Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Zaman, Eşyaya Değil, Insana Yatırım Yapma Zamanı
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİ KONULAR > .·[ NURDAN DAMLALAR ]·.
fecrvakti
Bir arkadaşımın anlattıklarını yazıyorum;

"Yıllarca memuriyet yaptım. Dindardım. Beni beğenenler de vardı, beğenmeyenler de. Adına ister tayin deyin, ister sürgün. Diyar diyar dolaştırıldım. Hiçbir tayinden şikâyet etmedim. Eşyam azdı. Eskiciden küçük bir buzdolabı almıştım. Gardırobum, büfem ve koltuklarım yoktu. Tayinim çıkınca evimi taşımak kolay oluyordu. Yol harcırahından da para artırırdım."

Şimdiki memurların "tayinim çıkacak" diye ödleri kopuyor. İnsanlar taşınacakları zaman telaşa düşüyor. Evi taşımaya on tonluk kamyon yetmiyor! Koltuklar çizilecek, büfenin camları kırılacak... Daha kötüsü gittikleri ev de en az üç-dört odalı olacak, odalar da geniş olacak ki eşyalar sığsın.

İstekler büyük, maaş küçük...

Her eşyanın üzerine sanki "ihtiyaç" etiketi yapıştırılmış. Bunun için borç para alıyorlar veya taksitle eşya topluyorlar. Bu sefer borçlar ödenmiyor.

Ben evlendiğim zaman bulaşık makinem, büfem, mobilyam yoktu. Hanım, haliyle kızıyordu. Ben de diyordum ki: "Hanım, eşya için borçlanamam! Böyle daha rahat yaşarız. Biraz zaman geçsin, para biriktirir peşin alırız." Para biriktirdik öyle aldık. Büfem hâlâ yok.

Şimdi yazıyı okuyan gençler diyecekler ki: "Hocam böyle kız bu zamanda nerede?"

Ümitsizliğe kapılmayın. Allah her türlü insan yaratmıştır. Kanaatkâr kızlar da çok. Olur, hepsi olur. Yeter ki sabredilsin.

Gençlere tavsiyem, güzelliğe bakmasınlar. Evlenilecek kişide dindarlığa baksınlar.

Daima yükseğe, daima güzele, daima iyiye sevk edilmesi lazım gelen Müslüman'a, ibtidâi orman hayatı yaşatılması isteniyor!

Sohbetlerde, derslerde, yazılarda büyük hedefler gösteriliyor; Allah rızası, ebedi saadet, Peygamberimiz'in şefaati, hizmet, himmet vesaire...

Fiili hayatta hedefler küçülüyor; ev, mobilya, halı, koltuk, araba, çocukların çeyizi...

Sonra da diyor ki: "Ben, cennete gitmek istiyorum." Pekâlâ, ne güzel. Gidiyor iki milyar verip eşya alıyor, yirmi lira da sadaka veriyor. Niye? Eşyadan sadakaya para kalmadı. Halbuki cennet ucuz değil!

Eşyaya itibar, camilerde de kendini gösteriyor. İlim adamına, fakirlere yeteri kadar para vermeyenler, camilere milyonları yatırıyor. Kubbeli, süslü, çinili camiler. Camiler süslü, cemaat süssüz! Kur'an bilmiyor, hadislere bakmıyor, tefsir okumuyor, namaz surelerinin manasından haberi yok cemaatin...

Bu, kıyamet alametidir.

Talebe okutmayan, Kur'an kursu yaptırmayan, kolej yaptırmayan, dershaneye yardım etmeyen cemaat, camilere milyonları yatırıyor.

Şimdi cemaat yetiştirme zamanıdır. İnsana yatırım yapma zamanıdır.

Bir burs, insana yatırım yapmak için kâfidir. Çok yüksek rakamlarda değil, normal miktarlarda burs versek, o çocuk doktor olur, alim olur, devlete millete hizmet eder.

Biz bu dünyaya mal biriktirmek için gelmedik!

Elimizdeki malın, eşyanın hakkını veriyor muyuz? Zekatını veriyor muyuz? Yoksa sadece onlara bekçilik mi yapıyoruz?

