Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Kaç Yaşında Evlenilmeli?
Islami Forum - Popüler Forum > GENEL FORUM > .·[ GENEL SOHBET ]·.
Sayfa: 1, 2, 3
Benevşe
"Zaman deyince, uygun evlenme yaşı da çok önemli bir konudur. Cinslere göre konuşursak, erkek, yapı olarak daha geç olgunlaşır. Bu, fizyolojik olarak da bilinen bir gerçektir. Bunu bazı şovenist erkekler “Erkek olmak zor bir iştir” diye yorumlarlar. Şaka bir yana, erkeğin evlilik sorumluluğunu üstlenecek kıvama gelmesi yirmibeş yaşından önce zordur gerçekten de. Hele bizim gibi bağımlı özellikleri olan, gençlerin bile çocuk muamelesi gördüğü bir toplumda, bu yaşı otuza bile taşıyabiliriz. Ancak geç evlenmenin erkekler için bazı hatalara düşme riskini arttırdığını da unutmamak lâzım.

Bayanlar ise çok daha erken dönemlerden itibaren evlilik ve anneliğe hazır gibidirler. Dolayısıyla günümüzde genel kabul gören ortalama olan yirmi yaş civarı mantıklı sayılır. Tabii bu yaşı eğitim vb sebeplerle biraz ileriye almak da mümkündür, ama kişilik fazla kemikleşmeden evlenmekte de fayda vardır bayanlar için. Zira evlilik bir ölçüde elastik olmayı, uzlaşabilmeyi, gereğinde taviz verebilmeyi gerektirir. Yaş fazla ilerlemiş, yaşama tarzı oturmuş ise, karşısındakine uyum sağlamak güçleşecektir.

“Bunca yıllık huyumu değiştiremem ki!”

İdeal olanı, erkeğin sorumluluk üstlenecek, gerektiğinde eşine yol gösterecek bir olgunluğa eriştiği yirmibeş-otuz yaşlarında, bayanın da kendini ve hayatı tanıyıp fazla da kişiliği kemikleşmeden yirmi yaşlarında yapacağı evliliktir. Arada beş-on yaş fark olması da tavsiye edilir zaten; özellikle ileriki yıllar açısından."
islam ve kulluk
ALINTI
Zira evlilik bir ölçüde elastik olmayı, uzlaşabilmeyi, gereğinde taviz verebilmeyi gerektirir. Yaş fazla ilerlemiş, yaşama tarzı oturmuş ise, karşısındakine uyum sağlamak güçleşecektir.

özellikle bu kısmı bazı kimselere anlatmak zor oluyor.

evet yaş ilerledikce yaşam tarzı ve düşünceleri karaktere iyice oturur ve başka birisinin görüşleri çok itici gelmeye başlayabilir buda evlilik huzuru için önemli bir etkendir.

Allah''a emanet olasın
aLaTurCa
bana kalirsa, bakis acisi belirli bir yastan sonra tam oturur ozaman karsilikli 2 li iliskiler kurmak zor olmasa gerek, cok erken yaslarda evlenip cok basit seylerden dolayi kavga edip ayrilanlara ne demeli, en dogrusu bilincli bir sekilde evlilik yapmaktir, bunuda yasa baglamak yanlistir.

hadi 20 yasinda evlenilebilir ama bizim Turk standartlarimiz genelde ev islerini vs hep hanimlara yukler, bu yuzden agir gelebilir, hadi hersey ortaklasa yapilsa hic bir sorun olmaz o yaslardada ev gecindirmek, okuyorsa egitimine dewam etmek..

