Apr 26 2008, 12:25 AM
çünküü ay dünya etrafında dönerken,dünyada güneş etrafında dönüyor.dünya kendi ekseni etrafında dönerken ayda kendi ekseni etrafında dönüyor.
bunu meyvalarla tekrar tekrar denedim ayın hep aynı yüzü dünyanın aynı yüzü ile karşılaştı.çünkü dönme hızları eşit
yani bence....doğrumu yanlışmı lütfen cevap verin.huuuu zemahşeri sana diyorumm ..yaşıyorsan ses ver
Zemahşeri
Apr 27 2008, 01:35 PM
ALINTI(bukle @ Apr 26 2008, 01:25 AM)

çünküü ay dünya etrafında dönerken,dünyada güneş etrafında dönüyor.dünya kendi ekseni etrafında dönerken ayda kendi ekseni etrafında dönüyor.
bunu meyvalarla tekrar tekrar denedim ayın hep aynı yüzü dünyanın aynı yüzü ile karşılaştı.çünkü dönme hızları eşit
yani bence....doğrumu yanlışmı lütfen cevap verin.huuuu zemahşeri sana diyorumm ..yaşıyorsan ses ver

:Diken: in doğru cevabından dolayı kutluyorum.
Ewet ayın kendi ekseni etrafında dönmesüresi ile dünya ekseni etrafındaki dönme süresi eşittir. Bu sebeple ayın bir günüde bir seneside 30 gündür. Buda zaman kavramının aslında ne kadar izafi olduğunu gösteriyor.
Diğer yandan bukle sanırım yaptığım deney yanlış.Olaya güneşi katma konumuz ile alakası yok onun.Diğer yandan ayın aynı yüzü ile dünyanın aynı yüzü hiç bir zaman denk gelmez. Aynı sadece bir yüzünü bütün dünya aynı şekilde görür. Yani ayın bir yüzünü insanlar uzaya gitmeden veya araç göndermeden önce görmemişlerdi.
TEVHİD
Apr 27 2008, 06:22 PM
Güzel bir topilmiş.Yeni gördüm.
Selam ve dua ile
:Diken:
Apr 28 2008, 10:16 PM
tesekkurler zemahşeri
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz Gerekmektedir
Buraya Tıklayın.