Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Bilirmisiniz.? Babalar Da Ağlar...
Islami Forum - Popüler Forum > GENEL FORUM > .·[ GENEL SOHBET ]·.
sabah_rüzgarı
Hic birimiz hayatta en cok Babamizi sevemedik.
Daha dogrusu Babaya duymamiz gereken sevgilerin önüne daima baska sevgiler gecti.
Erteledik sevgimizi ve yetiskin oldugumuzda da utandik Babaya sevgimizi söylemeye, kabullenmeye. Babamizi cok sevmis olabiliriz ancak Babamiz hayatta iken degil.

Ya Babamizi kaybedince onun yoklugunun acisi bize ögretti Baba sevgisini ya da biz Baba olunca anladik baba yüreginin ne demek oldugunu.
Kizlar el ocagina gidince anladi baba ocaginin kadrini baba kucaginin sicakligini.

Babalar pek anlasilmadi yavrularinca ya da nedendir bilinmez daima yanlis anlasildi. Gelenek Babalara bebeklerini kucaklarina alip koklaya koklaya öpmesini sevmesini yasakladi kinadi.

Bizler uyurken bir hirsiz gibi sokulup öpebildiler ancak. Aglamalari yasakti babalarin. Duygulari sindirilmis yada dogustan yürekleri dondurulmustu.
Suskun bir teslimiyete mahkum edilmislerdi adeta. Yitik hazinelerimizdi onlar.

Aglama bu günler gelirde gecer Babam
Aglama bu dertler elbet biter Babam
Ocaksiz köylerimde dumanlar biter
Ben yandim sen yanma Allah askina Babam

Kimi Anneler icin "Aksam Baban gelsin yaramazligini söyleyecegim" diye cocuklari korkutmaya yarayan varliklardi yada aksama kadar calisip bir sekilde eve eli dolu gelmeye yarayan is güzar adamlardi. Kimi annelerde babalarimizi oldugu görebilmemizi engelleyen perdelerdi.

Toplumsal degerler ne adinadir bilinmez. Babalar ile evlatlar arasindaki duygusal baglar arasina duvar örmüstü, yetismekte olan cocuklar da aradiklari sevgiyi annelerinde bulmaya calisirlardi. Annelerine her seylerini söyleyip paylasirlardi da is Babalarina gelince ürkek bir ceylan gibi suskun kalirlardi.
Cep harcligi dahi bablardan istenemeyip araya sefeatci olarak anneler sürülürdü ortaya. Tabi Babalarda her seyi en son duymak gibi bir talihsizligi yasarlardi isteselerde istemeselerde.

Babalar buzdolabinin icindeki lambalar gibidir buzdolabinin kapagini acmadikca icerisini gormemizi saglayan lambalarin varliginin farkina bile varmayiz. Ic dünyalarini oldugu gibi görmekte acemilik cektigimiz babalarimiz nedense pesin hükümlerle ön yargilarla anlamaya calisiriz.
Gün olur yargisiz infaza tutariz babayi.

Yüce Islam dininin babalara verdigi kutsal degeri babalarin elinden alan yozlasmis kültürler neslin mayasini sekillendiren baba bilincini koflastirmaya calismistir...

Babaya gereken muhabbet ve hürmeti "geri kafalilik" olarak niteleyen ve maneviyatimizi dinamitleyen yoz kültüre karsi baba imajinin Ayet ve Hadis isiginda yeniden diriltmeye mecburuz.

Sokakta cocuklara oyun oynayan, oyunlari bozulmasin diye namazini uzun tutan, namaz kilarken sirtina cikan cocuklara, ses cikartmayan bacaklarinin arasini acip cocuklarinin hareketlerini kisitlamayan, aglayan cocugunu sesine dayanamayip namazini acilen bitiren ve cocugunun derdini soran bir

Peygamberin Örnekligindeki Baba imajini evrenin her bölgesinde ki yetim Yüreklere yansitmak misyonumuz olmalidir.
Nasil bir Baba sorusunun cevabi Hz. Muhammed (sav) gibi bir Baba olmalidir...

alinti
Benevşe
ALINTI
Peygamberin Örnekligindeki Baba imajini evrenin her bölgesinde ki yetim Yüreklere yansitmak misyonumuz olmalidir.
Nasil bir Baba sorusunun cevabi Hz. Muhammed (sav) gibi bir Baba olmalidir...
yes.gif

Ben babamla annemden daha iyi anlaşırım Allah razı olsun tüm babalardan içinde de benim babamdan..
EsLeMNa
ALINTI(Benevşe @ Mar 5 2008, 04:23 PM) *

yes.gif

Ben babamla annemden daha iyi anlaşırım Allah razı olsun tüm babalardan içinde de benim babamdan..

Ben annesiyle daha çok anlaşanlardanım..babamı sevsem bile ne kadar sevdiğimi hiçbir zaman dile getirmem..Çünkü 'baba'dır o..Hiç bir zaman aramıza koymak istemediği mesafeyi ben koydum sanırım..Yazıyı okuyunca bir ah dedim ama geç kalmadığıma sevindim..hayattayken daha çok sevebilmek için..
yoktan'var
ne mutlu bana ki bende babamla arkadaş gibiyim.işten gelince sarılır,öper,dizine oturtur.sohbet ederiz.işle ilgili bazı şeyleri bana danışır,fikrimi alır..ne bileyim babamla ilişkilerimiz güzeldir açıkçası..ama ömrüm boyunca babamın ağladığını hiç görmedim smile.gif
İlle Cihad
İlk okul yıllarında babamın cebinden bir gün para almıştım habersiz. yani çalmıştım sad.gif

Akşam babam bana harçlığın varmı CEMAL demişti. (bana hep bu isimle hitap eder halen bile öyledir canı sağolsun. ama adım cemal deyil. nedenini bilmem ama öyle der işte) bende var desem nerden aldın der diye yok dedim. ozaman al bakalım belki lazım olur okulda dedi. çocukluk ya baba bu az değimi biraz daha versene dedim. yine çıkardı verdi. yetermi dedi yeter dedim.