Benevşe

Yaş ilerledikçe evlilik kararı vermek daha bir zorlaşıyor sanki.Yani benim çevremden gözlemlediğim bu.Bir de ilginçtir ki eğitimini devam ettiren insanlar daha zor evleniyor niye acaba..
aLaTurCa
QUOTE(Benevşe @ Feb 17 2008, 06:59 PM) *

Yaş ilerledikçe evlilik kararı vermek daha bir zorlaşıyor sanki.Yani benim çevremden gözlemlediğim bu.Bir de ilginçtir ki eğitimini devam ettiren insanlar daha zor evleniyor niye acaba..

ozaman daha fazla kriterlerin oluyor, kimsenin kara kasina kara gozune hayran olmuyorsun, anlasabilmek icin kendi seviyende biriyle anlasmak daha kolay oluyor, ayni cizgide oluyorsun iletisim acisindan..dusunceler, hayat bakisinda ozaman anormallik olusmuyor.. buda zor elbette ideal birini bulmasi, kimse mukemmel degildir elbette, fazlada bu konuda asiriya kacmamak lazim

ilde
üstteki alaturca arkadaşıma katılıyorum

aynı çizgide olmak ve iyi bir iletişim şart, bizler müslümanız ve islami değerler ön planda olmalı, eşler birbirlerini aynı çizgide tutmalı, yaş ilerledikçe ve konu yani evlilik ciddi bir konu olduğu için ve insan belli yaştan sonra daha yetişkin ve hayata daha ciddi baktığı için, evliliği daha ciddiye alıyor bence.

tabi bu durum kısmet kader işi. ama yinede insan tedbiri alıp taktiri Allaha bırakmalı her konuda.

yani arkadaşım yaş olgunlaştıkça, insan tozpembelikten uzaklaşıp ciddiye alıyor herşeyi.. bazende dogru karar verdim diyenler yanlış çıkıyor, yanlış karar verdim diyenler doğru çıkıyor..

tamamen piyango gibi, ne çıkarsa bahtımıza..
Ayn-ı Visal
Kardeşler,evlilik hakkında uzman olanlar genelde bayanın erken yaşta evlenmelerini önermişler.Mesela Cemil Tokpınar...Evliliği düşünenler "Ömür Boyu Aşk " kitabını okuyabilirler.
ilde
kadınlar erken olgunlaştıkları için erken olarak önerilmiştir evlilik, kendine bakmayan bir bayanda 30 yaşında kemik erimesi ve kanserle ilgili hastalıklar baş göstermektedir..

ve kadın dogum yapacagı için 30 yaş ve sonrası tehlikelide olabiliyor, bayanların kendilerine dikkat etmeleri daha önemli oluyor, 30 yaşından sonra hormonal yapılarıda değişim göstermeye başlıyor ve 40 yaşında değişime ugruyor genelde..

bunu bilen olgun yetişkin bir erkek ve islam ahlakıyla yetişen bir erkek her durumda eşine yardımcı oluyor şefkatli davranıyor..

sanırım en güzel şey şefkat..

Allah hayırlı evlilikler nasip eyleye, en kötü zamanlarda şefkatli eşler nasip eyleye.. amin

zümrüt
Bence erkek olsun bayan olsun ne zaman hazirlarsa o zaman evlenmeliler. Yas deyiskendir cok 30 yasinda erkekler var cocukca, cok
30 yasinda bayanlar var sorumluluk nedir bilmeyen.
Ama erken evlenmelerinde hatalara düsmeme avantaj var ve görülüyorki erken evlenenler daha mutlu bir evlilik sürmekdeler.....

Vede evliligi kaldiramiyan iyi düsünmeli ona göre hareket edmeli,
yani kisaca yas önemli degil olgunluk, ihtiyaclar ve hazir hiszedme önemli arkadaslar......
ilde
bayanlara erken evliliği tavsiye edenler bunu beden sağlığı açısından önermektedirler..

elbette bedensel durum önemli olduğu gibi, ruhsal durumda önemlidir, insan zaten hazır hissedince.

erkek evlenme teklif eder

bayanda kabul eder..

kendini her anlamda hazır hisseden bir insan tabiki evliliği ciddi anlamda düşünür ve bu konudaki faaliyetlerde bulunur.. iki taraf içinde aynı.

gerçi çevreme bakınca evlilikten korkan biriyim ama hayırlısı diyorum smile.gif

TEVHİD
Erken evliliğin de olumlu olduğunu düşünenlerdenim.Allahu alem.

