kırık-rüzgar
Feb 20 2008, 03:03 PM
PEYGAMBER (AS), RÜYADA GÖRMEK İÇİN YAPILACAK DUA
Her Müslüman peygamberini rüyada görmek ister. Ama çok az Müslüman görebilir.
Peygamber (as)’i görmek istemek yeterli değildir. Peygamber (as)’yi görebilmek için:
1-ALLAH Rasulünü çok sevmek gerekir.
2-Her konuda O’na uymak gerekir.
3-Peygamberin sünnetine sıkıca sarılmak gerekir.
4-Emirlerine uymak nehyettiklerinden kaçınmak gerekir.
5-Günah kirlerinden temizlenerek aradaki perdeyi kaldırmak gerekir.
6-Peygambere çok salavat getirmek gerekir. Peygemberi rüyada görmek için şu dua okunur.
“ALLAHümme Rabbe’l-bedeti’l harâm, ve’ş-şehri’l-haram. Ve’l-haremi’l-haram. Ve’r-rükni ve’l-makam. İkra’alâ Nebiyyinâ Muhammedin Aleyhissalâtü vesselâm minne’s-selâm…”
“Ey haram beldesinin, haram ayının, haram olan haremin ve rükn ile makamın Rabbi olan ALLAH’ım, Nebîmiz Muhammed Aleyhisselâm’a benden selâm ulaştır ve ona olan sevgi ve hürmetimi duyur.”
-SALLALLAHÜ ALEYHİ VESSELEM
* * *
-ESSELÂTÜ VESSELAMÜ ALEYKE YA RASÛLELLAH
-ESSELÂTÜ VESSELAMÜ ALEYKE YA HABİB ALLAH
-ESSELÂTÜ VESSELAMÜ ALEYKE YA SEYYİDEL-EVVELİNE VELÂHİRİRİN VELHAMDÜLİLLAHİ RABBİL ÂLEMİN.
mustafa öselmis/GÜL MUHAMMED(S.A.V.)
nasreddinhoca
Feb 20 2008, 07:08 PM
Muhterem ben kuran'ı kerim'de ve sünnette görüyorum, bu da bana yetiyor elhamdulillah, Allah size de görmeyi nasip etsin...
fecrvakti
Feb 20 2008, 07:15 PM
amin inş.
emeğine sağlık esengül.
kırık-rüzgar
Feb 20 2008, 08:33 PM
ecmain
nasip olur inş nasreddin hoca
ayna
Feb 21 2008, 02:18 AM
görmek isteyenlere Allah nasip etsin.ihlasla istedikten sonra Allah zaten nasip eder diye düşünüyorum.ama gerçekten peygamber efendimizin rüyamıza teşrif etmesini kaldırabilir miyiz bilemiyorum?
-EBRAR-
Feb 21 2008, 11:30 AM
Kur'an-ı Kerim'e ve sünnete sımsıkı sarılın denirken, Allah Resul'u (s.a.v.) için ayaklı Kur'an denirken ve bizler hayatımıza Kur'an-ı Kerim'den başka rehberleri rehber edinirken hala O(s.a.v.)'nu rüyada görmeyi arzu etmek hiç de samimi gelmiyor.
Rab'bim Kur'an-ı Kerim'i çok okuyan değil okudukça yaşayan mü'minlerinden eyler inşaAllah bizleri...
Selam ve dua ile...
kırık-rüzgar
Feb 21 2008, 08:09 PM
ALINTI(Ümmü_Seleme @ Feb 21 2008, 11:30 AM)

Kur'an-ı Kerim'e ve sünnete sımsıkı sarılın denirken, Allah Resul'u (s.a.v.) için ayaklı Kur'an denirken ve bizler hayatımıza Kur'an-ı Kerim'den başka rehberleri rehber edinirken hala O(s.a.v.)'nu rüyada görmeyi arzu etmek hiç de samimi gelmiyor.
Rab'bim Kur'an-ı Kerim'i çok okuyan değil okudukça yaşayan mü'minlerinden eyler inşaAllah bizleri...
Selam ve dua ile...amiiinn yaşanmayan ilim gerekmez hesabı zordur boşa okuduğumuz kuran da fayda etmez hayatımıza aksettirirsek ibadeti yerine getirirz Allah hayatımıza aksettirenlerden eylesin
asiLDuA
Feb 22 2008, 12:05 AM
Sesli dinlediğim Bir ders te şunu diyordu alim,
Ebu sufyanı bilirsiniz,Sonradan müslüman oldu.O,ilk kuran'ı eline alıp okumaya başla dığında kendini adapte etmek için şunu demişti,
Bu rabbimin kelamıdır,Bu rabbimin kelamıdır,Bu rabbimin kelamıdır.Diyerek nefsini buna hazırlamıştı.Yani Kuran okumadan önce i nsanın kendisini tam bir teslimiyet ile okuması ve etki yapması için ön hazırlık gerekli.Bunlar edeptendir.
Eğer yaptığı oprogram,Kendisine yansıyor ise,Tambir günah işleyecekken,mesela kötü zan..RABBİM HUCURAT SURESİNDE KÖTÜZANDAN kaçının buyuruyor kaçmam lazım zandan diye düşünüyor ise bu program ona faydsı oluyor kuran hayatına girmeye başlıyor demektir.
Gerçektende,Kurana teslim olan gençlik fevkalede muhammedi gençlik olsa gerek.Allahu teala bizleri müslümanlardan kılsın allahumme amin.
İbni kayyım el cevziye idi sanırım,Bir alimde diyorki,Kişi tevhidi imanı yakalamış ise o kişinin gördüğü rüyalar müjdeli olur diyor.Allahu alem.
Allahu teala hayırlısını versin.
bilal habeş
Apr 22 2008, 11:10 PM
ES-SELAMUNALEYKUM öncelikle o büyük PEYGAMBERİ rüyada görebilmek için ona aşık olmalıyız maalesef önce kendi nefsime söyleyerek acaba ne kadar onun yolundan gidiyoruz daha sonra herzaman şunu demeliyiz anam babam sana feda olsun YA- RASULALLAH..Onun yolundan giden sünnetine uygun yaşayan ve her konuda örnek alıp uygulamak ve daima ona salavat getirmeliyiz çünkü, ''beni en çok seven bana en çok salavat getirendir'' buyurmuştur PEYGAMBER EFENDİMİZ.
RABBİM onun yolundan ayırmasın ve ona layık ümmet olabilmeyi nasip eylesin İNŞAALLAH..
selam ve duayla
Ay-CeLL
May 27 2008, 03:42 PM
AMİN AMİN.

GÖNLÜNE YÜREĞİNE SAĞLIK.
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz Gerekmektedir
Buraya Tıklayın.