HEKİMOĞLU İSMAİL
Zaman
nasreddinhoca
İnsana yapılan yatırımı hizmet mağdurlarından malumatı ile öğrenebilirsiniz. Nasıl bazı insanların sömürülerek, bazı insanlara yatırıldığını öğrenebilirsiniz. Bunlar vahdeti bozan şeyler anlatılmaz, sükut edilir. Nasıl olsa cehennemde anlatacak bol vaktimiz olacak!!!
Ham bunlar ferdi şeyler, ya hu şu lanet fert her yer de mi aynı, yoksa mesele balığın başında mı, gerçi Hocaefendi müsbettir amma ya hizmet!!!
fecrvakti
nasreddinhoca

Nasıl bazı insanların sömürülerek, bazı insanlara yatırıldığını öğrenebilirsiniz.

mağdurların ziyadesinde içkiden sarhoşluktan hırsızlıktan arındırılıp iman şerbetini içinler neden gözlerden kacıyor onu anlamıyorum.
bardağın boş tarafından bakmak maharet olsa gerek.
her cematte her hizmette her tarikatta kayıplar mağdurlar olmaktadır.mağdur olunduğu içni hizmetleri cemaatleri tarikatları karalamak kötülemek hayırsız damgası vurmak için illaki muhtar damgası elinizde olması gerekmiyor.
yapılan binlerce güzellik varken gayri ihtiyari mağdur olan insanların mağduruyite o hizmeti ve cemate gölgede bırakmaz.
biz asrı saddette gül diyarında yaşamıyoruz elbet. herkesin hataalrı olacak sıknıtıları olacak.
dört dörtlük değildir hiç kimse ne cemaat nede tarikatlar. muhakkaki bir yerde olumsuz şeyler ortaya cıkacaktır. ama sıknıtıların yanında yapılan güzellikleride hesaplarsanız hangisinin ağır basacağını anlarsanız.
varın siz mukayese ediniz.

nasderdinhoca
vahdeti bozan şeyler anlatılmaz, sükut edilir.
kök bir dal farklı olduktan sonra vahdet neden bozulsun .kök islam kollar hizmetler tarikatlar cemaatler.
bu gibi söylemlerin başkalarının hukukuna girmek olduğunun idrakindemiyiz acaba

nasreddinhoca
Nasıl olsa cehennemde anlatacak bol vaktimiz olacak!!!
hüküm verildi cehennemliğiz harhalde.ALLAH yerine hüküm vermek moda olmakta .

nasreddinhoca
gerçi Hocaefendi müsbettir amma ya hizmet!!!

bir hizmet bir nur akımı sadece hoca efendidenmi ibarettir.
sadece bu insanamı munhasırdır.nerde bediüzamanlar nede sungur abiler nerde ali ucarlar said özdemirler hüsrev altıbaşaklar.
bir zatı sevmeyebilirsiniz ama derine indiğiniz zaman nur akımının bediüzaman dan beri binlerce hatta milyonlarca iman kurtardığına şahit olursunuz.
bazı zatlara hürmet etmeyebilirsiniz ama o akımın öncülerinin hatrına sizde sukut edebilirsiniz.
benim mesleğim haktır diyebilirsiniz ama yanlız hak benim mesleğimdir diyemessiniz.

bu gibi söylemlerin başkalarının hukukuna girmek olduğunun idrakindemiyiz acaba.

nasreddinhoca
Nasıl olsa cehennemde anlatacak bol vaktimiz olacak!!!
hüküm verildi cehennemliğiz harhalde.ALLAH yerine hüküm vermek moda olmakta .
Teşekkürler
<#thank#>
nasreddinhoca
ALINTI
bir hizmet bir nur akımı sadece hoca efendidenmi ibarettir.
sadece bu insanamı munhasırdır.nerde bediüzamanlar nede sungur abiler nerde ali ucarlar said özdemirler hüsrev altıbaşaklar.
bir zatı sevmeyebilirsiniz ama derine indiğiniz zaman nur akımının bediüzaman dan beri binlerce hatta milyonlarca iman kurtardığına şahit olursunuz.

Ben Fethullah Gülen'in nurcu olduğunu söylemedim ki!!!
Zaten kendisi de müntesipleri de nurcu olmadıklarını söylüyorlar...
Ama halen inatla birileri fethullahçıları nurcu gibi göstermeye çalışıyor...
Elbette bunun arkasında ciddi ideolojik yayılma stratejileri gizli ya neyse!!!

Nurculuk mevzusuna da bir ara gireriz...
fecrvakti
Nurculuk mevzusuna da bir ara gireriz.