Selam ve dua ile
kilic_aygül
Yaş fazla ilerlemiş, yaşama tarzı oturmuş ise, karşısındakine uyum sağlamak güçleşecektir.

, bayanın da kendini ve hayatı tanıyıp fazla da kişiliği kemikleşmeden yirmi yaşlarında
[/quote]

Hiç de değil uyumlu karakterler olduktan sonra uyum sağlanabilir.
Erkeğin kişiliği oturmuş olcak o iyi yada kötü hiçbi huyunu değiştirmicek hep kadın mı uyum sağlıcak. Ve kişiliksiz olacak ki hep karşısındakinin kuklası olsun öyle mi?...
Gerektiğinde itaat etmeğe, sorumluluk almaya, zorluklarla başa çıkmaya gayret etmekse kişilikli bir kadın zaten bunları yapabilir.
Kişilliği oturmasın ve hiçbizaman kendi kişiliğini bulamasın. Hep başkaları yönetsin kişiliğini... lac.gif

Bir de artık bayanlar çok eskiden olduğu gibi ilkokuldan sonra evde oturup, ev kadını olmayı öğrenip 12-13 yaşından itibaren evde koca beklemiyor. +Bir insanın ergenlik dönemi artık 20-25 yaşına kadar sürüyo ve eğitimini de ancak o yaşlara kadar tamamlayıp evliliğe o yaşlardan itibaren hazırlanıyor 13 yaşından itibaren değil. O yüzden evlenmek için 30 yaş geç değil aksine ancak o yaşlara kadar evlenilebiliyor artık.
Bir de 30 yaşından sonra bayanlarda kemik erimesi olmaz. Hele günümüzde hiç olmaz. Bi kere kadınlar calsium u vücutlarında 35 yaşına kadar depo ediyolar. Calsium hiç alamazsa tabi her yaşta kemik erimesi olur tabi. Çok ileri yaşlarda da zaten insan beslenmesine dikkat eder, zararlı bi alışkanlığı olmazsa sağlıklı yaşlanabilir. Ve artık ortalama insan ömrü uzadığından artık orta yaş 35 değil 40-45 yaşları sonrasıdır. 80 den sonrası ileri yaşlardır diye doktorların tarifidir bu artık.

Bir de şahsen bayanın erken yaşlarda evlenmesi gerektiğini bildiğim için biran önce evlenip çocuk sahibi olmaya baktım. Ama sonuç çok da iyi olmadı evlilik açısından. Kısmet... Geç olsun hayırlı olsun... Erken olsa da hayırlıysa olsun...
Bayanın 17 yaşında evlendiği evliliklere de şahid oluyorum sadece aylar sonra boşanıyorlar. Bahsettiğim İslamı yaşayan çevrelerden üstelik beş yıldızlı otellerde dünya masraf yapılarak...
TEVHİD
Resulullah Vede Hutbesi''nde söyle diyor: "Erkeklerin kadınlar üzerinde hakları olduğu gibi, kadınların da erkekler üzerinde hakları vardır."

Bu durumdan da anlaşılıyor ki kadın ve erkek birbirini tamamlayıcı varlıklardır, Allah kanunları çerçevesinde hareket etmek şartıyla izdivaç yaparlar, evliliklerini sürdürürler.Karşılıklı sevgi ve saygı çerçevesinin dışına çıkmadan inşallah.