Ertesi gün CEMAL dedi. param kalmamıştı sana dün verdiğim parayı cebinden aldım haberin olsun dedi. tamam dedim.

Ama ben sana bu kadar vermemiştim, paramı biriktiriyosun kerata dedi. evet baba dedim para biriktiriyorum. ısrarla gizliyordum, oda ısrarla çaldığımı bildiğini söylemiyordu. belliki kendimin söylememi istemişti.

Bana dediki, CEMAL güzel oğul.. herşeyi bilen gören biri var biliyormusun dedi. evet baba Allah dedim. afferim dedi. O'ndan birşey gizlenmez biliyorsun dedi. sen Allahtanmı yoksa benden mi daha çok korkarsın dedi. Senden korkuıyorum dedim.ben bile Allahtan korkuyorken sen neden benden korkuyosun dedi. bilmem ki korkuyorum işte dedim. Allah bana bişey yapmıyorki, hiç kızmıyor bişey söylemiyor dedim. peki ben sana nezaman kızıyorum dedi. kötü bişey yapınca kızarsın dedim. ee ozaman kötü bişey yapmadığın halde neden benden korkuyosun dedi. bende söyledim böyle yaptım dedim.

ve babam bana o hiç unutamadığım lafı söyledi.

Herşeyi gören bilen Allah, senden tövbeyide, babandan özürdilemenide görmek ister CEMAL EFENDİ!!

Babam şu an dahi, bana öğüt verir uyarır. Allah onu başımdan eksik etmesin. cümlemizin inşallah.

Babası vefat eden kardeşlerimde unutmasınlarki, verende alanda Allahtır.
kırık-rüzgar
cray.gif cray.gif ahh ahh babamm

hep otoriter yapıları olduğu için arada mesafe olur onların belli bir otoritetlikleri var öyle isterler hep benim babamla aramda hep mizahi bir yapı vardı herşeyi şakaya vururduk jp.gif öyle anlaşırdık ama o hep sinirliydi ona kzı değilmiş gibi bakrken iyki kzıyım yoksa çok korkarım derrdim biggrin.gif babaların kralı yahu maşaAllah clapping.gif

suraan kardeş sende baba olucan hadi hayırlısı
öncevefa
ALLAH razı olsun.Emeğine sağlık jp.gif
sabah_rüzgarı
ALINTI(SURAAN @ Mar 6 2008, 10:52 AM) *

ve babam bana o hiç unutamadığım lafı söyledi.

Herşeyi gören bilen Allah, senden tövbeyide, babandan özürdilemenide görmek ister CEMAL EFENDİ!!

tam oturtmuş yerine baban lafı
yalnız sabrına hayran kaldım
sabırla kaçgün beklemiş ne zamn söyliceksin diye

babamla da annemle de aram çok iyidir
bikeresinde "allah sizden razı olsun
her konuda çok iyisinz
.................................. " demiştim sonra bikaç gün aram açılmıştı
onun için daha bişey demiyorum
Benevşe
ALINTI(sabah_rüzgarı @ Mar 18 2008, 05:18 PM) *

babamla da annemle de aram çok iyidir
bikeresinde "allah sizden razı olsun
her konuda çok iyisinz
.................................. " demiştim sonra bikaç gün aram açılmıştı
onun için daha bişey demiyorum

Nasıl yani? blink.gif
sabah_rüzgarı
ALINTI(Benevşe @ Mar 18 2008, 05:26 PM) *

Nasıl yani? blink.gif

yani bikeresinde onlara annem ve babam olmalarından dolayı memnun olduğumu söyledim
bana karşı olan davranışları için de tesekkr etmiştim

sonra anlamadım ters mi tepti ne oldu -aslında söylediğimde çok sevinmişlerdi- bi kaç gün aramız bozuldu

şimdi ise aynını bi daha yapmam
zaten ebeveynlerime de size bi daha böyle bişey demm sonrası iyi olmuyor dedim biggrin.gif
musalli
allah razı olsun gerekli bir konuydu.

bende babamla daha iyi anlaşanlardandım,ama beni anlamadığını düşündüğüm büyük tartışmamızdan sonra

daha seviyeli duruyorum.en kötü huyum kapattığım kapıları çok zor açmak bazen açamamak.

ama babalarında ne kadar şefkatli olurlarsa olsunlar sinirlendiklerinde dinlememe huyları ön plana çıkıyor.

tek haklı kendileri.annemde yorumsuz kalmayı ve kendiliğimizden onu çözmek zorunda olmamızı

isteyenlerden wallbash.gif enn zoru yani...babam en azından sorar,söyler.

herneyse alo sabah rüzgarı dert hattı gibi olmadan bana müsade... biggrin.gif

rabbim rızalarını kazanabilmeyi nasip etsin yeterki...
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.