olur elbet.
DUACI
ALLAH RAZI OLSUN
muhtac_kul
Ne alıp veremediginiz var ki Fethullah hocayla... Nurcu olsun olmasın beni ilgilendirmezki... Herkes nurcu olarak bilsin bana ne ki... Önemli olan iş yapıyor olmaları degilmi... İnsanlıga hizmet yatırım yapıyorlar... insan kullanmayı kastetmiş arkadaş ama öyle degil... sistematik hatalar mevcut olsa da onlar bilmiyor mu insana yatırımın nasıl yapılacagını veya hataların telafisi için çalısılacagını... konusmaktan ziyade iş yapmak daha mühim bence...
hasan demir
Eşyaya değil,insana yatırım yapmak gördüğüm kadarı ile insanı eşyalaştırmak,insanın iradesini hiçe saymak anlamına geliyor.Bunu kınıyorum,doğrusu.
Çünkü yatırım denen şey bir şeyin üstünden başka şeyler elde etmek için yapılır.Dolayısı ile insana yatırım yapılmaz.İnsana hizmet edilir,aslında.Burada aslolan elde etmeyi düşündüğünüz hasıla değil,insandır.
Bazı laflar güzel görünür,ama hakikatten nasipleri yoktur.İnsana yatırım lafı da böyle bir laf işte.
nasreddinhoca
Hasan Demir kardeşime teşekkür ediyorum...
Doğru ya eşyalaşan insanlar meselesi...
İnsan hiç eşya olur mu, yapın yatırımı bakalım nasıl da eşya olunuyor!!!
meslina
Sözlerime bilindik ama manası büyük bi sözle başlamak istiyorum. *Karanlığa küfredeceğine bir kibrit de sen yak*.Evet,peygamber efendimizin bile şerrinden Allah a sığındığı şu günlerde yapılan faaliyetleri eleştirmektense taşın altına elimizi sokmanın yollarını aramalı değilmiyiz? Bir büyüğümüz bazı hizmetlerin yapılmasında önayak oluyor,arkasından giden insanlar da önemli hizmetlere imza atıyorlarsa yermek değil takdir etmek gerekir.Zira bizi hırpalamak için uğraşan yeterince bedbahtlar var.Zaman birlik zamanı...İnancı farklı olsa bile eğer Allaha inanıyorsa diğer dindeki insanlarla bile müşterek bir noktada buluşabiliyoruz. Peki bizim bu tepkimiz neden? Eleştiri yapmayalım demiyorum.Yetkili kişilere,sorunu çözebilecek kişilere mutlaka sorunu bildirmeliyiz.Önemli olan yapıcı olmak,niyeti sağlam tutmak... Hizmet eden herkesi ayakta alkışlamalıyız,her kim olursa olsun...
fizikci
Açılan konu için fecr vaktine teşekkür ederim paylaştığınız için Allah razı olsun ...

Bu zihniyete sahip olmakda büyük beceri ister hep almaktan yana olan nefsimize
yardım etmekdir bu bence veren el neden olmayalım.. !
Yapılan çalışmalar takdir edilmeli meslina sizinde dediğimiz gibi..
Ayrımcılık yapıp karışıklığa sebebiyet vermek için bu tür kelime oyunlarına gelmeyiz
biz kardeşliğimizi bozmak isteyenlere fırsat veremeyelim !
herşey ortada zaten ...
hamrA
smile.gif
'İnsana yatırım yapmak' deyimini , kullanılmak istendiği anlamdan çıkarıp böyle bir manaya çekmeyi nasıl başarıyorsunuz?..yani sırf bir oluşumu eleştirmek adına, bu kadar çaba sarfetmeniz takdire değil ama tekdire şayan.. smile.gif ....Tevhid,uhuvvet kelimelerinide sanırım mislina ve fizikci dile getirmeye gayret etmişler..Allah razı olsun..
Fecrvakti, güzel bir yazı alıntılamışsınız, muhabbet ve sevgi ile okudum...
Baki selam ile...
Salahudin
QUOTE(hamrA @ Mar 20 2008, 08:59 AM) *

smile.gif
'İnsana yatırım yapmak' deyimini , kullanılmak istendiği anlamdan çıkarıp böyle bir manaya çekmeyi nasıl başarıyorsunuz?..yani sırf bir oluşumu eleştirmek adına, bu kadar çaba sarfetmeniz takdire değil ama tekdire şayan.. smile.gif

Nasil basarilir? Cok zor degil sanirim, toplum olarak birazda boyle yetistirildik, yani biraz ondan olsa gerek. Hem dikkat ederseniz cok fazla caba da sarf edilmemis smile.gif Ama ilk cumlenizdeki ifade ve tesbitinizde haklisiniz hamrA kardes. Tabi her ne kadar yapilan alintida tasvib edilmeyen ifadeler olsada.. Aslinda bir iki cumle ile de olsa katilacaktim ama, demin bir baslik altinda birisin ciddi bir ithamiyla karsilastim. Simdi hem onu dusunuyorum, hem kendimi ozelestiriye tabi tutuyorum hemde bu mesaji yaziyorum, yani yazmaktan korkar oldum su an itibari ile... Nasip... Bu arada, forumda mesaj yaziyor oldugunuzu gormek sevindirici. Selam&Dua ile..
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.