Selam ve dua ile
ilde
bu işin yaşı başı maaşı yok, alın yazısı..

evlenmekte boşanmakta hepsi alın yazısı ..

hayırlısını dilemek istemek lazım Allahtan..
Zemahşeri
ALINTI(ilde @ Feb 18 2008, 12:08 AM) *

Biraz fazla kaderci bir yaklaşım olmadımı. Dilemek istemek var evet ama çaba sarfedeceksinki Allah dilediğini sana verecek.
aLaTurCa
QUOTE(Zemahşeri @ Feb 18 2008, 09:10 PM) *

Biraz fazla kaderci bir yaklaşım olmadımı. Dilemek istemek var evet ama çaba sarfedeceksinki Allah dilediğini sana verecek.

zaten ezelden kaderinde varsa, sende dogal olarak istersin caba sarfedersin, olaylar bir birini takip eder gelismelerine gore, sen ne kadar kendini yirtsanda olmayacaksa olmayabilir yani

sabah_rüzgarı
ALINTI(Benevşe @ Feb 17 2008, 04:43 PM) *

Bayanlar ise çok daha erken dönemlerden itibaren evlilik ve anneliğe hazır gibidirler. Dolayısıyla günümüzde genel kabul gören ortalama olan yirmi yaş civarı mantıklı sayılır. Tabii bu yaşı eğitim vb sebeplerle biraz ileriye almak da mümkündür, ama kişilik fazla kemikleşmeden evlenmekte de fayda vardır bayanlar için. Zira evlilik bir ölçüde elastik olmayı, uzlaşabilmeyi, gereğinde taviz verebilmeyi gerektirir. Yaş fazla ilerlemiş, yaşama tarzı oturmuş ise, karşısındakine uyum sağlamak güçleşecektir.

taviz vermek önemli ama her konuda verilmez
insann vazgeçemeyeceği kesinlikle taviz veremeyeceği şeylerde olmalı

ama basit, kendine zararı dokunmıcak şeylerde inat edip gereksiz huzursuzluk oluşturmamak gerek
yalnz taviz vermek sade kadın için değil her iki taraf içinde geçerli
gerektiğinde her iki tarafda bunu yapabilmeli yapmalı
yoksa tek taraflı bi yere kadar gider
bi noktadan sonra taviz veren tarafı bıktırr
TEVHİD
ALINTI

En doğru olanı da bu.Hayırlısını isteyelim inşallah.
Tedbir takdiri bozmaz. Tedbir dahi takdirdendir.Eğer takdirde tedbir almak varsa aldırılır diye düşünmekteyim.

Selam ve dua ile
İlle Cihad
Elbette hyırlısını istemekten başka yapacak bişey yok. kiminle evleneceğimiz, ne zaman evleneceğimiz belirli zaten.

Kendimden örnek veriyim mesela. bir bayram ziyaretinde istanbula gitmiştim, evlenmek aklımda hiç yoktu bile. gittiğim insanların eski bir komşusu ağır hastaymış, birlikte geçmiş olsuna gidelim dediler. tamam dedim gidelim. gittik ve eşimi kapıda sadece 3 saniye gördüm olay bitti. 3 saniye gördüm ve kararımı verdim. o günden 2 hafta sonra ancak bir daha görebildim smile.gif

Ve o 26 yaşında idi ben 27. Allahıma şükürler olsun diyorum.

Yani tamamen kader ve kısmet.

Bize düşen sadece hayırlısını istemek. Zaten Rabbim herkesin layık olduğunu verecektir.

Selam ve dua ile.
TEVHİD
ALINTI
3 saniye gördüm olay bitti. 3 saniye gördüm ve kararımı verdim.

Bakın Allah'ın hikmeti işte.Allah her daim huzur versin inşallah.

Selam ve dua ile
sabah_rüzgarı
ALINTI(SURAAN @ Feb 21 2008, 10:59 AM) *

Elbette hyırlısını istemekten başka yapacak bişey yok. kiminle evleneceğimiz, ne zaman evleneceğimiz belirli zaten.

Kendimden örnek veriyim mesela. bir bayram ziyaretinde istanbula gitmiştim, evlenmek aklımda hiç yoktu bile. gittiğim insanların eski bir komşusu ağır hastaymış, birlikte geçmiş olsuna gidelim dediler. tamam dedim gidelim. gittik ve eşimi kapıda sadece 3 saniye gördüm olay bitti. 3 saniye gördüm ve kararımı verdim. o günden 2 hafta sonra ancak bir daha görebildim smile.gif

Ve o 26 yaşında idi ben 27. Allahıma şükürler olsun diyorum.

Yani tamamen kader ve kısmet.

Bize düşen sadece hayırlısını istemek. Zaten Rabbim herkesin layık olduğunu verecektir.

Selam ve dua ile.

demek 3 saniyede
şaştım doğrusu
bundan sonra saniyelerin kıymetini daha iyi idrak etmeye çalışıcam

rabbim herkeze dilediğini versin..
İlle Cihad
Evet sadece 3 saniye gördüm, kapıyı bize açtı ve biz girdikten sonra kayboldu, yanımızada hiç gelmedi.

Allahın taktiri, hiç niyetimde yokken birden oluverdi.

Rabbim herkese gönlünün istediğini nasip etsin inşallah.
ayşedeğilaişe
hayat çok kısa...istediğim kriterlere uygun birini bulursam yaşa başa bakmam.yok okul,yok iş..ohooooo!!evlilik değil yalnızca herşeyde bu böyle...ertelememek gerek..
siracünnur
Allah(c.c) hayırlısı neyse onu nasip etsin inşallah
SAMİRA
SA arkadaşlar baştaki yazıyı we birkaç yorumunuzu okudum.yazı harika tabi sizin yazdıklarınız da...herkes bu kadar doğruların farkında neden çözüm üretemiyoruz?misal bn tam o durum içindeyim crying.gif we kıwrana kıwrana bi hal olmuş durumdayım.DUALARNIZDA UNUTMAZSANIZ SEWİNİRİM:)selametle...aeo duaile...
ubeydullah
ALINTI(TEVHİD @ Feb 17 2008, 09:13 PM) *

Erken evliliğin de olumlu olduğunu düşünenlerdenim.Allahu alem.

Selam ve dua ile

smile.gif evet6 ablacım bende öyle düşünüyorum
mesela ben 20sine bastım rahmetlik babam hanımı getirdi biggrin.gif
musalli
iyide yapmış abicim.allah mesut bahtiyar etsin iki cihandada sizleri inş.
benim fikrime gelince söylenilenlerin hepsinde doğruluk payı var elbette.katılıyorum.ama en güzeli yaşa bakmadan allahtan hayırlısını istemek ve o kişiyi bulduğunu anlayıncada herşeyi arkada bırakıp evet demek.her iki taraf içinde olgunluk çok önemli.yaşı büyük olupta islam ve toplum kültürünün üzerine yüklediği sorumluluğu bilmeyen insanlar var.aşk,sevgi diyoruz ama herşey aşkta bitmiyor,sizlerinde malumu.herkesin düşüncesinde bir eş portresi vardır maksimum boyutlarda,bu elverdiği ölçüde korkulmamalı bence evlilikten.hülasa er yada geç evlenilecekse şayet en başta allahın rızası,sonra anne babanın rızası ve elbet gönül hoşluğu ile birlikte kişinin isteği parelel olarak harikulade bir evliliğe gidilmeli.bunda duanın etkisinden söz etmeme de gerek yok sanırım.bizler dualarımızla varız.biz istesek elbet rabbimiz zamanında,yaşında,aklı başında jp.gif mutlaka lutfedecektir.ama insan birazda gençliğini yaşayacak canım,değil mi ama. :jp:buraya hiç uğramamış gördüğüm kadarıyla ama hamza abinin şöyle dediğini duyar gibiyim,'bekarlık sultanlıktır kardeşim'. gleam.gif jp.gif
Benevşe
ALINTI(ubeydullah @ Mar 6 2008, 08:01 PM) *

smile.gif evet6 ablacım bende öyle düşünüyorum
mesela ben 20sine bastım rahmetlik babam hanımı getirdi biggrin.gif

Babanız akıllı adammış Allah rahmet eylesin..
yoktan'var
ALINTI(SURAAN @ Feb 21 2008, 10:59 AM) *
gittik ve eşimi kapıda sadece 3 saniye gördüm olay bitti. 3 saniye gördüm ve kararımı verdim.

bu dediğinize katılıyorum.tabii aynısını ben yaşamadım ama nişanlım da hep böyle sizin gibi söyler."seni ilk gördüğümde ben bu kızla evleni(cem)rim dedim" der..işin garip tarafı kayınbabam da beni ilk gördüğünde "Allah'ım bu kızın içi de dışı gibiyse gelinim olsun inşaallah" demiş.biraz kendimi över gibi oldu ama smile.gif demek istediğim ilk görüşte insanın içine doğuyormuş o kişi ile evleneceği.yani ilk görüşte insanın içinde oluşuyormuş o karar..

evliliğin yaş işi değil kafa işi olduğunu düşünüyorum.çünkü kimisi yaşı 17-18 iken çok olgun ve karakterli olabiliyorken yaşı 25 olan da evliliğe hiç uygun olmayabiliyor.lakin şöyle de bir gerçek var ki erkekler genel itibariyle daha geç olgunlaşıyorlar,kızlar da küçük yaşta herşeyi tozpembe görüp yanlış insanlarla evlenebiliyorlar...herşeyin hayırlısını istemek lazım..duanın gücüne çok inanırım...

hamzayurekli
Selamun aleykum...

ben sunu bılır sunu soylerım.....

evlılık trenı bır kere kactımı insan o saatten sonra daha bı seçici oluyor ve gercekten evlenemıyor....

Sonundada bır Bedıuzzaman olamıyor oyle sallanıp gıdıyor.....

Hz.Osman (r.a) buyuruyor ki..

''Eğer yarın öleceğimi bilsem bugun evlenirdim ''
sabah_rüzgarı
ALINTI(yoktan'var @ Mar 8 2008, 12:44 AM) *

bu dediğinize katılıyorum.tabii aynısını ben yaşamadım ama nişanlım da hep böyle sizin gibi söyler."seni ilk gördüğümde ben bu kızla evleni(cem)rim dedim" der..işin garip tarafı kayınbabam da beni ilk gördüğünde "Allah'ım bu kızın içi de dışı gibiyse gelinim olsun inşaallah" demiş.biraz kendimi över gibi oldu ama smile.gif demek istediğim ilk görüşte insanın içine doğuyormuş o kişi ile evleneceği.yani ilk görüşte insanın içinde oluşuyormuş o karar..

evliliğin yaş işi değil kafa işi olduğunu düşünüyorum.çünkü kimisi yaşı 17-18 iken çok olgun ve karakterli olabiliyorken yaşı 25 olan da evliliğe hiç uygun olmayabiliyor.lakin şöyle de bir gerçek var ki erkekler genel itibariyle daha geç olgunlaşıyorlar,kızlar da küçük yaşta herşeyi tozpembe görüp yanlış insanlarla evlenebiliyorlar...herşeyin hayırlısını istemek lazım..duanın gücüne çok inanırım...

nişanlı olduğunu bilmiyodu(m)k
tebrik ederim
senn için de karşı traf için de hayırlı olsun inş...
yoktan'var
ALINTI(sabah_rüzgarı @ Mar 8 2008, 11:25 AM) *

nişanlı olduğunu bilmiyodu(m)k
tebrik ederim
senn için de karşı traf için de hayırlı olsun inş...

teşekkür ederim canım(bayansın dimi smile.gif )..hepimiz için hayırlısı olsun...

Ayn-ı Visal
ALINTI(yoktan'var @ Mar 8 2008, 12:16 PM) *

teşekkür ederim canım(bayansın dimi smile.gif )..hepimiz için hayırlısı olsun...

Tebrik ederim yoktan'var.Allah sevginizi daim eylesin,hayırlı olsun inşallah...
Bayan mı acaba?İyi düşün derim thinking.gif
yoktan'var
ALINTI(<VİSAL> @ Mar 8 2008, 12:32 PM) *

çok teşekkürler visalcim.duaların için aminn.

cinsiyet konusunda şüpheye düştüm,bir konudan dolayı.. smile.gif

Benevşe
ALINTI(<VİSAL> @ Mar 8 2008, 12:32 PM) *

Ben de tebrik ederim..Korkutma arkadaşı visalcim evet bayan:jp:
Ayn-ı Visal
ALINTI(Benevşe @ Mar 8 2008, 12:38 PM) *

Yahu benevşe beni işletirlerken sen nerdeydin?O zaman niye müdahele etmedin.? nono.gif
Bıraksaydın da kardeşi biraz korkutsaydık ninja.gif
yoktan'var
ALINTI(Benevşe @ Mar 8 2008, 12:38 PM) *

sana da teşekkür ederim benevşe kardeşim.halbuki nişanlanalı aylar oldu,haziran da evleniyorum inşaallah.tabii söylemeyince nerden bileceksiniz değil mi smile.gif

Benevşe
ALINTI(yoktan'var @ Mar 8 2008, 12:41 PM) *

sana da teşekkür ederim benevşe kardeşim.halbuki nişanlanalı aylar oldu,haziran da evleniyorum inşaallah.tabii söylemeyince nerden bileceksiniz değil mi smile.gif

Düğün yakınmış maşallah..İslami forumdaki en yakın düğün heralde..
yoktan'var
ALINTI(Benevşe @ Mar 8 2008, 12:43 PM) *

Düğün yakınmış maşallah..İslami forumdaki en yakın düğün heralde..

öyle sanırım.hepinizi beklerim düğünüme..tabii gelebilirseniz..28.06.2008 smile.gif

bukle
Ben insanların 29 yaşından sonra hayatı tanıdığına inanıyorum..kuşlar bile 20 günde hayata aatılırken bizim için 20 yıl gerekıyo,yani bence 25 yaşından sonra evelenmelı insanlar....daha anlayışlı olur,daha bağlı olurlar,öyle bir sinirle bişeylerı yakıp yıkmazlarr
Benevşe
ALINTI(bukle @ Mar 8 2008, 12:47 PM) *

Ben insanların 29 yaşından sonra hayatı tanıdığına inanıyorum..kuşlar bile 20 günde hayata aatılırken bizim için 20 yıl gerekıyo,yani bence 25 yaşından sonra evelenmelı insanlar....daha anlayışlı olur,daha bağlı olurlar,öyle bir sinirle bişeylerı yakıp yıkmazlarr

İyi diyosun da o yaştan sonra evlilik kararı vermek zor oluyor.Yani çevremden de görüyorum belli yaştan sonra evlilik fikrinden uzaklaşılıyor..
sabah_rüzgarı
ALINTI(yoktan'var @ Mar 8 2008, 12:46 PM) *

öyle sanırım.hepinizi beklerim düğünüme..tabii gelebilirseniz..28.06.2008 smile.gif

bakıyorum da tarih kesin belli
inş.. bi aksilik olmaz
siz adresi verin
belki bayanların reelde görüşmesini orda ayarlarız biggrin.gif
ubeydullah
ALINTI(yoktan'var @ Mar 8 2008, 12:44 AM) *

insanın içine doğması haktır
evlenmeden yıllar önce hanımı gördüm bakmak adetim değilken ona biraz uzunca baktım blushanim.gif
annemin beni durtmesiyle ortamdan çıktım
yıllar geçti aradan babam bana seni evlendirecem dedi bende her delikanlı gibi hayır olmaz dedim o da ben getiriyorum evlenmede görelim dedi yevafuk bu işte bizim hanımı getirdi öyle bişi olduki normalde evlenecekler birbirini görülerken biz hiç birbirimizi görmedik ve ben yıllar önce uzun baktığım kızın babamın istediği kızolduğunu ancak evlendikten sonra öğrendim smile.gif
Benevşe
ALINTI(sabah_rüzgarı @ Mar 8 2008, 01:36 PM) *

inş.. bi aksilik olmaz
siz adresi verin

Katılıyorum iyi fikir good.gif
kilic_aygül
ALINTI(ubeydullah @ Mar 8 2008, 02:47 PM) *

insanın içine doğması haktır
evlenmeden yıllar önce hanımı gördüm bakmak adetim değilken ona biraz uzunca baktım blushanim.gif
annemin beni durtmesiyle ortamdan çıktım
yıllar geçti aradan babam bana seni evlendirecem dedi bende her delikanlı gibi hayır olmaz dedim o da ben getiriyorum evlenmede görelim dedi yevafuk bu işte bizim hanımı getirdi öyle bişi olduki normalde evlenecekler birbirini görülerken biz hiç birbirimizi görmedik ve ben yıllar önce uzun baktığım kızın babamın istediği kızolduğunu ancak evlendikten sonra öğrendim smile.gif

ana.. evlene kadar babanın getirdiği kızı görmedin miiii? tam filmlik, romanlık olay ha.. biggrin.gif
aynı zamanda da romantik smile.gif (belki trajiromantik. flaugh.gif ya nasreddin hoca fıkrasındaki gibi 'hoca kime görüniyim kime görünmiyim diyen bi kız gibi fena biri çıksaydı? flaugh.gif biggrin.gif veya elektrik alamıcan biri de olabilirdi:) ama annenle baban sana tatlı sert bi oyun oynamış sürpriz yapmış. biggrin.gif )
mesela türk filmlerinde de böyle buna benzer hikayeler olur bi de hint filmleri saçma-komik, trajik olmakla birlikte acayip romantik hikayeler olur.biggrin.gif biraz onları çağrıştırdı biggrin.gif

işte herkesin bi hikayesi var anlatsa roman olur smile.gif

(not:bu arada o smily den bende yok)
Benevşe
ALINTI(kilic_aygül @ Mar 8 2008, 04:25 PM) *

ana.. evlene kadar babanın getirdiği kızı görmedin miiii? tam filmlik, romanlık olay ha.. biggrin.gif

işte herkesin bi hikayesi var anlatsa roman olur smile.gif

biggrin.gif
Ayn-ı Visal
ALINTI(sabah_rüzgarı @ Mar 8 2008, 01:36 PM) *

inş.. bi aksilik olmaz
siz adresi verin

Çok güzel olur...Malatya'ya yakın bir yer olur inşallah.. smile.gif
yoktan'var
düğün kısmetse istanbul da olacak.yeri de belli.visalcim belki yolun düşer istanbul'a o tarihlerde ne dersin? smile.gif imkansız mı? bu arada düğünde buluşma fikri güzel.yalnız ben nasıl sizinle oturup sohbet edicem?o zaman 2.sinide düzenleriz düğünden sonra n'olcak ki smile.gif
musalli
yoktanvar öncelikle tebrikler.düğüne bende gelebilirim yani eğer istersen. jp.gif ısrar edersen.hem güzel istanbulumuzu gezmiş oluruz,hem arkadaşlarla tanışmış oluruz,senide tebrik eder döneriz. flowers.gif flowers.gif
Ayn-ı Visal
ALINTI(yoktan'var @ Mar 8 2008, 05:51 PM) *

düğün kısmetse istanbul da olacak.yeri de belli.visalcim belki yolun düşer istanbul'a o tarihlerde ne dersin? smile.gif imkansız mı? bu arada düğünde buluşma fikri güzel.yalnız ben nasıl sizinle oturup sohbet edicem?o zaman 2.sinide düzenleriz düğünden sonra n'olcak ki smile.gif

O tarihlerde İstanbul'da olma ihtimalim var.Yani davetiyemizi yolarsan geliriz inşallah. jp.gif
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.